ÅRETS HJEMMELGDE JULEGAVE

Hvert år prøver jeg å lage deler av julegavene selv. Det har tidligere år vært heklede grytekluter, strikkede tøfler, sydde putetrekk osv. I år ville jeg finne på noe nytt, men også noe som ikke ville ta for lang tid, for tid vare noe jeg hadde lite av før jul i år. Valget landet på scrunchies i grønn velur. Jeg kjøpte stoffet på stoff og stil og lærte meg oppskriften via YouTube. Ettersom hver enkel stikk gikk fort å lage klarte jeg å lage hele ni stykker! Nå håper jeg bare de som åpnet opp julegaven med scrunchien inni får bruk for den. Jeg lagde så klart også en til meg selv som jeg har brukt non stop. Den mørke grønne fargen er en utrolig fin detalj til de fleste antrekk.

– Mathilde –

KANSELLERT FLY, IGJEN

Nå skulle jeg egentlig vært på jobb om en time, men jeg sitter fortsatt i Stavanger. Det er ikke lenge siden jeg opplevde å få flyet mitt hjem fra London kansellert og i går fikk jeg samme beskjed. Så istedenfor å komme hjem i god tid i går kveld, måtte jeg stå opp kl. fem i dag og sitter nå og venter på flyet.

Det var litt plagsomt i går, men etter at jeg fikk byttet jobbvakt til senvakt var det egentlig bare hyggelig å tilbringe en ekstra kveld med familien. Kanskje får jeg også tid til å sove litt før jeg begynner på jobb også, for det å sove på flyet er det nok bare å    glemme.

Litt kjip er situasjonen, men det kunne absolutt vært mye verre.

– Mathilde –

JEG SKAL STRIKKE MIN FØRSTE GENSER!

Da jeg så denne boka i butikken tidligere i desember sendte jeg melding til mamma med en gang for å fortelle at jeg hadde     funnet noe nytt å sette på ønskelisten. Mamma har alltid vært en stor strikkeentusiast og har strikket mange gensere til meg     gjennom årene, men nå var det kanskje på tide at jeg strikket en selv? Jeg var ikke akkurat sjokkert da jeg pakket opp boka, men veldig glad! Dessverre kan jeg bare velge en genser å strikke, det er jo så dyrt. Boka inneholder så mange fine mønstre at å velge har slettes ikke vært lett. Foreløpig har jeg startet en prøvelapp på den ene for å sjekke at jeg forstår mønsteret, og jeg tror det er denne det blir, men jeg er ikke 100% sikker enda. Det blir i alle fall spennende å se hvordan dette går. Jeg har foreløpig bare strikket rett og vrang, og aldri noe så stort som en genser, men jeg tenker dette blir gøy jeg!

– Er du glad i å strikke?

– Mathilde –

JULA 2018

Jul, jul, strålende jul. Ja, vi har hatt en strålende jul med god mat, julefilmer, julesanger rundt treet og flotte gaver. Som vanlig ble det gaveoppakking til langt på natt og dermed en sen 1.juledags morgen. 1. juledag er for oss en veldig rolig dag som vi           bestemte oss for å tilbringe på hytta. Der ble det igjen god mat og julefilm, denne gang på storskjerm. Jeg elsker vår lille hjemmekino her!

Dagen i dag har om mulig vært enda roligere. Skjønner ikke hvor timene har blitt av i dag! Men jeg kjenner det er utrolig deilig å ta seg litt fri. På hytta er det mulig å legge alt stress bak seg og bare sitte i sofaen og speide ut over det tåkedekkede landskapet uten å føle på dårlig samvittighet – og jeg ELSKER det!

Her kommer et aldri så lite bildedryss fra jula så langt:

Pynting av treet, lille julaften

JulefrokostJulemorgenJulaftenEn pynta Stavanger by

– Mathilde –

GOD JUL!

Jeg ville bare stikke raskt innom for å ønske alle dere en riktig god jul! Julaften her i heimen ruller og går som normalt med alle tradisjoner intakt. Og det obligatoriske bildet foran juletreet er tatt, i år med ny hjemmestrikket genser. Takk mamma! Igjen – god jul <3

– Mathilde –

ÅRETS PEPPERKAKEBAKING VOL.2

Pepperkakebaking er en av de viktigste juletradisjonene vi har og i år klarte jeg å få til ikke bare en, men to runder med               pepperkakebaking! Første runde var i Oslo med jentene og resultatet fra bakingen kan du se HER. I går gjennomførte vi          tradisjonen som vi nå har holdt i hele 19 år. Vi har bakt pepperkake med samme familie siden jeg var 2 år gammel og aldri før har vi bakt så sent ut i desember som 22. desember, men for at jeg skulle få være med måtte det bli sånn. I fjor fikk jeg ikke vært med ettersom jeg kom så sent hjem, så derfor er jeg ekstra glad for at jeg fikk være med i år. 

Bakingen var en like stor suksess i år som alle tidligere år, og nå har vi nok pepperkakemenn og kakemenn til langt ut i jula, ja sikkert helt til neste år! I dag er planen siste innhandling av mat, bake Amarican julecookies (åh, de er så gode!), rydde og vaske litt til, pakke inn de siste julegavene, se hovmesteren og grevinnen og så klart, som vi alltid gjør lille julaften – pynte juletreet! 

– God lille julaften til dere alle!

– Mathilde –

SLIK PAKKER JEG INN GAVENE I ÅR

Slik jeg ser det er det beste med julen å gi gaver til folk man er glad i. Å føle at man har truffet skikkelig godt på en gave, at noe passer perfekt til vedkommende, uten at de nødvendigvis har ønsket seg det – åh, det er en herlig følelse!

En annen favoritt med julen er innpakkingen. Jeg synes det er så hyggelig å gi fra meg en pent pakket inn gave, en hvor innpakkingen gjør at man blir ekstra spent på hva som befinner seg inni. Jeg prøver så godt jeg kan å kjøre gjenbruk når jeg pakker inn gaver, enten det er en gammel skoeske eller gavepapir fra fjoråret. I fjor fikk jeg en kommentar fra ei som bruke gråpapir til innpakkingen ettersom dette er det mest miljøvennlige papiret, og nå har jeg tatt med meg kunnskapen videre. Derfor er årets gaver pakket inn i gråpapir eller gjenbrukt gavepapir.

Gråpapir høres utrolig kjedelig ut, men med det rette stæsjet kan det bli utrolig stilfullt og fint. Jeg gikk for matchende gavelapper, glitterbånd og glittertape og synes resultatet ble veldig fint. Appelsinene er egentlig bare en del av årets julepynt, men kunne også vært brukt på pakkene. Kanskje jeg kan prøve det til neste år?

– Koser du deg med gaveinnpakkingen?

– Mathilde –

EN VARM VELKOMST

Da jeg kom hjem til Stavanger i går var det igjen et halvt år siden sist gang. Når det er så lenge siden sist er det ekstra deilig å komme tilbake og se at alt ser nøyaktig likt ut som før. Rommet mitt får stå omtrent uberørt i tiden jeg ikke er her, så der er det lite overraskelser, men da jeg åpnet døren ble jeg likevel møtt med noe nytt. Mamma hadde pyntet rommet mitt med blomster!

Da jeg kom hjem til påske hadde hun satt gule blomster på rommet mitt og nå sto det røde og hvite i to små buketter. Åååh, sånt er så koselig! Det skal ikke mer til en noen blomster for å piffe opp et rom og nå er det altså så julefint og klart.

I dag er planen julehandel først og fremst, så nå som jeg har spist frokost er det på tide å hoppe i dusjen og komme seg avgårde til byen. Jeg er stort sett ferdig med julegavehandling for å i år, men mangler noe til broder’n og har lovet pappa en hjelpende hånd.

God fredag til dere alle!

– Mathilde –

HJEM TIL JUL, I ÅR IGJEN

I dag er den første dagen med skikkelig juleferie, og det er så deilig! Jeg har hatt fri fra skolen en stund, men jobbet flere dager og ettersom formen ikke har vært helt på topp har det tatt på med lange dager. Men nå er jeg endelig kommet meg til Stavanger og er klar for JUL! Jeg har til og med kled meg i rødt for anledningen, noe jeg sjeldent gjør. Nå er jeg bare spent på om jeg har husket å pakke “all the essentials”, for det ble litt stress på slutten selv om jeg sto opp 07:00. Alltid like spennende å se hva man har fått med seg, hehe.

Håper alle får en fin dag videre!

– Mathilde –

 

ÅRETS SISTE JENTEKVELD

Som sagt i forrige innlegg er jeg veldig glad for at vi har vært så flinke til å sette av tid til jentekvelder dette året. I går ble årets siste jentekveld med pepperkakebaking på agendaen og her kommer et aldri så lite bildedryss fra bakingen. Skulle gjerne skrive mer, men jeg må egentlig bare løpe på jobb. Håper dere får en fin fin tirsdag!

– Mathilde –