HELT KRISE DÅRLIG!

Har det vært helg og når hadde jeg fri sist? Jeg vet virkelig ikke! Lørdagen tilbrakte jeg på skolen og jeg har derfor ikke følelsen av at det har vært helg. Dagene blandes inn i hverandre rett før en eksamen, alle dager virker like. Jeg har heldigvis klart å legge eksamensarbeidet litt fra meg i ny og ne. Denne helgen har nemlig min beste venninne fra videregående vært på besøk i byen og jeg har derfor satt av litt tid til henne. Jeg måtte også sette av litt tid til mamma som også har vært her denne helgen. Eksamensjobbingen har derfor blitt utsatt utallige ganger og jeg har nå noen veldig hektiske dager før innlevering onsdag morgen. 

Jeg vet faktisk ikke om det noen gang har gått så lang tid mellom hvert innlegg jeg har publisert. Vanligvis sitter jeg med dårlig samvittighet hvis det går mer enn en dag mellom hvert innlegg, men nå skal jeg innrømme at jeg så vidt har viet det en tanke. Det har bare kommet naturlig å legge bloggen litt på hylla nå i denne hektiske tiden. Det kan da heller ikke være så interessant å lese at jeg maser om eksamen dag ut og dag inn. 

Kan jeg være så ærlig å si at det har vært litt deilig. Den siste tiden har jeg bare fokusert på meg selv. Jeg har jobbet hardt med eksamen, vært på jobb og brukt mye tid sammen med venner, og jeg har ikke stresset med å dokumentere noe av det. Vanligvis er kamera alltid med, men det kan være litt stressende å ha i bakhodet at alt må ut på sosiale medier. Tror nok det er mange som tenker sånn, ikke bare bloggere. 

Ja, jeg har vært helt krise dårlig på oppdateringer i det siste, men jeg unner meg selv en liten pause fra alt en gang i blant. Det betyr ikke at jeg kommer til å slutte helt, for jeg får virkelig glede av å skrive, ta bilder og dele de minste lille ting. Men når det begynner å ta over og det blir enda en ny ting å stresse over, som om man ikke har nok fra før, da må det legges på vent. 

– Mathilde –

 

 

REALITY CHECKLIST

Jeg er, som mange sikkert vet, veldig glad i å lage lister over gjøremål for dagen. På denne måten blir jeg mye mer effektiv. Til bursdagen fikk jeg denne “Reality Checklist” blokken av mamma, og den er jo bare spot on. Selv om jeg lager lister er det ofte jeg ikke får gjort alt. Noen ganger er til og med gjøremålene helt urealistiske og her kan jeg altså få delt dem inn. Synes i alle fall det er litt morsomt. 

Jeg har ingen planer for dagen annet enn å gjennomføre flest mulig av punktene på listen og helst de i øverste pulje. I dag føler jeg meg veldig klar for å få ting gjort og har derfor plassert flest gjøremål i bolkene: “tasks I will accomplish” og “things I hope I can finish”. Om dette er realistisk får tiden vise. Tenkte jeg kunne ta en liten oppdatering på Instagram historier underveis, så får jeg en liten ekstra dytt i riktig retning og kanskje noen synes det er gøy å se hvordan denne ambisiøse dagen går. Hvem vet… Blokken er i fra Urban Outfitters. Der hadde de også mange andre morsomt saker, men denne passet meg spesielt godt. 

INSPO – REHABILITERINGSPROSJEKT

For tiden jobber jeg med noe veldig spennende. Det er så deilig når det faktisk er gøy å jobbe med eksamen, sjansen er stor for at jeg har valgt riktig utdanning – er det ikke fantastisk?!

Jeg skulle så gjerne ønske at jeg klarte å oppdatere bloggen daglig som vanlig, men nå som jeg jobber med denne oppgaven og samtidig prøver å ha et sosialt liv blir det lite tid til overs. Det er også vanskelig å finne noe å blogge om ettersom dagene er så like, men nå tenkte jeg å oppdatere dere litt på dette prosjektet. Kanskje synes noen av dere at dette er spennende, jeg liker i alle fall å lese innlegge med interiør som tema, (men så er jeg jo også ekstra interessert). 

Faget heter rehabilitering og redesign og er virkelig spennende å jobbe med. I Stensparken her i Oslo ligger et falleferdig hus, dette har vi fått i oppgave å gjøre om til kafé. Ja, ikke på ekte da, prosjektet vil ikke bli gjennomført, men det er fortsatt veldig spennende å jobbe med. Det er noe annet å kunne gå inn i huset og se for seg hvordan det ville blitt enn å jobbe med en helt fiktiv oppgave. 

I dag har jeg storkost meg med å pusle med småting og fikse detaljer i 3D-programmet vi bruker for å fremstille prosjektet. Foreløpig er jeg ikke helt stødig på programmet og bruker lang tid på å få ting som jeg vil. Jeg gleder meg virkelig til jeg forstår mer og blir bedre på å realisere alle tanker jeg ser for meg. På bildet kan dere se bildene jeg har brukt som inspirasjon for dette prosjektet. Bilder fra Pintrest for en på gli  å mye fint å ta inspirasjon fra! 

– Mathilde –

 

TRAVLE HELGEPLANER

En travel uke fortsetter i en travel helg. Denne uka har gått utrolig fort og plutselig var det helg igjen. Uka har stort sett gått med til forelesninger og eksamensjobbing, men også kor, konsert, jentekveld og vinkveld. Og helgen er ikke mindre travel. 

I går var jeg ute med venninner på en fest skolen arrangerte, i dag blir det jobb og rett på fest og i morgen må jeg ta opp tråden igjen med eksamen pluss at jeg skal spise ute med jobben. Men som jeg nevner gang på gang elsker jeg å ha mye på agendaen og lite dødtid. Da går også tiden mye fortere! 

♥ Hva er dine planer for helgen?

– Mathilde –

JEG TRENGTE VIRKELIG EN PAUSE

Jeg er i full gang med den nye eksamenen og merker igjen hvordan det ikke er nok timer i døgnet. Det er ikke bare bare å være student og jeg merker nå i etterkant hvor viktig det var å få dyttet inn en ferie i alt hverdagsstresset. 

Jeg jobbet så og si hele sommeren og føler ikke egentlig jeg har hatt noe skikkelig tid til å slappe av siden forrige semester. Derfor var det urolig deilig og også viktig for meg å komme meg litt bort. London var helt fantastisk ikke bar pga. byen, men også fordi jeg endelig klarte å legge skole litt bak meg. Bare glemme alt for en liten stund. Jeg vet ikke med dere, men jeg er i alle fall den som ikke klarer å slappe helt av før jeg kommer meg bort fra de vanlige omstendighetene. Det er ikke før jeg reiser ut av byen at jeg klarer å virkelig slappe av. 

Men nå er det altså tilbede til hverdagen. Jeg teller ned dagene til jul jeg, hehe. 

Slenger med noen bilder fra den siste dagen vi hadde i London. 

– Mathilde –

BURSDAGSGAVER 2018

Jeg hadde en super bursdag i London og gavene jeg fikk var like supre! Jeg fikk i tillegg noen gaver som ikke var så lett å ta bilde av, men her er det meste jeg fikk. Tenkte kanskje det kunne være litt kjekt for dere å se. Jeg gleder meg til å starte å ta i bruk alle gavene. Tusen takk, alle sammen! 

– Mathilde –

LONDON, I WANT TO GO BACK!

Her hjemme er det tilbake til hverdagen. Det har vært opp tidlig for forelesning, og i dag skal jeg jobbe. Det har vært litt hardt å starte på igjen ettersom jeg har vært veldig i underskudd på søvn. Da vi var i London våknet jeg alltid veldig tidlig, sikkert fordi jeg var redd for å sløse vekk dagen, og så var det jo hele greia med det innstilte flyet. 

Jeg oppdaterte vel aldri skikkelig på hva som skjedde der. Flyet ble altså først kansellert, vi skulle egentlig ha lettet 19:30. Etterhvert fikk vi vite at det ville komme et nytt fly samme dag med avgang 22.00 (engelsk tid altså). Det var satt opp ekstra flybusser da vi kom til Oslo, men jeg rakk akkurat ikke bussen hjem fra Oslo S, og var derfor ikke hjemme før 03:30. Jeg fikk altså bare 3 timer søvn den natten, men fikk heldigvis sovet to til mellom forelesning og jobb. Dere kan to det var deilig å sove helt til 10:30 i dag!

Utenom turen hjem var tiden i London helt fantastisk! Likevel følte jeg ikke at jeg fikk gjort og sett alt jeg hadde lyst til. På mandag hadde vi en veldig fin dag der vi vandret rundt Londons gater og prøvde å få med oss så mye som mulig av byen. Denne dagen gikk vi hele 16,8 km. Vi så Big Ben, London Eye, dro til Kensington og Notting Hill, vi gikk gjennom Hyde Park og endte opp i Oxford Street. Det ble mange bilder denne dagen og her har dere noen få av dem. 

– Mathilde –

MY 21st BIRTHDAY

 Å tilbringe og feire bursdagen min i London var ingen dum idé. Ettersom jeg har bursdag i det som pleier å være høstferien i Stavanger har jeg ofte tilbrakt bursdager i utlandet, og jeg digger det! 

Dagen fløy avgårde i en rasende fart (hadde bursdag på tirsdag forresten). Den begynte med gaver og sang på senga etterfulgt av herlige kaker fra bakeriet nedi gata. Det ble litt tid til shopping, men ikke på langt nær nok, haha. Middag ble det på indisk restaurant og musikalen “The Book of Mormon” var en suksess. Ville ikke anbefalt den for strekt religiøse og lett fornærmede folk, den var temmelig frekk til tider. Men jeg lo masse! 

Dessert fikk vi fikset oss på en isbar ettersom jeg ELSKER is. Og til slutt endte vi opp på nabobaren, bare 16 skritt unna leiligheten vår (ja, jeg telte). Jeg fikk en spesial bursdagsdrink av bartenderen, ikke dårlig! Det er så gøy at broren min er fylt 18 nå og at vi alle kan dra ut på bar sammen. 

Det ble ikke tid til så veldig mange bilder, så jeg slenger like gjerne med mobilbildefangsten fra dagen. 

Jeg prøvde å laste opp dette innlegget fra flyplassen, men med så mange bilder å laste opp gikk det alt for tregt. Jeg ville virkelig ikke forlate London og har bestemt meg for at jeg skal flytte dit en gang i fremtiden. Nå jobber jeg bare med å finne en god grunn til hvorfor… 

– Mathilde –

KANSELLERT FLY

Jaja, dere. Flyet skulle ha lettet for en time siden og her sitter vi fortsatt. Vi fikk nylig beskjed om at flyet er kansellert og siste beskjed er at vi muligens vil få plass på et senere fly. Men foreløpig vet vi lite. Altså, jeg blir gjerne i London en stund til, jeg vil jo ikke hjem enda, men å tilbringe enda flere timer på flyplassen var vel ikke helt det jeg tenkte meg.

Jeg har ikke opplevd at flyet har blitt kansellert før, i alle fall ikke som jeg kan huske. Så klart måtte det skje når jeg reiser alene, er det ikke typisk. Og jeg som hater å være alene, haha. Resten av familien har nå reist videre til Southampton for å besøke familie og jeg hadde planer om å rekke forelesning 08:15 i morgen. Det kan bli spennende!

Men jeg vil ikke klage for mye. Det virker som de jobber på spreng for å fikse det. Det kunne ha vært verre tenker jeg, men jeg håper ikke det blir det.

LEILIGHETEN VÅR I LONDON

Skal ikke klage på denne leiligheten. Flott beliggenhet, stilren og fin. Jeg skulle egentlig vise dere bildene i går, men det skulle bli vanskelig å laste opp alle bildene, men etter masse om og men har jeg nå fått det til. Så her har dere leiligheten vi bor i denne uken. Mitt rom er det som er avbildet til slutt. Sier ikke nei til egent bad! Men nå må vi få startet dagen her. Vi tenkte oss på kafé for å få oss litt frokost som nå nesten må kalles lunsj. Bilder fra gårsdagen kommer senere. Håper alle får en herlig tirsdag! 

– Mathilde –