INNFLYTTINGSFEST

Gårsdagens fest gikk over all forventning! Vi ble tidlig enige om en dato for kollektivets innflyttingsfest, men å finne en tid alle kunne var ikke bare lett. Nå er jeg veldig glad vi fikk det til. Jeg storkoste meg i alle fall og det så ut til at gjestene våre også gjorde det. Ettersom vi inviterte godt over 100 stykker til leiligheten kunne dette gått rett vest, men det var den perfekte mengden mennesker som møtte opp og i dag er leiligheten fortsatt inntakt. Perfekt! 

Jeg tok ikke mye bilder i går, men det ble en aldri så liten photoshoot ettersom “trioen” hadde matchende klær (ikke avtalt altså) og samme drinker. Elsker fester med disse jentene!

– Mathilde –

ENDA ETT DIY-PROSJEKT I BOKS

Herlighet så lang tid det har tatt meg å ferdigstille dette! Jeg møtte på litt problemer underveis da jeg gikk tom for svart tråd, og med alt som har skjedd i det siste har det vært liten tid til prosjekter. Men nå er altså begge putetrekkene ferdige og jeg er så fornøyd med fargevalget! Jeg er helt obsessed med denne mørkegrønne fargen for tiden og den passer så godt nå som høsten er her. Jeg er litt usikker på resten av putene og oppsetningen, så sjansen er stor for at jeg syr om flere av putene og bytter rundt på alt, haha. Er jo litt gøy å ha et “never ending project”. 

Som jeg har nevnt tidligere har jeg gått for fargene grå, blå og grønn på rommet. Jeg synes disse fargene går utrolig godt sammen og synes rommet har blitt veldig koselig! Jeg elsker å trekke meg tilbake på kveldingen, skru på fairy lights-ene som pryder sengegavlen og tenne alle stearinlys. Da blir det så god stemning og en herlig duft fra duftlysene sprer seg i rommet. Ah, love it!

 ♥ Hva synes dere?

– Mathilde –

EN GRUSOM TID ER FORBI

Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves, er det ikke det man sier? Jeg har ikke egentlig innsett dette før nå, nå som jeg endelig har litt tid til å tenke, men jeg har faktisk ikke hatt skikkelig fri på tre uker! Uff, det tar skikkelig på å alltid ha noe hengende over seg. Selv om jeg har hatt litt tid til å være med venner og slappe av har jeg sjeldent klart å legge helt bak meg at eksamen var like rundt hjørnet. 

Jeg publiserte nylig innlegget: “Den værste eksamenen jeg har vært med på“. Jeg beklager for all klagingen, men det har faktisk vært helt grusomt denne perioden. Ikke har jeg klart å sove, ikke har jeg klart å blogge og ikke har jeg klart å fikse opp i ting her hjemme. Den værste følelsen, for min del, er å ikke føle seg tilstrekkelig. Disse tre ukene har vært superhektiske og jeg har konstant hatt en følelse av at jeg må gjøre mer, eller gjøre det jeg allerede har gjort bedre. 

Men nå skal det ta slutt! Jeg hadde enda en eksamen i dag, noe som var litt mindre grusomt enn den forrige, men fortsatt ganske fælt. Det beste nå er bare å få det ut av tankene! Ikke noe å gjøre med det nå. I to uker hadde jeg gruppeeksamen, dagene etterpå var det jobb og de siste tre dagene har gått med til pugging til neste eksamen. Dette har stort sett vært livet mitt den siste tiden, men nå har jeg en uke ish uten eksamensstress. Du aner ikke hvor lettende det er! 

Siden jeg kom hjem etter eksamen i dag har jeg gjort to ting: sett youtube-videoer og sovet til youtube-videoer, haha. Jeg har ikke en gang forlatt senga. Altså har jeg sittet her i snart fem timer! Men nå tenker jeg det er på tide å få litt orden på livet. Rommet mitt ser ikke ut og håret trenger sårt en vask. 

Håper alle får en sprudlende dag videre♥

– Mathilde –

HER JOBBER JEG BEST

Bare jeg som synes det er mye lettere å jobbe med eksamener når en ikke er forstyrret av alt rundt seg hjemme? Jeg har en litt lei tendens til å starte med helt andre ting når jeg sitter på rommet hjemme. Sitter jeg derimot på kafé er jeg med en gang mye mer dedikert til arbeidet. I dag har jeg dessverre ikke klart å være så effektiv. Emnet er så stort og det er så mye jeg må igjennom at jeg ikke vet helt hvor jeg skal starte. Jeg føler at jeg har en overordnet forståelse av faget, men jeg trenger mer dybde. 

Eksamen er på onsdag og jeg planlegger å bruke stort sett all tid frem til da til lesing. Noen gode lesetips til meg? Jeg tar imot alt med takk! Jeg har nå sittet på denne kafeen i flere timer og føler meg ikke noe klokere… Planen er å sitte en stund til, til jeg blir for sulten. Jeg har litt rester av gårdagens middag liggende som jeg planlegger å varme opp igjen og nyte, ah studentlivet!

I kveld har jeg skumle planer om kinotur med noen venner. Jeg må tross alt ha en belønning for alt strevet, eller hva? Jeg jobber ikke noe godt på kvelden uansett. Og jeg kan da ikke si nei til “de utrolige 2”! 

– Mathilde –

FIRST DAY OF FALL

I dag har det vært nydelig høstvær. Solen har varmet og jeg har til og med kunnet nyte middagen på terrassen. Min favorittårstid er uten tvil sommeren og jeg er derfor ikke helt happy med at det går mot kaldere tider. Men men, ikke noe å gjøre med det. Høsten har også mye fint å by på. 

Jeg var en liten tur rundt i nabolaget i dag med kamera på slep. Høstsola var perfekt til bildetakning, så det ble en god del. Tenkte jeg kunne dele noen av dem med dere. Oslo er jo tross alt en ganske koselig by. 

Jeg har forresten en liten konkurranse over på Instagram for tiden. Sjekk det ut om det virker interessant HER

– Mathilde –

DEN VÆRSTE EKSAMEN JEG HAR VÆRT MED PÅ

Etter å ha jobbet i 15 timer med eksamen i går klarte vi endelig å få levert oppgaven. For en dag! Man tenker at å bare lese igjennom noen ganger og skrive kilder skal gå i en fei, men plutselig sitter man der, 15 timer senere… Da klokken ble 23:00 fikk vi ikke lenger lov til å sitte på biblioteket lenger og endte derfor opp med å fortsette den siste redigeringen rett utenfor døren, haha. Ettersom dette ble litt tungvint og kaldt ble vi enige om at vi heller fikk prøve oss på max og det er altså her denne eksamenen ble levert. Jeg var ikke i seng før halv to og sto likevel opp åtte for å forsikre meg om at alt var riktig. Dette er nok ikke den eksamenen jeg har vært mest fornøyd med, og det har også vært den værste eksamenen jeg noen gang har tatt. Men noen ganger må man bare la det bli som det blir. Ikke noe å gjøre med det nå.

NY DEKOR TIL SOVEROMMET

Etter mye om og men har jeg endelig fått opp bildene på veggen, og det ble jo så fint! Er så deilig å få opp litt bilder. Jeg har en del dilldall på veggene fra før, men det gjorde seg med litt bilder synes jeg. Jeg er litt usikker på om svart ramme var det beste eller om jeg skulle ha skiftet til noen hvite jeg har liggende. Tanker?

Bildene er kjøpt fra Desenio, hvor de altså har så mye fint! Jeg lagret sikkert halvparten av utvalget i favoritter før jeg klarte å bestemme meg for disse to. Jeg har gått for grønt, blått og grått på rommet og var litt i tvil om hvilken farge jeg skulle gå for på bildene, men etter jeg fant bildet av skilpadden måtte jeg bare gå for grønt. 

Skuffelsen kom da de kom i posten og hadde fått en stygg brett ved frakt. Jeg var veldig usikker på hva jeg skulle gjøre, men de hadde faktisk ankommet med skade, så selv om det ikke var den største skaden hadde jeg ikke ville ha hengt de opp på veggen som de var. Jeg endte med å sende dem en klage og uten noen problemer sendte de meg et par nye + en bonus. Snakk om kundeservice! 

♥ Hva synes dere?

– Mathilde –

99 DAGER

Jeg oppdaget noe i dag som ga meg litt blandede følelser. Noen andre som bruker app for å telle ned dager til begivensrike hendelser? Det gjør jeg og oppdaget derfor at det i dag er 99 dager til julaften! Hadde vært litt mer stilig om jeg oppdaget det i går, men 99 er jo også ganske kult da. 

Jeg elsker julen og er nok ikke alene om det. Bortsett fra kulden er det bare positivt med jul. Men at det er 99 dager til jul betyr også at jeg på denne tiden skal gjennom 5 eksamener. Uff, det er ikke en oppløftende tanke. Mest sannsynlig vil tiden rase av gårde som alltid. Allerede kommende fredag er jeg ferdig med den første eksamenen og neste kommer hakk i hæl. 

99 dager er fortsatt ganske lenge, men en kan ikke starte for tidlig å telle ned dagene til jul. Og det er jo tross alt bare 76 dager til desember og forberedelsene starter for fullt. Jeg burde egentlig bare begynne å sy gaver allerede nå, haha. 

Og med disse tankene i hodet ønsker jeg en ny uke velkommen. 

– Mathilde –

NOK EN NY JOBB

I dag har jeg tilbrakt dagen på opplæring i den hyggelige økobua. Jeg har nevnt den tidligere, det er en kafé og butikk som er både vegansk, økologisk og miljøvennlig. Søskenbarnet mitt er en av eierne og nå har hun spurt meg om jeg kan jobbe noen lørdager ut året. Det blir ubetalt, men det gjør meg egentlig ingenting, for dette er bare utrolig hyggelig og læringsrikt. Jeg vil også jobbe sammen med ei annen kusine, så vi skal nok bare få det veldig hyggelig. 

I dag har jeg lært litt av hvert, blant annet å lage de fire ulike lattene de har på menyen: golden latte, rødbet latte, matcha latte og kaffe latte. De ble til veldig fine motiver med de nydelige fargene. Ellers lærer jeg nok det meste andre best bare ved å jobbe der og suge til meg alt av info. Det blir jobbing i morgen også, og jeg kjenner at jeg gleder meg!

Nå må jeg bruke resten av dagen på litt eksamensarbeid. Blir ikke noe fredagsfest denne gang, blir vel heller en film og popcorn på senga tenker jeg. 

God helg ♥

– Mathilde – 

Økobua på sosiale medier: Facebook, Instagram 

Å TRIVES I EGET SELSKAP

Jeg sliter ofte med å trives i eget selskap, det har jeg alltid gjort. Jeg liker ikke være alene og blir veldig “needy” hvis jeg er alene for lenge. Skjønner dere hva jeg mener eller? Likevel er det noen få ganger det er deilig å bare bruke tid på seg selv, trekke seg tilbake fra omverden og bare koble ut. I dag har vært en sånn dag. Vanligvis ville jeg ha blitt stresset og blitt rastløs om jeg hadde brukt så mange timer alene som jeg har gjort i dag, men tiden har flydd av gårde. Som den ofte gjør i “godt selskap”. 

Vi hadde vår første “doble dag” i dag. Det er hva jeg kaller en dag med to forelesninger. Altså tre ganger tre timer. Vanligvis har vi bare en forelesning per dag og ettersom det har vært lite søvn og mye eksamensjobbing den siste tiden var jeg ikke helt opp for en slik dag i dag. Hvordan kom jeg meg egentlig igjennom de lange dagene på videregående?

Ikke nok med at det var lang dag i dag, men noe var galt med fyringen i klasserommet og temperaturen inne var derfor lavere enn ute. Det var altså helt krise kaldt! Jeg og Ella måtte bruke pausen på squats ute i gangen for å få varmen i oss igjen, haha. Etter en slik dag var det bare rett og rimelig med en film under dyna da jeg kom hjem. Jeg skule egentlig bare se litt før jeg hoppet i dusjen, men jeg ble helt oppslukt og endte med å se hele. Wupsis. “The Blind Side”, at jeg ikke har sett den før, den var bare helt fantastisk. Er veldig glad i å se filmer basert på ekte historier, så denne anbefaler jeg på det varmeste. Kan hende alle har sett den før og at det bare er jeg som henger etter, er ofte sånn. Men hvis du ikke har sett denne er den verdt en titt. 

Håper alle får en fin onsdagskveld ♥

– Mathilde –