MIN FØRSTE HELG: HYTTETUR, BURDAGSFEIRING OG SOMMERSTEMNING

Det ble en liten ufrivillig bloggpause ettersom jeg ikke kom meg inn på siden, men nå ser det ut til at alt er på plass og jeg er tilbake igjen. En annen grunn til at jeg har vært litt stille er fordi jeg tilbrakte helga på hytta hvor internett ikke er et privilegier vi har. Ja, jeg kunne brukt mobildata, men jeg syntes egentlig det var litt deilig å skylle på dette og ta en liten pause. Det er tross alt første gang denne sommeren jeg hadde fri på en lørdag. Tenk det da dere, min første skikkelige helg! 

Og helga den nøt jeg. Lørdag var min brors bursdag og vi fikk dermed masse besøk ut på øya. Alltid like koselig å samle en stor gjeng rundt middagsbordet spesielt når det serveres bacalao, min favoritt! (og min brors da så klart). Det ble bading i det herlige vannet, krabbefisking (fikk bare en krabbe, men men), masse god mat og alias til langt på natt. Søndagen kunne ikke vært mer rolig. Jeg og mamma lå ute i sola og hørte på lydbok mesteparten av dagen og da vi hadde kokt nok kjølte vi oss ned med et bad. 

– Got to love that wavy “saltvanns” look –

♥ Hvordan var din helg?

– Mathilde –

FERIELØS SOMMER OG REISEPLANER

Jeg trives veldig godt i jobben hos IKEA og det har vært supert å få tjene litt penger denne sommeren. Det trengtes virkelig! Det er dyrt å være student i Oslo og jeg har nå studert et helt år uten noe jobb. Det har gått bra, men jeg må si det har vært veldig deilig å se penger komme inn på kontoen for en gangs skyld. Likevel kan jeg ikke noe for at jeg synes det er ganske kipt å se sommeren fly forbi uten at jeg får noe ferie. 

Jeg har nylig fått lønn og mye av gårsdagen gikk derfor med til å drømme meg litt bort. Jeg vil så gjerne reise! Det er nesten tortur å se alle poste bilder fra sine eksotiske reiser, mens jeg ikke har forlatt Oslo i hele sommer. Det er ikke en gang viktig for meg hvor jeg får reist, så lenge jeg kan oppleve noe nytt og ta en pause fra hverdagen. Timeplanen for høstsemesteret ligger snart ute og jeg kommer nok til å sjekke med en gang når jeg muligens kunne tatt meg tid til en liten svipptur utenlands.

Jeg vil ikke bruke opp pengene med en gang jeg har tjent dem inn. De er ment for å vare året ut, for jeg vet ikke om jeg får jobbet ved siden av studiene. Men likevel! Å reise er den sikreste veien til lykke i mine øyne og det trengs så sårt. Kjenner meg litt misunnelig på dem som jobber masse for så å reise og leve livet litt. Samtidig er jeg veldig klar for å fullføre denne bacheloren og ha noe meningsfylt å bruke tiden på. Ah, det skal ikke være enkelt, eller hva? Jeg får drømme meg litt mer bort, så får vi se hva det blir til. 

Bildet er forresten fra en av de mest minnerike turene jeg har vært på. Her står jeg på Sukkertoppen i Brasil. Jeg drar gjerne tilbake, men først vil jeg huke av så mange land som mulig. Nye steder er alltid det beste 🙂

– Mathilde –

VÅR SISTE DAG SAMMEN

Nå har han reist, og det føles så rart. Som jeg skrev i innlegget i går hadde jeg og Harsha vår siste dag sammen på mandag. Jeg er så glad jeg hadde fri den dagen slik at vi fikk utnyttet den til det fulleste. Vi hadde tre planer på agendaen: strand, minigolf og restaurant. Nesten litt overkill å gjøre alt dette på en dag, men vi bare måtte ha dagen perfekt! 

Litt krise, men jeg badet faktisk for første gang i år da vi tok turen ut til Hovedøya. Jeg har aldri vært der før, men det var utrolig fint der. Anbefales på disse varme dager. Vannet var utrolig herlig og vi lå egentlig bare og pratet og slappet av i solsteiken. Digg! Neste på agendaen var minigolf. Jeg har lenge hatt så lyst til å prøve det, og det skuffet ikke. Harsha vant, så klart. Jeg er ikke så god i spill, men pytt pytt. Det siste vi gjorde var å spise på pincho nation. Her serveres tapas og man kan dermed spise nøyaktig det kan har lyst på! Ah, så digg! 

Resten må egentlig bare forklares gjennom bildene, for nå løper jeg ut døra. God onsdag!

– Mathilde –

HAN REISER FRA MEG

Det har nok ikke gått helt opp for meg enda tror jeg. Jeg har tidligere fortalt at Harsha, som jeg har kalt “samboeren” det siste året, skal flytte. Buhu! Han flytter ikke helt enda, men i går var likevel den siste hele dagen vi kommer til å ha sammen før den tid. Om få minutter våkner han og da er det full rulle for å komme seg til flyplassen i god tid. Han reiser til sitt hjemland Sri Lanka og skal være der i to uker. I mellomtiden skal jeg jobbe og når han endelig er tilbake igjen for å pakke om skal jeg jobbe litt mer. 

Så ja, vi prøvde å få det meste ut av dagen i går og det syntes jeg vi klarte veldig fint. Jeg oppdaterte ganske hyppig på instragramhistorier, men mer om dagen kommer i morgen. Det ble en hel del bilder som jeg gleder meg til å vise. 

Men da får dere ha en fin dag, så skal jeg prøve å ikke savne han for mye allerede på første dagen. 

– Mathilde –

DETALJER FRA DET NYE ROMMET

Fridagen min har foreløpig gått med til en ting: få rommet i stand. Noen synes kanskje dette er kjedelig, men jeg har storkost meg! Jeg hadde egentlig planer om å legge meg ut i parken en stund, men da jeg først var i gang klarte jeg ikke stoppe og nå er det blitt så koselig. Mens jeg har holdt på har jeg hatt på friends i bakgrunnen (slik jeg alltid har når jeg er alene) og har snart sett en hel sesong. Sier en del om hvor lenge jeg har holdt på. Spist har jeg heller ikke gjort så det er virkelig på tide å smelle i hop litt middag. 

Det er fortsatt en del småting som gjenstår, men rommet begynner virkelig å ta form. Jeg håper og tror jeg kommer til å trives i dette rommet og gleder meg til å fortsette utpakkingen og dekoreringen. Men det for bli en annen dag. Nå er det på tide med mat, en serie eller kanskje en film og så skal jeg gjøre meg klar til å gå ut med noen venner. Ønsker dere alle en fortsatt fin søndag ♥

– Mathilde –

JEG HAR UTSATT DETTE ALT FOR LENGE

Dere kan tro det blir godt med en fridag i morgen etter å ha jobbet hver dag denne uken. Mye av grunnen til at jeg har satt dette på vent, altså å pakke ut og flytte skikkelig inn på rommet, er fordi jeg ikke har hatt energi. Jeg synes egentlig det er veldig gøy å skulle finne plass til tingene mine, men gleden forsvant fort da jeg innså at jeg har alt for mange ting, og at rommet kommer til å blir rotete uansett hva jeg gjør. Åh, frustrerende! Note to self – lær deg å prioritere, haha. 

Men altså, i dag har jeg faktisk startet og det ser en hel del bedre ut. Har fortsatt en lang vei å gå for at det skal bli levelig her, etter min standar da, som vil si strøkent. Så ja, da vet jeg hva jeg skal gjøre i morgen…

Gleder meg sånn til å få alt på plass! Da blir det nye bilder 😉 

– Mathilde –

THIS PLACE!

Jeg får ikke reist og sett verden denne sommeren, men i det jeg skrider ut på balkongen får jeg likevel følelsen av å være i Paris. Ja, den “nye” leiligheten er gammel, skjev og skakk, men det er jo virkelig en sjarm ved det. Jeg tror jeg kommer til å trives her, men høydepunktet er definitivt balkongen. 

Hittil har jeg inntatt enhver frokost der ute og tilbragt en hver kveld med den rosa solnedgangen. Den er liten, har maks plass til 3 stk. og byr på litt høydeskrekk for sånne som meg, men likvel – jeg ELSKER det! Altså, jeg hadde ingen anelse om at det kom til å være så fint der, men herregud! La det være sommer for alltid slik at jeg kan fortsette dette fine jeg har startet ♥

– Mathilde –

JEG SELGER KLÆRNE MINE!

Jeg er en samler. Ingenting kan kastes fordi jeg kan jo få bruk for det, eller… Alt har en affeksjonsverdi og derfor sitter jeg igjen med haugevis av klær jeg ikke har brukt siden ungdomsskolen. Ikke bra Mathilde! Klærne har blitt skjøvet lengre og lengre bak i skapet og til slutt blitt glemt. Noen som kjenner seg igjen? 

Jeg sa til meg selv da jeg flyttet ut at de klærne jeg ikke savnet skulle jeg kvitte meg med. Enten selge eller gi bort. Men har jeg gjort det – neida. Haha, uff det sitter litt langt inne. Men i dag har jeg endelig opprettet en tise bruker og lagt ut to kjoler for salg. Jeg får se hvor langt jeg kommer før jeg skal på jobb, jeg har nemlig en god del jeg håper å få solgt. Hvis du skulle få lyst til å se er brukernavnet mitt mbjornseth.

God tirsdag til dere alle! 

– Mathilde –  

DET BESTE MED Å FLYTTE

Nå er det gjort. Vi har levert nøklene til den gamle leiligheten og flyttet alt over til den nye. Jeg vet det har vært veldig mye flytteprat her den siste tiden og nå kan jeg snart gå over til å ha fokus på noe annet – innflytning! Haha, neida. Men det blir sikkert nevnt noen ganger det også. Som i dette innlegget. 

Å flytte er veldig stressende og tidskrevende, men nå som vi har kommet så langt i prosessen kommer den kjekke delen. Jeg gleder meg vilt til å innrede det nye rommet mitt! Jeg har allerede lagd store planer og håper alt blir som jeg ser for meg. Jeg gleder meg til å se hvordan rommet sakte men sikkert går over fra et hvitt lerret til et rom som gjenspeiler min personlighet. Jeg håper jeg klarer å skape et rom hvor jeg kan føle meg vel. Et sted jeg kan gå for å slappe av og kose meg. Dette er så spennende!

– Mathilde –

TIDEN RENNER UT!

Wææ, vi flytter i morgen! De siste dagene har det vært fullt pakkefokus og lite sosiale medier-fokus. I morgen er selve flyttedagen og jeg kjenner jeg gruer meg til å bære esker, kofferter, bagger og en alt for stor seng opp fire etasjer. Heldigvis har hele familien kommet for å hjelpe. Mamma og broren min har vært til stor hjelp i dag med å pakke ned kjøkkenet og i morgen kommer pappa med stor bil og skal være med på selve fraktingen.

Vi kommer vel i mål, men herlighet så tidskrevende dette er! I dag har vi solgt sofaen og skrudd fra hverandre senga, så det blir å sove på gulvet i natt. Tror egentlig det blir litt koselig. Ellers tror jeg det blir veldig koselig å flytte inn i kollektivet på Grünerløkka. Det er et gammelt skjevt bygg og er akkurat slik jeg har sett for meg et kollektiv. Selv om det er trist å forlate vår fine leilighet gleder jeg meg til å gjøre kollektivet til det beste både med tanke på interiør og sosialt. Dette blir bra!