HVORFOR SKAL DET VÆRE TABU Å SNAKKE OM DRØMMER OG MÅL?

Jeg har mange drømmer for fremtiden jeg aldri snakker høyt om. I mange år har jeg hatt det som vane og ligge og fundert på fremtiden før jeg sovner. Noe av det jeg tenker over er ofte ting jeg vet aldri kommer til å skje, men hvem har vel ikke hatt visjoner man vet man aldri vil kunne nå. Likevel merker jeg at jo mer jeg tenker over det, jo mer får jeg lyst til å gjøre drømmene til virkelighet. 

Men slik samfunnet vårt er, med janteloven og alt ting, føler jeg ikke jeg kan uttale meg høyt om hva jeg i det skjulte håper på for min egen fremtid. Vil folk se dumt på meg for å drømme stort? Tenk om det livet jeg ender opp med er langt ifra det jeg håpet på, hva vil folk tenke om deg da? Vil jeg bli latterliggjort? Fallhøyden virker så mye større om andre vet hvor man i utgangspunktet ville ende opp. Dette er bare noen av grunnen til at jeg holder kortene tett til brystet. Til og med når folk lurer på hva jeg vil bruke en bachelor i interiørarkitektur på, er jeg beskjeden. Det er da en grunn til at jeg studerer det jeg gjør, og selv om jeg ikke helt vet hva jeg vil bruke det på har jeg da tenkt ut noe, men tør jeg å kunngjøre det? – nei…

Vi burde kunne snakke høyt om målene våre og ikke ta alt så høytidelig! På denne måten kan vi hjelpe hverandre fremover. Mye av det jeg håper på tror jeg mange ville ledd av. Ja, jeg har store mål, forhåpninger og drømmer, men uten det kommer jeg da ingen vei! Er dere ikke enig?

– Mathilde –

 

BURSDAGSFEIRINGER OG TIDLØS KJOLE

Denne helgen har vært fullspekket av hygge, finvær og god mat. Vi har feiret en 85 års- og en 90 årsdag og jeg tror begge jubilantene kan si deg veldig fornøyde. Været har virkelig vært på vår side og i den anledning fikk jeg dratt frem en sommerkjole som det siste halve året ikke har sett dagslys. Denne kjolen har jeg nå hatt i flere år, men jeg synes fortsatt den er like fin jeg, hehe. Den er såpas tidløs at jeg drar den frem sommer etter sommer og jeg synes den passet spesielt godt til dagens feiring. Jeg fikk også dratt med meg pappa på en liten kjole-photoshoot. Elsker å ta bilder på hytta med alle de fine blomstene til bakgrunn. 

Håper alle hadde en veldig fin helg!

– Mathilde –

EN GØYAL HELG I VENTE

Først og fremst vil jeg takke for alle gratulasjoner jeg fikk på forrige innlegg. Det har vært utrolig koselig å lese ♥ Men hva overskriften angår. Jeg skrev tidligere denne uken at jeg har to bursdager å feire denne helgen. Familien er kommet til byen fra Stavanger og om ikke lenge er det av gårde til første feiring. I dag blir bestemor 85 år og det må feires! Hva planen er, er jeg ikke helt sikker på, men det blir i alle fall masse familie og god mat – og det slår vel aldri feil vel! Så gratulerer med den runde dagen, bestemor! ♥

Vel feiringen stopper ikke der. På mandag har nemlig farmor bursdag og blir hele 90 år! Med andre ord havner alltid bestemødrenes feiringer på samme helg. Ikke det at jeg klager. Farmor skal feires i morgen med nærfamilien hvor en hel del kommer tilreisende fra England. Ikke dårlig! Denne feiringen tar plass på vår felles hytte i Oslofjorden. Det er fortsatt farmor som eier hytta, men ettersom en ustø robåt ikke er optimal transport for eldre damer har hun ikke sett øya på flere år. Derfor blir det ekstra koselig å samles her i sommervær og steikende sol. Nå som det har vært så fint vær har jeg virkelig lengtet etter det rolige hytteliv på øya. Så gratulerer med den runde dagen, farmor♥

♥ Har du noen gøyale planer denne helgen?

– Mathilde –

JEG HAR FÅTT JOBB

Yes, yes, yes! Endelig har jeg sikret meg en jobb. Jeg har søkt på mye forskjellig, men er veldig fornøyd med å få tilbudt jobb i barnehage. Dette er bare en vikarjobb, så jeg vet ikke hvor mye jeg kommer til å få jobbe, men det er da et skritt i riktig retning. Jeg skrev kontrakt i dag og venter nå bare på politiattest. Åå, dette blir så spennende! 

Det dumme med å jobbe i barnehage er at de ikke har åpent i juli, så forhåpentligvis finner jeg noe annet å gjøre denne tiden, helst en annen jobb. Men det fine med å være vikar er at jeg kan sjonglere mellom jobben og studiene. Jeg er spent på hvordan det kommer til å gå, men holder en positiv innstilling. 

– Mathilde –

UTEYOGA

Hvor mange ganger har jeg ikke sagt til meg selv at jeg må komme meg på yoga. Vel, i dag var dagen jeg fikk gjort noe med det. Økobua har yoga hver onsdag for alle som måtte ønske, men i dag la de opp til uteyoga. Det kunne jeg bare ikke gå glipp av! Jeg fikk med meg Asta og sammen fikk vi oss en fin opplevelse og litt trening med på kjøpet. Jeg merket fort at dette var noe jeg hadde godt av. Er alt for lenge siden jeg har brukt kroppen skikkelig nå. Håper jeg får til flere yogatimer i fremtiden. 

– Mathilde –

TRAVEL UKE + DAGENS TANKE

Noen ganger skjønner jeg ikke hvordan heltids-bloggere får tiden til å gå rundt. I denne travle uken er det vanskelig å få presset inn noe blogginnlegg før på slutten av dagen, så hvordan de får til tre innlegg på en dag lurer jeg litt på. Dagens lille tanke, hehe.

I dag har dagen gått i ett fra å lære om NCS (fargesystem) til middag hos bestemor og så på kor. Jeg kom akkurat inn dørene og kjenner at sengen virker veldig fristende. Dette ser ut til å bli en travel uke med forelesninger, jobb og ikke bare én, men to bursdagsfeiringer av bestemødre. Og så må jeg få jobbet litt med eksamen da, når enn jeg skal få tid til det. Who, dette kan bli hett, men forhåpentligvis også veldig morro. 

Selv om jeg har noen travle dager i vente skal jeg prøve så godt jeg kan å gi lyd fra meg. Instagram prøver jeg i alle fall å oppdatere jevnlig, både med nye innlegg og historier. Også kan jeg meddele at jeg jobber og jobber med å redigere ferdig videoen fra reisen, wii!

Håper alle får en strålende uke!

– Mathilde –

LANGHELG OG SOMMERSLIGE BILDER

Nok en langhelg i denne mai måned. Neste uke blir nokså hektisk, så det er greit å få ladet opp litt, men for å være helt ærlig er det litt kjedelig med langhelg nå. De aller fleste har forlatt byen og Harsha jobber. Derfor blir det litt mer alenetid på meg enn jeg egentlig er komfortabel med. Heldigvis er været nydelig, så skal ikke klage på å kunne tilbringe dagene på terrassen i bikini. Jeg har til og med klart å få skille – jeg liksom! 

I dag har jeg jobbet med å redigere videoen jeg lovet dere. Sånt tar tid altså, spesielt siden jeg ikke er dreven i det. Ellers har jeg vært en tur til byen for å ordne noe og da tok jeg like gjerne med kamera og vandret litt. Jeg må si disse bildene virkelig får meg til å smile. Bare se så fint og grønt! 

♥ Hvordan tilbringer du langhelgen?

– Mathilde –

PICKNICK!

I dag har jeg vært i så godt humør at jeg lagde middag helt frivillig. Jeg elsker å spise ute og stelte dermed i stand til picknick ♥ Åh, det ble bare helt perfekt! Godt må det også ha luktet, for med en gang vi tok med maten ut kom nabokatten løpende. Med været på vår side ble det heller ikke kaldt selv om klokken var nærmere 19:00. 

– Mathilde –

MIN 17. MAI I BILDER

Selv om jeg lot kamera bli hjemme deler av feiringen ble det en god del bilder. Jeg hadde en veldig fin, fullpakket dag. Jeg fikk ikke en gang tid til å spise kaka jeg lagde natt til 17, og da mener jeg på natta. Jeg var ikke i seng før 01.30 og fikk ikke en gang tid til å dra ut og møte venner som planlagt. Det var så mye å gjøre! Så altså fikk jeg ikke tid til å spise kake, men det var vel også fordi jeg ikke var det minste sulten etter å ha vært på besøk hos en av Harsha sine kollegaer som er kokk. Åh, herlighet dere, jeg har aldri før smakt så god grillet kylling! 

Håper dere hadde en fin feiring dere også! Her har dere bildene ♥

– Mathilde –

GRATULERER MED DAGEN!

Dagen begynte litt dramatisk med dårlig hårdag, haha. Jeg hadde planer om å sette opp håret i dag og skulle derfor sove med hårruller. Da jeg skulle ta dem ut viste det seg at ettersom håret mitt er veldig langt og tykt hadde det ikke tørket. Jeg måtte derfor ty til hårføner og rettetang istedenfor. Jaja, får egentlig alltid problemer med håret på 17.mai.

Så langt har vi sett barnetoget, vært en tur innom operataket, spist på Nordstrand barneskolen og sett garden på TV. En fullkommen 17. Mai så langt. Nå er vi på vei til en kollega av Harsha hvor grilling står for tur.