4 EASY WAYS TO WAVY HAIR

Hvem blir vel ikke lei sitt eget hår en gang i blant? Vi retter og krøller håret vårt om hverandre og hadde det ikke vært for hvor tidskrevende og hvor mye det sliter på håret skulle jeg gjerne ha krøllet mitt hver dag. Det er jo sånn at man aldri blir helt fornøyd med det man har selv, men heldigvis er hår noe av det som er lett å forandre på. I dag leste jeg også dette: Big and wavy hair will be in this summer. Og i dette innlegget skal jeg vise dere lett hvordan det kan gjøres. 

1: Bølger over natten

Den letteste måten må jo være å flette pariserfletter og la det være over natten. Mitt hår formes lett, men det er å anbefale å fukte håret eller bruke mouse først. Husk bare at helt vått hår ikke er en lur idé. Har du tykt hår risikerer du at det ikke er blitt tørt til neste dag og det blir ikke et fint resultat. I tillegg er det ikke bra for håret å forbli fuktig lenge. 

2: Bølger med rettetang

Noen ganger har man ikke tid til å vente på at flettene skal tørke og gjøre jobben av seg selv. En kjappere, men også veldig lett måte er å bruke rettetang. Da deler du håret inn i flere seksjoner (kommer an på hvor tykt hår du har) og fletter disse. Jeg ville nok delt mitt inn i 5. Bruk rettetangen og “klem” på håret. Jo mer varme du har og jo lenger du holder på – jo mer markant blir bølgene. 

3: Løse bølger

For å få løse bølger kan du gjøre to ting. Enten kan du bruke de to foregående punktene, men flette håret løsere eller dra i håret etter at du har flettet det slik at flettene blir løsere. På denne måten vil også bølgene bli det. En annen måte å gjøre dette på er ved å lage en flette og ikke to som i det første eksempelet. Lager du stramme fletter med lite hår vil du få små markante bølger og omvendt. 

4: Naturlige bølger med hårføner

Hårfønere kommer ofte med to munnstykker. Hvis jeg sier at du skal bruke den store, runde med tagger, vet alle hvilken jeg mener da? En lett måte å få naturlige bølger på er ved å føne håret med denne etter vask. Bruker du saltvannsspray eller mouse vil resultatet bli enda bedre. Det du gjør er å “legge” håret oppå føneren i en bunt med dette munnstykket på. Ikke bruk for mye styrke, da vil håret bare blåse vekk. Legg også gjerne hånda oppå slik at du holder håret nede.

Selv liker jeg best eksempel 1 fordi man slepper å bruke varme på håret. Denne måter gir også veldig frizzy og gøyale bølger som dere kan se på bildene. Mange kan sikkert disse tipsene fra før, men jeg håper dere likte innlegget likevel. God mandag til dere! ♥

– Mathilde –

 

ELTEFRITT BRØD PÅ 1 2 3

Hva er vel ikke bedre enn å bruke en søndags morgen på å smelle i hop et hjemmebakt brød! Det er i alle fall hva jeg har gjort. Men dette er ikke et hvilket som helst brød. Dette er et brødet er eltefritt og ved hjelp av det jeg liker å kalle “brødbakeren” går hele prosessen i en fei! 

Jeg hater, og da mener jeg hater å bli klissete på fingrene. Derfor et dette så supert for meg. Brødet røres nemlig sammen i en og samme bolle og stekingen foregår den samme bollen. Er det ikke fantastisk! Etter at jeg fikk meg denne “brødbakeren” baker jeg stadig brød. Det er jo så lett og på samme tid sparer jeg masse penger. Alle vet at nystekt, hjemmebakt brød er det beste. 

Oppskrift – dette trenger du

 Hvetemel

 Fibra

 Havregryn

 1 ts tørrgjær 

 1 ts salt

 Ca. 20g olje

 360g vann

 Sesamfrø

 Linfrø

Dette gjør du

 Det som gjør det så lett med brødbakeren er at man enkelt plasserer den på en vekt og måler opp alt i en og samme bolle. Hvis du skal lage brødet på vanlig vis vil jeg anbefale samme strategi. Sett en bolle på vekta og mål opp alle ingrediensene i denne. 

 Start med mel og havregryn. Dette skal til sammen måle 400g, men sammensetningen kan du velge selv. Du kan også finne andre meltyper, men husk at det er hvetemel som får det til å henge sammen! I dag brukte jeg 200g hvetemel, 100g fibra og 100g havregryn. 

 Bland alt det tørre sammen og tilsett eventuelle frø. Jeg har valgt linfrø og sesamfrø, men her er det bare å finne frem favorittene og helle oppi en god dæsj. 

 Hell oppi vann og olje og rør sammen. That´s it!

 Det siste du gjør er å legge over en klut og la det stå og godgjøre seg i 8 timer (eller over natten). 

 Stekes i ovnen på 220 grader i 40-50 min. Har du “brødbakeren” vil jeg anbefale å følge instruksene for eltefritt brød. 

Du kan kjøpe “brødbakeren” HER.

– Mathilde – 

 

REISEN GÅR TIL…

Det var ikke før på torsdag jeg innså hvor liten tid det er igjen til jeg reiser. Jeg har vært så oppslukt av eksamen at jeg ikke har merket hvor fort vi nærmer oss mai. Men nå som jeg har litt mer tid til meg selv har det gått opp for meg at jeg kanskje bør begynne å planlegge litt, hehe. 

Denne gangen er det en veldig kort tur, en helgetur i forbindelse med et bryllup. Bryllup i seg selv er jo bare utrolig koselig og nå er det mange år siden sist. Det skal bli fint å se familie igjen og samtidig møte masse nye mennesker. Men dette bryllupet er ikke hvilket som helst sted, det er i Skottland! Ah, Skottland, mitt hjemsted. (For dere som ikke vet det er det her jeg er født). 

Selv om det bare er en kort tur, og selv om mesteparten av tiden går med til bryllup gleder jeg meg masse. Jeg håper på å utnytte tiden godt og se så mye som mulig av Glasgow. Bare tanken av å reise og legge hverdagsstesset bak meg for en periode får det til å krible i magen! 

♥ Er du glad i å reise?

– Mathilde –

ANTREKK: KJOLE OG SKINNJAKKE

Våren er jo bare en helig årstid som vi har måttet vente på så alt for lenge dette året. Men nå er vi i gang, og det skal nytes! Jeg bruker egentlig kjoler hele året, men det er noe helt annet når en slepper tre lag ull under for ikke å fryse ihjel. Denne kjolen kjøpte jeg i vinter og selv synes jeg den passer perfekt til vår. Eller hva tenker du?

Også må vi jo ikke glemme skinnjakka. Et must i garderoben som er med på å freshe opp et hvert antrekk. Bare husk – ikke ekte skinn 😉 

Kjole – HM // Jakke – Pull & Bear // Veske – Bolivia

10 KILO LETTERE

I skrivende stund sitter jeg på trikken og er på vei hjem etter å ha skrevet livet av meg på eksamen. Denne berta leverte inn 12 sek før fristen og gjett om jeg var stressa da, haha. 

Men nå skal jeg legge dette helt bak meg. Aldri mer skal jeg åpne boka ved navn «markedsføringsledelse» og nå skal jeg gi meg selv en vel fortjent studiepause. Vi har nesten ikke forelesninger i uken som kommer, så jeg krysser fingrene for godvær! I tillegg er det under en uke til jeg reiser. Jeg innser at jeg har glemt å fortelle om dette, men det kommer i et egent innlegg tenker jeg. Jeg er i alle fall superklar for å forlate Norge en liten periode. 

Men dere, god helg da! 

– Mathilde – 

IN DESPERATE NEED OF A BREAK

Dagen før eksamen og jeg stresser som vanlig. I det ene øyeblikket er jeg overbevist om at dette kommer til å gå supert, men så finner jeg et punkt i notatene mine jeg ikke har husket, og desperasjonen vender tilbake. Noen som kjenner seg igjen, eller?! 

I dag møtte jeg to venninner fra klassen og sammen gikk vi gjennom pensum. Det roet meg ned noen hakk og jeg har derfor klart å legge eksamenstresset litt bak meg i dag og det var deilig kan du tro. Gjett om jeg skal feire når jeg skrider ut av eksamenlokalet i morgen! I flere uker har jeg hatt eksamen hengende over meg, men om bare få timer kan jeg puste lettet ut. 

Som sagt fikk jeg meg altså en liten pause i dag. Middagen ble inntatt på terrassen og selv om vi var for sene til å nyte sola ble det veldig koselig. Vi pakket oss inn i tepper og varme klær og lot paradise hotel underholde oss. Nå har jeg snakket hull i hodet på Harsha i vel over en time om alle spørmsålene til i morgen og er egentlig rimelig klar for sengen kjenner jeg. 

God natt ♥

MIN FØRSTE DAG SOM MODELL

Hei dere og god onsdag! 

I mitt forrige innlegg fortalte jeg at jeg skulle gjøre noe veldig spennende i går og nå tenkte jeg å avsløre hva det var jeg gjorde. For dere som følger meg på instagram postet jeg en del på historier der, så noen har nok allerede fått med seg hva som skjedde. Men nå skal jeg fortelle alt! Jeg hadde nemlig en veldig spennende og gøyal dag der jeg fikk prøve ut noe helt nytt, nemlig å være fotomodell. 

Jeg har vært hårmodell en gang tidligere og synes det var kjempegøy. Derfor ble jeg veldig gira når jeg fikk enda en mulighet og denne gangen også med shoot. Jeg poserer jo foran kameraet daglig (#blogger) og skal innrømme at jeg synes det er veldig gøy. Det er vel egentlig litt tabu å si at man liker å stå forran kamera, eller ikke vet jeg, men det er altså sannheten. 

Legg merke til de fine “bunadskoene”

Jeg hadde altså en strålende dag med Nikita. Frisørene og alle andre deltagende i shooten var så hyggelige og stemningen var på topp. Bildene blir publisert på nikita sin facebookside og instagram etterhvert og jeg gleder meg vilt til å se resultatet. 

– Mathilde –

EN UKE FYLT MED SPENNING

Dette har vist seg å bli en veldig travel uke. Det er jo først og fremst min egen feil som har tatt på meg alt for mye og dermed ender opp med å løpe fra avtale til avtale. Jeg liker at det er mye som skjer og har alltid hatt vanskelig med å si nei til ting jeg synes virker gøy, uansett hvor opptatt jeg er. Men bortsett fra all eksamenslesingen jeg må få tid til denne uken tror jeg at jeg kommer tid å ha det veldig gøy, og spesielt dagens planer gleder jeg meg veldig til.

 

Alt jeg har tatt på meg denne uken er altså grunnen til gårsdagens bloggfravær. Det var virkelig en stressende dag der jeg løp rundt store deler av byen og til dels i pøsregn. I går var også en av de dagene der jeg følte alt som kunne gå galt gikk galt, og jeg er sikker på at andre også har opplevd hvordan en slik tankegang er med på å gjøre hver minste lille motgang til en «big deal». Haha

Så hvis jeg blir litt fraværende er det bare fordi jeg har alt for mye på agendaen og eksamen må komme først. Jeg skal likevel prøve å oppdatere dere så godt jeg kan. Håper alle får en nydelig uke!

– Mathilde –

SOL I HJERTET, SOL I SINNET

For en nydelig dag! I dag var det det man kaller shorts-vær. Vel kanskje ikke helt, mer sitte i le for vind og i sol type shorts-vær. Synd jeg enda ikke har fått pakket ut sommerklærne fra bestemors kjeller, for jeg skulle virkelig hatt noe mer sommerslig på meg i dag. Jeg fant meg i alle fall den perfekte plassen på terrassen og ble sittende stort sett hele dagen. Planen var å lese til eksamen, men jeg skal være såpas ærlig å si at det ble ganske lite lesing… Det var rett og slett bare for fint vær! Og for oss som bor i Oslo skal visst regnet komme imorgen og da kan jeg sitte inne med god samvittighet og lese meg opp på markedsføring. Gruer meg allerede, hehe. 

Håper dere alle får en fin søndag videre ♥

– Mathilde –

KVALITETSTID OG VÅRRENGJØRING

Hei dere, og god lørdag! Ja, for det er lørdag, ikke sant. Uff, jeg går helt surr i dagene! 

I går var en deilig dag må jeg si. Det var første dagen på, gud vet hvor lenge, at både jeg og samboeren hadde en fridag. Som servitør jobber han stort sett i de timer jeg har fri og nå som jeg har hatt eksamen å tenke på i tillegg har det ikke blitt mye kvalitetstid. Noe annet det heller ikke har vært mye av i det siste er rydding. De som kjenner meg vet at jeg hater rot og helst vil ha det strøkent til en hver tid. Dessverre har jeg måttet nedprioritere “strøkenheten” den siste tiden, men i går fikk vi endelig ordnet opp og satt i gang en skikkelig vårrengjøring. 

Egentlig ville jeg ikke bruke den ene fridagen vi hadde sammen på å rydde og vaske, men det kan egentlig gjøres til en koselig aktivitet å gjøre sammen, og det sørget vi for. Det føles i alle fall mye bedre nå som sengetøy er skiftet, det dufter av såpe og vi igjen kan se kjøkkenbenken! 

I min familie er vi sterke tilhengere av belønning for hardt arbeid og vi tok oss dermed en velfortjent tur ut på byen etterpå. Det var utrolig herlig å dra ut bare oss to. Vandre gatelangs i Oslo sentrum og ta noen pils på en bar der det faktisk var mulig å snakke sammen. Vi trengte virkelig å tilbringe litt kvalitetstid sammen og jeg må si at jeg ser på det som veldig positivt at vi ikke trenger andre mennesker for å kose oss ute på byen! Neste gang får vi sette av mer tid til bordtennis som det ble for sent for denne gangen. 

♥ Hvordan var din fredag?

– Mathilde –