DETTE KAN HJELPE PÅ VINTERDEPRESJONEN

Hva er egentlig vinterdepresjon, og eksisterer det i det hele tatt? Det er ikke lenge siden jeg selv fikk opp øynene for dette, men om jeg tror på det eller ikke er jeg ikke helt sikker på. 

Symptomene kan være blant annet energimangel, større søvnbehov, nedstemthet og sosial tilbaketrekning. Dette er noe jeg selv har kjent veldig på i det siste. Har jeg ikke på vekkerklokke kan jeg sove i 12 timer i strekk, noe som er veldig ulikt meg. I helgene har jeg alltid pleid å våkne rundt 9-10 og vært helt opplagt, mens nå føler jeg meg slapp uansett hvor mye søvn jeg får. Men det værste må uansett være humøret. Jeg har flere ganger tatt til tårene uten å ane hvorfor, andre ganger føler jeg meg bare helt tom. 

For å være ærlig har det vært lettende å vite at vinterdepresjon kan være årsaken til alt dette, fordi da vil det snart gå over. Dette er altså grunnen til at jeg lengter noe ekstremt etter vår. 

I følge NHI finnes det flere måter å forebygge på og det viktigste er lys, lys, lys! Jeg skulle så gjerne tatt meg en tur til syden og lagt skylla på humøret, men så enkelt er det dessverre ikke… Jeg har snakket litt med mamma om dette og hun ga meg derfor noe til jul som kanskje kunne hjelpe; en lysterapilampe. Den siste uken har jeg tilbrakt alt fra 30 min til 2 timer forran denne lampen. Nå er bare spørsmålet; virker den?

Helt ærlig vet jeg ikke hva jeg skal tro. Eksisterer vinterdepresjon? Virker lampen? Det er for tidlig for meg å svare… Jeg har tenkt litt på dette en stund og kanskje er det bare placebo. I tilfelle vil lampen fungere om jeg bare tror den vil det. Så da er det bare å sette i gang da, Mathilde – Believe

– Mathilde – 

NYTT TIL STUEN – MAKE IT YOURSELF

Den beste måten å få interiøret slik man vil er ved å fikse det selv! 

Jeg er veldig glad i både håndarbeid og interiør og har nå kombinert disse hobbyene. Ja, du gjettet riktig, jeg har sydd nye putetrekk! Dette har vært planen så alt for lenge, og stoffet har ligget i skuffen siden før jul. Litt treg er jeg med å komme i gang, mest pga. frykten for at det skulle gå galt, men når jeg først er i gang går det unna. Som sagt hadde jeg mye tid til overs i helgen og nå vet dere hva jeg brukte den på. 

Jeg er et putemenneske… Jeg eier alt for mange puter og selv om jeg har plassert fire i sofaen er det fortsatt nok igjen til å fylle senga. Kjæresten så litt paff ut da jeg fortalte hvor alle putene skulle gå. Uff, stakkaren visste ikke at han sa ja til å bo sammen med et putemenneske. Men helt ærlig er det mange som undervurderer puter assa. Jeg kunne nok skrevet et par tusen ord (ren overdrivelse) om akkurat hvorfor jeg mener puter er så viktig, men det skal jeg spare dere for. 

Men som jeg begynte innlegget er den beste måten å gjøre det selv. Kun da får man det akkurat som man selv vil, OG man sparer penger! Jeg har kjøpt stoffene på Stoff og Stil og tar meg snart en ny tur for å planlegge dette puteeventyret videre. Jeg vet ikke hvordan det er normalt å sy puter, men jeg har i alle fall funnet min egen “oppskrift” og skulle noen være interessert i å vite hvordan jeg lager dem skriver jeg gjerne et mer detaljert innlegg. 

– Mathilde – 

Facebook HER // Instagram HER // Bloglovin HER

#Sy #Håndarbeid #Puter #DIY #Interiør #Innredning 

LITT VÅRINSPIRASJON MENS VI VENTER…

Som sagt tidligere er jeg veldig klar for vår nå. Det er noe helt speilet med våren, men jeg klarer ikke helt å sette fingeren på det. Det må være noe med den følelsen av å gå fra mørke til lysere tider. Det føles bra og det gir håp. Vel, i alle fall for min del. Januar er snart forbi, men vi må vel kanskje igjennom februar og noe til før vi kan se noen vårtegn. Jeg er i alle fall veldig innstilt på vår nå og tok meg dermed turen innom pintrest for å skaffe litt inspirasjon og nå kan jeg nesten ikke vente! 

♥ Er du klar for vår?

– Mathilde – 

SLIK REDIGERER JEG BILDENE MINE

Det ligger ofte litt mer jobb bak et blogginnlegg en det folk tror. Det er ikke bare å knipse bilder i vilden sky, laste dem opp og skrive ned de første ordene som faller deg. Nei, det er nok mer jobb en som så og i dag tenkte jeg å ta for meg bilderedigerings-delen. 

Først og fremst er det aller lurest å lære seg å ta bilder med manuell innstilling. Man får så mye mer ut av bildene og ikke minst er det supergøy! Dette er så klart ikke et must, men det kan ta bloggen til nye høyder. Å redigere bildene er heller ikke noe man må gjøre, men hvis du ser på eksemplene jeg har lagt med i dette innlegget kan du se store forskjeller. Man kan kunne mye om fotografering, men skal man få de virkelig gode bildene må man også kunne redigere dem. 

Husk at jeg er bare en selvlært amatørfotograf (om jeg i det hele tatt kan kalle meg det). Jeg har mye å lære, men håper at det jeg har lært til nå kan hjelpe andre videre. Selv har jeg ikke rå til et dyrt redigeringsprogram, men slapp av, det finnes andre måter å lykkes på. Høyest på min ønskeliste står nå redigeringsprogrammet lightroom. Jeg har selv testet det på skolen og hørt utrolig mye bra om det. Men foreløpig bruker jeg redigeringsmulighetene som finnes på bilder på mac-en. Disse har blitt kraftig forbedret i det siste og er foreløpig alt jeg trenger. Har du har en mac anbefaler jeg dette. 

For å kunne demonstrere litt tydeligere viser jeg over et eksempel. Du kan lett styre lys og farge i de øverste to kolonnene. Tidligere brukte jeg bare disse, men nå er jeg også blitt veldig glad i å bruke delen under RGB og redigere varmen i bildet. RGB er fargene i bildet og ved å dra frem og tilbake vil du gradvis kunne justere fargebalansen. I eksempelet har jeg gjort nettopp dette og fått et lysere bilde hvor de delene jeg syntes var viktig å få med kom tydeligere frem. Husk at å redigere kan bety å bare kutte ut deler av bildet som er ubetydelig, som i eksempel 2. 

Nå ønsker jeg dere alle lykke til med redigeringen og god søndag!

– Mathilde – 

Facebook HER // Instagram HER // Bloglovin HER

#Foto #Blogg #Redigering #Tips

ET NYTT ÅR MED GLOSSY

//Sponset

Et av høydepunktene i måneden er når jeg kommer hjem til en glossybox i postkassa. Jeg kommer meg såvidt innenfor døra før jeg river av pappen, åpner lokket og stirrer ned i forundringsboksen. Glossybox har gitt meg utallige mange gode og spennende produkter i 2017 og jeg er utrolig takknemlig for at dette fortsetter utover i 2018 også. 

I denne månedens glossybox var jeg spesielt begeistret for Studio 10 sin setting- og fuktighetsspray. Jeg har lenge tenkt på å få meg noe lignende ettersom jeg opplever at sminken ofte forsvinner utover dagen, men nå slepper jeg å bekymre meg for dette. Jeg må også si at jeg syntes parfymen fra Abercrombie & Fitch lukter utrolig godt og ansiktsmasken fra Garnier, hvem kan vel få for mange ansiktsmasker?!

Høres det spennende ut å få en slik eske i posten hver måned? Glossybox tilbyr både løpende abonnementer til 179,- og abonnementer på 3, 6 og 12 måneder.  Du kan lese mer om abonnementene og se prisene HER

– Mathilde – 

Facebook HER // Instagram HER // Bloglovin HER

#Glossy #Glossybox #samarbeid #sponset #skjønnhet #velvære #skjønnhetsprodukter

SLÆKK HELG

Da var helgen i gang for min del. Jeg kan ikke helt skjønne hvor det ble av denne uken. Den har sust av gårde i en rasende fart og plutselig var det helg igjen (ikke det at jeg klager). Jeg har hatt en nokså travel uke, og det er vel grunnen til at det har gått så fort. Så travel har den vært at jeg helt har glemt å planlegge helgen… Så nå sitter jeg her, fortsatt i pysjen som jeg alltid gjør når jeg har fri, og prøver å finne ut hva jeg kan bruke dagen på. Det er jo nok av ting å gjøre her hjemme, det er ikke det, men jeg er jo et sosialt menneske som blir litt sprø av å tilbringe for mye tid alene. 

Nå hadde jeg en veldig innholdsrik helg for en uke tilbake med bla. to fester, som egentlig er en for mye for meg, så kanskje har jeg godt av en rolig helg? Vel, vel det blir spennende å se hva jeg finner på. Å stå opp seint og starte dagen med en stor kopp te og mac-en på fanget var i alle fall en god start ♥

♥ Hva er dine planer for helgen?

– Mathilde –

JEG VIL BARE REISE!

Den siste uken har vært helt krise! Jeg har bare SÅ lyst til å reise og tanken av å være stuck i Norge helt til sommeren gjør meg skikkelig rastløs. Jeg elsker å reise og det er år og dag siden sist jeg var på et skikkelig eventyr. Nå skal det sies at jeg skal til Glasgow i mai, men det virker så langt unna… 

Den siste uken har gått i det samme; forelesning, husarbeid og dagdrømming. Hva skulle jeg vel gjort for noen dager med spennende opplevelser i varmere strøk! På toppen av lista ligger reisemålene jeg har lengtet etter lenge. Og selv om jeg hverken har tid eller råd nå skal jeg nok en gang klare å besøke alle disse stedene. Bare vent og se!

Maldivene

Sri Lanka

Australia

Sør Afrika

Indonesia

MENS JEG VENTER PÅ VÅR

Noen andre en meg som rett og slett er dritt lei vinter nå?! Jeg har aldri vært glad i vinter og kulde og nå som julen er over kan jeg ikke lenger se noe positivt med denne kalde årstiden. Uff, for en hissig start på et innlegg, hehe. Men det er altså sånn jeg føler det nå. Jeg har alltid sagt at jeg ikke liker snø, og i år ser ikke snøen ut til å ville gi seg. Nå skal det sies at jeg virkelig nøt snøen i starten og har hatt mange fine turer med kamera. Men nå er jeg altså lei det også. 

Jeg vet ikke hvordan det er hos dere, men her i Oslo er i alle fall snøen blitt til slaps og is. Det er jo det værste. Her om dagen klarte jeg også å skli i trappa, noe som egentlig var mer komisk en vondt, heldigvis. 

Men for å gjøre det beste ut av snøen, kulden og årstiden generelt fant jeg i dag frem kakaoen da jeg kom hjem. Vi må da i alle fall utnytte at det er lov å sitte inne og kose seg med noe varmt i koppen på vinteren. Det komiske er jo at jeg egentlig ikke er så glad i kakao en gang. En sjelden gang er det veldig godt, som i dag, men ofte blir det litt for søtt for meg. Jeg gjorde det kanskje også litt på trass, hehe. 

 Noen andre som lengter etter vår?

– Mathilde – 

JEG HAR VÆRT HÅRMODELL

For en hektisk, men utrolig gøy dag! I dag har jeg gjort noe jeg aldri har gjort før, men det blir definitivt ikke siste gang. Jeg har sittet hårmodell og jeg storkoste meg. Jeg satt modell for Karoline og opplevde henne som veldig dyktig. Ikke bare fikk jeg en nydelig frisyre, men jeg lærte også mye både fra hva Karoline gjorde og fra tilbakemeldingene hun fikk fra kursleder. Da vi var ferdige og alle spenner var tatt ut og all tuperingen børstet bort ble vi enige om at vi gjerne gjentar dette ved en senere anledning. 

 Hva synes dere? Ble det ikke fint!

– Mathilde –

DETTE ER INTERIØRTRENDENE FOR 2018

Ettersom jeg studerer interiørarkitektur tenkte jeg det kunne være greit å sette seg inn hva som er interiørtrendene i år. Eller hva?

Minimalisme

I år går vi bort fra den stramme, litt maskuline minimalismen og retter fokuset mot en mer myk og feminin variant. Det vil være lite bruk av mønster og annet som tar mye oppmerksomhet i et rom. Mønster som derimot vil bli brukt er geometriske former med variasjon i mykhet som er med på å skape liv. 

Fargebruk

Det blir et fargerikt år, likevel er hovedfokuset ro og harmoni. Ulike farger er blitt kåret til årets farge av diverse kommersielle aktører blant annet lilla- og blåtoner. I mange år har det hvite, sterile  og fargeløse vært trenden. Nå beveger vi oss mot en motreaksjon hvor fargene kommer frem i lyset igjen. 

Personlighet

Det mest trendy nå for tiden er personlige interiør. Trender kan være morsomme å følge med på, men det viktigste er å føle seg vel i sitt eget hjem. Bruk de fargene som snakker til deg og kombiner dem som du synes det passer. 

Trendene

 Sikk-sakkmønster

 Tepper

 Tregulv 

 Fargebruk

 Geometriske former

//info fra http://www.ifi.no/trender

– Mathilde –