ÅRETS JULEGAVER

Herlighet så mye fint jeg fikk i år! Jeg fikk mye fra ønskelisten + litt til. Gavene bare fortsatte å strømme på og jeg er så takknemlig for alt jeg har fått! Alt fra kjøkkenutstyr til godis og klær. 

Det jeg ønsket meg aller mest i år, og som jeg ble superglad for at lå under treet, var en diva ring, altså en lysring jeg kan bruke til å ta lyse bilder selv når dagslyset ikke lenger lyser opp rommet. Jeg gleder meg også masse til å ta i bruk stavmikseren. Bare tenk så mye godt jeg kan lage med den. 

Og fra kjæresten fikk jeg en hel dag med spa! Både massasje og middag er inkludert, åh det skal bli så bra! Som dere ser tapet han en lapp i bunden av en stor boks fylt med oppklippet papp. Da jeg skulle åpne gaven holdt jeg på å gi opp, jeg trodde han bare tullet med meg, haha.  

♥ Fikk du mye fint i år?

– Mathilde – 

STAVANGER, TAKK FOR NÅ

Nå er det bare få minutter til jeg setter meg i bilen med snuten mot flyplassen. Alt jeg kom med er pakket ned igjen, og en hel del ekstra både julegaver og småting jeg fant her hjemme. Jeg visste jeg ikke kom til å klare å reise tilbake med like lite, men nå tror jeg bagasjevekten viser nesten det dobbelte…

For å utnytte den siste dagen sto jeg og mamma tidlig opp og bakte både litt flere julekaker (for jula er jo ikke over enda) og lagde oss litt humus. Jeg har også endelig fått tatt bilder av alt jeg fikk til jul som kommer i et innlegg enten i kveld eller i morgen. 

Bildene i innlegget er fra dagens utvidete lunsj. Bestemor ville gjerne be oss med ut på middag, men dagene gikk og plutselig var det ikke tid igjen til noe annet enn lunsj. Det vil si, det er nok middag for i dag. Det ble en hel pizza på meg og de andre fikk også noe som så ut til å være veldig god mat. Så dette stedet, matmagasinet, kan jeg virkelig anbefale for Stavangers beboere. 

– Mathilde – 

FRI FRA ALT

Som dere ser har vi en favorittstol på hytta. Åh, dere aner bare ikke. Jeg har faktisk prestert å sovne i denne stolen og sovet i flere timer, og jeg sovner så og si aldri sittende… Men over til det jeg skulle blogge om, nemlig all fritiden. 

Dere kan tro det har vært deilig å komme hjem og ta fri fra alt! De siste dagene har vært så rolige og det har virkelig vært godt å legge alt stress på hylla for en liten stund. Jeg reiser tilbake til Oslo om to dager og frem til da skal jeg nyte denne stillheten sammen med familien. 

I disse juletider har jeg også satt bloggen litt i andre rekke. Greit å rett og slett ta litt fri fra absolutt alt. Men når nyåret kommer er jeg igjen klar og jeg har mange blogginnlegg klare. Håper alle får en fortsatt fin romjul ♥

– Mathilde – 

EN NY HOBBY?

Nå sitter jeg godt plassert i sofaen på hytta og lurer på hva jeg skal bedrive resten av dagen med. Etter julaften er stort sett resten av juleferien ganske rolig hos oss. Vi har ikke annen familie i Stavanger enn oss fire, så store familieselskaper blir det ikke. Men bestemor har kommet en tur på besøk og sammen har vi noen late dager her på hytta. 

Skal jeg ramse opp de siste dagene har de stort sett bestått av to ting: spise masse god mat og pusle puslespill, hehe. Jeg har aldri før lagt så mye puslespill som jeg har gjort de siste dagene. Men det har vært veldig koselig å samles rundt puslespillet. Undervurderte greier altså! Jeg vet ikke om det blir riktig å kalle det en ny hobby, men gøy har det i alle fall vært. Greit å få trimmet hjernen litt i en ellers rolig tid. 

– Mathilde –

Facebook HER // Instagram HER // Bloglovin HER

VIKTIGHETEN AV TRADISJONER

I går spurte broren min meg hvorfor tradisjoner er så viktig for meg, og det kunne jeg helt ærlig ikke svare på. Det er bare viktig for at jul skal bli jul. Jeg ser hva folk mener når de sier at det er vanskelig å skille en julefeiring fra en annen fordi de er så like, men det er da også litt av sjarmen. Jeg blir i alle fall veldig skuffet om en tradisjon blir bortglemt. 

Det aller fineste med tradisjoner er at de er forskjellige fra familie til familie og man kan alltids lage nye! Tradisjonene er den delen av jula som gjør en hver families julefeiring spesiell for akkurat dem. Bare tenk så morsomt det hadde vært å være flue på veggen i en helt fremmed families julefeiring! 

I går hadde vi en “vanlig” jul her hjemme med tradisjonene vel bevart. Det er litt deilig når jeg har vært så lenge hjemmefra å komme hjem og se at i alle fall julen er som før.

♥ Er tradisjoner viktig for deg?

– Mathilde – 

Facebook HER // Instagram HER // Bloglovin HER

GOD JUL!

Jeg vil få starte innlegget ved å takke alle dere som tar dere tid til å klikke dere inn på bloggen min og lese. Det betyr utrolig mye og jeg setter veldig stor pris på all den gode tilbakemeldingen dere gir meg ♥ 

Her i heimen er julen godt i gang. Juletreet fikk vi pyntet i går kveld og det står nå og pryder stuen. Vi har hatt en fin julefrokost, TV-en står på med all slags julefilmer og snart er det tid for neste steg i dagen. Det fine med å bare være oss fire hjemme er at selve julaften er en rolig dag med små avbrekk for deilig julemat. Vi ender alltid opp med å pakke opp gaver til sent på natt, og det ser ut til at dette blir tilfelle i år også. 

Og nå som denne julaften fortsetter her hos oss vil jeg gjerne få ønske dere alle en riktig god jul! 

– Mathilde – 

SISTE INNSPURT

Nå sitter jeg med kvelden før kvelden i bakgrunnen og venter på at hovmesteren og grevinnen skal komme på skjermen. Det er vel det eneste som må gjøres på lille julaften bortsett fra å gjøre alt i stand. Og i stand har vi gjort og det fortsetter. Mye av dagen har også gått med til å pakke inn gaver. Her hjemme har vi mye både papir og bånd å velge imellom og jeg har derfor ventet med å pakke inn gavene til jeg kom hit. Som sagt tidligere synes jeg innpakkingen er minst like gøy som å kjøpe gavene i utgangspunktet og har derfor storkost meg i dag.

Tradisjonen tro pynter vi ikke juletreet før sent lille julaften så snart er tiden inne. Kjenner det er på tide å få julen i hus nå ja. Litt mer julepynt må vi også få frem, så det blir vel en sen kveld i år og som det ofte blir, men det hører til. 

♥ Er du klar til morgendagen?

– Mathilde – 

SIGHTSEEING IN STAVANGER

Meldt om ekstremvær i Rogaland… Som vanlig er det ikke snø her i jula, men det vi kan tilby er regn og vind. I går hadde jeg en liten tur i byen med kafébesøk på en koselig kafé som ligger i gamle Stavanger. Veldig gode kaker og hyggelig selskap, men da vi kom ut var regnet startet og resten av byturen ble dermed rimelig kort. Og jeg som hadde planer om å ta masse fine bilder…. Ikke så gøy i regnvær.

Da jeg først kom meg inn i går fristet det ikke å gå ut igjen, og det spørs om det ikke blir en hjemmedag i dag. Egentlig er det like greit, for jeg har fortsatt en del å ordne av gaveinnpakking og vasking. Jaja, Stavanger er og blir Stavanger, hehe.  

– Mathilde –

MINE JULEFAVORITTER

Julaften nærmer seg med stormskritt og derfor tenkte jeg å fortelle dere hva mine julefavoritter er. En av de bloggene jeg liker best er krist.in, ja den må dere virkelig sjekke ut! Spørsmålene i dette innlegget er fra hennes blogg. 

Pepperkaker eller kakemenn?
Her må jeg nok gå for pepperkaker. Noen få kakemenn er godt, men pepperkaker kan jeg spise haugevis av, hehe. 

Sjokolade- eller pakkekalender?
Pakkekalender er min store favoritt. Jeg elsker overraskelser og en liten overraskelse hver dag i 24 dager – blir ikke stort bedre enn det. 

Marsipan eller Sjokolade?
Jeg er veldig glad i marsipan, men ikke like glad som jeg er i sjokolade ♥

Pinnekjøtt eller Ribbe?
Ribbe så klart!

Gløgg eller kakao?
En god kakao slår gløgg lett. 

Hjemme eller borte?
Jeg har hatt jul i utlandet før, og det har vært fint, men hjemme hos familien er det beste. 

Julesokk på julaften eller 1. juledag?
Julaften! Har folk julesokk på 1. juledag..?

Plasttre eller ekte tre?
Ingen jul uten ekte juletre ♥

Gull- eller sølvpynt?
Spørs litt på resten av interiøret, men som oftest liker jeg sølv best.

Myke eller harde pakker?
Hm, den er vanskelig. Synes egentlig det er mest spennende å pakke opp myke. 

Hvilken julefilm? Elf eller Alene hjemme?
Har ikke sett Elf, så da må det jo bli alene hjemme, hehe. 

– Mathilde – 

HJEM TIL JUL

Nei, nå var det virkelig på tide å komme seg hjem til jul! De aller fleste vennene mine har allerede vært hjemme en god stund, men jeg turte ikke dra før eksamen var levert. Det er jo faktisk helt utrolig at jeg ikke har vært hjemme siden påsken!! Herlighet, når jeg faktisk tenker over det blir jeg nesten litt paff. 

Men nå er jeg altså kommet hjem til hus og familie og god mat som jeg slepper å lage selv, hehe. Tenk at julaften bare er få dager unna, fy så fort som desember har gått i år! Og jeg er så klart så spent som et lite barn til den store dagen, ja spesielt til maten. Huff jeg høres jo ut som det matvraket. Men det er altså sant. Maten er, ved siden av tradisjonene, det beste med julen etter min mening. 

Nå, etter en lang dag med juleforberedelser, pakking og reising tenkte jeg å runde av dagen med litt TV-kos sammen med mamma, og da blir det jo så klart krim. 

– Mathilde –