EN SANN GLEDE HVER GANG

Denne helgen er en av mine gode venninner fra Trondheim på besøk i byen. Etter at jeg flyttet fra Trondheim for 12 år siden har vi klart å holde kontakt og møtes minst en gang i året. Er ikke det fantastisk?! 

I går var hun innom og tiden fløy forbi selv om det eneste vi gjorde var å bake, spise og snakke. Det er sånn det skal være! Nå er hun og kjæresten på vei hit og Harsha på ei hjem fra jobb, så nå skal vi ha en hyggelig kveld sammen. 

God lørdag til dere alle ♥

– Mathilde – 

LITT TRIM PÅ EN TORSDAG

I dag gjorde jeg noe jeg aldri har gjort før eller i det hele tatt tenkt på å gjøre. Istedenfor å ta trikken hjem gikk jeg. Jeg gikk ikke hele veien fra sentrum, det hadde vært litt i lengste laget med mac-en på skuldra, men det endte opp med en helt passe lang tur. 

Da jeg skjønte at jeg måtte vente 10 min på trikken (som i utgangspunktet ikke er lenge, men man blir så bortskjemt av å bo i Oslo), bestemte jeg meg for å ta trikken som stopper 5 stopp før min holdeplass og gå derifra. I det fine høstværet ble det en veldig koselig tur der jeg også fikk sett meg litt om i nærområdet. Vanligvis bare suser jeg forbi på vei til og fra byen, men nå tok jeg meg god tid og turen endte med å bli på 30min. Det ville gått mye fortere å vente på neste trikk, men så fikk jeg meg jo litt trim og en fin opplevelse. Og fine opplevelser kan man leve lenge på♥

– Mathilde – 

 

VI ER INTERIØRSTUDENTENE

I dag har vi hatt undervisning i vigeland-museet og da ble rett og slett fristelsen for stor. Vi måtte bare ta en runde i parken med kameraet. Høstfargene begynner å komme frem og blader begynner å falle ned – perfekt for hoppebilder! Jeg hadde det i alle fall kjempegøy. Vi tok til og med så mange bilder at jeg er nødt til å dele det inn i to innlegg, så resten av bildene kommer senere.

Her har dere interiørstudentene. Et knippe av de flotte folkene jeg studerer sammen med. 

              

– Mathilde – 

VI ER KLARE FOR NM!

For en fantastisk helg! Som jeg skrev i sist innlegg har jeg denne helgen vært tilbake på Toneheim fhs for å øve inn repertoaret vi skal bruke i NM. Jentekoret fra fjorårets kul skal nemlig delta i NM i kor! Det er ti år siden Toneheim var meldt på sist og dermed veldig stas å få være med. Jeg må også si det gikk overraskende bra til at vi ikke har sunget sammen siden mai. Da vi sang for årets kull på søndag var det til og med noen som tok til tårene fordi de synes det var så fint, litt av et kompliment♥

Men nå må jeg nesten bare løpe. Jeg skal nemlig på middag hos bestemor. Flere bilder av helgen kommer senere. Vi kunne jo ikke la være å ha en liten photoshoot når vi først var der oppe, hehe. 

– Mathilde – 

EN HELG JEG HAR VENTET LENGE PÅ

I dag tidlig leverte jeg inn eksamen. Veldig nervepirrende, men veldig deilig å være ferdig. Så nå blir det spennende å få tilbakemeldig. Kommer jeg til å stå? Får virkelig håpe det, hehe. 

Men nå føler jeg virkelig jeg har fortjent helg og dette er en helg jeg har ventet på. Nå befinner jeg meg nemlig på folkehøyskolen jeg gikk på i fjor, toneheim. Her skal vi som var med i jentekoret ha en øvingshelg før vi møtes i Trondheim i oktober for NM i kor. Det er så utrolig koselig å møte alle igjen! Dette skal nok bli en veldig kjekk helg. Jeg og to andre kom litt tidlig i dag for å kunne få en skikkelig sightseeing i Hamar og nå er halve koret her. Jentekveld! 

– Mathilde – 

 

I EKSAMENSMODUS

08.58 satt jeg klar ved skjermen og ventet på å få utdelt eksamen. Sekundet den ble lagt ut begynte jeg å lese og jeg må si meg ganske fornøyd med oppgaven. Vi skal skrive en romanalyse av foajeen i Den Norske Opera og Ballett. Jeg har vært der flere ganger før og synes det er et flott og spennende bygg. Sant skal sies at det er ikke enkelt å analysere, men det er jo også det som gjør det spennende. 

Ikke lenge etter oppgaven var utdelt var jeg på plass på operaen. Der møtte jeg to venninner fra klassen og sammen gikk vi igjennom hver minste lille detalj. Det vil si, nå som jeg er hjemme igjen kommer jeg på flere ting vi har glemt, men det kan vi ta i morgen når vi igjen skal møtes. Alltid greit å få litt avstand fra oppgaven for å finne ut hva som mangler. 

Vi har tre dager på oss til å skrive denne eksamenen og i helgen lagde jeg en plan over hvordan jeg skulle jobbe. Planen var å skrive minst 500 ord per dag, helst litte mer, og bruke den siste tiden på gjennomgang. Nå har jeg snart skrevet 1000 ord og har fortsatt mye i notatene som ikke er på plass i selve oppgaven. Dermed vil jeg si jeg ligger godt an og jeg sitter igjen med en god følelse. Så glad for at motivasjonen og konsentrasjonen var på plass i dag! 

– Mathilde – 

#eksamen #eksamensmodus #Operaen #interiørarkitektur #romanalyse 

DET MÅ TIL

Jeg vet det er flere andre enn meg som liker å ha en almanakk foran seg for å skrive ned viktige hendelser og gjøremål. Tidligere har jeg ikke vært så opptatt av dette og strevet ned det meste på mobilen, men etter at jeg kjøpte min første almanakk fra personligalmanakk.com ble alt snudd på hodet.

Nå som jeg har en slik inspirerende bok er det mye kjekkere å ta den frem og fylle den med farger og klistremerker samtidig som jeg har oversikt over de kommende dagene. Jeg pleier også å skrive ned hva som har skjedd i ettertid slik at den fungerer litt som en dagbok. Dermed er det kjekt å bla bakover og minnes herlige stunder. 

Men nå er det bare to uker til almanakken har kommen til veis ende og det er på tide å legge inn en ny bestilling. Det som er så fantastisk er at jeg nå får 10% rabatt siden jeg allerede har en fra før. Et salgstriks som i alle fall fungerer på meg, hehe. Så da et det bare å sette i gang å finne frem bilder og bestemme meg for utformingen. Jeg brukte en evighet i fjor, så vi får se om jeg i det hele tatt blir ferdig i dag. #Perfeksjonist!

♥ Har du prøvd personlig almanakk før?

– Mathilde – 

Følg meg på facebook HER og instagram HER

Follow

#personligalmanakk #almanakk #nødvendighet #dagbok #musthave #planlegger 

(function(d, s, id) {var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s);js.id = id;js.src = “https://www.bloglovin.com/widget/js/loader.js?v=1”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, “script”, “bloglovin-sdk”))

GJØR MEG KLAR TIL EKSAMEN

Jeg skal ha min første eksamen på tirsdag og kjenner jeg er veldig spent. Det er en hjemmeeksamen på tre dager i emnet introduksjon til høyere designutdanning. Jeg har veldig lyst til å kunne forberede meg, men egentlig er jeg litt usikker på hvordan jeg skal gjøre det. Vi har hatt to oppgaver allerede som en øvelse til denne eksamen og de gikk veldig bra. I tillegg er det bare bestått/ikke bestått på denne gangen og jeg har liten tro på at jeg skal klare å gjøre det så dårlig at jeg ikke består. Derfor står jeg litt fast i forberedelsene. Kanskje er egentlig det beste å slappe av og lade batteriene. Kan hende jeg blar litt igjennom bøkene, men jeg tror avslapning er det beste, eller kanskje jeg skal ta meg en tur. Vi får se. 

♥ Hva tror dere er det lureste? 

– Mathilde – 

PAPPAS VIDUNDERMEDISIN

Nå sitter jeg godt plassert i sofaen inntullet i den herlige morgenkåpen min med mac-en på fanget og en stor kopp av pappas vidundermedisin forran meg. I dag er det ingen forelesninger og jeg har heller ingen planer så langt. Men jeg kjenner det var veldig godt med helg nå. Jeg leverte min andre oppgave i går og har eksamen neste uke. Fint med en liten pust i bakken i mellomtiden. 

Da jeg våknet i dag kjente jeg at det var nødvendig å smelle ihop en varm kopp for den såre halsen. Jeg er sjelden syk og akter ikke å bli det nå. Er det noe jeg ikke vil så er det å bli syk nå som jeg har min første eksamen. Derfor fant jeg frem hvitløk, ingefær og saft og kokte opp litt vann. Denne drikken har mest effekt om man moser ingefær og hvitløk, men det fungerer også fint å kutte det opp i små biter. Saften kan så klart sløyfes, men den gjør at drikken faktisk smaker godt, og det kan jo være en fordel. Dette er i alle fall mitt beste tips om forkjølelsen kommer snikende. 

♥ Har du noen gode tips?

– Mathilde –