SISTE GANG PÅ IKEA?

Da har vi vært nok en tur på IKEA som man gjerne må når man flytter for seg selv. Veldig mange drar på IKEA og finner alt de vil ha med det første, og så er de ferdige med så og si hele innredningen. Så lett har ikke vi gjort det. Jeg har mest lyst til å finne ting brukt, både for pengenes skyld, men også for å bidra til å senke det skyhøye forbruket i dette landet. Dermed har det tatt lang tid for oss å bli ferdig med leiligheten og vi har fortsatt en del igjen før jeg er fornøyd. 

Vi har dessverre opplevd litt problemer på veien med at den siste delen til sofaen vår stadig mangler på lager og vi har derfor vært mye frem og tilbake. Jeg er egentlig veldig glad i å dra på IKEA, men uten bil blir det ganske tungvint, så nå håper jeg at alt med sofaen ordner seg slik at vi kan sleppe å ta turen ut igjen med det første. 

I følge skjemaet skal den siste sofadelen komme imorgen og da blir alt, forhåpentligvis, mye lettere. Det har vært litt kipt å ikke ha en sofa å slappe av på de siste ukene og det har vært vanskelig å komme videre med leiligheten uten å vite nøyaktig hvor stor plass sofaen vil ta. Siden vi nå endelig har fikset problemet måtte vi rett og slett feire med daimkake. Det er lenge siden sist jeg spiste det, men det er jo bare så godt! 

– Mathilde – 

Følg meg på facebook HER og instagram HER

SUKSESS?

Hei dere! Travel dag for meg i dag, men det innebærer flere gode nyheter til dere. Det kommer nok i innlegg senere i uken. 

Noe jeg har tenkt litt på i dag er innlegget jeg skrev i går om tanker rundt det å være interiørarkitekt. Dette innlegget ente opp med å bli ett av mine aller mest leste innlegg. Utrolig gøy forresten både å skrive og å få en slik respons, wii. Men det fikk meg til å tenke at dere gjerne kunne tenke dere flere innlegg som dette. Er det tilfelle?

Jeg skal nå studere bachelor i interiørarkitektur og kommer til å bli bedre og bedre på dette emnet. Dermed kan det gjerne være litt kjekt for andre å lese, eller hva tenker dere? Jeg har sjeldent skrevet om interiør tidligere, i alle fall ikke vinklet innleggene på denne måten, men det var et kjekt innlegg for meg å skrive så jeg skriver gjerne flere om det er ønskelig. Interiør er en av mine store lidenskaper så om dere har lyst til å lese mer av dette blir jeg bare veldig glad! 

Jeg setter pris på tilbakemeldinger, så det er bare å skrike ut om det er noe DU vil lese mer av på bloggen. 

– Mathilde – 

Følg meg på facebook HER og instagram HER

SANG JEG NETTOPP FORRAN 8500 MENNESKER?!

Bilde tatt av Johannes Andersen

Da jeg sto på scenen og så utover den store folkemengden som fylte operataket kunne jeg ikke i min villeste fantasi gjette at det var så mange. Herlighet, 8500 publikummere! Det er i alle fall første og dessverre sikkert også siste gang jeg står på en scene foran så mange mennesker. Igjen er jeg sjeleglad for at jeg bare sto i bakgrunnen og koret og ikke var Lissie som fikk all oppmerksomheten. 

Gjennom dette har jeg blitt kjent med så mange fantastiske mennesker og fantastisk dyktige mennesker. Det har vært en rett og slett dritkul opplevelse som jeg aldri kommer til å glemme. Lissie er både en super artist og en rå dame og jeg kommer nok til å høre mer på musikken hennes fra nå av. 

Jeg lovet dere bildene fra dagen, ikke så spennende bilder i denne omgang dessverre. Var ikke så mye på farten med kamera, men jeg fikk tak i bildet som ble tatt av oss sammen med Lissie etter konserten. Veldig gøy å få et skikkelig bilde av gjengen som et minne. 

– Mathilde – 

FRA EN INTERIØRARKITEKTS SYNSPUNKT

i samarbeid med Hiroy

Når jeg forteller folk at jeg studerer interiørarkitektur er det mange som lurer på hva jeg egentlig vil med det. Hvor vil jeg jobbe og med hva? Og helt ærlig vet jeg ikke helt selv enda. Forhåpentligvis finner jeg ut av det mens jeg studerer til bachelor, men her og nå er jeg nokså åpen. 

Man har to muligheter som interiørarkitekt. Å jobbe med privatpersoner, eller i det offentlige. Jeg har alltid tenkt at det å jobbe for privatpersoner må være det kjekkeste. Jeg liker å jobbe i små grupper og kunne ha en dialog direkte med den det gjelder.  Men igjen må det jo være utrolig gøy å være med og skape et nytt hotell feks. 

Jeg har vært på flere gjennomførte hotell rundt om i verden og har ofte tatt meg i å tenkte på prosessen man må igjennom for å ferdigstille et slikt hotell. For selv om det ser fint ut har også interiørarkitekter ansvar for å kombinere det estetiske med det praktiske. Rett og slett å ta hensyn til hvordan mennesker og rom påvirker hverandre. 

Jeg feks. er oppvokst i en familie hvor teppegulv blir sett på som noe avskyelig. Ja, for det kan jo ikke vaskes på samme måte som tregulv. Men hvor mange har vel ikke vært på et hotellrom med teppegulv? Det er jo veldig behagelig så lenge man ikke tenker på hvor ofte/sjeldent de renser det. 

Dette blir et veldig spesifikt emne som jeg skjønner ikke treffer alle og kan bli litt sært. Men for å gjøre det enda mer sært, bare siden jeg har begynt, hehe. Hvor mange tenker egentlig over dørene man går inn i når man entrer et rom? Vel jeg gjør, fordi jeg elsker å legge merke til en hver detalj ved et rom. I hjemmene våre liker vi små dører som ikke tar for mye av arealet innendørs, gjerne med et lite vindu, eller et skilt hvor det står: her bor… Dette er koselig. Men med en gang man entrer store bygninger ser man aldri slike dører lengre. Her har vi automatiske store dører slik at travle mennesker og store folkemengder ikke stopper opp. Jeg måtte rett og slett ta meg i å se litt på slike dører på boonedam.no, for dette er vel et eksempel på noe som først og fremt er praktisk. Samtidig kan en slik dør vise status. Er dere enige? Små hoteller har sjeldent slike dører, men et 5 stjernes hotell uten karuselldør, hva er vel det? 

bildene er tatt fra pintrest

– Mathilde – 

Følg meg på facebook HER og instagram HER

GÅRSDAGENS KONSERTANTREKK

Gårsdagens konsert var virkelig en stor suksess! Alle jentene storkoste seg på scenen, om ikke mer bak scenen. For hver sang vi ikke var med å synge på hadde vi vårt eget danseshow rett bak forhenget. En sprudlende gjeng blir vel rett å si, hehe.  

For de av dere som selv er vant med å stå på scenen kjenner dere vel til begrepet konsertantrekk? I stort sett alle tilfeller betyr dette: still i svart. Vel, ikke for oss. Lissie ville gjerne at vi skulle være fargerike der vi sto i bakgrunnen. Sommerlig sa hun. Dermed stilte jeg i knall rødt og de andre jentene i sine farger eller mønstre. Det ble egentlig seende veldig friskt og fint ut synes jeg. 

Noen flere bilder fra gårsdagen kommer i morgen. 

♥ Hva synes dere om antrekket?

– Mathilde – 

#antrekk #konsert #outfit #konsertantrekk #Operataket #Oslo #Lissie

SE MEG KORE PÅ OPERATAKET

I dag skjer det noe veldig spennende, noe som egentlig ikke er gått helt opp for meg enda. Jeg skal være korist for den amerikanske artisten Lissie! Vi har hatt øvinger hele uken og jeg skal snart av gårde til lydprøve før det braker løs i kveld. Det er en veldig koselig gjeng jeg synger sammen med, så jeg tror vi kommer til å storkose oss på scenen. 

Dette bildet beskriver gladfølelsen jeg sitter med i dette øyeblikk

Det kan godt hende ikke alle vet hvem Lissie er, men dere har nok hørt sangen hennes: ” When I´m alone”. Jeg visste godt hvem Lissie var da jeg ble spurt, og ble med en gang veldig gira, men jeg har i ettertid forstått at hun ikke er så kjent her i Norge som jeg trodde. 

Jeg skulle vel gjerne ha skrevet dette innlegget litt tidligere slik at jeg kunne vervet folk til å komme, men nå har det seg faktisk sånn at konserten er utsolgt. Er ikke det gøy da?! Å få synge for en hel hær av mennesker. På facebook arrangementet står det at 2,6 tusen kommer, det er jo ikke helt til å stole på, men at det blir mange folk er i alle fall sikkert. Veldig glad jeg ikke er solist for å si det sånn, hehe. 

– Mathilde – 

#Korist #Lissie #Musikk #Konsert #Gøy #Happymood #Spennede #Utsolgt 

MINI-REUNION

Ah, nå kan dere tenke dere det var deilig å sette seg ned etter den dagen jeg har hatt. Egentlig har jeg stort sett bare gjort kjekke ting, så jeg burde ikke være så sliten, men jeg må ha forflyttet meg en del, så der har vi nok grunnen. 

For noen dager tilbake ble jeg spurt om jeg ville møte en liten gruppe av de jeg gikk i klasse med på videregående, og det var det ikke tvil om at jeg ville. Vi er flere som flytter til Oslo dette året, og siden ei av oss er på ferie i Norge, fra sine studier i Japan, passet det utmerket å møtes nettopp i dag. Med været på vår side satt vi oss i Vigelandsparken og fikk oppdatert hverandre på livet og det som hører til. Det ble et kort møte denne gangen, men dette bør vi klare å gjenta. Det var i alle fall veldig koselig å se alle igjen ♥

Nå har jeg nylig kommet hjem fra noe veldig spennende jeg har fått lov til å ta del i. Dette fortsetter utover helgen, så mer om dette kommer i morgen. Men jeg kan i alle fall si at jeg er veldig gira!

– Mathilde – 

FÅ EN FIN SKOLESTART MED EBAY

Det er vel ikke bare meg som synes det er mye kjekkere å ta notater i fine bøker med søte penner? Jeg har i alle fall i år bare tenkt å kjøpe inn notatbøker som gir meg motivasjon til å skrive. Jeg har allerede kjøpt en del, det finnes mange fine på søstrene grene og clas ohlson, men jeg trenger flere. Derfor tok jeg meg en titt på ebay, og der var det jo mye både fint og billig. 

1 – HER // 2 – HER // 3 – HER

4 – HER // 5 – HER // 6 – HER

7 – HER // 8 – HER // 9 – HER

♥ Hva synes dere?

– Mathilde – 

#skolestart #ebay #cute #inspo #books #pens 

AVLYST I SISTE LITEN

Dette kan vel kalles ikke bare en dårlig start på dagen, men også en dårlig start på studietiden. Jeg følte meg så flink i dag morges som sto opp tidlig og var klar til første leksjon. Jeg hadde til og med fått tid til å smøre matpakke, og det er jo ikke dårlig. Men så… 

Jeg var nesten fremme ved døren til skolen da jeg fikk en meldingen som fortalte at undervisningen var avlyst pga sykdom. Jeg bråstoppet midt på gata – “Hva gjør jeg nå?” De fleste ville instinktivt reagert med: “åh, jeg kunne sovet lengre!” Ja, for jeg var sliten og det var allerede gått 45 min siden jeg låste døren hjemme. Hele trikketuren hadde vært bortkastet og nå måtte jeg ta samme turen tilbake. 

Jeg var egentlig veldig klar for å starte og ble nokså skuffet. Men jeg får vel velge å se det som noe positivt med enda en fridag. Forhåpentligvis klarer jeg å utnytte dagen godt. Det første jeg skal gjøre er i alle fall å krype under dynen igjen. 

– Mathilde – 

DETALJEN SOM LYSER OPP ET HVERT ROM

I dag har jeg hatt en fridag, og dere kan tro jeg har fått gjort mye! Jeg har shinet opp leiligheten, vasket klær, tatt oppvasken, handlet mat for resten av uka og laget veldig god middag. Samtidig har jeg også fått tatt meg tid til en aldri så liten ansiktsmaske. Mye av dette i samarbeid med Harsha så klart, kan jo ikke ta all æren selv. Det er i alle fall veldig deilig å sitte på kjøkkenet, se utover stua og se resultatet av en effektiv dag. 

Men det var jo ikke dette skrytet jeg skulle snakke om, huff. Ettersom det er så mye som gjenstår for å få leiligheten ferdig har vi ikke tatt oss tid til å tenke på de små tingene, som blomster. Blomster og en fin vase kan gjøre så mye med et hjem. Jeg merker hvor glad jeg blir av å titte på stuebordet nå. Riktignok er det bare falske blomster i vasen foreløpig, men de er en god etterlikning og en flott detalj i den eller uferdige stua. 

Både vasen og blomstene er fra nille og kostet bare 270,- til sammen. 

Jeg er veldig glad i blomster, men ergrer meg over to ting: hvor dårlig jeg er til å ta vare på dem, og hvor dyre de er. Derfor tenkte jeg at de falske tulipanene kan være fint å ha til de gangene vi ikke får kjøpt oss ekte blomster.

♥ Hva synes dere?

– Mathilde –