EN SISTE DAG I BODØ

Etter feiringen dro de aller fleste hjem ganske raskt, men jeg bestemte meg for å bli en dag til. Etter året på toneheim fhs har jeg nå venner i store deler av landet og Bodø var ingen unntak. Ganske sentralt i Bodø bor Niamh og en god del utenfor bor Mari. Mari hadde dessverre ikke tid til å komme inn til byen pga. jobb, men Niamh var heldigvis tilgjengelig og hadde til og med en seng jeg kunne låne. Dermed brukte jeg store deler av søndagen og mandagen hos henne. Jeg og Niamh har egentlig bare blitt bedre venner etter at vi sluttet på toneheim og det er henne jeg har møtt mest denne ferien. Og fint er det. Vi fikk gjort mye og langhelgen i Bodø kunne vel ikke endt bedre.


 

– Mathilde – 

BILDEDRYSS FRA DEN STORE FESTEN

Som jeg så for meg ble det en veldig vellykket feiring med god mat, fine folk og god stemning. Det ble en slags kombinasjon av en 80-års feiring og et slektsreff og det kan jo bare ikke slå feil. Her har dere et lite bildedryss fra festen.


Nå sitter jeg på flyplassen og er klar for å gå om bord i flyet. Denne helgeturen har vært veldig koselig og jeg har fått gjort mye. Håper ikke det igjen vil ta meg fire år å komme til Bodø. 

– Mathilde – 

FORBEREDELSER TIL DEN STORE FESTEN


Flyet var en del forsinket i går, men jag kom meg da til Bodø til slutt. Gårsdagen gikk med til å hilse på og bli kjent med de man ikke har truffet før og ta opp tråden med de nærmeste slektningene. I dag var det tidlig opp for felles frokost og forberedelser. 

Jeg har i dag hatt ansvaret for å lage bordkort sammen med barna og noen andre av de ungdommene. Heldigvis har jeg ikke hatt noe stort ansvar i dag og har hatt tid til å slappe av, men nå kommer det som virkelig er stress – å få på meg finstasen. Men når det er over er jeg overbevist om at jeg kommer til å få en veldig hyggelig kveld. 

– Mathilde – 

FERDIGPAKKET OG KLAR TIL REISE


Jeg er for en gangs skyld tidlig ute med pakkingen. Det er fortsatt to timer til jeg reiser og baggen er allerede helt klar. Kjenner jeg meg selv rett kommer jeg nok på flere ting som må pakkes etterhvert, men foreløpig har jeg god tid til å slappe av. Ah, så deilig!

I dag går reisen nordover til Bodø for i morgen er det duket til stor 80-års feiring. Det skal bli veldig koselig å se alle igjen. Noen møter jeg også for første gang. Jeg har alltid vært veldig glad i sammenkomster som dette. Det er så sjeldent vi ser hverandre. Vi har alle våre travle liv å ta hånd om, og da er det fint men en liten push, som en 80-års dag, til å ta oss fri og samles. 

– Mathilde – 

HELE KJØKKENINNNREDNINGEN FOR 30 KR

Nå er det ikke lenge igjen til jeg skal flytte. Som dere kanskje har fått med dere har jeg ikke funnet den rette leiligheten enda, men jeg har noen jeg er spesielt interessert i. Det er en spennende periode dette. 

I går var jeg på et lite marked på skolen til søskenbarnet mitt og fikk øye på masse kjøkkenutstyr. Jeg tenkte med meg selv at jeg kan jo aldri være tidlig nok ute med å kjøpe det jeg trenger for å klare meg på egenhånd. Jeg begynte med å velge ut noen få ting, men etter kort tid fikk jeg beskjed, av rektoren på skolen, at siden hun forsto behovet mitt kunne jeg samle sammen så mye jeg ville også skulle hun bestemme en rimelig pris etterpå. Dermed fikk jeg alt på bildet pluss en del vanlig bestikk til bare 30 kr! Dette sparte jeg en hel del penger på og jeg er veldig fornøyd med fangsten. Jeg har noe kjøkkenutstyr fra før av også så nå er kjøkkeninnredningen snart komplett. 

– Mathilde – 

4 VISNINGER PÅ EN DAG OG EN SKIKKELIG FLAUSE

I går var jeg skikkelig på farten dere. Tenk 4 visninger på en dag! Her var det ikke snakk om å slappe av. To av visningene måtte jeg ut av sentrum for å dra på så det ble en del reising også. Jeg var ganske sliten da jeg omsider kom hjem for å si det sånn. Men jeg er jo veldig glad i å gå på visninger og å se hus så jeg storkoste meg. 

Men så var det den flausen da. Dere skjønner at jeg skulle egentlig vært på 3 visninger og ikke 4, men jeg klarte å møte opp til feil visning. Jeg har i det siste planlagt mange visninger og klarte å gå i surr med tid og sted. Jeg skulle egentlig på en visning i går kl. 20 og en i dag på samme tid, men presterte å møte opp til dagens visning i går. Jeg skjønte ikke hva jeg hadde gjort før jeg var gått derifra og dere kan tro jeg ble flau. Plutselig ga det veldig mening at leietakeren så rart på meg da jeg kom. Da jeg innså flausen måtte jeg ringe til han jeg egentlig skulle vært på visning hos og heldigvis lot han meg komme likevel. Tenk å klare å gjøre noe så dumt! Jeg må jo bare le. Nå har jeg i alle fall flere kandidater til bolig, men en stor avgjørelse som denne trenger litt gjennomtenking. 

– Mathilde – 

 

JEG ER SAMMEN MED MIN BESTE VENN


Jeg føler meg så utrolig heldig. I dag har jeg og Harsha vært sammen i 3 måneder, men som en venninne av meg sa: “dere har kanskje ikke vært sammen så lenge, men dere har vært kjærester mye lenger” og det er jeg helt enig i. Det er mye lenger siden jeg begynte å behandle han som min kjæreste enn siden vi ble offisielle for alle andre. 

Jeg spør meg selv stadig vekk hva jeg har gjort for å fortjene en kjæreste som Harsha. Tenk at jeg er sammen med min beste venn! Jeg må alltid ha en i livet mitt jeg kan fortelle absolutt alt til og nå er det blitt Harsha. Vi snakker om alt og jeg kan sjeldent huske å ha stolt så mye på en person som jeg stoler på han. Samtidig som vi har dype samtaler er vi også veldig barnslige med hverandre noe som får meg til å bli veldig avslappet rundt han. Og med så mange like interesser som vi har går skravla støtt. Han er den første personen jeg har snakket i telefon med i 5 timer i strekk. 

Det er enda litt mer trist å ikke få være sammen med han i dag enn andre dager, men nå er det heldigvis bare en uke til han kommer hit, wii! Jeg kan nesten ikke vente. Og når han kommer har jeg planer om å ta han med til mitt paradis – hytta vår i Oslofjorden. 

– Mathilde – 

10 TIMER UTEN VANN


Nå har vi hatt to dager med strålende vær. Da er det viktig med vann, spesielt for meg som har fått beskjed av legen at jeg må drikk masse. Likevel gikk jeg over ti timer uten vann i går og det var ikke noe lurt, for i dag har jeg hatt verkende hodepine og ingen matlyst og jeg er ganske sikker på at den har en sammenheng. Jeg skrev et innlegg i går kveld hvor jeg fortalte at jeg hadde hatt en krevende dag og at dere skulle få høre om det i dag. Vel, her kommer det. 

Jeg har vært så heldig å bli kjent med ei jente som ikke bare ville finne en leilighet å bo sammen i, men som også kunne hjelpe meg å få jobb. Derfor begynte dagen i går på deli de luca. (Hvordan det gikk kommer jeg tilbake til i et senere innlegg.) Etter noen timer her dro jeg på kino med søskenbarna mine og deres venninner. Selv om jeg ikke husket noe av de forrige pirates og of the caribbean filmene måtte jeg jo se den nye når den var på 4D X kino! 

Her stoppet mine planer for dagen, helt til jeg fikk en melding om jeg ville komme på visning kl.16:00. Altså måtte jeg bare hive meg rundt og finne den riktige bussen. På dette tidspunktet var jeg så tørst at jeg forberedte meg på å spørre på visningen om jeg kunne få litt vann, selv om jeg syntes det var litt flaut. Jeg var ute i god tid og rett før siste sving ble telefonen svart. Ja, jeg har jo fortalt om hvor lite pålitelig den er. Jeg tenkte med meg selv at det er jo ikke noe problem for jeg har jo alltid med meg en lader og en power bank. Vel, ikke i går… Altså måtte jeg finne resten av veien selv og få naboen til å ringe og si at jeg var der. Nå ble det jo for dumt å spørre om vann, dessuten hadde jeg glemt hvor tørst jeg var oppi alt. Men leiligheten var utrolig fin. Et koselig rom med skråtak og hage med flott utsikt over Oslofjorden. 

Så skulle jeg ta hjemturen fatt. Ikke ante jeg hva klokken var og når bussen gikk, men jeg kom meg da inn til byen og videre fra byen gikk jeg på bussen hjem. To stopp før jeg var hjemme kom kontrollørene, selvfølgelig! Heldigvis ble jeg trodd da jeg sa at jeg hadde billett, men ikke strøm på mobilen og slapp unna med å kjøpe billett på bussen for 55kr. Og det var jo i alle fall bedre enn å måtte betale bot.

Etter en slik dag var det jammen meg godt å avslutte med is og film. 

– Mathilde – 

 

JEG SYNES JEG FORTJENER DET


Etter en slik dag som dette synes jeg det er lov til å skjemme seg selv bort litt og få tankene over på noe annet. Dagen i dag har gitt meg mange inntrykk og jeg har vært nøtt til å ta vanskelige avgjørelser. Men nå er det gjort og jeg kjenner litt is er nøyaktig hva jeg trenger for å roe meg litt ned. Det er ikke bare bare å bli “voksen” må jeg si. Jeg tenke å skrive et innlegg om alt som skjedde i dag, men akkurat nå er jeg for sliten, så det får bli i morgen. Yndlingsfløyelsbuksa er på og nå tenker jeg å sette på en koselig film og spise isen min i ro og fred. 

– Mathilde – 

PÅ ENDA EN VISNING


Det er vel det jeg gjør for tiden: ser på hus og søker jobb. Nå er det bare litt over to uker til jeg får vite om jeg kommer inn på det studie jeg har søkt og det er på tide å finne et sted å bo til høsten. Jeg har sett på mye, men alt er jo så dyrt. Oslo altså. Dit jeg skal i dag er det nok også litt for dyrt for meg, men jeg elsker jo å dra på visning, så jeg drar uansett, hehe. 

– Mathilde –