FLYTTE HJEMMEFRA FOR ANDRE GANG


Å komme hjem til jul er vel og bra, men å dra igjen blir litt som å flytte hjemmefra for andre gang. Det forsto jeg da jeg pakket tingene mine i går. Ettersom jeg reiste med fly måtte jeg få plass i en koffert og en bag, men jeg ble nødt til å ha en veske i tillegg. Uff, det var ikke bare lett, men det gikk til slutt. Og med 2,5 kg overvekt kom jeg meg til Oslo. Det var like strevsomt å få pakket alt denne gangen som da jeg faktisk flyttet hjemmefra. 

Jeg sa til meg selv at jeg bare skulle ta med det jeg har savnet i løpet av dette halve året på folkehøgskole. Tror dere jeg klarte det? Langt ifra! Jeg er elendig når det kommer til sånt. Men jeg klarte å få med meg alt hit, så da skal jeg klare å ta det med videre til Hamar. Og da er det heldigvis bare tog og ingen overvekt! 

– Mathilde – 

FOR THE SECOND TIME IN LIFE I’M SPONTANEOUS


Jeg er et lite spontant menneske og trives best med godt planlagte gjøremål og folk som holder avtaler. Slik jeg ser det var første gangen jeg var skikkelig spontan da jeg lagde denne bloggen. Jeg hadde tenkt litt på det i forkant, men en sen kveld i april i fjor, før jeg fikk tid til å tenke med om, ble bloggen opprettet. Da husker jeg at jeg sende melding til min daværende kjæreste og skrev: “Jeg har vært spontan!”  Valget jeg tok da, å få meg blogg, har jeg virkelig ikke angret på. Kanskje det jeg driver med nå heller ikke er så dumt?

Mange vil kanskje ikke være med på at dette er så spontant, siden billettene ble bestilt for litt over en uke siden, men for meg er det det. Jeg begynner ikke på skolen igjen før 5. januar, men allerede i morgen forlater jeg Stavanger og blir boende i Oslo den siste tiden. For å være helt ærlig vet jeg ikke sikkert hvor det kommer fra, men jeg ville så gjerne få noe ut av mine tre uker med ferie. Nå har jeg vært hjemme en stund og fått gjort mye av det jeg håpet jeg skulle få tid til. Jeg har vært med familie, venner, hatt en fin julefeiring og vært på hytta. Når jeg kommer til Oslo er planen å møte slekt og venner og det tror jeg blir veldig koselig. 

Litt av grunnen til at jeg drar er at jeg ville dra fra presset om en flott nyttårsfeiring. Jeg vil senke forhåpningene mine slik at jeg slepper å bli skuffet. For en måneds tid siden hadde jeg planene klare, men de ble brått forandret og min neste plan om å dra til Sandefjord ble heller ikke mulig å gjennomføre. Og siden min beste venninne skal på hyttetur med kjæresten, valgte jeg rett og slett å reise fra alt. Nå må jeg si at jeg er veldig spent på hvordan dette blir. Jeg har lagt noen planer for nyttårsfeiring og å treffe familie og venner, men mye av oppholdet blir litt på sparket. Jeg gleder meg! 

♥ Er du den spontane typen?

– Mathilde – 

DEN SISTE TIDEN HJEMME

Nå er det ikke lenge til jeg igjen forlater Stavanger og vender nesen østover. I går hadde jeg det utrolig koselig med venner, det var virkelig godt å se folk igjen og ta opp tråden. Nå kommer jeg til å bruke den siste tiden på familie. I dag var jeg på koselig kafébesøk med mamma og broren min og i morgen skal hele familien på kino. Det tror jeg blir en fin avrunding på ferien hjemme.  

– Mathilde – 

VÅRT LILLE LAND

I går var jeg og familien på enda en liten tur. Heldigvis ikke like mye vind denne gangen. Jeg følte egentlig ikke jeg hadde tid til å gå ut, men det er jo så mye fin natur og jeg er jo så glad i å ta bilder at jeg ikke kunne dy meg. Det er fort å glemme hvor fine landskap Norge har å by på når man sitter godt plantet i sofaen hjemme. Man skal ikke langt fra storbyene før man er omgitt av vakker natur. Det gjelder bare å løfte blikket. 


 

– Mathilde – 

PÅ TUR I STORMEN

I dag er det storm på vestlandet og det måtte vi jo føle på kroppen. Jeg våknet i dag tidlig av en skikkelig haglskur og hytta som svaiet i den sterke vinden. Hytta vår er nemlig bygget på påler og man kan dermed føle at hytta rister når det blåser skikkelig. 

Nå er vi nettopp kommet hjem fra vår lille tur ut i stormen. Fra hytta vår er det ikke så langt til diverse strender så vi tok oss en tur opp på en liten knaus ved havet og der tok vinden skikkelig tak. Her var det fult mulig å lene seg på vinden og bli dratt med om man hoppet i været. Det ble en kort tur, men det er sjeldent man får så mye frisk luft på så kort tid. Gøy var det også. Typisk nordmenn å skulle ut i dårlig vær, haha. 


 

– Mathilde – 

MIN JULEFEIRING

Nå håper jeg alle hadde en fin julefeiring i går, for det hadde i alle fall jeg. Mye god mat og herlig julestemning. Det beste med julaften er å være med familie og opprettholde tradisjoner. Så her i huset var det julefrokost, tre nøtter til askepott, mandel i grøten, ribbe, sang rundt juletreet og åpning av pakker til langt på kveld. Også veldig praktisk at jeg bare fikk små pakker i år slik at jeg får plass i bagasjen til å ta med alt tilbake til Hamar. Nå er vi snart klare til å dra til hytta. Jeg liker meg veldig godt på hytta og nå er det ett halvt år siden jeg var der sist, så det skal bli veldig deilig. 


♥ Hadde du en fin julefeiring? 

– Mathilde – 

GI GAVENE PERSONLIGHET

Jeg elsker å pakke inn julegaver. Jeg synes det er så fint å bruke tid på innpakningen slik at det blir fine pakker å plassere under juletreet. Jeg som er så opptatt av fargekombinasjoner og estetikk, kanskje ikke så rart at jeg synes det er gøy? Hver gang jeg lager en gave eller pakker den inn tenker jeg på den som vil få gaven. Alle jeg gir gave til synes jeg fortjener en fint pakket inn pakke slik at de forstår at jeg har brukt til på å tenke på dem. Et tips: hvis du ikke blir helt fornøyd med hva gaven inneholder i år kan du redde den med litt fin innpakning. Det pleier i alle fall jeg å trøste meg med, haha. 

– Mathilde – 

JULEN ER REDDET

Siden jeg kom hjem har jeg bare fått skrevet to innlegg. Jeg blogger ikke like mye om før, det skal sies, men som regel er unnskyldningen at jeg prioriterer folkehøgskolelivet. Nå er unnskyldningen en helt annen, jeg har nemlig ikke kunnet lade mac-en. For en tid tilbake ble laderen min ødelagt og jeg har derfor lånt ladere av de jeg bor med. Nå når jeg har kommet hjem er jeg den eneste som har en slik type lader og da ble det litt problematisk kan dere skjønne. 

Safety first – Tenker i alle fall jeg. Jeg brukte laderen min en stund etter at den begynte å miste festet, men med en gang det luktet svidd da jeg brukte den sluttet jeg. Jeg har såvidt skrudd på mac-en siden jeg kom hjem i frykt for at den skulle være utladet når jeg virkelig trengte den. Jeg bruker mac-en så og si hver dag, så det har vært veldig rart, men nå kan jeg endelig senke skuldrene.

I går fikk jeg kjøpt meg ny! Det ble en tidlig julegave. Grunnen til at jeg har ventet så lenge er at der er urimelig dyrt og den mac-en jeg har er på kollisjonskurs. Jeg vet ikke hvor lang tid det tar før jeg ser meg nødt til å kjøpe ny mac, og da er det veldig kjip å bruke penger på en lader jeg ville fått med en eventuelt ny mac. Men det ble altså ingen annen utvei enn å kjøpe lader. Og da er julen reddet for min del. Avhengig sa du? Vel, ja. 

– Mathilde – 

DEN SISTE JULEHANDELEN


Julehandel blir alltid litt stressende i slutten uansett hvor tidlig man starter. I år har jeg brukt mye tid på å lage gaver, men noe må også kjøpes og i dag fikk jeg unnagjort det siste. Jeg har vært travelt opptatt med julehandel hele dagen. Pappa tok seg fri fra jobb og allerede i dag tidlig begynte vi med storhandel av mat. Nå er ribba i hus og alt som hører med. Det har vært utrolig koselig å vandre gatelangs i Stavangers brolagte gater med pappa. Til slutt endte vi opp med familiemiddag på restaurant. Det er det jula er til for – å bruke tid på familie ♥

♥ Er du ferdig med julehandelen?

– Mathilde – 

HJEM TIL JUL

Jeg er hjemme igjen! Det er allerede gått et halvt skoleår siden sist jeg var i Stavanger. Det her gått så utrolig fort! I går brukte jeg hele dagen på reisen hjem. Tog til Oslo og tog videre til Stavanger. Det er litt merkelig å komme hjem til jul, men også veldig godt. Det kommer til å bli rart å være borte fra “toneheimfamilien” i tre uker men veldig fint å feire en tradisjonell jul med familien min her. I dag skal hele familien på besøk til noen venner av oss for å lage pepperkaker. De har ventet med tradisjonen til jeg kom hjem og nå gleder jeg meg veldig til vår årlige sammenkomst. 

– Mathilde –