JEG TRENGER IKKE BLOGGEN LENGER


Jeg har tidligere fortalt grunnen til at jeg startet å blogge. Jeg trengte en pause fra virkeligheten. Noe kjekt oppi den alt for stressende hverdagen som slet meg totalt ut. Jeg syntes videregående var vanskelig på flere plan. Det var lange dager og jeg ville så gjerne prestere i alle fag, noe som for meg ble umulig og til tider gjorde meg ganske nedfor. Jeg vil ikke gå så langt som å si at jeg var deprimert, men jeg hadde en periode i 2. klasse med flere panikkanfall. 

Nå er hverdagen min en helt annen. Jeg merker at jeg trengte et år som dette på folkehøgskole. Ingen karakterer, mer fritid, sosiale dager. Det sosiale må være den viktigste grunnen til at jeg ikke blogger like mye lenger. Jeg har alltid hatt problemer med å være for meg selv når noen andre gjør noe gøy. Å gå opp på rommet for å skrive et innlegg når det sitter en gjeng i stua og spiller spill er veldig vanskelig. På en måte kan man jo si at en dag uten et innlegg er tegn på en fin dag. 

– Mathilde – 

MEDIA SOM VALGFAG

Her på Toneheim har vi muligheten til å velge mellom diverse valgfag. Selv har jeg valgt konsertproduksjon, autogen trening og media. En av grunnen til at jeg har blogg er nettopp fordi jeg er så glad i å ta bilder og derfor tenkte jeg at å ta media som valgfag ville være gøy. Foreløpig har det ikke vært helt det jeg så for meg, men vi tar da i alle fall bilder. Hver uke får vi et tema vi skal ha i tankene når vi tar bilder. Sist time fikk vi litt tid til overs og ble dermed sendt ut for å ta flere. Selv ble jeg inspirert til å ta flere bilder da jeg innså hvor mange fine motiver det finnes bare rett utenfor døren her. 


– Mathilde – 

UKAS…

Latter – Vi har det mye gøy her på Toneheim fhs, men det er ingen tvil om at ukas latter var og forvandle to av guttene til nydelige kvinner. De ble sminket og stylet og håret ble rettet og festet av en massiv mengde hårspray. Ble de ikke flotte? 

Opptur – Jeg klarte å få sminkekroken nøyaktig slik jeg hadde sett for meg! 

Nedtur – Det er over to uker siden jeg klarte å få en strekk i høyre foten og den er enda ikke over. Blåmerket på leggen begynner sakte men sikkert å forsvinne, men det er egentlig i låret smerten ligger og det ser ikke ut til å gå over med det første… 

Minne – Denne uken hadde vi vår første elevkveld. Temaet var galla og alle kledde seg opp i det fineste de hadde før vi fikk være vitne til tidenes show av parodier på livet her på Toneheim. 
Bilde

 Processed with VSCO with c1 preset
♥ Hvordan her din uke vært?

– Mathilde – 

NYX LIP CREAM – MYE FOR PENGENE


Nå har jeg prøvd NYX sine lip cream i noen måneder og føler jeg har et grunnlag for å anbefale dem videre. Grunnen til at jeg kjøpte disse lip cream’ene er at de er matte. Jeg er ikke så glad i lip gloss fordi det blir så klissete, men det blir ikke disse. De er lette å påføre og tørker fort slik at den blir matt og jevn. 

Jeg har fire forskjellige farger som passer til ulike situasjoner. Hvilken som har vært min favoritt har variert og jeg vurderer sterkt å kjøpe enda flere. Jeg vil i alle fall sterkt anbefale London. Den har en veldig naturlig farge og passer fint i kombinasjon med andre leppefarger. 

I tillegg til alt det positive vil jeg også nevne at leppene fort kan virke litt tørre når man har lip cream’en på. De vil ikke tørke ut leppene i ettertid, men det kan fort bli litt ubehagelig. Derfor bruker jeg alltid lipsyl under. 

1 – Cannes 19 // 2 – London 04// 3 – Istanbul 06// 4 – Monte Carlo 10

Alt i alt er jeg veldig fornøyd. Her får man mye for pengene. 

– Mathilde – 

EN LØRDAG PÅ IKEA

Jeg tror aldri jeg har gått gjennom ikea så raskt som det vi gjorde i dag. Vi ville komme oss hjem til middag så da måtte vi bare være effektive.

Helst siden jeg så rommet mitt første gang visste jeg hvordan jeg ville lage sminkekroken, og til dette trengte jeg to ting, et enkelt speil og noe til å ha sminkekostene i, og planen var å finne dette på ikea.

Det tok ikke lang tid å finne det jeg trengte, og litt mer. Det som ikke gikk helt etter planen var at jeg måtte kjøpe en pakke med fire speil enda jeg bare hadde lyst på et. Men det var fortsatt billigere en det andre alternativet. Så da ble det fire speil, resten får jeg henge opp på døren slik at vi får et helspeil.

MAC´EN HAR SKYLDA


Jeg har snart blogget i ett og et halvt år. Hvem skulle trodd det, i alle fall ikke jeg! I den tiden jeg har blogget har jeg lagt ut i alle fall ett innlegg per dag. Har jeg hatt en bloggfri dag har det vært for en helt spesiell grunn. I det siste har det blitt mye mindre blogging. Det er flere grunner til dette, som jeg kommer til å nevne senere, men en av de viktigste grunnene er at mac-en har bestemt seg for å gjøre det utrolig vanskelig for meg. 

Jeg tror ikke det er noe annet som irriterer meg mer enn når mac´en henger seg opp, og i det siste har det bare blitt verre og verre. Romkameraten min synes det er litt morsomt at de eneste gangene jeg bruker “stygge” ord er når jeg snakker til mac´en, haha! 

Planen var å vente til etter fhs med å kjøpe ny mac, men det kan hende jeg må revurdere det. Den er et viktig verktøy i hverdagen og noe det er verdt å bruke penger på. 

♥ Har du hatt problemer som dette?

– Mathilde – 

HØSTENS KRØLLER


Allerede i går kveld bestemte jeg meg for at i dag var en dag for krøller. Jeg har aldri tidligere laget krøller med en rettetang, men nå vet jeg at dette blir ikke siste gang. Jeg liker best når krøllene ikke blir for fremtredende, og et slikt resultat var mye enklere å få med rettetang enn med den krølltangen jeg har i alle fall. Også er det jo veldig gøy! Jeg trenger nok litt mer øvelse for å få et jevnere resultat, men for de som lurer på om dette er noe å prøve vi jeg gjerne si: kjør på! 

♥ Har du prøvd å lage krøller med rettetang før?

– Mathilde – 

EN HELG I OSLO

Hei og god mandag! Denne helgen var den første frihelgen vi har hatt siden jeg begynte på fhs, og derfor tok jeg turen til Oslo for å møte familien. Det er litt langt å reise til Stavanger på en helg, det passet dermed fint at jeg har mye familie i Oslo. 

Det ble en innholdsrik helg med mye farting frem og tilbake. Nå er jeg egentlig mer sliten enn det jeg var før helga, men det var absolutt verdt det, for helga har vært super.

 

Musikal – “singing in the rain”

Pokémon go med søskenbarna

 

♥ Hvordan har din helg vært?

– Mathilde – 

VI LEVER I EN BOBLE


Det er slik det føles å gå på fhs. Vi lever så tett på hverandre at omverdenen fort blir glemt. Sammen har vi blitt enige om at 1 dag her tilsvarer 4 dager i den “vanlige” verden, haha.

Jeg synes det er utrolig fascinerende hvor fort man blir kjent med folk her. Da jeg kom hit kjente jeg ikke en sjel, men nå har jeg problemer med å innse at jeg bare har kjent folk her i underkant av en måned, noen føler jeg at jeg har kjent i over ett år! Nå blir det spennende å se hvordan det blir å være her i boblen når det faktisk har gått ett år. Jeg gleder meg!

– Mathilde – 

 

 

TUREN GÅR TIL…

Jeg har for lengst satt på nedtelling til høstferien, for da skal jeg ut og reise! Jeg tror det har kommet ganske tydelig frem tidligere, men jeg elsker å reise. Spesielt kjekt er det å reise til land jeg ikke har vært i før, og med det i tankene går turen til Italia. 

Mens de fleste har tenkt seg hjem i ferien for å treffe familie og venner drar jeg med familien til Venezia og Milano. Det må jo bare bli bra! 
♥ Har du vært i Italia før?

– Mathilde –