FJELLTUR TIL BESSEGGEN

Det var meningen å på forhånd fortelle hvorfor jeg har vært fraværende fra bloggen de siste dagene, men tiden gikk så fort og plutselig satt vi på bussen til Memurubu og da vi kom frem hadde jeg hverken internett eller dekning. Nå skal dere i alle fall få en god oppdatering hvor jeg har plukket ut de beste av de 200 bildene jeg tok, haha! 

Her på Toneheim er det tradisjon å gå på fjelltur, en 4-8 timers tur til Besseggen. Det var en utrolig fin tur jeg ikke skulle vært foruten. Mye fin natur og et spennende landskap. 

Jeg skal innrømme at det også var veldig deilig å komme tilbake til varm dusj og god seng. Resten av dagen skal jeg bare slappe av. Det har jeg fortjent! 


♥ Har du gått Besseggen?

♥ Hva synes du om bildene?

– Mathilde – 

DEN BESTE TYPEN TIDSFORDRIV

Denne typen tidsfordriv må være den beste. Det er så fredfullt og  avslappende. Når jeg merker jeg begynner å bli litt stresset er dette hva jeg gjør. Da får jeg lagt alle andre tanker bak meg. Spesielt herlig er det å sette på litt rolig musikk i bakgrunnen. 

Appen ColorDoodle har jeg også brukt hvis jeg ikke har tilgang på boka. Den var spesielt nyttig på flyturene i sommer. Da gikk tiden så mye fortere. 


♥ Har du prøvd fargelegginsbøker? 

– Mathilde – 

DET VIKTIGSTE ER Å TRIVES

Det er ikke ofte man hører om noen som ikke har likt seg på folkehøgskole. Det er mange faktorer som spiller inn for å få et bra og minnerikt år. For meg er det aller viktigste å trives med resten av elevene. Jeg er utrolig fornøyd med de ni jeg har kommet på hytte med. Vi er allerede veldig nære og har gjort mye sammen. 

I går var vi på handletur og kjøpte litt forskjellig til hytta. Det beste kjøpte må ha vært et håndkle med stigespill på, haha. Senere på kvelden bestemte vi oss for å gå ut å spise istedenfor å spise brødskiver til kveldsmat. Nå er planen å dra på plantasjen å kjøpe litt planter til å pynte opp stua. Blomster gir en så god atmosfære! 

– Mathilde – 

EN NYDELIG SOLNEDGANG

Jeg har alltid vært svak for solnedganger og i går kveld da himmelen sakte men sikkert ble rosa måtte jeg bare finne frem kamera. Håper jeg får være vitne til flere slike solnedganger i tiden som kommer! 


♥ Hva synes du om bildene?

– Mathilde – 

EN UKE UTENOM DET VANLIGE

Hei, hei og god onsdag! Nå har jeg endelig en lang nok pause til å ta meg tid til å skrive et skikkelig innlegg om hvordan det er å gå på folkehøgskole. Jeg har ikke gått her mange dagene og vet at denne ukens program for det meste går i å bli kjent med hverandre og skolen. Derfor kan jeg ikke enda gi en god oppsummering på hvordan fhs-livet er, men det kommer senere. 

Det jeg kan fortelle er at jeg ikke angrer ett sekund på at jeg valgte å gå her. Det er mest på grunn av alle menneskene jeg skal omgås dette året, både lærere og elever, men også hvordan jeg nå ser at skoleåret kommer til å bli. Vi har mange kjekke fag og mye fokus på samhold. Nå tror jeg også jeg har bestemt meg for hvilke valgfag jeg skal ha: media, konsertproduksjon og autogen trening. Jeg er spesielt glad for at de har media ettersom jeg er så glad i å ta bilder. Jeg hadde ikke forventet at det var et valgfag i og med at det ikke direkte henger sammen med musikk. 


 

– Mathilde – 

ON MY WISHLIST – SNEAKERS

Jeg har rett og slett for få sko. Hvem skulle trodd at en 18-åring kan ha for få sko. De aller fleste på min alder, og da spesielt jenter, har en overflod av sko. Jeg derimot sitter igjen med en følelse at jeg mangler. Da jeg bodde hjemme pleide jeg alltid å låne sko av mamma, men nå har jeg ikke den muligheten lengre.

Jeg har det meste av sko jeg trenger og hadde nok klart meg med det jeg har, så det er ikke synd på meg, men i det siste har jeg hatt så utrolig lyst til å skaffe meg noen sneakers. Jeg føler jeg mangler noen sko med stil som kan passe til et hvert antrekk. Derfor har jeg skrollet meg igjennom nelly.no og funnet en del fine sko. 

1 HER// 2 HER// 3 HER

4 HER// 5 HER// 6 HER 

♥ Hvilke sko liker du best?

– Mathilde – 

UKAS…

Opptur: Det beste med denne uken er at jeg har kommet så godt over ens med mange av elevene her på Toneheim folkehøgskole. Folk her er utrolig hyggelige og det har ikke vært noe problem at jeg kom hit uten å kjenne noen. 


Nedtur: Nedturen denne uken har vel vært å finne ut hvilke klær og gjenstander jeg angrer på at jeg ikke tok med. Jeg vet at jeg ikke hadde hatt plass til så mye som en sokk mer, men uansett er det litt irriterende. 

Album: Denne uken har jeg hørt mye på musikk mens jeg har pakket. Det har gått mye tid til pakking og også mye tid til Stevie Wonder og albumet “The Definitive Collection”. Ikke akkurat et nytt album, men utrolig herlig bakgrunnsmusikk etter min mening. 


Utfordring: Det er ganske anderledes å gå på folkehøyskole i forhold til det jeg er vandt til. Det kommer nok til å ta litt tid før alt det som er nytt vil føles naturlig. Foreløpig er det vanskeligste all fritiden vi har midt på dagen og da huske og være klar til neste time. 

♥ Hvordan har din uke vært?

♥ Hvordan har det vært å komme tilbake til hverdagen?

– Mathilde – 

DIY – EN GAMMEL BLIKKBOKS FÅR NYTT LIV

Jeg synes sånne småprosjekter som dette er utrolig kjekt. Det er så gøy se hvordan noe kan bli så fint og dekorativt uten mye anstrengelser. Jeg har allerede planlagt å lage flere slike type bokser. 

Du trenger: 

♥ 1 ark ♥ 1 boks ♥ Lim ♥ Dekorfolie ♥ Linjal ♥ Saks


Den dekorfolien jeg hadde var veldig gjennomsiktig og derfor hadde jeg bruk for å lime et vanlig hvitt ark på først. Jeg regner med at fremgangsmåten er å forstå bare ved å se på bildene:

  1. Mål opp arket og dekorfolien slik at det passer boksen.
  2. Lim på arket. 
  3. Vær nøye når du setter på folien. Ta bare av litt av baksiden av gangen og pass på at det sitter rett før du begynner å dra det utover boken. Bruk fingrene til å glatte det ut. 

Så enkelt kan en blikkboks bli til fin og praktisk dekor til rommet. 

♥ Hva synes du?

♥Har du brukt dekorfolie før?

– Mathilde – 

 

MITT FØRSTEINTRYKK AV TONEHEIM FHS

Nå kjenner jeg at jeg har tatt meg nokså godt til rette her. Jeg har pakket ut alt og føler allerede at rommet jeg bor på er mitt rom. Jeg var så heldig å få et av de nye rommene og er storfornøyd med hvordan det ser ut. God skapplass er det også. 

Foreløpig er det bare fåtallet av elevene som har kommet, men de jeg har fått hilst på virker veldig koselige og det er jo enda godt i og med at jeg ikke kjenner noen her. De som jobber her er også veldig hyggelige så nå ser jeg frem til å få møte resten av gjengen som kommer i dag. Jeg har enda ikke møtt min nye romkamerat så det blir ekstra spennende. 


Alt i alt har jeg fått et skikkelig godt inntrykk av skolen. Senere vil dere også få se flere bilder av hvordan det ser ut på rommet. 

– Mathilde – 
 

I DAG SKJER DET!

Start spreading the news. I’m leaving today. 

Jeg kom til å tenke på denne sangen for noen dager siden og har siden det hatt den på hjernen. I dag passet denne sangen spesielt godt siden det er i dag jeg inntar folkehøyskolen. Dette blir veldig spennende! Om få minutter tar jeg bussen til Oslo S for så å ta toget videre til Hamar. Der skal jeg om mamma få kjøpt det siste nødvendige som dyne og pute og såpe og munnskyll. Nå gleder jeg meg til å se Hamar by. Jeg har alltid bodd i store byer, men har en følelse at jeg vil stortrives i en mindre også. 

– Mathilde –