SNIKTITT – SHOPPING I PORTUGAL

Jeg kjøper aller mest når jeg er ute på reise. Det er så mye mer spennende med butikker vi ikke har i Norge. Senere vil jeg vise alt hva jeg kjøpte, men foreløpig blir det noen bilder som en liten teaser. Håper alle har en fin søndagskveld videre ♥


♥ Har du shoppet mye i utlandet i sommer?

– Mathilde – 

GJØR MEG KLAR TIL HJEMMESPA

I dag har jeg lagt store planer og jeg er allerede godt i gang. Dagens treningsøkt er gjennomført og nå gjør jeg meg klar for skikkelig hjemmespa. På planen står: barbering, hårkur, lakkering av negler, ansiktsmaske, leppeskrubb og å ligge og slappe av i badekaret med en bok som for øyeblikket har blitt så spennende at jeg nesten ikke klarte å legge den fra meg i går kveld. 

Nå skal jeg endelig få brukt badeskummet jeg kjøpte i Japan!

♥ Hvilke planer har du i dag?

♥ Når var sist du hadde hjemmespa?

– Mathilde – 
 

VI UNGE SKAL HA KONTROLL PÅ ALT TEKNISK

Det er så mye tekniske duppedingser man skal holde styr på for tiden. Er du godt voksen er du unnskyldt om du ikke henger helt med, men som ung skal du helst forstå og være aktiv på alle sosiale medier og ha det siste innen elektronikk. Jeg er ikke helt analfabet, jeg forstår meg på en god del av dette, men det er en god del ting jeg føler jeg henger litt etter i. 

I dag skulle jeg f.eks. prøve å skifte profilbilde på facebook. Jeg har ikke gjort det på over et halvt år, bare fordi det er stress. Men så vanskelig kan det da ikke være tenkte jeg. Vel, slike sider oppdateres jo støtt og ingenting var likt da jeg gjorde det sist. Første forsøk: Jeg ble ikke helt fornøyd, den kuttet jo halve bilde! Andre forsøk: Den kuttet ikke bilde, men på ikonet hadde jeg bare et halvt hode. Nå skulle jeg bare slette det andre for å få tilbake det første – ikke så enkelt som jeg trodde. Jeg endte opp med å laste opp bilde enda en gang og trykke som en gal for å slette de forrige sånn at ikke folk så at jeg hadde lagt ut tre profilbilder på 3 minutter, HAHA! 


Jeg klarte det til slutt da (stolt). 

Ellers kan jeg jo bare neve hvor lang tid jeg bruker hver gang jeg laster opp et blogginnlegg. Alt for ofte er det noe som går galt. Om det er meg det er noe galt med eller mac-en vet jeg ikke, men jeg liker å skylde på mac-en. Alt jeg kan om blogging er selvlært, men selv etter nesten ett og et halvt år er det nok mye jeg ikke kan, eller kunne gjort på en enklere måte. Det er ikke sjeldent jeg ber andre om tips og triks på sosiale medier, men jeg kjenner ingen andre bloggere, så dette må jeg klare på egenhånd. 

♥ Henger du med i tiden?

– Mathilde – 

 

EN SISTE DAG I PARADISET

Da var vi omsider kommet oss hjem til Stavanger. Jeg kjenner det var godt å kunne sove i min egen seng etter tre ukers reise. 

Vi brukte hele gårsdagen på hjemturen. Jeg hadde jo tenkt å klare å blogge fra de ulike flyplassene, men det ble ikke så lett ettersom to av tre fly var forsinket og vi ikke fikk den tiden vi hadde trodd i mellomtiden. Men nå er vi altså hjemme og jeg skal begynne å vaske klær før neste reise. Men før jeg setter i gang vil jeg gjerne få vise bildene fra den siste dagen vi hadde i Portugal. 

28. juli – broren min ble 16 år. Den siste dagen var det stort sett bursdagsbarnet som bestemte hva vi skulle foreta oss, men det er jo sånn det skal være når man har bursdag, eller hva? Dagen besto for det meste av å vandre langs gatene, ut og inn av spennende småbutikker og masse god mat. Selv synes jeg det var en flott avslutning på reisen. Vi tok også inn på et nytt hotell med fin utsikt mot elva og en stor bru som ble vårt siste stoppested. Jeg med min høydeskrekk og samtidig lyst til å ta bilder hadde ganske blandede følelser på toppen og ville fort ned igjen. 

En mester i posing: “Mathilde, stå ved den stolpen” 

 

 

EN DAG MED VINGÅRD OG VINSMAKING

Planen var jo så klart å få ut dette innlegget i går, men etter vår lille utflukt måtte jeg nesten bare prioritere søvn. Derfor blir gårsdagens innlegg i dag, så skal jeg få ut innlegget om dagen i dag i morgen. Jeg kan ikke bruke for mye tid bak skjermen i dag etter som broren min har bursdag i dag. 

I går var en innholdsrik dag med fulle tog, båttur langs elva, 36 grader, vingård og vinsmaking. Vi tok en dagstur til Pinhão som er veldig kjent for sine viner, og da spesielt portvin. Det var vingårder hvor enn man snudde seg. Selv var jeg ikke helt overbevist over byen, men båtturen langs Bouro var utrolig fin. Der fikk vi se mange av de mest kjent vingårdene. En av disse tok vi oss også tid til å besøke. Turen endte med vinsmaking hvor jeg glatt sto over. Jeg har enda ikke helt klart å like vin og synes jeg kunne spare foreldrene mine de pengene. Jeg fikk uansett et lite nipp av deres viner. 
– Mathilde – 

VI DRUKNER I SJOKOLADE

Jeg må bare få vise dere et av hotellene vi har bodd på, Fábrica do Chocolate (sjokoladefabrikken). Hotellet passet godt for denne familien som elsker sjokolade. Bygningen hadde tidligere vært en sjokoladefabrikk, og var nå et hotell med sjokolade som tema. Vi ble tildelt rommene Dali og mørk sjokolade. Temaet var utrolig gjennomført. Rommet luktet sjokolade, det sto sjokolade klart til oss da vi kom inn på  rommet, såpene luktet sjokolade, velkomstdrikken inneholdt sjokolade og frokosten var full av sjokolade. I tillegg til alt dette hadde de et helt sjokolademuseum i kjelleren. Skal det først være tema må det være gjennomført, og det fikk de til. 


– Mathilde – 

SHOPPING OG SPA I PORTUGAL

Det blir ikke mye bedre. I går var det strandliv og i dag shopping og spa i det flotte landet Portugal. Det er så deilig med ferie. Nye og spennende opplevelser og total avslapning hver dag. Det er sjeldent vi tilbringer mye tid på hotellet når vi er ute og reiser, vi vil heller oppleve byen. Det er også grunnen til at alle innleggene de siste dagene kommer ut sent på kvelden. I tillegg ligger vi en time bak Norge. 

Nå har vi altså tatt oss inn på et nytt hotell, et spa-hotell og jeg har fått min første massagetime. Vi er tilbake i Porto, en større by hvor det er flere shoppingmuligheter, og det har jeg benyttet meg av. To nye jakker har jeg bla. klart å skaffe meg og en shorts som har vært etterlengtet denne sommeren ettersom jeg fant ut at de jeg har brukt tidligere år ikke passet. 

Vi farter rundt når vi reiser som resulterer i en voldsom tretthet når kvelden kommer. Det er egentlig veldig fascinerende hvordan man kan gå en hel dag uten å merke hvor sliten man er før man setter seg ned utpå kveldingen. Nå er det igjen tid for å finne sengen for meg, for i morgen står en liten utflukt på planen. 

– Mathilde – 

VAMOS A LA PLAYA

Siden jeg ikke kan portugisisk får overskriften bli på spansk. Uansett beskriver den dagen i dag ganske godt. Vi hadde nemlig enda en velykket strandtur i dag. Denne gangen til den som er kåret til den fineste i området, og det kan jeg være med på. Det var utrolig fint, men isende kaldt vann. Faktisk mye kaldere enn i Norge, det vil si i Oslofjorden hvor det var nesten 22 grader på det varmeste. 

For en utrolig koselig by Viana do Castelo er, det må jeg bare si. Men nå er det sovetid for meg som skal opp tidlig i morgen for å ta toget tilbake til Porto, så her får dere dagens bilder. 


– Mathilde – 

PORTO DAG 1

Da har vi hatt vår første hele dag her i havnebyen Porto. Rent bortsett fra at vi måtte leve store deler av dagen uten bagasje som ikke kom med flyet har det vært en flott dag. Jeg svettet bort der jeg gikk rundt i de eneste klærne jeg hadde, langbukse og joggesko, men den fine byen klarte i stor grad å få meg til å glemme hvor varmt det var. Nå verker det i beina og jeg ser på klokka et det er på høy tid å komme seg i seng, men først vil jeg vise dere noen bilder fra dagen. 


– Mathilde –