PITAPIZZA – OPPSKRIFT

Pitapizza er bare fantastisk. Det gjør pizzalagingen mye enklere og kjappere når man slepper å lage bunden selv og nå selger de også grove pitabrød med spelt, et sunnere alternativ med samme smak etter min mening. Ellers er det jo kjekt med små pizzaer hvor alle har mulighet til å toppe pizzaen med det en måtte ønske. Så slipper man å ha halve pizzaen med og halve uten sopp/paprika/mais eller hva det måtte være noen ikke liker, for så å lete etter hvilken del av pizzaen som er uten. Noen som kjenner seg igjen? Vi har alle ulik mening av hva som bør være på en pizza og med pitapizza har alle mulighet til å lage sin favoritt. Jeg legge ved det vi valgte å ha på vår pizza, det ble utrolig godt og kan anbefales, men her er det egentlig helt opp til deg selv. Ovnen på 200 grader i 15 minutter burde være nok. Bon appétit ♥


Enkel tomatsaus

♥ Stek 1 løk og 1 hvitløk 

♥ Ha i 1 boks hakkede tomater 

♥ vann til å tynne ut om nødvendig

♥ Timian om ønskelig

Topping

♥ Sopp

♥ Mozarella 

♥ Spekeskinke

♥ Paprika

♥ Oliven

– Mathilde – 

JEG KLIPTE HÅRET MITT SELV!!

For en ukes tid siden spurte mamma meg om jeg kunne tenke meg å klippe håret hennes. Jeg har lite erfaring med sånt, men tenkte det kunne bli gøy, og svarte ja. Det var ganske nervepirrende, men til slutt kunne jeg si meg fornøyd med resultatet. Derfor bestemte jeg meg for å klippe mitt eget hår i dag. Jeg har lenge tenkt på at jeg ville prøve å ha håret nærmest fjeset litt kortere for å gjøre det litt mer “spennende”, slik at ikke alt var like langt. I tillegg synes jeg det er finere å ha noen korte krøller fremme når jeg krøller håret. Så da gikk jeg løs med saksa, og heldigvis gikk det bra. 


♥ Hva synes du?

♥ Hadde du turt å klippe håret ditt selv?

– Mathilde – 

SUNN MEN OVERRASKENDE GOD SMOOTHIE – OPPSKRIFT

For noen dager siden kjøpte broren min grønnkål fordi han hadde hørt det var sunt, og det er jo sant, men etter min mening er det ikke spesielt godt. Derfor tok jeg på meg oppdraget med å lage en sunn smoothie med grønnkål som fortsatt var god. Det var ikke spesielt lett, men jeg ble faktisk ganske fornøyd med resultatet.

 

Du trenger:

♥ 1 pakke grønnkål

♥ 1 beger vaniljekesam 

♥ 1 pakke smoothieblanding m/ ananas, mango, grønnkål

♥ 2 spiseskjeer chiafrø

♥  2 spiseskjeer havregryn

♥ 1 eple

♥ 1 banan

♥ 1 avokado

♥ vann etter behov

 
Jeg hadde ikke juice tilgjengelig i dag, så derfor ble det et helt beger vaniljekesam. Jeg vil nok heller anbefale å jevne ut den bitre smaken av grønnkål med noe juice. Jeg begynte å bruke litt vaniljekesam, så litt til og enda litt og til slutt hadde jeg brukt hele, haha. 

♥ Har du noen gode oppskrifter med grønnkål?

– Mathilde – 

SKIKKELIG JENTEDILL

Denne dagen har bare flydd forbi. Jeg har storkost meg i eget selskap i dag. Det er så deilig å få huset for seg selv en gang i blant og bare bruke tiden på å pleie seg selv. Jeg har vært syk i en uke nå, men i dag bestemte jeg meg for at jeg ikke skulle ligge å synes synd på meg selv lenger, jeg skulle bli frisk. Så i dag har jeg latet som jeg er i toppform. Jeg startet dagen med husarbeid, som å ta oppvasken og vaske klær, jeg vasket til og med kjøleskapet! Resten av dagen har jeg brukt på eksperimentering med hårfrisyrer og sminke. Jeg har testet nye sminkekoster, fletter og eksperimentert med krølltang. Ja, rett og slett bare kost meg! Litt enklere er det å prøve nye frisyrer på andre enn seg selv, men litt utfordring er jo alltids gøy. 


♥ Hva har du gjort i dag? 

♥ Har du prøvd noen nye hårfrisyrer i det siste?

– Mathilde – 

NÆRT PÅ NATUREN

De siste dagene har vi tilbrakt på hytta. For meg har det ikke vært store forandringen, jeg er fortsatt ikke frisk og tilbringer mesteparten av tiden i senga med serier og filmer på mac-en. Litt anderledes har det likevel vært. Vi har hatt besøk av en familie vi har kjent i mange år så litt sosial har jeg hatt musligheten til å være. Vi har f.eks. spilt brettspill, det hører jo hytteturen med.

Det har også vært et fantastisk dyreliv utenfor hytta i det siste. For bare noen måneder siden fikk jeg øye på et rådyr og i går fikk vi besøk av både ekorn og hare. Ekornet på bildet har praktisk talt bodd utenfor her de siste dagene. Er det ikke søtt?! Vi var dessverre også vitne til en litt mer sørgelig episode da en liten fugl fløy på vinduet og døde. Den falt bare noen cm fra der jeg hadde sittet noen minutter tidligere. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Mathilde – 

HÅROLJE – PRODUKTANBEFALING

Hei på dere! 

Det tar visst lang tid å bli kvitt denne forkjølelsen. Jeg trodde jeg var ferdig, men i går våknet jeg med ørebetennelse og i natt har jeg hostet på lik linje med det jeg har sovet, menn nå kan det se ut som jeg er på siste stadiet. 

Jeg har tilbrakt de siste dagene på sofaen og ikke hatt mye inspirasjon til å blogge, men nå skal dere få et innlegg jeg har tenkt lenge på å skrive. Jeg vil gjerne få anbefale en super hårolje som jeg har brukt i snart ett år. Oljen er å finne HER. Tykkelsen på oljen gjør den lett å påføre i enten fuktig eller tørt hår. Den lukter utrolig godt og man kan kjenne en umiddelbar effekt. Jeg har reisestørrelsen på 50ml, den jeg har lenket til er på 25ml, men jeg bruker såpas lite i håret om gangen at å kjøpe noe større ikke ville vært nødvendig. 


♥ Har du prøvd denne oljen?

– Mathilde – 

FERDIG MED 13 ÅRS SKOLEGANG

De fleste har nok allerede hatt sin vitnemålsutdeling, men vår var ikke før i går. Det var så fantastisk deilig å vite at nå er jeg endelig ferdig! Jeg har følt meg ferdig i flere uker nå, men det er først i dag jeg har at min første feriedag. Jeg har vært syk i tre dager nå. Hadde det ikke vært for det hadde det nok blitt mer feiring i går, men jeg kom meg i alle fall på vitnemålsutdelingen etter en paracet. I dag føler jeg meg heldigvis mye bedre så neste stopp blir en liten siste feiring med klassekameratene mine. Jeg kommer til å ta det rolig i kveld også, for å være på den sikre siden, men nå synes jeg at jeg har gått glipp av nok avslutninger. 


♥ Er du ferdig med skolegang i år, på vgs eller ungdomsskole?

– Mathilde – 

DET VAR DET JEG SA

“Hvis ikke jeg blir syk etter dette så vet ikke jeg”. Dette sa jeg til de jeg hadde rundt meg da vi var ute og grillet på lørdag. Jeg hadde vel sett for meg at jeg kom til å bli kald og hadde til og med utstyrt meg med ullundertøy, men det var visst ikke nok. Det hjalp ikke at jeg måtte så mye på do at jeg ikke tok sjansen på å hoppe rundt, haha. 


Så nå sitter jeg altså her hjemme med 38,7 i feber. Som overskriften sier: “det var det jeg sa”. Litt kipt å starte den siste uken på skolen sånn som dette, det vil si vi slutter i morgen, så det er bare to dager, men dette er den siste tiden jeg har med klassekameratene mine og jeg hadde i grunn gledet meg til å synge med dem en siste gang. Jeg har i alle fall gjort det beste ut av denne regntunge dagen med litt pita-pizza (jeg kan gjerne legge ut oppskriften senere) og serier.

♥ Et lite tips til dere: det er ikke vamt, så kle deg godt!

– Mathilde –  

JEG KOSER MEG MED DE TRAVLE DAGER

Det er sant at jeg kan bli veldig sliten av travle dager, men nå er ikke dagene lenger fylt av kjedelig, tidskrevende skolearbeid, men kjekke og sosiale sammenkomster. De siste dagene har vært fylt av latter og morro og det er slike dager som dette jeg kommer til å huske. To bursdagsfeiringer, konsert, kino og restaurant. 

Jeg liker fullstappede dager og får på mange måter et kik av å vite at jeg har det travel før neste avtale. Dette er jo så klart når det er kjekke avtaler med gode venner. Spesielt nå setter jeg stor pris på å kunne tilbringe tid med de herlige menneskene jeg har blitt kjent med de siste årene her i Stavanger før jeg flytter. 


♥ Hva liker du best, de travle eller rolige dagene?

– Mathilde –

AV 200 ER BARE 5 GODE NOK

Det er ikke ofte jeg tar meg tid til å ta en hau med bilder, men når jeg gjør er det alltid svært få som blir gode nok til å kunne brukes. Her på bloggen vises bare en brøkdel av alle bildene jeg tar. En blogg kan dermed bli veldig overflatisk. Jeg har aldri vært flau over å vise mine mindre flatterende sider. Jeg ler av stygge bilder av meg selv, og selv om jeg ikke akkurat henger de opp på veggen kunne jeg likt å hatt de i et fotoalbum. Jeg mener det er en del av meg det også. 

For noen uker tilbake hadde jeg en av mine sjeldne, langvarige photoshoots. Jeg har brukt gangske mange av disse bildene før, men det er mange fler som ikke tidligere har egnet seg i et blogginnlegg, men nå får dere se noen av dem. ♥ Hva synes du om bildene?

– Mathilde –