JEG HAR VÆRT FLAU OVER DETTE I ET HALVT ÅR!

… Og om en uke trenger jeg ikke lenger være flau! 

Jeg tror ikke jeg har nevnt det på bloggen enda, men i et halvt år har jeg hatt et problem som har gjort meg ekstremt flau. Jeg har nemlig ikke hatt legitimasjon på bankkortet og siden jeg ikke har lappen må jeg identifisere meg med pass. Jeg har faktisk bare kjøpt alkohol i butikk selv 1 gang pga. av dette og har blitt kastet ut av kafeer siden jeg ikke har hatt passet på meg. Pass er jo ikke noe man går rundt med til vanlig og man skal helst ikke miste et pass, så jeg liker ikke å måtte ha det med meg. 

Dere lurer sikkert på hvorfor jeg ikke bare bestilte et nytt bankkort. Hadde det vært mulig hadde jeg så klart gjort det, men min bank har faktisk ikke kort med legitimasjon, så jeg måtte opprette en ny bankkonto og det har jeg altså utsatt så alt for lenge. Men nå har jeg endelig fått fingeren ut og kortet kommer i posten om en uke. Ah, så deilig det skal bli!

♥ Har du opplevd noe flaut i det siste?

– Mathilde – 

BYTUR PÅ SITT BESTE

I dag har jeg hatt det jeg vil kalle for den beste typen bytur. Jeg og mamma dro ned til sentrum og fikk unnagjort noen plikter, kjøpt oss noe nytt og vært på kafé. Slik jeg ser det er det nøyaktig slik en bytur på lørdagen skal være. Jeg kan virkelig ikke skjønne hvor tiden ble av, klokken er jo halv 7 allerede! 


Nytt i huset fra dagens bytur er en foundation og noen sandaler. Så langt er jeg storfornyd. Jeg hadde ikke egentlig tenkt å kjøpe noe i dag, men når jeg kunne få en gratis skjekk av hvilken foundation som passet min hudtone og samtidig 25% var det vanskelig å holde seg. Jeg kommer til å skrive mer om innkjøpene i morgen. Da her jeg i alle fall fått testet dem litt. 

♥ Hvordan har din lørdag vært så langt?

♥ Har du blitt lokket av tilbud i det siste? 

– Mathilde – 

EN SKIKKELIG JENTEKVELD

Nå kjenner jeg det virkelig var på tide med en skikkelig jentekveld. Jeg var oppe til klokken 01:00 i natt for å øve til prøve og ferdiggjøre et regnskap og enda jeg sto opp kokken 05:45 for å fortsette øvingen måtte jeg springe til skolen. Jeg var så heldig å møte på ei klassevenninne som kjørte til skolen og dermed slapp jeg å komme for seint til prøven i første time. Så litt heldig var jeg i det minste. 

Nå har jeg ei venninne på besøk. Vi har (eller hun har, mens jeg skrev egenvurdering) laget mat og nå har vi satt oss til rette med bær og kesam. Det skal bli så deilig med en rolig kveld! 

♥ Hva er planen for din fredagskveld? 

– Mathilde – 

ET HELT ÅR SOM BLOGGER

Jeg kom plutselig på at det var i april i fjor jeg startet å blogge. Etter mye om og men laget jeg meg til slutt en blogg sent på kvelden den 23.04.15. Siden den tid har jeg blogget stort sett hver dag og står nå igjen med en innholdsrik “dagbok”. Ofte sitter jeg og blar meg tilbake i arkivet. Det er så koselig å se tilbake på på samme måte som en vanlig dagbok, bare at denne er åpen for alle. 

Nå har jeg sittet å bladd litt igjennom arkivet igjen og kom til det aller første innlegget jeg skrev (innlegget kan leses her). Jeg håper jeg vil fortsette å blogge lenge slik at dette første innlegget vil bety mer og mer for hver gang jeg ser tilbake på det. 

♥ Blogger du? I tilfelle hvor lenge har du blogget? 

– Mathilde – 

GULT ER KULT

Nå er jeg stasjonert her på det gule rommet. Hjemme hos oss vil det gule rommet si gjesterommet. Joda, vanligvis er det gjestene som får gjesterommet, men siden vi nå har fått  to gjester på besøk har de fått mitt rom mens jeg sover på det gule rommet. 


Gjestene jeg har fått på besøk er fra skeisvang videregående skole fra Haugesund. De skal være med å synge requiem i konserthuset i morgen og vi på bjergsted har fått ansvaret for å gi husrom for elevene, og det synes jeg bare er kjekt. De to jentene som nå har inntatt rommet mitt er veldig hygglige og er enkle å snakke med, så jeg koser meg. 

Jeg synes det er rart at det er i morgen det skjer. Vi har jobbet i over ett år med dette og på onsdag kveld allerede er det ferdig. Det blir merkelig. Jeg skal være en av 240 elever som synger requiem, er ikke det stat så vet ikke jeg! Jeg har fortalt litt om prosjektet før (kan leses her), men da føltes det så lenge til. Tiden flyr spør du meg. 

♥ Høres det spennende ut?

♥ Er gult kult?

– Mathilde – 

ER DET LOV Å VÆRE STOLT?

Jeg vil si det er lov å være stolt over hva vi har klart å få til. Vi har jobbet hardt og lenge med denne konserten og den ble mye bedre enn jeg i min villeste fantasi kunne forestille meg. Så ja, jeg vil være så ærlig å si at jeg synes det ble en veldig bra konsert, selv om jeg selv var en stor del av den. Jeg vil skryte av oss for at vi klarte dette så og si på egenhånd og at vi fikk til å gå i overskudd uten finansiell støtte utenfra. I tillegg vil jeg skryte av de andre i klassen som hadde sine egne konserter. Jeg ble positivt overrasket for hver konsert og er så glad for at jeg fikk med meg alle. Jeg har alltid visst at jeg går i en klasse med dyktige elever, men etter disse konsertene er jeg overbevist om at flere av dem kan nå langt innen musikk. 

♥ Har du vært på konsert i det siste? 

– Mathilde – 

INNRED STUA FOR 300 KRONER

Jeg er utrolig glad i interiør og kan gjerne bruke flere timer på å sjekke hus som er til salgs og interiørmagasiner. Min lørdagsmorgen går ofte med til å lese i avisen, men da ikke om nyheter, men i delen kalt “Bo” om hus til salgs. Jeg skal ikke flytte, og i alle fall ikke til et annet hus i Stavanger. Nei det jeg gjør er å hente inspirasjon. 

Tidligere i dag kom jeg over en artikkel på NRK sine nettsider med overskriften: Innredet stua for under 300 kroner. Det første jeg tenkte var: “her er det inspirasjon å hente”. Og det var det, uten tvil. I artikkelen fortelles det om Joakim som ved bruk av brukte gjenstander har klart å innrede stuen sin uten å bruke mer enn 300 kroner. Du kan lese hele artikkelen HER


I artikkelen skrives det også om gjenbrukstradisjonen, som er kommet for å bli. Selv synes jeg det er utrolig spennende å se gammelt bli til nytt i en ny setting og ble med en gang fristet til å sjekke hva som er å få gratis på finn.no for tiden, og det er ikke lite skal jeg si deg. Jeg fant utrolig mye som hadde stort potensiale og selv om jeg ikke trenger noe nå for øyeblikket kommer jeg garantert til å bruke finn.no en del når jeg flytter hjemmefra. 

Her ser du noe av det som er å få gratis på finn.no


Selv skal jeg på loppemarked i dag. Jeg har gått på det samme loppemarkedet mange år på rad nå og slev om jeg ikke kjøper så mye lenger som da jeg var liten er det utrolig kjekt å se. Kanskje blir det noe med meg hjem i dag, ellers får jeg nøye meg med litt kake. 

♥ Hva er dine tanker om gjenbruk?

– Mathilde – 

JEG KOMMER STERKT TILBAKE

For noen uker det har vært! Jeg har hatt så mye å gjøre den siste tiden, men nå som konserten er unnagjort får jeg forhåpentligvis litt mer fritid og dermed også litt mer tid til å oppdatere dere. Det var vært dårlig med oppdateringer i det siste, men jeg har rett og slett ikke hatt overskudd til det ettersom jeg har kommet veldig sent hjem etter lange øvingsdager. Da er jeg som regel utrolig sliten og stuper rett til sengs så snart jeg har fått noe mat innabords.

Jeg kjenner jeg gleder meg til å komme litt tilbake inn i bloggverdenen. Selv om det bare har gått to dager uten at jeg har blogget kjennes det som veldig lenge siden. Jeg har i alle fall mye å komme med både fra livet på scenen og livet i russebuksen  

 Har du hatt det travelt i det siste? 

– Mathilde – 

DENNE UKENS…

Motivasjon – Denne ukens motivasjon må nok være å se at det ikke er mange dagene igjen til sommerferien. I dag er det faktisk bare 65 dager igjen. Tenk det! 

Innkjøp – Ukens eneste innkjøp var virkelig et godt innkjøp. Jeg kjøpte en helt hvit genser som jeg, sammen med de andre jeg skal spille konsert med, har trykket logoen vår på. Så nå er jeg blitt levende reklame som skriker ut: KOM PÅ KONSERT! 


Opptur – Å faktisk få tid til å dra på hytta i helga og bare slappe av. Jeg gjorde faktisk ingenting skolearbeid mens jeg var på hytta og det kjente jeg var helt vesentlig for å klare å fungere altså. Når jeg sovner sittende i en stol, da er jeg trøtt!

Nedtur – Å få vite alt det kjekke som skjedde mens jeg var på hytta. Jeg hater å gå glipp av ting! Men som sagt trengte jeg å få slappet av. 

Mest leste innlegg – Denne uken var det ingen tvil om hvilket innlegg som fikk mest oppmerksomhet. Innlegget hvor jeg røpte russenavnet mitt overgikk alle andre innlegg og det skjønner jeg jo godt, for å vite andres russenavn er jo veldig spennende. 


Beste oppskrift – Jeg har bare lagt ut en oppskrift denne uken, men jeg har også fått veldig mye god tilbakemelding på den, så jeg valgte å ha det med. Jeg har vel ikke prøvd så mye spennende mat denne uken, men pasta med varmrøkt laks må jeg virkelig få anbefale. 


♥ Hvordan har din uke vært?

– Mathilde – 

SLIK FÅR DU DEN PERFEKTE RUSSEBUKSA!

For meg er russetiden allerede godt i gang, mens hos andre har den ikke begynt. Siden jeg nå har fått litt erfaring i russebuksepynting ville jeg gjerne få dele det med dere. Jeg har nemlig et enkelt triks som gjør russebuksepyntingen en hel del lettere og resultatet mye finere, i alle fall for dem som ikke er så stødige på frihånd. 

Jeg har vist bilder av russebuksen min før, og fått utrolig fine kommentarer tilbake. Det setter jeg stor pris på, men kommentarer som: «wow, du har et talent» klarer jeg ikke ta helt til meg, for jeg har jo «jukset». Jeg har nesten ikke malt noe for frihånd på buksa, rett og slett fordi jeg ikke stoler nok på mine tegneevner. Jeg vil ha en fin bukse hvor folk forstår hva jeg har malt på den og derfor har jeg tatt i bruk blåpapir. 

Jeg har kjøpt inn blåpapir for tøy som gjør at jeg får omrisset av det motivet jeg vil tegne rett på buksen og dermed er jeg sikret en kopi av den orginale tegningen. Det tar litt tid, men det har absolutt vært verdt det. Hvordan det gjøres er også ganske enkelt og kan gjøres i 4 trinn. 

1) Print ut motivet du vil bruke i riktig størrelse. Mål gjerne på buksen først slik at du er slepper å printe ut mange ganger. I word er det mulig å se hvor mange cm. bildene blir. 

2) Bruk matpapir som du fester til arket med nåler. Men en blyant tegner du motivet over på matpapiret. Dette likte jeg å gjøre da jeg var mindre for å få de perfekte tegningene. 

3) Fest matpapiret til buksen med blåpapiret mellom. Den gule siden skal vende ned mot buksen. Bruk en «dings» som vist på bildet under (aner ikke hva det heter) til å tegne rundt motivet på matpapiret. Har du ikke en slik «dings» er det mulig å bruke f.eks. en kulepenn hvor blekkdelen ikke er ute. Her må man ta litt i og det kan hende man går igjennom både matpapiret og blåpapiret, men er man ikke hardhendt nok vil ikke motivet smitte over. Husk å sjekke jevnlig at det går over på buksen. 

4) Fjern matpapiret og blåpapiret og tegn rundt strekene med en tusj før du begynner å male inni. Og vipps har du det perfekte motiv! 

♥ Hva synes du om tipset?

♥ Har du prøvd dette før?

– Mathilde –