DEN YNGSTE PÅ OPERAPUB

Dette blir veldig spennende. Vanligvis er jeg vant til å ha publikum litt på avstand når jeg synger, men i dag skal jeg stå inne på en kafé og synge. En intimkonsert. Jeg garanterer at stressnivået kommer til å øke utover dagen. I tillegg kommer jeg nok til å være den yngste som skal opptre. Egentlig pleier sangerne å gå på UiS eller tidligere være elever, så kanskje er jeg til og med den yngste som noen gang har vært med. 

Jeg tror i alle fall det blir lærerikt og spennende og håper på en god opplevelse. Det er ikke ofte jeg får muligheten til å synge på operapub, så jeg skal prøve å nye det. Jeg liker jo å opptre, så jeg satser på at det blir en hyggelig opplevelse. 

Så hvis noen har lyst å komme til bøker og børst i kveld klokken halv ni og høre meg synge er dere hjertelig velkommen. Inngang er gratis ♥


♥ Har du vært på intimkonsert før? 

– Mathilde – 

SNIKTITT – PHOTOSHOOT

Med fire vurderinger på en uke bestående av fire dager har jeg en del og gjør, men jeg tar meg den frihet av å oppdatere dere kort. 

Om ikke lenge, faktisk bare tre uker (hjelp!), skal jeg og fire andre arrangere konsert. Etter øvingen i dag er jeg sikker på at det blir en bra konsert og jeg oppfordrer så mange som mulig til å komme. Vi ska ta for oss kjente sanger fra 1900-tallet som vi har arrangert til vårt ensemble. Jeg og resten av gjengen er kjempegira. 

For en stund tilbake var vi på en aldri så liten photoshoot for å ta bilder til plakaten. I dag fikk vi printet ut flyers, så i den anledning vil jeg gjerne få vise dere noen av bildene vi har tatt.


♥ Hva synes dere om bildene?

– Mathilde – 

HJEMMELAGET SUNDT PÅLEGG – OPPSKRIFT

For noen dager siden skrev jeg et innlegg hvor jeg fortalte om den fantastiske frokosten jeg hadde, med tapenade på hjemmlaget brød og smoothie bowl. Jeg lovet dere oppskriftene, og her kommer den første. 

Det er sikkert ikke alle som vet hva tapenade er, ikke rart for det er nok ikke et vanlig pålegg hos de fleste. Man kan vel også kalle det for olivenpaté, men det ordet tror jeg skremmer mange. De aller fleste jeg kjenner liker ikke oliven, noe som er helt uforståelig for meg som har elsket det siden jeg fikk tenner. En annen grunn til at folk ikke har hørt om dette pålegget er at det er rådyrt å få kjøpt, men så klart ikke om man lager det selv ♥ Derfor vil jeg gjerne få dele denne utrolig enkle oppskriften med dere. 


Du trenger to ingredienser: Oliven og hvitløk. Har du ett glass oliven tilsvarer dette ett fedd hvitløk. 

Disse to ingrediensene knuser du sammen med en stavmikser, og voila, du har tapenade. Et sundt, godt og enkelt laget pålegg. 

Selv synes jeg tapenade smaker litt anderledes enn bare oliven, og ikke bare pga. hvitløken. Derfor vil jeg anbefale folk å prøve selv om de ikke en fan av oliven. Det er jo også mulig å eksperimentere med andre krydder, olivenolje osv. for å få den smaken man ønsker, eller eventuelt prøve å få vekk smaken av oliven. 

♥ Har du prøvd tapenade før?

 

– Mathilde – 

Follow(function(d, s, id) {var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s);js.id = id;js.src = “https://www.bloglovin.com/widget/js/loader.js?v=1”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, “script”, “bloglovin-sdk”))

DENNE UKENS…

Craving – At det har vært så billig med appelsiner i det siste har gjort at jeg har spist en hel del av dem. Spesielt på denne tiden av året er appelsner så utrolig godt! 

Opptur – Da jeg fikk oppklart at jeg kommer meg til Trondheim denne sommerferien også. For meg er det viktigere å komme meg til vennene mine i Trondheim enn til syden. 

Nedtur – Å få et brannsårlignende gnagsår på innsiden av foten på skitur. Skjønner ikke egentlig hvordan jeg klarte det. 

Beste serie – Det er jo påskeferie pg ingenting passer bedre i påsken enn krim! Jeg har ikke telling på hvor mange episoder med krim jeg har sett, men pappa er litt oppgitt for å si det sånn, haha. Den beste jeg har sett mo nok være “Unge inspektør Morse” som har gått på NRK de siste dagene. 

Album – Da vi kjørte hjem fra fjellet hørte vi The Beatles 1, en cd bestående av de mest kjente Beatles-sangene. Det var stemning det! 

Innkjøp – Alle nye innkjøp denne uken har vært skirelatert, men likevel er jeg superfornøyd med min nye ulltrøye. Kommer nok til å bruke den en del. 

Mest leste innlegg – Denne uken var det innlegget “på skitur er jeg” som falt best i smak hos leserne. Et innlegg hvor jeg forteller hvordan jeg er på skitur. Hvilke kategorier jeg faller innenfor. Synes selv det var veldig kjekt å skrive dette innlegget, så det var kjekt at folk likte det. 

♥ Hvordan har din ferieuke vært?

– Mathilde – 

LAST DAY OF FREEDOM

Siste fridagen er godt i gang og kjenner jeg begynner å stresse litt. Når denne ferien er over er det ikke flere ferier før somerferien. Altså er dette den siste ferien jeg har på videregående skole. Selv synes jeg dette er ganske sykt å tenke på. Jeg har gått på skole i snart 13 år og om bare 86 dager skal jeg inn i en ny epoke av livet. Jeg skal flytte hjemmefra og begynne på folkehøyskole. Det har nok ikke helt gått opp for meg enda. 

Men nå skal jeg heller fokusere på denne siste fridagen og få det beste utav den. For øyebligget er rommet mitt bombadert av sysaker. Jeg har nemlig begynt å designe russebuksen. Veldig spennende og veldig tidskrevende. Mye av dagen kommer nok til å gå med til dette, men det er jo ganske kjekt og da. 

Slenger med noen bilder fra påskeferien som dere ikke har fått sett enda. ♥ Hvordan skal du tilbringe den siste fridagen? 

– Mathilde –

DET ER LOV Å SKEIE UT!


Da var vi kommet til 1. påskedag allrede. Utrolig hvor fort tiden går når man har fri i forhold til en vanlig uke. Jeg er i alle fall veldig fornøyd med påsken så langt. Jeg har klart å slappe av og kost meg. I tillegg har jeg også klart å spise mindre smågodt enn jeg hadde sett for meg og trent mer, så det er jeg veldig fornøyd med. Likevel måtte jeg skeie litt ut i går, på selveste påskeaften. Da ble det både sjokkoladefondant og påskeegg. Man blir da aldri for gammel for påskeegg! 

♥ Ble det påskeegg på deg denne påsken?

– Mathilde – 

PÅ SKITUR ER JEG…

Jeg har sett mange som skriver et innlegg med overskrift “på fest er jeg”. I forbindelse med at det er påske, og selveste påskeaften vi jeg fortelle dere litt om hvordan jeg er på skitur. Dessuten forbinder jeg påske med ski og ski med påske ettersom jeg vansligvis bare går på ski i påska, og synes dermed innlegget passet godt i dag.

På skitur er jeg…

Den som ploger i så og si alle bakker

Det skal ikke mye fart til før jeg føler alt går alt for fort, og dermed er jeg blitt sylskarp på ploging, haha.

Den som aldri faller

Altså man skal aldri si aldri, men jeg faller veldig sjeldent. Grunnen til dette er nok først og fremst at jeg ploger så mye. Da har jeg stort sett kontroll og god ballanse.

Den som får kroppsplager

Jeg går sjeldent en hel skitur uten vonder, enten det er i kneet, hodet, ryggen, skulderen eller gnagsår. Mye av dette kommer nok av at jeg anstrenger meg mye. Kanksje har jeg det ikke noe værren enn andre, men jeg er i alle fall flink til å si ifra…

Den som vet hvordan å holde seg varm

Heller for varm enn for kald. Det er mitt ordtak som jeg går for året rundt. Jeg har ikke hatt problemer med å være for kald på skitur siden jeg var gamel nok til å bestemme slev hva jeg skulle bruke av klær.

Den som får konkurranseinstingt

Mitt konkurranseinstingt varierer veldig. I ballspill er det ikkeeksisterende, men når jeg går på skitur derimot. Jeg får alltid veldig lyst til å gå raskere enn broren min, men også andre familier.

♥ Hvordan er du på ski?

– Mathilde –

SKUTUR NO. 1

Jeg må si meg fornøyd med årets første skitur. Været var vel ikke noe å skryte av, men jeg synes vi klarte å få til en fin tur uansett. Det som er så fint med dette hotellet er at skimulighetene er rett utenfor døren. Man trenger ikke kjøre for å ta seg en tur, sammtidig som det er mange andre muligheter et lite stykke unna.

Nå har jeg prøvd å få ut dette bligginnlegget i over et døgn uten hell. Å laste opp bilder ble desverre mye vanskeligere enn det jeg hadde håpet på. I et siste forsøk på å få lagt det ut blogger jeg nå fra mobilen. Ser ut som det er noe jeg må fortsette med heretter. Heldigvis gjør mobilappen det ganske enkelt.

FJELLET VENTER

I Stavanger er det veldig mange som har hytte på fjellet. Selv har vi hytte, men ikke på fjellet. Derfor skal vi denne påsken ta oss inn på høyfjellshotell. Vi er snart på vei ut dørene, så dette blir siste oppdatering før vi reiser. Men hotellet skal ha wifi, så jeg skal nok klare å blogge fra fjeller også. 

Jeg kjenner at det jeg gleder meg mest til er å få tatt bilder. Jeg har vel kommet frem til at de beste bildene blir tatt i påsken når vi er ute i snødekte landskap. Under kan dere se noen av bildene jeg tok i fjor. 


♥ Skal du/har du vært på fjellet denne påsken? 

– Mathilde – 

DETTE TRODDE JEG IKKE KOM TIL Å SKJE

I dag har jeg tatt opp tråden med noe jeg ikke har gjort på lenge! Det vekker gode minner og jeg har storkost meg, men som tiden har flydd forbi. Jeg har ikke helt kontrollen, men jeg har i alle fall sittet her i flree timer! Nei huff, sims kan vikrelig få tiden til å fly. 

I dag tok jeg frem interiørarkitekten i meg og fikset på dette allerede lagde huset. Jeg synes egentlih huset var litt stort, så det var vanskelig å vite hva jeg skulle fylle det med, men i virkeligheten hadde jeg nok ikke hatt problemer med et stort hus, så jeg tok frem øsnketenknig min go fik ordet meg flygel, peiskrok, spisskammer og mye mer. 


Her kan dere se noen få av de mange spillene jeg har. Når jeg nå tenker tilbake lurer jeg på hvor mye penger jeg brukte på disse spillene, haha. Jaja, jeg hadde det da i alle fall gøy med dem, og jeg har hatt det gøy nå igjen! 

♥ Har du kjenskap til sism? 

– Mathilde –