KONTRAST – 1 ÅR SIDEN

De som har følgt meg en stund har sikkert fått med seg hvor i verden jeg var for ett år siden. Nå i jula har jeg stadig sett tilbake på hvordan jeg feiret julen i fjor. Det var en veldig annerledes jul, men ikke noe dårligere enn de vanlige. I fjor var vi nemlig i Brasil. Det ble en jul helt uten om det vanlige der kulde ikke var et problem for å si det sånn. Jeg hater jo kulde så sånn sett passet Brasil meg perfekt. 

Nå har seg sittet å sett på bildene fra nyttårsaften og dagene rundt i fjor og det er veldig koselig å se til bake på dette, men litt rart å tenke på at det bare er ett år siden. Det føles egentlig som det er flere år siden. Når jeg ser tilbake kjenner jeg at jeg lengter litt tilbake til varmen, men jeg fikk jo aldri helt julefølelsen og er veldig glad for at vi feiret en tradisjonell jul i år. Jeg elsker tradisjoner og det ble litt rart å se nyttårsrakettene fra strandkanten i sommerkjole og ikke feire sammen med de vi alltid feirer med. 

Er ikke landskapet fantastisk vel?!

  

Jeg har aldri likt kokos, men jeg måtte jo prøve! Ferskpresset appelsinjuice derimot slår aldri feil. 

Always smile to the camera! (Noen andre som synes det ligner litt på det mye brukte bildet av Leonardo Dicaprio?) 

Jeg måtte kjøle ned beina mine og de mange myggstikkene jeg hadde på dem. 

   

Fjorårets nyttårsrakett. 

♥ Har du tilbrakt julen i et fremmed land før?

– Mathilde – 

#fjoråret #nyttår #Brasil #familie #reise #varme #lengsel #rakett #bade 

  Følg meg gjerne på Facebook og Instagram

DIY – SERVIETTBLOMSTER

I går lovet jeg dere at jeg skulle vise hvordan man bretter servietter slik at de blir seende ut som blomster. I går på juletrefesten var det jeg som fikk ansvar for å dekke bordet og da kunne jeg ikke dy meg. Jeg måtte bare lage blomster av serviettene. Jeg kan ikke mange stilige måter å brette servietter på, men disse blomstene, de kan jeg. 

♥ Hvilken vei du begynner å brette har betydning for hvordan blomsten blir seende ut. I dette innlegget vil jeg vise hvordan du lager blomsten til venstre på bildet over. For å lage blomsten til høyre begynner du med servietten motsatt vei. 

♥ Begynn med å brette servietten helt ut. 

♥ Snu servietten slik at den fargede siden ligger opp og begynn å brette alle hjørnene mot midten. 

♥ Brett så en gang til hjørnene mot midten. Da vil den bli seende ut som på bildet over. 

♥ Snu servietten slik at bretten ligger ned mot bordet. 

♥ Brett en siste gang hjørnene inn mot midten. 

♥ Finn frem et glass som du legger den brettede servietten oppå, uten å snu den. 

♥ Brett ned kantene som vist på bildet over. 


♥ Servietten vil bli seende sånn ut. De gjenværende kantene brettes også ned på samme måte. 

♥ Når alt er brettet ned vil blomsten ligge over glasset på denne måten. 

♥ Snu blomsten og sett glasset oppi. Vanskeligere er det ikke!

Håper dere likte blomstene og at dere forsto forklaringene mine. Hvis ikke er det bare å stille spørsmål. Av erfaring kan det være lurt å ha noen servietter i bakhånd. Jeg har nemlig opplevd gang på gang at folk synes de er for fine til å brukes, haha! 

♥ Hva synes du om blomstene?

♥ Kan du noen fine måter å brette servietter på, i så fall hvilke?

– Mathilde – 

#DIY #servietter #brettekunst #blomster #juletrefest #jul #rødt 

  Følg meg gjerne på Facebook og Instagram

JULETREFEST

Nå er jeg nylig kommet tilbake fra juletrefest. Vi dro til bestemor nokså tidlig i dag og jeg tok faktisk med mac-en fordi jeg trodde jeg kom til å få tid til å blogge litt underveis, men der tok jeg jammen meg feil. Jeg fikk ikke en gang tid til å svare på meldinger før klokken var blitt seks. Jeg storkoste meg i alle fall med god mat og godt selskap. Mange hadde jeg ikke sett på veldig lenge og da var det enda kjekkere å få sett dem igjen. 

I morgen vil jeg vise dere hvordan dere kan brette servietter til blomster som på bildet over. 

   


På bildet over ser du den yngste og eldste generasjonen som deltok på festen. 

♥ Har du vært på juletrefest i år?

– Mathilde – 

  Følg meg gjerne på Facebook og Instagram

OSLO BY OG GOD MAT

I dag har jeg såvidt vært hjemme hos farmor. Jeg tilbrakte mesteparten av dagen i byen med mamma og det var veldig koselig. I morgen skal vi ha en liten juletrefest hvor vi igjen vil pakke opp gaver, så i dag kjøpte jeg og mamma noen av de siste gavene. Vi fikk også tatt oss et herlig kafébesøk. 

På vei tilbake møtte vi resten av familien på en restaurant hvor vi spiste dagens middag og gud det var godt! Jeg spiste grillspyd med kjøtt både av entrecôte, indrefilet og ytrefilet med herlig tilbehør. Nam, nam, nam. Nå sitter vi hjemme hos farmor og gjør en innsats på å spise opp noen av de mange kakene hun har bakt. Dette er en jobb vi får hver gang vi er på besøk. 


♥ Hvordan har din dag vært?

– Mathilde – 

 Følg meg gjerne på Facebook og Instagram

WALKING IN A WINTER WONDERLAND

Det har jo vært så utrolig fint vintervær i dag så tidligere, mens det enda var lyst var familien ute på en aldri så liten søndagstur. Det blåste ganske friskt, så turen ble ikke lang, men lang nok til at jeg fikk tatt masse bilder. Det er så utrolig fint her som farmor bor. Jeg hadde ikke hatt noe i mot å bo her for å si det sånn. 

Nå er det ikke lenge til vi får gjester, nemlig onkelen og litt av hans familie. Om hans to sønner kommer er aldri godt å si før de står på trappa, haha. Kakene er allerede satt på bordet, men jeg er ikke det minste sulten etter den gode middagen vi hadde. Farmor lager alltid så god mat, og her er det ingen middag uten fruktsalat og is til dessert. Jeg hadde fått det for meg at det ikke kom til å bli dessert i dag og spiste meg veldig mett på middag, men jeg tok altså feil, for fruktsalaten ble servert, og da kunne jeg jo ikke noe annet enn å ta litt av den også. Det er lenge siden jeg har spist meg så mett at jeg bare har måttet legge meg litt ned i sofaen, ikke en gang på julaften, men det skjedde altså i dag. 

 

Jeg var så redd for å falle, haha!♥ Hva synes du om bildene?

♥ Hva har du gjort i dag?

– Mathilde – 

#snø #Oslo #vinter #snøball #winter #familie

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram

 

DET SNØR, DET SNØR TIDDELIBOM

Ja vet dere hva, nå snør det faktisk! Vi er jo i Oslo nå, men jeg har forstått det som at det er kommet litt snø til Stavanger også, og det skjer jo ikke så ofte. Jeg regner med alle har hørt sangen “Det snør, det snør”. Jeg hørte i alle fall mye på denne sangen da jeg var liten og trodde dermed at snø ikke het snø, men tiddelibom. Dette husker jeg ikke så klart, men jeg har blitt fortalt at jeg et år sprang til vinduet og ropte: “se, masse tiddelibom ute!” 

Så nå er det altså, ikke masse, men litt tiddelibom ute. Men snøen fortsetter å dale ned så nå er jeg spent på hvor mye snø vi ender opp med. Jeg har aldri helt klart å bestemme meg for hva jeg synes om snø. Jeg synes det er utrolig koselig når det snør, og de første dagene med snø, men nesten alltid ender det med å bli slaps eller glatt og det er noe jeg misliker sterkt. Jeg har heller aldri vært noe glad i vinteraktiviteter som aking og skigåing, men å lage figurer som snømenn, snøborg og snølykter kommer jeg aldri til å vokse fra. 

♥ Er det snø der du bor?

♥ Hva synes du om snø?

– Mathilde – 

#snø #tiddelibom #snøaktiviteter #desember #oslo #vinter 

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram

ENDELIG HOS FARMOR

Det tar lang tid å reise med tog til Oslo fra Stavanger. Vi har stort sett reist i hele dag og i kom først frem til farmor for litt over en time siden. Selv om jeg bare har sittet sittet på et tog i hele dag er jeg fortsatt sliten. Det blir man jo uansett når man har vært på reise. Nå er vi i alle fall kommet frem og fått spist god mat. 

  
Det er så koselig å komme hjem til farmor. Her er ingenting forandret siden sist jeg var her, ja bortsett fra julepynten da. Her står tv-en på Downton Abbey og det lager en skikkelig god stemning. Men kjenner jeg det virkelig er på tide å komme seg til sengs. Vi har mye planer mens vi er her i Oslo, og jeg vil helst være opplagt. 

GAVENE MÅ TESTES

Så lenge jeg kan huske har 1. juledag vært brukt til å teste og leke med alt det nye som var kommet i hus. I dag har jeg fått testen en god del og jeg kunne ikke vært mer fornøyd med gavene! Jeg har fått prøvd en ny og superherlig genser fra min venninne i Trondheim, testet ut det nye treningsutstyret, prøvd krølltangen på mamma og lest litt i bøkene. Jeg synes det er så deilig med 1. juledag. Alt er stille og rolig og man har tid til å slappe av og kose seg med familien. 

Da jeg var liten var jeg ikke like glad i denne dagen. Joda, det var kjekt å leke med de nye lekene, men jeg fikk jo ikke lov til å gå på besøk til vennene mine. Jeg har alltid vært glad i å være sosial og klarer ikke for mye alenetid, og ofte ble jeg litt lei å være “innesperret” i huset en hel dag. 

Jeg prøvde å få med selv ute av fokus på bildene fordi jeg kom ustelt fra dusjen. Funket sånn halvveis, haha. 

Jeg sitter her og ser at klokken nærmer seg halv 1. Døgnet er bare blitt snudd helt på hodet, men i morgen reiser vi til Oslo og siden jeg nesten ikke har pakket må jeg nok opp tidlig i morgen. Altså må jeg legge meg så snart som mulig. Du vil ikke være på en 7-8 timers lang togtur med meg hvis jeg ikke har fått min skjønnhetssøvn, haha. 

♥ Har du hatt en fin dag i dag?

– Mathilde – 

JULEBILDENE 2015

Her er litt diverse bilder fra lille julaften og selveste julaften. Vi hadde det superhyggelig i går, og nå fortsetter kosen ♥ Rundt meg dekkes det på til en herlig frokost. Ja, frokosten er litt sen, men når vi ikke kom oss i seng før tre i går kveld er ikke det så rart, hehe. 

  

   

   

    

    

    

♥ Hadde du en fin feiring i går?

– Mathilde – 

DET BESTE MED JULEN

Idé hentet fra leahisabellv.blogg.no

Desember eller lille julaften? Her må jeg nok si lille julaften. Desember er utrolig koselig, men også veldig stressende med mye som skal gjøres på skolen og mange juleforberedelser som skal bli unnagjort. Lille juleaften tilbringer jeg alltid med familien. Vi spiser god middag og ser på grevinnen og hovmesteren. I går spiste vi til og med ute på restaurant. Maten var utrolig god og jeg ble så mett at jeg ikke følte for å spise noe mer resten av dagen, haha. Det er også på lille julaften vi pynter treet. Når vi var små kom vi ned til ferdigpyntet tre på julaften, men nå er vi med å pynter det på lille julaften. Det utrolig koselig og gjør alltid at vi kommer litt for sent i seng. 

Favoritt julekaker? Jeg pleier å like det aller meste, men akkurat når det kommer til julekaker er jeg ikke en veldig stor fan. Jeg pleier ikke å spise spesielt mange julekaker i julen, men det jeg spiser er pepperkaker og kakemenn. Her er nok pepperkaker storfavoritten. Når jeg har pepperkaker trenger jeg ikke noe annet av julekaker. 

Gi eller få gaver? Egentlig begge deler. Den beste følelsen er når det er tid for å pakke opp gavene og vi sitter sammen og både får og gir pakker. Man kjenner på spenningen og gleden. Jeg liker jo best å gi gaver hvis jeg er fornøyd med det jeg gir, og føler at jeg har truffet, mens gavene jeg får blir jeg glad for uansett. 

Ekte eller plastikktre? Absolutt ekte. Vi har alltid hatt ekte norsk gran og for meg er det en stor del av julen. Det er så deilig når man kjenner lukten av gran når man kommer inn i rommet og at det drysser er jo en del av sjarmen. Hvert år er jeg med å finner årets juletre og jeg hadde nok blitt litt skuffet om vi begynte å finne frem det samme treet fra kjelleren hvert år. Likevel forstår jeg at folk velger tre av plastikk, og jeg kommer nok til å ha plastikktre når jeg bor for meg selv og ikke skal feire hjemme. 

Tre nøtter til Askepott eller Reisen til julestjernen? Her er det ingen tvil om at det er tre nøtter til askepott. Den må jeg se, mens reisen til julestjernen ser jeg mer på som en bonus. Det er noe med julefilmer som gjør at man ikke blir lei. Man ser dem bare en gang i året og siden det er en del av tradisjonen gjør det ingen ting at man har sett den mange ganger allerede.

 

Hvordan ser julaften ut for deg? Litt variasjon er det hvert år, men sånn ca. som dette: Jeg våkner en gang mellom 8 og 10 og finner frem julegodt og juleheftet fra under sengen (blir aldri lei dette). Jeg rusler ned i stuen og setter meg til rette i sofaen og koser meg gjerne med TV-en. Etter er sund er alle stått opp, og vi kan ta fatt på frokosten. Frokosten er innholdsrik og her har vi mange pålegg og brød vi vanligvis ikke har. Etter dette setter jeg meg foran TV-en igjen og venter på at dusjen blir klar. Jeg ordner gjerne det siste som må ordnes og etter en stund har vi grøt, med mandel så klart. Middagen har vi rundt 6 og før dette skal jeg ha fått tid til å komme meg i finstasen noe som fort kan ta mellom 1 og 2 timer, bare fordi jeg vil bruke lang tid og kose meg. Etter maten rydder vi av bordet og slapper gjerne litt av før vi går rundt treet og synger julesanger (gjerne flerstemt). Dagen avsluttes med åpning av pakker og gjerne noen julekaker. 

Ribbe eller pinnekjøtt? Vi har alltid hatt ribbe og jeg har heller ikke smakt noe annet enn det. Også må jeg jo bare få si at jeg elsker ribbe!

Favoritt aktivitet i desember? Jeg klarer ikke velge en, men jeg kan ramse opp en del jeg liker å gjøre. Lage pepperkaker, høre på julemusikk, handle gaver, spise deilig mat, se julefilmer, pynte juletreet og å tenne adventslysene. 

Hva gleder du deg mest til i romjulstiden? Å være med familien. I år reiser vi til Oslo, hvor de fleste i familien min bor. Det er mange jeg ikke har sett på lenge og jeg leder meg spesielt til 29. desember for da skal vi ha en ekstra julefeiring med storfamilien! Også maten da selvfølgelig. Jeg er jo så glad i mat, haha. 


 Med dette innlegget ønsker jeg dere alle en strålende jul. Jeg håper dagen blir fylt av latter og glede og at dine håp og ønsker for dagen blir oppfylt. GOD JUL ♥

– Mathilde- 

#jul #best #julaften #ønsker #tradisjon #mat