SNART FERIE

Noen andre enn meg som kjenner siste innspurt før ferie? Det er alltid mye som skal gjøres før ferien og denne gangen er intet unntak. Jeg har opplevd mye mer stressende uker enn denne, men fortsatt er det en del som skal ordnes. Jeg er snart på vei ut dørene og når jeg kommer hjem står prøveøving på planen. 

Ha en fortsatt fin dag ♥

OUTFIT 29.09.15

Siden jeg kom hjem fra skole og ballett rundt halv 6 har jeg stort sett jobbet med skolearbeid, men jeg satt av litt tid til å knipse noen bilder av dagens antrekk. Om ikke lenge er det duket for hjemmelaget sushi og det gleder jeg meg til. I morgen blir det en travel dag, så jeg håper jeg kan klare å legge meg litt tidlig i dag, men av en eller annen grunn er det veldig vanskelig. Det er alltid så mye mer å gjøre på kvelden, hm merkelig. Ha en fin kveld alle sammen!


♥ Hva synes dere om antrekket?

FLETTER FOR KORT HÅR

Jeg har alltid syntes at fletter er så fint. Helt siden jeg var liten har jeg likt å ha fletter i håret, og jeg har alltid hatt langt hår som er lett å flette. Nå har jeg nokså kort hår og merker at det kan være vanskelig å finne flotte frisyrer. Derfor har jeg funnet frem noen bilder av fine flettefrisyrer på kort hår som jeg synes var inspirerende. Alle flettene kan også utføres på langt hår om man måtte ønske det, men disse kan man faktisk klare selv om man har kort hår. 


//bildene er lånt fra google

♥ Liker du fletter?

♥ Hvilken av disse flettene likte du best?

VEGETARISK LASAGNE

Jeg fortalte dere at det jeg skulle lage middag i dag og da ble det vegetarisk lasagne med spinat, linser og gulrot. Jeg hadde aldri laget dette før, men ble strålende fornøyd og hvis ikke resten av familien sier den var god for å være høflige, er de enige med meg. Siden denne lasagnen var både god, rask å lage og sund har jeg tenkt å dele den med dere. 

Dette trenger du:

♥ 2 bokser hakkede tomater

♥ 2 kartonger ferdigkokte linser (=ca. 4,5 dl kokte linser)

♥ 2 ss (1 terning) grønnsaksbuljong 

♥ 3 gulrøtter

♥ ca. 100 g fersk spinat

♥ Litt revet ost

♥ Lasagneplater

♥ 1 stor tomat

♥ Sett ovnen på 200 grader.

♥ Begynn med å skylle og sile linsene. Kok dem opp sammen med hakkede tomater og buljong. La det koke i 5-10min. 

♥ Mens dette koker: skrell og kutt opp gulrøttene i smale strimler på langs. Skyll spinaten, kutt opp tomatene i tynne skiver og riv osten. 

♥ Da er det bare å starte å legge ingrediensene lagvis i en ildfast form. Hvordan du gjør det er litt opp til deg selv. Jeg varierte litt og hadde to lag med spinat og ett med gulrøtter, mens sausen og ost hadde jeg mellom hvert lag. Det kan være lurt å ha saus på lasagneplatene for å være sikker på at de blir myke. Plaser tomatene på det øverste laget og dekk til med ost. 

♥ Sett den i ovnen og la den stå i ca. 40 min. 

Oppskriften har jeg funnet på veganmisjonen.com. Oppskriften er egentlig vegansk, men siden jeg brukte vanlig buljong og ost ble min bare vegetarisk. 

Ha en fin kveld alle sammen!

#middag #oppskrift #vegetarisk #vegan #nam #mandag #anbefales

EN BEDRE LUNCH

Jeg er allerede hjemme fra skolen og har fått tid til å dra på butikken og å lage meg lunch. Det er så deilig når vi en sjelden gang slutter tidlig på skolen, for det skjer ikke ofte. Selv om jeg sluttet tidlig har jeg mye å gjøre. Det er jeg som skal lage mat i dag så det kan bli spennende. Jeg skal lage noe jeg ikke har laget før og hvis det blir bra deler jeg selvfølgelig bilder og oppskrift med dere. 

Men nå sitter jeg altså og inntar lunchen. Litt sendt, men god er den i alle fall. Det har nemlig blitt smoothie på meg igjen! Denne gangen ble den også bedre siden jeg har fått kjøpt noen smoothievennlige ingredienser. Den er nesten borte, så god var den. Men nå er tiden inne for å begynne å øve på historieprøve. Buhu. Skulle ønske jeg hadde tid til å se en serie og kose meg, men jeg har mye som skal gjøres. 

Ha en rigtig fin dag! 

UKEN SOM GIKK #2

Høydepunkt: Det må være å få en smoothie twister. Jeg skrev om denne tidligere i dag og jeg smiler fortsatt ved tanken på at jeg har den i hus. 

Nedtur: Å være syk og å skade ryggen. Det har virkelig plaget meg denne uken og det er fortsatt ikke helt over. Jeg må nok prøve å ta det så mye med ro som mulig slik at jeg ikke er syk når ferien kommer.

Film: I går så jeg filmen “Jeg fatter ikke hvordan hun får det til”. Jeg så denne filmen mens jeg var syk og satt plantet hjemme i sofaen. Jeg synes dette var en veldig koselig film og passet perfekt for en som er litt susete i hodet. 

Matrett: Det må nok være de fantastiske burgerne broren min lagde til middag i går. Jeg elsker middagene i helgene. Da har man tid til å forberede en litt bedre middag. 

Innkjøp: Vel som jeg sa i går var jeg på loppemarked i helgen og fikk kjøpt meg en søt te-kanne. Alltid kjekt å ha sin egen eller hva? 

Bilde: Det er vel ikke akkurat det at jeg har gjort en så himla bra jobb med dette bildet, det er motivet som er grunnen til at jeg likte det. 

Ha en fin ny uke alle sammen!

SMOOTHIE TO GO

God morgen! 

Jeg har vært våken siden 8 og nå har jeg også fått testet ut den nye smoothie twisteren min og jeg er kjempefornøyd! Bak denne smoothie twisteren er det en fantastisk historie, synes i alle fall jeg. Jeg har nemlig ønsket meg en slik en stund og selv om den ikke er spesielt dyr hadde jeg bestemt meg for ikke å kjøpe den, fordi jeg har brukt så mye penger i det siste, men heller sette den på ønskelisten. På skolen begynte vi å snakke om smoothie, og da måte jeg jo bare fortelle om denne som jeg var så fan av. Da sier en i klassen: “jeg har tre sånne, vil du ha en?” Jeg ble stille en stund og bare så på ham. Etterhvert klarte jeg å få frem et: “kan jeg det?” Og det kunne jeg altså, for på festen på fredag kom han med denne innpakket til meg, og du kan tro jeg ble glad. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal få takket han skikkelig, for jeg tror ikke han helt forstår hvor glad jeg ble. 

Så nå har jeg altså testet den og det ble en sund drikk kan du tro. Vi hadde ikke så mye som passet til å ha i en smoothie, så da måtte jeg være litt kreativ og smaken ble faktisk ikke så aller verst. Det ble vel for det meste en grønnsakssmoothie. Men jeg elsker å lage sunde velsmakende smoothier som har en mettende følelse. 

♥ Liker du å lage smoothie?

#smoothietwister #smoothie #sundt #morgen #frokost #nytt #helg

STREET ART

For noen dager siden var vi med skolen og så på street art og jeg har helt glemt å dele bildene jeg tok med dere. Jeg skjønner virkelig ikke hvordan folk får det til altså! Det ser så utrolig vanskelig ut. Det finne så utrolig mye tøft og jeg skulle virkelig ønske jeg hadde hatt kamera, men mobilen fikk duge. 

Dagen min har for det meste gått med til særemneskriving, men jeg har også fått tid til en kjapp tur på loppemarkedet på barneskolen jeg en gang gikk på. Der kjøpte jeg en bok som kan hjelpe meg når jeg skriver særemne. Det var bare en tilfeldighet at jeg fant denne boken. Ellers kjøpte jeg meg en tekanne i en farge som er en slags kryssning mellom beige og lyserosa. Jeg synes i alle fall den var veldig søt.

Nå er middagen snart klar her hjemme og jeg innstiller meg på en rolig kveld videre med film og noe godt å tygge i. Det ser nok ut som jeg blir nødt til å skrive mer i morgen selv om jeg gjerne skulle brukt morgendagen på andre ting. Men nå skal jeg i alle fall kose meg. 

God lørdags kveld alle sammen!


Følg meg gjerne på Facebook her for raske opplysninger om nye innlegg 🙂

 

GÅRSDAGENS FESTLIGHETER

Hei og god lørdags morgen!

Da var det helg igjen gitt. Synes ikke det er så lenge siden sist helg jeg. Noen steder i landet er det jo til og med høstferie nå. Her i Stavanger begynner ikke ferien før neste uke, men det er jo ikke så lenge til. 

I går var en veldig travel dag. Kle deg ut som noe på din forbokstav. Det var temaet og kravet for å komme inn på festen. M altså. Jeg måtte kle meg ut som noe på m. Jeg og Rebecca hadde tidligere i uken blitt enige om hva vi skulle gå som. Jeg skulle være Monica Geller og hun skulle være Rachel Green. Begge karakterene er fra Friends som i alle fall er min favorittserie gjennom tidene. 

Jeg hadde funnet en bukse jeg kunne ha, men manglet en overdel og hadde sett for meg en hvit skjorte, Derfor tok jeg turen innom Fretex etter skolen og der var jeg så heldig å finne nøyaktig det jeg lette etter. Jeg skyndet meg hjem, fikk sopt i hop en matrett, som faktisk ble ganske god, og pakket sakene mine før jeg tok turen innom Rebecca. Etter hvert kom også Ruby som er en av danserne i klassen. Vi gjorde oss klar sammen og jeg må si at spesielt Rebecca sitt kostyme ble veldig bra.Jeg fikk tikke tatt bilder av henne, men jeg og Ruby tok noen bilder.

  

  

♥ Hadde du en kjekk fredag?

#fredag #helg #fest #Friends #MonicaGeller