I HEART DANCE

Nå er jeg snart på vei ut dørene for å dra på dans. I dag er det show-jazz som står på planen. Jeg får alltid utfordringer i disse timene. Raske koreografier, doble piruetter også det å huske alt! Men det er vel det som gjør det kjekt, å få litt utfordringer. For meg er dansing den beste typen trening jeg får, fordi det er noe jeg rives med å gjøre. Jeg trener gjerne også på andre måter, men ingenting er så kjekt som dans. 

Har du en idrett du er spesielt glad i?

INSIDE OUT

I går var jeg på kino med ei venninne og fikk spørsmål om hvilken film vi så. Som dere kanskje forstår ut i fra overskriften så vi “inside out”. Ja, det er en barnefilm, men en virkelig god en, haha! Jeg kan være litt barnslig og som sagt tidligere har jeg ikke noe imot å se barnefilmer. Denne filmen har fått utrolig bra kritikk og jeg var superfornøyd. Derfor vil jeg anbefale den til dere. 

Folk i kinosalen lo og gråt om hverandre og selve historien var både nyskapende og tankevekkende. En film for alle over 6 år, vil jeg tørre å påstå.  En koselig familiefilm. Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg brukte hundre kr. på denne filmen (selv om jeg synes kino er blitt alt for dyrt) for det var virkelig verdt pengene. Så for dere som vil se filmen er den fortsatt ute på kino. 

KINO NESTE

I dag har jeg vært å prøvd russebukse og nå tar jeg snart turen ned til byen for dra på kino med ei venninne. Mye tid til overs har jeg ikke hatt, men jeg skal ærlig innrømme at jeg liker best de helgene det faktisk skjer noe. 

Ønsker dere en fortsatt fin søndag ♥

OREO MUD CAKE

Jeg fortalte dere i går at jeg hadde planer om å lage kake sammen med kjæresten min. Etter å ha søkt litt rund fant vi en oppskrift på en oreokake som så utrolig usunn og god ut. Da vi leste ingrediensene forsto vi at når det gjaldt usunn hadde vi helt rett. Men det må da være lov å være usunn en gang i blant, eller hva? Det tok ganske lang tid å lage, men siden vi gjorde det sammen var det en koselig lørdagsaktivitet. 

Dette trenger du:

Kakebunn:
 150 g smør
 1 dl kakao
 2 egg
 3 dl sukker
 2 ts vaniljesukker
 2 dl hvetemel
 150 g Oreokjeks

Trøffelsjokoladekrem:
 2 dl kremfløte
 100 g smør
 300 g hvit sjokolade
 100 g mørk kokesjokolade

Fyll og pynt:
 150 g marshmallows
 150 g Oreokjeks (se tips)
 sjokoladesaus (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Kakebunn:

Smelt smøret i en kjele og ta kjelen av platen. Tilsett kakao og rør til den har løst seg opp i det varme smøret.Visp sammen eggene, sukker og vaniljesukker (du trenger ikke å piske eggedosis). Bland i sjokoladesmøret. Rør deretter i hvetemelet til en klumpfri deig. Grovhakk Oreokjeksene og vend inn i deigen til slutt. Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 15 minutter (kaken skal ikke være helt gjennomstekt i midten). Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den i formen. Sett kaken gjerne i kjøleskapet i et par timer.

 

Trøffelsjokoladekrem:

Imens lager du sjokoladekremen: Varm opp kremfløte og smøret i en kjele, til smøret har smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade og mørk sjokolade. La sjokoladen ligge i den varme smørfløten til den begynner å smelte. Rør sjokoladeblandingen jevn og klumpfri.

Avkjøl til sjokoladekremen er tykk og romtemperert.
 

Montering:

Klipp marshmallowsene opp i mindre biter (dette trenger du ikke å gjøre dersom du bruker mini marshmallows). Fordel disse over kakebunnen i formen (spar noen av marshmallowsene til pynt).

Hell over trøffelsjokoladekremen. Sett kakeformen i kjøleskapet i et par timer, så sjokoladekremen blir stivere i konsistensen. Ta kaken ut av kjøleskapet og fordel over resten av marshmallowsene og grovt hakkede Oreokjeks. Trykk dette godt ned i sjokoladekremen og sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladekremen stivner helt (kaken kan godt stå i kjøleskapet over natten).

Når trøffelsjokoladekremen har stivnet helt, er det lett å få kaken ut av formen. Løsne kaken fra formen, dra av bakepapiret fra undersiden og flytt kaken forsiktig over på et passende kakefat.

Ringle over godt med sjokoladesaus før servering.

Oppskriften er fra “Det søte liv”. 

JEG ER PÅ FACEBOOK

Hei hei, i dag har jeg fått laget en facebookside for bloggen. Jeg tenkte med meg selv at jeg ikke skulle lage en slik side før jeg hadde oppnådd så og så mange følgere, men i dag ble målet nådd, og siden opprettet. På denne siden vil jeg legge ut hvert innlegg jeg poster på bloggen slik at det blir enkelt for alle som vil å følge med. Så for dere som vill er det bare å følge meg HER

Ha en fortsatt fin helg fininger <3

EN LITEN OPPRYDNING

Jeg har allerede vært våken i flere timer og har fått unnagjort en god del. Egentlig var det ganske overraskende at jeg våknet så tidlig i og med at jeg kom hjem sent i går etter en klassefest, men jeg synes det er like greit. Da får jeg gjort mest mulig ut av dagen. Senere i kveld skal jeg til Rebecca på spillekveld, og det tror jeg blir utrolig koselig. Før det er planen å være med Magnus og bake en eller annan kake. Hvis noen har et forslag til en god kake er det bare å skrike ut. Vi har nemlig ikke peiling på hva vi skal lage. 

I går etter skolen ryddet jeg rommet. Jeg pleier vanligvis alltid ha et ryddig rom, men i det siste har det bare samlet seg opp. Da jeg ryddet kom jeg på at det var på høy tid å sortere i klesskapet. Jeg er veldig dårlig til å kvitte meg med ting, men noen ganger er det helt nødvendig. Så i dag tidlig fikk jeg lirket ut noen klar som har ligget lengst bak i klesskapet uten å bli brukt på veeeldig lenge. Den følelsen jeg sitter igjen med nå er så herlig! Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med klærne enda. Om jeg skal gi dem til fretex, et loppemarked eller faktisk prøve å selge dem, men jeg har i alle fall kommet litt videre i prosessen. Så jeg er ganske stolt over meg selv. 

Noen andre som har problemer med å kvitte seg med ting?

10 TIPS FOR Å SPARE PENGER

Jeg er ikke noe glad i å bruke penger og har dermed mange tips til hvordan å spare penger og i dette innlegget vil jeg dele dem med dere! 

 

1. Ikke ha med deg for mye kontanter. Det er veldig lett å bruke småpenger uten å tenke over hvor mye man bruker til sammen.

2. Sats heller på store sedler. Det høres kanskje dumt ut, men ofte vil man ikke “sprekke” en seddel på noe smått, og ender derfor ofte opp med å la være å kjøpe noe som man ville fått lite bruk for. 

3. Ikke ha for mye penger på kortet. Man legger ikke så godt merke til hvor fort pengene forsvinner fra kortet. Det hender oftere at man skeier ut om man vet at kortet inneholder mye penger. Et triks kan være å legge inn en automatisk overføring av penger hver måned som du blir enig med deg selv om å ikke overskride. Bruker du ikke alle pengene for måneden kan du jo kanskje kjøpe noe du har ønsket deg neste måned. 

4. Tenk deg nøye om. Er det noe du er litt usikker på når du står i butikken om du faktisk vil få bruk for er det bedre å ta seg noen dager for å finne ut om det virkelig er nødvendig. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe det er det mye større sjanse for  at du vil bli fornøyd med kjøpet. 

5. Be med folk hjem. Be heller folk hjem på en kopp kaffe, middag eller for å se en film. Det er mye billigere enn i byen og også mye koseligere. 

6. Kalkulator på handletur. Når du handler kan det være lurt å bruke mobilen som kalkulator slik at du har kontroll på hvor mye du kommer til å handle for. Da finner du gjerne ut at du kan klare deg uten noe av det du rappet med deg i forbifarten. 

7. Ikke vær for gnien. Jeg har flere ganger vært så dum å tenkt: “dette gavekortet må jeg spare til jeg virkelig trenger det”, også har det gått ut før jeg har fått brukt det. Det er greit å spare, men husk å sjekke lommeboken jevnlig for gavekort og kuponger. 

8. Det kan være lurt å låne bort. Så lenge du har styr på til hvem og hvor mye du låner bort kan du se på det som en investering. De pengene du låner bort kan du ikke bruke før du får de tilbake. 

9. Ta med mat hjemmefra. Bruk gjerne litt tid på å lage en god matpakke slik at du slepper å bli fristet av kantina eller matbutikker i nærheten. 

10. Spar på småpenger. Dette er vel kanskje mitt beste tips og det jeg har spart mest på. Få deg en sparebøsse, en dekorativ boks eller noe liknende og legg småpenger du finner rundt om kring oppi. Jo vanskeligere det er å få ut pengene jo bedre! Det gjør at du ikke rapper med deg noen penger i farta. Bare husk at småpenger kan bli til store penger om man sparer lenge nok 😉

Håper dere fikk noen ideer. Gi meg gjerne tilbakemelding <3

40 SPØRSMÅL OG SVAR

1. Tre ord om meg: Snill, hjelpsom og treg

2. Det første jeg gjør om morgenen: Går på do.  

3. Når jeg hører på radio blir jeg: Irritert når de ikke forteller hvem som har laget sangene. 

4. Jeg gleder meg til: Neste reise. Ah som jeg elser å reise! 

5. Klesskapet mitt er fult av: Klær jeg ikke bruker, men fortsatt ikke får meg til å kvitte meg med. 

 6. Når jeg skal pynte meg: Sminker jeg meg for en gangs skyld. 

 7. Jeg brenner for: Miljøet og verden rundt oss.

 8. En liten hemmelighet om meg: Jeg er ekstremt barnslig når jeg er hjemme med familien min. 

 9. Jeg føler meg på topp når: Jeg mestrer noe vanskelig, spesielt når det gjelder sang. 

10. I kaffebaren bestiller jeg: Frappe kanskje, eller noe med mocca. Der jeg får minst mulig kaffesmak passer meg fint. 

11. I baren bestiller jeg: Nå er ikke jeg atten enda, så det kan jeg fortelle om to måneder. 

12. I vennegjengen er jeg: Den som alltid kommer litt for sent til avtalt tid..

13. I familien er jeg: Den snakkesalige. 

14. Jeg kan ikke leve uten:Familie og venner. Også må jeg jo nevne: iphone, mac-en, internett og kameraet mitt. 

15. Uvane eller ikke uvane:Jeg biter meg i leppa hele tiden. Ofte uten at jeg merker det.

16. Om natta:Sover jeg. 

17. I veska har jeg: Nøkler, lommebok med alle slags mulige kort og kuponger, gjerne noe som hjelper på litt dårlig ånde og mobil.

18. Trening er: Noe som får meg til å føle meg bra med meg selv. 

19. Politikk er: Viktig, men noe jeg kan alt for lite om. 

20. Kjærlighet er: Alt som virkelig betyr noe. 

21. I høst skal jeg unne meg:En reise til et varmere land. 

22. Ved sengekanten har jeg:En vekkeklokke, men jeg bruker mobilen istedenfor. 

23. På kjøkkenet er jeg: Den som noen ganger får det skikkelig bra til og har kontroll og andre ganger den som ikke aner hva som er best å gjøre. Noen stor katastrofe har det vel aldri vært. 

24. Jeg er dårligst til:Å være effektiv. 

25. Jeg er flinkest til:Å massere. 

26. Jeg elsker: Sommeren! 

27. Hva jeg vil med livet mitt: . Stifte en familie, gifte meg, få et stort flott hus jeg kan innrede med en søt hage og en jobb jeg trives med. Jeg vil også gjerne kunne fortsette med musikk, men ikke ha det som yrke. 

28. Jeg beundrer:Folk som setter seg mål de jobber med helt til de har nådd dem. 

29. Det beste jeg vet: De dagene der alt bare klaffer. Hvor jeg sitter igjen med en god følelse når dagen er omme. 

30. Barn er:Supernusselige! Jeg har altid vært glad i barn. Ingen tvil om at jeg skal få barn selv en dag.  

31. Jeg er medlem i: SUB (Sound UngdomsBedrift) og Natur og Ungdom.

32. Jeg tror på:Gjenfødelse, jeg vet ikke hvorfor, men det har jeg alltid gjort.

33. Du visste kanskje ikke at jeg: Er veldig glad i å se barnefilmer. 

34. På kvelden er jeg: Veldig trøtt og ofte sulten. 

35. Som venn er jeg: Den som lytter når noen trenger det, og prøver å komme med gode råd. 

36. Når jeg har fri: Står jeg opp senere enn normalt, bruker lang tid på internett uten egentlig å få noe utav det, men prøver alltid å få noe fornuftig ut av dagen enten det er gjennom prosjekter eller møte med venner.  

37. Når jeg jobber: Jeg skal begynne å jobbe om noen dager, men nå har jeg ikke noe svar på det.  

38. Det er lov å lyve hvis:Egentlig like greit å holde seg fra å lyve, synes jeg.  

39. Om fem år er jeg: Snart 23 og mest sannsynlig student. 

40. Om ti år er jeg: 28 og forhåpentligvis i jobb. Kanskje er jeg også blitt mamma. 

JEG ER MED I RUSSESTYRET

Jeg er faktisk med i Stavanger Katedralskoles russestyre. Wow, det hadde jeg ikke trodd. Avstemningen ble tatt i dag, og jeg fikk nettopp vite at jeg har fått rollen som fotograf. Jeg måtte til og med holde en tale om hvorfor folk burde velge meg. Jeg er fortsatt ganske giret i og med at jeg ikke trodde jeg kom til å bli valgt. Dette skal bli bra, det tror jeg altså. 

Jeg kunne ikke tenke meg å være terrorsjef eller noe liknende. Det er bare ikke helt meg. Men fotograf er en jobb jeg faktisk kan mestre, tror jeg da. Jeg er rett og slett ikke helt fan av terroriseringen. De forrige årene ble jeg skikkelig irritert på russen for det de gjorde mot oss. Jeg vil helst ikke at andre skal ha det slikt. Jeg mener russetiden handler om å ha de kjekt som russ og med medruss, ikke å plage de mindre.