DIY – dåpskort

Jeg har vært dårlig med oppdateringer fra hverdagslivet mitt i det siste. Det er rett og slett fordi det ikke har vært noe spesielt spennende å skrive om. Jeg driver for det meste å forbereder meg til å reise. Men noe annet jeg har gjort er å lage et kort til søskenbarnet mitt som nettopp ble pappa for tredje gang. Jeg skal være så ærlig å si at jeg ble ganske fornøyd og har dermed bestemt meg for å dele det med dere. 

Det du trenger er: 

Litt tykt hvitt papir

lyseblått og mørkeblått papir

blå stjerner/blomster i papir (kan klippes selv)

blondebånd

en passer

blyant

diamantklistremerker

saks

limstift

1. Klipp til det hvite arket. Jeg lagde kortet på 15×15 cm. Altså må man måle 30×15 og brette arket i to. Hvis du mangler hvitt tykt ark er et tips å lime to lit tynnere sammen. Det måtte jeg gjøre, så hvis man ser nøye ser man at papiret egentlig er rosa på innsiden. 

2. Klipp det lyseblå arket slik at det er litt mindre enn det hvite. 14×14 cm funker fint. Lim dette på det hvite arket. 


Min passer var litt ødelagt, så da måtte jeg bruke min kreative side. 

3. Buk passeren til å tegne en tre fjerdedels sirkel, og bruk en linjal til å tegne to rette linjer inn mot midten av sirkelen. Hvis du er redd for å tegne mye utenfor med passeren kan du lage sirkelen på et ark og bruke den som mal. 

4. Klipp ut sirkelen og fest blondebåndet på før du limer den midt på arket. 

5. Klipp ut de siste detaljene. Når du lager hjulene kan det være lurt å bruke passer. For å være helt sikker på at de blir like store kan du brette arket i to og klippe dem ut samtidig. Lim alt på kortet slik som vist på bildet over. Til slutt setter du på diamantklistremerkene.  

Hvis du ikke er av den “jeg lager hjemmelagde kort” typen tar jeg også imot bestillinger på slike kort 😉

LÆRE ET NYTT SPRÅK? – tips

 Hei hei kjære lesere!

Som sikkert mange har fått med seg skal jeg snart ut å reise. Jeg skal til Japan av alle steder. Til et land jeg ikke kjenner til språket eller normene. I går kjøpte jeg meg en japansk visuell ordbok, og den har jeg brukt flittig i dag. Jeg synes språk er veldig interessant. Ikke alltid like kjekke å lære, men når du føler du har kontroll får i alle fall jeg en skikkelig mestringsfølelse. Så for dere som enten ønsker å lære et nytt språk eller må lære på skolen. Jeg har et tips til dere: fest post-it lapper på gjenstander i huset med navnet på hva det er på det språket du vil lære. 

Det eneste du trenger er en ordbok (internett eller bok), en penn og post-it lapper. Begynn med å vandre litt rundt i huset og bestem deg for hvilke gjenstander du tror du kommer til å få bruk for å vite hva er. Det kan være alt fra møbler til mat. Kanskje får til og med sminken nye navn. Hver gang du går forbi en lapp leser du det inni deg. De første gangene prøver du bevisst å lære de nye ordene, men etter hvert kommer det av seg selv. Etter en stund vil du merke at du har lært menge nye ord uten egentlig å prøve. 

Jeg skulle ønske jeg hadde gjort dette da jeg begynte å lære spansk. Nå skal jeg ikke lære flere språk på skolen og får dermed ikke så mye bruk for dette, men jeg håper noen andre gjør. Jeg burde gjerne postet dette innlegget når folk har begynt på skolen igjen, men kanskje er det noen andre enn meg som skal på språkreise og har bruk for dette tipset nå…

 

Nyter de siste dagene i Norge

Dette har vært en herlig dag! For ca. 1 time siden kom jeg hjem fra byen hvor jeg møtte ei venninne jeg ikke har sett på lenge. Hun gikk tidligere i samme klasse som meg, men bestemte seg for å skifte linje. Siden hun sluttet har jeg ikke sett henne, så det var virkelig på tide. Vi hadde mye å snakke om og ble sittende i flere timer. Lena er ei utrolig hyggelig jente med skummelt like interesser som meg. Vi har så urolig mye til felles at jeg ikke lenger blir overrasket om vi finner en ny fellesinteresse. 

Før jeg møtte Lena var jeg og kjøpte den japanske ordboken jeg hadde bestilt. Jeg visste den kom til å ha bilder, men ble veldig glad da jeg forsto at den bare bestod av bilder og var delt inn i kategorier som: mat, spise ute, idrett osv. Jeg kommer nok til å få god bruk for den boken ja. Jeg kommer til å reise med svensker, dansker og finner, så den første tiden kan jeg kommunisere både på norsk og engelsk, mens i Japan er nok ikke alle like gode i engelsk. Da er det godt å ha en skikkelig ordbok. 

 

SLIK FEIRET JEG SANGTHANS

Dagen ble feiret med fine folk og grill.

Som sagt tidligere valgte jeg å feire dagen med Kjæresten min Magnus, Rebecca og hennes kjæreste Viktor. Vi valgte oss en stille fredelig plass, tok med oss grill og grillmat og koste oss i kulden. Ja, for det var nokså kaldt og vinden blåste støtt! Det ble jo ikke noe bål, men den lille grillen vår var bål nok. Nå for tiden har jeg jo kamera med over alt, og det var med i går også. Det eneste problemet var at minnekortet sto igjen i mac-en! Er det ikke TYPISK? Det var bare latterlig dumt. Det ble fortsatt noen bilder, men med mobilkvalitet.

Jepp, det er jeg som glemte å ta av pappen på grillen. 

Vi holdt ut til grillen ble kald, før vi ruslet hjemover. Resten av kvelden tilbrakte vi i kjelleren til Viktor med god dessert. Vi snakket til langt på kveld/natt og storkoste oss. Jeg er veldig glad for at alle fire kommer såpas godt over ens at vi kan få til slike kvelder. Rebecca er min beste venninne og det at vår kjærester kan omgås hverandre uten problemer betyr utrolig mye. Da vi omsider tok turen hjemover var klokken nærmere 1.  Men har man først glemt én ting glemmer man gjerne én ting til, eller hva? Da jeg kom hjem hadde jeg nemlig ikke nøkkel. Inne i huset sov resten av familien og jeg fikk skikkelig årlig samvittighet da jeg måtte ringe og vekke mamma for at hun skulle åpne døren. 

BANANPANNEKAKER – oppskrift

Bananpannekaker er noe skikkelig gode greier. Og er både enkelt å lage og sunt. Å ha pannekaker til frokost er luksus man kan unne seg en gang i blant, men de trenger ikke være proppet full sukker og mel. Disse pannekakene er både søte og fyldige og kan spises med god samvittighet. Disse blir gjerne kalt frokostpannekaker, men fungerer fint både til lunsj og kvelds. Det er også en fin måte å bli kvitt en litt for moden banan. Siden jeg fikk oppskriften av ei venninne for ca. ett år siden har den blitt brukt en god del. Her hjemme er vi storfornøyde, disse går ned på høykant. Selv broren min som ellers ikke er så begeistret for banan har en forkjærlighet for disse pannekakene. 

 

Bananpannekaker

5 små pannekaker – 1 porsjon

 

 1/2 moden banan

1 egg

 2ss havregryn

1 ss fin spelt / hvetemel

1/2 ts bakepulver

1 ts kanel

1 ts kardemomme

1 ss yoghurt naturell eller liknende

– olje / smør til steking

 

Mos bananen med en gaffel, og rør inn egget. Tilsett krydder, mel, havregryn og yoghurt, og bland godt. Stek 5 små pannekaker i varm panne med litt olje eller smør.  Hvis du steker fem pannekaker får du pannekaker med en diameter på ca 10 cm. Du kan like godt steke to eller tre litt tykkere og større, alt etter ønske. Topp med ønsket tilbehør!

 Det er  mye forskjellig man kan toppe disse pannekakene med. Cottage cheese / bær / frukt / honning /kanel / syltetøy osv. Her er det bare å prøve seg frem. Det skal mye til at det blir feil. Min personlige favoritt er syltetøy og brunost. Det flotte er at de gjerne kan spises som de er også. Bananen gjør pannekakene både søte og gir dem en god konsistens. 

Bon appétit

 

 

 

NÅ KAN AVREISEDATO KOMME

I går da jeg var i byen fikk jeg kjøpt meg noen siste ting før avreisen på søndag. Kjenner jeg meg selv rett kommer jeg stadig vekk til å komme på flere ting jeg vil fikse før jeg reiser, men for nå føler jeg meg klar. Jeg fikk også melding om at japansk – engelsk ordboken er kommet, så nå er det bare for meg å hente den. Litt dumt var det at den ikke kom litt tidligere i dag, så kunne jeg hentet den når jeg var i byen, men jaja. 


No 1 er en herlig cleansing cream som er mild og skånsom mot huden og dufter forfriskende. // No2 er en after sun fra Cosmica som er et anbefalt merke. //No 3 er en antibacgelé som passer perfekt på reise pga. sin størrelse. // No 4 er en solkrem for fjeset med SPF 50 i merket Cliniderm som har fått god kritikk. 

Jeg drømte til og med at avreisedatoen var kommet og jeg stresset rundt for å pakke det aller siste. Derfor tenkte jeg at det er sikkert lurt å bare begynne å pakke med én gang. For plutselig er dagen her og jeg reiser såpas tidlig at jeg har veldig lite lyst til å stå opp tidligere for å pakke det siste. 

MORGENTRENING

Hei kjære lesere

I dag, da jeg våknet, fikk jeg veldig lyst til å ta meg en joggetur. Det er ikke ofte dette skjer, så jeg måtte bare gripe sjansen når den var her. Jeg jogget rundt et vann som er rett i nærheten her både vanlig jogging og litt intervalltrening i slutten. Jeg følte meg ganske død etterpå kan du si, men blodsmak i munnen. Og det beste av alt: veien hjem er bare oppoverbakker, så jeg kjente det godt. Nå er jeg ferdigdusjet og klar for en ny dag. 

 

  
Før og etter bilder. Jeg var så heldig med lyset at dere ikke ser hvor rød jeg egentlig er i fjeset. Yes!

Nå skal jeg snart til byen for å få ordnet noen ting. På veien hjem tenker jeg å dra innom en matbutikk for å få handlet litt grillmat. Det er jo tros alt Sangthansaften! Jeg har tenkt å feire det med kjæresten min Magnus, Rebecca og hennes kjæreste Viktor. Det skal nok bli veldig koselig. Håper været holder seg fint. I følge yr.no skal det ikke regne i alle fall, men jeg kommer nok til å ta med meg en hel del tepper. Jeg hater å fryse!


Dette bildet tok jeg i fart. Man kan jo ikke stoppe. Det er farlig det!

Nå er det på tide å få spist litt frokost, hvis man kan kan kalle det frokost når klokken snart er 12. På en vanlig skoledag ville jeg ha spist to måltider på denne tiden av dagen. Sånn kan det gå når man har sommerferie.

 Hvordan skal du feire Sanghansaften?