DANSEFEST OVER FOR DENNE GANG

Gikk gjennom gamle Stavanger for å komme til konserthuset og tok meg i å smile stort pga. det fine været.

I går skrev jeg om dansefest, og i dag fortsatte festen. Jeg hadde ikke like mye å gjøre i dag, så fikk litt tid til å slappe av. Det var deilig å ikke ha så mye å gjøre, men jeg foretrekker at dansene går i ett fremfor mye fritid. Adrenalinet kommer skikkelig når sminke og klær må av og på i en fei. Jeg koste meg i dag også. Nå er det ett år til neste gang, som også blir siste gang 🙁 Det blir veldig rart ettersom jeg har vært med i mange år nå. 

Litt typisk er det at det både i dag og i går har vært fint vær i og med at jeg bare har vært inne. Da jeg kom ut etter forestillingen var det begynt å regne igjen. Er ikke det typisk? Jeg håper virkelig sommeren kommer nå. Det er juni alt i morgen, men fortsatt kjennes det ikke som sommer. Synes egentlig det har vært høstvær i det siste, og det er jo litt deprimerende. Satser på finvær nå altså. 

Hvordan har din helg vært?

5 Gode grunner til å drive med en sport

Siden det går mye i dansing denne helgen tenkte jeg å legge ut et innlegg med 5 grunnet til å drive med en sport. Jeg har hatt mye glede av dans og de fleste jeg kjenner har en sport de liker godt å drive på med. Likevel er det mange som ikke har funnet en passende sport. Jeg tror alle vil kunne klare å finne en sport de vil trives med om de gir det en sjanse. Her kommer dermed noen grunner til at du bør prøve ut forskjellige sporter slik at du finner “you’re true match”. 

1. Du får trent på en kjekk måte.

2. Du møter fantastiske mennesker og får venner for livet.

3. Etter å ha øvd en stund kommer mestringsfølelsen.

4. Du får være med på forestillinger/kamper/konkurranser.

5. Du lærer noe nytt du vil få bruk for seinere. Feks. i gym. 

LET’S DANCE

Dette er absolutt en travel helg for meg. Det er nemlig dansefest-helg. Hvert år arrangerer Stavanger kulturskole to danseforestillinger, én på lørdag og én på søndag. Jeg pleier å være med på begge dagene, og det er jeg i år også. I dag danset jeg i tre forskjellige danser, mens i morgen skal jeg bare være med i én. Litt stress ble det da jeg skulle totalskifte kostyme på bare to numre. Det kunne blitt katastrofe da jeg nesten glemte å fjerne den svarte lebestiften før ballettnummeret. Uansett er dansefest alltid en suksess, og jeg storkoste meg. Gleder meg allerede til i morgen. Vi danser i konserthuset, og i år ble det til og med utsolgt!

Fjeset mitt på bilde til høyre, haha. 

Nå sitter jeg hjemme i sofaen fullt sminket (altså utolig mye scenesminke) og har bare tenkt å slappe av resten av kvelden. Den egentlige planen var å dra på en fest, men det ble for lite tid. Det var en lang forestilling, og hadde jeg dratt på fest måtte jeg tatt båten samtidig som forestillingen sluttet. Dermed gikk ikke det. Sikkert egentlig like greit i og med at det er forestilling i morgen også. Jeg trenger søvn og mest av alt trenger beina mine hvile.


En flott gjeng dette her <3

GEOGRAFIEKSKURSJON

Ved vanlig studiespesialiserende er geografi et fag man har i første klasse. Vi som går MDD derimot har det andre året. Og derfor var i i dag på geografiekskursjon til Jæren. Det ble litt mer gåing i krevende terreng enn mange hadde regnet med, derfor var det mange som ikke var helt riktig kledd. Jeg er av dem som hadde kledd seg skikkelig, og det angret jeg ikke på ett sekund (selv om jeg så spesielt nydelig ut). Jeg orket ikke å ødelegge klærne mine eller bli gjennomvåt. Været var ikke så aller værst, jeg var forberedt på værre. En del vind var det, men ikke særlig mye regn. Jeg liker å gå på tur og hadde det egentlig veldig kjekt. Musikklassen har også bestemt seg for å dra på tur sammen i begynnelsen av neste skoleår og det kommer sikkert til å bli kjempekoselig. En super gjeng <3

 

TUREN GÅR TIL JAPAN

I dag er det nøyaktig én måned til jeg reiser til Japan. Jippi! Jeg er overbevist om at turen kommer til å bli fantastisk og uforglemmelig. Jeg reiser alene, altså ikke helt alene, jeg reiser på språkreise, men jeg kjenner ingen fra før av. Da jeg var mindre likte jeg å dra på sommerleirer uten å kjenne noen, for da måtte jeg bare få meg nye venner, og det har vært en suksess hver gang. Hvis noen lurte, nei jeg kan ikke japansk. Jeg har ei venninne som som har bodd i Japan i flere år og hun forventer visstnok at vi skal kunne ha samtaler på japansk når jeg kommer tilbake, men jeg er ikke så sikker på det, haha. Jeg håper og tror jeg kommer til å lære i alle fall litt på de tre ukene jeg er der nede.  

Mange har spurt meg hvorfor jeg valgte Japan. Og det er jo et godt spørsmål. Jeg har aldri vært stor animefan eller drømt om å reise til Japan i nærmeste fremtid, så hvorfor? Grunnen er egentlig ganske enkel. Når jeg er ferdig på skolen før sommerferien er jeg både ferdig med å lære engelsk og spansk. Derfor ville det ikke hjulpet meg skolemessig å dra til et spansk- eller engelsktalende land. Dessuten ville jeg reise litt langt, til et sted jeg ikke har vært før. Noe eksotisk. Australia var alt for dyrt og noe spansktalende var ikke eksotisk nok. USA var et alternativ, men foreldrene mine er ikke spesielt glad i USA og ville ikke jeg skulle dra dit. Jeg hadde i utgangspunktet ikke tenkt på Japan som en mulighet, men da pappa nevnte det ble jeg interessert. Så det var altså Japan jeg endte opp med. 

Jeg kommer til å prøve å blogge mens jeg er i Japan, så hvis du vil følge reisen min er det bare å følge med på bloggen 🙂

Nå har jeg sett på mange fine bilder av Japan og gleder meg ikke mindre av den grunn.

Har du vært eller vil du reise til Japan?

Endelig kan jeg puste lettet ut

Jeg leverte akkurat inn den siste vurderingen jeg har i år! Jeg føler meg så lettet. Nå kan jeg endelig puste lettet ut. Jeg skal være ærlig å si at dette skoleåret har vært et slit. 2. klasse videregående er kjent for å være strevsomt og tidskrevende, og det skal jeg på ingen måte motsi. Jeg kjenner jeg er skikkelig klar for sommerferie. Nå gjenstår det mange meningsløse timer på skolen der vi forbereder oss på muntlig eksamen som jeg ikke kan komme opp i en gang. Derfor er ikke motivasjonen helt på topp. Hadde nok hjulpet om være hadde vært litt bedre. Slik det er nå føles det ikke som om vi er mindre enn en måned fra sommerferie. 

Vi kommer for det meste til å ha mye tid til overs fremover, men jeg har også fått en jobb, kan du si. Et oppdrag. Jeg og Rebecca, som også synger, er blitt bedt om å synge i en vielse. Dette ser jeg virkelig frem til og gleder meg. Vi skal synge en liten salme, og kanskje også en brudemarsj. Når jeg først snakker om fritimer. Vi har nemlig mye fri på onsdager, og derfor har jeg og Rebecca planlagt et kafebesøk på den nyåpnede Starbucksen neste uke. Forventningene er høye 🙂

Nå skal jeg bruke resten av kvelden på å slappe av å kose meg litt med serier. Lenge siden jeg hadde tid til dette sist. 

JEG SKJELVER FORTSATT

Hei alle sammen!

Jeg begynner å lure på om jeg har tatt litt hardt i med treningen i det siste. Kroppen min kjennes helt utslitt. Vi så film i spansktimen i dag, og jeg og Simon masserte hverandre som vi alltid gjør i pausen i spansktimene. Etter å ha massert litt begynte beina mine å riste. Det var skikkelig ubehagelig og jeg klarte ikke styre det. Derfor følte jeg ikke helt for å sykle hjem med en gang jeg hadde gått opp de fem etasjene til sykkelen. Istedenfor satt jeg og snakket med de andre som heller ikke orket å ta beina fatt. Det var koselig det, men jeg angret litt da jeg satt på sykkelen på vei hjem og det begynte å pøsregne. Hadde sikkert sluppet regnet om jeg bare hadde dratt med en gang, haha. 

Så da jeg kom hjem var jeg selvfølgelig dyvåt av alt regnet. Jeg vet ikke med dere, men jeg synes ikke det er spesielt behagelig når buksene klistrer seg fast til beina, og er nesten umulige å få av. Men jag klarer da finne noen positive sider med å være søkkvåt. Da er det nemlig veldig deilig å få av seg de våte klærne, ta seg en god og varm dusj, og få på seg tørre behagelige klær. 

Nå må jeg ta fatt på lekseskrivingen, så vi snakkes.

FOR EN DAG!

I dag har jeg virkelig fartet rundt. Jeg syklet til skolen i dag. Kan kjenne på kroppen at det er lenge siden sist jeg syklet. Jeg har nemlig hatt en skade i kneet. Det er ikke helt over enda, men jeg klarer å sykle i alle fall. Skolen vår har to bygg. En i byen og en litt utenfor. Avstanden er ca. 10 min. Da jeg kom frem til skolen fikk jeg vite at undervisningen var flyttet, så da måtte jeg inn til byen og kom såklart ganske mye for seint :/ 

Resten av skoledagen gikk ganske greit, men jeg har pianovurdering i morgen, så planen var å øve hele dagen på piano. Men gjett hvem som ikke hadde fått med seg at audition var i dag. Joda, det var meg. Jeg går jo musikklinje og til neste år setter vi opp musikalen Hair. Det tror jeg blir veldig spennende og jeg gleder meg masse. Men siden audition var i dag kom jeg ikke hjem før halv sju, og dansen begynte åtte. Så altså jeg fikk ikke mye tid på piano. Heldigvis har jeg litt tid på skolen i morgen før vurderingen. Nå er der vel kanskje på tida et jeg kommer i gang med øvingen, haha. Vi snakkes <3

 

KOSELIG GJENNSYN

Da er jeg nettopp kommet hjem fra Maria. Det er en god stund siden jeg så Maria sist, så det var kjekt å møte henne igjen. Hun bor litt utenfor Stavanger, men det tar ikke lang tid med buss. Jeg synes det er veldig interessant å lese bloggen hennes om hvordan det er å bo alene som 17 åring og gå på skole langt fra familie og det miljøet hun vanligvis er vant til. Føler jeg får litt innblikk i hvordan det blir å flytte hjemmefra. 

Vi hadde det veldig koselig. Vi satt og pratet og drakk te mens tv-en stod på i bakgrunnen. Veldig deilig å være et sted der det går an å prate i stillhet. Her hjemme er det nesten alltid noen hjemme, og siden huset vårt er så gammelt er det aldri stille. Selv når ingen andre er hjemme er det ikke helt stille, haha. 

Siden det var fridag i dag trodde jeg at jeg kom til å få tid til så mye, men gjett om jeg tok feil. Jeg har nesten ikke gjort noe produktivt i dag. Hvor ble tiden av? Noen andre som kjenner seg igjen eller? Likevel har det vært deilig med en ekstra fridag. Det kjennes nesten uvirkelig at jeg skal på skolen i morgen, men det skal jeg altså. Det beste med mai-måned er vel egentlig alle fridagene inkludert 17. mai. Jeg merker det begynner å bli mindre å mindre å gjøre på skolen, og nå skal vi endelig få lov til å se litt film i spansken i tillegg!

Nå sitter jeg å spiser det som skulle vært middag, men som heller ble kveldsmat for meg i og med at jeg kom så sent hjem. Kjenner virkelig det er på tide å legge seg og lade opp batteriene. God natt <3

I TRENINGSHUMØR

I dag da jeg våknet kunne jeg kjenne at jeg hadde trent magemuskene. Det er en så deilig følelse synes jeg, en mestringsfølelse. Jeg tok det skikkelig ut i går. Jeg trente til kroppen ristet. Nå som jeg ikke har så mye på skolen lenger skal jeg prøve å få lurt inn, i alle fall litt, styrketrening hver dag. Da jeg skrev gyminnlevering i går ble jeg bare enda mer motivert til trening, spesielt styrke og yoga. Jeg merker at jeg har kommet skikkelig inn i treningshumøret, der jeg føler for å være fysisk aktiv så mye som mulig, og spise sund mat. Jeg håper jeg klarer å holdet på dette humøret så lenge som mulig. 

Synes det er deilig med litt frokostblanding en gang i blant. Før spiste jeg dette hver dag til frokost, men nå har jeg ikke like god tid på morgenen, så da blir det bare brødskive. I denne frokostblandingen har jeg:        havregryn // All-Bran regular // müsli //mandler // linfrø // biola. Den ble veldig god og metter en lang stund. 

Har du trent litt ekstra i det siste?