Langhelg – aktivitetstips

Endelig er langhelgen her. Jeg kjenner jeg virkelig trenger litt lenger fri enn en vanlig helg, selv om det bare er en dag ekstra. For meg er det stor forskjell. Regner med det er flere som synes det er deilig med langhelg. Jeg har hatt mattetentamen, som kunne ha godt noe bedre, men det er det ingenting jeg kan gjøre med det nå, så nå skal jeg slappe av og kose meg. Matte er kanskje det faget jeg er dårlig i, og siden jeg gjerne vil bli eiendomsmegler kan det godt hende jeg må ta opp matte etter videregående, men det vet jeg ikke sikkert enda. 

Planene for helgen er å reise på hytta. Der har jeg tenkt å ta masse bilder, trene, desverre jobbe med skolearbeid og slappe av. Vi har ikke internett på hytta, så jeg vet ikke om det blir noe oppdateringer, men jeg skal prøve så godt jeg kan. Hvis jeg ikke får postet noe skal jeg gjøre opp for meg neste uke 🙂 Nå er det ikke lenge til jeg skal på dans, og etter dans går turen videre til Magnus. Må jo få sett han før vi drar til hytta. 

Av og til når man har fri kan det være vaskelig å finne på noe kjekt og nyttig å bruke tiden på. Jeg skal derfor gi dere 10 tips til hva dere kan finne på. 

1. Lese en god bok. Jeg skal ærlig si at jeg skjeldent leser bøker. Men når jeg først gjør det er det utrolig deilig. Spesielt er jeg fan av spenningsbøker. 

2. Ta kontank med noen du ikke har snakket med på lenge. Avtal gjerne å møtes, og kanskje til og med ordne et kafébesøk.

 

3. Trene. Med venner eller alene. Tren på den måten du synes er kjekkest. Endten det er løping, styrke eller lagsport. Kanskje til og med litt yoga. 

4. Ta deg et varmt og herlig bad. Gjerne et boblebad, mens du koser deg med rolig musikk og gjerne et ukeblad som insirerer deg. Ikke feil å tenne noen stearinlys 😉

5. Gå en tur. Alene, med familie eller venner. Hva enn som passer deg best. Ta gjerne med kamera og skap noen gode minner på turen.

6. Unn deg noe godt. Det er helg folkens, det er lov å være litt usunn. Likevel er det mye godt og sundt man kan lage.

7. Lag deg en ny dekor til rommet. Dette er noe jeg elsker å gjøre! Søk deg gjerne opp på youtube og se om du finner noe kjekt. 

8. Lær deg en ny frisyre. Det fins mange steder du kan søke deg opp og lære nye frisyrer. Kanskje du til og med klarer å finne på en ny helt selv!

9. Gå på konsert. Det er stadig vekk konserter og forestillinger på gang. Kino er også en idé.

10. Shopping. Shopping er aldri feil. Fortsatt er det lurt å bestemme ca. hvor mye du vil bruke på forhånd.

Flotte 17. mai antrekk

Suncoo CERAFINE Sommerkjole blanc casse / Suncoo CASTA Sommerkjole blanc casse / Selected Femme SFSALVIE Sommerkjole peacoat / Swing Cocktailkjole braunrot / Swing Ballkjole braunrot / Smash AVELINA Jerseykjole red / Teddy Smith Sommerkjole dark blue / Versus Versace Hverdagskjole optical white / Vero Moda VMMILLE Cocktailkjole shiny cobolt

s.Oliver Høye hæler black / Zign Klassiske pumps offwhite / Tibi Topper white / Vila VIAMILLA Bluser pristine / Vila VIJURI Bluser pristine / Zalando Essentials Miniskjørt dark blue / Vivienne Westwood Anglomania Bukser blå / René Derhy MAROC Jumpsuit noir / The Fifth Label ALL YOU WAITING FOR Jumpsuit navy

Ikke min dag

Det er kjekt med fri, men litt upraktisk når det er midt i skoletiden. Missforstå meg riktig, jeg liker å ha fri uansett når det er, men er det midt i skoledagen står man ovenfor dilammaet: skal jeg gå hjem og komme tilbake, eller skal jeg bli igjen på skolen å prøve å jobbe med skolearbeid. I dag bestemte jeg meg for å bli igjen. Jeg trodde jeg kom til å jobbe bedre på skolen enn jeg ville ha klart hjemme, men der tok jeg feil. Jeg har ikke konsentrasjon i dag, og dette har jeg sletet med noen dager nå. Jeg klarer ikke å konsentrere meg. Selv om jeg setter av mye tid til ting jeg må få unnavgjort blir det ikke gjort. Jeg tror grunnen kan være at det er så alt for mye, og når jeg begynner på én ting føler jeg at det er noe annet jeg burde bruke tiden på. Da blir jeg sittende igjen veldig stresset, og når jeg er stresset jobber jeg ekstremt seint. 
På onsdager begynner dagen min med sangundervisning. Jeg har vært så heldig å få den første timen, slik at jeg har en fritime etterpå, i steden for at jeg kunne ha begynt seinere å fått mer tid hjemme. Ofte kan det være greit, for da bruker jeg denne tiden til å jobbe på, og jeg jobber mye bedre i korte perioder, enn i lengre. Men i dag hadde jeg plutselig tre fritimer etter hverandre. Hadde ikke min gode venninne Rebecca vært syk i dag hadde vi sikkert funnet på noe koselig sammen, men nå hadde jeg bare tre timer jeg ikke visste hva jeg skulle bruke på. 
Jeg bestemte meg for å øve til mattetentamen, som er i morgen, og spille piano. Dette gikk fint den første tiden, men jeg mistet mer og mer konsentrasjonen, og til slutt satt jeg bare å stirret ut i veggen. Det var da konsentrasjonen var borte jeg fant ut at internettet på skolen hadde bestemt seg for å streike. Alltid like kjekt når slikt skjer! Altså kunne jeg ikke gjøre noe internett realtert. Jeg spurte noen av medeleven mine om det bare var på det rommet jeg var, men det var det altså ikke, og det var da jeg fikk vite at samfunnsfaglæreren vår var syk. Det betydde at fra kl. 09.00 – 14.20 hadde jeg ingen skoletimer! Det er jo egentlig en kjekk nyhet, men nå sitter jeg her med hodepine og angrer skikkelig på at jeg ikke bare gikk hjem! Men det får være nok klaging for i dag. Håper dere har hatt en bedre dag enn meg. 

Det er vår! Nesten i alle fall…

Måneden vi er i tilsier vår. Det er snart mai, og det er heller ikke lenge til sommerferien. Jeg ville gjerne hatt lyst til å si at våren er kommet for fullt, men det er den altså ikke. Blomstene begynner å springe ut, og sola er for det meste å finne på himmelen, men kaldt er det fortsatt. Jeg vet ikke hvordan det er i resten av landet, men her skifter været rett som det er. I dag er det veldig fint vær, men mye kald vind, men bare for litt over uke siden var det 17 grader og sol! Da tok jeg frem vårjakka og solbrillene. Vi har i alle fall mange fine vårtegn. 

Hvordan ligger våren ann der du bor?

Summa summarum

Ja nå lurer du sikkert på hva jeg har tenkt å skrive om. Summa summarum, hva er det for noe? Dette er navnet på danseforestillingen som tar plass i forestiiligngssalen på Bjergsted i morgen. Danserne er avgangselever ved Stavanger Katedralskole avd. Bjergsted, og dette blir deres siste forestlling før de forlater skolen. 3-klasse dans har gjennom disse årene på Bjergsted hatt flere forestillinger, men ingen har jeg gledet meg så mye til som denne. Jeg er sikker på at dette blir en fantastisk forestilling. Jeg vet de har jobbet masse med dette og for det fortjener de en fullstappet sal. Jeg drar selv og ser forestillingen som går klokken 20.00, men det finnes også en tidligere forstilling klokken 17.30. 

Så for deg som bor i Stavanger, eller andre nærliggende plasser, vil jeg sterkt anbefale å komme på denne forestillingen. Vi trenger alle en pause i hverdagen fra tentamner, prøver, eksamner, husarbeid og jobb, og dette kan være den avlastningen du trenger. Dette er siste sjanse du har til å se disse fantastiske danserne. Du vil ikke angre. Er du barn/student betaler du 50 kr, mens for voksne er prisen 150 kr. Det er både mulig å kjøpe billetter i inngangen, men også via [email protected] 


Håper å se deg der <3
 

Ett år og fire måneder

Datoen i dag er 27. april. Det vil si at det er ett år og fire måneder siden jeg og Magnus ble sammen! Jeg synes selv det er veldig lenge. Vi vet få hadde troen på at vi skulle vare da vi ble sammen, selv vi tvilte ganske sterkt. Dette er noe vi ofte snakker om. Det at vi ble sammen uten egentlig å være skikelig forelsket en gang, med lite tro på at det skulle gå og det faktum av vi forsatt er sammen. Vi synes egentlig det er ganske fasinerende. 27. desember 2013 var den datoen vi gjorde forholdet offisiellt, og vi har valgt telle fra denne datoen. 

Vi er veldig forskjellig. Det er ikke mye vi har til felles, men dans er en ting. Magnus er nemlig dansestudent ved UIS. Én av de få hetrofile guttene. Det var også gjennom dans vi møttes. I fjord gikk vi på moderne sammen på Stavanger kulturskole. Det var en veldig liten gruppe, så vi som gikk der ble godt kjent. Resten av gjengen går jeg nå i klasse med. Nå er han for gammel til å gå der, men jeg går fortsatt. Bare for å få det avklart er han bare to år eldre enn meg. Med skjegget, som han forresetn barberte bort på lørdag, ser han fort eldre ut enn det han er. Da vi ble sammen likte jeg ikke skjegget, men nå liker jeg han best med skjegg, så lørdag ble en trist dag, haha. 

Vi har ikke anledning til å møtes i dag rett og slett fordi vi har alt for mye å gjøre. Skole tar livet av meg for tiden. Det kan hende vi ikke får møttes før helgen, og det føles så alt for lenge til. Men i vårt forhold har vi blitt vandt til at vi ikke altid har tid til hverandre, og respekterer det. Jeg tror det kan være grunnen til at vi har hodt ut så lenge. Fordi vi får tid til å savne hverandre før vi møtes igjen. Jeg tror også det er fint for andre at vi ikke har grod fast til hverandre. Det finnes mange kjærestepar du ikke føler du kan komme for nær, for kanskje de helst vil være alene. Slik har vi aldri vært, og slik håper jeg ikke vi blir heller. 

Bilde 1: Magnus flettet meg

Bilde 2: Vi sminket hverandre

Magnus konfirmerer seg

Jeg skrev tidligere i dag at broren min skulle konfirmere seg, så dette er hva dagen min har dreid seg om. For dere som har lest mine tidliger innlegg har dere lest om kjæresten min Magnus, men jeg tenker det er på tide å fortelle dere om broren min Magnus. Ja, det er sant. Både boren min og kjæresten min heter Magnus. Ganske forvirrende. Derfor omtaler jeg ofte broren min som bror Magnus. Det hender fortsatt at folk missforstår, eksempelvis når jeg er sikker på at folk forstår hvilken Magnus jeg snakker om, og det ikke er tilfellet. Både jeg og folk rundt meg har blitt ganske vandt til dette nå i og med at jeg og Magnus (kjæreste altså) har vært sammen i snart et og et halvt år. Jeg skal prøve å være så tydelig som mulig når jeg skriver om dem her 😉

Vi var veldig heldig med være i dag. Solen skinte hele tiden, mens vi var ute. Temperaturen var ikke noe å skryte av derimot. Jeg er ganske sikker på at det var mye varmere på min konfirmasjonsdag. Jeg fikk tatt mange flotte bilder både av sermonien og i etterkant. 

Jeg fant ut at jeg gjerne kunne legge med noen bilder fra min konfirmasjonsdag. De to bildene hvor jeg har på bunad er fra tre år siden da jeg var konfirmant. Resten av bildene er fra i dag. Kanskje noen lurer på hvorfor jeg ikke var finere kladt enn som så. Det er rett og slett fordi den skikkelige feiringen ikke er før i juli når Magnus har bursdag. Slik har vi valgt å gjøre det i min familie. Vi feiret fortsatt dagen, og konfirmanten ved å spise på resturant og deilig hjemmelaget suksessterte da vi kom hjem. Da jeg var konfirmant gjorde vi det på akkrat samme måte. Vi spiste til og med på samme resturant, en finere pizzaresturant i byen. Dette er bare en tilfeldighet. Da jeg feiret min 15-års dag var festen lik som en konfirmasjonsfeiring, med storfamilien og litt dyrere gaver enn til en normal bursdag. Håper alle har hatt en like fin dag som meg!

 

Rensende smoothie

God søndags morgen! Jeg våknet ganske tidlig i dag, men siden det er så mye som skal gjøres var det bare like greit. Jeg har nemlig mye skolearbeid å få unnavgjort samtidig som lillebroren min skal konfirmere seg! Jeg håper å få gjort det meste av skolearbeidet nå før vi skal møte i konserthuset klokken halv to. Jeg må også finne ut hva jeg skal ha på meg, dusje og sminke meg før den tid, så det er mye som skal gjøres. Jeg bruker ikke sminke til hverdags men synes det er kjempekjekt å sminke meg. Så når jeg først er i gang kan jeg bruke lang tid. Grunnen til at jeg ikke sminker meg til vanlig er at jeg tror huden har godt av å kunne puste i tillegg til at jeg synes det er så kjedelig å fjerne sminken på kvenden, haha. 

Da jeg våknet i dag fikk jeg veldig lyst til å være sund. Jeg hadde tidligere sett en smoothieoppskrift jeg hadde lyst til å prøve ut, som het rensende smoothie. Jeg trodde ikke vi kom til å ha alle ingrediensene og var klar til å improvisere, men så var jeg så heldig at vi hadde alt. Spesielt grønnkål trodde jeg ikke vi skulle ha, men det hadde mamma kjøpt fordi det skal være så sundt. Så altså, jeg var forberedt på å lage en sund, men ikke god smoothie.Da tiden var kommet for å prøvesmake ble jeg overrasket. Den var jo god!

Så hvis du vil lage en smoothie som både er sund og god er dette ingrediensene: 

+ en håndfull grønnkål

+ en håndfull persille

+ 1/2 eple

+ 1/2 sitron

+ 1 banan

+ Vann etter behov, jeg brukte 1dl

Etter å ha skyllt det som trengs er det bare å blande alt sammen. Hvis det går treigt hjelper det å skjære ingrediensene i mindre biter, men dette er ikke nødvendig. 

 

Vi vant!

Jeg skrev tidligere i dag at jeg skulle på fottballkamp, og nå har vi akkurat kommet hjem. Kampem vi så var Viking – Rosenborg og Rosenborg vant 4-1! Noen lurer sikkert på hvorfor jeg heier på Rosenborg og ikke Viking i og med at jeg bor i Stavanger. Jeg bodde nemlig i Trondheim i fire år. Fra jeg var tre til jeg var syv år gammel. Fra disse årene har jeg mange gode minner. Jeg fikk også gode venner som jeg fortsatt har kontakt med og ser minst en gang i året. I og med at jeg var såpas liten skiftet jeg også dialekt, og den dag i dag snakker jeg østalndsk med et hint av trøndersk. Ikke spørr meg hvorfor, haha. Jeg blir derfor ofte spurt hvor jeg er fra. I tillegg til dette er faren min trønder, noe som gjør at jeg føler en ekstra tilknyttning. 

Jeg er ikke egentlig veldig interresert i sport. Som sagt går jeg på dans, men utenom det er det lite sport på meg. Dansing er den treningen jeg gjør i løpet av en uke i tillegg til gym, sykling til skolen, jogging og styrke. Ballspill er jeg ikke noe god til. Det er vel egentlig ballspill som trekker gym-karakteren min ned. Da jeg bodde i Trondheim gikk jeg på allidrett. På vårparten spillte vi ofte fotball, og jeg kan huske hvordan jeg flyktet fra ballen. Jeg var livrett for å bli truffet. Uff, ja der har du meg. 

Å dra på fotballkamp når Rosenborg er i Stavanger eller Sandnes har vi gjort noen år nå, og ingen av disse gangene har de tapt. Jeg var derfor ganske sikker på at det ville bli seier, og det ble det. Vi satt for første gang på bortetribunen, og det gjørde opplevelsen så mye kjekkere. Nå turte vi å feire når de skåret. Tidligere har det bare vært en “low fife” og stille jubling. I dag reise vi oss ved hver sjanse og jeg hadde selvfølgelig med kamera. Jeg håper vi en gang kan få sett Rosenborg spille på Lerkendal.

Er du fotballinterresert?

 

Dobbeldekker de Magnus

Nå sitter jeg på sofaen hos kjæresten min Magnus. Siden han er mye flinkere i matte enn det jeg er, har han hjulpet meg litt. Vi har en tendens til ikke å gjøre så mye produktivt når vi er sammen, men litt matte ble det. Mye av tiden brukte vi på å lage mat. Eller Magnus lagde mat. Han tar seg ofte av matlagingen, og det er jo bare kjkkt for min del. Så kan jeg ta bilder istedenfor. Hva Magnus disket opp med i dag var dobbeldekker-sandwich. Det ble utolig godt og smakte nokså likt pizza!

For de som er interresert er ingrediensene som følger:

+ ost

+ løk

+ sopp

+ kjøttpåegg, vi brukte salami og skinke

+ diverse krydder, fersk basilikum ble spesielt godt

Ovnen satte vi på 200 grader, og etter 10 min. var de ferdige. 

 

Senere i dag skal jeg på fotballkamp med broren og faren min. Vi skal se Viking – Rosenborg. Dette gjør vi hvert år. Været i dag er ikke veldig fint, så vi må nok kle oss godt, men jeg håper det blir en kjekk opplevelse. Forhåpentligvis får jeg tid til å oppdatere dere i kveld. 

Har du en god sandwichoppskrift?