SUPERT SPARETIPS FOR STUDENTER!

Vi er heldige som har lånekassen, for hvis ikke vet jeg ikke hvordan det skulle ha gått med oss. Men selv om vi få utbetalt skolepenger og penger til både leie og mat lever vi ikke noe luksusliv, og det kan være smart å ta noen forhåndsregler når det gjelder pengebruk slik at en har råd til mat også de siste dagene før ny utbetaling. 

I fjor opplevde jeg at jeg stadig brukte litt mer enn hva lånekassen ga meg, nå vil jeg snu dette. Jeg har alltid vært veldig økonomisk av meg, men jeg vet jeg kan bli enda noen hakk flinkere. Derfor har jeg endelig kommet i gang med noe jeg har hatt planer om så lenge, men ikke klart å gjennomføre. Jeg har et håp om at dette kan spare meg en god del penger og samtidig gi meg bedre vaner. 

Middagsliste! Det er ingen revolusjonerende tanke og jeg klarte til tider å lage middagslister i fjor også, men det døde fort ut. Nå har jeg dermed fått opp listen på veggen, nesten som dekor, og dette tror jeg skal gjøre det enklere å gjennomføre. (“Middagsplanleggeren” lagde jeg for en stund tilbake, du finner innlegget HER). Jeg er ikke den mest kreative i matveien, men med hjelp av rema 1000’s oppskrifter til under 100-lappen som inspirasjon var det ingen sak. 

Grunnen til at middagslisten gjør at jeg sparer penger er enkel: jeg går inn i butikken med en plan, og kjøper bare det jeg trenger. Jeg liker ikke å handle uten handleliste, det går aldri bra. Noen som kjenner seg igjen? Når jeg planlegger en uke frem i tid vil jeg også kunne ha en storhandel og sleppe å gå frem og tilbake for småting. 

Jeg har skrevet middagsrettene på hjerteformede lapper som jeg har planer om å spare på, og ta frem når jeg trenger middagsinspirasjon. Nok en positiv side ved denne “middagsplanleggeren”. 

– Mathilde –

Facebook HER // Instagram HER // Bloglovin HER

8 kommentarer

Siste innlegg