VI FLYTTER FRA HVERANDRE

Jeg har lenge lurt på hvordan jeg skal skrive dette innlegget. Hele situasjonen gjør meg ganske trist, men samtidig tror jeg det er bra for oss. Overskriften er vel i overkant dramatisk, ettersom det kan se ut som vi gjør det slutt. Det er altså ikke tilfellet, men etter 1 år som samboere skal vi nå gå hver vår vei og bo i hver vår by til høsten. 

Som mange andre på vår alder skal vi prøve oss på et langdistanseforhold. Dette er ikke noe vi egentlig ønsker, men ingen av oss vil stå i veien for hverandres drømmer. Harsha har søkt musikkutdanning til høsten både her i Oslo og i Kristiansand. Han kom inn på begge institutter og sto derfor ovenfor sitt aller største og vanskeligste valg. Han hadde bare en uke på å bestemme seg og sammen satte vi opp en liste med + og – for hver by. Kristiansand endte på topp med bare ett + mer enn Oslo… 

Hans drøm har i mange år vært å komme inn i Kristiansand/Agder, så hvordan kunne jeg med god samvittighet få han til å bli? Det går bare ikke! Jeg kunne ikke ha det på samvittigheten at han skulle bli i byen for min del. Selv vil jeg fullføre den bacheloren jeg har startet og da må jeg bli værende i Oslo. Vi har altså hatt noen store avgjørelser å ta og mye planlegging å gjøre den siste tiden. 

Sorry I’m already taken by a smart and sexy october guy – and yes, he brougth me this shirt

Det har vært helt fantastisk å bo sammen denne året. Vi har lært så mye nytt om hverandre og vi har blitt et team som har jobbet sammen. Vi har vært to om alt og hjulpet hverandre i små og større vanskeligheter. Nå går vi inn i en ny virkelighet. Dette blir nytt for oss begge og noe vi forhåpentligvis vil vende oss til med tiden. Jeg er spent og litt redd, men har høye forhåpninger om at vi vil klare dette. 

Har dere noen erfaringer å dele blir jeg veldig glad for å høre. 

– Mathilde –

6 kommentarer
  1. Det er skikkelig, skikkelig kjipt å gå fra å kunne være sammen hele tiden til avstandsforhold. Det sier jeg ut fra erfaring, da jeg og Fredrik bodde to år borte fra hverandre. Det fine er at det går bra! Det føles ekstra ille først, men så lærer man seg liksom å bli vant med det. Har noen små tips å komme med, om det skulle hjelpe:
   1. Begge må være innstilt på at det blir å gå bra, og begge må ville det skikkelig. Man syntes i perioder det er ekstra vanskelig, men det er særlig da man må holde sammen.
   2. Sett av tid til både facetime og telefonsamtaler. Og en liten melding i ny og ned er også fint. Vi sender alltid nattameldinger når vi er borte fra hverandre, uten unntak.
   3. Om man har muligheten til å tilbringe en helg sammen er den gull verdt.
   4. Menneskene som er i din umiddelbare nærhet og som du er med hver dag kan på et punkt virke mer interessante enn den personen som du kun snakker med gjennom en telefon, men som man sjeldent får se eller ta på i virkeligheten. Det kan være viktig å være obs på, da det gjerne er en av grunnene til at folk i avstandsforhold gjør det slutt.
   5. Vær der for hverandre, selv om dere ikke kan besøke hverandre.
   6. KOMMUNIKASJON! Og aldri krangle via tekstmelding, aldriiiii. Ring istedet.
   7. Vis at du er gira på å være sammen, selv om dere ikke har muligheten.
   Kanskje alt dette virker ganske selvinnlysende, men det har funket for oss. Masse lykke til til dere to, tidenes søteste par!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg