ELTEFRITT BRØD PÅ 1 2 3

Hva er vel ikke bedre enn å bruke en søndags morgen på å smelle i hop et hjemmebakt brød! Det er i alle fall hva jeg har gjort. Men dette er ikke et hvilket som helst brød. Dette er et brødet er eltefritt og ved hjelp av det jeg liker å kalle “brødbakeren” går hele prosessen i en fei! 

Jeg hater, og da mener jeg hater å bli klissete på fingrene. Derfor et dette så supert for meg. Brødet røres nemlig sammen i en og samme bolle og stekingen foregår den samme bollen. Er det ikke fantastisk! Etter at jeg fikk meg denne “brødbakeren” baker jeg stadig brød. Det er jo så lett og på samme tid sparer jeg masse penger. Alle vet at nystekt, hjemmebakt brød er det beste. 

Oppskrift – dette trenger du

 Hvetemel

 Fibra

 Havregryn

 1 ts tørrgjær 

 1 ts salt

 Ca. 20g olje

 360g vann

 Sesamfrø

 Linfrø

Dette gjør du

 Det som gjør det så lett med brødbakeren er at man enkelt plasserer den på en vekt og måler opp alt i en og samme bolle. Hvis du skal lage brødet på vanlig vis vil jeg anbefale samme strategi. Sett en bolle på vekta og mål opp alle ingrediensene i denne. 

 Start med mel og havregryn. Dette skal til sammen måle 400g, men sammensetningen kan du velge selv. Du kan også finne andre meltyper, men husk at det er hvetemel som får det til å henge sammen! I dag brukte jeg 200g hvetemel, 100g fibra og 100g havregryn. 

 Bland alt det tørre sammen og tilsett eventuelle frø. Jeg har valgt linfrø og sesamfrø, men her er det bare å finne frem favorittene og helle oppi en god dæsj. 

 Hell oppi vann og olje og rør sammen. That´s it!

 Det siste du gjør er å legge over en klut og la det stå og godgjøre seg i 8 timer (eller over natten). 

 Stekes i ovnen på 220 grader i 40-50 min. Har du “brødbakeren” vil jeg anbefale å følge instruksene for eltefritt brød. 

Du kan kjøpe “brødbakeren” HER.

– Mathilde – 

 

6 kommentarer

Siste innlegg