DETTE KAN HJELPE PÅ VINTERDEPRESJONEN

Hva er egentlig vinterdepresjon, og eksisterer det i det hele tatt? Det er ikke lenge siden jeg selv fikk opp øynene for dette, men om jeg tror på det eller ikke er jeg ikke helt sikker på. 

Symptomene kan være blant annet energimangel, større søvnbehov, nedstemthet og sosial tilbaketrekning. Dette er noe jeg selv har kjent veldig på i det siste. Har jeg ikke på vekkerklokke kan jeg sove i 12 timer i strekk, noe som er veldig ulikt meg. I helgene har jeg alltid pleid å våkne rundt 9-10 og vært helt opplagt, mens nå føler jeg meg slapp uansett hvor mye søvn jeg får. Men det værste må uansett være humøret. Jeg har flere ganger tatt til tårene uten å ane hvorfor, andre ganger føler jeg meg bare helt tom. 

For å være ærlig har det vært lettende å vite at vinterdepresjon kan være årsaken til alt dette, fordi da vil det snart gå over. Dette er altså grunnen til at jeg lengter noe ekstremt etter vår. 

I følge NHI finnes det flere måter å forebygge på og det viktigste er lys, lys, lys! Jeg skulle så gjerne tatt meg en tur til syden og lagt skylla på humøret, men så enkelt er det dessverre ikke… Jeg har snakket litt med mamma om dette og hun ga meg derfor noe til jul som kanskje kunne hjelpe; en lysterapilampe. Den siste uken har jeg tilbrakt alt fra 30 min til 2 timer forran denne lampen. Nå er bare spørsmålet; virker den?

Helt ærlig vet jeg ikke hva jeg skal tro. Eksisterer vinterdepresjon? Virker lampen? Det er for tidlig for meg å svare… Jeg har tenkt litt på dette en stund og kanskje er det bare placebo. I tilfelle vil lampen fungere om jeg bare tror den vil det. Så da er det bare å sette i gang da, Mathilde – Believe

– Mathilde – 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg