SLIK REDIGERER JEG BILDENE MINE

Det ligger ofte litt mer jobb bak et blogginnlegg en det folk tror. Det er ikke bare å knipse bilder i vilden sky, laste dem opp og skrive ned de første ordene som faller deg. Nei, det er nok mer jobb en som så og i dag tenkte jeg å ta for meg bilderedigerings-delen. 

Først og fremst er det aller lurest å lære seg å ta bilder med manuell innstilling. Man får så mye mer ut av bildene og ikke minst er det supergøy! Dette er så klart ikke et must, men det kan ta bloggen til nye høyder. Å redigere bildene er heller ikke noe man må gjøre, men hvis du ser på eksemplene jeg har lagt med i dette innlegget kan du se store forskjeller. Man kan kunne mye om fotografering, men skal man få de virkelig gode bildene må man også kunne redigere dem. 

Husk at jeg er bare en selvlært amatørfotograf (om jeg i det hele tatt kan kalle meg det). Jeg har mye å lære, men håper at det jeg har lært til nå kan hjelpe andre videre. Selv har jeg ikke rå til et dyrt redigeringsprogram, men slapp av, det finnes andre måter å lykkes på. Høyest på min ønskeliste står nå redigeringsprogrammet lightroom. Jeg har selv testet det på skolen og hørt utrolig mye bra om det. Men foreløpig bruker jeg redigeringsmulighetene som finnes på bilder på mac-en. Disse har blitt kraftig forbedret i det siste og er foreløpig alt jeg trenger. Har du har en mac anbefaler jeg dette. 

For å kunne demonstrere litt tydeligere viser jeg over et eksempel. Du kan lett styre lys og farge i de øverste to kolonnene. Tidligere brukte jeg bare disse, men nå er jeg også blitt veldig glad i å bruke delen under RGB og redigere varmen i bildet. RGB er fargene i bildet og ved å dra frem og tilbake vil du gradvis kunne justere fargebalansen. I eksempelet har jeg gjort nettopp dette og fått et lysere bilde hvor de delene jeg syntes var viktig å få med kom tydeligere frem. Husk at å redigere kan bety å bare kutte ut deler av bildet som er ubetydelig, som i eksempel 2. 

Nå ønsker jeg dere alle lykke til med redigeringen og god søndag!

– Mathilde – 

Facebook HER // Instagram HER // Bloglovin HER

#Foto #Blogg #Redigering #Tips

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg