SLIK FÅR DU ALLE GJØREMÅL UNNAGJORT I EN FEI

Noe jeg har begynt med i det siste som fungerer supert for meg er å lage “to do” lister for hver dag. Jeg er ikke glad i dager som går med til å sitte i sofaen og se serier, jeg blir i mye bedre humør om jeg føler jeg har fått utnyttet dagen. Og “to do” lister har blitt en motivasjon som gjør det mye lettere å få ting gjort. 

Jeg har nå viet en liten bok til dette hvor jeg skriver ned gjøremål og krysser de ut så fort jeg er ferdig. Det skaper en enorm mestringsfølelse å kunne krysse av noe, som igjen gir motivasjon til å fortsette.

Men det aller viktigste med slike lister er å være realistisk. Det er ikke noe kjekt å se gjennom en liste på slutten av dagen der bare to punkter er krysset av. Pass på å ikke ta deg vann over hodet og tenk gjennom hvor lang tid hver oppgave tar. Et lite triks (om man kan kalle det det)  som jeg har tatt i bruk er å dele opp punktene. Istedenfor å lage et punkt som heter vaske badet kan jeg lage flere punkter som: vaske doen, vaske baderomsgulvet og vaske dusjen. Dette gjør jeg fordi jeg da får flere punkter å krysse ut og motivasjon blir større. Ja, litt teit, jeg skjønner det. Men det fungerer i alle fall for meg. 

– Mathilde – 

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg