SLIK FÅR DU DEN PERFEKTE RUSSEBUKSA!

For meg er russetiden allerede godt i gang, mens hos andre har den ikke begynt. Siden jeg nå har fått litt erfaring i russebuksepynting ville jeg gjerne få dele det med dere. Jeg har nemlig et enkelt triks som gjør russebuksepyntingen en hel del lettere og resultatet mye finere, i alle fall for dem som ikke er så stødige på frihånd. 

Jeg har vist bilder av russebuksen min før, og fått utrolig fine kommentarer tilbake. Det setter jeg stor pris på, men kommentarer som: «wow, du har et talent» klarer jeg ikke ta helt til meg, for jeg har jo «jukset». Jeg har nesten ikke malt noe for frihånd på buksa, rett og slett fordi jeg ikke stoler nok på mine tegneevner. Jeg vil ha en fin bukse hvor folk forstår hva jeg har malt på den og derfor har jeg tatt i bruk blåpapir. 

Jeg har kjøpt inn blåpapir for tøy som gjør at jeg får omrisset av det motivet jeg vil tegne rett på buksen og dermed er jeg sikret en kopi av den orginale tegningen. Det tar litt tid, men det har absolutt vært verdt det. Hvordan det gjøres er også ganske enkelt og kan gjøres i 4 trinn. 

1) Print ut motivet du vil bruke i riktig størrelse. Mål gjerne på buksen først slik at du er slepper å printe ut mange ganger. I word er det mulig å se hvor mange cm. bildene blir. 

2) Bruk matpapir som du fester til arket med nåler. Men en blyant tegner du motivet over på matpapiret. Dette likte jeg å gjøre da jeg var mindre for å få de perfekte tegningene. 

3) Fest matpapiret til buksen med blåpapiret mellom. Den gule siden skal vende ned mot buksen. Bruk en «dings» som vist på bildet under (aner ikke hva det heter) til å tegne rundt motivet på matpapiret. Har du ikke en slik «dings» er det mulig å bruke f.eks. en kulepenn hvor blekkdelen ikke er ute. Her må man ta litt i og det kan hende man går igjennom både matpapiret og blåpapiret, men er man ikke hardhendt nok vil ikke motivet smitte over. Husk å sjekke jevnlig at det går over på buksen. 

4) Fjern matpapiret og blåpapiret og tegn rundt strekene med en tusj før du begynner å male inni. Og vipps har du det perfekte motiv! 

♥ Hva synes du om tipset?

♥ Har du prøvd dette før?

– Mathilde – 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg