VEGETARISK LASAGNE

Jeg fortalte dere at det jeg skulle lage middag i dag og da ble det vegetarisk lasagne med spinat, linser og gulrot. Jeg hadde aldri laget dette før, men ble strålende fornøyd og hvis ikke resten av familien sier den var god for å være høflige, er de enige med meg. Siden denne lasagnen var både god, rask å lage og sund har jeg tenkt å dele den med dere. 

Dette trenger du:

♥ 2 bokser hakkede tomater

♥ 2 kartonger ferdigkokte linser (=ca. 4,5 dl kokte linser)

♥ 2 ss (1 terning) grønnsaksbuljong 

♥ 3 gulrøtter

♥ ca. 100 g fersk spinat

♥ Litt revet ost

♥ Lasagneplater

♥ 1 stor tomat

♥ Sett ovnen på 200 grader.

♥ Begynn med å skylle og sile linsene. Kok dem opp sammen med hakkede tomater og buljong. La det koke i 5-10min. 

♥ Mens dette koker: skrell og kutt opp gulrøttene i smale strimler på langs. Skyll spinaten, kutt opp tomatene i tynne skiver og riv osten. 

♥ Da er det bare å starte å legge ingrediensene lagvis i en ildfast form. Hvordan du gjør det er litt opp til deg selv. Jeg varierte litt og hadde to lag med spinat og ett med gulrøtter, mens sausen og ost hadde jeg mellom hvert lag. Det kan være lurt å ha saus på lasagneplatene for å være sikker på at de blir myke. Plaser tomatene på det øverste laget og dekk til med ost. 

♥ Sett den i ovnen og la den stå i ca. 40 min. 

Oppskriften har jeg funnet på veganmisjonen.com. Oppskriften er egentlig vegansk, men siden jeg brukte vanlig buljong og ost ble min bare vegetarisk. 

Ha en fin kveld alle sammen!

#middag #oppskrift #vegetarisk #vegan #nam #mandag #anbefales

4 kommentarer

Siste innlegg