hits

PUST I BAKKEN

 • 13.02.2018 kl. 11:36

Jeg var oppe tidlig i dag for å skrive videre på eksamen. Jeg kom ganske godt i gang i går og har nå besvart alle oppgavene, men det skal nok en god del omskrivning og utdypning til før jeg har en god oppgave. Noen andre enn meg som føler at oppgaven ofte blir dårligere og dårligere jo mer man skriver? Uff, det er jo litt tragisk, men den følelsen satt jeg med i går i alle fall. 

Som sagt har jeg allerede jobbet noen timer i dag og da synes i alle fall jeg at litt rester av søndagens fastelavensboller er vel fortjent. Som sagt i går hjelper det ikke å jobbe på tom mage. Dette mottoet er hva jeg lever etter disse dager, hehe. Jeg er i alle fall en sånn som må nullstille hjernen en gang i blant for å kunne bruke den fornuftig. Hjelper jo ikke at den står på tomgang og bruker all energi, eller hva? Lenge leve pausene ♥

- Mathilde -

 Facebook HER // Instagram HER // Bloglovin HER

1, 2, 3 EKSAMENSMODUS

 • 12.02.2018 kl. 10:33

Tid for årets og semesterets første eksamen. 10 minutter før oppgaven ble lagt ut våknet jeg og var med en gang i eksamensmodus. Deilig når oppgaven blir lagt ut på nett og man kan stå opp bare minutter før eksamen begynner. Oppgaven ble utdelt for litt over en time siden og jeg har nå kartlagt oppgaven litt og funnet frem til bildeeksemlene jeg skal bruke. Jeg ble positivt overrasket over oppgaven og er overbevist om at dette kommer til å gå bra. Jeg har tross alt vært i alle forelesningene, tatt notater iherdig og lest en god del. Ikke for å skryte altså, haha.

For dere som lurte sitter jeg nå med eksamen i kusnt- og designhistorie. Dette er en 3 dagers lang hjemmeksamen, så fra nå av er det kun dette jeg kommer til å tenke på. Om ikke jeg får mye tid til overs da, men det får tiden vise. Men er det på tide med litt frokost, kan jo ikke jobbe på tom mage!

God mandag til dere alle! 

- Mathilde - 

Facebook HER // Instagram HER // Bloglovin HER

DETTE FORTJENER FEIRING!

 • 15.12.2017 kl. 19:54

Jeg var tidlig oppe i dag og siden har det gått i ett. Jeg møtte Asta og Ella på skolen for å gjøre den siste finishen på eksamen. Vi har jobbet sammen og hjulpet hverandre og rundt 12:30 var vi ferdige og alle besvarelser var innlevert. En klapp på skuldra til oss som ble ferdige med oppgaven 4 dager før tiden! Hvis ikke dette og fullført semester ikke fortjener feiring, ja da vet ikke jeg.

Så feiring ble det. Ettersom skolen ligger midt i sentrum ble det shopping av de siste julegavene før vi satte oss ned for lunsj på los tacos. Feiringa fortsatte vi på Torggata Botaniske hvor det ble drinker på en hver. Aldri for tidlig å ta seg en drink, eller? Og som om dagen ikke kunne tatt en mer spontan vending endte vi opp på IKEA. Og jeg som trodde dette kom til å bli en kjedelig dag, hehe. Innkjøpene jeg gjorde i går og i dag kommer på bloggen senere. Nå ønsker jeg dere alle en god helg♥

- Mathilde - 

LYKKEN OVER ALL LYKKE!

 • 14.11.2017 kl. 20:01

Jeg besto eksamen! 

Jeg har snakket, skrevet og tenkt på denne eksamen i en måned nå og endelig kan jeg legge den bak meg! Jeg hadde den muntlige delen av eksamen i går og selv om jeg trakk det jeg beregnet som "de vanskeligste" spørsmålene gikk det strålende og jeg var ferdig på under ett kvarter. Skravla bare gikk og jeg er overrasket over at de i det hele tatt fikk med seg hva jeg sa, haha. Synd det ikke var karakterer på denne eksamen med tanke på hvor mye arbeid jeg har lagt inn i dette. 

Jeg er bare så lettet, lykkelig og glad. Rett etter eksamen dro jeg på jobb og i dag sto jeg opp 05:00 for å jobbe og var ikke hjemme før 19:00. Altså har jeg enda ikke fått hverken tid til å slappe av eller feire, men i morgen dere, da skjer det! Det skal mye til å ødelegge humøret mitt nå ♥

- Mathilde - 

THE BEST WAY TO STUDY

 • 11.11.2017 kl. 19:43

Vi gjør det alle på hver vår måte, men for meg er det garantert en måte som fungerer best. I dag sto jeg opp tidlig og tok turen til en kafé som ligger rett nedi gata fra der vi bor. Jeg tok med meg mac-en, bestilte en kopp te og satte i gang med skrivingen. 

Mye av grunnen til at jeg har jobbet så lange dager på skolen er at jeg vet hvor distrahert jeg blir hvis jeg prøver å jobbe hjemme. Hjemme er det alltid noe som kommer i veien. Her om dagen var planen å jobbe videre da jeg kom hjem og før jeg viste ordet av det hadde jeg sett ferdig hele Nemo, haha. 

Så i dag rømte jeg fra alt og alle og klarte å være nokså produktiv. Det hjelper virkelig å ikke ha tilgang til internett, hehe. Etter en stund kom Harsha innom, så fikk vi oss en liten lørdagsdate også! 

Håper alle får en fin helg!

- Mathilde - 

 

DET ER IKKE SUNT, MEN DET MÅTTE TIL

 • 10.11.2017 kl. 17:38

 

Enkelte ganger gjør man ting man vet man ikke burde, det er ikke til å unngå. Hele denne uken har vært som dette. 

Vi har jobbet med en og samme eksamen i snart en måned nå. Jeg vet jeg har nevnt det kanskje en og to ganger for mye, men det er rett og slett det eneste jeg har tenkt på siden vi fikk oppgaven. Jeg har jobbet nokså strukturert, men det er ikke til å unngå at sluttspurten blir kaotisk og hektisk, spesielt når det skal så lite til at en glipp blir til en stor feil. 

Bare siden onsdag har jeg brukt 29 timer på denne eksamenen! Jeg vet så inderlig godt at å jobbe så lenge i strekk ikke er veldig lurt, men jeg var så godt i gang at jeg var redd jeg skulle miste det helt om jeg stoppet. Bare på tirsdag jobbet jeg 14 timer så og si i strekk. Jeg jobbet fra jeg sto opp til jeg la meg. Aldri før har jeg brukt så mye tid av en dag på skolearbeid. 

Oppgaven er veldig praktisk og hadde den vært mer teoretisk kunne jeg aldri ha jobbet på samme måte. Tidene har flydd forbi mens jeg har sittet og jobbet. Det dumme med slike oppgaver er at litt slurv fort kan skape store problemer. Jeg, som de aller fleste, blir mer slurvete jo lenger jeg jobber uten pause. Utover kvelden har jeg flere ganger vært uoppmerksom og gjort noe dumt som jeg mest sannsynlig ville unngått om jeg ikke var så sliten. Heldigvis er ingen problemer store nok til at de ikke kan løses, eller hva?

Nå skal jeg i alle fall ta meg en vel fortjent pause før jeg igjen skal fortsette med oppgaven. Ønsk meg lykke til ♥

- Mathilde -

2 BESTÅTT 2 IGJEN

 • 06.11.2017 kl. 22:48

Akkurat nå skjønner jeg hva folk mener når de sier at tiden flyr. Vi er kommet til november og det er ikke mer enn en og en halv måned til juleferie! Det vil også si at det er en og en halv måned til jeg er ferdig med første semester. Er ikke det bare utrolig? Eller jeg synes i alle fall det. Jeg husker hvordan det første halve året hvert skoleår både på ungdomsskolen og videregående gikk i sneglefart. Nå kan jeg ikke tro at det har gått så fort. 

Jeg fikk nylig vite at jeg besto eksamen nummer to også for dette semesteret og om en uke er jeg ferdig med den tredje. Etter dette er det bare en til også er det jul! De siste årene har skole stort sett bare vært slit og selv om de siste ukene har vært nokså tunge er jeg lettet over hvor lett og raskt det har gått til nå. Det blir nok verre, dessverre, men for nå skal jeg bare glede meg over hvor fin det har gått. Fokus på det positive

- Mathilde -

ALLE STIRRET PÅ MEG

 • 02.11.2017 kl. 17:36

For tiden er det bare en ting som surrer og går i hodet mitt - eksamen, eksamen, eksamen. Oppgaven vår er å lage et venterom hvor vi skal tenke både arkitektonisk, på lys, farger og materiale. I morgen har vi studiedag og jeg ble derfor nødt til å ta med modellen jeg har laget i målestokk 1:15 hjem. Så der gikk jeg rundt i byen bærende på en modell av et venterom. Jeg fikk mange blikk kan dere tro og jeg tror en hel del var ganske nysgjerrig. Det ville i alle fall jeg vært. 

På trikken tok jeg opp fire seter så det var godt det ikke var så mange tilstedet. Og nå står den fint og venter på meg på pulten. For øyeblikket står jeg litt fast i hva jeg vil gjøre med den. Men konseptet har jeg valgt å kalle "Into the warm nature" hvor jeg prøver å få med meg de varme elementene utenfra inn. Så får vi se hvor det fører meg til slutt. 

- Mathilde -

HELE BYEN RUNDT FOR EN LINJAL!

 • 19.10.2017 kl. 14:28

Nei, det er ikke bare bare å bli interiørarkitekt. På tirsdag fikk vi beskjed om at vi til onsdag morgen skulle ha med oss en del redskaper. Av disse hadde jeg en og jeg hadde heller ikke tid til å få ordnet det, derfor tok jeg turen til Lamberseter senter for å ordne alt i går. Jeg fikk stort sett alt jeg trengte, men de hadde ikke reduksjonslinjalen jeg var ute etter. 

I dag prøvde jeg på nytt. Jeg prøvde meg først i byen, men siden de ikke hadde den der endte jeg til slutt opp på Storo senter. Jeg hadde aldri trodd jeg noen gang skulle bruke så lang tid på å skaffe meg en linjal! Vel, jeg kunne løpt rett ned på akademika og kjøpt den der, men for dobbel pris av det jeg endte med å betale. Etter min mening var alt strevet verdt det. Så gjerrig, hehe. Nå skal jeg passe på å bruke linjalen så ofte som overhodet mulig for å få igjen for strevet. 

- Mathilde -

I EKSAMENSMODUS

 • 19.09.2017 kl. 18:13

08.58 satt jeg klar ved skjermen og ventet på å få utdelt eksamen. Sekundet den ble lagt ut begynte jeg å lese og jeg må si meg ganske fornøyd med oppgaven. Vi skal skrive en romanalyse av foajeen i Den Norske Opera og Ballett. Jeg har vært der flere ganger før og synes det er et flott og spennende bygg. Sant skal sies at det er ikke enkelt å analysere, men det er jo også det som gjør det spennende. 

Ikke lenge etter oppgaven var utdelt var jeg på plass på operaen. Der møtte jeg to venninner fra klassen og sammen gikk vi igjennom hver minste lille detalj. Det vil si, nå som jeg er hjemme igjen kommer jeg på flere ting vi har glemt, men det kan vi ta i morgen når vi igjen skal møtes. Alltid greit å få litt avstand fra oppgaven for å finne ut hva som mangler. 

Vi har tre dager på oss til å skrive denne eksamenen og i helgen lagde jeg en plan over hvordan jeg skulle jobbe. Planen var å skrive minst 500 ord per dag, helst litte mer, og bruke den siste tiden på gjennomgang. Nå har jeg snart skrevet 1000 ord og har fortsatt mye i notatene som ikke er på plass i selve oppgaven. Dermed vil jeg si jeg ligger godt an og jeg sitter igjen med en god følelse. Så glad for at motivasjonen og konsentrasjonen var på plass i dag! 

- Mathilde - 

#eksamen #eksamensmodus #Operaen #interiørarkitektur #romanalyse 

GJØR MEG KLAR TIL EKSAMEN

 • 16.09.2017 kl. 15:28

Jeg skal ha min første eksamen på tirsdag og kjenner jeg er veldig spent. Det er en hjemmeeksamen på tre dager i emnet introduksjon til høyere designutdanning. Jeg har veldig lyst til å kunne forberede meg, men egentlig er jeg litt usikker på hvordan jeg skal gjøre det. Vi har hatt to oppgaver allerede som en øvelse til denne eksamen og de gikk veldig bra. I tillegg er det bare bestått/ikke bestått på denne gangen og jeg har liten tro på at jeg skal klare å gjøre det så dårlig at jeg ikke består. Derfor står jeg litt fast i forberedelsene. Kanskje er egentlig det beste å slappe av og lade batteriene. Kan hende jeg blar litt igjennom bøkene, men jeg tror avslapning er det beste, eller kanskje jeg skal ta meg en tur. Vi får se. 

♥ Hva tror dere er det lureste? 

- Mathilde - 

STUDENTER ER DYRE I DRIFT

 • 10.09.2017 kl. 19:03

Jeg har valgt et studie hvor mulighetene for utdanning er få. Uansett hvor jeg skal studere blir det privat og dermed mye å betale i skolepenger. Vi er heldige i Norge som har lånekassen som hjelper oss mye på vei, men likevel må man stå for noe av utgiftene selv.

På studiet jeg går blir vi anbefalt Mac. Jeg har allerede Mac, men den er ikke kraftig nok til å kjøre alle programmene jeg må ha på den. Som dere kanskje fikk med dere har jeg nå kjøpt meg ny mac. Jeg fikk beskjed om at den eneste egentlige muligheten jeg hadde var å kjøpe den nye macbook pro. Den var svindyr hvis dere lurte, men så er jeg også veldig fornøyd med den. Uansett, der fløy de pengene. 

Så var det bøkene da. Hver bok koster mellom 300 og 500 kr, som er dyrere enn noen annen bok jeg har eid. Så skal man jo gjerne ha flere bøker da, men er alle nødvendige? Mange mener at ikke alle bøkene er nødvendige å ha, men jeg liker egentlig å ha fysiske bøker å lese i. Til nå har jeg brukt godt over 1000 kr på bøker, men det er fortsatt bøker jeg vurderer å kjøpe. 

Det jeg sitter igjen med er et utrolig dyrt studie hvor jeg ikke skjønner hva alle pengene går til, bøker jeg håper jeg får bruk for, en mac til mange tusen og en følelse av at jeg er veldig glad jeg har spart opp penger i årevis til dette.

Da vi tok over leiligheten og depositum skulle inn og alle møblene måtte kjøpes, ble summen i banken halvert og nå sitter jeg igjen med mindre penger enn jeg noen gang kan huske å ha hatt. Så lenge leve lånekassen!

Men det er vel slik årene som student skal være og det må da være en grunn til at folk omtaler disse årene som de beste. Derfor skal jeg bite tennene sammen, betale det jeg må og forhåpentligvis ikke kjøpe for mye unødvendig. Så får vi se hvor veien fører hen. 

- Mathilde - 

FØRSTE OPPGAVE LEVERT

 • 05.09.2017 kl. 23:04

I dag skrev jeg ferdig den første oppgaven mitt nye studie hadde å gi meg. Vi får ikke karakter på dette, og det er bare en prøvelse, men jeg prøvde å gjøre en grei jobb slik at jeg faktisk lærer noe av dette. 

Oppgaven var å skrive en romanalyse, nei ikke en romananalyse, men en romanalyse av en kafé og jeg fikk utdelt Kaffebrenneriet. Jeg har kost meg med denne oppgaven og satt lenge på Kaffebrenneriet borti gata og speidet med en god kopp kaffe i hånden. 

For å være helt ærlig vet jeg ikke helt hva jeg har drevet med og om jeg faktisk har fått frem noen bra punkter, men det får jeg nok svar på i morgen når vi går gjennom oppgaven. 

Nå ser jeg frem til å skrive flere oppgaver som denne og lære mer om hvordan å analysere interiøret i et rom. Det er så spennende!

- Mathilde - 

AVLYST I SISTE LITEN

 • 23.08.2017 kl. 09:37

Dette kan vel kalles ikke bare en dårlig start på dagen, men også en dårlig start på studietiden. Jeg følte meg så flink i dag morges som sto opp tidlig og var klar til første leksjon. Jeg hadde til og med fått tid til å smøre matpakke, og det er jo ikke dårlig. Men så... 

Jeg var nesten fremme ved døren til skolen da jeg fikk en meldingen som fortalte at undervisningen var avlyst pga sykdom. Jeg bråstoppet midt på gata - "Hva gjør jeg nå?" De fleste ville instinktivt reagert med: "åh, jeg kunne sovet lengre!" Ja, for jeg var sliten og det var allerede gått 45 min siden jeg låste døren hjemme. Hele trikketuren hadde vært bortkastet og nå måtte jeg ta samme turen tilbake. 

Jeg var egentlig veldig klar for å starte og ble nokså skuffet. Men jeg får vel velge å se det som noe positivt med enda en fridag. Forhåpentligvis klarer jeg å utnytte dagen godt. Det første jeg skal gjøre er i alle fall å krype under dynen igjen. 

- Mathilde - 

MIN FØRSTE SKOLEDAG

 • 21.08.2017 kl. 22:47

Da var første skoledag unnagjort. Jeg har fått vite litt mer av hva det er for noe jeg skal studere, men jeg kommer nok ikke til å bli helt klok på det før forelesningene begynner. Vi er nesten 50 stykk i klassen med nokså stort aldersspenn, så det blir en forandring. I morgen har jeg en fridag, men på onsdag begynner det for alvor med forelesning 08:15. Jeg har ikke måttet stå opp så tidlig på veldig lenge, men det skal nok gå fint, hehe. Får passe på å hvile skikkelig ut i morgen. 

♥ Lykke til, alle nye studenter!

- Mathilde - 

FADDERUKE

 • 14.08.2017 kl. 19:34

Da var vi i gang! Mitt liv som student har offisielt startet og jeg er veldig spent på fortsettelsen. Fadderuka har nok av program, men nå er jeg en tur hjemom for en liten pust i bakken og litt skikkelig mat. Aldri lurt å starte festen på tom mage.

Topp - Primark// Bukse - Cubus// Klokke - CMYK

Foreløpig har jeg bare blitt kjent med noen få som skal starte samme studie som meg, så det blir kjekt å møte resten. Jeg tror det er et ganske stort spekter av folk og det kan jo bli veldig gøy.

Nå tenker jeg å ta del på mest mulig program slik at jeg blir kjent med flest mulig, men samtidig passe på å ikke bli helt utslitt til den virkelige skolen starter. 

- Mathilde - 

JEG KOM INN PÅ STUDIET!

 • 05.07.2017 kl. 20:55

Vår familie er veldig flinke til å feire. Det er alltid mulig å finne noe å feire, stort eller smått og i dag hadde vi en veldig god grunn. 

Rundt 12 i dag fikk jeg melding om at jeg var kommet inn på studiet til høsten, og dere kan tro jeg ble glad. Nå får jeg muligheten til å lære mer om den store interessen jeg har for interiør gjennom studiet interiørarkitektur på Høgksolen Kristiania. Jeg er veldig spent på hvordan det kommer til å bli og er veldig lettet over at jeg kom inn. 

Heldigvis hadde vi en is liggende. Og for en iskrem-elsker som meg var dette midt i blinken, så feiring ble det.  

- Mathilde - 

HVOR OG HVA SKAL JEG STUDERE?

 • 09.08.2016 kl. 21:31

Gjett hva jeg har gjort i dag! Jo jeg har brukt mesteparten av dagen på å søke meg opp på diverse studier. Ohoi, det tar tid! I flere timer i strekk har jeg sittet her og søkt rundt, og foreløpig har jeg bare sett på ett studie. Jeg har hatt fokus på å finne interior design studier i utlandet og jeg kan ikke si jeg har blitt så mye klokere på hva jeg skal gjøre. 

Jeg skal gå folkehøyskole dette året, men ble minnet på at jeg har faktisk ikke et helt år på å bestemme meg. Søkingen begynner jo flere måneder før skolen starter og det er like greit å begynne allerede nå å sette seg litt inn i dette. 

​Where should i study

1 eller 4 år i Barcelona

3 år i Hollywood, California

3 år i San Francisco, California

3 år i Virginia Beach, Virginia

Postgraduate, 3 år i London

Hvis du vet noe om hvor det er bra å studere interiørarkitektur setter jeg stor pris på å høre fra deg enten i kommentarfeltet eller på mail ♥

♥ Hvor har du/skal du studere?

- Mathilde 

 

 

LagreLagre

Mathilde C. Bjørnseth

Hei! Jeg er ei jente på 20 år fra Stavanger som nå studerer interiørarkitektur i Oslo. På denne bloggen vil du kunne lese om meg og min hverdag samt det som interesserer meg. Altså alt fra mote, sminke, interiør og musikk til samfunnet rundt oss. Kontakt: mbjornseth@outlook.com

Follow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no