hits

SUPERT SPARETIPS FOR STUDENTER!

 • 06.09.2018 kl. 10:23

Vi er heldige som har lånekassen, for hvis ikke vet jeg ikke hvordan det skulle ha gått med oss. Men selv om vi få utbetalt skolepenger og penger til både leie og mat lever vi ikke noe luksusliv, og det kan være smart å ta noen forhåndsregler når det gjelder pengebruk slik at en har råd til mat også de siste dagene før ny utbetaling. 

I fjor opplevde jeg at jeg stadig brukte litt mer enn hva lånekassen ga meg, nå vil jeg snu dette. Jeg har alltid vært veldig økonomisk av meg, men jeg vet jeg kan bli enda noen hakk flinkere. Derfor har jeg endelig kommet i gang med noe jeg har hatt planer om så lenge, men ikke klart å gjennomføre. Jeg har et håp om at dette kan spare meg en god del penger og samtidig gi meg bedre vaner. 

Middagsliste! Det er ingen revolusjonerende tanke og jeg klarte til tider å lage middagslister i fjor også, men det døde fort ut. Nå har jeg dermed fått opp listen på veggen, nesten som dekor, og dette tror jeg skal gjøre det enklere å gjennomføre. ("Middagsplanleggeren" lagde jeg for en stund tilbake, du finner innlegget HER). Jeg er ikke den mest kreative i matveien, men med hjelp av rema 1000's oppskrifter til under 100-lappen som inspirasjon var det ingen sak. 

Grunnen til at middagslisten gjør at jeg sparer penger er enkel: jeg går inn i butikken med en plan, og kjøper bare det jeg trenger. Jeg liker ikke å handle uten handleliste, det går aldri bra. Noen som kjenner seg igjen? Når jeg planlegger en uke frem i tid vil jeg også kunne ha en storhandel og sleppe å gå frem og tilbake for småting. 

Jeg har skrevet middagsrettene på hjerteformede lapper som jeg har planer om å spare på, og ta frem når jeg trenger middagsinspirasjon. Nok en positiv side ved denne "middagsplanleggeren". 

- Mathilde -

Facebook HER // Instagram HER // Bloglovin HER

OMMØBLERING, ET NYTTIG TIPS

 • 19.02.2018 kl. 15:43

I skrivende stund sitter jeg godt plassert i divanen på rommet mitt hjemme i Stavanger. Den er uhyre god å sitte i så jeg kan nok være fristet til å bli sittende en stund, hehe. Tidligere har den stått midt i rommet, men i dag bestemte jeg meg for å flytte den. Jeg fikk en plutselig trang til å ommøblere rommet litt ettersom det har stått urørt i sikkert tre år. Ommøblering er etter min mening utrolig gøy og forfriskende. Etter at jeg flyttet hjemmefra har rommet blitt stadig tommere og det gir nye muligheter for å skifte litt om på møblenes plassering. 

Da jeg pusset opp rommet, og skulle bestemme meg for innredning, lagde jeg en liten oversikt over alle møblene og rommet i målestokk. Det var veldig nyttig for å kunne teste ut løsningene før jeg begynte å flytte tunge møbler. I dag fant jeg igjen frem til denne for å se hvilke forandringer jeg kunne gjøre. Rommets fasong skaper mange muligheter og du skal ikke se bort ifra at når jeg forlater rommet neste gang er det helt forandret.

Så der har dere dagens tips som kan gjøre ommøbleringen mye lettere. 

- Mathilde - 

JULEGAVETIPS TIL DEN SOM HAR ALT

 • 14.12.2017 kl. 13:55

//Innlegget inneholder affiliateslenker

Noen andre enn meg som synes enkelte mennesker er veldig vanskelig å kjøpe gave til? Enten har de alt, eller de prøver å fortelle deg at de ikke ønsker seg noe. Mitt beste tips til slike personer er å lage noe selv. Jeg har tidligere strikket tøfler, heklet grytekluter og sydd putetrekk, men det er ikke alltid man har tid til slikt. Av og til føles det som man ikke en gang har tid til å ta handleturen i byen en gang, og da er det god at vi har andre muligheter som å shoppe på nett. 

Og dere, det er enda ikke for sent. De aller fleste nettsteder vil fortsatt kunne levere før julaften, men tiden renner ut... Jeg har selv sett på hva coolstuff har å tilby denne julen og i går kjøpte jeg også en av gavene dere kan se under til en person som betyr mye for meg, men som kanskje er den vanskeligste å kjøpe gave til, haha. Så hvis du skulle ha det samme problemet som meg - her er noen tips: 

Digitalt polaroidkamera HER // Instant fotoskriver HER // Polaroidkamera HER

Følelsesskåler HER // Scratch map HER

3D pepperkakeformer HER// Pledd med ermer HER// Retro bokstavtavle HER

- Mathilde - 

SLIK FÅR DU ALLE GJØREMÅL UNNAGJORT I EN FEI

 • 22.11.2017 kl. 12:51

Noe jeg har begynt med i det siste som fungerer supert for meg er å lage "to do" lister for hver dag. Jeg er ikke glad i dager som går med til å sitte i sofaen og se serier, jeg blir i mye bedre humør om jeg føler jeg har fått utnyttet dagen. Og "to do" lister har blitt en motivasjon som gjør det mye lettere å få ting gjort. 

Jeg har nå viet en liten bok til dette hvor jeg skriver ned gjøremål og krysser de ut så fort jeg er ferdig. Det skaper en enorm mestringsfølelse å kunne krysse av noe, som igjen gir motivasjon til å fortsette.

Men det aller viktigste med slike lister er å være realistisk. Det er ikke noe kjekt å se gjennom en liste på slutten av dagen der bare to punkter er krysset av. Pass på å ikke ta deg vann over hodet og tenk gjennom hvor lang tid hver oppgave tar. Et lite triks (om man kan kalle det det)  som jeg har tatt i bruk er å dele opp punktene. Istedenfor å lage et punkt som heter vaske badet kan jeg lage flere punkter som: vaske doen, vaske baderomsgulvet og vaske dusjen. Dette gjør jeg fordi jeg da får flere punkter å krysse ut og motivasjon blir større. Ja, litt teit, jeg skjønner det. Men det fungerer i alle fall for meg. 

- Mathilde - 

 

7 TIPS TIL HVORDAN Å OPPRETTHOLDE ET GODT SAMBOERSKAP

 • 19.11.2017 kl. 14:25

Først og fremst vil jeg si tusen takk for all den gode tilbakemeldingen jeg fikk på innlegget om samboerskapet mitt (HER). Det er veldig hyggelig å få så oppløftende kommentarer ♥ I forbindelse med at dette innlegget ble så godt tatt imot tenkte jeg å skrive et "oppfølgerinnlegg" med grunnen til at vårt samboerskap fungerer så godt. Altså 7 tips til hvordan å opprettholde et godt samboerskap

Spis middag sammen: Dette merker jeg er utrolig viktig. Det skjer at vi ikke får mulighet til å sette oss ned sammen å spise ettersom vi har så ulik timeplan. Selv synes jeg det er utrolig kipt å spise middag alene og vi forsøker derfor å ha dette måltidet sammen. Betyr det at vi må spise middag på litt andre tider enn normalt så gjør vi det. Det er en tid jeg ser frem til. 

Bruk kvelden på hverandre: Etter jobb og studier er det veldig fint å avslutte dagen rolig i selskap av hverandre. TV-titting i sofakroken er en vinner hos oss. 

Gå turer: De beste minnene jeg har sammen med Harsha er turene våre. En liten kveldstur er sunt både for kropp, sjel og forhold ♥

Finn en serie dere kan føre med på sammen: Tidligere hadde jeg serier jeg så sammen med familien og fredagskveldene ble stort sett rundt tv-skjermen sammen. Nå har jeg videreført dette til mitt og Harsha sitt samboerskap. Der er utrolig greit å sleppe diskusjonene rundt hva man skal se hver gang. I tillegg er det noe fint med å vente til begge har mulighet til å se. 

Unn dere noe godt!: Godt trenger ikke være usunt. Det kan være en ekstra god middag, en bedre frokost eller et restaurantbesøk. Vi forsøker å få til dette ca. en gang i uken og det virker veldig positivt på humøret. 

Lag middag sammen: Selv synes jeg det kan være litt kjedelig å lage middag, men å lage det sammen derimot er alltid hyggelig. Skru på musikk, fordel oppgavene og få middagen klar i en fei. 

Gi hverandre space: Selv om man bor sammen trenger man ikke bruke hvert bidige minutt sammen. Dette er nok det viktigste punktet. Man vil da ikke gå lei hverandre. Pass på at dere ikke glemmer hvor viktig hobbyer og alenetid er! 

Ja, jeg ser at mange av punktene inneholder mat, men mat er faktisk med på å vedlikeholde vårt forhold, haha. I ditt tilfelle er det kanskje noe annet. Akkurat som alle mennesker er ulike et alle forhold det, men jeg håper at disse tipsene kan komme godt med hos de fleste. 

- Mathilde - 

 

 

FOR DEG SOM IKKE EGENTLIG ER KAFFEDRIKKER

 • 16.11.2017 kl. 19:17

Jeg regner med det er flere enn meg som ikke egentlig kan kalles kaffedrikkere, men som i ny og ne tar seg en kaffetår på kafé, eller for å være hyggelig. Jeg drikker ikke egentlig kaffe, men har alltid tenkt at det kommer nok etterhvert. Jeg husker hvordan folk forbandt kaffe med det å være voksen, men det er vel strengt tatt ingen sammenheng her, eller?

Jeg er den som synes en Cappuchino eller kaffe mocha kan friste en sjelden gang på kaffe, men aldri drikker kaffe hjemme. Blir jeg tilbudt kaffe kan det hende jeg sier ja, men da først og fremst av høffelighetens grunn. Jeg skal innrømme at jeg har prøvd å drikke kaffe for å bli vant til det og ikke være den "sære" som ikke drikker kaffe, men det har ikke fungert, haha. 

I dag var mamma på besøk og hadde tatt med både en liten presskanne og kaffe fra kaffebrenneriet. Og selv om ikke jeg drikker er jo dette veldig kjekt å ha når vi får besøk av kaffedrikkere. Sammen lagde vi kaffe til frokosten og selv om mamma bare trengte melk for å kunne drikke trengte jeg litt mer hjelp. For en stund tilbake fikk jeg en utrolig god kakao av venninnen min og bestemte meg for å tilsette dette i kaffen. Neste gang blir det nok enda mer kakao og enda mindre kaffe (haha) men dette fungerte! Så det er dagens tips: tilsett kakao i kaffen og den blir drikkbar selv for oss som egentlig ikke liker kaffe. 

- Mathilde - 

UNNGÅ TØRRE VINTERHENDER

 • 13.01.2017 kl. 19:48

Hvert år på denne tiden får jeg samme problem, tørre hender. Men jeg har funnet min kur. Jeg har tipset om dette før, men nå har jeg utvidet og har enda et produkt å anbefale. I mange år har jeg sverget til almond hand and nail butter fra "the body shop". Det er en veldig tykk krem som jeg pleier å bruke på natten med hansker. 

I min forrige glossybox fikk jeg et produkt fra weleda, et merke jeg liker veldig godt. Det var en olje til negler og neglebånd. Nå er rutinen både håndkrem og olje og det funker fjell. Virkelig å anbefale. 

- Mathilde - 

DEN BESTE TYPEN TIDSFORDRIV

 • 28.08.2016 kl. 15:52

Denne typen tidsfordriv må være den beste. Det er så fredfullt og  avslappende. Når jeg merker jeg begynner å bli litt stresset er dette hva jeg gjør. Da får jeg lagt alle andre tanker bak meg. Spesielt herlig er det å sette på litt rolig musikk i bakgrunnen. 

Appen ColorDoodle har jeg også brukt hvis jeg ikke har tilgang på boka. Den var spesielt nyttig på flyturene i sommer. Da gikk tiden så mye fortere. 


♥ Har du prøvd fargelegginsbøker? 

- Mathilde - 

PÅ FLYTTEFOT - TIPS

 • 16.08.2016 kl. 22:10

Jeg har lenge prøvd å vent meg til tanken om å skulle flytte. Jeg begynte å forberede meg tidlig og det er jeg veldig glad for. Men nå er det ikke lenge igjen og jeg har fortsatt masse å gjøre. Uansett hvor tidlig man begynner forberedelsene blir det alltid stress i slutten. Men etter all den planleggingen jeg har gjrot har jeg noen tips til dere som skal flytte. Noen har kanskje flyttet allerede, men jeg vet det er en hel del som skal inn i militæret og på folkehøyskoler som enda ikke har begynt sitt år. 

7 tips til deg som skal flytte

Pakkeliste i god tid - Et tips er å lage listen tidlig slik at man får tenkt skikkelig igjennom hva man trenger. Lag den detaljert og spesifiser hvilke eiendeler du skal ha med deg. Det blir vanskelig og tidskrevende å skrive hvert enkelt plagg du skal ha med deg, men det kan være lurt å tenke over hvilke sko, jakker og kjoler du skal ha.

 

Tenk plassbesparende - Jeg vet at rommet jeg kommer til å bo på ikke har så mye plass som jeg er vant til. Derfor har jeg tenkt å pynte flere små esker som jeg skal fylle med toalettsaker, smykker, skrivesaker og diverse. Slike boker kan også være fine å bruke til å stue vekk saker og ting som lett kan lage rot. 

Føl deg som hjemme - For å kunne føle seg vel på det stedet man flytter til kan det være lurt å ha med litt ting du tidligere har likt å pynte med. Jeg har tenkt å ta med en del småting jeg skal pryde mitt nye rom med for å få det hjemmekoselig. Hvis det du skal ta med er skjørt kan det være lurt å pakke det godt inn, f. eks. i tykke gensere. 

- Her har jeg pyntet med blader og en søt sykkel - Liste for det du ikke trenger - Jeg valgte å lage en liste over det jeg ikke trengte å ha med i tillegg. Dette gjorde jeg for å minske risikoen for å slenge med meg noe i siste liten som jeg egentlig ikke trenger. Her har jeg også begrenset antallet av en gjenstand jeg får ta med, f. eks. hvor mange neglelakker. 

Hva må du gjøre før du drar - Jeg er fan av lister og har dermed laget en over det jeg må gjøre før jeg drar i tillegg. Er så kipt om jeg glemmer å gjøre noe viktig før jeg reiser. 

Det letteste på ryggen - Jeg skal pakke i en stor koffert og en stor sekk og kanskje noe annet smått om nødvendig. Siden kofferten kan skyves kan det være lurt å pakke en eventuell sekk litt lettere ettersom denne må bæres. Jeg pakker først og fremst alle klærne i sekken og det som tyngre er i kofferten. Skal du ha noe form for veske bør ikke denne være tung i og med at den bare bæres på en skulder. Husk at man kan klare å løfte ganske tungt med en ryggsekk. 


Rull alt - Dette er vel ikke et nytt tips, men jeg tror det er få som skjønner hvor godt tipset er. Gjør man det skikkelig kan man klare å få plass til ganske mye. Rull også gjerne flere klesplagg inn i hverandre. Dette punktet er spesielt effektivt når man pakker i sekk. 


♥ Hva synes du om tipsene?

- Mathilde - 

SLIK VARSKER DU ALT I SMINKEPUNGEN BILLIG!

 • 08.02.2016 kl. 16:29

Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg er irritert eller glad over hvordan dagen i dag startet. Hadde det bare vært første gang det skjedde, men det var det jo ikke. I dag opplevde jeg nemlig å komme til skolen for så å finne ut at læreren var syk og at jeg dermed ikke hadde time før 12. Det er jo egentlig utrolig irriterende å vite at du har kommet til skolen for ingen grunn for så å tusle hjem igjen i regnet, men på den andre siden fikk jeg slappet av hjemme i noen timer.

Noe av det jeg gjorde mens jeg var hjemme var å vaske sminkekostene mine. Ingen tvil om at de trengte en vask. Og når jeg først var i gang med å vaske dem tenkte jeg å gi dere et tips i samme slengen. Måten jeg vasker sminkekostene mine på gjør jobben utrolig billig. Det er jo mulig å kjøpe noe som er laget for å vaske dem, men en billigere variant er rett og slett å vaske dem med baby-sjampo. 

For noen er dette noe de allerede har i hus, mens jeg var så heldig å finne det på prøveflaske på apoteket. En sånn liten flaske som jeg har holder en god stund og det fungerer kjempegodt. Baby-sjampo skal jo være ekstra skånsomt og vil derfor ikke ødelegge kostene. På de nederste bildene kan dere se hvor effektivt det er.  

♥ Hva synes du om tipset?

♥ Har du prøvd dette før?

- Mathilde - 

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram.

#skoledag #mandag #backtonormal #sminkekoster #billig #tips #sjampo #beauty 

 

HVORDAN BRUKE FAVORITTSKOENE ÅRET RUNDT

 • 31.01.2016 kl. 14:40

Det begynner sakte men sikkert å nærme seg varmere tider, men for en kaldfisk som meg er det fortsatt en god stund igjen til jeg kan si at det ikke lenger er kaldt. Når det var på det kaldeste hadde jeg problemer med å finne varme nok sko. Jeg har noen som burde kvalifiseres, men jeg får alltid så vondt i føttene av dem. Hvert år er det samme regla. Jeg tenker med meg selv: kanskje jeg ikke får vondt i år og det gjorde vel ikke så vondt. Vel det gjør det! Jeg har hatt vondt i snart 3 uker! 

Altså jeg måtte finne en løsning. Jeg har ganske mange sko som jeg liker veldig godt, men som ikke er varme nok til vinteren. Jeg synes rett og slett det er litt trist å legge dem bort når vinteren kommer. Noen ande som har det likt? Men nå har jeg altså funnet en løsning, og vanskelig er den heller ikke. Men det aller beste, etter min mening, er at det ikke er dyrt. Det er faktisk så lett som å kjøpe noen ullsåler å putte i skoene. Har du ett par kan du veksle på hvilke sko du vil ha dem i og de gjør underverker for føttene. De blir både mer behagelige å gå i og varmere. Ullsålene jeg har er kjøpt på enklere liv og kan finnes HER

 ♥ Hva synes du om tipset?

♥ Har du prøvd dette før?

- Mathilde - 

 

MORGENRIM + MITT BESTE JULETIPS

 • 20.12.2015 kl. 10:25

I dag våknet jeg av at julestresset tok meg. Jeg har så mye jeg skal få gjort i dag at jeg ikke vet hva jeg bør prioritere. Derfor var jeg oppe av sengen klokken 8 og klar for dagen. Likevel visste jeg med meg selv at dagen ikke blir bra ut en god morgen og jeg bestemte meg derfor for å starte dagen med en aldri så liten treningsøkt før jeg tok meg en lang god dusj.

 

Nå føler jeg meg klar til å ta fatt på denne dagen og komme skikkelig i gang med juleforberedelsene. Jeg vet at jeg gjerne ikke egentlig hadde tid til å begynne morgenen på dette viset, men hvis ikke ville jeg nok våknet nå og begynt å stresse enormt og da ville ikke dette ha blitt en god dag. Den dusjen måtte jeg jo ha tatt uansett tenker jeg. Så her er altså mitt juletips til dere: ta deg tid til å slappe av og behandle kroppen din rett oppi alt julestresset. Det vil gjøre både deg og andre godt og jeg kan nesten garantere at alt annet du gjør vil bli mye mer effektivt. 

♥ Kjenner du julestresset disse dagene?

- Mathilde -

#trening #tips #jul #julestress #søndag 

I DAG KAN JEG SPISE HVA SOM HELST

 • 08.12.2015 kl. 20:00

Det tok ikke lang tid før jeg forsto at i dag kan jeg spise hva som helst. Det begynte da jeg gikk på badet i morges og så et nytt produkt stå på benken. Jeg, som er så nysgjerrig, måtte jo så klart finne ut hva det var og etter å ha lest utenpå skulle jeg lukte, for dette er jo også en del av prosedyren, men det luktet ingenting. Det første jeg tenkte var at det var uten parfyme, men jeg bestemte meg likevel for å lukte på noen andre produkter som jeg allerede visste hvordan luktet. Da ikke disse heller luktet noe skjønte jeg at jeg hadde mistet luktesansen.

Jeg gikk ned for å få i meg litt mat, men merket fort at jeg heller ikke smakte stort. Smakssansen er ikke helt borte, men det er absolutt luktesansen for mens jeg sitter og skriver driver jeg å lukter på japansk peppermynteolje og uansett hvor nærme nesen jeg holder flasken lukter jeg ingenting, mens moren min luktet det gjennom hele rommet. Det at jeg ikke lukter noe og såvidt smaker noe har jeg i alle fall tenkt å bruke for å bli kvitt forkjølelsen så fort som mulig. 

Jeg tenker i alle fall at det ikke er vits å spise noe usunt og godt i dag når jeg ikke kan nyte det. Jeg bør heller spise noe ekstremt sundt som vil hjelpe meg å bli frisk og som jeg ellers ikke ville klart å spise. Derfor har jeg rasket sammen noen ingredienser som hjelper på helsen og som hver for seg ikke er så ille, men jeg tviler på at det er noe godt sammen. Dette har jeg tenkt å blande ut i varmt vann og drikke det. 

 

♥ 1 ts gurkemeie ♥ 1/5 ts ingefær ♥ 1 halv sitron ♥ 2 fedd hvitløk ♥ 2 spiseskjeer honning


♥ Har du mistet smakssansen før?

- Mathilde - 

#syk #desember #vidundermedisin 

NEW IN - OPI

 • 27.10.2015 kl. 19:43

//inneholder annonselenker 

I dag har jeg hatt det kjekt med neglelakk! Da jeg var i Spania i høstferien kjøpte jeg meg et sett fra OPI med neglelakker i flotte farger. De er kanskje ikke helt høstfarger, men hva så, de er jo fine. Det som er så flott med dette settet er at prisen var veldig rimelig og noe som passer meg: de er veldig små. Det synes gjerne ikke så godt på bildene, men neglelakkene er utrolig søre og små. Små størrelser passer gjerne ikke for alle, men for meg passer det helt perfekt i og med at jeg bruker neglelakk ganske sjeldent. Det er dumt å betale mye for noe man ikke bruker veldig ofte. 

Jeg har lenge hatt planer om å prøve på neglelakkene, men jeg har ikke hatt tilstrekkelig med tid, men nå som jeg har prøvd dem er jeg veldig fornøyd. Jeg er veldig glad i merket OPI fordi neglelakken størkner fort og varer lenge, og disse skuffet ikke. To av fargene var gjerne litt vel like, men pyt pyt. For tiden har parfyme-klikk en god del OPI neglelakker til greie priser. De har også forskjellige sett. ♥ Hva synes dere om fargene?

♥ Har dere god erfaring med OPI?

 

JEG SAVNER Å VÆRE BARN

 • 19.09.2015 kl. 23:55

For øyeblikket er jeg på en av mine tre jobber, denne gangen er jeg barnevakt. Det er en veldig grei jobb. Barna sover før jeg kommer og de har aldri våknet, før i dag. Planen var egentlig å legge ut dette innlegget for flere timer siden, men plutselig hadde jeg faktisk en jobb å gjøre, haha. Jaja, de er søte og jeg hadde det veldig koselig. Nå sover de begge og jeg er snart på vei hjem igjen. 

Dagens, litt forsinkede, challenge er å fortelle om noe eller noen jeg savner. Etter å ha tenkt meg om kom jeg frem til at det er veldig mange jeg savner. Jeg savner alle jeg er glad i, men ikke får sett så ofte, men når det er snakk om noe jeg savner er ikke det så voldsomt mye. Man kan fort miste kontakten eller bare ikke ha anledning til å treffes så ofte uten å ha planlagt det slik. Det jeg har mest lyst til å snakke om er den ene tingen/tilværelsen jeg savner, nemlig å være barn.

I noen sammenhenger er jeg fortsatt å regne som barn, i og med at jeg ikke er fylt 18, men det å være barnehagebarn er en periode jeg savner. Nå skal jeg ikke si at jeg husker mye fra den tiden, men jeg tenker mer på det å sleppe å tenke gjennom ting og faktisk kunne sleppe å stå opp for sine handlinger. Det var ingen bekymringer, de var det foreldrene våre som bar på. Ingen store avgjørelser som måtte tas og ingen som vurderte oss på alle slags mulige måter. Åh Gud, jeg skriver dårlig når klokken nærmer seg midnatt! Uansett, jeg håper dere forstår hva jeg prøver å si. Hvis ikke hukommelsen min svikter meg helt er jeg ganske sikker på at det var da jeg var et lite uskyldig barn at jeg var på mitt lykkeligste. Det betyr på ingen måte at jeg har det vanskelig nå, men alle minnene jeg har fra den tiden er positive minner og jeg kan ikke si det samme om de siste årene. Livet har sine oppturer og nedturer. 

Da tror jeg vi har hørt nok fra meg i dag. God natt alle sammen ♥

OVERLEV SÆREMNE - mine tips

 • 17.09.2015 kl. 20:23

Særemneskiving er i full gang for tredjeklassinger på videregående skoler. Jeg vet det ikke bare er jeg som stresser med denne store oppgaven som skal leveres om ikke så alt for lenge, og derfor har jeg tenkt å komme med mine tips til hvordan du kan få en god arbeidsprosess frem mot innleveringsfrisen. 

Jenta som lekte med ilden er tittelen på boken jeg leser i forbindelse med særemnet. En tykk bok på i overkant av 600 sider. For meg som ikke leser spesielt ofte er dette ganske mange sider å lese. Heldigvis synes jeg det er en kjekk bok. Den er veldig spennende og passer perfekt til det jeg skal skrive om, nemlig hvordan kvinner blir beskrevet i krimbøker. 

Mine tips er som følger: 

Begynn tidlig med å lese tekstene. Det er ikke kjekt å ende opp med å måtte lese til langt på natt i dagene før produktet skal leveres. Begynn tidlig og ta deg god tid.Da er sjansen mindre for at du må lese mye om igjen.  

Ha tekstene med deg overalt. Har du litt tid på bussen, bruk tiden fornuftig og kom deg nærmere målet.

Ta notater underveis. Ikke vent til etterpå og håpe på at du husker det du tenkte. Har du en bok eller nedskrevne tekster kan det være lurt å ha med seg et lager med markeringstusjer og post-it lapper. Noter heller for mye enn for lite. Spesielt når du har en såpas tykk bok som meg er det vanskelig å finne tilbake igjen etterpå. Eier du tekstene selv er det enda bedre. Da kan du notere rett på. Bruk post-it lappene som bokmerker hvor du skriver hva du har markert. Med markeringstusjene markerer du det viktigste. Da er det enkelt å finne frem.

 

Bruk forskjellige farger tusj. Dette gjør ting både kjekkere og mer oversiktlig. Bestem hva som skal markeres med hvilken farge. Når du da finner frem i notatene ved en senere anledning vil du med en gang kunne forstå hva dette dreier seg om. 

Lån lydbok og film på biblioteket. Dette fungerer best for de som har bok. Man kan fort bli litt lei av å lese og da er det greit å la noen andre lese høyt for deg. Ofte kan dette gjøre at prosessen virker som den går raskere. Kanskje klarer du også å gjøre noe annet samtidig? Finnes det en film av boka kan det være kjekt å se denne etterpå. Ikke se den først, det vil bare gjøre at du mister motivasjonen til å lese. Ser du filmen etterpå kan du kanskje få med deg noe du har oversett når du leste, eller se hvordan andre har tolket teksten. 

 

Bonustips: Prøv å se om du finner tekstene du skal skrive om på en brukthandel. Det gjorde jeg og fikk kjøpt min bok for bare 30 kr!Lykke til alle sammen!


Følg meg gjerne på Facebook

 

DET ER HØST!

 • 01.09.2015 kl. 15:47

Nå er det offisielt. Sommeren er over, og høsten er i gang. Sommeren er den årstiden jeg liker best. Det er da jeg får reist mest og som oftest er det også i denne perioden jeg får de beste minnene. Men jeg kan da ikke sitte å sutre over at den beste delen av året er omme. Jeg har jo tross alt bursdag på høsten, haha. Neida, det finnes andre fine ting med høsten og, så for dem som er som meg, som synes høsten er en regntung og kald årstid, skal jeg sette opp noen punkter over hva som er positivt med høsten. 

♥ Høstmoten er alltid kjekt å se frem til. 

♥ Varme herlige gensere og sokker kan bli tatt i bruk. 

♥ Når været er dårlig kan man sitte inne å se ut på det uten å få dårlig samvittighet for å ha brukt en hel dag inne. 

♥ Varme drikker har endelig en funksjon. 

♥ Den norske naturen er på sitt fineste med høstfarger hvor enn du ser.

♥ Det blir enda kjekkere å reise til et varmt land og slippe kulden hjemme. 

♥ Når vært er dårlig ute kan man få unnagjort mye inne. 

♥ Man kan ta flotte bilder av naturen. 

♥ For skoleelever inneholder høsten en ferie. 

♥ Å se serier og filmer blir om mulig enda koseligere. 

 
 

We ♥ It

INSIDE OUT

 • 31.08.2015 kl. 15:44

I går var jeg på kino med ei venninne og fikk spørsmål om hvilken film vi så. Som dere kanskje forstår ut i fra overskriften så vi "inside out". Ja, det er en barnefilm, men en virkelig god en, haha! Jeg kan være litt barnslig og som sagt tidligere har jeg ikke noe imot å se barnefilmer. Denne filmen har fått utrolig bra kritikk og jeg var superfornøyd. Derfor vil jeg anbefale den til dere. 

Folk i kinosalen lo og gråt om hverandre og selve historien var både nyskapende og tankevekkende. En film for alle over 6 år, vil jeg tørre å påstå.  En koselig familiefilm. Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg brukte hundre kr. på denne filmen (selv om jeg synes kino er blitt alt for dyrt) for det var virkelig verdt pengene. Så for dere som vil se filmen er den fortsatt ute på kino. 10 TIPS FOR Å SPARE PENGER

 • 28.08.2015 kl. 18:36Jeg er ikke noe glad i å bruke penger og har dermed mange tips til hvordan å spare penger og i dette innlegget vil jeg dele dem med dere! 

 

1. Ikke ha med deg for mye kontanter. Det er veldig lett å bruke småpenger uten å tenke over hvor mye man bruker til sammen.

2. Sats heller på store sedler. Det høres kanskje dumt ut, men ofte vil man ikke "sprekke" en seddel på noe smått, og ender derfor ofte opp med å la være å kjøpe noe som man ville fått lite bruk for. 

3. Ikke ha for mye penger på kortet. Man legger ikke så godt merke til hvor fort pengene forsvinner fra kortet. Det hender oftere at man skeier ut om man vet at kortet inneholder mye penger. Et triks kan være å legge inn en automatisk overføring av penger hver måned som du blir enig med deg selv om å ikke overskride. Bruker du ikke alle pengene for måneden kan du jo kanskje kjøpe noe du har ønsket deg neste måned. 

4. Tenk deg nøye om. Er det noe du er litt usikker på når du står i butikken om du faktisk vil få bruk for er det bedre å ta seg noen dager for å finne ut om det virkelig er nødvendig. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe det er det mye større sjanse for  at du vil bli fornøyd med kjøpet. 

5. Be med folk hjem. Be heller folk hjem på en kopp kaffe, middag eller for å se en film. Det er mye billigere enn i byen og også mye koseligere. 

6. Kalkulator på handletur. Når du handler kan det være lurt å bruke mobilen som kalkulator slik at du har kontroll på hvor mye du kommer til å handle for. Da finner du gjerne ut at du kan klare deg uten noe av det du rappet med deg i forbifarten. 

7. Ikke vær for gnien. Jeg har flere ganger vært så dum å tenkt: "dette gavekortet må jeg spare til jeg virkelig trenger det", også har det gått ut før jeg har fått brukt det. Det er greit å spare, men husk å sjekke lommeboken jevnlig for gavekort og kuponger. 

8. Det kan være lurt å låne bort. Så lenge du har styr på til hvem og hvor mye du låner bort kan du se på det som en investering. De pengene du låner bort kan du ikke bruke før du får de tilbake. 

9. Ta med mat hjemmefra. Bruk gjerne litt tid på å lage en god matpakke slik at du slepper å bli fristet av kantina eller matbutikker i nærheten. 

10. Spar på småpenger. Dette er vel kanskje mitt beste tips og det jeg har spart mest på. Få deg en sparebøsse, en dekorativ boks eller noe liknende og legg småpenger du finner rundt om kring oppi. Jo vanskeligere det er å få ut pengene jo bedre! Det gjør at du ikke rapper med deg noen penger i farta. Bare husk at småpenger kan bli til store penger om man sparer lenge nok ;)

Håper dere fikk noen ideer. Gi meg gjerne tilbakemelding <3

DIOR

 • 20.08.2015 kl. 15:46

I sist innkjøps-innlegg viste jeg dere min nye neglelakk fra Dior. I går fikk jeg prøvd den for første gang, og jeg er superfornøyd. Neglelakken er i en av de nye høstfargene, mørkegrønn. Jeg synes fargen ble veldig fin påført. I tillegg var den mye enklere å ta på enn noen annen neglelakk jeg har. 

Siden jeg allerede er så godt i gang med å anbefale er det gjerne et til produkt jeg vil skryte litt av. Nemlig en neglelakkfjerner som også er fra Dior. Jeg fikk den i gave og hadde jeg ikke fått den hadde jeg ikke tenkt på at det var noe jeg trengte. Det som er så flott med denne er at den fjerner mye raskere enn de vanlige man får kjøpt i dagligvarehandel, neglene blir ikke "tørre" hvis dere skjønner hva jeg mener og den lukter faktisk godt. I tillegg er den også veldig dekorativ. 

Neglelakken HER

Neglelakkfjerneren HER

TIDEN RENNER UT

 • 16.07.2015 kl. 17:19

Tiden i Japan er snart over. Tidlig lørdag morgen går flyet hjemover. Det vil si hvis Taifun-en er over når den tid kommer. Mest sannsynlig vil flyet gå som normalt, men det kan hende vi ikke kommer oss av gårde til avtalt tid. Jeg har litt blandede følelser angående dette. Jeg vil gjerne være her lenger, men jeg vil også hjem til familie, venner og kjæresten min. Hvis ikke flyet går blir vi mest sannsynlig sittende igjen på flyplassen uansett, og det er jo ikke noe kjekt. 

I dag har vært en herlig dag har vært enda en flott dag. Klokken 12 i dag var vi fri til å gjøre hva vi ville. Jeg dro dermed på en Norskinspirert café med ei fra klassen, læreren min og den svenske kjæresten hennes. Og etter er shoppingrunde kom dagens høydepunkt, karaoke med vertsfamilien. Karaoke var så utrolig kjekt! Jeg satt og hadde sommerfugler i magen hele tiden, haha. Jeg har også fått prøve en kimono i dag. Det var stas. Nå er det absolutt legge tid for meg. Så god natt og ha en fin dag videre. 

 Dessverre er internett for dårlig til at jeg kan klare å laste opp bilder. 

FØRSTE OPPDATERING FRA JAPAN!

 • 03.07.2015 kl. 17:25

Først må jeg bare starte med å beklage. Jeg beklager for at jeg ikke har postet noe innlegg på flere dager, men det har en årsak, det skal dere vite. Dette er nemlig den første dagen jeg har fått til internett. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har fortalt dere hvor elendig jeg er på alt teknisk, men jeg sier det igjen: JEG ER HÅPLØS! Så det må jeg altså bare beklage. Fra nå av skal jeg prøve å oppdatere dere hver kveld (for meg) altså hver ettermiddag for dere, men jeg kan ikke love noe som helst. 

Jeg begynner fra starten. Den første dagen gikk med til reising. Jeg sto opp 5 om morgenen og var ikke fremme før 3 på natta, som altså vil si at da jeg ankom Japan var klokken der 10 om morgenen og starten på en ny dag. Med 7 timers forskjell i tid og en times blund på øyet skulle jeg altså ta fatt på en ny dag. Strevsomt: ja, umulig: nei. Jeg ble introdusert til campus og familien jeg skal være hos disse tre ukene, og i mine øyne kunne jeg ikke fått en bedre familie. En familie på fire, to barn og to voksne. Ei jente på snart 10 og en gutt på 7. De er også mye bedre i engelsk en det jeg hadde forestilt meg, barna går nemlig på International skole. 

Dag nummer to gikk med til å bli kjent med hverandre og ta en test for å vise hvor mye japansk vi kunne. Vi ble senere delt opp i klasser etter nivå. Forskjellene på gruppene er ikke store og vi lærer akkurat det samme. De fleste dagene starter vi med to timers skole før vi drar på en eller annen type utflukt. Jeg har allerede tatt masse bilder og shoppet en god del blant annet et ekstra batteri og minnekort til kamera. 

Dagene starter normalt med to timer skole og så en utflukt. Vi har ganske frie tøyler og kan dra rundt om kring så lenge vi er to eller flere. Jeg som bor i en familie må også reise ca. én time frem og tilbake hver dag både med bil, tog og buss. Å finne frem kan være vanskelig, men jeg føler allerede at jeg har ganske god kontroll. I dag fikk jeg også oppleve tidenes fulleste tog. Folk presset seg på til det ikke var mulig lenger. Så der sto vi da, som sild i tønne uten å kunne røre en finger. Jeg kjente jeg ble litt stresset med sekken på ryggen som inneholdt både kamera og lommebok, og fikk tatt den på magen så fort det lot seg gjøre. Men jeg skal være ærlig. Jeg føler meg tryggere i Tokyo enn i andre storbyer jeg har vært i. 

Siden det nå har gått flere dager uten at jeg har oppdatert dere tenkte jeg å ha et lite bildedryss dra dagene som har gått. Enjoy!

     
  

De fleste fra den norske gjengen. Disse har jeg altså laget selv. Såå stolt!

LÆRE ET NYTT SPRÅK? - tips

 • 26.06.2015 kl. 16:49

 Hei hei kjære lesere!

Som sikkert mange har fått med seg skal jeg snart ut å reise. Jeg skal til Japan av alle steder. Til et land jeg ikke kjenner til språket eller normene. I går kjøpte jeg meg en japansk visuell ordbok, og den har jeg brukt flittig i dag. Jeg synes språk er veldig interessant. Ikke alltid like kjekke å lære, men når du føler du har kontroll får i alle fall jeg en skikkelig mestringsfølelse. Så for dere som enten ønsker å lære et nytt språk eller må lære på skolen. Jeg har et tips til dere: fest post-it lapper på gjenstander i huset med navnet på hva det er på det språket du vil lære. Det eneste du trenger er en ordbok (internett eller bok), en penn og post-it lapper. Begynn med å vandre litt rundt i huset og bestem deg for hvilke gjenstander du tror du kommer til å få bruk for å vite hva er. Det kan være alt fra møbler til mat. Kanskje får til og med sminken nye navn. Hver gang du går forbi en lapp leser du det inni deg. De første gangene prøver du bevisst å lære de nye ordene, men etter hvert kommer det av seg selv. Etter en stund vil du merke at du har lært menge nye ord uten egentlig å prøve. 

Jeg skulle ønske jeg hadde gjort dette da jeg begynte å lære spansk. Nå skal jeg ikke lære flere språk på skolen og får dermed ikke så mye bruk for dette, men jeg håper noen andre gjør. Jeg burde gjerne postet dette innlegget når folk har begynt på skolen igjen, men kanskje er det noen andre enn meg som skal på språkreise og har bruk for dette tipset nå...

 

Mathilde C. Bjørnseth

Hei! Jeg er ei jente på 21 år fra Stavanger som nå studerer interiørarkitektur i Oslo. På denne bloggen vil du kunne lese om meg og min hverdag samt det som interesserer meg. Altså alt fra mote, sminke, interiør og musikk til samfunnet rundt oss. Kontakt: mbjornseth@outlook.com

Follow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no