hits

UTVEKSLING?

 • 12.11.2018 kl. 20:20

Alle som kjenner meg, og kanskje en del av de som tar turen innom bloggen en gang i blant, vet hvor mye jeg elsker å reise. Jeg føler jeg nevner det veldig ofte og tenkte ikke å gå noe videre inn på det nå, men det har en sammenheng med innholdet i dette blogginnlegget. 

Jeg tror jeg tenkte tanken så snart jeg vurderte å starte studiet. Er det mulighet for utveksling, og hvor? Italia, England, ja til og med Australia perfekt! Jeg har i flere år hatt lyst til å oppleve Australia, bare tenk så mye nytt og spennende. Okay, Australia står høyt på lista over reisemål, men kommer jeg til å klare å studere der, flere måneder borte fra familie, venner og kjæreste. Nja, det vet jeg ikke helt. Jeg har vært i både Milano og London før, begge veldig flotte byer og sikkert flott å studere noe designrettet, slik jeg gjør. 

Italia 2016

London 2018

For øyeblikket er jeg ikke sikker på noe som helst. Er studier i utlandet egentlig noe for meg i det hele tatt? Jeg må innrømme det høre litt skummelt ut å ha undervisning på et språk som ikke er norsk, det eneste språket jeg føler meg helt stødig på. Men samtidig for en opplevelse! 

Jeg får nok gruble litt mer over dette. Jeg har da enda noen måneder på å bestemme meg. 

♥ Hva ville du gjort?

- Mathilde -

LONDON, I WANT TO GO BACK!

 • 13.10.2018 kl. 12:02

Her hjemme er det tilbake til hverdagen. Det har vært opp tidlig for forelesning, og i dag skal jeg jobbe. Det har vært litt hardt å starte på igjen ettersom jeg har vært veldig i underskudd på søvn. Da vi var i London våknet jeg alltid veldig tidlig, sikkert fordi jeg var redd for å sløse vekk dagen, og så var det jo hele greia med det innstilte flyet. 

Jeg oppdaterte vel aldri skikkelig på hva som skjedde der. Flyet ble altså først kansellert, vi skulle egentlig ha lettet 19:30. Etterhvert fikk vi vite at det ville komme et nytt fly samme dag med avgang 22.00 (engelsk tid altså). Det var satt opp ekstra flybusser da vi kom til Oslo, men jeg rakk akkurat ikke bussen hjem fra Oslo S, og var derfor ikke hjemme før 03:30. Jeg fikk altså bare 3 timer søvn den natten, men fikk heldigvis sovet to til mellom forelesning og jobb. Dere kan to det var deilig å sove helt til 10:30 i dag!

Utenom turen hjem var tiden i London helt fantastisk! Likevel følte jeg ikke at jeg fikk gjort og sett alt jeg hadde lyst til. På mandag hadde vi en veldig fin dag der vi vandret rundt Londons gater og prøvde å få med oss så mye som mulig av byen. Denne dagen gikk vi hele 16,8 km. Vi så Big Ben, London Eye, dro til Kensington og Notting Hill, vi gikk gjennom Hyde Park og endte opp i Oxford Street. Det ble mange bilder denne dagen og her har dere noen få av dem. 

- Mathilde -

MY 21st BIRTHDAY

 • 11.10.2018 kl. 13:49


Å tilbringe og feire bursdagen min i London var ingen dum idé. Ettersom jeg har bursdag i det som pleier å være høstferien i Stavanger har jeg ofte tilbrakt bursdager i utlandet, og jeg digger det! 

Dagen fløy avgårde i en rasende fart (hadde bursdag på tirsdag forresten). Den begynte med gaver og sang på senga etterfulgt av herlige kaker fra bakeriet nedi gata. Det ble litt tid til shopping, men ikke på langt nær nok, haha. Middag ble det på indisk restaurant og musikalen "The Book of Mormon" var en suksess. Ville ikke anbefalt den for strekt religiøse og lett fornærmede folk, den var temmelig frekk til tider. Men jeg lo masse! 

Dessert fikk vi fikset oss på en isbar ettersom jeg ELSKER is. Og til slutt endte vi opp på nabobaren, bare 16 skritt unna leiligheten vår (ja, jeg telte). Jeg fikk en spesial bursdagsdrink av bartenderen, ikke dårlig! Det er så gøy at broren min er fylt 18 nå og at vi alle kan dra ut på bar sammen. 

Det ble ikke tid til så veldig mange bilder, så jeg slenger like gjerne med mobilbildefangsten fra dagen. 

Jeg prøvde å laste opp dette innlegget fra flyplassen, men med så mange bilder å laste opp gikk det alt for tregt. Jeg ville virkelig ikke forlate London og har bestemt meg for at jeg skal flytte dit en gang i fremtiden. Nå jobber jeg bare med å finne en god grunn til hvorfor... 

- Mathilde -

DAG 2 I LONDON

 • 08.10.2018 kl. 01:00

Familiebesøk, turer i fin høstnatur og enda mer god mat er stikkordene som definerer denne dagen. England ligger en time bak Norge og jeg velger derfor å si at jeg klarte å laste opp innlegget før dagen er over, hehe. Alt tok litt ekstra tid da vi ble nødt til å skifte leilighet pga. problemer med varmtvannet, forteller mer seinere, men nå er vi i nytt hus og jeg har tatt haugevis av bilder som kommer i et eget innlegg i morgen. 

I dag har vi besøkt søskenbarnet mitt som er bosatt her i London og hans lille familie. Sebastian har nettopp fylt 1 år og kan smelte enhvers hjerter. Vi har fått sett en litt annen del av London enn sentrum og alle turistattraksjonene. Skrittelleren viser godt over 10 km i dag og det kjenner jeg i bena ettersom skoene mine ikke er av den beste typen. Vi møtte i alle fall på mange fine inntrykk og gode motiver. Tenker bildene beskriver det meste. For nå må jeg faktisk bare legge meg. 

 

- Mathilde -

EN REGNTUNG DAG I ENGLAND

 • 06.10.2018 kl. 20:12

Vi har virkelig fått en super beliggenhet på leiligheten vi skal bo i disse dagene. Gåavstand til det aller meste, men fortsatt rolig på kveldstid. Fint interiør er det også, og det har jo litt å si for meg, hehe. 

Det har vært en regntung dag i dag og vi har derfor brukt tiden først og fremst på shopping. Jeg har ikke kjøpt så mye enda, men jeg har stygge planer for de neste dagene. Jeg hadde en kort tur innom primark, men ettersom det er lørdag var det helt vilt mange folk. Må derfor tilbake senere for å prøve en del ting. Gleder meg allerede. Middagsreservasjon er det en venn av pappa som har tatt hånd om. Det blir snart avgang til Kina Town og forhåpentligvis veldig god mat. 

Vanligvis har jeg ganske god retningssans, men ettersom jeg har gått under en paraply hele dagen, og ikke sett lenger enn tuppen av skoene mine, har jeg følt meg helt lost. Godt vi har google maps og 3G i utlandet! Nå gleder jeg meg til å utforske byen mer i solskinn

- Mathilde - 

 

I MORGEN REISER VI!

 • 04.10.2018 kl. 17:53

Ææææ, nå gleder jeg meg skikkelig! Jeg drar direkte fra forelesning i morgen, noen som synes det er på tide å begynne å pakke? Altså er jeg ikke fysisk helt klar for avreise enda, men mentalt er jeg mer enn klar. London, here I come! 

Det har vært planen lenge å reise til England denne helgen og tilbringe litt tid med familien. Pappa skal på konferanse noen dager og vi andre bestemte oss for å slenge oss på, dessuten begynner høstferien i Stavanger nå, og selv om jeg egentlig ikke har ferie tar jeg meg litt fri. Tror det skal bli godt for sjel og kropp å komme meg litt vekk. 

Det blir altså bursdagsfeiring i London med shopping, god mat og musikal på agendaen. Bildet er fra sist Londontur for litt over ett år siden. Da var det bare en dagstur og jeg fikk ikke sett så mye, men nå får vi hele fem dager! Det er også meldt stort sett strålende vær og norske sommertemperaturer. Vil fortsatt pakke både ullgensere og regnjakke, men det skal bli deilig å sleppe grader truende nært frysepunktet i noen dager. 

- Mathilde - 

DEN PERFEKTE HELGETUREN

 • 02.09.2018 kl. 19:37

Denne helgen har jeg tilbrakt i Kristiansand hos kjæresten. Jeg synes virkelig vi har fått det meste ut av disse dagene. Det var fantastisk å endelig se ham igjen og veldig deilig å forlate Oslo for en liten stund og samtidig legge stresset litt bak meg. Jeg vet jeg har mye som må gjøres, men det får jeg heller ta i uken som kommer. 

Jeg har i tillegg til Harsha møtt både mamma og ei venninne i byen. Det har blitt kafébesøk (opp til flere ganger), fest, turer, restaurantbesøk, litt shopping og masse kvalitetstid. Dere for ha meg unnskyldt, men jeg vil heller tilbringe de siste timene jeg har i denne byen med kjæresten enn å skrive et langt og utfyllende innlegg om hva vi har gjort. Gir det litt mening? Håper det, hehe. Bildene får snakke for seg selv tenker jeg. 

- Mathilde -

FERIELØS SOMMER OG REISEPLANER

 • 27.07.2018 kl. 12:27

Jeg trives veldig godt i jobben hos IKEA og det har vært supert å få tjene litt penger denne sommeren. Det trengtes virkelig! Det er dyrt å være student i Oslo og jeg har nå studert et helt år uten noe jobb. Det har gått bra, men jeg må si det har vært veldig deilig å se penger komme inn på kontoen for en gangs skyld. Likevel kan jeg ikke noe for at jeg synes det er ganske kipt å se sommeren fly forbi uten at jeg får noe ferie. 

Jeg har nylig fått lønn og mye av gårsdagen gikk derfor med til å drømme meg litt bort. Jeg vil så gjerne reise! Det er nesten tortur å se alle poste bilder fra sine eksotiske reiser, mens jeg ikke har forlatt Oslo i hele sommer. Det er ikke en gang viktig for meg hvor jeg får reist, så lenge jeg kan oppleve noe nytt og ta en pause fra hverdagen. Timeplanen for høstsemesteret ligger snart ute og jeg kommer nok til å sjekke med en gang når jeg muligens kunne tatt meg tid til en liten svipptur utenlands.

Jeg vil ikke bruke opp pengene med en gang jeg har tjent dem inn. De er ment for å vare året ut, for jeg vet ikke om jeg får jobbet ved siden av studiene. Men likevel! Å reise er den sikreste veien til lykke i mine øyne og det trengs så sårt. Kjenner meg litt misunnelig på dem som jobber masse for så å reise og leve livet litt. Samtidig er jeg veldig klar for å fullføre denne bacheloren og ha noe meningsfylt å bruke tiden på. Ah, det skal ikke være enkelt, eller hva? Jeg får drømme meg litt mer bort, så får vi se hva det blir til. 

Bildet er forresten fra en av de mest minnerike turene jeg har vært på. Her står jeg på Sukkertoppen i Brasil. Jeg drar gjerne tilbake, men først vil jeg huke av så mange land som mulig. Nye steder er alltid det beste :)

- Mathilde -

MIDNATTSOL OG TUR TIL LOFOTEN

 • 03.07.2018 kl. 10:26

Fortalte jeg noen gang om hvor kaldt det var å være i Nord-Norge? Det var vel ikke temperaturen på 7 grader som var verst, men den medfølgende vinden. Jeg hadde ikke tatt med meg nok klær i alle fall! Men bortsett fra det var det en veldig fin tur og det fineste må ha vært naturen i Lofoten og den ene dagen vi fikk et glimt av midnattsola. Oppholdet i Lofoten var veldig kort og mye tid gikk med til konsert. Derfor ble det svært få bilder til meg å være, men vi fikk tid til en kjapp photoshoot i bunad. For som Benedikte sa så fint: "når blir neste gang vi er i Lofoten og har på bunad". Det bare måtte foreviges! 

- Mathilde -

GLASGOW DAG 3

 • 07.05.2018 kl. 14:33

Den siste dagen i Skottland bød på nydelig vær. Norskt sommervær vil jeg kalle det. Vi var tidlig oppe og brukte dagen på å få sett så mye som mulig av byen. Det er lenge siden jeg har gått så mye som det jeg har gjort denne helgen - godt for helsa, haha. Hadde vi hatt mer tid hadde vi nok brukt lenger tid på The Glasgow School of Art og gjerne fått sett lit mer av Mackintosh. Spesielt jeg som studerer interiørarkitektur kunne nok hatt gøy av å lære litt mer om Glasgows mest kjente arkitekt, men tiden strakk ikke helt til. Egentlig er det like greit, da har jeg jo en grunn til å komme tilbake! 

- Mathilde -

GLASGOW DAG 2

 • 06.05.2018 kl. 11:15

Gårsdagen føler jeg vi fikk utnyttet til det fulleste. Vi begynte dagen med å vandre gatelangs, først og fremst i en stor gågate. Her var det massevis av butikker og mens vi gikk kartla jeg i hodet hvilke jeg ville komme tilbake til. Etter en herlig lunsj brukte jeg stort sett resten av dagen på shopping. Etter en stund hadde jeg så vondt i føttene av all gåingen, haha. Nå høres det ut som jeg var på storshopping, men jeg kjøpte ikke så mye altså. Mesteparten av tiden gikk jeg bare og så. 

Men det ble jo en del bilder ut av denne dagen og her har dere noen av høydepunktene. Enjoy! 

- Mathilde -

GLASGOW DAG 1

 • 05.05.2018 kl. 12:05

For en herlig by! Vi har ikke fått så mye tid til å se oss rundt ettersom mesteparten av gårsdagen gikk med til bryllupet. Det var en veldig fint bryllup foresten, bilder kommer. Men altså. Denne byen, det inntrykket jeg har fått til nå er i alle fall veldig positivt. Litt vanskelig å forstå hurtigtalende skotter av og til, men man kommer langt med å nikke og smile - neida, men joda. Jeg må komme tilbake til denne byen ved en senere anledning, for det er så mye å se! Vi for prøve å utnytte dagen i dag og i morgen så godt som mulig. Men nå er det av gårde til lunsj ♥ 

- Mathilde -

REISEN GÅR TIL...

 • 28.04.2018 kl. 14:39

Det var ikke før på torsdag jeg innså hvor liten tid det er igjen til jeg reiser. Jeg har vært så oppslukt av eksamen at jeg ikke har merket hvor fort vi nærmer oss mai. Men nå som jeg har litt mer tid til meg selv har det gått opp for meg at jeg kanskje bør begynne å planlegge litt, hehe. 

Denne gangen er det en veldig kort tur, en helgetur i forbindelse med et bryllup. Bryllup i seg selv er jo bare utrolig koselig og nå er det mange år siden sist. Det skal bli fint å se familie igjen og samtidig møte masse nye mennesker. Men dette bryllupet er ikke hvilket som helst sted, det er i Skottland! Ah, Skottland, mitt hjemsted. (For dere som ikke vet det er det her jeg er født). 

Selv om det bare er en kort tur, og selv om mesteparten av tiden går med til bryllup gleder jeg meg masse. Jeg håper på å utnytte tiden godt og se så mye som mulig av Glasgow. Bare tanken av å reise og legge hverdagsstesset bak meg for en periode får det til å krible i magen! 

♥ Er du glad i å reise?

- Mathilde -

REISEN ER BESTILT

 • 11.02.2018 kl. 14:35

Hei og hå og god søndag! Klokken er halv 3 og jeg har så langt bare gjort en produktiv ting i dag (hvis ikke å spise mat teller). Jeg har fått gjort noe jeg har tenkt på og vurdert så lenge og nå føles det så godt at det er i boks. Jeg har nemlig bestilt flybilletter hjem til Stavanger! 

Ikke den mest spennende turen, men det skal bli veldig koselig å se venner og familie igjen og denne gangen skal jeg være der i over en uke! Faktisk lenger enn jeg var hjemme i juleferien. Vi har en uke fri fra forelesninger så da ble det rett og slett en liten vinterferie på meg. Noe så deilig! Jeg kunne da ikke sitte hjemme i leiligheten mens samboeren var på jobb i en uke, så da tar jeg meg like gjerne en tur til hjembyen. Dumt at det ikke klaffet helt med brodern´s vinterferie i år, men men. Koselig skal det bli uansett og jeg vet om en som i alle fall gleder seg veldig, jo mamma ♥

- Mathilde - 

Facebook HER // Instagram HER // Bloglovin HER

JEG VIL BARE REISE!

 • 25.01.2018 kl. 17:53

Den siste uken har vært helt krise! Jeg har bare SÅ lyst til å reise og tanken av å være stuck i Norge helt til sommeren gjør meg skikkelig rastløs. Jeg elsker å reise og det er år og dag siden sist jeg var på et skikkelig eventyr. Nå skal det sies at jeg skal til Glasgow i mai, men det virker så langt unna... 

Den siste uken har gått i det samme; forelesning, husarbeid og dagdrømming. Hva skulle jeg vel gjort for noen dager med spennende opplevelser i varmere strøk! På toppen av lista ligger reisemålene jeg har lengtet etter lenge. Og selv om jeg hverken har tid eller råd nå skal jeg nok en gang klare å besøke alle disse stedene. Bare vent og se!

Maldivene

Sri Lanka

Australia

Sør Afrika

Indonesia

JEG VIL IKKE TILBAKE

 • 03.08.2017 kl. 22:13

Ja dere, da var tiden over. I morgen reiser jeg tilbake igjen til Norge, men jeg er ikke helt klar for det enda. Jeg liker meg her og er føler meg ikke ferdig med sommerferien, selv om den har vart helt fra midten av mai. Likevel skal det bli veldig deilig å komme hjem og jeg gleder meg veldig til å flytte inn i den nye leiligheten. 

Den siste dagen har jeg prøvd å utnytte til det fulle. Jeg har hatt det veldig fint med Isabella, moren hennes Mia og tanten min. Vi har vært på Rhythm time, kafé, litt mer shopping, restaurant og jeg har til og med fått klippet håret. Det er jo så dyrt å klippe seg i Norge, så jeg fant ut at jeg måtte benytte meg av sjansen når jeg først er her. Jeg kan vise dere mer av dette senere, men her kommer bildene fra i dag. 

- Mathilde -

BILDENE FRA LONDON

 • 30.07.2017 kl. 22:29

Jeg har hatt en veldig vellykket dag i London med museumsbesøk, god mat og Camden market. Jeg blir vanligvis veldig rastløs på museum, men dette var noe for meg. Her var det fokus på design, form og farge, noe som passet meg og mitt fremtidige yrke veldig godt. Camden market var som jeg husket, mye folk og mye å se. Hadde jeg hatt mer tid og større lommebok hadde jeg nok kommet tilbake med litt mer enn en gave til Harsha. Her har dere bildene fra vår lille utflukt. ♥ Hva synes dere?

- Mathilde - 

EN DAG I LONDON

 • 30.07.2017 kl. 09:24


Hei dere! Jeg stikker bare innom før jeg reiser. Hvert øyeblikk setter vi oss i bilen med snuten mot London for en dagstur. Der skal vi på designmuseum og dra til camden. Jeg synes det er veldig fint å få dratt til London også denne turen. Det er jo en veldig ikonisk by, og det er jo litt kipt å ha dratt til England uten å få sett London, eller hva?

- Mathilde - 

HVA GJØR JEG I ENGLAND?

 • 25.07.2017 kl. 21:57


Dere har kanskje fått med dere at jeg for øyeblikket er i England. Jeg kom med fly i går og har hatt en fantastisk dag her i dag. Men hva er det egentlig jeg gjør her nede alene?

Vel, alene er jeg i alle fall ikke. Akkurat nå bor jeg hos onkelen og tanten min i Southampton og tidligere i dag var jeg hos søskenbarnet mitt i Winchester. For det er det jeg skal her nede, bruke tiden min på å hjelpe til og passe på datteren til søskenbarnet mitt. Jeg møtte henne første gang i sommer og da jeg fikk muligheten til å komme til England og være enda mer med henne kunne jeg ikke si nei. Derfor er jeg her på en nokså spontan reise som blir en blanding av jobb og ferie. Kan det bli bedre?!

- Mathilde - 

DET BLIR UTENLANDSREISE PÅ MEG I SOMMER!

 • 16.07.2017 kl. 15:38Jeg hadde ikke planer om å reise noe særlig i sommer, men nå er billettene bestilt og godt er det. Jeg elsker å reise og holdt på å bli helt gal av bare å være i en og samme by. Hadde jeg hatt jobb hadde det vært noe annet, men de som som har fulgt med på bloggen i sommer har nok fått med seg at det ikke ble så lett. 

Men nå er jeg så heldig å få til to fluer i en smekk, både reise og jobb. Om en uke er jeg på vei til England og som jeg gleder meg. Der skal jeg hjelpe til å passe på datteren til søskenbarnet mitt. Dermed får jeg jobbe samtidig som jeg får muligheten til å reise. Er ikke det bare perfekt?! Og som om ikke det var nok fant jeg ut at jeg hadde masse engelske pund fra sist Englandsreise liggende på rommet. Så da får jeg muligheten til å kose meg litt også. 

- Mathilde - 

I FARTA - MOLDE NESTE

 • 14.07.2017 kl. 10:29

Nå er jeg virkelig på farta med alt som skal gjøres før jeg drar til Molde. Jeg sov nesten ikke i natt ettersom jeg ikke hadde pakket og var oppe til og med før vekkeklokken ringte. Nå er jeg heldigvis godt i gang med pakkeningen og frokosten inntas i skrivende stund. Jeg gleder meg veldig til å se Harsha igjen og er overbevist om at dette kommer til å bli en spennende og veldig koselig uke. Mer om hvorfor kommer i et senere innlegg når jeg har bedre tid. Håper alle får en strålende dag!

- Mathilde - 

FERDIGPAKKET OG KLAR TIL REISE

 • 23.06.2017 kl. 14:11


Jeg er for en gangs skyld tidlig ute med pakkingen. Det er fortsatt to timer til jeg reiser og baggen er allerede helt klar. Kjenner jeg meg selv rett kommer jeg nok på flere ting som må pakkes etterhvert, men foreløpig har jeg god tid til å slappe av. Ah, så deilig!

I dag går reisen nordover til Bodø for i morgen er det duket til stor 80-års feiring. Det skal bli veldig koselig å se alle igjen. Noen møter jeg også for første gang. Jeg har alltid vært veldig glad i sammenkomster som dette. Det er så sjeldent vi ser hverandre. Vi har alle våre travle liv å ta hånd om, og da er det fint men en liten push, som en 80-års dag, til å ta oss fri og samles. 

- Mathilde - 

BILDEDRYSS FRA MOLDETUREN

 • 06.06.2017 kl. 12:01


Det var helt fantastisk å sitte her oppe og se utover. 

Her sitter vi i vannkanten og hører bølgene skulpe. Jeg kommer gjerne tilbake hit. 


Også måtte jeg jo se gaten som er oppkalt etter min tippoldefar!


- Mathilde - 

I'LL BE BACK

 • 04.06.2017 kl. 13:28Nå renner snart tiden ut. For første gang på lenge har tiden gått fort. Jeg kan ikke tro at jeg om få timer sitter på flyet tilbake til Oslo. Men I will be back! Billettene bestilte jeg for flere uke siden og da skal jeg være i Molde i over en uke. Jeg likte meg her og ser frem til å komme tilbake. Jeg er og blir en storbyjente, men å besøke mindre byer er alltid koselig og med slik vakker natur kommer jeg veldig gjerne tilbake. 

- Mathilde - 

GJENSYNSGLEDEN VAR STOR

 • 02.06.2017 kl. 18:37

Jeg har aldri sett Harsha med et større smil enn da jeg ankom flyplassen i går, og mitt smil må ha vært minst like stort. I går ble en perfekt første dag i mine øyne. Jeg skal bare være her i fire dager, så vi har bestemt oss for å utnytte dagene til det fulle. 

Nå har jeg sett store deler av byen og spilt shuffleboard og bowling. Samtidig har vi hatt god tid til å snakke og til å slappe av. Det er bare tre uker siden jeg så han sist, men likevel føles det som en evighet! Det var virkelig et godt valg å legge fra seg all kjedsomhet i Oslo og dra hit. Jeg føler meg veldig velkommen her og vil hest ikke tilbake på søndag, men så var det jo det med å tjene penger i sommer da. 


Jeg håper alle får en fin helg, det har i alle fall jeg tenkt til ♥

- Mathilde - 

HVORDAN BLIR SOMMEREN?

 • 25.05.2017 kl. 22:03

Planen for sommeren er å jobbe. Jeg skal jobbe så mye jeg har mulighet til for å tjene penger til høsten. Dette blir det første året jeg vier sommerferien til jobb og det kommer nok til å bli tungt. Jeg elsker å reise og det kribler i meg etter å se nye steder. Nye opplevelser! Jeg har mange steder jeg vil dra, listen er lang, men det må vente. Jeg har fortsatt et lite håp om at det blir en liten reise denne sommeren også, men det er nok bare ønsketenkning. I mellomtiden drømmer jeg meg bort med bilder fra tidligere gode minner. Bildene er fra: Brasil, Japan, Portugal og Italia. ♥ Er du glad i å reise? 

- Mathilde - 

HØYDEPUNKTENE FRA BUDAPEST

 • 05.05.2017 kl. 21:48

Jeg hadde en fantastisk studietur til Budapest og vil gjerne dele de beste minnene med dere gjennom noen få av de mange hundre bildene jeg tok. Kameraet var med over alt, som vanlig, og nå har jeg mange gode minner å se tilbake på. Jeg og Harsha er allerede blitt enige om at vi skal tilbake hit en gang i fremtiden og utforske mer. Vi oppholdt oss for det meste på Pest, men vil gjerne få muligheten til å se mer av Buda. 

Processed with VSCO with c1 preset

♥ Har du vært i Budapest?


- Mathilde - 

BUDAPEST BY NIGHT

 • 02.05.2017 kl. 22:20

Budapest er en herlig by som er fin å oppleve både på dagtid og natterstid. Ettersom jeg nå har tilbrakt syv dager her tenkte jeg å skrive et lite innlegg med tips til hva man kan bedrive tiden med i Budapest når dagen går mot kveld. 

Margaret øya - Denne øya er som en stor park og utrolig fin å vandre langs hvis man vil ha en stille kveld. Midt i byen kan det fort være bråkete, og skulle man trenge litt privatliv og mulighet til å snakke sammen i rolige og fine omgivelser er dette stedet. Midt på dagen, i finværet, kan det ofte bli ganske fullt, men utpå kvelden er det fred å få. 

Vandre langs Donau - Ikke alle byer er like koselige å vandre i på natterstid, men å gå langs elva var utrolig fint. Budapest har flere fine broer og bygninger som lyser opp når det blir mørkt ute. Her er det også flere café-er og restauranter man kan nyte utsikten fra. Litt dyrt vel og merke. 

Restauranter - I Norge er jeg sjeldent på restaurant sent på kvelden, men når jeg er ute på reise liker jeg å utnytte dagen skikkelig og ikke spise middag før det er blitt ganske sent, og i denne byen har de nok av gode og billige restauranter å velge imellom. 

Konsert/forestilling - Budapest har et bra kulturliv med gode tilbud på konserter og forestillinger. Jeg var på flere konserter og vurderte også en ballettforestilling, som dessverre ble for dyr. 

Dinner & cruise - Dette var definitivt et av høydepunktene fra turen. For bare litt i underkant av 350 kr per pers bestilte jeg og Harsha oss bord på cruise. Turen tok 1 1/2 time langs elva og var inkludert buffet, champagne og live musikk. Dette var virkelig verdt pengene og var en utrolig fin date. 


- Mathilde - 

PÅ SKIKKELIG SIGHTSEEING

 • 26.04.2017 kl. 13:48

Når jeg har reist med familien tidligere har vi tatt hånd om sightseeingen selv og det har fungert veldig fint for min del. På denne turen har vi leid inn guider som har vist oss byen som har gjort at jeg har sett og lært mye jeg ville ha gått glipp av ellers. Samtidig har jeg vært en av de turistene som ellers irriterer meg, som kommer i store puljer og tar bilder i hytt og vær, men ja ja. Jeg hadde i alle fall en fin opplevelse og fikk tatt mange bilder av byen. Jeg har en liten pust i bakken nå, men skal snart ut igjen og oppleve mer av denne fantastiske byen.  

- Mathilde - 

EN HERLIG START PÅ REISEN

 • 25.04.2017 kl. 22:51

Budapest er en fin by, absolutt. Nå sitter jeg på hotellrommet, så klar for sengen og med verkende ben. Vi bestemte oss for å bruke den første dagen her til å se byen til fots. Vi har gått utrolig mye i dag og sett store deler av byen. Jeg synes i alle fall dette var en perfekt start på Budapest-turen. Ikke noe vi skulle rekke. Bare se seg om kring, spise billig, men god mat og virkelig få oppleve byen. Også ble det litt shopping også og da er jeg fornøyd.  

- Mathilde - 

RØMMER FRA VINTEREN

 • 25.04.2017 kl. 05:03


Dere kan tro jeg ble sur da jeg våknet til snø i går tidlig. Det er jo snart mai! Hvor blir det av våren? Heldigvis for meg blir jeg ikke her mye lenger. Om en times tid er det avgårde til flyplassen for å rekke flyet til Budapest. 

Denne reisen har jeg sett frem til lenge. Samtidig som det betyr at skoleåret snart er over, noe jeg ikke er klar for. Men jeg har bestemt meg for å nyte turen og ikke tenke så alt for mye på det. Budapest skal jo være en nydelig by og heldigvis også varmere enn her. 

- Mathilde - 

BARE GODE MINNER

 • 22.02.2017 kl. 14:15

Vel fremme i Trondheim og på vei inn til byen med flybussen med en ekte trønder som sjåfør. Nå føler jeg meg hjemme, haha. Skal bli så deilig å tilbringe noen dager her med venninner. For meg er Trondheim bare gode minner og en fin plass å besøke. Håper alle dere lesere får en fin uke videre!

BORTE BRA, MEN HJEMME BEST

 • 15.10.2016 kl. 10:19


For en fin høstferie vi har hatt! Til alle som ikke har vært i Italia - det anbefales. Og spesielt å dra til Venezia! Selv om vi har hatt en fantastisk tid her skal det bli deilig å komme hjem også. Takk for oss, Italia ♥

- Mathilde - 

TO DAGER I MILANO

 • 14.10.2016 kl. 22:14

Da var vår tid i Italia over. I morgen er det tidlig opp for å rekke flyet tilbake til Norge. Vi har tilbrakt mesteparten av tiden i Venezia og i dag har vi vært i Murano en øy utenfor Venezia, men vi har også tilbrakt to dager i Milano. Det har jeg ikke rukket å blogge om enda, så her kommer bildene. Høydepunktet fra Milano var uten tvil Teatro Alla Scala hvor vi så operaen "The Turn of the Screw". For meg som driver med klassisk sang var jo dette midt i blinken, og for en sal da! 

♥ Har du vært i Milano?

- Mathilde - 

FOR EN BY!

 • 13.10.2016 kl. 11:23

Jeg må bare få si: for en by! Oppholdet i Venezia har vært fantastisk og jeg kommer gjerne tilbake. I går satte vi oss på toget og er nå i Milano som også har vist seg å være en fin by, men ikke i nærheten av Venezia. På hotellet vi er på nå har vi hatt store problemer med å få internettet til å fungere så dette innlegget med de siste bildene fra Venezia skulle egentlig ut på bloggen i går, men det ble altså ikke mulig. Dere kan tro jeg var irritert når ingenting fungerte i går. Det hjalp ikke at jeg hadde internett på mobilen, for der hadde jeg ingen av bildene. Men nå får dere altså se bildene fra en by jeg anbefaler ale å besøke. 
♥ Har du vært i Venezia, i så fall likte du det?

- Mathilde - 

GONDOL

 • 11.10.2016 kl. 22:28


I flere dager har vi prøvd å få ordne med gondoltur, men det har også vært mye annet vi har hatt lyst til å gjøre og derfor har vi ikke fått tid før i dag. Det var utrolig dyrt, men også utrolig fint og veldig kjekt. Jeg tok en hel del bilder, som dere kan se. Det var så mange fine motiver! Selv synes jeg det hadde vært litt trist å ha vært i Venezia uten å ha tatt en gondol, så dette sto høyt på lista. 
♥ Har du prøvd gondol før?

- Mathilde - 

BILDEOPPDATERING FRA ITALIA

 • 11.10.2016 kl. 11:02

Vi har flotte dager her i Italia. Mye fint og se og oppleve. I går brukte vi mesteparten av tiden på et museum og ellers vandret vi rundt i nye trange gater og fant koselige steder å spise. Jeg får ikke tid til lange oppdateringer mens jeg er her i og med at det tar utrolig lang tid å laste opp bildene, men bilder skal det bli! Her har dere bildeserien fra gårsdagen. 

- Mathilde - 

BUSDAGSFEIRING I VENEZIA!

 • 09.10.2016 kl. 23:29

Det beste med å ha bursdag i høstferien, bortsett fra å sleppe å bli sunget for i klassen, et at man har muligheten til å reise utenlands. I dag var to ting forandret: jeg våknet i et nytt land og var et år eldre. 

Jeg har hatt en super bursdag med familien. Jeg har ikke sett dem på en stund nå, noe som gjorde dagen ekstra koselig. Det ble god mat, sightseeing og shopping. Heldigvis har vi mange dager igjen her, for tiden idag har flydd avgårde og det er så mye mer jeg vil få gjort. 

- Mathilde - 

VENEZIA - FØRSTEINTRYKK

 • 09.10.2016 kl. 13:36

I går i tre-tiden var vi ankommet Venezia og brukte resten av dagen på å gå og se oss rundt. Mitt førsteinntrykk av Venezia er at det er en utrolig fin og spennende by med små og trange gater og mye folk. Det er også den byen jeg har vært i hvor jeg at rotet meg mest bort. Jeg pleier å ha ganske god retningssans og kontroll på kartet, men ikke her nei. Kanskje jeg får mer kontroll etter hvert?

- Mathilde - 

TUREN GÅR TIL...

 • 13.09.2016 kl. 18:35

Jeg har for lengst satt på nedtelling til høstferien, for da skal jeg ut og reise! Jeg tror det har kommet ganske tydelig frem tidligere, men jeg elsker å reise. Spesielt kjekt er det å reise til land jeg ikke har vært i før, og med det i tankene går turen til Italia. 

Mens de fleste har tenkt seg hjem i ferien for å treffe familie og venner drar jeg med familien til Venezia og Milano. Det må jo bare bli bra! 
♥ Har du vært i Italia før?

- Mathilde - 

KOSELIG DAG I TRONHEIM BY

 • 07.08.2016 kl. 22:50

Den verste dagen i året er den dagen jeg må dra hjem fra Trondheim. Okay, kanskje jeg tar i litt her, men jeg er bare så glad i denne byen og vennene mine her. Som jeg skrev tidligere ble ikke denne Trondheimsturen helt som jeg hadde tenkt. Jeg var redd jeg kom til å bli sittende alene mens alle vennene mine var på jobb, men heldigvis klarte jeg å finne en løsning på det meste. Jeg dro f.eks. til Hitra med min venninne Victoria, noe som var utrolig koselig.  

I dag har jeg hatt en super dag med Marie. Vi tok oss en liten tur langs Nidelva. Hvorfor har jeg ikke jeg gått der før! Det var jo bare en så nydelig tur. 

 

- Mathilde - 

LagreLagreLagreLagreLagreLagre

EN SISTE DAG I PARADISET

 • 30.07.2016 kl. 12:59

Da var vi omsider kommet oss hjem til Stavanger. Jeg kjenner det var godt å kunne sove i min egen seng etter tre ukers reise. 

Vi brukte hele gårsdagen på hjemturen. Jeg hadde jo tenkt å klare å blogge fra de ulike flyplassene, men det ble ikke så lett ettersom to av tre fly var forsinket og vi ikke fikk den tiden vi hadde trodd i mellomtiden. Men nå er vi altså hjemme og jeg skal begynne å vaske klær før neste reise. Men før jeg setter i gang vil jeg gjerne få vise bildene fra den siste dagen vi hadde i Portugal. 

28. juli - broren min ble 16 år. Den siste dagen var det stort sett bursdagsbarnet som bestemte hva vi skulle foreta oss, men det er jo sånn det skal være når man har bursdag, eller hva? Dagen besto for det meste av å vandre langs gatene, ut og inn av spennende småbutikker og masse god mat. Selv synes jeg det var en flott avslutning på reisen. Vi tok også inn på et nytt hotell med fin utsikt mot elva og en stor bru som ble vårt siste stoppested. Jeg med min høydeskrekk og samtidig lyst til å ta bilder hadde ganske blandede følelser på toppen og ville fort ned igjen. 

En mester i posing: "Mathilde, stå ved den stolpen" 
 

 

EN DAG MED VINGÅRD OG VINSMAKING

 • 28.07.2016 kl. 23:30

Planen var jo så klart å få ut dette innlegget i går, men etter vår lille utflukt måtte jeg nesten bare prioritere søvn. Derfor blir gårsdagens innlegg i dag, så skal jeg få ut innlegget om dagen i dag i morgen. Jeg kan ikke bruke for mye tid bak skjermen i dag etter som broren min har bursdag i dag. 

I går var en innholdsrik dag med fulle tog, båttur langs elva, 36 grader, vingård og vinsmaking. Vi tok en dagstur til Pinhão som er veldig kjent for sine viner, og da spesielt portvin. Det var vingårder hvor enn man snudde seg. Selv var jeg ikke helt overbevist over byen, men båtturen langs Bouro var utrolig fin. Der fikk vi se mange av de mest kjent vingårdene. En av disse tok vi oss også tid til å besøke. Turen endte med vinsmaking hvor jeg glatt sto over. Jeg har enda ikke helt klart å like vin og synes jeg kunne spare foreldrene mine de pengene. Jeg fikk uansett et lite nipp av deres viner. 
- Mathilde - 

VI DRUKNER I SJOKOLADE

 • 28.07.2016 kl. 08:24

Jeg må bare få vise dere et av hotellene vi har bodd på, Fábrica do Chocolate (sjokoladefabrikken). Hotellet passet godt for denne familien som elsker sjokolade. Bygningen hadde tidligere vært en sjokoladefabrikk, og var nå et hotell med sjokolade som tema. Vi ble tildelt rommene Dali og mørk sjokolade. Temaet var utrolig gjennomført. Rommet luktet sjokolade, det sto sjokolade klart til oss da vi kom inn på  rommet, såpene luktet sjokolade, velkomstdrikken inneholdt sjokolade og frokosten var full av sjokolade. I tillegg til alt dette hadde de et helt sjokolademuseum i kjelleren. Skal det først være tema må det være gjennomført, og det fikk de til. 
- Mathilde - 

SHOPPING OG SPA I PORTUGAL

 • 27.07.2016 kl. 00:03

Det blir ikke mye bedre. I går var det strandliv og i dag shopping og spa i det flotte landet Portugal. Det er så deilig med ferie. Nye og spennende opplevelser og total avslapning hver dag. Det er sjeldent vi tilbringer mye tid på hotellet når vi er ute og reiser, vi vil heller oppleve byen. Det er også grunnen til at alle innleggene de siste dagene kommer ut sent på kvelden. I tillegg ligger vi en time bak Norge. 

Nå har vi altså tatt oss inn på et nytt hotell, et spa-hotell og jeg har fått min første massagetime. Vi er tilbake i Porto, en større by hvor det er flere shoppingmuligheter, og det har jeg benyttet meg av. To nye jakker har jeg bla. klart å skaffe meg og en shorts som har vært etterlengtet denne sommeren ettersom jeg fant ut at de jeg har brukt tidligere år ikke passet. 

Vi farter rundt når vi reiser som resulterer i en voldsom tretthet når kvelden kommer. Det er egentlig veldig fascinerende hvordan man kan gå en hel dag uten å merke hvor sliten man er før man setter seg ned utpå kveldingen. Nå er det igjen tid for å finne sengen for meg, for i morgen står en liten utflukt på planen. - Mathilde - 

VAMOS A LA PLAYA

 • 26.07.2016 kl. 00:16

Siden jeg ikke kan portugisisk får overskriften bli på spansk. Uansett beskriver den dagen i dag ganske godt. Vi hadde nemlig enda en velykket strandtur i dag. Denne gangen til den som er kåret til den fineste i området, og det kan jeg være med på. Det var utrolig fint, men isende kaldt vann. Faktisk mye kaldere enn i Norge, det vil si i Oslofjorden hvor det var nesten 22 grader på det varmeste. 

For en utrolig koselig by Viana do Castelo er, det må jeg bare si. Men nå er det sovetid for meg som skal opp tidlig i morgen for å ta toget tilbake til Porto, så her får dere dagens bilder. 
- Mathilde - 

VIANA DO CASTELO - BILDEDRYSS

 • 25.07.2016 kl. 01:31

- Nye inntrykk i ny by

- Mathilde - 

PORTO DAG 1

 • 24.07.2016 kl. 01:45

Da har vi hatt vår første hele dag her i havnebyen Porto. Rent bortsett fra at vi måtte leve store deler av dagen uten bagasje som ikke kom med flyet har det vært en flott dag. Jeg svettet bort der jeg gikk rundt i de eneste klærne jeg hadde, langbukse og joggesko, men den fine byen klarte i stor grad å få meg til å glemme hvor varmt det var. Nå verker det i beina og jeg ser på klokka et det er på høy tid å komme seg i seng, men først vil jeg vise dere noen bilder fra dagen. 
- Mathilde - 

KJOLER FOR EN UKE

 • 23.07.2016 kl. 17:35

Er det noe jeg ikke er flik til så er det å pakke lite. Jeg prøver å pakke mindre for hver gang, men av en eller annen grunn virker det som prøvingen har en motsatt effekt. I år tror jeg jeg hadde rekord i sommerpakking. Vanligvis pleier jeg bare å pakke for to uker på hytta, nå måtte jeg også pakke for en uke i Portugal i samme slengen, så jeg kan jo prøve å skylle på det. I bagasjen har jeg i alle fall klart å pakke hele 6 kjoler. Jeg kan jo nesten ha en for hver dag i uken! Så ja, jeg har stort forbedringspotensiale her. 


♥ Er du flink til å pakke lite?

- Mathilde - 

VI RAKK FLYET!

 • 22.07.2016 kl. 19:57

Når flyet fra Oslo til Lisboa ble nesten 2 timer forsinket ble vi litt urolige for om vi kom til å rekke flyet videre til Porto. Det er en utrolig ubehagelig følelse, for man vet det ikke er noe man kan gjøre for å forsikre at man rekker det. Men heldigvis sitter vi nå på gaten og venter på ombordstigning i Lisboa.

Vi begynte dagen med å stå i kø i en halvtime for å sjekke inn bagasjen. Køen sneglet seg avgårde og det verdte var at køen ikke var lang en gang. Ombordstigningen ble en halvtime forsinket og når vi kom på flyet ble vi sittende i over en time før flyet lettet. Altså fikk jeg 5 timer og ikke 4 med sparking i ryggen av gutten bak.

Men vi rakk i alle fall flyet, så jeg er fornøyd :)

DETTE VIL JEG IKKE GLEMME!

 • 09.02.2016 kl. 17:54

Klasseturen gikk over all forventning og jeg har opplevd mye jeg håper alltid vil bli husket. Likevel kjenner jeg meg selv såpas godt at jeg vet at mye kommer jeg til å glemme etterhvert. Jeg husker en god del fra tidligere turer, men vet det er mye som er blitt glemt. Jeg vet også at å se bilder fra turene hjelper meg å huske. Jeg tok mange bilder på turen og det gjorde de andre også, så i dette innlegget har jeg samlet noen av bildene jeg vet jeg kommer til å like å se tilbake på i senere tid. 

Hvert bilde vil minne meg om en spesiell hendelse eller bare turen generelt, men aller viktigst vil det minne meg og de kjekke folkene jeg går i klasse med. Det gjør meg trist å tenke på at det bare er et halvt år til vi skilles, men disse bildene vil jeg i alle fall alltid kunne se tilbake på! 

♥ Hjelper det deg å se på bilder for å huske? 
♥ Har du minner du er redd for å glemme? Fortell meg gjerne et av dine beste minner. 

- Mathilde - 

 

 

 

 

BILDEDRYSS - BERLIN VOL. 2

 • 07.02.2016 kl. 14:01

Nå har jeg fått sovet skikkelig ut og hatt en rolig start på dagen. Det er virkelig godt når store deler av gårsdagen gikk til reising. I går sto vi nemlig opp klokken 5 og fant ut at frokosten ikke begynte 6, men 7, som altså ville si at det ikke ble noe frokost før vi kom på flyplassen. Og jeg regner med alle kjenner til prisene på en flyplass, så det var litt kipt. 

Men nok klaging. I dagsens bildedryss får dere se bildene fra den siste dagen vi hadde i Berlin. Vi begynte dagen på et kunstmuseum før vi spiste sushi og fortsatte dagen med shopping. På kvelden spiste vi et fantastisk fellesmåltid på en utrolig flott restaurant hvor elle ble servert burgere og drinker. En fantastisk slutt på en fantastisk reise.  - Mathilde - 

BILDEDRYSS - BERLIN VOL. 1

 • 06.02.2016 kl. 18:57

Mange har gjerne fått med seg at jeg har vært på klassetur i Berlin. For bare få timer siden kom jeg hjem og jeg har endelig tid til å oppdatere dere! Det har vært lite blogging de siste dagene rett og slett fordi jeg valgte å sette opplevelsene og vennene mine i første rekke. Dagene var fullstappede og vi kom alltid hjem sent og da ville jeg heller bruke tiden min sammen med resten av gjengen enn å sitte de timene det tok å laste opp bildene på bloggen. Derfor har jeg nå mye å fortelle om mye å vise. 

Vi har hatt noen innholdsrike dager med diverse turistatraksjoner, konserter, shopping og god mat. Ikke tvil om at jeg gjerne ville tatt enda en tur med disse herlige folka! Sammen har vi opplevd alvorligheten og det avskrekkende ved Sachsenhausen. Vi har i større eller mindre grad skjønt fascinasjonen ved selfiestang, og vi har hjulpet hverandre på veien mot en blakk hverdag på shoppingrundene. Noen brukte pengene på klær, mens andre investerte pengene i instrumenter og andre musikkrelaterte duppedingser. 

Selfie

ShoppingSachsenhausen

♥ Når var sist du var på reise?

- Mathilde - 

KLASSETUR - DAG 2

 • 03.02.2016 kl. 00:57

Da var dagen omme og det er tid for dagens bildedryss. I dag har vi opplevd mye og tid til å slappe av har det vært lite av, i alle fall for meg som ikke vil sove på dagtid. Vi har igjen vært skikkelige turister og for meg som ikke har vært her før er jo det mitt i blinken. Jeg har storkost meg selv om hælen nesten tar knekken på meg. Jeg kommer haltende etter de andre, men det går da i alle fall fremover, så det får jeg jo være fornøyd med. I dag har vår lille kjære klasse vært på murvandring, noe som var både sterkt og lærerikt. Vi har sett minnesmonumentet for alle jødene som ble drept under 2. verdenskrig. 

På dette bildet kan du se de flotte medlemmene i Bjergsted motorklubb. Er du nysgjerrig? Ta en titt innom deres facebookside HERKjekt når folk gjør seg flittige med posingen! 

Jentene har funnet sin plass i byen som topmodeller. 

Jeg ble litt sluffet over at filharmonien stort sett var gul (er ikke noe glad i gul), men jeg sparte da ikke på smilet av den grunn. 


♥ Hva har du gjort i dag?

♥ Har du noen tips til hva vi kan gjøre videre i Berlin? 

- Mathilde - 

 

BARE 2 UKER IGJEN!

 • 18.01.2016 kl. 21:33

//bildene er fra weheartit

Jeg innså det i dag. Det er bare 2 uker igjen til jeg reiser til Berlin! Åh, som jeg gleder meg. Berlin-turen blir klasseturen vi har spart penger til lenge. Skulle trodd vi hadde klart å spart opp mer penger ettersom vi har spart så lenge, men når folk ikke er villige til å selge dopapir men bare musikktjenester er det vel ikke så rart. Vi er jo ikke de enste på markedet.

Uansett. Det har vært et slit og jeg har allerede fått klaget litt over hvordan det har vært å ha det økonomiske ansvaret, men nå trenger jeg snart ikke tenke på det mere. Om to uker er vi kommet oss til Berlin. En by jeg aldri har vært i, men som jeg gleder meg enormt til å besøke. Jeg absolutt ELSKER å reise og spesielt når jeg får oppleve nye byer. ♥ Har du vært i Berlin før?
♥ Skal du/har du vært på klassetur?

- Mathilde - 

 

KONTRAST - 1 ÅR SIDEN

 • 31.12.2015 kl. 15:18

De som har følgt meg en stund har sikkert fått med seg hvor i verden jeg var for ett år siden. Nå i jula har jeg stadig sett tilbake på hvordan jeg feiret julen i fjor. Det var en veldig annerledes jul, men ikke noe dårligere enn de vanlige. I fjor var vi nemlig i Brasil. Det ble en jul helt uten om det vanlige der kulde ikke var et problem for å si det sånn. Jeg hater jo kulde så sånn sett passet Brasil meg perfekt. 

Nå har seg sittet å sett på bildene fra nyttårsaften og dagene rundt i fjor og det er veldig koselig å se til bake på dette, men litt rart å tenke på at det bare er ett år siden. Det føles egentlig som det er flere år siden. Når jeg ser tilbake kjenner jeg at jeg lengter litt tilbake til varmen, men jeg fikk jo aldri helt julefølelsen og er veldig glad for at vi feiret en tradisjonell jul i år. Jeg elsker tradisjoner og det ble litt rart å se nyttårsrakettene fra strandkanten i sommerkjole og ikke feire sammen med de vi alltid feirer med. 

Er ikke landskapet fantastisk vel?!  

Jeg har aldri likt kokos, men jeg måtte jo prøve! Ferskpresset appelsinjuice derimot slår aldri feil. 

Always smile to the camera! (Noen andre som synes det ligner litt på det mye brukte bildet av Leonardo Dicaprio?) 

Jeg måtte kjøle ned beina mine og de mange myggstikkene jeg hadde på dem. 

   

Fjorårets nyttårsrakett. 

♥ Har du tilbrakt julen i et fremmed land før?

- Mathilde - 

#fjoråret #nyttår #Brasil #familie #reise #varme #lengsel #rakett #bade 

  Følg meg gjerne på Facebook og Instagram

DET GLEMTE HOTELLET

 • 10.10.2015 kl. 21:31

Jeg må fortelle dere om det flotte hotellet vi bodde på i Sevilla. Vi var her ikke lenge og av en aller annen grunn har jeg ikke fått vist dere bildene fra dette hotellet enda. Det var garantert det fineste og beste hotellet.

Hotellet het Amadeus hotel og var inspirert av klassisk musikk gjennom tidene. Det passet jo perfekt for meg som synger klassisk! Vårt rom het opera og andre rom var oppkalt etter kjente komponister. En av dagene spilte de til og med "Dovregubbens hall"! I tillegg til et gjennomført og interessant tema var innredningen utrolig fin. Overalt fant man instrumenter og de har til og med øvingsrom.♥ Hva synes dere? Var det ikke fint vel?

VI SKÅLTE I CHAMPAGNE

 • 10.10.2015 kl. 17:09

Da har vi kommet oss trygt hjem til det kalde huset vårt i Stavanger. Reisen begynte nokså tidlig i dag morges, men nå er vi altså hjemme igjen. For min del kunne vi gjerne vært i Spania enda en stund. Jeg likte meg der og vet at det å komme hjem etter en ferie betyr stress. Men ja, ja. Ikke noe å gjøre med det. 

Men tilbake til det jeg skulle skrive om. Dagen i går var fullstappet og som kanskje noen fikk med seg hadde jeg bursdag i går. Derfor fikk jeg ikke tid til å oppdatere dere med den siste dagen i Spania. Det har jeg altså tenkt å gjøre nå. 

I går ble det tid til litt skikkelig shopping. Min familie er ikke spesielt glad i å shoppe, men det er jeg, og siden det var min bursdag fikk jeg bestemme litt ekstra. Jeg fant ut at det fantes en Primark ikke langt fra hotellet og her brukte vi både tid og penger i går, ja altså mest jeg da. Vi brukte også tid på å finne en virkelig god tapas-restaurant og resultatet av letingen ble veldig bra. Det ble faktisk den beste middagen jeg spiste på hele reisen. Og siden det var 18 års dag vi skulle feire skålte vi også i champagne. Det måtte jo til, eller?

Mye av dagen gikk med til å vandre rundt i gatene og få med seg mest mulig av det vi ikke allerede hadde fått unnagjort. Man kunne virkelig merke forskjellen på gatene i Málaga på en vanlig hverdagskveld og en fredagskveld. Gatene var fullstappede. Vi kom oss hjem i rimelig tid for å være opplagte til reisen, men avsluttet dagen i baren på hotellet hvor jeg bestilte en sangria. 

♥ Hadde du en fin fredag?

SPANIA - dag 6

 • 09.10.2015 kl. 00:05

Det har vært en lang og flott dag og jeg er så sliten at jeg såvidt klarer å sitte oppreist. Likevel har jeg tenkt å fortelle dere litt om dagen før jeg stuper til sengs. 

Nå har jeg altså brukt 1 time på å laste opp disse bildene, så beskrivelsen av dagen blir kort. Vi Spiste god frokost på hotellet før vi ruslet av gårde til en strand. Der fikk vi både slappet av og badet. Jeg ble selvfølgelig mer rød enn brun... Etterpå tok vi oss turen på borgene som er her i byen. Da fikk jeg tatt mange flotte bilder. Til middag ble det igjen tapas, og jeg synes maten her var enda bedre enn forrige gang vi spiste tapas.SPANIA - dag 5

 • 08.10.2015 kl. 22:39

Hei dere!

I går ble det ikke noe oppdatering fra dagen rett og slett fordi det var problemer med internettet på hotellet. Veldig irriterende når jeg sitter i lang tid og prøver å laste opp bildene uten hell. I dag har vi ikke vært innom hotellet og jeg har derfor ikke kunnet oppdatere dere før nå. 

Så altså, i går var vi inne i katedralen i Sevilla, reiste med tog til Málaga og ikke minst spiste vi veldig god mat. Jeg kåret gårsdagens middag til den beste på smak. Nam nam! I og med at jeg skal skrive enda ett innlegg for i dag, hvis internettet hoder, og det er en stor dag i morgen (i morgen får dere vite hvorfor) har jeg tenkt å vise dere gårsdagen i bilder. 

HERLIG FROKOST

 • 07.10.2015 kl. 10:58

Nå har vi spist en herlig frokost på takterrassen her på hotellet og er klare for dagen. Bagasjen er pakket og etter en siste rundtur i Sevilla er det tid for å ta toget tilbake til Málaga. Jeg håper virkelig toget er i rute denne gangen. 

 

Planene for dagen er å komme oss inn i katedralen. Vi har sett den utenfra men har enda ikke kommet oss inn. Det skal visst gå an å gå opp i tårnet, og det må vi jo prøve selv om jeg har høydeskrekk. Vi får se hvordan det går. Kanskje kommer jeg meg ikke helt opp, men det spørs hvordan trappen er.  Vi vet ikke sikkert om vi får gjort noe annet før vi må komme oss til toget så det får vi ta litt som det kommer. Jeg er blitt veldig glad i Sevilla og vil gjerne komme tilbake en annen gang. Å dra på høsten er nok mye bedre enn på sommeren. Nå er temperaturen perfekt. Ikke for varmt og ikke for kaldt. SPANIA - dag 4

 • 06.10.2015 kl. 23:17

Da var den fjerne dagen i Spania omme. Allerede tenker jeg. Tiden har gått utrolig fort og jeg vil ikke hjem igjen til skole og stress. Dessverre går det ikke an å stoppe tiden, men hadde gått skulle jeg gjerne gjort det akkurat nå. Hotellet vi er på er så utrolig flott og det er så mye jeg vil få gjort før vi reiser til Málaga i morgen. Jeg kommer forresten til å vise dere bildene fra hotellet i morgen. 

  

I dag har vi vært i den mauriske hagen og vært på flamenco show. Den mauriske hagen var bare så flott og svær. Jeg tror bare vi fikk tid til å se halvparten av plassen. Jeg tok så klart mange bilder, men det var ikke turister der så mange av bildene har gjerne et ukjent hode i hjørne, haha. Sånn er det vel når man drar til turistifiserte steder. Flamenco showet var heftig. I begynnelsen var jeg litt skeptisk. Da var ikke energien helt på topp og vanskelighetsgraden var ikke særlig høy. Men etterhvert forsto jeg hvilken underholdning flamenco er. Alt gikk utrolig fort og jeg ble mer og mer imponert. 

Tidligere i dag fikk vi også tid til litt avslappning på toppen av hotellet. De har to veldig flotte takterrasser her og passer perfekt til litt soling, men ikke få forhåpninger, jeg er nok like blek når jeg kommer tilbake. 

Nå er jeg utrolig trøtt, og vi skal stå opp tidlig i morgen for å få mest mulig ut av dagen. Med dette ønsker jeg dere en god natt! 

Goodbye apartment, hello hotel

 • 06.10.2015 kl. 10:56


I dag forflytter vi oss fra leilighet til hotell. Avstanden er ikke særlig lang og vi har allerede vært i det strøket vi skal bo i. Etter å ha sett bilder fra hotellet har jeg store forventninger. Jeg likte meg godt i denne leiligheten, men det skal bli gøy å prøve noe nytt. Nå har vi tenkt å ta oss en liten spasert tur rundt i strøket, og til slutt ende opp på hotellet. Det er drøssevis med små søte butikker her som jeg gjerne vil kikke litt nærmere på. 

Ha en fin dag alle sammen ♥

 

SPANIA - dag 3

 • 05.10.2015 kl. 22:47

Da er vi kommet oss tilbake til leiligheten og dagen har vært super. Som jeg skrev i sist innlegg har det vært litt regn i dag, men det hjalp visst å kjøpe en paraply for den har jeg nesten ikke fått bruk for. Jeg hadde planlagt at paraply var noe jeg ville kjøpe her og håper inderlig den passer i kofferten. Jeg vet ikke om det bare er meg som har denne oppfattningen, men jeg klarer ikke finne spennende paraplyer i Norge. Alle er helt like, nemlig svart, og hvis de er litt interessante er de gjerne veldig dyre. 

Uansett. Jeg har fått kjøpt meg litt annet også og har blant annet forelsket meg helt i en butikk som selger massevis av herlige pysjamaser! Jeg tror jeg var der inne i en halvtime fordi jeg ikke klarte å bestemme meg. Det var så mye fint og herlig. Mye som også kan brukes som koseklær som jeg liker å kalle det. Heldigvis for meg har de en nettbutikk slik at jeg kan få kjøpt mer hvis det blir helt krise, haha. 

Lunsjen i dag ble inntatt på toppen av et kjøpesenter med flott utsikt. Mens til middag ble det tapas. Vi måtte jo prøve tapas og det er ikke dumt å kunne spise og dele på ulike retter. Min absolutte favoritt var potetbiter i dip. 

Resten av kvelden har jeg tenkt å slappe av og lese litt i boken min. Kanskje bør jeg også komme meg litt videre med særemne. Huff, ferie burde være ferie, men det er det ikke. 

Ha en fin kveld!

APARTMENT TOUR

 • 05.10.2015 kl. 14:35

I dag har vært en regntung dag, og vi har derfor vært litt mer inne i leiligheten enn det vi hadde sett for oss. Siden været ikke er noe å skryte av har vi tenkt å bruke dagen på litt shopping. Jeg har allerede investert i en paraply, men jeg håper på å finne noe litt mer interessant. 

Vi har leid oss en leilighet midt i gamlebyen i Sevilla og er veldig fornøyde til nå. Her skal vi være ett døgn til før vi forflytter oss til et hotell. Jeg tenkte det var på tide å vise dere bildene fra leiligheten. Jeg vet med meg selv at jeg synes slikt er veldig kjekt å se. 

Soverom nr.1


Vår lille uteplass.

Stue. 

Bad nr. 1

Bad nr. 2

Soverom nr. 2Kjøkken. 

Hva synes dere?

SPANIA - dag 2

 • 04.10.2015 kl. 23:44

Enda en flott dag er omme og det føles som en evighet siden vi våknet i dag morges, hvis jeg kan si morges i og med at vi ikke våknet før halv elleve. Sånn kan det gå når man bor i leilighet og ikke hotell hvor frokosten er et bestemt tidspunkt. I dag har vi fått sett mye og tatt en hel del med bilder. Jeg har også fått prøvd meg litt på spansk, men de er såpas flinke i engelsk her at det går veldig greit. 

Jeg er egentlig ganske overrasket over at vi klarte å finne så lett frem her. Gatene er utrolig trange, likner hverandre og går på kryss og tvers. Man må virkelig følge med når man går her slik at man kan klare å komme tilbake igjen, haha. 

I dag har vi sett katedralen og plaza de España. Vi har spist god mat hvor kelnerne var utrolig hyggelige og vi har fått i oss en enormt mektig og god is. Nå er jeg utrolig trøtt og har tenk meg rett til sengs. Jeg håper på en like bra dag i morgen. 

Trange gater er det ikke få av her. Dette var et litt artig påfunn synes jeg. God natt ♥

#reise #Spania #mat #ferie #høstferie #katedral #turist

NEXT DESTINATION - SPAIN

 • 24.09.2015 kl. 18:26

Høstferien nærmer seg med stormskritt og destinasjonen er satt. Jeg skal dra med familien én uke til Spania! Jeg gleder meg veldig til å komme til et varmere strøk og få slappet skikkelig av. Jeg har lært spank på skolen i 6 år nå og har enda ikke vært i Spania. Jeg var i Chile før jeg begynte å lære spank, men nå kan jeg kanskje få brukt språket. Jeg har store forventninger og merker at en liten pause fra alt blir veldig deilig. 

Jeg burde egentlig skrive på en skoleoppgave, men likevel sitter jeg her og drømmer meg bort i fantastiske bilder fra Spania. Vi skal både reise til Málaga og Sevilla. Jeg gleder meg spesielt til å få se Sevilla. Håper det kan bli litt shopping også. 

♥ Har du vært i Spania eventuelt hvor?

♥ Hva skal du i høstferien?

#Reise #Spania #Høstferie

5 REISEMÅL

 • 17.09.2015 kl. 17:37

I likhet med mange andre er jeg utrolig glad i å reise. Jeg elsker å oppleve nye steder, kulturer og språk og ikke minst skape flotte minner. Jeg liker best å reise til varme land. Reise fra det kalde Norge når det er som verst. Dagens challenge er å fortelle dere flotte lesere mine 5 reisemål, og det gjør jeg med glede. Kjenner jeg begynner å drømme meg bort bare ved tanken. Landene under kommer i helt tilfeldig rekkefølge. Jeg bryr meg ikke om hvor jeg reiser først så lenge jeg får besøkt alle landene. 

India

Jeg har lenge hatt lyst til å besøke eksotiske India. Jeg har virkelig troen på at dette er et land jeg kommer til å ha en kjekk opplevelse i. Kulturen er en helt annen og det er jo bare superspennende. I tillegg er det et land med høy temperatur og det passer meg perfekt. 

Montenegro

Jeg har ei venninne som har vært i Montenegro og det virker bare helt fantastisk! Langstrakte strender med flotte hav. Bildene herifra er bare helt nydelige. Hit må jeg bare en eller annen gang. Jeg vil heller dra til ette flotte landet enn et sydenland der alle har vært og hvor jeg finner nordmenn på alle restauranter. 

Italia

Jeg har enda ikke vært i Italia og det kan jeg ikke ha noe av. Det er ikke langt å reise, og det er så mye fint å se der. Jeg blir alltid så misunnelig når jeg hører om noen som har vært i Italia. 

Australia

Australia er et land jeg lenge har drømt om å reise til. Hadde det ikke vært så dyrt hadde jeg nok endt opp der på språkreise i sommer og ikke Japan, men misforstå meg rett. Jeg elsket å være i Japan og forelsket meg helt i landet! Australia skal være så flott med sin fantastiske natur, og jeg kan ikke vente med å oppleve det på nært hold. 

Kenya

Jeg har vært i Afrika en gang før, men det var på noen øyer utenfor som heter Kap Verde. Likevel vil jeg dra til selve kontinentet Afrika. Landet jeg gjerne skulle ha dratt til er Kenya. Bare tenk alle dyrene man kan få oppleve på nært hold og en kultur som er helt annerledes enn det vi er vant til. hadde jeg fått sett en av de fantastiske solnedgangene som jeg vet finnes i Afrika hadde jeg blitt overlykkelig!

Bildene er fra Google

Hva er dine reisemål?

 


Følg meg gjerne på min Facebookside

MY HOMESTAY FAMILY

 • 26.07.2015 kl. 14:39

Jeg vil veldig gjerne fortelle dere om den fantastiske familien jeg var så heldig å få bo hos da jeg var i Japan. Jeg kommer ikke over hvor utrolig heldig jeg var som fikk akkurat denne familien som min "homestay family". Familien besto av ei jente Honoka på snart 10, en gutt Koushi på 7, en mor og en far. Hver morgen våknet jeg til herlig frokost og hver kveld ble jeg møtt på stasjonen før vi dro hjem og spiste middag. Det var moren som lagde middag og hver dag var det noe nytt, spennende og godt. De introduserte meg til mye nytt jeg ikke visst om den japanske kulturen og maten i tillegg til at de var utrolig interessert i Norge. Selv barna var interessert. 

Denne familien tok meg med på så utrolig mye kjekt. Shopping, dyrehage, karaoke, forestilling, Mount Fuji og badeland. Det var flere som var misunnelig på meg som hadde en familie som gjorde så mye hele tiden. På fridagene mine hadde jeg alltid klare planer, det var det ikke alle som hadde. Selv om de ville ha meg på mye var det fortsatt alltid opp til meg. Ville jeg heller være med venner og finne på noe annet var ikke det noe problem. Det var frie tøyler og jeg fikk selv bestemme hva jeg ville gjøre. 

Det hjalp meg mye at barna snakket engelsk. Vi hadde så kjekt sammen og det ville ikke vært det samme om vi ikke kunne ha forstått hverandre. Da vi møtte venner av familien var det ofte barna kunne snakke engelsk siden de gikk på samme skole som Koushi og Honoka. Det gjorde det så mye enklere. Jeg ble også veldig glad i disse barna på den korte tiden. I tillegg til å møte venner lot de meg også møte familie. Det synes jeg var veldig koselig. 

Jeg merker at selv om det ikke har gått en uke en gang siden jeg kom hjem svaner jeg dem veldig. Hver dag var et nytt eventyr. De var så utrolig snille mot meg og lærte meg så mye nytt. Barna var så herlige og hjelpsomme. Kvelden før jeg skulle dra kom Koushi på døra inn til rommet mitt og ga meg et brev. Brevet var fra begge barna. Da jeg leste det var jeg på gråten. Det var så utrolig søtt og koselig. Koushi hadde til og med tegnet meg inn i familien. Da ble jeg så ufattelig rørt. Vedlagt lå bilder moren hadde tatt av oss. Ikke nok med dette, men neste morgen sto både moren, faren og Honoka opp klokken 4 for å si hade til meg. Faren kjørte meg til møteplassen og Honoka var med. Honoka hadde alltid vanskelig med å stå opp, men hun ble fortsatt med helt til siste slutt. Selv da vi satt og ventet i bussen i en halv time sto de utenfor. Jeg kommer ikke over at de gjorde dette for meg. Ja egentlig kommer jeg ikke over ALT de gjorde for meg. Det er ikke tvil om at jeg kommer til å reise tilbake for å møte dem.  

Eventyret er over for denne gang

 • 20.07.2015 kl. 22:45

Nå sitter jeg hjemme i min egen seng veldig klar for å legge meg. I går i klokken tre norsk tid kom jeg hjem, og eventyret i Japan var over. Selv om jeg allerede lengter tilbake var det veldig deilig å komme hjem å møte alle sammen igjen. Da jeg etter hvert kom meg til Sola flyplass i Stavanger, etter over frem timers venting på Gardemoen, sto hele familien og kjæresten min å ventet på meg. Det var så herlig å se dem igjen etter tre uker. Det er deilig å komme hjem til det normale hverdagslivet igjen. Da jeg var i Japan føltes det som om jeg var i en slags boble. Hver dag var det nye opplevelser utenom det vanlige og nye inntrykk. Jeg kommer aldri til å glemme denne turen, det var helt fantastisk. 

Jeg vil anbefale alle som ønsker å møte en ny kultur og et land som på de aller fleste måter er ulikt Norge å reise til Japan. Jeg har lært så mye på reisen og føler selv jeg har vokst som person. Å finne frem i Tokyo og på de største togstasjonene på egenhånd gikk helt fint. Det hadde jeg ikke trodd. Det å kunne spasere rundt i en storby uten å være bekymret for å rote seg bort er en fantastisk følelse. Jeg har også fått opplæring i japansk på turen. Jeg har alltid syntes det å lære nye språk er spennende, men nå fikk jeg oppleve hvor mye enklere det er å lære et språk når alle rundt deg snakker det. Jeg kunne ingenting japansk da jeg dro og trodde ikke i min villeste fantasi at jeg kom til å lære så mye som det jeg har gjort. Som jeg har fortalt dere tidligere er det ikke tvil om at jeg kommer til å reise tilbake. 

MY LATEST EXPERIENCE

 • 15.07.2015 kl. 12:42

Nå skal dere igjen få en liten oppdatering fra meg her i Japan. Jeg som hadde så lyst til å oppdatere dere hver kveld har ikke fått det til grunnet flere årsaker. Jeg synes det er dumt, men sånn måtte det bare bli. Vi gjør utrolig mye hver dag, og jeg er alltid urolig sliten når jeg kommer hjem om kvelden. Jeg har besøkt mange turistområder d siste dagene blant annet Mount Fuji og Tokyo Tower. Jeg har også sett havet for første gang siden jeg kom hit og opplevd Tokyos varmedager. Pga. luftfuktigheten her trenger ikke gradestokken vise så alt for mye før det blir skikkelig varmt. I dag tror jeg blir den siste finværsdagen for meg her. Det var kjekt så lenge det varte, men til tider ubehagelig, så det gjør ikke noe at det blir kjøligere. Jeg fikk solt meg i går så da er jeg fornøyd, haha.  Ikke det at det kommer til å synes. Jeg vil nok fortsatt være av de bleke når jeg kommer hjem. Noen andre som kjenner seg igjen eller? 

Nå er det morgen her, og frokosten er snart i gang. I går var det prøvning av Yukata som sto på planen, og i dag er det origami. Jeg gleder meg. For dere som ikke vet hva Yukata er så er det sommerversjonen av Kimono, som på en måte er nasjonaldrakten her. Det beste med all prøvingen i varmen er at vi får ta den med hjem!

 

BILDEDRYSS

 • 09.07.2015 kl. 16:24

Internettet har ikke fungert i det siste. Jeg har ikke klart å laste opp bilder og da så jeg heller ikke vitsen med å skrive innlegg. I dag tok det ekstemt lang tid med bildene så de bildene dere ser i dag er fra noen dager tilbake, men hverken i dag eller i går tok jeg så mange bilder så disse er nok de mest spennende. Siden internettet er såpas dårlig er det stor sjanse for at jeg ikke klarer å oppdatere dere hver dag, men jeg gjør det så ofte jeg kan. 

De øverste bildene er fra Asakusa. 
 

LÆRT NOE NYTT

 • 06.07.2015 kl. 16:36

I dag var nok en regndag her i Tokyo. Det er regnsesong og de fleste dagene til nå har vært nokså grå, men jeg tror morgendagen skal bli lysere. I det minste håper jeg det. I dag måtte jeg ha på langbukse og cardigan for ikke å bli for kald, så jeg håper virkelig på litt finere vær i fremtiden. Men selv om ikke været var noe å skryte av hadde jeg en kjekk dag. På skolen lærte vi om mat. Jeg husker ikke alt vi lærer hver dag, men noe får jeg med meg. I tillegg pleier jeg ofte å se i notatene mine på veien hjem med toget.

Etter skolen i dag hadde vi kalligrafi, som vil si at jeg igjen har lært noe nytt. Det var både vanskelig, nervepirrende og kjekt. Vi brukte blekk og pensel og fikk beskjed om at vi ikke måtte søle, for blekket kom ikke til å gå vekk. Hvis ikke det får folk til å bli litt ekstra nervøse så vet ikke jeg. Vi begynte på papir og avsluttet på en vifte. Jeg brukte mange papir før jeg turte å røre viften. Jeg ville nødig ødelegge alt. Heldigvis ble jeg nokså fornøyd med viften. Kunne alltids vært bedre, men jaja. Et fint minne er det uansett! Det kjekkeste med alt var nok at jeg så fremgang. Fra det første arket til det siste var det stor forskjell. Jeg synes det var veldig gøy, og kjør det gjerne igjen.

Vi ble ferdig litt tidligere i dag enn vanlig, så jeg ble gående rundt å shoppe litt mens jeg ventet på at toget skulle gå, og da jeg kom frem til stasjonen. Hadde kommunikasjonen fungert skikkelig ville jeg nok dratt hjem, men problemet er at jeg kan sende meldinger til moren i familien, men hun kan ikke svare meg. Dermed kunne jeg ikke få henne til å møte meg tidligere. Det er noe vi må få fikset opp i, så om noen har forslag til hva vi kan gjøre er det bare å rope ut :)


Dette lagde Honoka til meg. En utrolig hyggelig overraskelse. Takoyaki, dyrehage, sushi og shopping

 • 05.07.2015 kl. 16:58

Da var enda en dag omme for min del, og det føles som så lenge siden den startet. Vi har gjort veldig mye i dag og det kjenner jeg på kroppen. Vi begynte dagen rolig, det er jo tross alt søndag. Til frokost hadde vi takoyaki. Det var både kjekt å lage og godt å spise. Etter frokost hadde jeg egentlig tenkt meg til "hot springs", men da jeg skjønte at det ikke var lov med bikini altså at man måtte være naken, var det ikke like fristende lenger. Derfor tok vi heller turen til dyrehagen. Det fine med at det er regntid her nå er at det ikke var så mange i dyrehagen som det vanligvis er. Jeg tok veldig mange bilder, men det var mange ganger jeg savnet er linse med mer zoom. 

 

Etter dyrehagen møtte vi noen venner av familien som vi spiste sushi med. Sushi-en var så utrolig god! Det var en utrolig fancy restaurant der sushi-en kom forbi på et bånd og når man så noe som fristet var det bare å forsyne seg i tillegg til at man kunne bestille og da ville det komme på et annet bånd. Det var både kjekt og godt på samme tid! Og ungene er så utrolig søte! 

Vi vurderte å dra på karaoke etterpå, men det er dyrere i helgene enn på vanlige hverdager, så vi bestemte oss for å gå på shopping istedenfor. Jeg trodde egentlig ikke jeg kom til å bruke penger i dag, og var litt lettet, men da vi bestemte oss for å shoppe, brukte jeg en del allikevel. Vi var innom en butikk der alt kostet 7 kr! Da kunne jeg jo ikke la være å kjøpe noe. Haha. Men jeg fikk både kjøpt flere gaver og en skoleveske og det er noe jeg virkelig trenger. Den vesken jeg har nå begynner å gå fra hverandre.
  

Dette ble kåret til dagens beste. 


Vi skrev ønskene våre på stjernepapir og hang dem opp på bambustrær. 

 

HIMMELSLOTT

 • 04.07.2015 kl. 16:26

Dagene flyr forbi og om ikke lenge har jeg vært her i en uke. Jeg har allerede bestemt meg for at dette er et land jeg vil komme tilbake til. I morgen er det søndag, som betyr at jeg ikke har skole eller en planlagt utflukt, og dermed kan bestemme selv hva jeg vil gjøre. Jeg har bestem meg for å være med "familien min". Jeg er ikke helt sikker på hva vi skal, men det har vært snakk om varme kilder og det takker jeg ikke nei til. 

Men så var det dagen i dag. I dag begynte vi ikke før 12.30. Herlig med en litt avslappende morgen og plass på toget. På vei til toget gikk vi også innom en kimono-butikk og kikket. Jeg skal få prøve en senere, og det gleder jeg meg til. Jeg har alltid vært glad i det som har med tradisjon og kultur og gjøre. 

I dag gikk turen til Ghibli museet. Mange av de andre jeg reiser med er veldig opptatt av anime og manga, det er ikke jeg, men jeg har sett noen av Studio Ghibli filmene. Jeg har aldri blitt helt enig med meg selv om hva jeg synes om dem, noen liker jeg og noen ikke. Fortsatt var det veldig gøy å være der i dag. Jeg fikk også kjøpt både en gave og en termos. Det dumme var at det ikke var lov å ta bilder. Dermed er bildene i dag fra parken utenfor. 

Nå sitter jeg "hjemme" og er akkurat ferdig med å vise familien bilder av Norge, familie, venner og bloggen. De er veldig interessert i Norge og sier "god natt" hver kveld. Jeg blir så rørt! Jeg er veldig trøtt og stuper snart til sengs. Skal faktisk være så ærlig å si at jeg er såpas trøtt at jeg ikke har helt kontroll på hva jeg nettopp har skrevet, haha. 

 
Noen som kjenner igjen denne? Den er fra Laputa Himmelslottet. 

Ha en fortsatt fin dag. 

3 DAGER TIL JAPAN!

 • 25.06.2015 kl. 12:03

Jeg har begynt å pakke. Ordboken er kjøpt. Passet ligger klart. Trenger jeg skrive noe mer?

SOLKREMENE DU BØR HOLDE DEG UNNA

 • 22.06.2015 kl. 11:54

Nå er sommerferien godt i gang for mange og solkremen finnes frem fra skapet eller kjøpes på butikkene. Mange tenker ikke over at solkremen i seg selv kan gjøre skade om den ikke er av den rette sorten. Da jeg var ganske liten reise familien til Azorene. Vi var flinke å smøre oss, men tydeligvis med feil solkrem! Jeg og broren min brukte solkremen Nivea Sun Kids Sun Spray som jeg reagerte på og endte opp med soleksem over hele kroppen! Denne solkremen har ikke kommet spesielt godt ut i undersøkelsen "Solkremtest 2015". Jeg synes det er trist at de selger spesielt barnesolkremer som kan være skadelige. Derfor anbefaler jeg alle å sjekke denne testen før dere kjøper årets solkrem. 
Cliniderm er merket som har fått best resultater i testen. 

TAKE ME BACK - BRASIL

 • 11.06.2015 kl. 18:24

Jeg driver virkelig å forbereder meg på sommerferie nå. Gleder meg til å reise og til å oppleve mye nytt. I juleferien valgte familien min og jeg å dra til Brasil. Det ble en ganske annerledes julefeiring, men jeg angrer ikke på at vi tok oss turen. Brasil sto høyt oppe på listen over steder jeg ville reise og jeg reiser gjerne igjen. For meg som elsker sommer, sol og varme gjorde det ikke noe å dra fra kalde Norge. En flott julepresang, det var det. 

I går satt jeg å så gjennom bildene fra turen og innså hvor mye jeg vil tilbake. De nydelige strendene, de hyggelige menneskene og det flotte været. Utrolig spennende var turen og jeg kjenner nå enda sterkere enn før hvor mye jeg gleder meg til Japanturen. For dere som ikke har besøkt Brasil er det absolutt et land jeg vil anbefale å reise til!

Turen opp var grusom i og med at jeg har høydeskrekk, men utsikten gjorde opp for skrekken. Denne stranden er kåret til en av verdens fineste strender!Utrolig at alt dette er laget av sand!

Har du vært i Brasil eller har du planer om å reise dit?

TUREN GÅR TIL JAPAN

 • 28.05.2015 kl. 16:07

I dag er det nøyaktig én måned til jeg reiser til Japan. Jippi! Jeg er overbevist om at turen kommer til å bli fantastisk og uforglemmelig. Jeg reiser alene, altså ikke helt alene, jeg reiser på språkreise, men jeg kjenner ingen fra før av. Da jeg var mindre likte jeg å dra på sommerleirer uten å kjenne noen, for da måtte jeg bare få meg nye venner, og det har vært en suksess hver gang. Hvis noen lurte, nei jeg kan ikke japansk. Jeg har ei venninne som som har bodd i Japan i flere år og hun forventer visstnok at vi skal kunne ha samtaler på japansk når jeg kommer tilbake, men jeg er ikke så sikker på det, haha. Jeg håper og tror jeg kommer til å lære i alle fall litt på de tre ukene jeg er der nede.  

Mange har spurt meg hvorfor jeg valgte Japan. Og det er jo et godt spørsmål. Jeg har aldri vært stor animefan eller drømt om å reise til Japan i nærmeste fremtid, så hvorfor? Grunnen er egentlig ganske enkel. Når jeg er ferdig på skolen før sommerferien er jeg både ferdig med å lære engelsk og spansk. Derfor ville det ikke hjulpet meg skolemessig å dra til et spansk- eller engelsktalende land. Dessuten ville jeg reise litt langt, til et sted jeg ikke har vært før. Noe eksotisk. Australia var alt for dyrt og noe spansktalende var ikke eksotisk nok. USA var et alternativ, men foreldrene mine er ikke spesielt glad i USA og ville ikke jeg skulle dra dit. Jeg hadde i utgangspunktet ikke tenkt på Japan som en mulighet, men da pappa nevnte det ble jeg interessert. Så det var altså Japan jeg endte opp med. 

Jeg kommer til å prøve å blogge mens jeg er i Japan, så hvis du vil følge reisen min er det bare å følge med på bloggen :)

Nå har jeg sett på mange fine bilder av Japan og gleder meg ikke mindre av den grunn.

Har du vært eller vil du reise til Japan?

Mathilde C. Bjørnseth

Hei! Jeg er ei jente på 21 år fra Stavanger som nå studerer interiørarkitektur i Oslo. På denne bloggen vil du kunne lese om meg og min hverdag samt det som interesserer meg. Altså alt fra mote, sminke, interiør og musikk til samfunnet rundt oss. Kontakt: mbjornseth@outlook.com

Follow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no