hits

PICKNICK!

 • 19.05.2018 kl. 20:58

I dag har jeg vært i så godt humør at jeg lagde middag helt frivillig. Jeg elsker å spise ute og stelte dermed i stand til picknick ♥ Åh, det ble bare helt perfekt! Godt må det også ha luktet, for med en gang vi tok med maten ut kom nabokatten løpende. Med været på vår side ble det heller ikke kaldt selv om klokken var nærmere 19:00. 

- Mathilde -

ELTEFRITT BRØD PÅ 1 2 3

 • 29.04.2018 kl. 11:38

Hva er vel ikke bedre enn å bruke en søndags morgen på å smelle i hop et hjemmebakt brød! Det er i alle fall hva jeg har gjort. Men dette er ikke et hvilket som helst brød. Dette er et brødet er eltefritt og ved hjelp av det jeg liker å kalle "brødbakeren" går hele prosessen i en fei! 

Jeg hater, og da mener jeg hater å bli klissete på fingrene. Derfor et dette så supert for meg. Brødet røres nemlig sammen i en og samme bolle og stekingen foregår den samme bollen. Er det ikke fantastisk! Etter at jeg fikk meg denne "brødbakeren" baker jeg stadig brød. Det er jo så lett og på samme tid sparer jeg masse penger. Alle vet at nystekt, hjemmebakt brød er det beste. 

Oppskrift - dette trenger du

 Hvetemel

 Fibra

 Havregryn

 1 ts tørrgjær 

 1 ts salt

 Ca. 20g olje

 360g vann

 Sesamfrø

 Linfrø

Dette gjør du

 Det som gjør det så lett med brødbakeren er at man enkelt plasserer den på en vekt og måler opp alt i en og samme bolle. Hvis du skal lage brødet på vanlig vis vil jeg anbefale samme strategi. Sett en bolle på vekta og mål opp alle ingrediensene i denne. 

 Start med mel og havregryn. Dette skal til sammen måle 400g, men sammensetningen kan du velge selv. Du kan også finne andre meltyper, men husk at det er hvetemel som får det til å henge sammen! I dag brukte jeg 200g hvetemel, 100g fibra og 100g havregryn. 

 Bland alt det tørre sammen og tilsett eventuelle frø. Jeg har valgt linfrø og sesamfrø, men her er det bare å finne frem favorittene og helle oppi en god dæsj. 

 Hell oppi vann og olje og rør sammen. That´s it!

 Det siste du gjør er å legge over en klut og la det stå og godgjøre seg i 8 timer (eller over natten). 

 Stekes i ovnen på 220 grader i 40-50 min. Har du "brødbakeren" vil jeg anbefale å følge instruksene for eltefritt brød. 

Du kan kjøpe "brødbakeren" HER.

- Mathilde - 

 

LØRDAGSFROKOST

 • 10.03.2018 kl. 11:45

Jeg vet ikke med dere, men mine lørdagsfrokoster starter alltid rundt lunsjtid. Kan det fortsatt kalles frokost da? Ikke vet jeg, men uansett. I dag startet jeg dagen med nybakt brød, mmm nam! Det ble nesten like godt som mamma's. Jeg stekte brødet i går...natt og det var derfor helt ferskt i dag. Nå har jeg skjært opp brødet og lagt halvparten i fryseren i håp om at det varer en stund. Hjemmelaget brød er jo stort sett mer mettende enn de du får i butikken, så det er håp. Men er det på tide å få startet dagen. God helg♥

OPPSKRIFT - SMOOTHIE OG SORBET

 • 22.02.2018 kl. 15:12

Smoothie er og blir en storfavoritt og det er alt for lenge siden sist. Jeg vet ikke hvor nyttig det er å legge ut oppskrift her ettersom jeg aldri følger smoothie-oppskrifter selv, men i tilfelle noe skulle være interessert skal jeg legge ut ingrediensene. Jeg vet ikke hvordan dere pleier å lage smoothie, men jeg bruker i alle fall å lage ut i fra hva jeg har liggende av ingredienser og av og til blir det også veldig vellykket. Ettersom jeg tar alt litt på slump er det vanskelig å gjenskape dem og skrive en oppskrift, men jeg vil i alle fall dele dagens ingredienser med dere. 

 Banan

 Avokado

 Bringebær

 Frokostjuice

 Sitron

 Sesamfrø

 Ingefær

 Vann

Denne gangen lagde jeg ikke bare smoothie, men også sorbet! Jeg brukte de samme ingrediensene, men med mindre væske. Avokadoen er med å gjøre sorbeten myk og god i struktur og jeg gleder meg masse til å prøve isen når den er ferdig. 

- Mathilde -

 Facebook HER // Instagram HER // Bloglovin HER

DE BESTE DAGENE STARTER MED EN SMOOTHIE

 • 19.08.2017 kl. 13:33

I dag starer jeg dagen med en smoothie, og da må jo bare dagen bli bra! Det er rart, men helt sant, at hver gang jeg starter dagen med hjemmelaget sunn smoothie får jeg lyst til å fortsette dagen på samme vis. Jeg får ofte lyst til å trene, eller rydde og vaske og jeg får lyst til å bruke tid på en god og sunn middag. De dagene jeg startet på denne måten pleier jeg alltid å bestemme meg for at de skal bli bra, og det blir de, hehe. 

Jeg har hatt en veldig slitsom uke, så at jeg ikke våknet før 11.58 var ikke noe sjokk. I dag har både jeg og Harsha tatt oss fri for å få litt tid til hverandre. Jeg tenkte å ikke ta del i fadderukeopplegg og Harsha skal ikke jobbe. De siste dagene har vi nesten ikke sett hverandre, så det skal bli koselig å gjøre noe sammen. Planen om å gå på kino gikk i vasken ettersom det ikke va noe særlig å se. Det beste alternativet var grusomme meg 3, men den fantes bare på norsk, og det blir ikke Harsha med på. Men noe skal vi da klare å finne på. 

♥ Håper dere alle får en fin helg!

- Mathilde - 

EN LITEN INNFLYTTNINGSFEST

 • 09.07.2017 kl. 22:27


Husker dere jeg fortalte om leiligheten jeg måtte si nei til? Vel, i dag var jeg tilbake igjen for å besøke Therese som flyttet inn for en ukes tid siden. Det er en del flere møbler enn da jeg var der sist, men det er fortsatt en del igjen for å få leiligheten ferdigstilt. 

Jeg vet ikke om det kan kalles en innlfyttingsfest det vi hadde, men det ble kake, så det føltes litt som en feiring. Valget falt på gulrotkake ved bruk av "sunnere kakemix" fra funksjonell mat. Ingen dum idé, for det ble dermed et sunnere alternativ samtidig som jeg syntes det var vel så godt som vanlig. Dessverre glemte vi å kjøpe philadelfiaost, så glasuren ble noe redusert, men jeg vil virkelig få anbefale dette. 

- Mathilde - 

SAMARBEID GIR GODE RESULTATER

 • 03.07.2017 kl. 11:58

Da har Harsha dratt tilbake til Molde og jeg er igjen klar for å dra på hytta. Det skal bli deilig.

I den tiden Harsha har vært her har vi pleid å lage middag sammen og det er noe jeg håper vi kan fortsette med. Det er både koselig og mer effektivt i tillegg til at jeg blir mye mer inspirert til å prøve nye ting. Gårsdagens middag ble ferdig på bare en halv time og var supergod! Jeg visste det var lurt av meg å la Harsha krydre fisken og heller ta meg av tilbehøret, haha. Hvis vi fortsetter på denne måten er jeg sikker på vi kommer til å få mange gode smaksopplevelser i fremtiden. 


- Mathilde - 

 

PITAPIZZA - OPPSKRIFT

 • 30.06.2016 kl. 13:25

Pitapizza er bare fantastisk. Det gjør pizzalagingen mye enklere og kjappere når man slepper å lage bunden selv og nå selger de også grove pitabrød med spelt, et sunnere alternativ med samme smak etter min mening. Ellers er det jo kjekt med små pizzaer hvor alle har mulighet til å toppe pizzaen med det en måtte ønske. Så slipper man å ha halve pizzaen med og halve uten sopp/paprika/mais eller hva det måtte være noen ikke liker, for så å lete etter hvilken del av pizzaen som er uten. Noen som kjenner seg igjen? Vi har alle ulik mening av hva som bør være på en pizza og med pitapizza har alle mulighet til å lage sin favoritt. Jeg legge ved det vi valgte å ha på vår pizza, det ble utrolig godt og kan anbefales, men her er det egentlig helt opp til deg selv. Ovnen på 200 grader i 15 minutter burde være nok. Bon appétit ♥


Enkel tomatsaus

♥ Stek 1 løk og 1 hvitløk 

♥ Ha i 1 boks hakkede tomater 

♥ vann til å tynne ut om nødvendig

♥ Timian om ønskelig

Topping

♥ Sopp

♥ Mozarella 

♥ Spekeskinke

♥ Paprika

♥ Oliven

- Mathilde - 

SUNN MEN OVERRASKENDE GOD SMOOTHIE - OPPSKRIFT

 • 28.06.2016 kl. 18:34

For noen dager siden kjøpte broren min grønnkål fordi han hadde hørt det var sunt, og det er jo sant, men etter min mening er det ikke spesielt godt. Derfor tok jeg på meg oppdraget med å lage en sunn smoothie med grønnkål som fortsatt var god. Det var ikke spesielt lett, men jeg ble faktisk ganske fornøyd med resultatet.

 

Du trenger:

♥ 1 pakke grønnkål

♥ 1 beger vaniljekesam 

♥ 1 pakke smoothieblanding m/ ananas, mango, grønnkål

♥ 2 spiseskjeer chiafrø

♥  2 spiseskjeer havregryn

♥ 1 eple

♥ 1 banan

♥ 1 avokado

♥ vann etter behov

 
Jeg hadde ikke juice tilgjengelig i dag, så derfor ble det et helt beger vaniljekesam. Jeg vil nok heller anbefale å jevne ut den bitre smaken av grønnkål med noe juice. Jeg begynte å bruke litt vaniljekesam, så litt til og enda litt og til slutt hadde jeg brukt hele, haha. 

♥ Har du noen gode oppskrifter med grønnkål?

- Mathilde - 

SMOOTHIE TIL 17.MAI?

 • 16.05.2016 kl. 15:38

Hva passer vel bedre en en forfriskende smoothie i dette vårværet. Slik startet i alle fall jeg dagen. Det er 17. mai i morgen dere! Jeg hadde i alle fall ikke takket nei til en herlig smoothie så her har dere en oppskrift dere kan friste slekt og venner med, eller rett og slett bare kose dere med sev! 

Håper det smaker! Ha en fin 16.mai ♥

- Mathilde - 

RASKERE OG ENKLERE MIDDAG SKAL DU LETE LENGE ETTER

 • 12.04.2016 kl. 19:12

Som jeg har sagt gjentatte ganger nå har jeg det utrolig travelt for tiden. Derfor var det veldig praktisk at middagen i går faktisk bare tok 2 min. å tilberede. Ja, jeg mener faktisk 2 min. Mange ingredienser trenger man ikke heller. Jeg benyttet meg i hovedsak bare av to. 

Noen andre som har prøvd seg på fersk pasta av toro? Hjemme hos meg har det i alle fall slått an. Det trenges bare å koke i 1 min. og har en herlig smak av grønnsaker. I går tok jeg i bruk pastaen med brokkoli og erter og det passet utrolig godt til den varmrøkte laksen jeg fant i kjøleskapet. Laksen var nok først og fremst innkjøpt som pålegg, men fungerte superbra som middag også. Da pastaen var klar la jeg fisken oppå og tok litt olivenolje over for å få pastaen mer saftig.  Og vipps så var middagen klar! 

Det eneste du trenger er:

♥ Fersk pasta

♥ Varmrøkt laks 

♥ Olivenolje om ønskelig ♥ Hva synes du om oppskriften? 

- Mathilde - 

SMOOTHIE BOWL - OPPSKRIFT

 • 02.04.2016 kl. 09:34

Hei alle sammen! 

For en liten stund siden lovet jeg dere forskjellige oppskrifter. Jeg har gitt dere en av oppskriftene, på tapenade som fikk god tilbakemelding, så nå tenkte jeg å gi dere oppskriften på en god smoothie bowl. 

Du trenger:

♥ Frosne bær (jeg brukte banan, jordbær og blåbær)

♥ 2 modne bananer (modne bananer er naturlig søte)

♥ 3 spiseskjeer havregryn (hjelper å holde på metthetsfølelsen)

♥ Appelsinjuice til tykkelsen er passende

Når man lager smoothie bowl må man passe på at den blir god og tykk. Blir den for tynn blir den vanskelig å spise med skje. Da kan man like gjerne drikke den som vanlig smoothie. 

♥ Hva synes dere om at jeg legger ut slike oppskrifter?

- Mathilde - 

HJEMMELAGET SUNDT PÅLEGG - OPPSKRIFT

 • 29.03.2016 kl. 18:23

For noen dager siden skrev jeg et innlegg hvor jeg fortalte om den fantastiske frokosten jeg hadde, med tapenade på hjemmlaget brød og smoothie bowl. Jeg lovet dere oppskriftene, og her kommer den første. 

Det er sikkert ikke alle som vet hva tapenade er, ikke rart for det er nok ikke et vanlig pålegg hos de fleste. Man kan vel også kalle det for olivenpaté, men det ordet tror jeg skremmer mange. De aller fleste jeg kjenner liker ikke oliven, noe som er helt uforståelig for meg som har elsket det siden jeg fikk tenner. En annen grunn til at folk ikke har hørt om dette pålegget er at det er rådyrt å få kjøpt, men så klart ikke om man lager det selv ♥ Derfor vil jeg gjerne få dele denne utrolig enkle oppskriften med dere. 


Du trenger to ingredienser: Oliven og hvitløk. Har du ett glass oliven tilsvarer dette ett fedd hvitløk. 

Disse to ingrediensene knuser du sammen med en stavmikser, og voila, du har tapenade. Et sundt, godt og enkelt laget pålegg. 

Selv synes jeg tapenade smaker litt anderledes enn bare oliven, og ikke bare pga. hvitløken. Derfor vil jeg anbefale folk å prøve selv om de ikke en fan av oliven. Det er jo også mulig å eksperimentere med andre krydder, olivenolje osv. for å få den smaken man ønsker, eller eventuelt prøve å få vekk smaken av oliven. 

♥ Har du prøvd tapenade før?

 

- Mathilde - 

Follow

EN HIMMELSK SMOOTHIE

 • 09.03.2016 kl. 11:48

Hei på dere!

I dag er det planleggingsdag på skolen, men mye fritid blir det fortsatt ikke tid til. Jeg har en oppgave som skal leveres inn denne uken, og jeg har såvidt begynt! Jeg har en hau med noteter, men det er å skrive oppgaven og ordlegge sg riktig som tar tid. 

Selv om jeg har en streng timeplan i dag bestemte jeg meg for å legge inn tid i en sikkelig frokost, som resulterte i smoothie. Det er en stund tiden sist, men jeg elsker en god smotthie, så jeg fant frem det jeg hadde og resultatet dere, det ble fantastsik! Det var nok mest av alt heldig at den ble så god, for jeg fulgte ikke så nøye med i hvor store mengder jeg puttet oppi, men denne må faktisk være den beste jeg har laget! 

♥ Frosne skogsbær ♥1 Banan ♥Appelsinjuice ♥Blåbærjuice ♥1/2 Liten sitron 

Nå har dere ingrediensene, så er det bare å eksperimentere. Jeg må bare informere om at jeg elsker sur smoothie, så hvis du ikke liker det spesielt godt bør du passe på mengden av sitron. Bruk restene av sitronen i en vannmugge som du setter i kjøpeskapet, så får du friskt vann neste gang du trenger å fylle på med litt veske. 

♥ Har du mye å gjøre for tiden?

♥ Synes du smoothien høres god ut? 

Husk at i dag er siste dagen du kan melde deg på konkurransen! Du kan også bruke rabattkoden på 20%. 

- Mathilde - 

BANANPANNEKAKER OG SMOOTHE - oppskrift

 • 12.02.2016 kl. 15:57

I forrige innlegg fortale jeg om den fantastiske frokosten som startet dagen min og jeg lovet å legge ut oppskriften. Jeg er ikke egentlig veldig glad i å lage mat, men da jeg lagde dagens frokost koste jeg meg faktisk. Det er så kjekt når noe så godt kan være så enkelt å lage! Og som jeg trodde holdt det lenge. Jeg er enda ikke sulten!

Bananpannekake

Bananpannekakene har jeg lagt ut oppskrift på før og den kan dere finne HER. Det som er greit med denne oppskriften er at den har stort slingringsmonn. I dag ble den litt annerledes enn originaloppskriften fordi jeg hverken hadde yoghurt eller kultura naturell. Da må man jo bare bruke det man har, så i dag brukte jeg biola med jordbærsmak. Jeg var litt redd for at det ville ødelegge smaken, men det gjorde det heldigvis ikke, de ble faktisk mer saftige. 

Smoothie

Du trenger:

♥ 1/2 banan (ville tatt en hel hvis det ikke var for at den andre halvparten ble brukt til pannekakene)

♥ Frosne skogsbær (mengde etter ønske)

♥ Apelsinjuice (så mye som trengs for rett konsistens)

♥ 1/2 eple

♥ 2 ss havregryn♥ Klarte jeg å friste dere?- Mathilde -  

#mat #oppskrift #bananpannekake #smoothie #frokost 

FRISK SALAT OG HVITLØKSBRØD - oppskrift

 • 10.02.2016 kl. 19:23

Jeg bare elsker hvitløksbrød, men her i huset er det ikke ofte det blir servert. For litt siden kjøpte jeg det inn til en litt finere anledning, men klarte å glemme dem (tenk det!). I går ville jeg lage en rett som ville passe til hvitløksbrød, og jeg synes jeg traff veldig godt. Salat er jo sunne saker og ingen tvil at det passet med de etterlengtede hvitløksbrødene. 

Dette trenger du (6 porsjoner)

♥ Salat

♥ 1 agurk

♥ 1 paprika

♥ 4 tomater

♥ 1 maisboks

♥ 1 glass oliven

♥ 1 stor avokado

♥ 1 boks kyllingskinke

 

Alt av grønnsaker skylles og skjæres opp og skinken stekes før den tilsettes i salaten. Man kan enkelt sløyfe eller tilsette mer i salaten om det skulle ønskes. Jeg serverte retten med pastaskruer, men det er ikke nødvendig. Det er utrolig lett og går superfort, men pass på å ikke gjøre den feilen jeg gjorde; å glemme hvitløksbrødene i fryseren. Haha! Slik gikk det for seg:

Pappa: Skal du ikke steke noe i ovnen?

Meg: Hva skulle det være? Det er jo salat!

Pappa: Men hva med hvitløksbrødene?

Meg: ... Ja, det var jo derfor jeg skulle lage denne maten. 

Litt fjern for tiden kan du si, men det ble da mat til slutt. 
♥ Hva synes du om hvitløksbrød?

- Mathilde - 

#oppskrift #nam #hvitløksbrød #salat #middag #hverdagsmat #enkelt

A WARM CUP OF TEA

 • 10.12.2015 kl. 13:59

Jeg har enda ikke lært meg til å like kaffe, men te det drikker jeg mye av, og spesielt nå når jeg er syk. Minusgradene har enda ikke vist seg her, men jeg tviler på at det er lenge til, og jeg synes jo allerede det er kaldt. Varm drikke passer utmerket på denne tiden av året og da er te den absolutte vinneren for meg. Vi har alltid mange te-sorter og jeg får stadig vekk te i gave (folk skjenner meg så godt). Nå har vi gått til innkjøp av enda flere nye typer som blir spennende å smake. Og jeg gleder meg spesielt til å smake juleteen. 

Når det gjelder merker av te er jeg blitt veldig glad i YogiTea og Pukka. De har begge mange forskjellige og spennende smaker. Jeg synes fort breakfasttea kan bli veldig kjedelig, mens med YogiTea og Pukka trenger jeg sjeldent tilbehør fordi smaken i seg selv er god nok. Begge merkene har også ulike detox te som skal være så rensende og de smaker stort sett veldig godt også. 

♥ Har du prøvd YogiTea eller Pukka?

- Mathilde -

#tea #te #YogiTea #Pukka #godt #rensende #varm 

 

EN SUNNERE DESSERT

 • 04.12.2015 kl. 20:20

Jeg har alltid vært veldig glad i dessert og spesielt is. Jeg har så lenge jeg kan huske elsket is, men det er jo ikke akkurat det sunneste man kan spise. For noen dager siden hadde vi en dessert som også var utrolig god, men mye sunnere, nemlig frukt dyppet i mørk sjokolade! Ah, det var bare superdeilig. Det er nok mange som har gjort dette før, det er på ingen måte en ny oppfinnelse, men jeg må få lov til å skryte av hvor godt det var. Vi hadde fire forskjellige typer frukt og denne mengden med frukt var akkurat passe masse for vår familie på fire i tillegg til at det passet utmerket til en plate sjokolade. 

♥ 1 Appelsin ♥1 Pære ♥ 2 Bananer ♥ 1 Eple

Vi hadde all ulike meninger om hvilken frukt som passet best med sjokoladen, men min rangering ble sånn:

♥ Appelsin

♥ Banan

♥ Pære 

♥ Eple

Også jeg da som ikke en gang er veldig stor fan av pære!♥ Har du prøvd dette før, i så fall hva synes du?

- Mathilde - 

#mat #sundt #frukt #sjokolade #nam #dessert #helgekos

HER ER OPPSKRIFTEN

 • 29.10.2015 kl. 18:38

Jeg sa jeg skulle legge ut oppskriften på smoothien jeg laget tidligere i dag, og her kommer den. Denne smoothien er veldig kjekk hvis man ikke har så mye å lage smoothie med i alle fall for meg som ofte har epler og gulrøtter hjemme. Det dette innlegget vil jeg bevise at man ikke trenger å ha mye og dyre saker for å lage en god smoothie som ikke mist er sund. 

Dette trenger du:

♥ 1 eple

♥ 2 gulrøtter

♥ Sitronsaft etter ønske

♥ Vann for å få rett tykkelse

Jeg la til litt av en vitamindrikk som jeg drikker hver dag men som ikke smaker godt. Når jeg hadde det i smoothien fikk jeg det i meg uten å kjenne smaken. Vinn vinn situasjon!#smoothie #drikk #gulrot #eple #nam #sundt #godt

- Mathilde - 

SKOGSBÆRSMOOTHIE - Oppskrift

 • 17.10.2015 kl. 09:13

Jeg er snart på vei til skolen for å jobbe med musikalen, men før det har jeg tenkt å dele en smoothie-oppskrift med dere. Jeg eksperimenterer alltid litt med oppskriftene og denne ble jeg veldig fornøyd med. Både sund og god!

Dette trenger du: 

♥ En banan

♥ En neve spinat

♥ Ca. 150g skogsbær

♥ En stor gulrot

♥ En dl havregryn

♥ Vann etter behov♥ Ha en nydelig dag!

#smoothie #sundt #godt #helg #musikal #skogsbærsmoothie #nam 

VEGETARISK LASAGNE

 • 28.09.2015 kl. 20:15

Jeg fortalte dere at det jeg skulle lage middag i dag og da ble det vegetarisk lasagne med spinat, linser og gulrot. Jeg hadde aldri laget dette før, men ble strålende fornøyd og hvis ikke resten av familien sier den var god for å være høflige, er de enige med meg. Siden denne lasagnen var både god, rask å lage og sund har jeg tenkt å dele den med dere. 

Dette trenger du:

♥ 2 bokser hakkede tomater

♥ 2 kartonger ferdigkokte linser (=ca. 4,5 dl kokte linser)

♥ 2 ss (1 terning) grønnsaksbuljong 

♥ 3 gulrøtter

♥ ca. 100 g fersk spinat

♥ Litt revet ost

♥ Lasagneplater

♥ 1 stor tomat

♥ Sett ovnen på 200 grader.

♥ Begynn med å skylle og sile linsene. Kok dem opp sammen med hakkede tomater og buljong. La det koke i 5-10min. 

♥ Mens dette koker: skrell og kutt opp gulrøttene i smale strimler på langs. Skyll spinaten, kutt opp tomatene i tynne skiver og riv osten. 

♥ Da er det bare å starte å legge ingrediensene lagvis i en ildfast form. Hvordan du gjør det er litt opp til deg selv. Jeg varierte litt og hadde to lag med spinat og ett med gulrøtter, mens sausen og ost hadde jeg mellom hvert lag. Det kan være lurt å ha saus på lasagneplatene for å være sikker på at de blir myke. Plaser tomatene på det øverste laget og dekk til med ost. 

♥ Sett den i ovnen og la den stå i ca. 40 min. 

Oppskriften har jeg funnet på veganmisjonen.com. Oppskriften er egentlig vegansk, men siden jeg brukte vanlig buljong og ost ble min bare vegetarisk. 

Ha en fin kveld alle sammen!

#middag #oppskrift #vegetarisk #vegan #nam #mandag #anbefales

OREO MUD CAKE

 • 30.08.2015 kl. 12:46

Jeg fortalte dere i går at jeg hadde planer om å lage kake sammen med kjæresten min. Etter å ha søkt litt rund fant vi en oppskrift på en oreokake som så utrolig usunn og god ut. Da vi leste ingrediensene forsto vi at når det gjaldt usunn hadde vi helt rett. Men det må da være lov å være usunn en gang i blant, eller hva? Det tok ganske lang tid å lage, men siden vi gjorde det sammen var det en koselig lørdagsaktivitet. 

Dette trenger du:

Kakebunn:
 150 g smør
 1 dl kakao
 2 egg
 3 dl sukker
 2 ts vaniljesukker
 2 dl hvetemel
 150 g Oreokjeks

Trøffelsjokoladekrem:
 2 dl kremfløte
 100 g smør
 300 g hvit sjokolade
 100 g mørk kokesjokolade

Fyll og pynt:
 150 g marshmallows
 150 g Oreokjeks (se tips)
 sjokoladesaus (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Kakebunn:

Smelt smøret i en kjele og ta kjelen av platen. Tilsett kakao og rør til den har løst seg opp i det varme smøret.Visp sammen eggene, sukker og vaniljesukker (du trenger ikke å piske eggedosis). Bland i sjokoladesmøret. Rør deretter i hvetemelet til en klumpfri deig. Grovhakk Oreokjeksene og vend inn i deigen til slutt. Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 15 minutter (kaken skal ikke være helt gjennomstekt i midten). Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den i formen. Sett kaken gjerne i kjøleskapet i et par timer.

 

Trøffelsjokoladekrem:

Imens lager du sjokoladekremen: Varm opp kremfløte og smøret i en kjele, til smøret har smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade og mørk sjokolade. La sjokoladen ligge i den varme smørfløten til den begynner å smelte. Rør sjokoladeblandingen jevn og klumpfri.

Avkjøl til sjokoladekremen er tykk og romtemperert.
 

Montering:

Klipp marshmallowsene opp i mindre biter (dette trenger du ikke å gjøre dersom du bruker mini marshmallows). Fordel disse over kakebunnen i formen (spar noen av marshmallowsene til pynt).

Hell over trøffelsjokoladekremen. Sett kakeformen i kjøleskapet i et par timer, så sjokoladekremen blir stivere i konsistensen. Ta kaken ut av kjøleskapet og fordel over resten av marshmallowsene og grovt hakkede Oreokjeks. Trykk dette godt ned i sjokoladekremen og sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladekremen stivner helt (kaken kan godt stå i kjøleskapet over natten).

Når trøffelsjokoladekremen har stivnet helt, er det lett å få kaken ut av formen. Løsne kaken fra formen, dra av bakepapiret fra undersiden og flytt kaken forsiktig over på et passende kakefat.

Ringle over godt med sjokoladesaus før servering.Oppskriften er fra "Det søte liv". 

BANANPANNEKAKER - oppskrift

 • 24.06.2015 kl. 12:06

Bananpannekaker er noe skikkelig gode greier. Og er både enkelt å lage og sunt. Å ha pannekaker til frokost er luksus man kan unne seg en gang i blant, men de trenger ikke være proppet full sukker og mel. Disse pannekakene er både søte og fyldige og kan spises med god samvittighet. Disse blir gjerne kalt frokostpannekaker, men fungerer fint både til lunsj og kvelds. Det er også en fin måte å bli kvitt en litt for moden banan. Siden jeg fikk oppskriften av ei venninne for ca. ett år siden har den blitt brukt en god del. Her hjemme er vi storfornøyde, disse går ned på høykant. Selv broren min som ellers ikke er så begeistret for banan har en forkjærlighet for disse pannekakene. 

 

Bananpannekaker

5 små pannekaker - 1 porsjon

 

 1/2 moden banan

1 egg

 2ss havregryn

1 ss fin spelt / hvetemel

1/2 ts bakepulver

1 ts kanel

1 ts kardemomme

1 ss yoghurt naturell eller liknende

- olje / smør til steking

 

Mos bananen med en gaffel, og rør inn egget. Tilsett krydder, mel, havregryn og yoghurt, og bland godt. Stek 5 små pannekaker i varm panne med litt olje eller smør.  Hvis du steker fem pannekaker får du pannekaker med en diameter på ca 10 cm. Du kan like godt steke to eller tre litt tykkere og større, alt etter ønske. Topp med ønsket tilbehør!

 Det er  mye forskjellig man kan toppe disse pannekakene med. Cottage cheese / bær / frukt / honning /kanel / syltetøy osv. Her er det bare å prøve seg frem. Det skal mye til at det blir feil. Min personlige favoritt er syltetøy og brunost. Det flotte er at de gjerne kan spises som de er også. Bananen gjør pannekakene både søte og gir dem en god konsistens. 

Bon appétit

 

 

 

HERLIG SUND FROKOST

 • 16.06.2015 kl. 10:14

I skrivende stund sitter jeg og spiser en herlig frokost. Jeg er snart på vei ut dørene for å høre eksamenskonsertene for de som går i tredjeklasse. Jeg gleder meg og håper på masse bra musikk. Jeg valgte i dag å stå opp litt tidligere enn nødvendig for å ha god tid og kunne lage meg en god frokost. 

Jeg har nå fått testet det nye kameraet og er storfornøyd! Gleder meg til å ta masse bilder og filmer videre fremover. Spesielt når jeg er i Japan. 

SMOOTHIE - Oppskrift

 • 12.06.2015 kl. 11:46

Til frokost i dag lagde jeg meg en herlig smoothie. Jeg elsker smoothie. Måten det er lett å lage og samtidig både næringsrikt og godt. Jeg eksprimenterer ofte med smoothiemaskinen og dagens resultat ble jeg storfornøyd med!

Dette trenger du:

♥ 1 banan

♥ 1 kiwi

♥ 1 eple

♥ 1/2 pakke frosne skogsbær

♥ Vann til du får riktig konsistens

I skrivende stund sitter jeg nå ute i hagen og kjenner sola steike på de svarte sokkene mine mens jeg hører saksofonspill fra naboen. 20 grader er det nå i Stavanger. Er ikke livet herlig?

#oppskrift #smoothie #langhelg #frokost #fredag

 

LOMPEPIZZA

 • 04.06.2015 kl. 16:58

Nå sitter jeg og koser meg med lompepizza. En veldig grei utvei om du har dårlig tid, har lyst på varmmat og tilfeldigvis finner lomper. Her hjemme har vi nesten alltid lomper. Det er så greit som mellommåltid og kan brukes til så mangt, feks. lompepizza. Et slikt måltid som dette er også greit når du skal kvitte deg med tørre kjedelige lomper. Jeg er ikke glad i å kaste brukbar mat. Alt som ikke er muglet eller ødelagt på en annen måte kan spises. At lompene er tørre er da ingen unnskyldning. 

Endelig er været bedre, så da jeg kom hjem i dag tok jeg noen outfit-bilder. Skal legge ut et innlegg senere i dag med disse bildene. Nå er det ikke lenge før jeg skal på dans. Vi har ikke vanlig øving lenger, men valgfritt opplegg, så i dag skal jeg på styrke og tøy. Nøyaktig hva jeg trenger nå før sommerferien. På veien har jeg tenkt meg innom japanphoto for å se på kamera, så nå er det nok ikke så lenge til jeg får meg et nytt kamera og kan begynne med videoblogging. Gleder meg!

Smoothie eksperiment

 • 11.05.2015 kl. 13:57

Som tidligere sagt har jeg en tendens til å ikke ta hensyn til at jeg er syk, men det har jeg i dag. Jeg fant ut at det var bedre å være borte fra skolen i dag, og være sikker på at jeg er opplagt til onsdagen når jeg har to vurderinger, og i tillegg får vite om jeg har kommet opp i skriftlig eksamen. Jeg har for det meste sovet og slappet av, men senere må jeg nok gjøre litt skolearbeid. Til frokost lagde jeg meg smoothie. Vi hadde ikke banan, som jeg alltid bruker når jeg lager smoothie, så da måtte jeg eksprimentere litt. Resultatet ble ikke så aller værst. Den smakte ganske sundt, men smaken ble bedre og bedre etter hvert. Den er inspirert av den forrige smootien jeg lagde, men jeg vil heller anbefale den forrige :) 

Noen flere enn meg som er syke?

Lørdagens delikatesser

 • 02.05.2015 kl. 22:12

Enda en flott dag er snart omme. Her har vi hatt nydelig vær, litt kaldt til tider, men når vinden løyet var det nokså varmt. Vi startet dagen med frokost på terrassen. Senere tok vi turen til Egersund, som ikke er så lagt herifra. Der fikk vi handlet litt nødvendigheter samt litt annet kjekt. Vi kjøpte bla. maling, som jeg kommer til å vise senere hva jeg har tennkt å bruke på. Vi tok oss også tid til et kafébesøk. 
Her er noe av det jeg kjøpte i dag. De var på halv pris på interiørbutikken feel. Her tenkt på å kjøpe slike lenge, og ble så glad da jeg så dem. 
Til middag i dag ble det grillede burgere. Det ble utrolig godt, spesielt siden vi hadde hjemmelagde burgerbrød. Dette var det Magnus, broren min som stod for, og han har vært så snill og latt meg dele oppsriften med dere! 
Dette trenger du: 
200g rugmel
200g speltmel
100g hvetemel
2 dl vann
2 dl naturell kulturmelk
litt olivenolje
1/2 ts salt
1 ts honning
50g havregryn
25g gjær
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 250 grader. Bland  sammen honning, smuldret gjær og 1 dl lunket vann i den bolle. Bland sammen alt det tørre i en annen bolle. Når dette er gjort blander du sammen innholdet fra begge bollene + resten av ingrediensene. Pass på å blande godt. Kna deigen og la den heve. Kna den på nytt etter hevingen, form den til 8 burgerbrød og la dem etterheve på stekeplate med bakepapir, før de settes inn i ovnen i ett kvarter. 
Mathilde C. Bjørnseth

Hei! Jeg er ei jente på 20 år fra Stavanger som nå studerer interiørarkitektur i Oslo. På denne bloggen vil du kunne lese om meg og min hverdag samt det som interesserer meg. Altså alt fra mote, sminke, interiør og musikk til samfunnet rundt oss. Kontakt: mbjornseth@outlook.com

Follow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no