hits

KONTRAST - 1 ÅR SIDEN

 • 31.12.2015 kl. 15:18

De som har følgt meg en stund har sikkert fått med seg hvor i verden jeg var for ett år siden. Nå i jula har jeg stadig sett tilbake på hvordan jeg feiret julen i fjor. Det var en veldig annerledes jul, men ikke noe dårligere enn de vanlige. I fjor var vi nemlig i Brasil. Det ble en jul helt uten om det vanlige der kulde ikke var et problem for å si det sånn. Jeg hater jo kulde så sånn sett passet Brasil meg perfekt. 

Nå har seg sittet å sett på bildene fra nyttårsaften og dagene rundt i fjor og det er veldig koselig å se til bake på dette, men litt rart å tenke på at det bare er ett år siden. Det føles egentlig som det er flere år siden. Når jeg ser tilbake kjenner jeg at jeg lengter litt tilbake til varmen, men jeg fikk jo aldri helt julefølelsen og er veldig glad for at vi feiret en tradisjonell jul i år. Jeg elsker tradisjoner og det ble litt rart å se nyttårsrakettene fra strandkanten i sommerkjole og ikke feire sammen med de vi alltid feirer med. 

Er ikke landskapet fantastisk vel?!  

Jeg har aldri likt kokos, men jeg måtte jo prøve! Ferskpresset appelsinjuice derimot slår aldri feil. 

Always smile to the camera! (Noen andre som synes det ligner litt på det mye brukte bildet av Leonardo Dicaprio?) 

Jeg måtte kjøle ned beina mine og de mange myggstikkene jeg hadde på dem. 

   

Fjorårets nyttårsrakett. 

♥ Har du tilbrakt julen i et fremmed land før?

- Mathilde - 

#fjoråret #nyttår #Brasil #familie #reise #varme #lengsel #rakett #bade 

  Følg meg gjerne på Facebook og Instagram

DIY - SERVIETTBLOMSTER

 • 30.12.2015 kl. 13:44

I går lovet jeg dere at jeg skulle vise hvordan man bretter servietter slik at de blir seende ut som blomster. I går på juletrefesten var det jeg som fikk ansvar for å dekke bordet og da kunne jeg ikke dy meg. Jeg måtte bare lage blomster av serviettene. Jeg kan ikke mange stilige måter å brette servietter på, men disse blomstene, de kan jeg. 

♥ Hvilken vei du begynner å brette har betydning for hvordan blomsten blir seende ut. I dette innlegget vil jeg vise hvordan du lager blomsten til venstre på bildet over. For å lage blomsten til høyre begynner du med servietten motsatt vei. 

♥ Begynn med å brette servietten helt ut. 

♥ Snu servietten slik at den fargede siden ligger opp og begynn å brette alle hjørnene mot midten. 

♥ Brett så en gang til hjørnene mot midten. Da vil den bli seende ut som på bildet over. 

♥ Snu servietten slik at bretten ligger ned mot bordet. 

♥ Brett en siste gang hjørnene inn mot midten. 

♥ Finn frem et glass som du legger den brettede servietten oppå, uten å snu den. 

♥ Brett ned kantene som vist på bildet over. 


♥ Servietten vil bli seende sånn ut. De gjenværende kantene brettes også ned på samme måte. 

♥ Når alt er brettet ned vil blomsten ligge over glasset på denne måten. 

♥ Snu blomsten og sett glasset oppi. Vanskeligere er det ikke!Håper dere likte blomstene og at dere forsto forklaringene mine. Hvis ikke er det bare å stille spørsmål. Av erfaring kan det være lurt å ha noen servietter i bakhånd. Jeg har nemlig opplevd gang på gang at folk synes de er for fine til å brukes, haha! 

♥ Hva synes du om blomstene?

♥ Kan du noen fine måter å brette servietter på, i så fall hvilke?

- Mathilde - 

#DIY #servietter #brettekunst #blomster #juletrefest #jul #rødt 

  Følg meg gjerne på Facebook og Instagram

JULETREFEST

 • 29.12.2015 kl. 23:05

Nå er jeg nylig kommet tilbake fra juletrefest. Vi dro til bestemor nokså tidlig i dag og jeg tok faktisk med mac-en fordi jeg trodde jeg kom til å få tid til å blogge litt underveis, men der tok jeg jammen meg feil. Jeg fikk ikke en gang tid til å svare på meldinger før klokken var blitt seks. Jeg storkoste meg i alle fall med god mat og godt selskap. Mange hadde jeg ikke sett på veldig lenge og da var det enda kjekkere å få sett dem igjen. 

I morgen vil jeg vise dere hvordan dere kan brette servietter til blomster som på bildet over. 

   


På bildet over ser du den yngste og eldste generasjonen som deltok på festen. 

♥ Har du vært på juletrefest i år?

- Mathilde - 

  Følg meg gjerne på Facebook og Instagram

OSLO BY OG GOD MAT

 • 28.12.2015 kl. 20:14

I dag har jeg såvidt vært hjemme hos farmor. Jeg tilbrakte mesteparten av dagen i byen med mamma og det var veldig koselig. I morgen skal vi ha en liten juletrefest hvor vi igjen vil pakke opp gaver, så i dag kjøpte jeg og mamma noen av de siste gavene. Vi fikk også tatt oss et herlig kafébesøk. 

På vei tilbake møtte vi resten av familien på en restaurant hvor vi spiste dagens middag og gud det var godt! Jeg spiste grillspyd med kjøtt både av entrecôte, indrefilet og ytrefilet med herlig tilbehør. Nam, nam, nam. Nå sitter vi hjemme hos farmor og gjør en innsats på å spise opp noen av de mange kakene hun har bakt. Dette er en jobb vi får hver gang vi er på besøk. 


♥ Hvordan har din dag vært?

- Mathilde - 

 Følg meg gjerne på Facebook og Instagram

WALKING IN A WINTER WONDERLAND

 • 27.12.2015 kl. 19:25

Det har jo vært så utrolig fint vintervær i dag så tidligere, mens det enda var lyst var familien ute på en aldri så liten søndagstur. Det blåste ganske friskt, så turen ble ikke lang, men lang nok til at jeg fikk tatt masse bilder. Det er så utrolig fint her som farmor bor. Jeg hadde ikke hatt noe i mot å bo her for å si det sånn. 

Nå er det ikke lenge til vi får gjester, nemlig onkelen og litt av hans familie. Om hans to sønner kommer er aldri godt å si før de står på trappa, haha. Kakene er allerede satt på bordet, men jeg er ikke det minste sulten etter den gode middagen vi hadde. Farmor lager alltid så god mat, og her er det ingen middag uten fruktsalat og is til dessert. Jeg hadde fått det for meg at det ikke kom til å bli dessert i dag og spiste meg veldig mett på middag, men jeg tok altså feil, for fruktsalaten ble servert, og da kunne jeg jo ikke noe annet enn å ta litt av den også. Det er lenge siden jeg har spist meg så mett at jeg bare har måttet legge meg litt ned i sofaen, ikke en gang på julaften, men det skjedde altså i dag. 

 

Jeg var så redd for å falle, haha!♥ Hva synes du om bildene?

♥ Hva har du gjort i dag?

- Mathilde - 

#snø #Oslo #vinter #snøball #winter #familie

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram

 

DET SNØR, DET SNØR TIDDELIBOM

 • 27.12.2015 kl. 11:26

Ja vet dere hva, nå snør det faktisk! Vi er jo i Oslo nå, men jeg har forstått det som at det er kommet litt snø til Stavanger også, og det skjer jo ikke så ofte. Jeg regner med alle har hørt sangen "Det snør, det snør". Jeg hørte i alle fall mye på denne sangen da jeg var liten og trodde dermed at snø ikke het snø, men tiddelibom. Dette husker jeg ikke så klart, men jeg har blitt fortalt at jeg et år sprang til vinduet og ropte: "se, masse tiddelibom ute!" 

Så nå er det altså, ikke masse, men litt tiddelibom ute. Men snøen fortsetter å dale ned så nå er jeg spent på hvor mye snø vi ender opp med. Jeg har aldri helt klart å bestemme meg for hva jeg synes om snø. Jeg synes det er utrolig koselig når det snør, og de første dagene med snø, men nesten alltid ender det med å bli slaps eller glatt og det er noe jeg misliker sterkt. Jeg har heller aldri vært noe glad i vinteraktiviteter som aking og skigåing, men å lage figurer som snømenn, snøborg og snølykter kommer jeg aldri til å vokse fra. ♥ Er det snø der du bor?

♥ Hva synes du om snø?

- Mathilde - 

#snø #tiddelibom #snøaktiviteter #desember #oslo #vinter 

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram

ENDELIG HOS FARMOR

 • 26.12.2015 kl. 22:25

Det tar lang tid å reise med tog til Oslo fra Stavanger. Vi har stort sett reist i hele dag og i kom først frem til farmor for litt over en time siden. Selv om jeg bare har sittet sittet på et tog i hele dag er jeg fortsatt sliten. Det blir man jo uansett når man har vært på reise. Nå er vi i alle fall kommet frem og fått spist god mat. 

  
Det er så koselig å komme hjem til farmor. Her er ingenting forandret siden sist jeg var her, ja bortsett fra julepynten da. Her står tv-en på Downton Abbey og det lager en skikkelig god stemning. Men kjenner jeg det virkelig er på tide å komme seg til sengs. Vi har mye planer mens vi er her i Oslo, og jeg vil helst være opplagt. GAVENE MÅ TESTES

 • 26.12.2015 kl. 00:24

Så lenge jeg kan huske har 1. juledag vært brukt til å teste og leke med alt det nye som var kommet i hus. I dag har jeg fått testen en god del og jeg kunne ikke vært mer fornøyd med gavene! Jeg har fått prøvd en ny og superherlig genser fra min venninne i Trondheim, testet ut det nye treningsutstyret, prøvd krølltangen på mamma og lest litt i bøkene. Jeg synes det er så deilig med 1. juledag. Alt er stille og rolig og man har tid til å slappe av og kose seg med familien. 

Da jeg var liten var jeg ikke like glad i denne dagen. Joda, det var kjekt å leke med de nye lekene, men jeg fikk jo ikke lov til å gå på besøk til vennene mine. Jeg har alltid vært glad i å være sosial og klarer ikke for mye alenetid, og ofte ble jeg litt lei å være "innesperret" i huset en hel dag. 

Jeg prøvde å få med selv ute av fokus på bildene fordi jeg kom ustelt fra dusjen. Funket sånn halvveis, haha. 

Jeg sitter her og ser at klokken nærmer seg halv 1. Døgnet er bare blitt snudd helt på hodet, men i morgen reiser vi til Oslo og siden jeg nesten ikke har pakket må jeg nok opp tidlig i morgen. Altså må jeg legge meg så snart som mulig. Du vil ikke være på en 7-8 timers lang togtur med meg hvis jeg ikke har fått min skjønnhetssøvn, haha. 

♥ Har du hatt en fin dag i dag?

- Mathilde - 

JULEBILDENE 2015

 • 25.12.2015 kl. 13:11

Her er litt diverse bilder fra lille julaften og selveste julaften. Vi hadde det superhyggelig i går, og nå fortsetter kosen ♥ Rundt meg dekkes det på til en herlig frokost. Ja, frokosten er litt sen, men når vi ikke kom oss i seng før tre i går kveld er ikke det så rart, hehe. 

  

              

    
♥ Hadde du en fin feiring i går?

- Mathilde - 

DET BESTE MED JULEN

 • 24.12.2015 kl. 13:22

Idé hentet fra leahisabellv.blogg.no

Desember eller lille julaften? Her må jeg nok si lille julaften. Desember er utrolig koselig, men også veldig stressende med mye som skal gjøres på skolen og mange juleforberedelser som skal bli unnagjort. Lille juleaften tilbringer jeg alltid med familien. Vi spiser god middag og ser på grevinnen og hovmesteren. I går spiste vi til og med ute på restaurant. Maten var utrolig god og jeg ble så mett at jeg ikke følte for å spise noe mer resten av dagen, haha. Det er også på lille julaften vi pynter treet. Når vi var små kom vi ned til ferdigpyntet tre på julaften, men nå er vi med å pynter det på lille julaften. Det utrolig koselig og gjør alltid at vi kommer litt for sent i seng. 

Favoritt julekaker? Jeg pleier å like det aller meste, men akkurat når det kommer til julekaker er jeg ikke en veldig stor fan. Jeg pleier ikke å spise spesielt mange julekaker i julen, men det jeg spiser er pepperkaker og kakemenn. Her er nok pepperkaker storfavoritten. Når jeg har pepperkaker trenger jeg ikke noe annet av julekaker. 

Gi eller få gaver? Egentlig begge deler. Den beste følelsen er når det er tid for å pakke opp gavene og vi sitter sammen og både får og gir pakker. Man kjenner på spenningen og gleden. Jeg liker jo best å gi gaver hvis jeg er fornøyd med det jeg gir, og føler at jeg har truffet, mens gavene jeg får blir jeg glad for uansett. 

Ekte eller plastikktre? Absolutt ekte. Vi har alltid hatt ekte norsk gran og for meg er det en stor del av julen. Det er så deilig når man kjenner lukten av gran når man kommer inn i rommet og at det drysser er jo en del av sjarmen. Hvert år er jeg med å finner årets juletre og jeg hadde nok blitt litt skuffet om vi begynte å finne frem det samme treet fra kjelleren hvert år. Likevel forstår jeg at folk velger tre av plastikk, og jeg kommer nok til å ha plastikktre når jeg bor for meg selv og ikke skal feire hjemme. 

Tre nøtter til Askepott eller Reisen til julestjernen? Her er det ingen tvil om at det er tre nøtter til askepott. Den må jeg se, mens reisen til julestjernen ser jeg mer på som en bonus. Det er noe med julefilmer som gjør at man ikke blir lei. Man ser dem bare en gang i året og siden det er en del av tradisjonen gjør det ingen ting at man har sett den mange ganger allerede.

 

Hvordan ser julaften ut for deg? Litt variasjon er det hvert år, men sånn ca. som dette: Jeg våkner en gang mellom 8 og 10 og finner frem julegodt og juleheftet fra under sengen (blir aldri lei dette). Jeg rusler ned i stuen og setter meg til rette i sofaen og koser meg gjerne med TV-en. Etter er sund er alle stått opp, og vi kan ta fatt på frokosten. Frokosten er innholdsrik og her har vi mange pålegg og brød vi vanligvis ikke har. Etter dette setter jeg meg foran TV-en igjen og venter på at dusjen blir klar. Jeg ordner gjerne det siste som må ordnes og etter en stund har vi grøt, med mandel så klart. Middagen har vi rundt 6 og før dette skal jeg ha fått tid til å komme meg i finstasen noe som fort kan ta mellom 1 og 2 timer, bare fordi jeg vil bruke lang tid og kose meg. Etter maten rydder vi av bordet og slapper gjerne litt av før vi går rundt treet og synger julesanger (gjerne flerstemt). Dagen avsluttes med åpning av pakker og gjerne noen julekaker. 

Ribbe eller pinnekjøtt? Vi har alltid hatt ribbe og jeg har heller ikke smakt noe annet enn det. Også må jeg jo bare få si at jeg elsker ribbe!

Favoritt aktivitet i desember? Jeg klarer ikke velge en, men jeg kan ramse opp en del jeg liker å gjøre. Lage pepperkaker, høre på julemusikk, handle gaver, spise deilig mat, se julefilmer, pynte juletreet og å tenne adventslysene. 

Hva gleder du deg mest til i romjulstiden? Å være med familien. I år reiser vi til Oslo, hvor de fleste i familien min bor. Det er mange jeg ikke har sett på lenge og jeg leder meg spesielt til 29. desember for da skal vi ha en ekstra julefeiring med storfamilien! Også maten da selvfølgelig. Jeg er jo så glad i mat, haha. 


 Med dette innlegget ønsker jeg dere alle en strålende jul. Jeg håper dagen blir fylt av latter og glede og at dine håp og ønsker for dagen blir oppfylt. GOD JUL ♥

- Mathilde- 

#jul #best #julaften #ønsker #tradisjon #mat

JULEVERKSTED - KORT

 • 23.12.2015 kl. 11:04

Hvert år har jeg juleverksted. Noen år har jeg tid til å lage selve gavene mens andre er det eneste jeg får tid til å lage kortene. I år var et sånn et år. Et travelt år der jeg ikke fikk tid til mer enn kortene, men det er da i alle fall bedre enn ingenting. Det er min måte å vise at jeg setter pris på folk, ved å gi dem et hjemmelaget julekort. Jeg synes jo egentlig det er litt trist at jeg ikke fikk tid til å lage noe mer fordi jeg synes det er veldig kjekt med juleverksted,men tiden strekker bare ikke til i år. 

I dag har jeg også en del ting jeg skal få gjort. Jeg må nok enda en tur innom byen også må jeg vaske og rydde litt her og der. I dag er jo siste sjanse til å bli klar for morgendagen. Tenk at julaften bare er en dag unna. Det føles virkelig ikke sånn ut. Jeg klarer ikke få helt julestemningen som jeg vanligvis får i år, men jeg er overbevist om at julaften blir super uansett. I går kom bestemor fra Oslo og skal være med å feire julen med oss. Det er jo utrolig koselig siden vi ikke ser henne så ofte. Vi har ikke noe særlig familie i Stavanger så det er alltid like kjekt å få besøk fra familie. 

♥ Pleier du å ha juleverksted?

- Mathilde - 

#juleverksted #jul #kreativitet #desember #gave #hjemmellaget 

DIY - JULESTJERNER AV SPISEPINNER

 • 22.12.2015 kl. 16:25

Endelig er jeg ferdig med videoen. Jeg begynte med videoen på fredag, men har ikke klart å bli ferdig før nå, og det er det flere grunner til. Det hjelper i alle fall ikke at jeg er veldig dårlig på det tekniske. Jeg finner som regel ut av det til slutt, men det tar tid, det kan jeg love dere. Men nå er den i alle fall her! De er veldig enkle å lage, og tar ikke lang tid. Jeg ble i alle fall veldig fornøyd med resultatet og har tenkt å henge de opp i vinduet. 

 


♥ Hva synes du om videoen?
- Mathilde -

JULEHANDEL

 • 21.12.2015 kl. 11:34

Hei dere!

Nå fyker jeg snart ut døren for årets julehandel på helgø. Jeg liker å være med for å se til at vi får alt vi trenger. For meg er det nemlig veldig viktig at tradisjonene holdes og at alt av julekos er på plass. ♥ Har du unnagjort den store julehandelen?

- Mathilde -

 

VINNEREN + NY KONKURRANSE

 • 20.12.2015 kl. 16:35

Denne uken slår jeg sammen konkurransene og lager et innlegg hvor jeg både presenterer denne ukens vinner og inviterer dere alle til å melde dere på neste ukes konkurranse. Det var veldig mange flotte blogger som melde seg på denne uken, og jeg håper virkelig at de som ikke vant denne gangen vil melde seg på igjen, for det var flere blogger jeg med glade skriver om ved en senere anledning. Men en blogg måtte kåres og denne gangen var det Anneli F. Aaland som utmerket seg. 

Da jeg gikk innom bloggen til Anneli hadde jeg egentlig tenkt å lese litt, titte litt på bildene og tenke på førsteintrykket, men så tok jeg meg selv i å bla lenger og lenger ned i arkivet og jeg måtte bestemme meg for at "nå har jeg ikke tid til å lese mer". Dette skjer ikke spesielt ofte med meg, og når det først skjer vet jeg at jeg har funnet en blogg verdt å følge. Anneli oppdaterer bloggen sin ofte med ca 1-2 blogginnlegg per dag. Hun har lyse flotte bilder og et ryddig design. Hun har en variert blogg hvor hovedfokuset ligger på hverdag, skjønnhet, mote og interiør. Detter er alle temaer jeg interesserer meg for og jeg synes hun får lagt frem sine interesser på en fin og gripende måte. Anneli, i dag har du fått en ny følger ♥ 

Du kommer til bloggen hennes ved å trykke på et av bildene i dette innlegget. Vil du være med på denne ukens konkurranse? Da er det eneste du trenger å gjøre dette:

1. Lik facebooksiden min HER.

2. Kommenter dette innlegget.

♥ Har du lest Anneli sin blogg før?

- Mathilde -

#vinner #konkurranse #søndag #blogger

MORGENRIM + MITT BESTE JULETIPS

 • 20.12.2015 kl. 10:25

I dag våknet jeg av at julestresset tok meg. Jeg har så mye jeg skal få gjort i dag at jeg ikke vet hva jeg bør prioritere. Derfor var jeg oppe av sengen klokken 8 og klar for dagen. Likevel visste jeg med meg selv at dagen ikke blir bra ut en god morgen og jeg bestemte meg derfor for å starte dagen med en aldri så liten treningsøkt før jeg tok meg en lang god dusj.

 

Nå føler jeg meg klar til å ta fatt på denne dagen og komme skikkelig i gang med juleforberedelsene. Jeg vet at jeg gjerne ikke egentlig hadde tid til å begynne morgenen på dette viset, men hvis ikke ville jeg nok våknet nå og begynt å stresse enormt og da ville ikke dette ha blitt en god dag. Den dusjen måtte jeg jo ha tatt uansett tenker jeg. Så her er altså mitt juletips til dere: ta deg tid til å slappe av og behandle kroppen din rett oppi alt julestresset. Det vil gjøre både deg og andre godt og jeg kan nesten garantere at alt annet du gjør vil bli mye mer effektivt. 

♥ Kjenner du julestresset disse dagene?

- Mathilde -

#trening #tips #jul #julestress #søndag 

JULEBYEN

 • 19.12.2015 kl. 22:18

Nå er vi kommet hjem fra en tur på restaurant og maten var så utrolig god. Vi dro på tapas restaurant og dermed fikk vi litt av hvert. Julen er jo tiden der familie kommer først og selv om mange på min alder bruker lørdagskvelden på byen ville jeg heller bruke tiden på en god middag og familiekos. 

Byen er så utrolig fin på denne tiden av året når det er pyntet til jul. Hadde det vært bare meg hadde jeg nok tatt mange flere bilder, men de andre ville komme seg hjem. Nå sitter vi alle i sofaen klare for å se love actually. Jeg bare elsker julefilmer!

  

♥ Er det en fin juleby der du bor?

- Mathilde -

#juleby #jul #tapas #restaurant #familiekos #lørdag #film 

Outfit 19.12.2015

 • 19.12.2015 kl. 18:38

Hei på dere!

Denne dagen har bare flydd forbi og jeg har enda ikke oppdatert dere. Ikke bra... I dag har jeg fartet skikkelig rundt for å kjøpe julegaver og nå er det ikke så veldig mange som mangler. Snart skal vi ned til byen for å spise på restaurant. Jeg tror alle synes det blir litt deilig å sleppe å tenke på at middagen må lages. 

I dag har jeg på meg en kjole som jeg ikke har brukt på lenge, men nå lurer jeg på hvorfor det har gått så lang tid siden jeg brukte den sist. Den er jo egentlig veldig fin, synes jeg. I tillegg har jeg faktisk krøllet håret mitt. Jeg kan ikke huske sist jeg brukte en krølltang og det var egentlig veldig gøy. Kanskje kan jeg ha denne looken på julaften?♥ Har du hatt en travel dag i dag?

♥ Hva synes du om kjolen?

- Mathilde 

#outfit #kjole #polkadottprikker #julestress # krøller #restaurant

SNEAK PEEK - VIDEOBLOGG

 • 18.12.2015 kl. 14:09

Snart, veldig snart har jeg ferie. Og det er en etterlengtet ferie. De aller fleste har vel allerede ferie nå, men vi skal ha avslutning med skolen i kveld og siden jeg skal opptre føler jeg ikke jeg har helt fri enda. Heldigvis var skoledagen kort. Jeg hadde prøve i to timer også var skoledagen over. Da jeg kom hjem fikk jeg slappet litt av før jeg startet mitt lille juleverksted. I dag har jeg filmet hva jeg har gjort så om ikke lenge kommer videoen. Jeg synes i alle fall dette er veldig kjekt og håper dere liker videoen når den kommer. Frem til da kan dere få se noen av bildene jeg tok underveis. 

♥ Klarer du å gjette hva jeg har laget?

- Mathilde -

#kreativt #spisepinner #jul #julepynt #desember #juleverksted #DIY

ÅRETS JULEBAKST

 • 17.12.2015 kl. 20:28

På søndag var vi hos noen venner og bakte pepperkaker og kakemenn, men jeg har ikke fått vist dere bildene enda. Jeg har hatt det veldig travelt den siste uken, men i morgen er endelig siste skoledag og da håper jeg at jeg får litt mer tid til overs. Foreløpig har jeg bare kjøpt to julegaver, så venninnene mine i Trondheim får nok ikke pakkene før i romjulen i år. Jeg synes det er dumt at jeg ikke har klart å fått i stand flere julegaver, men jeg har bare ikke hatt tilstrekkelig med tid. 

Hvert år baker vi julekaker med samme familie. Dette er en tradisjon vi har hatt helt siden jeg var to år gammel og derfor var i år det 16. året vi gjorde det. Det er like hyggelig hver gang og det er ikke før vi har bakt jeg klarer å få skikkelig julestemning. Når vi tilbringer en hel dag sammen vet jeg at det ikke er lenge igjen til jul! Når vi baker tenker vi først og fremst på å ha det gøy. Vi bryr oss ikke så veldig mye om hvordan kakene blir seende ut så lenge vi hadde det kjekt når vi bakte dem og kakene blir gode. Jeg synes det er så mye mer hyggelig enn å tenke på hvor flotte de skal se ut. 


Pappa skaffet seg et nytt forkle i år, og det passer jo perfekt for vår årlige tradisjon!

  

♥ Har du kommet langt med julebaksten?

NÅR DU GÅR TOM FOR POSERINGER

 • 16.12.2015 kl. 21:32

Jeg regner med vi alle har vært utsatt for dette problemet, nemlig å gå tom for poseringer. I min oppvekst har jeg alltid vært mye foran kamera og oppdaget at smilet bare blir stivere og stivere. Til slutt orker man ikke å se presentabel ut og begynner med grimaser. Dette er spesielt vanlig hos oss bloggere som tar bilder av oss selv flere ganger i uken, noen kanskje hver dag. Det kommer alltid til et punkt der man bevist eller ubevist ender opp med en grimase, eller en stilling som ikke ser helt naturlig ut. Jeg har funnet frem noen av de bildene der jeg går tom for ideer og tyr til merkelige fjes.  Dette må jo være favoritten. Jeg ser jo helt sprø ut!

Dette er en gjenganger hos meg, haha. ♥ Har du opplevd det samme?

♥ Hva synes du om slike innlegg?

- Mathilde -

#grimaser #posering #bilder #problem #blogger 

BILDENE FRA KONSERTEN

 • 15.12.2015 kl. 22:29

Eller... Jeg spurte pappa om jeg kunne få kameraet hans slik at jeg kunne publisere bildene fra i går, men da jeg så på bildene slo det meg at alt jeg var med på var ikke tatt bilde av, men filmet. Jeg liker ikke publisere bilder av folk jeg ikke vet synes det er greit og dermed ble jeg stående igjen med to bilder der ett er et screenshot av en video. 

De flotte danserne i klassen!På det nederste bildet ser dere meg som synger Ave Maria. Etter å ha sett filmen skjønner jeg at jeg ikke har like mye uttrykk som det føltes ut da jeg sto der. Det skjer hver gang... Haha. 

- Mathilde - 

#konsert #julekonsert #bilder #sang #dans

KONKURRANSE - UKENS BLOGG

 • 15.12.2015 kl. 16:53

Da var tiden kommet for ny konkurranse. Jeg håper mange melder seg på denne gangen. Jo flere jo bedre. Meld deg gjerne på selv om du har meldt deg på tidligere. Jeg har nemlig hatt store problemer med bare å velge en vinner tidligere. Som vanlig er det eneste du trenger å gjøre for å være med å like facebooksiden min HER og kommentere innlegget. 

I går var en travel dag og jeg beklager for at jeg ikke fikk blogget, men dagen var allerede fullstappet. Vi hadde julekonsert på kvelden, men for at en konsert skal kunne gjennomføres må det jobbes i flere timer på forhånd. Derfor dro vi rett på øving etter skolen og jeg, som var med å rydde etterpå, kom ikke hjem før halv 12 og da var det rett til sengs. Selv om det var en stressende dag var det også veldig kjekt og spesielt kjekt var det å få så gode tilbakemeldinger på min Ave Maria! Kanskje vil jeg også legge ut video av at jeg synger. Vil dere like det?

- Mathilde -

#konkurranse #blogger #ukentlig #konsert #julekonsert

FÅ JULEKJOLEN TIL UNDER 400,-

 • 13.12.2015 kl. 11:18

I mange år nå har jeg brukt kjoler jeg allerede hadde på julaften. Jeg synes det er dumt å måtte kjøpe en ny hvert år, for kjoler er jo til for å kunne brukes igjen. Sist gang jeg kjøpte meg en ny kjole, som ikke var sommerkjole, kan jeg faktisk ikke huske og derfor har jeg lyst til i år å kjøpe meg en ny. Derfor tok jeg turen innom nelly for å drømme meg bort i de nydelige kjolene de har og under kan dere se mine favoritter. Det beste er jo at alle kan fås kjøpt til under 400 kr. Men nå må jeg jo nesten bare hive meg rundt hvis jeg skal får det tilsendt før jul. Derfor vil jeg gjerne ha hjelp fra dere. Gi meg gjerne beskjed hvilken kjole du likte best så hjelper du meg med å finne den rette!

1 HER// 2 HER// 3 HER

4 HER// 5 HER// 6 HER


7 HER// 8 HER// 9 HER

♥ Har du funnet årets julekjole enda?

♥ Hvilken kjole likte du best?

- Mathilde -

#kjole #jul #julekjole #billig #nelly #rødt 

JEG HAR DEN BESTE JOBBEN

 • 12.12.2015 kl. 22:30

Nå skal det sies at jeg har tre forskjellige jobber, eller jeg liker i alle fall å se det slik. Jeg liker egentlig alle sammen veldig godt, men den jeg vil trekke frem i kveld er jobben som barnevakt. For øyeblikket er jeg nemlig på jobb. Mens andre er ute og fester, kanskje feirer de at ferien er startet eller det er julebord, er jeg på jobb, og jeg liker det.

Hva er vel bedre enn å få betalt for å se på film og slappe av. Jeg er nemlig så heldig å være barnevakt for sovende unger. Så lenge de ikke våkner kan jeg drive med egne ting. Minstemann våknet nettopp, men det er aldri vanskelig å få dem til å sovne igjen. Jeg har nettopp sett ferdig en film og neste venter på tur. Å være barnevakt blir plutselig en god unnskyldning til å slappe av på en lørdags kveld. 

♥ Har du vært barnevakt i det siste?

- Mathilde - 

#barnevakt #barn #jobb #herlig #lørdag #lørdagskveld 

UKENS BLOGG - VINNER

 • 12.12.2015 kl. 17:38

Denne uken var jeg litt sent ute med å starte konkurransen, men nå er altså vinneren kåret. Flere fine blogger meldte seg på denne gangen også og jeg har hatt det kjekt med å velge denne ukens vinner. 

For dere som enda ikke har vært innom bloggen bergensergenser er det virkelig på tide! Bare navnet lover jo godt vil jeg si, hehe. Her skriver Henriette Celin daglig innlegg som både er inspirerende og kjekke å lese. Hun skriver variert, noe jeg synes gjør bloggen mye mer interresant og i tillegg til "vanlige" innlegg legger hun i blant ut cover-videoer. Jeg driver jo med musikk selv og synes det er veldig kjekt å se videoene hennes og får egentlig lyst til å lage noen selv når jeg ser dem. Henriette Celin er over gjennomsnittet flink til å oppdatere bloggen. Jeg skulle ønske jeg hadde like mye å blogge om til dagen. Jeg bøyer meg i støvet!

For å komme til bloggen hennes trykker dere enkelt og greit på et av bildene i dette innlegget. 

♥ Har dere vært innom bloggen hennes før?

- Mathilde - 

#blogg #blogger #konkurranse

HALVVEIS TIL JUL - JULEINSPIRASJON

 • 12.12.2015 kl. 11:17

Jeg sier det igjen: tiden går så fort! Det er 12. desember og dermed er vi halvveis inn i desember mot jul. Jeg har enda ikke blogget en juleinspirasjon, men i dag kommer det. Jeg ble så utrolig glad når jeg lagde den. Så mange flotte bilder som virkelig får julestemningen i gang. Mens jeg skriver sitter jeg og hører på julemusikk og senere i dag skal jeg kjøpe julegaver og ha et lite juleverksted. I morgen er det duket for julebakst og på mandag er det julekonsert. Kan det bli bedre?


- Weheartit -

♥ Hva synes du om inspirasjonen?

♥ Er du kommet i julestemning?

- Mathilde -

#jul #juleinspirasjon #julestemning #inspo #julebakst #julemusikk #julekonsert 

CHRISTMAS NAILS

 • 11.12.2015 kl. 16:15

Da var det fredag dere og for meg er det i alle fall bare en uke igjen til ferie. Mange har nok allerede startet ferien og jeg misunner dem virkelig, men en uke til skal jeg nok klare. Julen nærmer seg med stormskritt og snart er vi halvveis til jul i desember måned. Som sikkert mange har forstått er jul noe av det beste jeg vet og når det gjelder sånnt kan jeg fort bli veldig utålmodig og vil bare at det skal være jul NÅ, haha. Jeg har i alle fall begynt å forberede meg litt med mine julenegler. Glitter hører jo julen til og derfor har jeg i dag glitrende negler. ♥ Hva synes dere om neglene?

- Mathilde -  

#christmas #nails #jul #negler #glitter #forberedelser #fredag #helg

 

A WARM CUP OF TEA

 • 10.12.2015 kl. 13:59

Jeg har enda ikke lært meg til å like kaffe, men te det drikker jeg mye av, og spesielt nå når jeg er syk. Minusgradene har enda ikke vist seg her, men jeg tviler på at det er lenge til, og jeg synes jo allerede det er kaldt. Varm drikke passer utmerket på denne tiden av året og da er te den absolutte vinneren for meg. Vi har alltid mange te-sorter og jeg får stadig vekk te i gave (folk skjenner meg så godt). Nå har vi gått til innkjøp av enda flere nye typer som blir spennende å smake. Og jeg gleder meg spesielt til å smake juleteen. 

Når det gjelder merker av te er jeg blitt veldig glad i YogiTea og Pukka. De har begge mange forskjellige og spennende smaker. Jeg synes fort breakfasttea kan bli veldig kjedelig, mens med YogiTea og Pukka trenger jeg sjeldent tilbehør fordi smaken i seg selv er god nok. Begge merkene har også ulike detox te som skal være så rensende og de smaker stort sett veldig godt også. 

♥ Har du prøvd YogiTea eller Pukka?

- Mathilde -

#tea #te #YogiTea #Pukka #godt #rensende #varm 

 

JEG TAKKER DERE

 • 09.12.2015 kl. 19:59

Hei igjen, og god kveld!

Jeg har innsett det at jeg aldri egentlig har takket dere blogglesere for at dere tar dere tid til å lese det jeg skriver. Jeg har blogget en god stund nå og skal jeg være ærlig trodde jeg aldri at jeg kom til å klare å holde på i lenge tid. Jeg trodde jeg kom til å gå lei, eller ikke ha flere ting å blogge om. Men der tok jeg heldigvis feil, og det har jeg dere å takke for. Hadde jeg ikke hatt så mange supre lesere som legger igjen koselige kommentarer til meg hver dag ville jeg nok gitt opp for lenge siden.

I det siste har jeg fått en hel del nye følgere og hver eneste som følger meg gjør meg så glad. Derfor tenkte jeg at det var på høy tid å takke dere. Jeg vet at mange ikke liker slike innlegg, men jeg gjør ikke dette for å få frem at jeg har fått nye følgere, men for å vise min takknemlighet.  Jeg synes det er litt for ille at jeg har blogget i over et halvt år uten å takke mine fantastiske lesere. Jeg vet jeg ikke er no flik til slikt og kanskje er dette noe jeg bør prøve å bli bedre på i året som kommer.

Her får dere et smask fra meg!

- Mathilde - 

#takk #blogglesere

KONKURRANSE - UKENS BLOGG

 • 08.12.2015 kl. 21:12

På tide med konkurranse igjen! Jeg burde ha publisert denne konkurransen på bloggen for noen dager siden, men med alt som har skjedd i det siste har jeg ikke fått tid. Jeg har hatt så mye annet å blogge om! Men nå er det altså bare til å melde seg på enten du har vært med før eller ikke. Jeg gleder meg igjen til å lese nye blogger. Imponer meg! Som tidligere er det eneste du trenger å gjøre å like facebooksiden min HER og kommentere på dette innlegget at du er med. - Mathilde - 

#konkurranse #blogger #ukasbloggen 

I DAG KAN JEG SPISE HVA SOM HELST

 • 08.12.2015 kl. 20:00

Det tok ikke lang tid før jeg forsto at i dag kan jeg spise hva som helst. Det begynte da jeg gikk på badet i morges og så et nytt produkt stå på benken. Jeg, som er så nysgjerrig, måtte jo så klart finne ut hva det var og etter å ha lest utenpå skulle jeg lukte, for dette er jo også en del av prosedyren, men det luktet ingenting. Det første jeg tenkte var at det var uten parfyme, men jeg bestemte meg likevel for å lukte på noen andre produkter som jeg allerede visste hvordan luktet. Da ikke disse heller luktet noe skjønte jeg at jeg hadde mistet luktesansen.

Jeg gikk ned for å få i meg litt mat, men merket fort at jeg heller ikke smakte stort. Smakssansen er ikke helt borte, men det er absolutt luktesansen for mens jeg sitter og skriver driver jeg å lukter på japansk peppermynteolje og uansett hvor nærme nesen jeg holder flasken lukter jeg ingenting, mens moren min luktet det gjennom hele rommet. Det at jeg ikke lukter noe og såvidt smaker noe har jeg i alle fall tenkt å bruke for å bli kvitt forkjølelsen så fort som mulig. 

Jeg tenker i alle fall at det ikke er vits å spise noe usunt og godt i dag når jeg ikke kan nyte det. Jeg bør heller spise noe ekstremt sundt som vil hjelpe meg å bli frisk og som jeg ellers ikke ville klart å spise. Derfor har jeg rasket sammen noen ingredienser som hjelper på helsen og som hver for seg ikke er så ille, men jeg tviler på at det er noe godt sammen. Dette har jeg tenkt å blande ut i varmt vann og drikke det. 

 

♥ 1 ts gurkemeie ♥ 1/5 ts ingefær ♥ 1 halv sitron ♥ 2 fedd hvitløk ♥ 2 spiseskjeer honning


♥ Har du mistet smakssansen før?

- Mathilde - 

#syk #desember #vidundermedisin 

IT HAS TO SPARKLE

 • 08.12.2015 kl. 11:01

I går hadde vi musikklassens julekonsert hvor alle jentene skulle skinne og glitre mest mulig. Jeg eier ikke noe klær i den duren, men ble nødt til å kjøpe meg en paliettopp og jo mer jeg gikk med den, jo mer komfortabel ble jeg. Jeg hadde også utstyrt meg med glitrende negler. Tviler på at det i det hele tatt synes på scenen, men det føltes i alle fall mer komplett, hihi. 

Var det ikke et flott sammentreff at jeg fikk en te hvor det sto "Sing from your heart" ?

Det var utrolig kjekt å ha en konsert som vår klasse ene og alene har hatt styringen over. Dermed kunne vi bestemme alt selv og få det slik som vi ville. Det føltes også helt fantastisk å få stående applaus når man har gjort alt selv! Vi har brukt så uendelig mange timer på dette, og det er veldig rart at alt nå er over. Vi begynte med dette i oktober og jobbet så mye med dette i tillegg til hele denne helgen. Vi er alle veldig slitne, og jeg klarte så klart ikke å holde forkjølelsen i sjakk, som jeg hadde håpet på. Derfor tilbringer jeg dagen i dag i sengen. Jeg får bare prøve å bli raskt frisk igjen!

♥ Har du vært på julekonsert i år?

- Mathilde - 

#glitter #sparkle #jul #julekonsert #konsert #paljett 

JEG HAR IKKE TID TIL Å VÆRE SYK!

 • 06.12.2015 kl. 09:50

Jeg begynte å kjenne det i går. En forkjølelse kommer snikende. Jeg har virkelig ikke tid til å være syk nå! I morgen er det duket for julekonsert og jeg har lite lyst til å synge Ave Maria med vond hals. Om ikke lenge skal jeg på øving til denne julekonserten, men før det skal jeg ha laget en av de to kakene jeg skal ha bakt før i morgen. Vi vet alle hvor stressende desember er...

Nå prøver jeg alt for å motvirke at jeg blir syk. Til frokost har jeg laget meg en smoothie av bare frukt og te med masse honning. Jeg sluker halstabletter og sinnatagg (kinesiske vidundertabletter) og gurgler vademecum. Hva mer kan jeg gjøre? Jo, å slappe av, men det har jeg jo ikke tid til. Jaja, jeg får gjøre det beste utav det. Snart er den stressende tiden over, og det er jul! Ah, jeg kan nesten ikke vente. ♥ Har du noen andre tips til hvordan jeg kan holde meg frisk?

♥ Kjenner du på forkjølelsen for tiden?

- Mathilde -

#forkjølet #syk #te #smoothie #

EN SUNNERE DESSERT

 • 04.12.2015 kl. 20:20

Jeg har alltid vært veldig glad i dessert og spesielt is. Jeg har så lenge jeg kan huske elsket is, men det er jo ikke akkurat det sunneste man kan spise. For noen dager siden hadde vi en dessert som også var utrolig god, men mye sunnere, nemlig frukt dyppet i mørk sjokolade! Ah, det var bare superdeilig. Det er nok mange som har gjort dette før, det er på ingen måte en ny oppfinnelse, men jeg må få lov til å skryte av hvor godt det var. Vi hadde fire forskjellige typer frukt og denne mengden med frukt var akkurat passe masse for vår familie på fire i tillegg til at det passet utmerket til en plate sjokolade. 

♥ 1 Appelsin ♥1 Pære ♥ 2 Bananer ♥ 1 Eple

Vi hadde all ulike meninger om hvilken frukt som passet best med sjokoladen, men min rangering ble sånn:

♥ Appelsin

♥ Banan

♥ Pære 

♥ Eple

Også jeg da som ikke en gang er veldig stor fan av pære!♥ Har du prøvd dette før, i så fall hva synes du?

- Mathilde - 

#mat #sundt #frukt #sjokolade #nam #dessert #helgekos

UKENS VINNER

 • 03.12.2015 kl. 18:33

Det er igjen tid for å kåre vinneren av ukens blogg. Jeg storkoser meg med å lese nye blogger hver uke og håper dere også har glede av denne konkurransen. Denne uken hadde jeg, om mulig, enda vanskeligere med å velge en vinner enn noen gang tidligere. Det var mange flotte blogger og jeg håper på enda flere påmeldte neste gang. 

Men nå må jeg nesten røpe hvem vinneren er, nemlig Kristi sin flotte og inspirerende blogg. Jeg har fulgt henne en god stund nå og hun klarer fortsatt å imponere. Jeg blir alltid så glad når jeg ser at hun har lagt ut et nytt innlegg. Hun er veldig flink til å oppdatere bloggen og poster minst et innlegg per dag. I innleggene har hun alltid mange flotte bilder og måten hun skriver på har fått meg til å tenke: "hun må være en veldig hyggelig person" opp til flere ganger. Dette er virkelig en blogg verdt å sjekke ut! 

Bildene i dette innlegget er fra bloggen til Kristi og ved å trykke på bildene vil du komme direkte til bloggen hennes. ♥ Har du lest bloggen til Kristi før?

♥ Hva synes du om slike konkurranser?

- Mathilde -

#vinner #konkurranse #kristipedersen #blogger 

KOM I FORM TIL JUL

 • 02.12.2015 kl. 16:47

Hei på dere!

Nå sitter jeg egentlig bare å venter på å gå på jobb. Jeg har en time jeg enten kan bruke på å sitte alene i en gymgarderobe eller utenfor dansesalen med en hau med andre folk og jeg klarer liksom ikke bestemme meg for hva som er best. Kjenner jeg meg selv rett kommer jeg nok ikke til å klare å gjøre noe produktivt uansett. Men, men jeg får ta det igjen når jeg kommer hjem i kveld. 

Etter gymmtimen ble jeg inspirert til å skrive et innlegg med overskrift "kom i form til jul". Jeg er nemlig med i en julekalender på Facebook som heter "i form før jul". Der blir det hver dag publisert innlegg med dagens styrkeøvelser. Disse øvelsene er slik at alle kan klare dem og det tar minimalt med tid. Jeg synes det å være med på dette er en super idé. Det gjør det så mye enklere å få inn litt trening hver dag og vil kanskje også inspirere til mer trening. Det finnes flere slike kalendere, men den jeg er med på kan du finne HER

♥ Hva synes du om denne ideen?

♥ Er du med på noe liknende?

- Mathilde -

#trening #adventskalender #kalender #styrke 

DET ER DESEMBER!

 • 01.12.2015 kl. 19:29

Ahh, er det ikke herlig. Vi er inne i desember måned, og selv om jeg ikke er noe glad i vinter klarer jeg liksom ikke å ikke like desember. Det er jo julemåneden! "It's the most wonderful time of the year!" For øyeblikket sitter jeg og hører på julemusikk og kjenner at julestemningen kommer sigende. 

I går gikk jeg til innkjøp av en parkas, noe jeg virkelig trenger nå som kulden kommer for fullt. Jeg som blir så fort kald trenger virkelig en skikkelig varm jakke nå på denne tiden av året. Gleder meg til den kommer i posten slik at jeg kan trave rundt som en varm boble, haha. Jeg har merket at så lenge jeg har varme nok klær synes jeg det er superherlig å gå ute når det er kaldt. Det føles faktisk som jeg er beskyttet av en varm boble. Noen andre som kjenner det sånn?

♥ Har du kjøpt en ny vinterjakke i år?

- Mathilde -

#desember #parkas #vinterjakke #kaldt #koselig #julemusikk

Mathilde C. Bjørnseth

Hei! Jeg er ei jente på 21 år fra Stavanger som nå studerer interiørarkitektur i Oslo. På denne bloggen vil du kunne lese om meg og min hverdag samt det som interesserer meg. Altså alt fra mote, sminke, interiør og musikk til samfunnet rundt oss. Kontakt: mbjornseth@outlook.com

Follow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no