hits

HELT KRISE DÅRLIG!

 • 28.10.2018 kl. 19:56

Har det vært helg og når hadde jeg fri sist? Jeg vet virkelig ikke! Lørdagen tilbrakte jeg på skolen og jeg har derfor ikke følelsen av at det har vært helg. Dagene blandes inn i hverandre rett før en eksamen, alle dager virker like. Jeg har heldigvis klart å legge eksamensarbeidet litt fra meg i ny og ne. Denne helgen har nemlig min beste venninne fra videregående vært på besøk i byen og jeg har derfor satt av litt tid til henne. Jeg måtte også sette av litt tid til mamma som også har vært her denne helgen. Eksamensjobbingen har derfor blitt utsatt utallige ganger og jeg har nå noen veldig hektiske dager før innlevering onsdag morgen. 

Jeg vet faktisk ikke om det noen gang har gått så lang tid mellom hvert innlegg jeg har publisert. Vanligvis sitter jeg med dårlig samvittighet hvis det går mer enn en dag mellom hvert innlegg, men nå skal jeg innrømme at jeg så vidt har viet det en tanke. Det har bare kommet naturlig å legge bloggen litt på hylla nå i denne hektiske tiden. Det kan da heller ikke være så interessant å lese at jeg maser om eksamen dag ut og dag inn. 

Kan jeg være så ærlig å si at det har vært litt deilig. Den siste tiden har jeg bare fokusert på meg selv. Jeg har jobbet hardt med eksamen, vært på jobb og brukt mye tid sammen med venner, og jeg har ikke stresset med å dokumentere noe av det. Vanligvis er kamera alltid med, men det kan være litt stressende å ha i bakhodet at alt må ut på sosiale medier. Tror nok det er mange som tenker sånn, ikke bare bloggere. 

Ja, jeg har vært helt krise dårlig på oppdateringer i det siste, men jeg unner meg selv en liten pause fra alt en gang i blant. Det betyr ikke at jeg kommer til å slutte helt, for jeg får virkelig glede av å skrive, ta bilder og dele de minste lille ting. Men når det begynner å ta over og det blir enda en ny ting å stresse over, som om man ikke har nok fra før, da må det legges på vent. 

- Mathilde -

 

 

REALITY CHECKLIST

 • 22.10.2018 kl. 11:42

Jeg er, som mange sikkert vet, veldig glad i å lage lister over gjøremål for dagen. På denne måten blir jeg mye mer effektiv. Til bursdagen fikk jeg denne "Reality Checklist" blokken av mamma, og den er jo bare spot on. Selv om jeg lager lister er det ofte jeg ikke får gjort alt. Noen ganger er til og med gjøremålene helt urealistiske og her kan jeg altså få delt dem inn. Synes i alle fall det er litt morsomt. 

Jeg har ingen planer for dagen annet enn å gjennomføre flest mulig av punktene på listen og helst de i øverste pulje. I dag føler jeg meg veldig klar for å få ting gjort og har derfor plassert flest gjøremål i bolkene: "tasks I will accomplish" og "things I hope I can finish". Om dette er realistisk får tiden vise. Tenkte jeg kunne ta en liten oppdatering på Instagram historier underveis, så får jeg en liten ekstra dytt i riktig retning og kanskje noen synes det er gøy å se hvordan denne ambisiøse dagen går. Hvem vet... Blokken er i fra Urban Outfitters. Der hadde de også mange andre morsomt saker, men denne passet meg spesielt godt. 

INSPO - REHABILITERINGSPROSJEKT

 • 21.10.2018 kl. 23:23

For tiden jobber jeg med noe veldig spennende. Det er så deilig når det faktisk er gøy å jobbe med eksamen, sjansen er stor for at jeg har valgt riktig utdanning - er det ikke fantastisk?!

Jeg skulle så gjerne ønske at jeg klarte å oppdatere bloggen daglig som vanlig, men nå som jeg jobber med denne oppgaven og samtidig prøver å ha et sosialt liv blir det lite tid til overs. Det er også vanskelig å finne noe å blogge om ettersom dagene er så like, men nå tenkte jeg å oppdatere dere litt på dette prosjektet. Kanskje synes noen av dere at dette er spennende, jeg liker i alle fall å lese innlegge med interiør som tema, (men så er jeg jo også ekstra interessert). 

Faget heter rehabilitering og redesign og er virkelig spennende å jobbe med. I Stensparken her i Oslo ligger et falleferdig hus, dette har vi fått i oppgave å gjøre om til kafé. Ja, ikke på ekte da, prosjektet vil ikke bli gjennomført, men det er fortsatt veldig spennende å jobbe med. Det er noe annet å kunne gå inn i huset og se for seg hvordan det ville blitt enn å jobbe med en helt fiktiv oppgave. 

I dag har jeg storkost meg med å pusle med småting og fikse detaljer i 3D-programmet vi bruker for å fremstille prosjektet. Foreløpig er jeg ikke helt stødig på programmet og bruker lang tid på å få ting som jeg vil. Jeg gleder meg virkelig til jeg forstår mer og blir bedre på å realisere alle tanker jeg ser for meg. På bildet kan dere se bildene jeg har brukt som inspirasjon for dette prosjektet. Bilder fra Pintrest for en på gli  å mye fint å ta inspirasjon fra! 

- Mathilde -

 

TRAVLE HELGEPLANER

 • 20.10.2018 kl. 10:58

En travel uke fortsetter i en travel helg. Denne uka har gått utrolig fort og plutselig var det helg igjen. Uka har stort sett gått med til forelesninger og eksamensjobbing, men også kor, konsert, jentekveld og vinkveld. Og helgen er ikke mindre travel. 

I går var jeg ute med venninner på en fest skolen arrangerte, i dag blir det jobb og rett på fest og i morgen må jeg ta opp tråden igjen med eksamen pluss at jeg skal spise ute med jobben. Men som jeg nevner gang på gang elsker jeg å ha mye på agendaen og lite dødtid. Da går også tiden mye fortere! 

♥ Hva er dine planer for helgen?

- Mathilde -

JEG TRENGTE VIRKELIG EN PAUSE

 • 18.10.2018 kl. 18:47

Jeg er i full gang med den nye eksamenen og merker igjen hvordan det ikke er nok timer i døgnet. Det er ikke bare bare å være student og jeg merker nå i etterkant hvor viktig det var å få dyttet inn en ferie i alt hverdagsstresset. 

Jeg jobbet så og si hele sommeren og føler ikke egentlig jeg har hatt noe skikkelig tid til å slappe av siden forrige semester. Derfor var det urolig deilig og også viktig for meg å komme meg litt bort. London var helt fantastisk ikke bar pga. byen, men også fordi jeg endelig klarte å legge skole litt bak meg. Bare glemme alt for en liten stund. Jeg vet ikke med dere, men jeg er i alle fall den som ikke klarer å slappe helt av før jeg kommer meg bort fra de vanlige omstendighetene. Det er ikke før jeg reiser ut av byen at jeg klarer å virkelig slappe av. 

Men nå er det altså tilbede til hverdagen. Jeg teller ned dagene til jul jeg, hehe. 

Slenger med noen bilder fra den siste dagen vi hadde i London. 

- Mathilde -

BURSDAGSGAVER 2018

 • 15.10.2018 kl. 15:32

Jeg hadde en super bursdag i London og gavene jeg fikk var like supre! Jeg fikk i tillegg noen gaver som ikke var så lett å ta bilde av, men her er det meste jeg fikk. Tenkte kanskje det kunne være litt kjekt for dere å se. Jeg gleder meg til å starte å ta i bruk alle gavene. Tusen takk, alle sammen! 

- Mathilde -

LONDON, I WANT TO GO BACK!

 • 13.10.2018 kl. 12:02

Her hjemme er det tilbake til hverdagen. Det har vært opp tidlig for forelesning, og i dag skal jeg jobbe. Det har vært litt hardt å starte på igjen ettersom jeg har vært veldig i underskudd på søvn. Da vi var i London våknet jeg alltid veldig tidlig, sikkert fordi jeg var redd for å sløse vekk dagen, og så var det jo hele greia med det innstilte flyet. 

Jeg oppdaterte vel aldri skikkelig på hva som skjedde der. Flyet ble altså først kansellert, vi skulle egentlig ha lettet 19:30. Etterhvert fikk vi vite at det ville komme et nytt fly samme dag med avgang 22.00 (engelsk tid altså). Det var satt opp ekstra flybusser da vi kom til Oslo, men jeg rakk akkurat ikke bussen hjem fra Oslo S, og var derfor ikke hjemme før 03:30. Jeg fikk altså bare 3 timer søvn den natten, men fikk heldigvis sovet to til mellom forelesning og jobb. Dere kan to det var deilig å sove helt til 10:30 i dag!

Utenom turen hjem var tiden i London helt fantastisk! Likevel følte jeg ikke at jeg fikk gjort og sett alt jeg hadde lyst til. På mandag hadde vi en veldig fin dag der vi vandret rundt Londons gater og prøvde å få med oss så mye som mulig av byen. Denne dagen gikk vi hele 16,8 km. Vi så Big Ben, London Eye, dro til Kensington og Notting Hill, vi gikk gjennom Hyde Park og endte opp i Oxford Street. Det ble mange bilder denne dagen og her har dere noen få av dem. 

- Mathilde -

MY 21st BIRTHDAY

 • 11.10.2018 kl. 13:49


Å tilbringe og feire bursdagen min i London var ingen dum idé. Ettersom jeg har bursdag i det som pleier å være høstferien i Stavanger har jeg ofte tilbrakt bursdager i utlandet, og jeg digger det! 

Dagen fløy avgårde i en rasende fart (hadde bursdag på tirsdag forresten). Den begynte med gaver og sang på senga etterfulgt av herlige kaker fra bakeriet nedi gata. Det ble litt tid til shopping, men ikke på langt nær nok, haha. Middag ble det på indisk restaurant og musikalen "The Book of Mormon" var en suksess. Ville ikke anbefalt den for strekt religiøse og lett fornærmede folk, den var temmelig frekk til tider. Men jeg lo masse! 

Dessert fikk vi fikset oss på en isbar ettersom jeg ELSKER is. Og til slutt endte vi opp på nabobaren, bare 16 skritt unna leiligheten vår (ja, jeg telte). Jeg fikk en spesial bursdagsdrink av bartenderen, ikke dårlig! Det er så gøy at broren min er fylt 18 nå og at vi alle kan dra ut på bar sammen. 

Det ble ikke tid til så veldig mange bilder, så jeg slenger like gjerne med mobilbildefangsten fra dagen. 

Jeg prøvde å laste opp dette innlegget fra flyplassen, men med så mange bilder å laste opp gikk det alt for tregt. Jeg ville virkelig ikke forlate London og har bestemt meg for at jeg skal flytte dit en gang i fremtiden. Nå jobber jeg bare med å finne en god grunn til hvorfor... 

- Mathilde -

KANSELLERT FLY

 • 10.10.2018 kl. 21:41

Jaja, dere. Flyet skulle ha lettet for en time siden og her sitter vi fortsatt. Vi fikk nylig beskjed om at flyet er kansellert og siste beskjed er at vi muligens vil få plass på et senere fly. Men foreløpig vet vi lite. Altså, jeg blir gjerne i London en stund til, jeg vil jo ikke hjem enda, men å tilbringe enda flere timer på flyplassen var vel ikke helt det jeg tenkte meg.

Jeg har ikke opplevd at flyet har blitt kansellert før, i alle fall ikke som jeg kan huske. Så klart måtte det skje når jeg reiser alene, er det ikke typisk. Og jeg som hater å være alene, haha. Resten av familien har nå reist videre til Southampton for å besøke familie og jeg hadde planer om å rekke forelesning 08:15 i morgen. Det kan bli spennende!

Men jeg vil ikke klage for mye. Det virker som de jobber på spreng for å fikse det. Det kunne ha vært verre tenker jeg, men jeg håper ikke det blir det.

LEILIGHETEN VÅR I LONDON

 • 09.10.2018 kl. 11:21

Skal ikke klage på denne leiligheten. Flott beliggenhet, stilren og fin. Jeg skulle egentlig vise dere bildene i går, men det skulle bli vanskelig å laste opp alle bildene, men etter masse om og men har jeg nå fått det til. Så her har dere leiligheten vi bor i denne uken. Mitt rom er det som er avbildet til slutt. Sier ikke nei til egent bad! Men nå må vi få startet dagen her. Vi tenkte oss på kafé for å få oss litt frokost som nå nesten må kalles lunsj. Bilder fra gårsdagen kommer senere. Håper alle får en herlig tirsdag! 

- Mathilde - 

DAG 2 I LONDON

 • 08.10.2018 kl. 01:00

Familiebesøk, turer i fin høstnatur og enda mer god mat er stikkordene som definerer denne dagen. England ligger en time bak Norge og jeg velger derfor å si at jeg klarte å laste opp innlegget før dagen er over, hehe. Alt tok litt ekstra tid da vi ble nødt til å skifte leilighet pga. problemer med varmtvannet, forteller mer seinere, men nå er vi i nytt hus og jeg har tatt haugevis av bilder som kommer i et eget innlegg i morgen. 

I dag har vi besøkt søskenbarnet mitt som er bosatt her i London og hans lille familie. Sebastian har nettopp fylt 1 år og kan smelte enhvers hjerter. Vi har fått sett en litt annen del av London enn sentrum og alle turistattraksjonene. Skrittelleren viser godt over 10 km i dag og det kjenner jeg i bena ettersom skoene mine ikke er av den beste typen. Vi møtte i alle fall på mange fine inntrykk og gode motiver. Tenker bildene beskriver det meste. For nå må jeg faktisk bare legge meg. 

 

- Mathilde -

EN REGNTUNG DAG I ENGLAND

 • 06.10.2018 kl. 20:12

Vi har virkelig fått en super beliggenhet på leiligheten vi skal bo i disse dagene. Gåavstand til det aller meste, men fortsatt rolig på kveldstid. Fint interiør er det også, og det har jo litt å si for meg, hehe. 

Det har vært en regntung dag i dag og vi har derfor brukt tiden først og fremst på shopping. Jeg har ikke kjøpt så mye enda, men jeg har stygge planer for de neste dagene. Jeg hadde en kort tur innom primark, men ettersom det er lørdag var det helt vilt mange folk. Må derfor tilbake senere for å prøve en del ting. Gleder meg allerede. Middagsreservasjon er det en venn av pappa som har tatt hånd om. Det blir snart avgang til Kina Town og forhåpentligvis veldig god mat. 

Vanligvis har jeg ganske god retningssans, men ettersom jeg har gått under en paraply hele dagen, og ikke sett lenger enn tuppen av skoene mine, har jeg følt meg helt lost. Godt vi har google maps og 3G i utlandet! Nå gleder jeg meg til å utforske byen mer i solskinn

- Mathilde - 

 

NY SMINKE PÅ REISEN

 • 05.10.2018 kl. 16:36

Reklame | GLOSSYBOX

Blogging i farta her jeg sitter på flyplassen og venter på ombordstigning. Nå er det ikke lenge til jeg kan nyte noen fridager i London. Jeg var litt redd månedens glossybox ikke skulle nå frem før jeg reiste, men det gjorde den og med mange fine produkter. Jeg brukte to av dem allerede forrige helg da jeg pyntet meg for innflyttningsfest. Da prøvde jeg mascaraen og lipglossen og de falt begge i smak, spesielt lipglossen som føltes fultighetsgivende på leppene og hadde en nydelig, ikke alt for sterk, rødfarge. Jeg har med begge disse på turen. Ellers er jeg veldig spent på å prøve øyenskyggepaletten. Nå gleder jeg meg allerede til neste eske! 

Høres det spennende ut å få en slik eske i posten hver måned? Glossybox tilbyr både løpende abonnementer til 179,- og abonnementer på 3, 6 og 12 måneder. Du kan lese mer om abonnementene og se prisene HER

- Mathilde - 

I MORGEN REISER VI!

 • 04.10.2018 kl. 17:53

Ææææ, nå gleder jeg meg skikkelig! Jeg drar direkte fra forelesning i morgen, noen som synes det er på tide å begynne å pakke? Altså er jeg ikke fysisk helt klar for avreise enda, men mentalt er jeg mer enn klar. London, here I come! 

Det har vært planen lenge å reise til England denne helgen og tilbringe litt tid med familien. Pappa skal på konferanse noen dager og vi andre bestemte oss for å slenge oss på, dessuten begynner høstferien i Stavanger nå, og selv om jeg egentlig ikke har ferie tar jeg meg litt fri. Tror det skal bli godt for sjel og kropp å komme meg litt vekk. 

Det blir altså bursdagsfeiring i London med shopping, god mat og musikal på agendaen. Bildet er fra sist Londontur for litt over ett år siden. Da var det bare en dagstur og jeg fikk ikke sett så mye, men nå får vi hele fem dager! Det er også meldt stort sett strålende vær og norske sommertemperaturer. Vil fortsatt pakke både ullgensere og regnjakke, men det skal bli deilig å sleppe grader truende nært frysepunktet i noen dager. 

- Mathilde - 

ØNSKELISTE 2018

 • 03.10.2018 kl. 17:22

For å hente inspirasjon til dette innlegge var jeg innom fjordårets "ønskelisteinnlegg" og fant ut at det i dag er nøyaktig ett år siden jeg postet innlegget. Litt morsomt egentlig og ganske rart å tenke på at årene går og jeg forsetter å skrive denne bloggen. Trodde jeg skulle ha gått lei for lenge siden! 

Men uansett. Det er ikke lenge igjen til denne jenta er 21 år og da må det utarbeides en ønskeliste. Jeg syes i alle fall det er veldig gøy å gjøre, drømme seg bort litt. I år som alle år før er ønskelisten en god blanding av ting jeg faktisk trenger, altså ting jeg kommer til å kjøpe selv uansett, og ting jeg ikke hadde hatt noe i mot å fått. For å si det på den måten. Som alltid er det en reise som står aller øverst på ønskelisten. Jeg bare elsker å reie, men kan ikke ta meg rå til det akkurat nå. Heldig som jeg er har jeg allerede fått en slik presang og bursdagen skal feires utenlands! Åh, det blir så bra. Avslører hvor jeg skal reise i morgen. 

 

Klokke // Smykke1 // Smykke2 // SD-kort // Genser // Krøllstav // Fotoprinter // Sko

- Mathilde -

UTEN INTERNETT

 • 02.10.2018 kl. 14:57

Jeg føler meg så bortskjemt når jeg sier jeg må ha internett, men det er jo sånn det er. Jeg er avhengig av internettet og det er du og, mest sannsynlig.

I går, den 1. oktober, skulle vi få nytt nett i leiligheten. Hele bygget skulle skifte internettleverandør og dette skulle gå smertefritt for seg, men slik ble det ikke… Vi var uten nett hele gårsdagen og dette var så klart min fridag. Den dagen jeg hadde store planer for bloggen og planer om å forberede meg til neste eksamen. Jeg skal innrømme at det var litt deilig å få en pause og ha noe å skylle på for at jeg ikke var pålogget hele tiden. Men det gjorde også dagen en del mer komplisert.

Etter at jeg hadde sett ferdig alt av serier jeg hadde lastet ned fra netflix og snakket med mamma i over en time, måtte jeg tenke litt gjennom hva neste aktivitet kunne være. Jeg er ikke veldig god på å sette meg ned og lese bøker, det gjør meg litt stresset rett og slett. Og ja, jeg vet det er rart. Men bok ble det. Heldigvis hadde jeg planer om å ta bilder sammen med Asta senere på dagen. Så slapp jeg å sitte og stirre i veggen resten av dagen, hehe

Internettet kom først tilbake i dag rett før jeg løp ut døren på vei til jobb. Det skal bli deilig å ha deg tilbake kjære internett, du har vært savnet.

Mathilde C. Bjørnseth

Hei! Jeg er ei jente på 21 år fra Stavanger som nå studerer interiørarkitektur i Oslo. På denne bloggen vil du kunne lese om meg og min hverdag samt det som interesserer meg. Altså alt fra mote, sminke, interiør og musikk til samfunnet rundt oss. Kontakt: mbjornseth@outlook.com

Follow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no