hits

LIKE FØR STRESSET TOK OVERHÅND

 • 31.10.2017 kl. 16:56

I dag fikk jeg beskjed fra facebook at det kanskje var på tide å oppdatere bloggen. Litt skummelt alt facebook vet, men det er jo helt sant. Jeg har i det siste vært veldig fraværende, men ikke uten grunn. Jeg har en lang liste med innlegg jeg kan skrive, så det er ikke inspirasjonen det står på. Men av og til skjer det uventede ting en rett og slett ikke kan styre. 

For to uker siden fikk vi utdelt en ny eksamensoppgave bare helgen etter forrige eksamen var levert. Dette kom veldig plutselig på meg og jeg var over hodet ikke klar for noe sånt. Nå er det litt i underkant av to uker igjen av denne eksamen og fortsatt like mye å gjøre. Slike oppgaver som dette har aldri passet meg helt fordi jeg ender opp med aldri å ta fri. Jeg jobber og jobber, men føler stadig jeg er langt ifra mål. Min største frykt akkurat nå er å stå der dagen før fremføring og ikke være ferdig. 

Den siste uken var den verste. Jeg tok meg selv i å stresse med oppgaven selv når jeg ikke jobbet med den. Enten jobbet jeg eller jeg stresset meg at jeg ikke jobbet. Før helgen var jeg redd jeg kom til å gå på veggen. Hadde det ikke vært for at læreren sa til oss at vi måtte passe på å ta helg også og ikke bare jobbe hadde jeg nok vært nok så nære nå. Av og til kunne jeg ønske jeg var flinkere til å gi litt mer faen. Heldigvis bestemte jeg meg for å ta hele lørdagen fri og godt var det! Jeg koste meg på loppemarked, men god mat og Halloweenfest. Nå blir den viktigste jobben denne uken å holde stresset nede slik at jeg klarer å gjennomføre oppgaven. Og forhåpentligvis klarer jeg også å være mer til stedet her på bloggen. 

♥ Håper alle får en fin tirsdag videre

- Mathilde - 

DETTR ER ÅRETS HALLOWEENKOSTYMER

 • 28.10.2017 kl. 22:42

//Innlegget inneholder sponsede produkter

I dag har brukt store deler av dagen på Halloweenforberedelser. Jeg har sett på sminkevideoer og jeg brukte vel nesten 1 og 1/2 time på å sminke meg. Og jeg må faktisk si meg ganske fornøy til at det er første gang jeg gjør noe som dette. Kostymet fra coolstuff.no og sminken fra samme sted kom godt med. Nå er vi snart på vei ut på byen. Håper bare det er flere enn oss som har kledd oss ut, haha.

- Mathilde -

DE PERFEKTE NEGLELAKKENE FOR HØSTEN

 • 26.10.2017 kl. 16:46

//Innlegget inneholder affiliateslenker

I dag har jeg hatt forelesning om farger og ble med det inspirert til å skrive et innlegg med neglelakk som passer årstiden til. Stiler, både innenfor interiør og mote, er stadig i forandring og sammen med dette følger fargene. Det er stadig en utskiftning i hvilke farger som er "in", men dette styres også av årstiden. Hver høst kommer "høstfargene" tilbake på banen og jeg leter frem de samme neglelakkene som i fjor. 

Jeg prøvde å finne et sted de solgte akkurat disse neglelakkene, men uten hell. Det jeg fant var at Lyko hadde et godt utvalg neglelakker og flere på 20%. Jeg fikk så lyst til å hamstre neglelakk, men jeg har ikke mer plass i neglelakkboksen min. Mulig jeg må finne en større boks, hehe. 

♥ Har du neglelakk som passer spesielt til høsten?

- Mathilde - 

 

OUTFIT FOR HØSTVÆRET

 • 25.10.2017 kl. 18:58

//Innlegget inneholder affiliateslenker

Høsten kan være en veldig vanskelig årstid å kle seg til. Det har vært dager hvor solen varmer og skikkelig sure, våte og kalde dager. Det er den årstiden der morgenen alltid er veldig kald, men utover dagen kan plutselig solen steike. I dag begynte jeg ikke på skolen før 12 og det var derfor ikke spesielt kaldt da jeg gikk ut dørene. Derfor benyttet jeg anledningen til å ta frem en av mine hverdagskjoler. Jeg bare elsker hvor befriende det er å gå i kjole! Heldigvis holdt været seg fint i dag, men ullstrømpebuksen er nok kommet for å bli. 

Kjole - Nelly

♥ Hva er din favorittstil om høsten?

- Mathilde - 

NÅR HØSTVÆRET TRENGER PÅ GÅR ALT I STÅ

 • 24.10.2017 kl. 17:40

Litt av en dag og litt av et vær! I slikt høstvær som dette, der det høljer ned, er jeg sjeleglad at paraplyen en gang i tiden ble oppfunnet. Det har regnet non stopp i dag, og det var selvfølgelig akkurat i dag bussen jeg satt på skulle streike. Da bussen ikke ville starte, og dermed sperret for alle de andre bussene som sto bak i kø, bestemte jeg meg for å gå til en annen buss. Det viste seg å bli en våt affære og da jeg om sider kom frem var det gått en time siden jeg først gikk på bussen. Så nei, høst er ikke bare lett. Men den har da sine fine sider og. Som da vi gikk gjennom Sofienbergparken i går, med alt det nydelige høstløvet. Det gjelder bare å tenke positivt ♥

- Mathilde - 

EKSAMEN, KONSERT, MIDDAGSBESØK ++

 • 22.10.2017 kl. 14:49

Det er ikke alltid helg føles som helg og dette er en slik helg. Jeg har jobbet med eksamen store deler av helgen og ellers har tiden gått til rydding og vasking. I går hadde vi koselig middagsbesøk av ei felles venninne fra folkehøgskolen, noe som heldigvis dro opp lørdagsfølelsen flere hakk. Det er alltid veldig koselig med besøk og jeg håper jeg blir flinkere til å invitere folk når jeg kan si meg fornøyd med leiligheten. Vi har jo enda ikke hatt den innflytningsfesten vi tenkte, haha

I skrivende stund er jeg på vei til korkonsert. Konserten begynner ikke før 19:00, men det trengs litt øving før den tid. For å være helt ærlig skulle jeg gjerne hatt en rolig søndag i dag, men det skal da bli gøy dette og. Så hvis du tilfeldigvis ser etter en søndag med litt mer futt kan jeg foreslå å komme på konsert i kveld i universitetets aula ;)

God søndag!

INSPIRASJON TIL SOVEROMMET

 • 20.10.2017 kl. 18:35

Pintrest er en side jeg har begynt å bruke veldig mye i det siste. Hver gang jeg trenger litt inspirasjon er det hir jeg går. I det siste har jeg tenkt mye på hvordan jeg vil ha det på soverommet. Foreløpig har vi bare seng, skap og noen puter til pynt, altså veldig kjedelig. Det er et veldig lite rom og det kan fort virke trangt om vi gjør for mye, men litt veggpynt må vi da kunne ha på de hvite kjedelige veggene. Altså har jeg igjen brukt pintrest som inspirasjon og tenkte å vise dere bildene. 

♥ Håper alle får en fin helg!

- Mathilde -

HELE BYEN RUNDT FOR EN LINJAL!

 • 19.10.2017 kl. 14:28

Nei, det er ikke bare bare å bli interiørarkitekt. På tirsdag fikk vi beskjed om at vi til onsdag morgen skulle ha med oss en del redskaper. Av disse hadde jeg en og jeg hadde heller ikke tid til å få ordnet det, derfor tok jeg turen til Lamberseter senter for å ordne alt i går. Jeg fikk stort sett alt jeg trengte, men de hadde ikke reduksjonslinjalen jeg var ute etter. 

I dag prøvde jeg på nytt. Jeg prøvde meg først i byen, men siden de ikke hadde den der endte jeg til slutt opp på Storo senter. Jeg hadde aldri trodd jeg noen gang skulle bruke så lang tid på å skaffe meg en linjal! Vel, jeg kunne løpt rett ned på akademika og kjøpt den der, men for dobbel pris av det jeg endte med å betale. Etter min mening var alt strevet verdt det. Så gjerrig, hehe. Nå skal jeg passe på å bruke linjalen så ofte som overhodet mulig for å få igjen for strevet. 

- Mathilde -

I PINLIGE SITUASJONER TRENGS NØDLØSNINGER

 • 18.10.2017 kl. 16:45

Uff av meg. I går gikk det ut over meg det som tidligere har rammet så mange andre. Det var ikke før jeg gikk på do før korøvelsen det gikk opp for meg at jeg hadde et stort hull på rompa. Den svarte buksa hadde revna midt på og den hvite huden var godt synlig gjennom. Sånn hadde jeg altså gått på Oslo City! Eller helt ærlig vet jeg ikke når det skjedde. Jeg ser for meg at jeg ville ha merket at det var litt ekstra kaldt eller at noen ville sagt ifra. Men vi kjenner jo alle nordmenn - så konfliktskye. 

På vei opp trappen fra do prøvde jeg å dra genseren så langt ned som mulig og under resten av korøvelsen bandt jeg jakka fast rundt livet. Det så nok litt mistenkelig ut, men det var i alle fall bedre enn å knyte skjerfet rundt rompa, hehe. Heldigvis hadde jeg valgt å kle meg i skjorte med genser over og på veien hjem knøt jeg skjorta rundt livet, men der var jeg heldig gitt! Nå prøver jeg bare å riste av meg den ugne følelsen av å ha strenet rundt i Oslos gater med rompa bar?

- Mathilde - 

ÅRETS HALLOWEEN-KOSTYME

 • 17.10.2017 kl. 16:02

//Innlegget inneholder sponsede produkter

Nå er det jaggu ikke lenge igjen til halloween dere! For meg som elsker å kunne leke meg med sminke og utkledning er halloween en morsom høytid jeg ser frem til. Jeg er typen som alltid er litt sent ute med å gjøre klar kostymet, men i år har jeg gjort det lettvint for meg selv og fått meg et kostyme fra coolstuff.no. Selv om jeg gjerne skulle ha sydd meg et kostyme selv er det vanskelig å få tid til i en travel hverdag og det kan dermed være like greit å bestille noe fra nettet. 

Jeg må si det er veldig deilig å ha kostymet i boks og har i år planer om å bruke tiden på sminke som passer kostymet. Jeg har en liten idé om hvordan jeg vil ha det, og gleder meg til å teste det ut. Det var sminkeinspirasjonen som gjorde at jeg ente opp med akkurat dette kostymet og jeg må si meg veldig fornøyd med valget. Kjolen finner du HER

♥ Har du årets kostyme klart?

- Mathilde - 

DET BLE SØLVMEDALJE I NM!

 • 16.10.2017 kl. 20:56

Nå er jeg hjemme igjen og har fått landet etter en fantastisk helg. NM i kor var en virkelig fin opplevelse jeg er veldig glad jeg fikk delta. I forrige innlegg skrev jeg at vi ikke så for oss at vi kom til å vinne, men var glad uansett. Derfor var det en stor overraskelse da vi var 1 av 7 som kom videre til Grand Prix finalen av 45 kor. Overraskelsen var ikke noe mindre da vi ble nr. 2 i damekor A (0.16 poeng bak vinneren) og nr. 2 ungdomskor (1 poeng bak vinneren). I tillegg fikk vi noteprisen fra Cantando forlag!

Jeg må med dette si meg veldig stolt over Toneheim jentekor og helgens innsats. Etter å ha diskutert med ei venninne fra koret ble vi enige om at vi nå har grunnlag for å kalle oss Norges beste jentekor, hehe. 

Synd dette koret ikke har til hensikt å fortsette å synge sammen, men mange av oss er nå del av andre kor rundt om i landet, meg selv inkludert. Jeg synger nå i Grex Vocalis og skulle det være av interesse har vi konsert allerede nå på søndag i universitetets aula kl. 19:00. Velkommen ♥

- Mathilde - 

 

VINNER VI NM?

 • 14.10.2017 kl. 16:41

Samtidig som eksamen skulle leveres satte jeg med på toget til flyplassen. En hektisk uke med en kjekk slutt.

Nå sitter jeg i sofaen til ei venninna av meg i Trondheim. Toneheim jentekor har deltatt i NM i kor i dag og om ikke lenge får vi vite resultatene. Ved å ha hørt noen av motstanderne våre sier vi oss fornøyd uansett hva utfallet blir. De andre korene har tross alt øvd mye til dette mens vi bare har møttes en gang etter vi sluttet på fhs i mai. Det har bare vært utrolig gøy å få være med på dette og ikke minst møte alle de flotte jentene igjen! Slenger med noen bilder fra "photoshooten" vår fra øvingshelgen.

EKSAMEN ER INNLEVERT!

 • 12.10.2017 kl. 19:05

Da var eksamen levert, og det flere timer før tida! Det føles så godt å være ferdig med det vi nå har jobbet med i en uke. Vi hadde satt av hele dagen i dag og jeg var redd vi kom til å måtte sitte til langt på kveld, men det slapp vi heldigvis. Vi har jobbet jevnt hele uka, og har vel lenge hatt en god følelse på at dette kom til å gå nokså smertefritt for seg. Og det gjorde det gitt. 

Med en gang oppgaven var levert tenkte jeg med meg selv: nå fortjener jeg noe godt! Det er så lenge siden jeg har kjøpt smågodt, og nå er det jo faktisk helg også, så smågodt ble det! Posen ble så full jeg var redd de kom til å si jeg måtte bytte til boks, men det gikk akkurat. Nå sitter jeg og gomler i meg mens jeg skriver og etter jeg har fått gjort unna noen småting blir det nok sofa og mer smågodt. 

God helg til dere alle ♥

- Mathilde -

KOMMER VI I MÅL?

 • 10.10.2017 kl. 18:37

Blir oppdatering fra mobil i dag ettersom nok en dag går i ett. Eksamenslesing tar mye tid men gruppeeksamen gjør det mindre kipt. Overraskende nok er vi så og si ferdig med prosessen og det er for det meste skrivingen som gjenstår. Så kommer vi i mål? - Ja, jeg tror det og kanskje også i god tid. Hvem vet.

Nå begynner korøvelsen om 10 min og det er heller ikke lenge igjen til konsert. Jeg kommer rett fra byen hvor jeg har gjort noe veldig spennende som jeg kommer tilbake til når jeg har litt mer tid. Jeg røper det for såvidt på instagram historier, men bedre bilder kommer. Så gira!

HAPPY BIRTHDAY TO ME

 • 09.10.2017 kl. 23:34

Det ble et sent innlegg i dag ettersom dagen har gått i ett. Men familie og venner har sørget for å gjøre dette til en super dag♥ 

Jeg våknet til at mamma sto utenfor døra med blomster og mine favorittmuffins. Jeg trodde ikke jeg kom til å få se henne før senere på dagen og det var derfor en stor og gledelig overraskelse. Gleden fortsatte da en mann kom med leveranse på døra - en stor bukett roser! Harsha må jo bare være den beste kjæresten. Ikke alle er glad i overraskelser, men jeg er og dette ble dermed en bursdagsmorgen jeg kommer til å huske som en av de beste. Jeg har nylig kommet hjem fra familieselskap hos bestemor og kan nå legge meg med et smil om munnen. Takk for i dag.

- Mathilde - 

THE AUTUMN EFFECT

 • 08.10.2017 kl. 19:40

//Innlegget er i samarbeid med glossybox og inneholder sponsede produkter

Det er alltid like spennende å åpne en ny glossybox. En helt ny eske hver måned med fem spennende produkter. Siden høsten er godt etablert har månedens glossybox fokus på pleiende og fuktighetsgivende velværeprodukter. Selv gleder jeg meg spesielt til å prøve den organiske ansiktsrensen og Original Balm - multibalmen som kan brukes til alt. 

Høres det spennende ut å få en slik eske i posten hver måned? Glossybox tilbyr både løpende abonnementer til 179,- og abonnementer på 3, 6 og 12 måneder. Du kan lese mer om abonnementene og se prisene HER

- Mathilde - 

ALT SKJER PÅ EN GANG

 • 07.10.2017 kl. 17:59

Hva er vel sjansen for at jeg blir sammen med en som har bursdag dagen før meg og at jeg at på til har eksamen?! 

Det er så utrolig mye som skjer på en gang nå at det er bare å holde tungen rett i munnen. Harsha har bursdag i morgen men i kveld er feiringen. Og omtrent på samme tid som leiligheten fylles av hans venner kommer min familie helt fra Stavanger. De har kjørt i hele dag fordi de ville være her på bursdagen min. Er ikke det koselig så vet ikke jeg. 

I morgen kommer moren til Harsha og på mandag er det familieselskap. Og mens alt dette skjer må jeg ta hensyn til eksamen som skal leveres på fredag. Det er en gruppeeksamen, så om jeg ikke er fokusert vil det gå ut over vennene mine, og det kan jeg ikke ha noe av. 

Så dette blir spennende. Det er ikke første gang jeg sjonglerer flere baller på samme tid, men det er alltid litt risiko. Men nå skal jeg i alle fall fokusere på å ha en fin kveld sammen med Harsha og vennene. Eksamensstresset får vente til i morgen. 

- Mathilde - 

PÅ INSPIRASJONSTUR

 • 06.10.2017 kl. 20:10

Vi velger heller å gå litt ekstra for å komme til kiwi enn å handle på meny som er den næreste butikken. I dag måtte jeg gå på butikken alene og jeg synes sånt er bare  kjedelig. Derfor bestemte jeg meg for å ta med kamera og få litt inspirasjon fra høstfargene på veien. Været i dag har vært fantastisk og solen har skint på trærne som den bare kan når det er høst. 

Etter eksamensskriving i dag følte jeg meg skikkelig dårlig og det er dessverre ikke så mye bedre nå, men etter en hvil på sofaen og den friske turen tror jeg at jeg skal klare å overvinne dette. Jeg bare kan ikke bli syk nå!

Nå blir det snart pannekaker på meg som er tradisjonen hjemme på fredager. Det skal bli godt, og spesielt når side om side er på skjermen. 

Håper dere alle får en strålende helg med herlig høstvær ♥

- Mathilde - 

NÅR KJÆRESTEN HAR BURSDAG

 • 05.10.2017 kl. 14:53

Gud, så nervepirrende! Harshas første bursdag - et stor ansvar. Jeg tar bursdagsgaver veldig seriøst og det er ikke hvem som helst dette her.

Jeg hadde tidlig en liten plan om å kjøpe billetter til stand-up show med Gabriel Iglesias (Fluffy), som skulle komme hit til Oslo. Lite visste jeg at i går var dagen han skulle opptre. Så der satt jeg i forelesningen og prøvde å finne billetter til noe som allerede var utsolgt. I tillegg har han ikke bursdag før på søndag, så det var litt kipt å måtte gi han gaven før tida. Dum som jeg var skrev jeg meg interessert på arrangamentet på facebook, slik at jeg kunne holde meg oppdatert på om noen solgte billetter, ikke lenge etter fikk jeg melding av Harsha. Han hadde jo så klart fått det opp i news feeden og dermed var overraskelsen ute i verden. Dumme dumme meg...

Gaven ble ikke overrakt på den måten jeg skulle ønsket, men jeg fikk tak i billetter og hadde truffet spikeren på hodet. Han ble kjempegira og heldigvis har jeg noen andre gaver på lur til den virkelige bursdagen. 

Til tross for litt snubling underveis i prosessen skal jeg gi meg selv en klapp på skulderen for godt gjennomført gave. Vi hadde det kjempegøy i går. Det beste med slike gaver er jo at jeg også får delta på morroa. Uffda neida, men joda, haha. 

- Mathilde -

STILLE FØR STORMEN

 • 04.10.2017 kl. 14:56

I dag har jeg en av mine overraskende mange fridager. Hadde jeg visst det kom til å bli så mange fridager når jeg begynte å studere hadde jeg nok vært litt mer ivrig etter å søke jobb, men jeg klager ikke. 

I dag ble det en pangstart på dagen med elektrikere på døren. Så der sto jeg i pysjen klokken 10 og var litt flau over at leiligheten ikke var mer ryddig. Jeg hadde mest lyst til å stille meg i døren og rope ikke kom inn, men løp hellet inn på rommet og slengte på meg det første jeg fant. Så en litt røff start, men på den andre siden er jeg veldig fornøyd med den nye dimmeren på badet. 

Jeg har i alle fall brukt fridagen til noe fornuftig. Jeg har støvsugd leiligheten og om ikke lenge kommer også vaskebøtten frem - hvite fliser i gangen - trenger jeg si noe mer? Jeg klarte også å knuse tannglasset da jeg vasket vasken, så da kan vi stryke det av to do-listen og legge det til på ønskelisten istedenfor. Uff av meg, føler meg som den vimsen i dag. 

Skal jeg være helt ærlig skjønner jeg ikke hvorfor vi har to dager fri før vi får eksamen. Kreative metorder er ikke akkurat et pugge-fag og før jeg får oppgaven er jeg ikke helt sikker på hva jeg skal gjøre for å forberede meg. Så det er vel dette som må kalles stille før stormen. Uh, det gir meg gysninger å tenke på - jeg vil bare få det gjort!

♥ Håper alle får en fin dag, fri eller ikke fri - kos dere!

- Mathilde -

ON MY WISHLIST

 • 03.10.2017 kl. 17:19

//Inneholder affiliateslenker

I dag er det faktisk under en uke til jeg har bursdag og i den anledning har jeg satt sammen en liten ønskeliste. Nå har jeg sittet og siklet over tastaturet i lang tid. Det er så mye fint der ute og som fattig student er det år og dag siden jeg har unnet meg noe uten å tenke på budsjett og nødvendighet. Mye av det som står på ønskelisten i år er ting jeg har bruk for, men hvert år klarer jeg også å fylle den med fristelser som strengt tatt ikke er nødvendige. Men er det ikke det bursdager er til for?

KAMERAOBJEKTIV// KAMERA// SENGETEPPE// METALLGITTER// KAMERALYS// STIFTEPISTOL// KORTE STØVLER

♥ Hva synes dere?

- Mathilde - 

#wishlist #ønskeliste #bursdagsønsker #kamerautstyr 

DE BESTE SØNDAGSAKTIVITETENE

 • 01.10.2017 kl. 19:24

Det er fort gjort å bli sittende inne på søndager og ikke gjøre noe. Alt er stengt og i dag var også høstværet her, kjølig og med regn. Likevel har jeg og Marie utnyttet dagen til det fulle. Det er ikke så ofte vi sees og da må vi bruke tiden godt. 

I dag har jeg vist Marie rundt i Oslo. Vi har vært i Frognerparken og tatt masse bilder. Heldigvis for meg er Marie også glad i både å ta bilder og å stå foran kamera og det ble derfor en god del bilder, hehe. Med høstfargene synes jeg parken er på sitt fineste. 

Jeg måtte også vise henne Grünerløkka hvor vi ble sittende på kafé en god stund. Det er bare så koselig der! Jeg synes virkelig vi har benyttet oss av de beste søndagsaktivitetene i dag med tur, café og photoshoot. 

♥ Hvordan har din søndag vært?

- Mathilde - 

Mathilde C. Bjørnseth

Hei! Jeg er ei jente på 21 år fra Stavanger som nå studerer interiørarkitektur i Oslo. På denne bloggen vil du kunne lese om meg og min hverdag samt det som interesserer meg. Altså alt fra mote, sminke, interiør og musikk til samfunnet rundt oss. Kontakt: mbjornseth@outlook.com

Follow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no