hits

EN SANN GLEDE HVER GANG

 • 30.09.2017 kl. 17:29

Denne helgen er en av mine gode venninner fra Trondheim på besøk i byen. Etter at jeg flyttet fra Trondheim for 12 år siden har vi klart å holde kontakt og møtes minst en gang i året. Er ikke det fantastisk?! 

I går var hun innom og tiden fløy forbi selv om det eneste vi gjorde var å bake, spise og snakke. Det er sånn det skal være! Nå er hun og kjæresten på vei hit og Harsha på ei hjem fra jobb, så nå skal vi ha en hyggelig kveld sammen. 

God lørdag til dere alle ♥

- Mathilde - 

VI ER INTERIØRSTUDENTENE DEL2

 • 29.09.2017 kl. 17:34

Her kommer del 2 av bildene vi tok i Vigelandsparken. Man blir da aldri for gammel for å kaste blader... Del 1 finner dere her

- Mathilde - 

LITT TRIM PÅ EN TORSDAG

 • 28.09.2017 kl. 14:22

I dag gjorde jeg noe jeg aldri har gjort før eller i det hele tatt tenkt på å gjøre. Istedenfor å ta trikken hjem gikk jeg. Jeg gikk ikke hele veien fra sentrum, det hadde vært litt i lengste laget med mac-en på skuldra, men det endte opp med en helt passe lang tur. 

Da jeg skjønte at jeg måtte vente 10 min på trikken (som i utgangspunktet ikke er lenge, men man blir så bortskjemt av å bo i Oslo), bestemte jeg meg for å ta trikken som stopper 5 stopp før min holdeplass og gå derifra. I det fine høstværet ble det en veldig koselig tur der jeg også fikk sett meg litt om i nærområdet. Vanligvis bare suser jeg forbi på vei til og fra byen, men nå tok jeg meg god tid og turen endte med å bli på 30min. Det ville gått mye fortere å vente på neste trikk, men så fikk jeg meg jo litt trim og en fin opplevelse. Og fine opplevelser kan man leve lenge på♥

- Mathilde - 

 

VI ER INTERIØRSTUDENTENE

 • 27.09.2017 kl. 18:17

I dag har vi hatt undervisning i vigeland-museet og da ble rett og slett fristelsen for stor. Vi måtte bare ta en runde i parken med kameraet. Høstfargene begynner å komme frem og blader begynner å falle ned - perfekt for hoppebilder! Jeg hadde det i alle fall kjempegøy. Vi tok til og med så mange bilder at jeg er nødt til å dele det inn i to innlegg, så resten av bildene kommer senere.

Her har dere interiørstudentene. Et knippe av de flotte folkene jeg studerer sammen med. 

              

- Mathilde - 

VI ER KLARE FOR NM!

 • 25.09.2017 kl. 15:59

For en fantastisk helg! Som jeg skrev i sist innlegg har jeg denne helgen vært tilbake på Toneheim fhs for å øve inn repertoaret vi skal bruke i NM. Jentekoret fra fjorårets kul skal nemlig delta i NM i kor! Det er ti år siden Toneheim var meldt på sist og dermed veldig stas å få være med. Jeg må også si det gikk overraskende bra til at vi ikke har sunget sammen siden mai. Da vi sang for årets kull på søndag var det til og med noen som tok til tårene fordi de synes det var så fint, litt av et kompliment♥

Men nå må jeg nesten bare løpe. Jeg skal nemlig på middag hos bestemor. Flere bilder av helgen kommer senere. Vi kunne jo ikke la være å ha en liten photoshoot når vi først var der oppe, hehe. 

- Mathilde - 

EN HELG JEG HAR VENTET LENGE PÅ

 • 22.09.2017 kl. 22:20

I dag tidlig leverte jeg inn eksamen. Veldig nervepirrende, men veldig deilig å være ferdig. Så nå blir det spennende å få tilbakemeldig. Kommer jeg til å stå? Får virkelig håpe det, hehe. 

Men nå føler jeg virkelig jeg har fortjent helg og dette er en helg jeg har ventet på. Nå befinner jeg meg nemlig på folkehøyskolen jeg gikk på i fjor, toneheim. Her skal vi som var med i jentekoret ha en øvingshelg før vi møtes i Trondheim i oktober for NM i kor. Det er så utrolig koselig å møte alle igjen! Dette skal nok bli en veldig kjekk helg. Jeg og to andre kom litt tidlig i dag for å kunne få en skikkelig sightseeing i Hamar og nå er halve koret her. Jentekveld! 

- Mathilde - 

 

I EKSAMENSMODUS

 • 19.09.2017 kl. 18:13

08.58 satt jeg klar ved skjermen og ventet på å få utdelt eksamen. Sekundet den ble lagt ut begynte jeg å lese og jeg må si meg ganske fornøyd med oppgaven. Vi skal skrive en romanalyse av foajeen i Den Norske Opera og Ballett. Jeg har vært der flere ganger før og synes det er et flott og spennende bygg. Sant skal sies at det er ikke enkelt å analysere, men det er jo også det som gjør det spennende. 

Ikke lenge etter oppgaven var utdelt var jeg på plass på operaen. Der møtte jeg to venninner fra klassen og sammen gikk vi igjennom hver minste lille detalj. Det vil si, nå som jeg er hjemme igjen kommer jeg på flere ting vi har glemt, men det kan vi ta i morgen når vi igjen skal møtes. Alltid greit å få litt avstand fra oppgaven for å finne ut hva som mangler. 

Vi har tre dager på oss til å skrive denne eksamenen og i helgen lagde jeg en plan over hvordan jeg skulle jobbe. Planen var å skrive minst 500 ord per dag, helst litte mer, og bruke den siste tiden på gjennomgang. Nå har jeg snart skrevet 1000 ord og har fortsatt mye i notatene som ikke er på plass i selve oppgaven. Dermed vil jeg si jeg ligger godt an og jeg sitter igjen med en god følelse. Så glad for at motivasjonen og konsentrasjonen var på plass i dag! 

- Mathilde - 

#eksamen #eksamensmodus #Operaen #interiørarkitektur #romanalyse 

DET MÅ TIL

 • 17.09.2017 kl. 15:04

Jeg vet det er flere andre enn meg som liker å ha en almanakk foran seg for å skrive ned viktige hendelser og gjøremål. Tidligere har jeg ikke vært så opptatt av dette og strevet ned det meste på mobilen, men etter at jeg kjøpte min første almanakk fra personligalmanakk.com ble alt snudd på hodet.

Nå som jeg har en slik inspirerende bok er det mye kjekkere å ta den frem og fylle den med farger og klistremerker samtidig som jeg har oversikt over de kommende dagene. Jeg pleier også å skrive ned hva som har skjedd i ettertid slik at den fungerer litt som en dagbok. Dermed er det kjekt å bla bakover og minnes herlige stunder. 

Men nå er det bare to uker til almanakken har kommen til veis ende og det er på tide å legge inn en ny bestilling. Det som er så fantastisk er at jeg nå får 10% rabatt siden jeg allerede har en fra før. Et salgstriks som i alle fall fungerer på meg, hehe. Så da et det bare å sette i gang å finne frem bilder og bestemme meg for utformingen. Jeg brukte en evighet i fjor, så vi får se om jeg i det hele tatt blir ferdig i dag. #Perfeksjonist!

♥ Har du prøvd personlig almanakk før?

- Mathilde - 

Følg meg på facebook HER og instagram HER

Follow

#personligalmanakk #almanakk #nødvendighet #dagbok #musthave #planlegger 

GJØR MEG KLAR TIL EKSAMEN

 • 16.09.2017 kl. 15:28

Jeg skal ha min første eksamen på tirsdag og kjenner jeg er veldig spent. Det er en hjemmeeksamen på tre dager i emnet introduksjon til høyere designutdanning. Jeg har veldig lyst til å kunne forberede meg, men egentlig er jeg litt usikker på hvordan jeg skal gjøre det. Vi har hatt to oppgaver allerede som en øvelse til denne eksamen og de gikk veldig bra. I tillegg er det bare bestått/ikke bestått på denne gangen og jeg har liten tro på at jeg skal klare å gjøre det så dårlig at jeg ikke består. Derfor står jeg litt fast i forberedelsene. Kanskje er egentlig det beste å slappe av og lade batteriene. Kan hende jeg blar litt igjennom bøkene, men jeg tror avslapning er det beste, eller kanskje jeg skal ta meg en tur. Vi får se. 

♥ Hva tror dere er det lureste? 

- Mathilde - 

PAPPAS VIDUNDERMEDISIN

 • 15.09.2017 kl. 12:50

Nå sitter jeg godt plassert i sofaen inntullet i den herlige morgenkåpen min med mac-en på fanget og en stor kopp av pappas vidundermedisin forran meg. I dag er det ingen forelesninger og jeg har heller ingen planer så langt. Men jeg kjenner det var veldig godt med helg nå. Jeg leverte min andre oppgave i går og har eksamen neste uke. Fint med en liten pust i bakken i mellomtiden. 

Da jeg våknet i dag kjente jeg at det var nødvendig å smelle ihop en varm kopp for den såre halsen. Jeg er sjelden syk og akter ikke å bli det nå. Er det noe jeg ikke vil så er det å bli syk nå som jeg har min første eksamen. Derfor fant jeg frem hvitløk, ingefær og saft og kokte opp litt vann. Denne drikken har mest effekt om man moser ingefær og hvitløk, men det fungerer også fint å kutte det opp i små biter. Saften kan så klart sløyfes, men den gjør at drikken faktisk smaker godt, og det kan jo være en fordel. Dette er i alle fall mitt beste tips om forkjølelsen kommer snikende. 

♥ Har du noen gode tips?

- Mathilde - 

NEW IN

 • 14.09.2017 kl. 15:25

Innlegget inneholder affiliateslenker

På tirsdag fikk jeg en etterlengtet pakke i posten. Da jeg kjøpte mac-en ville eplehuset ha meg til å kjøpe et etui i tillegg, men ettersom jeg allerede hadde brukt utrolig mye penger på mac-en ville jeg helst unngå utgiftene på 400,- i tillegg. Dette også fordi etuiet var svart og kjedelig. Det jeg hadde til den forrige mac-en var et slikt etui og nå ville jeg gjerne ha noe litt mer dekorativt og fint.  

Jeg søkte litt rundt på nettet og fant mange fine til halvparten av prisen og endte til slutt opp med dette fra miniinthebox. Jeg kunne velge mellom brunt og dette i blått og rødt og bestemte meg for å være litt vågal. Veldig mye av det jeg eier er svart og hvit slik at det passer til alt, så nå følte jeg for å få inn litt mer farger i heimen. Dessuten har dette etuiet elefanter på, som jeg synes er nydelig dekor. 

Det eneste jeg har å sette fineren på er at det er litt stort. Det forrige jeg hadde var en perfect fit, men her sklir mac-en rundt, og det kan da ikke være helt bra. Derfor lurer jeg på om jeg har fått et som passer bedre til en eldre modell. Hm, jaja. Får vel prøve å være litt forsiktig. Det er da fortsatt bedre enn ingenting. 

♥ Hva synes dere?

- Mathilde - 

Følg meg på facebook HER og instagram HER

#new #newin #innkjøp #miniinthebox #etui #mac #fornøyd

BILDENE SOM ALDRI NÅDDE BLOGGEN

 • 13.09.2017 kl. 20:21

Nå er det lenge siden jeg har skrevet et innlegg som dette og jeg har en haug med bilder på lager. Det skal mange bilder til før de gode kommer og her kan dere se et knippe av de ikke fult så gode. Jeg synes selv det er morsomt å se gjennom gamle bilder og kunne le litt av meg selv og tenkte dere også kunne ha glede av dette. Ingen er perfekte!

- Mathilde - 

STUDENTER ER DYRE I DRIFT

 • 10.09.2017 kl. 19:03

Jeg har valgt et studie hvor mulighetene for utdanning er få. Uansett hvor jeg skal studere blir det privat og dermed mye å betale i skolepenger. Vi er heldige i Norge som har lånekassen som hjelper oss mye på vei, men likevel må man stå for noe av utgiftene selv.

På studiet jeg går blir vi anbefalt Mac. Jeg har allerede Mac, men den er ikke kraftig nok til å kjøre alle programmene jeg må ha på den. Som dere kanskje fikk med dere har jeg nå kjøpt meg ny mac. Jeg fikk beskjed om at den eneste egentlige muligheten jeg hadde var å kjøpe den nye macbook pro. Den var svindyr hvis dere lurte, men så er jeg også veldig fornøyd med den. Uansett, der fløy de pengene. 

Så var det bøkene da. Hver bok koster mellom 300 og 500 kr, som er dyrere enn noen annen bok jeg har eid. Så skal man jo gjerne ha flere bøker da, men er alle nødvendige? Mange mener at ikke alle bøkene er nødvendige å ha, men jeg liker egentlig å ha fysiske bøker å lese i. Til nå har jeg brukt godt over 1000 kr på bøker, men det er fortsatt bøker jeg vurderer å kjøpe. 

Det jeg sitter igjen med er et utrolig dyrt studie hvor jeg ikke skjønner hva alle pengene går til, bøker jeg håper jeg får bruk for, en mac til mange tusen og en følelse av at jeg er veldig glad jeg har spart opp penger i årevis til dette.

Da vi tok over leiligheten og depositum skulle inn og alle møblene måtte kjøpes, ble summen i banken halvert og nå sitter jeg igjen med mindre penger enn jeg noen gang kan huske å ha hatt. Så lenge leve lånekassen!

Men det er vel slik årene som student skal være og det må da være en grunn til at folk omtaler disse årene som de beste. Derfor skal jeg bite tennene sammen, betale det jeg må og forhåpentligvis ikke kjøpe for mye unødvendig. Så får vi se hvor veien fører hen. 

- Mathilde - 

SLIK BLE HÅRET

 • 09.09.2017 kl. 18:47

To daget tilbake fortalte jeg dere at jeg skulle ha en venninne over i dag som trengte å få stylet håret til ball. Hadde hun gått til en profesjonell hadde hun fort måttet betale mange hundre kroner og det skjønner jeg godt at hun ikke ville bruke penger på.  

Det var veldig koselig å ha henne på besøk og egentlig en vinn vinn situasjon. Hun fikk stylet håret gratis og jeg fikk style! Jeg synes det er utrolig gøy å drive med sånt og skulle gjerne ønske jeg hadde en slik øvingsdukke å prøve ut nye frisyrer på. Vi sørget for å ha god tid slik at det var mulig med prøving og feiling og til slutt ente vi opp med et resultat vi begge var fornøyd med. 

♥ Hva synes dere?

- Mathilde - 

JEG PRØVER MEG SOM STYLIST

 • 07.09.2017 kl. 17:09

For noen uker tilbake ble jeg spurt av ei venninne om jeg ville fikse henne til gardeballet, og det ville jeg jo selvfølgelig! Ballet er nå på lørdag og tidligere på dagen kommer hun hjem til meg for styling, både hår og sminke skal ordnes og jeg gleder meg! Jeg synes slikt er kjempegøy, men jeg kan ikke legge sjul på at det også blir litt skummelt. Bare tenk om jeg roter det til!

Og med denne tanken i bakhodet har jeg nå funnet frem til litt inspirasjon fra pintrest som kan hjelpe meg videre. Greit å stille litt forberedt, hehe. Hver gang jeg trenger inspirasjon er pintrest det første stedet jeg går til. Og her er 7 av frisyrene jeg tenkte å presentere for Ingrid når hun kommer. Håper hun liker dem. Kommenter også gjerne hva du synes er finest. 

♥ Hva synes du?

- Mathilde - 

Følg meg på facebook HER og instagram HER

#Hair #Braids #Hårfrisyrer #Styling #Hairstyles #Inspiration #Inspo

EN KICKSTART PÅ HØSTEN

 • 06.09.2017 kl. 18:28

Innlegg i samarbeid med rabble

Her i Oslo er høsten nå kommet for fullt. Hvordan er det der du bor?

Jeg synes det er veldig leit at sommeren, min favorittårstid, er over. Så kaldblodig som jeg er passer den norske sommeren meg best. Men det er ikke noe å gjøre med. Årstider kommer og går og det er det bare å leve med. Men det man kan gjøre er å legge inn litt innsats i å få høsten til å bli så bra som mulig.

Her har jeg to tips:

1. Forny garderoben med høstens trender og klær passende været 

2. Skap et koselig inneklima hjemme slik at regntunge dager ikke blir for kipe.

Ellos har alt du trenger!

Jeg elsker store gode gensere og kan liksom aldri få nok. Klesskapet prøver å fortelle meg at det ikke er plass til flere, men med så mange fine gensere blir det vanskelig å holde fingrene av fatet. Bare seg for deg hvor herlig start på dagen det hadde vært å smyge seg inn i en av disse og stenge kunden ute! Jeg regner med det er flere der ute enn meg som lever på "studentlønn", men frykt ikke. Jeg har styr unna de dyreste plaggene og står likevel igjen med 6 herligheter.

1 HER// 2 HER// 3 HER

4 HER// 5 HER// 6 HER

Når det er kaldt ute kan man sørge for å gjøre det lunt og koselig inne. Jeg har funnet frem til lyskilder og tekstiler som vil gi hjemmet ditt et lite løft og sørge for at regnværsdager blir koselige innedager. Her også har jeg styrt unna det dyreste og til og med funnet både sengesettet og puter som er økologiske. Er ikke det fantastisk?!

1 HER// 2 HER// 3 HER

4 HER// 5 HER// 6 HER

♥ Hvordan forbereder du deg på høsten?

- Mathilde - 

 

FØRSTE OPPGAVE LEVERT

 • 05.09.2017 kl. 23:04

I dag skrev jeg ferdig den første oppgaven mitt nye studie hadde å gi meg. Vi får ikke karakter på dette, og det er bare en prøvelse, men jeg prøvde å gjøre en grei jobb slik at jeg faktisk lærer noe av dette. 

Oppgaven var å skrive en romanalyse, nei ikke en romananalyse, men en romanalyse av en kafé og jeg fikk utdelt Kaffebrenneriet. Jeg har kost meg med denne oppgaven og satt lenge på Kaffebrenneriet borti gata og speidet med en god kopp kaffe i hånden. 

For å være helt ærlig vet jeg ikke helt hva jeg har drevet med og om jeg faktisk har fått frem noen bra punkter, men det får jeg nok svar på i morgen når vi går gjennom oppgaven. 

Nå ser jeg frem til å skrive flere oppgaver som denne og lære mer om hvordan å analysere interiøret i et rom. Det er så spennende!

- Mathilde - 

NY MAC!

 • 04.09.2017 kl. 18:52

Nå har jeg gjort det! Jeg har snakket sååå lenge om at jeg skal skaffe meg ny mac, og i dag fikk jeg det gjort. Litt blandede følelser er det i og med at jeg er måtte ut med 25 000 og det med studentrabatt, men igjen er det jo veldig spennende og gøy. 

Siden jeg studerer interiørarkitektur og trenger 3D programmer var det bare ett fornuftig valg for meg når det gjaldt hvilken mac jeg skule ha. Jeg har spurt tre forskjellige fagfolk som alle mener det samme: "Du må ha den nye Mac-Book Pro, men du trenger ikke den med mest lagringsplass". Det vil si at den som fungerte fint i fjor og er flere tusen kroner billigere ikke lenger er bra nok i år. Og sånn kommer det vel alltid til å være når det gjelder apple. 

Men men, ikke noe å gjøre med det. Nå har jeg i alle fall en flunkende ny mac! Og jeg har bestemt meg for å se på det som en investering og behandle den med varsomhet slik at jeg kan fortsette å ha den i mange år fremover. 

- Mathilde - 

LITT KREATIVITET PÅ EN SØNDAG

 • 03.09.2017 kl. 17:38

Idag har jeg skikkelig søndagsfølelse. Jeg har brukt store deler av dagen på maling, klipping og liming og jeg har storkost meg. Jeg synes det er fantastisk gøy å lage saker og ting og min spesialitet er å dekorer bokser. Jeg har flere bokser som enten er kjedelige, eller som har et mønster jeg ikke er helt overbevist om. De pleier jeg dekorere med gavepapir eller selvklebrende dekorpapir. Da blir de så mye finere og de matcher! Nå må jeg bare finne ut hvor boksene kan stå og hva jeg skal ha i dem. 

♥ Håper alle har hatt en like koselig søndag som meg!

- Mathilde - 

DET BESTE JEG KUNNE GJORT

 • 02.09.2017 kl. 23:31

I kveld har jeg virkelig fått innviet sofaen. Vi var oppe til sent i går kveld for å få den ferdigmontert og ettersom vi har vært en måned uten sofa var det helt fantastisk å slenge seg neppå og tilbringe kvelden her. Siden jeg kom hjem fra korøvelsen har jeg vært alene her, ettersom Harsha er på jobb, og det eneste jeg har gjort er å se filmer og spist god mat. For en herlig lørdagskveld, eller hva?! 

For å være helt ærlig er jeg lettet over at jeg har klart å slappe av og kost meg i kveld. De siste dagene har jeg vært utrolig stresset uten å få gjort noe, hvis dere skjønner hva jeg mener. Jeg går bare rundt og tenker på alt jeg må få gjort, men jeg er for stresset til å faktisk sette meg ned å gjøre det. En helt forferdelig følelse som tapper en for all energi. Derfor er jeg overbevist om at jeg trengte disse avslappende timene. Jeg tenker at når du koser seg såpas i eget selskap at du glemmer at du egentlig ble bedt med ut av noen venner, har du truffet spikeren på hodet. 

Håper alle har en super helg!

- Mathilde - 

JEG HAR FUNNET MITT KOR

 • 01.09.2017 kl. 12:38

Jeg er veldig glad i å synge i kor og tenkte med meg selv at når jeg flyttet til Oslo skulle jeg finne meg et kor. Jeg har tidligere bare sunget i kor i forbindelse med skole, men nå har jeg ikke mulighet til det lenger. Derfor passet det meg veldig fint da jeg fikk melding fra en venn med spørsmål om jeg ville prøvesynge for Grex Vocalis. 

På onsdag var jeg på prøvesynging og imorgen er første øvelse. Dette er en ekstraøvelse, men ellers er det fast øvelse på tirsdager. Tirsdager har jeg som regel ingen forelesninger, så det passer meg fint. I dette koret synger også flere andre fra folkehøgskolen, så det skal bli veldig koselig å synge med dem igjen. En fin måte å holde kontakten på når vi nå kommer til å møtes hver tirsdag. 

- Mathilde - 

 Følg meg på facebook HER og instagram HER

Mathilde C. Bjørnseth

Hei! Jeg er ei jente på 21 år fra Stavanger som nå studerer interiørarkitektur i Oslo. På denne bloggen vil du kunne lese om meg og min hverdag samt det som interesserer meg. Altså alt fra mote, sminke, interiør og musikk til samfunnet rundt oss. Kontakt: mbjornseth@outlook.com

Follow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no