hits

JEG TRENGER IKKE BLOGGEN LENGER

 • 30.09.2016 kl. 21:42


Jeg har tidligere fortalt grunnen til at jeg startet å blogge. Jeg trengte en pause fra virkeligheten. Noe kjekt oppi den alt for stressende hverdagen som slet meg totalt ut. Jeg syntes videregående var vanskelig på flere plan. Det var lange dager og jeg ville så gjerne prestere i alle fag, noe som for meg ble umulig og til tider gjorde meg ganske nedfor. Jeg vil ikke gå så langt som å si at jeg var deprimert, men jeg hadde en periode i 2. klasse med flere panikkanfall. 

Nå er hverdagen min en helt annen. Jeg merker at jeg trengte et år som dette på folkehøgskole. Ingen karakterer, mer fritid, sosiale dager. Det sosiale må være den viktigste grunnen til at jeg ikke blogger like mye lenger. Jeg har alltid hatt problemer med å være for meg selv når noen andre gjør noe gøy. Å gå opp på rommet for å skrive et innlegg når det sitter en gjeng i stua og spiller spill er veldig vanskelig. På en måte kan man jo si at en dag uten et innlegg er tegn på en fin dag. 

- Mathilde - 

MEDIA SOM VALGFAG

 • 28.09.2016 kl. 14:11

Her på Toneheim har vi muligheten til å velge mellom diverse valgfag. Selv har jeg valgt konsertproduksjon, autogen trening og media. En av grunnen til at jeg har blogg er nettopp fordi jeg er så glad i å ta bilder og derfor tenkte jeg at å ta media som valgfag ville være gøy. Foreløpig har det ikke vært helt det jeg så for meg, men vi tar da i alle fall bilder. Hver uke får vi et tema vi skal ha i tankene når vi tar bilder. Sist time fikk vi litt tid til overs og ble dermed sendt ut for å ta flere. Selv ble jeg inspirert til å ta flere bilder da jeg innså hvor mange fine motiver det finnes bare rett utenfor døren her. 


- Mathilde - 

UKAS...

 • 27.09.2016 kl. 09:41

Latter - Vi har det mye gøy her på Toneheim fhs, men det er ingen tvil om at ukas latter var og forvandle to av guttene til nydelige kvinner. De ble sminket og stylet og håret ble rettet og festet av en massiv mengde hårspray. Ble de ikke flotte? 

Opptur - Jeg klarte å få sminkekroken nøyaktig slik jeg hadde sett for meg! Nedtur - Det er over to uker siden jeg klarte å få en strekk i høyre foten og den er enda ikke over. Blåmerket på leggen begynner sakte men sikkert å forsvinne, men det er egentlig i låret smerten ligger og det ser ikke ut til å gå over med det første... 

Minne - Denne uken hadde vi vår første elevkveld. Temaet var galla og alle kledde seg opp i det fineste de hadde før vi fikk være vitne til tidenes show av parodier på livet her på Toneheim. 
Bilde -

 Processed with VSCO with c1 preset
♥ Hvordan her din uke vært?

- Mathilde - 

NYX LIP CREAM - MYE FOR PENGENE

 • 25.09.2016 kl. 17:11


Nå har jeg prøvd NYX sine lip cream i noen måneder og føler jeg har et grunnlag for å anbefale dem videre. Grunnen til at jeg kjøpte disse lip cream'ene er at de er matte. Jeg er ikke så glad i lip gloss fordi det blir så klissete, men det blir ikke disse. De er lette å påføre og tørker fort slik at den blir matt og jevn. 

Jeg har fire forskjellige farger som passer til ulike situasjoner. Hvilken som har vært min favoritt har variert og jeg vurderer sterkt å kjøpe enda flere. Jeg vil i alle fall sterkt anbefale London. Den har en veldig naturlig farge og passer fint i kombinasjon med andre leppefarger. 

I tillegg til alt det positive vil jeg også nevne at leppene fort kan virke litt tørre når man har lip cream'en på. De vil ikke tørke ut leppene i ettertid, men det kan fort bli litt ubehagelig. Derfor bruker jeg alltid lipsyl under. 

1 - Cannes 19 // 2 - London 04// 3 - Istanbul 06// 4 - Monte Carlo 10

Alt i alt er jeg veldig fornøyd. Her får man mye for pengene. 

- Mathilde - 

EN LØRDAG PÅ IKEA

 • 24.09.2016 kl. 18:20

Jeg tror aldri jeg har gått gjennom ikea så raskt som det vi gjorde i dag. Vi ville komme oss hjem til middag så da måtte vi bare være effektive.

Helst siden jeg så rommet mitt første gang visste jeg hvordan jeg ville lage sminkekroken, og til dette trengte jeg to ting, et enkelt speil og noe til å ha sminkekostene i, og planen var å finne dette på ikea.

Det tok ikke lang tid å finne det jeg trengte, og litt mer. Det som ikke gikk helt etter planen var at jeg måtte kjøpe en pakke med fire speil enda jeg bare hadde lyst på et. Men det var fortsatt billigere en det andre alternativet. Så da ble det fire speil, resten får jeg henge opp på døren slik at vi får et helspeil.

MAC´EN HAR SKYLDA

 • 22.09.2016 kl. 21:25


Jeg har snart blogget i ett og et halvt år. Hvem skulle trodd det, i alle fall ikke jeg! I den tiden jeg har blogget har jeg lagt ut i alle fall ett innlegg per dag. Har jeg hatt en bloggfri dag har det vært for en helt spesiell grunn. I det siste har det blitt mye mindre blogging. Det er flere grunner til dette, som jeg kommer til å nevne senere, men en av de viktigste grunnene er at mac-en har bestemt seg for å gjøre det utrolig vanskelig for meg. 

Jeg tror ikke det er noe annet som irriterer meg mer enn når mac´en henger seg opp, og i det siste har det bare blitt verre og verre. Romkameraten min synes det er litt morsomt at de eneste gangene jeg bruker "stygge" ord er når jeg snakker til mac´en, haha! 

Planen var å vente til etter fhs med å kjøpe ny mac, men det kan hende jeg må revurdere det. Den er et viktig verktøy i hverdagen og noe det er verdt å bruke penger på. 

♥ Har du hatt problemer som dette?

- Mathilde - 

HØSTENS KRØLLER

 • 20.09.2016 kl. 18:17


Allerede i går kveld bestemte jeg meg for at i dag var en dag for krøller. Jeg har aldri tidligere laget krøller med en rettetang, men nå vet jeg at dette blir ikke siste gang. Jeg liker best når krøllene ikke blir for fremtredende, og et slikt resultat var mye enklere å få med rettetang enn med den krølltangen jeg har i alle fall. Også er det jo veldig gøy! Jeg trenger nok litt mer øvelse for å få et jevnere resultat, men for de som lurer på om dette er noe å prøve vi jeg gjerne si: kjør på! 

♥ Har du prøvd å lage krøller med rettetang før?

- Mathilde - 

EN HELG I OSLO

 • 19.09.2016 kl. 15:02

Hei og god mandag! Denne helgen var den første frihelgen vi har hatt siden jeg begynte på fhs, og derfor tok jeg turen til Oslo for å møte familien. Det er litt langt å reise til Stavanger på en helg, det passet dermed fint at jeg har mye familie i Oslo. 

Det ble en innholdsrik helg med mye farting frem og tilbake. Nå er jeg egentlig mer sliten enn det jeg var før helga, men det var absolutt verdt det, for helga har vært super.

 Musikal - "singing in the rain"

Pokémon go med søskenbarna

 

♥ Hvordan har din helg vært?

- Mathilde - 

VI LEVER I EN BOBLE

 • 15.09.2016 kl. 21:43


Det er slik det føles å gå på fhs. Vi lever så tett på hverandre at omverdenen fort blir glemt. Sammen har vi blitt enige om at 1 dag her tilsvarer 4 dager i den "vanlige" verden, haha.

Jeg synes det er utrolig fascinerende hvor fort man blir kjent med folk her. Da jeg kom hit kjente jeg ikke en sjel, men nå har jeg problemer med å innse at jeg bare har kjent folk her i underkant av en måned, noen føler jeg at jeg har kjent i over ett år! Nå blir det spennende å se hvordan det blir å være her i boblen når det faktisk har gått ett år. Jeg gleder meg!

- Mathilde - 

 

 

TUREN GÅR TIL...

 • 13.09.2016 kl. 18:35

Jeg har for lengst satt på nedtelling til høstferien, for da skal jeg ut og reise! Jeg tror det har kommet ganske tydelig frem tidligere, men jeg elsker å reise. Spesielt kjekt er det å reise til land jeg ikke har vært i før, og med det i tankene går turen til Italia. 

Mens de fleste har tenkt seg hjem i ferien for å treffe familie og venner drar jeg med familien til Venezia og Milano. Det må jo bare bli bra! 
♥ Har du vært i Italia før?

- Mathilde - 

SOMMERENS ANTREKK

 • 12.09.2016 kl. 13:34

Jeg må vel bare bite i det sure eplet og innse at sommeren er over og at bare legger fort kan bli litt for kaldt. Men uansett hvor kaldt det blir skal jeg ikke legge kjolene mine på hylla. Jeg får heller bare begynne å gå med tykkere og tykkere strømpebukser. Løsningsorientert, haha! 

Selv om vi er kommet godt og vel inn i den første høstmåneden er jeg overrasket over hvor godt været har vært. Når jeg sitter og ser ut her nå ville jeg heller gjettet på at det var sommer enn høst. Og dagens antrekk, kjole og nylon strømpebukse er faktisk til tider for varmt. Jeg krysser fingrene for at det holder seg slik en stund til. Hvis ikke kan jeg uansett glede meg til høstferien, da skal jeg ut å reise! 

♥ Hva synes du om antrekkene?

- Mathilde - 

HØSTENS POSITIVE OG NEGATIVE SIDER

 • 11.09.2016 kl. 21:45

//samarbeid med rabble

Høsten er ikke akkurat min favorittårstid, men den har sine positive sider. For å få et litt mer positivt syn på høsten enn det jeg i utgangspunktet har skal jeg sette opp en liste med det beste og værste av hva høsten har å by på, men med et fokus på det positive. 

Positivt

1. Fargene - det sier vel seg selv. Høstens farger er helt nydelige spesielt når de viser seg på store trær i forskjellige nyanser. 

2. Fine solnedganger -  Åh, som jeg elsker å se på fine og rødsprengte solnedganger. 

3. De gode genserne - Nå er snart tiden inne for å finne frem de store gode genserne. Jeg har en god del, men er i faresonen for å kjøpe enda flere. Det fint så mye fint der ute, og jeg har allerede funnet flere jeg gjerne skulle hatt, som nå står på ønskelisten. 

1 HER// 2 HER // 3 HER

Genserne har jeg funnet fra nelly og bikbok. Nelly er en av mine favoritt nettbutikker om med rabble kan jeg få rabatt når jeg handler.  Nå kan du også få 10-70% rabatt på alt hos bikbok ved bruk av rabble. 

4. Regntunge dager - I utgangspunktet er jeg ikke veldig glad i regn, men det kan også skape god stemning. Spesielt hvis man sitter inne under et godt pledd og ser ut. 

5. Mørket ute gir rom for god stemning inne - Når det blir mørkt ute er det bare å tenne noen stearinlys inne og stemningen er på topp med en gang. Kanskje også noen duftlys. 1 HER// 2 HER// 3 HER// 4 HER

Lysene har jeg funnet på room21 og nå kan du få 30% på en rekke varer gjennom rabble. 
 

6. Varme drikker - Høsten er tiden for å slå seg ned med en stor kopp med varm drikke, enten det er te, kakao, kaffe. 

7. Filmtid - Når været er grått ute har man en god grunn til  kose seg litt ekstra inne. 

8. Nye muligheter - På høsten har man ofte mulighet til å starte på nytt etter sommerferien. Selv setter jeg alltid pris på å kunne starte med blanke ark. 

Negativt

1. Vekslende vær - På høsten er det vanlig at været veksler veldig mye, og det kan være vanskelig å forholde seg til. Det veksler mellom å være varmt og kaldt og mellom regn og sol. Hvordan er det mulig å kle seg for slikt vær?

2. Kulde - Høsten er ikke like kald som vinteren, men selv liker jeg best sommerværet. 

♥ Hva synes du er positivt og negativt med høsten?

- Mathilde - 

THE STRUGGLES OF FOLKEHØGSKOLE

 • 09.09.2016 kl. 11:20


Det er noen ting på fhs det tar tid å vende seg til og matvanene er en av dem. I skrivende stund sitter jeg og momser i meg oliven. Det er 20 min. til lunsj og jeg har vært sulten i over en time. Jeg er vandt med å spise mange små måltider i løpet av en dag, her må jeg vende meg til at det er fire per dag og tre i helgene. Derfor har jeg alltid et lager med nødmat, som jeg liker å kalle det. 

Men nå skal jeg skynde meg bort til en av de andre hyttene for å se Charlie og sjokoladefabrikken før det blir lunsj. Ettersom været er dårlig har vi en god unnskyldning til å sitte inne og kose oss. 

- Mathilde - 

PLANTER GJØR EN STOR FORSKJELL

 • 07.09.2016 kl. 21:19


Rart hvordan noen planter kan skape en god atmosfære og et godt miljø i et rom. Hver gang jeg ser på plantene våre må jeg bare smile! Stua vår har blitt så utrolig koselig og mitt lille kontorhjørne (hvis jeg kan kalle det det), åh jeg bare elsker det! 

- Mathilde - 

BERSERK PÅ PLANTASJEN

 • 06.09.2016 kl. 10:25

På mandag tok jeg og Synnøve oss en tur på plantasjen for å friske litt opp litt i stua. Vi hadde utrolig vanskelig for å bestemme oss, det var jo så mye fint! Det endte med at vi ble gående rundt i 1 1/2 time før vi kunne si oss fornøyde med tre grønne planter. I tillegg kjøpte jeg tre kaktuser til rommet mitt. Jeg er ikke så god til å holde planer i live, men noen kaktuser burde jeg klare, eller hva?


Jeg kjenner jeg blir glad bare av å se på plantene. Rart hvordan litt grønt i karmen kan gjøre en så stor forskjell. Senere vil jeg legge ut flere bilder av hvordan det ble da plantene kom i hus. Håper alle får en fin tirsdag ♥

♥ Hva synes du om grønne planter?

- Mathilde - 

VELKOMMEN TIL HAMAR

 • 05.09.2016 kl. 17:47

I går tok jeg meg en liten sykkeltur rundt i byen og jeg ble faktisk veldig positivt overrasket. Det var utrolig koselig! Jeg kommer nok til å få flere folk ut til det kjente stupetårnet og omgivelsene rundt. Selv er jeg vant til storbyer og merker det er noe helt annet her, men sentrum har det mest nødvendige og foreløpig trenger jeg ikke noe mer enn det. 
 

- Mathilde - 

BESØK FRA STAVANGER

 • 04.09.2016 kl. 20:59

I dag har jeg hatt besøk fra Stavanger og ikke av hvem som helst, men av mamma! Jeg var så heldig at hun kom innom meg på gjennomreise til Trondheim og at  på til har hun bursdag i dag, så jeg fikk ta del i feiringen. Vi koste oss med buffé og kafébesøk før hun måtte ta toget videre.

Gratulerer med dagen mamma! ♥- Mathilde - 

LagreLagre

MÅNEDEN SOM GIKK: AUGUST

 • 04.09.2016 kl. 11:16

Da var august over og sommeren offisielt forbi. Litt trist ettersom sommer er min favorittårstid, men 

Opplevelse: Turen vi tok til Besseggen var helt fantastisk. Det må være den fineste langturen jeg har gått. Jeg anbefaler virkelig denne turen til alle som har et hjerte for Norsk natur. 

Opptur: Forrige måned skrev jeg at månenedens nedtur var at Trondheimsturen ikke kom til å bli som jeg hadde tenkt. Nå vil jeg si det samme, men for punktet opptur. Rett før jeg reiste hadde jeg innstilt meg på at det kom til å bli en skikkelig kjip tur, men når man har lave forventninger er det lett å bli positivt overrasket og det ble jeg!

 

Nedtur: Jeg har ikke opplevd noen skikkelig nedtur denne måneden, men hvis jeg skulle nevne noe må det være alt jeg i senere tid har funnet ut at jeg skulle tatt med hit. Heldigvis møter jeg mamma idag og da får jeg noe av det viktigste. 

Spenningstopp: Det har vært utrolig spennende å begynne på toneheim fhs. Jeg prøvde å ikke ha så mange forventninger før jeg startet, men hvem prøver jeg å lure, såklart hadde jeg forventninger. Det kunne ført til stor skuffelse, men det har det tvert imot. Hele opplevelsen har vært helt super! 

Instagramkonto: For deg som blir inspirert av naturbilder er dette en instagramkonto jeg har fulgt i flere år som fortsatt er like bra. 

Mest leste innlegg: Denne måneden ble det mest leste innlegget det hvor jeg skrev om hva og hvor jeg skal studere etter dette året. Innlegget finner du HER

♥ Hvordan har din måned vært?

- Mathilde - 

 

 

UTNYTTER DE SISTE DAGENE MED SOMMERVARME

 • 01.09.2016 kl. 20:58

Tenk at vi er kommet inn i den første høstmåneden allerede! Denne sommeren har gått alt alt for fort, men heldigvis er ikke sommerværet over. I dag begynte vi vår første dag med vanlig timeplan, og fortsatt har jeg ganske mye fritid, noe som jeg synes er utrolig deilig. Derfor har vi hatt tid til å bruke tiden ute i finværet. Jeg håper virkelig sommerværet vil vare litt lenger. 


♥ Er det fortsatt sommervær der du bor? 

- Mathilde - 

Mathilde C. Bjørnseth

Hei! Jeg er ei jente på 20 år fra Stavanger som nå studerer interiørarkitektur i Oslo. På denne bloggen vil du kunne lese om meg og min hverdag samt det som interesserer meg. Altså alt fra mote, sminke, interiør og musikk til samfunnet rundt oss. Kontakt: mbjornseth@outlook.com

Follow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no