hits

I HEART DANCE

 • 31.08.2015 kl. 18:43

Nå er jeg snart på vei ut dørene for å dra på dans. I dag er det show-jazz som står på planen. Jeg får alltid utfordringer i disse timene. Raske koreografier, doble piruetter også det å huske alt! Men det er vel det som gjør det kjekt, å få litt utfordringer. For meg er dansing den beste typen trening jeg får, fordi det er noe jeg rives med å gjøre. Jeg trener gjerne også på andre måter, men ingenting er så kjekt som dans. 

Har du en idrett du er spesielt glad i?

INSIDE OUT

 • 31.08.2015 kl. 15:44

I går var jeg på kino med ei venninne og fikk spørsmål om hvilken film vi så. Som dere kanskje forstår ut i fra overskriften så vi "inside out". Ja, det er en barnefilm, men en virkelig god en, haha! Jeg kan være litt barnslig og som sagt tidligere har jeg ikke noe imot å se barnefilmer. Denne filmen har fått utrolig bra kritikk og jeg var superfornøyd. Derfor vil jeg anbefale den til dere. 

Folk i kinosalen lo og gråt om hverandre og selve historien var både nyskapende og tankevekkende. En film for alle over 6 år, vil jeg tørre å påstå.  En koselig familiefilm. Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg brukte hundre kr. på denne filmen (selv om jeg synes kino er blitt alt for dyrt) for det var virkelig verdt pengene. Så for dere som vil se filmen er den fortsatt ute på kino. KINO NESTE

 • 30.08.2015 kl. 16:41

I dag har jeg vært å prøvd russebukse og nå tar jeg snart turen ned til byen for dra på kino med ei venninne. Mye tid til overs har jeg ikke hatt, men jeg skal ærlig innrømme at jeg liker best de helgene det faktisk skjer noe. 

Ønsker dere en fortsatt fin søndag ♥

OREO MUD CAKE

 • 30.08.2015 kl. 12:46

Jeg fortalte dere i går at jeg hadde planer om å lage kake sammen med kjæresten min. Etter å ha søkt litt rund fant vi en oppskrift på en oreokake som så utrolig usunn og god ut. Da vi leste ingrediensene forsto vi at når det gjaldt usunn hadde vi helt rett. Men det må da være lov å være usunn en gang i blant, eller hva? Det tok ganske lang tid å lage, men siden vi gjorde det sammen var det en koselig lørdagsaktivitet. 

Dette trenger du:

Kakebunn:
 150 g smør
 1 dl kakao
 2 egg
 3 dl sukker
 2 ts vaniljesukker
 2 dl hvetemel
 150 g Oreokjeks

Trøffelsjokoladekrem:
 2 dl kremfløte
 100 g smør
 300 g hvit sjokolade
 100 g mørk kokesjokolade

Fyll og pynt:
 150 g marshmallows
 150 g Oreokjeks (se tips)
 sjokoladesaus (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Kakebunn:

Smelt smøret i en kjele og ta kjelen av platen. Tilsett kakao og rør til den har løst seg opp i det varme smøret.Visp sammen eggene, sukker og vaniljesukker (du trenger ikke å piske eggedosis). Bland i sjokoladesmøret. Rør deretter i hvetemelet til en klumpfri deig. Grovhakk Oreokjeksene og vend inn i deigen til slutt. Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 15 minutter (kaken skal ikke være helt gjennomstekt i midten). Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den i formen. Sett kaken gjerne i kjøleskapet i et par timer.

 

Trøffelsjokoladekrem:

Imens lager du sjokoladekremen: Varm opp kremfløte og smøret i en kjele, til smøret har smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade og mørk sjokolade. La sjokoladen ligge i den varme smørfløten til den begynner å smelte. Rør sjokoladeblandingen jevn og klumpfri.

Avkjøl til sjokoladekremen er tykk og romtemperert.
 

Montering:

Klipp marshmallowsene opp i mindre biter (dette trenger du ikke å gjøre dersom du bruker mini marshmallows). Fordel disse over kakebunnen i formen (spar noen av marshmallowsene til pynt).

Hell over trøffelsjokoladekremen. Sett kakeformen i kjøleskapet i et par timer, så sjokoladekremen blir stivere i konsistensen. Ta kaken ut av kjøleskapet og fordel over resten av marshmallowsene og grovt hakkede Oreokjeks. Trykk dette godt ned i sjokoladekremen og sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladekremen stivner helt (kaken kan godt stå i kjøleskapet over natten).

Når trøffelsjokoladekremen har stivnet helt, er det lett å få kaken ut av formen. Løsne kaken fra formen, dra av bakepapiret fra undersiden og flytt kaken forsiktig over på et passende kakefat.

Ringle over godt med sjokoladesaus før servering.Oppskriften er fra "Det søte liv". 

JEG ER PÅ FACEBOOK

 • 29.08.2015 kl. 18:28

Hei hei, i dag har jeg fått laget en facebookside for bloggen. Jeg tenkte med meg selv at jeg ikke skulle lage en slik side før jeg hadde oppnådd så og så mange følgere, men i dag ble målet nådd, og siden opprettet. På denne siden vil jeg legge ut hvert innlegg jeg poster på bloggen slik at det blir enkelt for alle som vil å følge med. Så for dere som vill er det bare å følge meg HERHa en fortsatt fin helg fininger <3

EN LITEN OPPRYDNING

 • 29.08.2015 kl. 12:09

Jeg har allerede vært våken i flere timer og har fått unnagjort en god del. Egentlig var det ganske overraskende at jeg våknet så tidlig i og med at jeg kom hjem sent i går etter en klassefest, men jeg synes det er like greit. Da får jeg gjort mest mulig ut av dagen. Senere i kveld skal jeg til Rebecca på spillekveld, og det tror jeg blir utrolig koselig. Før det er planen å være med Magnus og bake en eller annan kake. Hvis noen har et forslag til en god kake er det bare å skrike ut. Vi har nemlig ikke peiling på hva vi skal lage. 

I går etter skolen ryddet jeg rommet. Jeg pleier vanligvis alltid ha et ryddig rom, men i det siste har det bare samlet seg opp. Da jeg ryddet kom jeg på at det var på høy tid å sortere i klesskapet. Jeg er veldig dårlig til å kvitte meg med ting, men noen ganger er det helt nødvendig. Så i dag tidlig fikk jeg lirket ut noen klar som har ligget lengst bak i klesskapet uten å bli brukt på veeeldig lenge. Den følelsen jeg sitter igjen med nå er så herlig! Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med klærne enda. Om jeg skal gi dem til fretex, et loppemarked eller faktisk prøve å selge dem, men jeg har i alle fall kommet litt videre i prosessen. Så jeg er ganske stolt over meg selv. 

Noen andre som har problemer med å kvitte seg med ting?

10 TIPS FOR Å SPARE PENGER

 • 28.08.2015 kl. 18:36Jeg er ikke noe glad i å bruke penger og har dermed mange tips til hvordan å spare penger og i dette innlegget vil jeg dele dem med dere! 

 

1. Ikke ha med deg for mye kontanter. Det er veldig lett å bruke småpenger uten å tenke over hvor mye man bruker til sammen.

2. Sats heller på store sedler. Det høres kanskje dumt ut, men ofte vil man ikke "sprekke" en seddel på noe smått, og ender derfor ofte opp med å la være å kjøpe noe som man ville fått lite bruk for. 

3. Ikke ha for mye penger på kortet. Man legger ikke så godt merke til hvor fort pengene forsvinner fra kortet. Det hender oftere at man skeier ut om man vet at kortet inneholder mye penger. Et triks kan være å legge inn en automatisk overføring av penger hver måned som du blir enig med deg selv om å ikke overskride. Bruker du ikke alle pengene for måneden kan du jo kanskje kjøpe noe du har ønsket deg neste måned. 

4. Tenk deg nøye om. Er det noe du er litt usikker på når du står i butikken om du faktisk vil få bruk for er det bedre å ta seg noen dager for å finne ut om det virkelig er nødvendig. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe det er det mye større sjanse for  at du vil bli fornøyd med kjøpet. 

5. Be med folk hjem. Be heller folk hjem på en kopp kaffe, middag eller for å se en film. Det er mye billigere enn i byen og også mye koseligere. 

6. Kalkulator på handletur. Når du handler kan det være lurt å bruke mobilen som kalkulator slik at du har kontroll på hvor mye du kommer til å handle for. Da finner du gjerne ut at du kan klare deg uten noe av det du rappet med deg i forbifarten. 

7. Ikke vær for gnien. Jeg har flere ganger vært så dum å tenkt: "dette gavekortet må jeg spare til jeg virkelig trenger det", også har det gått ut før jeg har fått brukt det. Det er greit å spare, men husk å sjekke lommeboken jevnlig for gavekort og kuponger. 

8. Det kan være lurt å låne bort. Så lenge du har styr på til hvem og hvor mye du låner bort kan du se på det som en investering. De pengene du låner bort kan du ikke bruke før du får de tilbake. 

9. Ta med mat hjemmefra. Bruk gjerne litt tid på å lage en god matpakke slik at du slepper å bli fristet av kantina eller matbutikker i nærheten. 

10. Spar på småpenger. Dette er vel kanskje mitt beste tips og det jeg har spart mest på. Få deg en sparebøsse, en dekorativ boks eller noe liknende og legg småpenger du finner rundt om kring oppi. Jo vanskeligere det er å få ut pengene jo bedre! Det gjør at du ikke rapper med deg noen penger i farta. Bare husk at småpenger kan bli til store penger om man sparer lenge nok ;)

Håper dere fikk noen ideer. Gi meg gjerne tilbakemelding <3

40 SPØRSMÅL OG SVAR

 • 27.08.2015 kl. 21:28

1. Tre ord om meg: Snill, hjelpsom og treg

2. Det første jeg gjør om morgenen: Går på do.  

3. Når jeg hører på radio blir jeg: Irritert når de ikke forteller hvem som har laget sangene. 

4. Jeg gleder meg til: Neste reise. Ah som jeg elser å reise! 5. Klesskapet mitt er fult av: Klær jeg ikke bruker, men fortsatt ikke får meg til å kvitte meg med. 

 6. Når jeg skal pynte meg: Sminker jeg meg for en gangs skyld. 

 7. Jeg brenner for: Miljøet og verden rundt oss.

 8. En liten hemmelighet om meg: Jeg er ekstremt barnslig når jeg er hjemme med familien min. 

 9. Jeg føler meg på topp når: Jeg mestrer noe vanskelig, spesielt når det gjelder sang. 

10. I kaffebaren bestiller jeg: Frappe kanskje, eller noe med mocca. Der jeg får minst mulig kaffesmak passer meg fint. 

11. I baren bestiller jeg: Nå er ikke jeg atten enda, så det kan jeg fortelle om to måneder. 

12. I vennegjengen er jeg: Den som alltid kommer litt for sent til avtalt tid..

13. I familien er jeg: Den snakkesalige. 

14. Jeg kan ikke leve uten:Familie og venner. Også må jeg jo nevne: iphone, mac-en, internett og kameraet mitt. 

15. Uvane eller ikke uvane:Jeg biter meg i leppa hele tiden. Ofte uten at jeg merker det.

16. Om natta:Sover jeg. 

17. I veska har jeg: Nøkler, lommebok med alle slags mulige kort og kuponger, gjerne noe som hjelper på litt dårlig ånde og mobil.

18. Trening er: Noe som får meg til å føle meg bra med meg selv. 19. Politikk er: Viktig, men noe jeg kan alt for lite om. 

20. Kjærlighet er: Alt som virkelig betyr noe. 

21. I høst skal jeg unne meg:En reise til et varmere land. 

22. Ved sengekanten har jeg:En vekkeklokke, men jeg bruker mobilen istedenfor. 

23. På kjøkkenet er jeg: Den som noen ganger får det skikkelig bra til og har kontroll og andre ganger den som ikke aner hva som er best å gjøre. Noen stor katastrofe har det vel aldri vært. 

24. Jeg er dårligst til:Å være effektiv. 

25. Jeg er flinkest til:Å massere. 

26. Jeg elsker: Sommeren! 

27. Hva jeg vil med livet mitt: . Stifte en familie, gifte meg, få et stort flott hus jeg kan innrede med en søt hage og en jobb jeg trives med. Jeg vil også gjerne kunne fortsette med musikk, men ikke ha det som yrke. 

28. Jeg beundrer:Folk som setter seg mål de jobber med helt til de har nådd dem. 

29. Det beste jeg vet: De dagene der alt bare klaffer. Hvor jeg sitter igjen med en god følelse når dagen er omme. 

30. Barn er:Supernusselige! Jeg har altid vært glad i barn. Ingen tvil om at jeg skal få barn selv en dag.  

31. Jeg er medlem i: SUB (Sound UngdomsBedrift) og Natur og Ungdom.

32. Jeg tror på:Gjenfødelse, jeg vet ikke hvorfor, men det har jeg alltid gjort.

33. Du visste kanskje ikke at jeg: Er veldig glad i å se barnefilmer. 

34. På kvelden er jeg: Veldig trøtt og ofte sulten. 

35. Som venn er jeg: Den som lytter når noen trenger det, og prøver å komme med gode råd. 

36. Når jeg har fri: Står jeg opp senere enn normalt, bruker lang tid på internett uten egentlig å få noe utav det, men prøver alltid å få noe fornuftig ut av dagen enten det er gjennom prosjekter eller møte med venner.  

37. Når jeg jobber: Jeg skal begynne å jobbe om noen dager, men nå har jeg ikke noe svar på det.  

38. Det er lov å lyve hvis:Egentlig like greit å holde seg fra å lyve, synes jeg.  

39. Om fem år er jeg: Snart 23 og mest sannsynlig student. 

40. Om ti år er jeg: 28 og forhåpentligvis i jobb. Kanskje er jeg også blitt mamma. 

INSPIRATION - AUTUMN

 • 26.08.2015 kl. 22:39- weheartit

JEG ER MED I RUSSESTYRET

 • 24.08.2015 kl. 17:32

Jeg er faktisk med i Stavanger Katedralskoles russestyre. Wow, det hadde jeg ikke trodd. Avstemningen ble tatt i dag, og jeg fikk nettopp vite at jeg har fått rollen som fotograf. Jeg måtte til og med holde en tale om hvorfor folk burde velge meg. Jeg er fortsatt ganske giret i og med at jeg ikke trodde jeg kom til å bli valgt. Dette skal bli bra, det tror jeg altså. 

Jeg kunne ikke tenke meg å være terrorsjef eller noe liknende. Det er bare ikke helt meg. Men fotograf er en jobb jeg faktisk kan mestre, tror jeg da. Jeg er rett og slett ikke helt fan av terroriseringen. De forrige årene ble jeg skikkelig irritert på russen for det de gjorde mot oss. Jeg vil helst ikke at andre skal ha det slikt. Jeg mener russetiden handler om å ha de kjekt som russ og med medruss, ikke å plage de mindre. 

     

 

Strandbading for siste gang

 • 23.08.2015 kl. 15:49

 

I dag tok vi oss nok en gang turen til de flotte jærstrendene. Ingen jogging i dag, men bare avslapping og svømming i det kalde vannet. Vi tok oss faktisk en svømmetur over til en liten øy. Dvs. jeg måtte svømme litt, fordi jeg ikke rakk bunnen, men faren min kunne gå hele veien. Det var utrolig kaldt, men veldig forfriskende og herlig etterpå. Det er så herlig at det er sommervær nok til en strandtur nå i slutten av august. Tror nok det blir den siste som inkluderer bading. 

For å gjøre "sommerdagen" komplett er vi nå igang med grilling. Det skal jammen bli godt! Etter grillingen drar jeg hjem for å møte Rebecca. Det er så lenge siden vi har hatt en skikkelig jentekveld sammen i og med at jeg var så mye borte i ferien. Det skal bli deilig å få snakket skikkelig sammen. 

En hel familie på joggetur

 • 22.08.2015 kl. 22:09

I dag skjedde noe som ingen av oss i familien Bjørnseth trodde ville skje. Mamma og pappa jogger hver helg, men da pleier jeg og broren min å sove søtt i våre senger. Siden vi nå er på hytta var det ikke stort å finne på på morgenkvisten, så da mamma spurte meg, egentlig bare som en spøk, og jeg ville være med på joggetur, svarte jeg faktisk ja. Rett før vi forlot huset/hytta stakk vi innom rommet til broren min for å fortelle at vi dro, men da ville han heller være med. Så derfor endte det med at hele familien dro ut på joggetur. 

 

Vi jogget nede ved strendene, jærstrendene. Mangel på terreng var det i alle fall ikke. Rett som det var ble vi nødt til å løpe opp bakker, klatre over gjerder, og senke farten for ikke å skli på steinene. Vi sprang også barbeint i vannkanten. Vannet sprutet opp til langt over knærne, men det var utrolig herlig. Siden vi alle dro utvidet vi turen litt og kom derfor ikke hjem før i ett-tiden. Derfor ble ikke "frokosten" før to. Det er i alle fall rekord i denne familien. 

Nå er det duket for film her. Ønsker alle en fortsatt fin helg <3

WHAT'S IN MY LOCKER

 • 21.08.2015 kl. 16:09

På skolen har vi skap hvor vi skal oppbevare de bøkene vi ikke bruker. Jeg har ikke bare bøker i mitt skap og vil dermed vise dere hva mitt skap inneholder. 

  

Magneten "friends are the family we choose" fikk jeg av min venninne Rebecca første skoledag og den gjør at jeg faktisk blir glad av å åpne skapet. Jeg har plassert den lengst ytterst slik at det er det første jeg ser når jeg åpner skapet og da klarer jeg ikke la være å smile. 

I dag hadde jeg et eple i skapet, men ta det med ro, råtnede epler er det ingen av.

   

Jeg har både en vannflaske og en termokopp for varme drikker som jeg har brukt iherdig den første uka. Jeg har også fylt opp skapet med nøtter. Det er veldig kjekt å ha som mellommåltid ettersom vi har lange skoledager. Bakers har jeg en pakke tamponger. Veldig kjekt å ha, så jeg slipper å tenke på å ta med. 

Og sist men absolutt ikke mint, te. jeg er ingen kaffedrikker, men te det drikker jeg mye av. Jeg tenkte på å ha te i skapet i fjor, men kom aldri så langt. Derfor fikset jeg det så fort jeg kunne. 

- Er ditt skap like innholdsrikt, eller kanskje mer? 

 

DIOR

 • 20.08.2015 kl. 15:46

I sist innkjøps-innlegg viste jeg dere min nye neglelakk fra Dior. I går fikk jeg prøvd den for første gang, og jeg er superfornøyd. Neglelakken er i en av de nye høstfargene, mørkegrønn. Jeg synes fargen ble veldig fin påført. I tillegg var den mye enklere å ta på enn noen annen neglelakk jeg har. 

Siden jeg allerede er så godt i gang med å anbefale er det gjerne et til produkt jeg vil skryte litt av. Nemlig en neglelakkfjerner som også er fra Dior. Jeg fikk den i gave og hadde jeg ikke fått den hadde jeg ikke tenkt på at det var noe jeg trengte. Det som er så flott med denne er at den fjerner mye raskere enn de vanlige man får kjøpt i dagligvarehandel, neglene blir ikke "tørre" hvis dere skjønner hva jeg mener og den lukter faktisk godt. I tillegg er den også veldig dekorativ. 

Neglelakken HER

Neglelakkfjerneren HER

I DAG BESTEMMER JEG

 • 19.08.2015 kl. 21:09

Hei på dere. Håper alle har hatt en fin dag så langt. Jeg har virkelig nytt denne dagen. Etter i dag har jeg bestemt meg for at onsdager er den beste dagen på skolen. Bare én time med teoretisk fag, resten er praktisk. På onsdager har vi faktisk fire timer kor, noe jeg synes er veldig gøy. I tillegg har vi lengre tid til å spise hvis det ikke er en pågående konsert. Vi har et klassekor hvor vi nå driver å øver inn hele Mozarts Requiem. Vi begynte såvidt i fjor, og skal fortsette helt til april når konserten finner sted. Det er ikke snakk om noen enkle stykker her, men det gjør det desto kjekkere å få det til. Jeg er overbevist om at dette blir kjempebra!

Siste time i dag var gym, og det er egentlig veldig greit for da er det gåavstand slik at jeg kan dusje hjemme. I dag bestemte jeg meg for å sykle og da jeg kom hjem var jeg i skikkelig treningshumør, så jeg løp like gjerne ned på butikken for å handle. Jeg var ikke bare i treningshumør, men også i matlagingshumør. Dermed var det jeg som laget middag i dag. Og når jeg lager middag er det jeg som bestemmer hva som blir laget. 

For å finne oppskrift klikket jeg meg like gjerne inn på Spisogspar.blogg.no. Detter er en blogg jeg har fulgt en stud, som både legger ut gode og billige oppskrifter. Etter å ha kikket et stund kom jeg over noe jeg tenkte ville falle i smak, nemlig: Spagetti med grønnkål. Grønnkål skal jo være så sundt i og med at det inneholder fiber, flere typer vitaminer og mange antioksidanter. Så da startet jeg å lage. Heldig for meg var det superenkelt og tok heller ikke så lang tid. Det er en kombinasjon jeg liker. Siden det er hennes oppskrift velger jeg å legge til en lenke med oppskrifen i stened for å legge den ut selv, så hvis du ble interessert, skjekk ut bloggen :)

MORGENSTUND

 • 19.08.2015 kl. 06:47

En ny dag er kommet, og jeg starter dagen med en kopp detox te. Siden jeg ikke drikker kaffe er te min måte å våkne på. Man blir kanskje ikke like våken, men noe varmt i koppen og kroppen får systemet i gang. Desuten er te godt.

Med dette ønsker jeg alle en strålende dag!

BEDRE ENN NORMALT? JA EGENTLIG!

 • 18.08.2015 kl. 23:17

I dag har vært en flott dag. Skolen er i gang, og foreløpig er det ganske spennende, selv om jeg vet jeg kommer til å bli fort lei. Etter skolen i dag tok jeg turen til Magnus. Selv om jeg tok buss og han syklet klarte han å komme før meg, og det er imponerende må jeg si. Jeg som var forberedt på å sitte utenfor å vente. Jeg skal si dere jeg var både ganske sokket og veldig lettet over at han satt utenfor når jeg kom. Da vi kom oss inn var vi begge sultne etter en lang dag og lagde oss stekte grønnsaker, om jeg kan kalle det det. Både enkelt, sundt, vegetarisk og godt var det. Så her må jeg igjen skryte av Magnus sine ferdigheter på kjøkkenet.

Vi klarte faktisk å få tid både til en tur og til en episode Sherlock før jeg måtte komme meg hjem. Magnus var ivrig fotograf på turen, mens jeg bare lengtet etter kamera som lå igjen på skrivebordet hjemme. Jeg trives alltid i Magnus sitt selskap, men av en eller annen grunn var i dag bedre enn vanlig. Hjalp vel på at det ikke var mangel på latter. Så etter en flott ettermiddag med kjæresten kom jeg hjem til hjemmelaget sushi. Et herlig fortsettelse på den flotte dagen. Nå stuper jeg snart til sengs. I morgen begynner vi dagen med gehør klokken åtte, så da trenger jeg all søvnen jeg kan få.

LATEST OUTFITS

 • 18.08.2015 kl. 15:29

         

Hva synes dere? Har dere noen favoritt?

NEW IN

 • 17.08.2015 kl. 21:15

Jeg har enda ikke fått vist dere hva jeg kjøpte da jeg var i Trondheim, og siden jeg var på en lite shoppingrunde i dag også har jeg bestemt meg for å slå sammen innkjøpene og lage et innlegg til dere. I dag hadde jeg et gavekort jeg måtte få brukt opp, men det ble vel også noe ekstra. 

Genser er superherlig og den kjøpte jeg på Vero Moda for 299 kr. Både buksen og toppen er fra Bik Bok. Buksen kostet 599 kr og toppen var på salg til 50 kr. Et kupp vil jeg si. 

  

   


Sminken er fra Make Up Store hvor øyenskyggene kostet 50 kr per stykk og liplineren kostet 140 kr. Neglelakken er fra Cosmetique og er an av de nye høstfargene som jeg bare synes var så fin. Den kostet 235 og er dermed dyrere enn det jeg vanligvis kjøper, men av og til må det være lov å skeie ut. 

 

GODT Å VÆRE HJEMME

 • 17.08.2015 kl. 17:30I går kveld kom jeg endelig hjem, og selv om jeg ikke føler meg klar til å begynne på skolen er det godt å være hjemme. Det er mye og mange jeg har savnet her hjemme. Kjæresten min har jeg ikke sett på tre uker og min bestevenninne har jeg vært borte fra siden før jeg reiste til Japan. Det å se alle på skolen igjen var skikkelig kjekt og jeg gleder meg til å møte de nye førsteklassingene. Allerede i morgen starter vi med vanlig skole, og fredagene fremover kommer til å bli brukt på musikaløving. 

Det bekymrer meg litt at jeg føler meg såpas lite klar til å begynne skolegangen som det jeg gjør. Det har aldri vært et stort problem før. Jeg tror det har mye å gjøre med fjoråret hvor jeg stadigvekk ikke følte jeg fikk ting helt til og ofte endte opp med å slite meg ut. Likevel har jeg et håp om at motivasjonen kommer om ikke så alt for lenge. 

 

 

DEN SISTE DAGEN

 • 16.08.2015 kl. 17:04

Off, denne dagen har jeg gruet meg til lenge. Det er den siste dagen i Trondheim og den siste dagen av hele sommerferien. Jeg tror ikke det kommer til å gå opp for meg at den vanlige skolehverdagen er tilbake før lenge ute i neste uke. Selv om dette er den siste dagen er det viktig å utnytte den riktig, og det synes jeg vi har fått gjort. 

Vi startet dagen med å stå opp sein og spise en herlig frokost/lunsj med smoothie, rundstykker og jordbær, før vi forflyttet oss til en strand like i nærheten. Fint var det at det ligger i gåavstand, for parkeringsplassen var full av biler. Ikke er det rart heller for været vi har hatt i dag har vært superherlig. Nesten i varmeste laget. Heldigvis har det vært litt herlig vind. Det ble ikke noe bading på meg, som vil si at jeg bare har badet én gang i sommerferien. Det er veldig mye mindre en det som er normalen for meg og jeg synes egentlig det er litt trist. Men det forteller også litt om hvor kald denne sommeren har vært. 

Da vi kom tilbake ble det pizza på hele gjengen. Tror alle synes det var litt deilig å slippe å tenke på å lage middag. Pizzaen ble nytt på verandaen i sola. Nå er jeg endelig ferdig med å pakke og reiseklærne er på. Jeg bestemte meg for å ta på en bukse jeg kjøpte for noen dager siden, men innser nå at det ikke var det lureste i og med at jeg tidligere i dag klarte å løpe rett inn i en blomsterpotte! Er det mulig sier bare jeg. Løpe inn i en blomsterpotte liksom. Så nå har jeg altså et skrubbsår på leggen som svir noe så innihampen mye, men jeg biter tennene sammen. alt annet er pakket og klart. 

Farvel Trondheim for denne gang. Jeg kommer tilbake om ikke så alt for lenge <3


LØRDAGEN I BILDER

 • 16.08.2015 kl. 12:44

ENDELIG SKJER DET!

 • 15.08.2015 kl. 13:48I dag skal være den varmeste dagen frem til nå i år, og det skal utnyttes. Jeg har kledd meg i sommerkjole og frokosten ble inntatt på verandaen i solskinnet. Endelig er det skikkelig sommervær i Norge også! I går var også en nydelig dag som ble tilbragt i byen og på solsiden her i Trondheim. I dag er planen sushi med min gode venninne Victoria og kjæresten hennes Petter. Resten av kvelden er ikke klar enda, men været skal jeg i alle fall nyte. 

Ha en fantastisk flott dag alle sammen <3

YESTERDAY - videoblogg

 • 14.08.2015 kl. 22:32THERE IS ALWAYS TIME FOR BREAKFAST

 • 14.08.2015 kl. 13:38

Sene kvelder = sene frokoster, men det betyr ikke at frokosten er noe mindre god. I dag ordnet vi oss frokostblanding og smoothie. Den frokosten kommer til å vare lenge, det kjenner jeg. Men det er jo flott, for da slepper vi å bruke masse penger på mat når vi er i byen. Jeg er ikke noe glad i å bruke penger og må komme i kjøpehumør (som jeg kaller det) for å kjøpe noe særlig, men når jeg er i Trondheim kjøper jeg alltid en god del. Akkurat nå sitter jeg og gjør tre ting på én gang. Jeg blogger, sminker meg og redigerer filmen fra i går som jeg lovet dere. Men siden klokken nærmer seg to er det nok på tide å stikke hode ut av døra og hilse på det fine været. Snakkes senere. Ha en fin da alle sammen <3

PICNIC IN THE SUN

 • 14.08.2015 kl. 00:29

Dagen i dag har gått i ett og det er på tide med en liten oppdatering. Været her i Trondheim har vært supert i dag, og værmeldingen viser enda bedre vær de nærmeste dagene. Jeg har hatt en super dag med gode venner og føler jeg har fått utnyttet dagen godt. Og nå skal jeg komme til poenget dere. Klokken ett i dag tok jeg og min venninne Marie båten ut til Munkholmen. Det er en liten øy utenfor Trondheim som er bestående av en kafé, en strand, flotte gressplener og et teater. Hit hadde vi med matpakke og ferske bær. Vi lå og koste oss i flere timer og snakket om løst og fast.

  

Jeg var såvidt innom for å legge fra meg og kle meg om før vi måtte ta bussen til Lerkendal for å se kamp, og tror du ikke Rosenborg vant 4-0. Utrolig vellykket kamp. Gode plasser hadde vi også. Jeg hadde jo med kamera mitt som vanlig men ble fortalt at det ikke var lov med speilreflekskamera, og derfor ble det bare mobilbilder. 


I dag har jeg også tatt en hel del film så planen er å legge ut filmen i morgen. Og nå som jeg har sagt det må jeg jo bare gjøre det, eller hva? 

MORNING GLORY

 • 13.08.2015 kl. 10:09


- we heart it

4,5 TIMERS LANG LUNSJ

 • 12.08.2015 kl. 18:29

Ja det stemmer. I dag har jeg spist lunsj i 4 og en halv time. Jeg befinner meg nå i Trondheim og prøver å utnytte dagene her så godt som mulig. I dag tidlig spurte en venninne av meg om jeg ikke ville komme på lunsj. Vi ble tre til sammen og ble enige om å lege lunsjen sammen. Det ble scones og omelett. Mens vi spiste fikk vi skikkelig tid til å snakke om alt som har hent siden sist. Da jeg var i Trondheim sist gang var i mai, og nå er jo en hel sommerferie gått med mye reising og spennende opplevelser. Utrolig koselig var det. Senere i dag har vi tenkt oss til City Lade. Jeg har ikke vært der siden de pusset opp, så det er jo på tide. Tror ikke det blir noe særlig shopping i dag, men senere i uken blir det nok. Og det gleder jeg meg til. Må nok få vist dere hva jeg har kjøpt i Japan også når jeg kommer hjem. Burde gjort det for lenge siden men tiden bare flyr fra meg. Men nå ønsker jeg dere en riktig fin kveld videre <3

BACK TO SCHOOL - outfit

 • 12.08.2015 kl. 11:03

Svart bukse - HER Blå bukse - HER Genser - HER Skjorte - HER Sko - HER Bag - HERLIKES AND DISLIKES

 • 11.08.2015 kl. 21:25

Nå har jeg tenkt å fortelle dere fem ting jeg liker og fem ting jeg ikke liker. Rett og slett. Enjoy!

LIKES

-  Følelsen etter en god og hard treningsøkt. 

- Jeg er ekstremt glad i iskrem. Isoman ville vært en god beskrivelse av meg. 

- Jeg liker faktisk, tro det eller ei, å rydde og vaske. Å se at noe blir rent er så deilig og befriende. Det beste er vel egentlig når jeg våkner og er i ryddehumør. Så fantaskrisk!

- Følelsen på kvelden når jeg synes jeg har utnyttet dagen skikkelig. Når alt bare klaffer av en eller annen grunn. 

- Den beste følelsen er vel når en sitter i en nyopprett seng i et ryddet og rent rom etter en herlig dusj med en god drikke i hånden, nyshavede legger og en god serie på mac-en. 

 

DISLIKES

- Når folk på bussen tar opp to seter. Når jeg ser dette koker jeg invendig. Seriøst, er det mulig?!

- Når neglen brekker eller får en rift. Da er det bye bye alle negler. Det hjelper ikke at jeg får frysninger av å file neglene akkurat. 

- Myggstikk. Ja egentlig alle slags stikk. Jeg får så ekstremt mange av dem og de klør sånn!

- Når jeg har brukt lang tid på noe og til slutt må innse at det ikke kommer til å bli slik jeg forestilte meg det. 

- Hull i sokken, eller strømpebuksen for den saks skyld. Finnes det noe verre egentlig? 

  

TOGTUR TIL TRONDHEIM

 • 10.08.2015 kl. 20:39

Nå sitter jeg og broren min på toget og nærmer oss stadig Trondheim. Vanligvis liker jeg ikke å ta tog i og med at jeg alltid blir dårlig, men nå, etter 5 og en halv time er jeg enda  ikke blitt kvalm, og det er en helt ny opplevelse. 7-8 timer på et tog er ikke noe kjekt om man hele tiden er kvalm, men nå skjønner jeg for første gang hvorfor folk er så glad i å ta toget. Joda, jeg har da klart å forestille meg det før, men nå opplever jeg det selv! Det er veldig avslappende, man har internett å more seg med og utsikten er nydelig. Jeg er så glad for at jeg endelig får oppleve gleden av tog slik andre har gjort før meg, og håper jeg har vokst fra meg kvalmen. 

Det er herlig å sitte her å bare se landskapet suse forbi. Været har vært flott i dag og det har resultert i en god del bilder. Vi har nå ca. bare én time igjen til vi er fremme og jeg gleder meg til å se vennene mine igjen og byen jeg er så glad i. Planene for uken er enda ikke lagt men slik pleier det å være når vi reiser til Trondheim. Jeg har i alle fall store forhåpninger og jeg blir aldri skuffet. 

 Jeg beklager, men jeg har prøvd i over en halv time å laste opp bildene, men det går ikke...
EN LITEN OPPDATERING

 • 10.08.2015 kl. 11:54

Ja nå er det virkelig på tide med et nytt innlegg. Jeg hadde egentlig planlagt å oppdatere dere for noen dager siden, men da var det ikke mer internett å få. Pappas 4G for måneden var oppbrukt, og mitt internett ville ikke fungere. Derfor har det skjedd en del siden sist innlegg.

Vi har vært på Oslotur. Møtt tante, onkel og søskenbarn og vært på Munchmuseet. Vi har laget vafler på gamlemåten og hørt en 13,5 timers lang lydbok. Vi har brukt en hel dag på vaske ut hytta og nå sitter jeg hjemme hos farmor. Om bare få timer går turen videre til Trondheim. 

NY HEADER!

 • 09.08.2015 kl. 22:37

Jeg har lenge hatt lyst til å lage en ny header. Egentlig var den forrige bare fordi jeg måtte ha en. Nå har jeg endelig klart det. Jeg har laget en ny! Kunne nok vært bedre, men jeg ble ganske fornøyd faktisk. Jeg var kommet ganske langt før internettet tok slutt, og da kunne jeg ikke laste det opp, men nå er det her. - Hva synes dere?

DETTE VÅKNET JEG TIL

 • 05.08.2015 kl. 14:58

I dag våknet jeg til grått vær. Likevrl synes jeg det var veldig kunstnerisk om jeg kan kalle det det og fór ut for å ta bilder. I natt høljet det ned og morgentrimmen i dag ble dermed å øse båten. Nå sitter vi på Nesodden bibliotek og skal snart handle. Senere i dah får vi besøk av min tante og onkel. Det blir sikkert veldig koselig. Været er også blitt mye bedre enn i morges.

Her kan man vanligvis se Oslo...

Hva synes dere om min nye stil? Flis, ullsokker og crocs.

BESØK OG KONSERT

 • 04.08.2015 kl. 22:13

Det er allerede noen dager siden vi satte foten inn i august måned. For meg, og for mange andre, betyr det at en travel hverdag er i vente om ikke så alt for lenge. Før den tid skal jeg gjøre ferdig mitt opphold her på hytta og ta en tur innom Trondheim for å besøke venner. Jeg kommer ikke hjem før dagen før skolen starter, og da har jeg og venninnen min Rebecca avtalt å lage en overlevelsesplan for tredjeåret. Tenk at det bare er ett år igjen av min tid på videregående skole. Tiden har gått så fort!

Men dere, jeg har en nyhet. Jeg har for første gang i år badet i Norge! Det tok tid. Over et halvt år. Jaja, det skjedde til slutt. Og ikke nok med det, men jeg var den første til å hoppe utti! Stolt over det altså, haha. Denne hendelsen fant sted i Oslofjorden i går. Da hadde vi besøk helt fra Frankrike og fra familie fra Oslo. Grunnen til at vi fikk franskmenn på besøk var fordi søskenbarnet mitt var på utveksling i fjord og nå var vertsfamilien kommet på besøk. Jeg kan ikke fransk, men mamma fikk prøvd seg litt, og jeg synes hun var veldig flink. 

I dag har vi vært en dagstur inne i Oslo. Først dro vi til min bestemor hvor vi fikk bruke både dusj og vaskemaskin. Jeg kjente det var på høy tid med en skikkelig dusj. Jeg merket at håret hadde rester av salt fra i går, og det måtte ut. Etter å ha freshet oss opp tok vi turen til Oslo Domkirke hvor Norges ungdomskor hadde konsert. Søskenbarnet mitt synger der og jeg skal ikke legge skjul på at jeg gjerne kunne tenke meg å være med jeg også. Det spørs bare om jeg er god nok. Nivået må ha vært veldig høyt, for resultatet ble ufattelig bra! 

Nå sitter jeg og hører regnet sildre ute og er klar for å gå til sengs, men før det kan skje må jeg ut til vår berømmelige utedo, yey! Hodepinen er snart ikke til å holde ut etter flere netter med dårlig søvn, så nå hoper jeg at jeg får sovet natten ut. God natt.

HYTTELIVET

 • 02.08.2015 kl. 15:50

Jeg befinner meg fortsatt på en hytte i Oslofjorden. Her er det fredelig og til tider lite å finne på, men jeg liker meg her. Vi er her hvert år i ca. to uker. Uten TV, internett og ordentlig dusj og med utedo kan det være litt i lengste laget, men heldigvis er det ikke langt inn til familie i Oslo. De siste dagene har været vært ganske greit må jeg si, men det er stor forskjell på sol og overskyet. Jeg har enda ikke badet, og blir den siste i familien, men det er ikke unormalt. 

I dag har det vært ganske mye vind og da blir det med ett ganske kaldt. Jeg kommer dermed mest sannsynlig til å tilbringe mesteparten av dagen inne. Her kommer jeg sikkert til å høre krim-lydbok og legge kabal. Det er hytteliv for min del, haha. Det var også snakk om noe fisking, og det synes jeg hører hyttelivet til, så jeg håper vi får gjort det en dag også.

 

Is er en nødvendighet på sommeren. 

Her er det slik at vi må opp på fjellet, også kalt Nesodden, for å få kjøpt oss mat. Vi drar på handletur annen hver dag og i går ble vi også enige om å spise middag der oppe. De har en restaurant med en utrolig flott beliggenhet og god mat. 
   

 

Mathilde C. Bjørnseth

Hei! Jeg er ei jente på 21 år fra Stavanger som nå studerer interiørarkitektur i Oslo. På denne bloggen vil du kunne lese om meg og min hverdag samt det som interesserer meg. Altså alt fra mote, sminke, interiør og musikk til samfunnet rundt oss. Kontakt: mbjornseth@outlook.com

Follow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no