hits

MIN FØRSTE HELG: HYTTETUR, BURDAGSFEIRING OG SOMMERSTEMNING

 • 31.07.2018 kl. 11:18

Det ble en liten ufrivillig bloggpause ettersom jeg ikke kom meg inn på siden, men nå ser det ut til at alt er på plass og jeg er tilbake igjen. En annen grunn til at jeg har vært litt stille er fordi jeg tilbrakte helga på hytta hvor internett ikke er et privilegier vi har. Ja, jeg kunne brukt mobildata, men jeg syntes egentlig det var litt deilig å skylle på dette og ta en liten pause. Det er tross alt første gang denne sommeren jeg hadde fri på en lørdag. Tenk det da dere, min første skikkelige helg! 

Og helga den nøt jeg. Lørdag var min brors bursdag og vi fikk dermed masse besøk ut på øya. Alltid like koselig å samle en stor gjeng rundt middagsbordet spesielt når det serveres bacalao, min favoritt! (og min brors da så klart). Det ble bading i det herlige vannet, krabbefisking (fikk bare en krabbe, men men), masse god mat og alias til langt på natt. Søndagen kunne ikke vært mer rolig. Jeg og mamma lå ute i sola og hørte på lydbok mesteparten av dagen og da vi hadde kokt nok kjølte vi oss ned med et bad. 

- Got to love that wavy "saltvanns" look -

♥ Hvordan var din helg?

- Mathilde -

FERIELØS SOMMER OG REISEPLANER

 • 27.07.2018 kl. 12:27

Jeg trives veldig godt i jobben hos IKEA og det har vært supert å få tjene litt penger denne sommeren. Det trengtes virkelig! Det er dyrt å være student i Oslo og jeg har nå studert et helt år uten noe jobb. Det har gått bra, men jeg må si det har vært veldig deilig å se penger komme inn på kontoen for en gangs skyld. Likevel kan jeg ikke noe for at jeg synes det er ganske kipt å se sommeren fly forbi uten at jeg får noe ferie. 

Jeg har nylig fått lønn og mye av gårsdagen gikk derfor med til å drømme meg litt bort. Jeg vil så gjerne reise! Det er nesten tortur å se alle poste bilder fra sine eksotiske reiser, mens jeg ikke har forlatt Oslo i hele sommer. Det er ikke en gang viktig for meg hvor jeg får reist, så lenge jeg kan oppleve noe nytt og ta en pause fra hverdagen. Timeplanen for høstsemesteret ligger snart ute og jeg kommer nok til å sjekke med en gang når jeg muligens kunne tatt meg tid til en liten svipptur utenlands.

Jeg vil ikke bruke opp pengene med en gang jeg har tjent dem inn. De er ment for å vare året ut, for jeg vet ikke om jeg får jobbet ved siden av studiene. Men likevel! Å reise er den sikreste veien til lykke i mine øyne og det trengs så sårt. Kjenner meg litt misunnelig på dem som jobber masse for så å reise og leve livet litt. Samtidig er jeg veldig klar for å fullføre denne bacheloren og ha noe meningsfylt å bruke tiden på. Ah, det skal ikke være enkelt, eller hva? Jeg får drømme meg litt mer bort, så får vi se hva det blir til. 

Bildet er forresten fra en av de mest minnerike turene jeg har vært på. Her står jeg på Sukkertoppen i Brasil. Jeg drar gjerne tilbake, men først vil jeg huke av så mange land som mulig. Nye steder er alltid det beste :)

- Mathilde -

VÅR SISTE DAG SAMMEN

 • 25.07.2018 kl. 09:27

Nå har han reist, og det føles så rart. Som jeg skrev i innlegget i går hadde jeg og Harsha vår siste dag sammen på mandag. Jeg er så glad jeg hadde fri den dagen slik at vi fikk utnyttet den til det fulleste. Vi hadde tre planer på agendaen: strand, minigolf og restaurant. Nesten litt overkill å gjøre alt dette på en dag, men vi bare måtte ha dagen perfekt! 

Litt krise, men jeg badet faktisk for første gang i år da vi tok turen ut til Hovedøya. Jeg har aldri vært der før, men det var utrolig fint der. Anbefales på disse varme dager. Vannet var utrolig herlig og vi lå egentlig bare og pratet og slappet av i solsteiken. Digg! Neste på agendaen var minigolf. Jeg har lenge hatt så lyst til å prøve det, og det skuffet ikke. Harsha vant, så klart. Jeg er ikke så god i spill, men pytt pytt. Det siste vi gjorde var å spise på pincho nation. Her serveres tapas og man kan dermed spise nøyaktig det kan har lyst på! Ah, så digg! 

Resten må egentlig bare forklares gjennom bildene, for nå løper jeg ut døra. God onsdag!

- Mathilde -

HAN REISER FRA MEG

 • 24.07.2018 kl. 10:05

Det har nok ikke gått helt opp for meg enda tror jeg. Jeg har tidligere fortalt at Harsha, som jeg har kalt "samboeren" det siste året, skal flytte. Buhu! Han flytter ikke helt enda, men i går var likevel den siste hele dagen vi kommer til å ha sammen før den tid. Om få minutter våkner han og da er det full rulle for å komme seg til flyplassen i god tid. Han reiser til sitt hjemland Sri Lanka og skal være der i to uker. I mellomtiden skal jeg jobbe og når han endelig er tilbake igjen for å pakke om skal jeg jobbe litt mer. 

Så ja, vi prøvde å få det meste ut av dagen i går og det syntes jeg vi klarte veldig fint. Jeg oppdaterte ganske hyppig på instragramhistorier, men mer om dagen kommer i morgen. Det ble en hel del bilder som jeg gleder meg til å vise. 

Men da får dere ha en fin dag, så skal jeg prøve å ikke savne han for mye allerede på første dagen. 

- Mathilde -

DETALJER FRA DET NYE ROMMET

 • 22.07.2018 kl. 17:48

Fridagen min har foreløpig gått med til en ting: få rommet i stand. Noen synes kanskje dette er kjedelig, men jeg har storkost meg! Jeg hadde egentlig planer om å legge meg ut i parken en stund, men da jeg først var i gang klarte jeg ikke stoppe og nå er det blitt så koselig. Mens jeg har holdt på har jeg hatt på friends i bakgrunnen (slik jeg alltid har når jeg er alene) og har snart sett en hel sesong. Sier en del om hvor lenge jeg har holdt på. Spist har jeg heller ikke gjort så det er virkelig på tide å smelle i hop litt middag. 

Det er fortsatt en del småting som gjenstår, men rommet begynner virkelig å ta form. Jeg håper og tror jeg kommer til å trives i dette rommet og gleder meg til å fortsette utpakkingen og dekoreringen. Men det for bli en annen dag. Nå er det på tide med mat, en serie eller kanskje en film og så skal jeg gjøre meg klar til å gå ut med noen venner. Ønsker dere alle en fortsatt fin søndag ♥

- Mathilde -

JEG HAR UTSATT DETTE ALT FOR LENGE

 • 21.07.2018 kl. 20:39

Dere kan tro det blir godt med en fridag i morgen etter å ha jobbet hver dag denne uken. Mye av grunnen til at jeg har satt dette på vent, altså å pakke ut og flytte skikkelig inn på rommet, er fordi jeg ikke har hatt energi. Jeg synes egentlig det er veldig gøy å skulle finne plass til tingene mine, men gleden forsvant fort da jeg innså at jeg har alt for mange ting, og at rommet kommer til å blir rotete uansett hva jeg gjør. Åh, frustrerende! Note to self - lær deg å prioritere, haha. 

Men altså, i dag har jeg faktisk startet og det ser en hel del bedre ut. Har fortsatt en lang vei å gå for at det skal bli levelig her, etter min standar da, som vil si strøkent. Så ja, da vet jeg hva jeg skal gjøre i morgen...

Gleder meg sånn til å få alt på plass! Da blir det nye bilder ;) 

- Mathilde -

THIS PLACE!

 • 19.07.2018 kl. 22:57

Jeg får ikke reist og sett verden denne sommeren, men i det jeg skrider ut på balkongen får jeg likevel følelsen av å være i Paris. Ja, den "nye" leiligheten er gammel, skjev og skakk, men det er jo virkelig en sjarm ved det. Jeg tror jeg kommer til å trives her, men høydepunktet er definitivt balkongen. 

Hittil har jeg inntatt enhver frokost der ute og tilbragt en hver kveld med den rosa solnedgangen. Den er liten, har maks plass til 3 stk. og byr på litt høydeskrekk for sånne som meg, men likvel - jeg ELSKER det! Altså, jeg hadde ingen anelse om at det kom til å være så fint der, men herregud! La det være sommer for alltid slik at jeg kan fortsette dette fine jeg har startet ♥

- Mathilde -

JEG SELGER KLÆRNE MINE!

 • 17.07.2018 kl. 13:44

Jeg er en samler. Ingenting kan kastes fordi jeg kan jo få bruk for det, eller... Alt har en affeksjonsverdi og derfor sitter jeg igjen med haugevis av klær jeg ikke har brukt siden ungdomsskolen. Ikke bra Mathilde! Klærne har blitt skjøvet lengre og lengre bak i skapet og til slutt blitt glemt. Noen som kjenner seg igjen? 

Jeg sa til meg selv da jeg flyttet ut at de klærne jeg ikke savnet skulle jeg kvitte meg med. Enten selge eller gi bort. Men har jeg gjort det - neida. Haha, uff det sitter litt langt inne. Men i dag har jeg endelig opprettet en tise bruker og lagt ut to kjoler for salg. Jeg får se hvor langt jeg kommer før jeg skal på jobb, jeg har nemlig en god del jeg håper å få solgt. Hvis du skulle få lyst til å se er brukernavnet mitt mbjornseth.

God tirsdag til dere alle! 

- Mathilde -  

DET BESTE MED Å FLYTTE

 • 16.07.2018 kl. 11:46

Nå er det gjort. Vi har levert nøklene til den gamle leiligheten og flyttet alt over til den nye. Jeg vet det har vært veldig mye flytteprat her den siste tiden og nå kan jeg snart gå over til å ha fokus på noe annet - innflytning! Haha, neida. Men det blir sikkert nevnt noen ganger det også. Som i dette innlegget. 

Å flytte er veldig stressende og tidskrevende, men nå som vi har kommet så langt i prosessen kommer den kjekke delen. Jeg gleder meg vilt til å innrede det nye rommet mitt! Jeg har allerede lagd store planer og håper alt blir som jeg ser for meg. Jeg gleder meg til å se hvordan rommet sakte men sikkert går over fra et hvitt lerret til et rom som gjenspeiler min personlighet. Jeg håper jeg klarer å skape et rom hvor jeg kan føle meg vel. Et sted jeg kan gå for å slappe av og kose meg. Dette er så spennende!

- Mathilde -

TIDEN RENNER UT!

 • 12.07.2018 kl. 20:17

Wææ, vi flytter i morgen! De siste dagene har det vært fullt pakkefokus og lite sosiale medier-fokus. I morgen er selve flyttedagen og jeg kjenner jeg gruer meg til å bære esker, kofferter, bagger og en alt for stor seng opp fire etasjer. Heldigvis har hele familien kommet for å hjelpe. Mamma og broren min har vært til stor hjelp i dag med å pakke ned kjøkkenet og i morgen kommer pappa med stor bil og skal være med på selve fraktingen.

Vi kommer vel i mål, men herlighet så tidskrevende dette er! I dag har vi solgt sofaen og skrudd fra hverandre senga, så det blir å sove på gulvet i natt. Tror egentlig det blir litt koselig. Ellers tror jeg det blir veldig koselig å flytte inn i kollektivet på Grünerløkka. Det er et gammelt skjevt bygg og er akkurat slik jeg har sett for meg et kollektiv. Selv om det er trist å forlate vår fine leilighet gleder jeg meg til å gjøre kollektivet til det beste både med tanke på interiør og sosialt. Dette blir bra!

TANKER RUNDT LANGDISTANSEFORHOLDET

 • 10.07.2018 kl. 10:57

Som sikkert en god del har fått med seg skal ikke jeg og Harsha bo sammen til høsten. Vi skal ikke en gang bo i samme by! Harsha flytter til Kristiansand for å studere musikk og jeg blir værende her i Oslo for å fullføre min bachelor i interiørarkitektur. Altså blir vi en av de mange par som blir nødt til å prøve ut et langdistanseforhold. 

Jeg prøver å forberede meg så godt jeg kan mentalt, men jeg vil ikke kunne forutse hvordan det kommer til å bli. Ettersom vi har bodd sammen i ett år er det lengste vi har vært borte fra hverandre 3 uker og dette var i fjor sommer. Det kommer altså til å bli rart at dette blir vår hverdag. For hvem vet hvor mye tid vi kommer til å ha til hverandre og hvor mye penger vi kommer til å kunne bruke på reise. Tanken på at det kan ta flere uker mellom hver gang jeg får vært med den personen jeg verdsetter aller mest gjør meg både trist og litt redd. 

Vi kan vel alle si oss enige i at det er lettere med misforståelser når en ikke kan snakke ansikt til ansikt. Vi har alltid vært veldig flinke til å fortelle den andre parten med en gang det er noe vi er misfornøyde med, ikke la det ligge og gnage og ikke ta forhastede slutninger. Hvordan vil dette bli nå? Forhåpentligvis vil vi klare å fortsette på samme måte som nå og unngå unødvendige krangler, men er det rart jeg lurer?

Egentlig er vel min største bekymring at jeg kommer til å savne ham veldig mye. Jeg hater å være alene over lengre tid og tror derfor det er veldig fint at jeg nå flytter inn i et kollektiv med flere andre som også er nærmere både venner og familie. Klarer jeg å holde meg selv opptatt vil jeg ikke lengte for mye. De andre bekymringene er ikke så store. Vi er tross alt veldig lite sjalu begge to og respekterer hverandres tanker og meninger. Jeg tenker også at det ikke alltid er så lett å bo sammen heller. Jeg mener; vi har tross alt klart å bo sammen et helt år uten å gå i tottene på hverandre, da burde vi klare litt avstand også. Egentlig tror jeg det å være fra hverandre vil forsterke kjærligheten♥

♥ Hvilke tanker har du rundt temaet?

♥ Har du noen gode råd til oss?

- Mathilde -

DESERT DREAMS

 • 09.07.2018 kl. 10:37

Reklame | GLOSSYBOX

Jeg tror dette må være min absolutte glossyboxfavoritt! Vanligvis pleier jeg nevne hvilke produkter jeg liker best, eller gleder meg mest til å prøve. Denne gangen kan jeg ikke velge! Både lipglossen og liplineren er i nydelige farger. Jeg har dem faktisk på mens jeg sitter her og skriver og de passer perfekt sammen! Litt rar er jeg kanskje, men jeg ble nesten mest begeistret for deodoranten. Det er en sånn ting det er kjedelig å kjøpe og derfor veldig kjekt å få servert i posten en gang i ny og de. Det er også samme merke jeg bruker til vanlig, så det passet meg veldig bra. 

Nå som jeg driver med utflytning merker jeg hvor mange glossyboxer jeg egentlig har. Boksene er bare alt for fine til å kunne kastes og de er også veldig praktiske for oppbevaring av småting. Noen bokser har jeg også brukt som innpakning av gaver. Også veldig praktisk. Men jeg må nok kvitte meg med noen bokser snart. Kanskje har jeg noen venner som kunne tenke seg en fin liten boks? 

Høres det spennende ut å få en slik eske i posten hver måned? Glossybox tilbyr både løpende abonnementer til 179,- og abonnementer på 3, 6 og 12 måneder. Du kan lese mer om abonnementene og se prisene HER

- Mathilde - 

PLANER FOR FRIDAGEN

 • 08.07.2018 kl. 11:03

Jeg har ikke mange fridager denne sommeren, men heldigvis har IKEA stengt på søndager og søndager blir derfor min tid til å lade opp til uken etter. Selv om mye av dagen skal brukes til kos og avslapning må jeg også få gjort litt. Heldigvis våknet jeg opplagt allerede 08:30 i dag og har fått gjort litt vasking og rydding allerede. Jeg elsker å våkne tidlig av meg selv og føle at jeg får mye ut av dagene. 

Mens jeg skriver inntar jeg lunsjen, en god skål frokostblanding med biola. Dette har vært min go-to frokost så lenge jeg kan huske. Mye næring er det også med både korn og frø. Men nok om lunsjen. Planen videre er å lage meg en liste over hva jeg vil få gjort i dag. Jeg bare elsker å lage lister som dette og merker hvor mye mer jeg får gjort da. Listen skal blant annet inneholde vasking av klær, pakke til flyttingen, fikse neglene og håret og jeg skal definitivt jobbe en del med bloggen i dag. 

Ettersom jeg jobber så mye er det vanskelig å oppdatere jevning og jeg skal derfor forhåndsskrive noen innlegg slik at jeg har når tiden ikke strekker til. Derfor må jeg også få tatt en del bilder i dag. Jeg føler meg litt manko på bilder for tiden. Instagramprofilen min har garantert sett bedre dager. Jeg vil så gjerne legge ut daglige innlegg, men jeg er alt for streng med hva jeg publiserer. 

Annet enn dette skal vi spise på restaurant i dag med kollegaer av Harsha. Det blir nok veldig hyggelig. Men derfor har jeg også ganske dårlig tid. Men vi snakkes. Blir nok en del oppdateringer på instagramhistorier i dag i alle fall - @tildemah ;)

- Mathilde -

LA FLYTTINGEN BEGYNNE

 • 07.07.2018 kl. 20:21

I går var dagen - vi begynte å pakke. Åh, det er så mye som skal pakkes ned, jeg har bare alt for mange ting! Uff jeg må bli flinkere. Jeg mener hvor mange lysestaker trenger et menneske. I tillegg til pakkingen må vi finne ut hvem som skal ta hva. Jeg flytter inn med fire andre og vi vil derfor ha dobbelt opp av mye, så hva skal jeg da gjøre med mine ting? Så mye å tenke på og så liten tid. Men vi får bare gjøre det beste utav det. Nå er planen å slappe litt av med film mens potetene koker og så blir det sen middag. Vi får se hvor mye pakking det blir i dag, jeg får i alle fall gjort en del i morgen. Noe må man jo også slappe av når det er helg, ikke sant ♥

- Mathilde -

EN KJIP SOMMER?

 • 06.07.2018 kl. 11:16

Denne sommeren blir ikke lik noen annen jeg har hatt. Jeg syntes fjordårets sommer var kjedelig, men når jeg ser tilbake på det nå gjorde jeg mye mer enn hva jeg kommer til denne sommeren. For i år kommer sommer min til å gå i to ting: jobbing og flytting. Jeg hadde så lyst på en sommerjobb, men samtidig er det litt kipt å ikke få gjort noe annet. Også har jeg jobb i Oslo som vil si at tiden jeg har fri blir ganske ensom ettersom jeg har få venner som er her i byen i sommer. Alle dro hjem, så snart ferien begynte. Men, men sånn er det og jeg er fortsatt sjeleglad for at jeg fikk meg jobb. 

- Mathilde -

MIDNATTSOL OG TUR TIL LOFOTEN

 • 03.07.2018 kl. 10:26

Fortalte jeg noen gang om hvor kaldt det var å være i Nord-Norge? Det var vel ikke temperaturen på 7 grader som var verst, men den medfølgende vinden. Jeg hadde ikke tatt med meg nok klær i alle fall! Men bortsett fra det var det en veldig fin tur og det fineste må ha vært naturen i Lofoten og den ene dagen vi fikk et glimt av midnattsola. Oppholdet i Lofoten var veldig kort og mye tid gikk med til konsert. Derfor ble det svært få bilder til meg å være, men vi fikk tid til en kjapp photoshoot i bunad. For som Benedikte sa så fint: "når blir neste gang vi er i Lofoten og har på bunad". Det bare måtte foreviges! 

- Mathilde -

OVERTAKELSE AV NY LEILIGHET OG VISNINGER

 • 02.07.2018 kl. 10:08

Jeg er hjemme igjen fra Nord-Norge og har fått hverdagen rett i fleisen. Fra flyplassen bar det rett til jobb og i går, min ene fridag på lenge gikk med til visninger og overtakelse av den nye leiligheten. Alt gikk egentlig veldig bra, og nå er det bare å bytte leilighet som står igjen. Det føltes veldig rart å ha folk innom som kanskje skal ta over "vår" leilighet. Samtidig er det rart å tenke på at kollektivet jeg flytter inn i skal bli mitt nye hjem. Det tar alltid litt tid før en ny plass føles som et hjem. 

I to uker fremover kommer dagene til å gå i to ting: jobbing og flytting. Nå som jeg har to leiligheter samtidig kan jeg ta det litt med ro og flytte litt og litt av gangen, men det betyr også at jeg må betale dobbelt så mye i leie. Så en vinn vinn situasjon er det i alle fall ikke. 

Men nå må jeg dra på jobb - tudelu!

- Mathilde -

Mathilde C. Bjørnseth

Hei! Jeg er ei jente på 21 år fra Stavanger som nå studerer interiørarkitektur i Oslo. På denne bloggen vil du kunne lese om meg og min hverdag samt det som interesserer meg. Altså alt fra mote, sminke, interiør og musikk til samfunnet rundt oss. Kontakt: mbjornseth@outlook.com

Follow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no