hits

EN SISTE DAG I BODØ

 • 27.06.2017 kl. 12:50

Etter feiringen dro de aller fleste hjem ganske raskt, men jeg bestemte meg for å bli en dag til. Etter året på toneheim fhs har jeg nå venner i store deler av landet og Bodø var ingen unntak. Ganske sentralt i Bodø bor Niamh og en god del utenfor bor Mari. Mari hadde dessverre ikke tid til å komme inn til byen pga. jobb, men Niamh var heldigvis tilgjengelig og hadde til og med en seng jeg kunne låne. Dermed brukte jeg store deler av søndagen og mandagen hos henne. Jeg og Niamh har egentlig bare blitt bedre venner etter at vi sluttet på toneheim og det er henne jeg har møtt mest denne ferien. Og fint er det. Vi fikk gjort mye og langhelgen i Bodø kunne vel ikke endt bedre.


 

- Mathilde - 

BILDEDRYSS FRA DEN STORE FESTEN

 • 26.06.2017 kl. 14:35

Som jeg så for meg ble det en veldig vellykket feiring med god mat, fine folk og god stemning. Det ble en slags kombinasjon av en 80-års feiring og et slektsreff og det kan jo bare ikke slå feil. Her har dere et lite bildedryss fra festen.
Nå sitter jeg på flyplassen og er klar for å gå om bord i flyet. Denne helgeturen har vært veldig koselig og jeg har fått gjort mye. Håper ikke det igjen vil ta meg fire år å komme til Bodø. 

- Mathilde - 

FORBEREDELSER TIL DEN STORE FESTEN

 • 24.06.2017 kl. 16:27


Flyet var en del forsinket i går, men jag kom meg da til Bodø til slutt. Gårsdagen gikk med til å hilse på og bli kjent med de man ikke har truffet før og ta opp tråden med de nærmeste slektningene. I dag var det tidlig opp for felles frokost og forberedelser. 

Jeg har i dag hatt ansvaret for å lage bordkort sammen med barna og noen andre av de ungdommene. Heldigvis har jeg ikke hatt noe stort ansvar i dag og har hatt tid til å slappe av, men nå kommer det som virkelig er stress - å få på meg finstasen. Men når det er over er jeg overbevist om at jeg kommer til å få en veldig hyggelig kveld. 

- Mathilde - 

FERDIGPAKKET OG KLAR TIL REISE

 • 23.06.2017 kl. 14:11


Jeg er for en gangs skyld tidlig ute med pakkingen. Det er fortsatt to timer til jeg reiser og baggen er allerede helt klar. Kjenner jeg meg selv rett kommer jeg nok på flere ting som må pakkes etterhvert, men foreløpig har jeg god tid til å slappe av. Ah, så deilig!

I dag går reisen nordover til Bodø for i morgen er det duket til stor 80-års feiring. Det skal bli veldig koselig å se alle igjen. Noen møter jeg også for første gang. Jeg har alltid vært veldig glad i sammenkomster som dette. Det er så sjeldent vi ser hverandre. Vi har alle våre travle liv å ta hånd om, og da er det fint men en liten push, som en 80-års dag, til å ta oss fri og samles. 

- Mathilde - 

HELE KJØKKENINNNREDNINGEN FOR 30 KR

 • 21.06.2017 kl. 21:30

Nå er det ikke lenge igjen til jeg skal flytte. Som dere kanskje har fått med dere har jeg ikke funnet den rette leiligheten enda, men jeg har noen jeg er spesielt interessert i. Det er en spennende periode dette. 

I går var jeg på et lite marked på skolen til søskenbarnet mitt og fikk øye på masse kjøkkenutstyr. Jeg tenkte med meg selv at jeg kan jo aldri være tidlig nok ute med å kjøpe det jeg trenger for å klare meg på egenhånd. Jeg begynte med å velge ut noen få ting, men etter kort tid fikk jeg beskjed, av rektoren på skolen, at siden hun forsto behovet mitt kunne jeg samle sammen så mye jeg ville også skulle hun bestemme en rimelig pris etterpå. Dermed fikk jeg alt på bildet pluss en del vanlig bestikk til bare 30 kr! Dette sparte jeg en hel del penger på og jeg er veldig fornøyd med fangsten. Jeg har noe kjøkkenutstyr fra før av også så nå er kjøkkeninnredningen snart komplett. 

- Mathilde - 

4 VISNINGER PÅ EN DAG OG EN SKIKKELIG FLAUSE

 • 20.06.2017 kl. 22:19

I går var jeg skikkelig på farten dere. Tenk 4 visninger på en dag! Her var det ikke snakk om å slappe av. To av visningene måtte jeg ut av sentrum for å dra på så det ble en del reising også. Jeg var ganske sliten da jeg omsider kom hjem for å si det sånn. Men jeg er jo veldig glad i å gå på visninger og å se hus så jeg storkoste meg. 

Men så var det den flausen da. Dere skjønner at jeg skulle egentlig vært på 3 visninger og ikke 4, men jeg klarte å møte opp til feil visning. Jeg har i det siste planlagt mange visninger og klarte å gå i surr med tid og sted. Jeg skulle egentlig på en visning i går kl. 20 og en i dag på samme tid, men presterte å møte opp til dagens visning i går. Jeg skjønte ikke hva jeg hadde gjort før jeg var gått derifra og dere kan tro jeg ble flau. Plutselig ga det veldig mening at leietakeren så rart på meg da jeg kom. Da jeg innså flausen måtte jeg ringe til han jeg egentlig skulle vært på visning hos og heldigvis lot han meg komme likevel. Tenk å klare å gjøre noe så dumt! Jeg må jo bare le. Nå har jeg i alle fall flere kandidater til bolig, men en stor avgjørelse som denne trenger litt gjennomtenking. 

- Mathilde - 

 

JEG ER SAMMEN MED MIN BESTE VENN

 • 19.06.2017 kl. 23:13


Jeg føler meg så utrolig heldig. I dag har jeg og Harsha vært sammen i 3 måneder, men som en venninne av meg sa: "dere har kanskje ikke vært sammen så lenge, men dere har vært kjærester mye lenger" og det er jeg helt enig i. Det er mye lenger siden jeg begynte å behandle han som min kjæreste enn siden vi ble offisielle for alle andre. 

Jeg spør meg selv stadig vekk hva jeg har gjort for å fortjene en kjæreste som Harsha. Tenk at jeg er sammen med min beste venn! Jeg må alltid ha en i livet mitt jeg kan fortelle absolutt alt til og nå er det blitt Harsha. Vi snakker om alt og jeg kan sjeldent huske å ha stolt så mye på en person som jeg stoler på han. Samtidig som vi har dype samtaler er vi også veldig barnslige med hverandre noe som får meg til å bli veldig avslappet rundt han. Og med så mange like interesser som vi har går skravla støtt. Han er den første personen jeg har snakket i telefon med i 5 timer i strekk. 

Det er enda litt mer trist å ikke få være sammen med han i dag enn andre dager, men nå er det heldigvis bare en uke til han kommer hit, wii! Jeg kan nesten ikke vente. Og når han kommer har jeg planer om å ta han med til mitt paradis - hytta vår i Oslofjorden. 

- Mathilde - 

10 TIMER UTEN VANN

 • 18.06.2017 kl. 20:54


Nå har vi hatt to dager med strålende vær. Da er det viktig med vann, spesielt for meg som har fått beskjed av legen at jeg må drikk masse. Likevel gikk jeg over ti timer uten vann i går og det var ikke noe lurt, for i dag har jeg hatt verkende hodepine og ingen matlyst og jeg er ganske sikker på at den har en sammenheng. Jeg skrev et innlegg i går kveld hvor jeg fortalte at jeg hadde hatt en krevende dag og at dere skulle få høre om det i dag. Vel, her kommer det. 

Jeg har vært så heldig å bli kjent med ei jente som ikke bare ville finne en leilighet å bo sammen i, men som også kunne hjelpe meg å få jobb. Derfor begynte dagen i går på deli de luca. (Hvordan det gikk kommer jeg tilbake til i et senere innlegg.) Etter noen timer her dro jeg på kino med søskenbarna mine og deres venninner. Selv om jeg ikke husket noe av de forrige pirates og of the caribbean filmene måtte jeg jo se den nye når den var på 4D X kino! 

Her stoppet mine planer for dagen, helt til jeg fikk en melding om jeg ville komme på visning kl.16:00. Altså måtte jeg bare hive meg rundt og finne den riktige bussen. På dette tidspunktet var jeg så tørst at jeg forberedte meg på å spørre på visningen om jeg kunne få litt vann, selv om jeg syntes det var litt flaut. Jeg var ute i god tid og rett før siste sving ble telefonen svart. Ja, jeg har jo fortalt om hvor lite pålitelig den er. Jeg tenkte med meg selv at det er jo ikke noe problem for jeg har jo alltid med meg en lader og en power bank. Vel, ikke i går... Altså måtte jeg finne resten av veien selv og få naboen til å ringe og si at jeg var der. Nå ble det jo for dumt å spørre om vann, dessuten hadde jeg glemt hvor tørst jeg var oppi alt. Men leiligheten var utrolig fin. Et koselig rom med skråtak og hage med flott utsikt over Oslofjorden. 

Så skulle jeg ta hjemturen fatt. Ikke ante jeg hva klokken var og når bussen gikk, men jeg kom meg da inn til byen og videre fra byen gikk jeg på bussen hjem. To stopp før jeg var hjemme kom kontrollørene, selvfølgelig! Heldigvis ble jeg trodd da jeg sa at jeg hadde billett, men ikke strøm på mobilen og slapp unna med å kjøpe billett på bussen for 55kr. Og det var jo i alle fall bedre enn å måtte betale bot.

Etter en slik dag var det jammen meg godt å avslutte med is og film. 

- Mathilde - 

 

JEG SYNES JEG FORTJENER DET

 • 17.06.2017 kl. 21:50


Etter en slik dag som dette synes jeg det er lov til å skjemme seg selv bort litt og få tankene over på noe annet. Dagen i dag har gitt meg mange inntrykk og jeg har vært nøtt til å ta vanskelige avgjørelser. Men nå er det gjort og jeg kjenner litt is er nøyaktig hva jeg trenger for å roe meg litt ned. Det er ikke bare bare å bli "voksen" må jeg si. Jeg tenke å skrive et innlegg om alt som skjedde i dag, men akkurat nå er jeg for sliten, så det får bli i morgen. Yndlingsfløyelsbuksa er på og nå tenker jeg å sette på en koselig film og spise isen min i ro og fred. 

- Mathilde - 

PÅ ENDA EN VISNING

 • 15.06.2017 kl. 12:25


Det er vel det jeg gjør for tiden: ser på hus og søker jobb. Nå er det bare litt over to uker til jeg får vite om jeg kommer inn på det studie jeg har søkt og det er på tide å finne et sted å bo til høsten. Jeg har sett på mye, men alt er jo så dyrt. Oslo altså. Dit jeg skal i dag er det nok også litt for dyrt for meg, men jeg elsker jo å dra på visning, så jeg drar uansett, hehe. 

- Mathilde - 

JEG MÅ BYTTE DEG UT

 • 13.06.2017 kl. 19:49


Nå kan jeg rett og slett ikke vente lenger. Jeg har hatt deg i 4 1/2 år og det merkes. Jeg har lenge vurdert å bytte deg ut, men det er så dyrt! 

Min Iphone 5 har vært en fast følgesvenn i lengre tid. Jeg var veldig fornøyd og synes den fungerte godt, men ettersom årene har gått merkes det at den burde skiftes ut. Tidligere har det vært helt uskyldige grunner, grunner som har gjort at jeg har kunnet utsette det. Nå begynner den å bli mer en plage enn til hjelp. Det er helt greit å ikke ha smartphone, men når du har en uten at den fungerer som en, eller at den bare gjør det av og til. Det er ikke noe kjekt, det kan jeg bare si. 

I det siste har den hatt en tendens til å ikke koble seg på mobilnettet mitt når jeg er ute. Det er alltid spennende å se om det fungerer eller ikke. Litt for spennende. Jeg føler meg fortsatt ganske ny i Oslo og da er det ikke noe kjekt å plutselig stå uten nett når jeg ikke kan se hvor jeg er på kartet eller finne en buss hjem. Noe annet plagsomt er at noen ganger går det å sende bilder og andre ganger ikke. Og når jeg virkelig trengte det fungerte det så klart ikke. Den har også begynt å bare lage lyd når jeg får varsler slik at jeg må gå inn på mobilen og lete ette hva det var som plinget. Men det verste av alt er at den begynner å koke når jeg lader den og når jeg snakker lenge i den. Gjør jeg begge deler samtidig har det hendt at jeg må holde i laderen og ikke mobilen mens jeg snakker fordi den er for varm til at jeg klarer å holde den! I tillegg er den jo treg da, men det har den vært veldig lenge. 

Så nå føler jeg altså at jeg har mange nok gode grunner til å skaffe meg en ny. Planen er å få tak i en Iphone 7, men vi får se. Hvis noen har noen tips ville jeg blitt veldig glad. 

- Mathilde - 

EN HYGGELIG OVERRASKELSE

 • 11.06.2017 kl. 21:51


I går fant jeg ut at en av mine venninner fra Toneheim er i byen. Vi avtalte å møtes på kafé i dag og tror du ikke vi ble sittende i over tre timer! Skravla gikk konstant og det var utrolig koselig å møtes igjen. Niamh har prøvespill i morgen og hvis hun kommer inn vil hun bli boende i Oslo til neste år. Hvis det er tilfelle vil det nok bli flere kafébesøk som dette. 

Jeg hadde egentlig planer om å skrive mange søknader i dag, men da jeg skulle til å ta trikken hjem, etter å ha vandret rundt på Grünerløkka, var vi så godt i gang med et nytt emne at det hadde blitt unaturlig å dra. Og etter at jeg hadde latt opp til flere trikker kjøre forbi uten å hoppe på, endte vi opp med å sette oss i en park og snakke en times tid til. Sånn kan det gå, hehe. 

- Mathilde - 

ET SPRØYTESTIKK OGSÅ VAR DET OVER

 • 10.06.2017 kl. 20:36


Jeg som trodde det skulle bli lett å ta sprøyte i dag. Vel, der tok jeg grundig feil. Dere skjønner at mobilen min er ikke så glad i å samarbeide med meg for tiden. Da jeg hadde gått av bussen og skulle ta frem google maps for å finne veien ville ikke mobilnettet fungere. Da fikk jeg virkelig kjenne på hvor avhengig jeg er av mobilen. Jeg endte opp med å måtte gå til biblioteket og få dem til å vise meg på kartet hvor jeg skulle. I tillegg fikk jeg Harsha til å se på satellittbilde, for det var jo helt umulig å finne det riktige huset! Jeg følte meg ganske dum der jeg gikk rundt og rundt, haha. 

Så alt dette styret for et lite sprøytestikk. Jeg skulle ta den siste av de tre HPV-vaksinene. Egentlig ganske deilig å vite at jeg er ferdig. Det gjør meg ikke noe å ta sprøyter, men det er ikke akkurat behagelig og jeg kan kjenne hvordan armen min sakte har stivnet i løpet av dagen. Ganske greit at det ikke er noe jobb i barnehage i morgen for å si det sånn. 

- Mathilde - 

FRIVILLIG ARBEID I SOMMER

 • 09.06.2017 kl. 20:13


Jeg har flere ganger klaget på at jeg kjeder meg. Jeg er ikke spesielt glad i dager uten noen planer. Det har ikke vært så lett å få jobbe så mye som jeg håpet på og derfor har det blitt litt for mange stille dager for min del. Men jeg har tatt saken i egne hender og meldt meg som frivillig på asylmottak. To fluer i en smekk spør du meg. Endelig har jeg tid til å gjøre noe sånt som dette. 

Jeg har i lang tid villet hjelpe de trengende i denne store skumle verden. Ja, jeg sier skumle. Bare tenk på alt som har skjedd i det siste. Jeg klarer ikke bli klok på hvorfor jeg er så heldig som jeg er, mens andre er så uheldige. Vi velger ikke hvilken familie vi vokser opp i, så hvorfor er jeg da så heldig å vokse opp i rike, trygge Norge? Derfor mener jeg det minste jeg kan gjøre er å hjelpe en brøkdel av de som trenger det. 

Men hva kan man gjøre som student. Jeg skulle gjerne hatt et barn i SOS-barnebyer å sende penger til eller gi penger til veldedige organisasjoner, men de pengene jeg har trenger jeg sårt selv. Jeg har spart lenge fordi jeg vet den dag kommer da jeg virkelig trenger dem. Men heldigvis finnes det andre løsninger som ikke innebærer penger. Altså frivillig arbeid. Her er man aktivt med på å forbedre hverdagen til de som trenger det. Hvor flott er ikke det?! 

Vil du også jobbe med frivillig arbeid i sommer? Gå inn på frivillig.no og finn frivillig arbeid der du bor. 

- Mathilde - 

DIY - FOTOVEGG

 • 07.06.2017 kl. 19:53

Nå har jeg endelig fått gjort det jeg har tenkt på så lenge. Det var egentlig veldig fort gjort, så hvorfor jeg ikke har fått det ferdigstilt før vet jeg ikke. Det kan hende at andre også vil ha nytte av dette, men jeg så først og fremst for meg at dette er noe som kunne vært kjekt for bloggere. 

Nå i sommer bor jeg hos bestemor. Jeg vil spare penger ved å bo her og jobbe samtidig. Jeg har ikke fått tatt så mange bilder siden jeg kom hit av den grunn at rommet jeg sover på har mørkeblå vegger og det blir fort veldig mørkt og tar seg ikke spesielt bra ut på bilder. Derfor har jeg lenge tenkt at jeg må få meg et slags hvitt lerret. Jeg prøvde å finne noe i byen, men det ble fort veldig dyrt og derfor ville jeg gjerne lage et selv. 

Det du trenger er: 

◊ Et stort laken 

◊ Syl (valgfritt)

◊ Skapell (valgfritt)

◊ Saks

◊ Nål og hvit trå

◊ 2 små spikere

◊ Tommestokk 

◊ Hammer 

1. Begynn med å lage hull med en syl i to av hjørnene på langsiden. 

2. Bruk skapellet for å utvide hyllet. Det er også mulig å bruke saks, men jeg synes dette er lettere. 

3. Saksen bruker du til å klippe vekk unødvendig stoff om det er ønskelig. 

 Hullet skal være omtrent denne størrelsen. Mål med spikeren for å passe på at spikerhodet går gjennom hullet. 


4. Sy rundt hullet for å sikre at det ikke revner lett (valgfritt, men anbefales). 

Det skal se slik ut etterpå. Trenger ikke være helt jevnt, hehe. 

5. Etter at de to hullene er ferdig bruker du tommestokken til å måle hvor høyt lakenet skal henge.

6. Bruk hammeren til å få opp spikerne. 

7. Før du henger opp lakenet vil jeg anbefale å stryke det slik at det ferdige resultatet blir jevnt. 

Så er du er fu ferdig med din nye fotovegg! 


Før: 

Etter: 

♥ Hva synes du? Kunne du tenke deg å prøve dette? 

- Mathilde - 

BILDEDRYSS FRA MOLDETUREN

 • 06.06.2017 kl. 12:01


Det var helt fantastisk å sitte her oppe og se utover. 

Her sitter vi i vannkanten og hører bølgene skulpe. Jeg kommer gjerne tilbake hit. 


Også måtte jeg jo se gaten som er oppkalt etter min tippoldefar!


- Mathilde - 

I'LL BE BACK

 • 04.06.2017 kl. 13:28Nå renner snart tiden ut. For første gang på lenge har tiden gått fort. Jeg kan ikke tro at jeg om få timer sitter på flyet tilbake til Oslo. Men I will be back! Billettene bestilte jeg for flere uke siden og da skal jeg være i Molde i over en uke. Jeg likte meg her og ser frem til å komme tilbake. Jeg er og blir en storbyjente, men å besøke mindre byer er alltid koselig og med slik vakker natur kommer jeg veldig gjerne tilbake. 

- Mathilde - 

GJENSYNSGLEDEN VAR STOR

 • 02.06.2017 kl. 18:37

Jeg har aldri sett Harsha med et større smil enn da jeg ankom flyplassen i går, og mitt smil må ha vært minst like stort. I går ble en perfekt første dag i mine øyne. Jeg skal bare være her i fire dager, så vi har bestemt oss for å utnytte dagene til det fulle. 

Nå har jeg sett store deler av byen og spilt shuffleboard og bowling. Samtidig har vi hatt god tid til å snakke og til å slappe av. Det er bare tre uker siden jeg så han sist, men likevel føles det som en evighet! Det var virkelig et godt valg å legge fra seg all kjedsomhet i Oslo og dra hit. Jeg føler meg veldig velkommen her og vil hest ikke tilbake på søndag, men så var det jo det med å tjene penger i sommer da. 


Jeg håper alle får en fin helg, det har i alle fall jeg tenkt til ♥

- Mathilde - 

Mathilde C. Bjørnseth

Hei! Jeg er ei jente på 21 år fra Stavanger som nå studerer interiørarkitektur i Oslo. På denne bloggen vil du kunne lese om meg og min hverdag samt det som interesserer meg. Altså alt fra mote, sminke, interiør og musikk til samfunnet rundt oss. Kontakt: mbjornseth@outlook.com

Follow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no