hits

PITAPIZZA - OPPSKRIFT

 • 30.06.2016 kl. 13:25

Pitapizza er bare fantastisk. Det gjør pizzalagingen mye enklere og kjappere når man slepper å lage bunden selv og nå selger de også grove pitabrød med spelt, et sunnere alternativ med samme smak etter min mening. Ellers er det jo kjekt med små pizzaer hvor alle har mulighet til å toppe pizzaen med det en måtte ønske. Så slipper man å ha halve pizzaen med og halve uten sopp/paprika/mais eller hva det måtte være noen ikke liker, for så å lete etter hvilken del av pizzaen som er uten. Noen som kjenner seg igjen? Vi har alle ulik mening av hva som bør være på en pizza og med pitapizza har alle mulighet til å lage sin favoritt. Jeg legge ved det vi valgte å ha på vår pizza, det ble utrolig godt og kan anbefales, men her er det egentlig helt opp til deg selv. Ovnen på 200 grader i 15 minutter burde være nok. Bon appétit ♥


Enkel tomatsaus

♥ Stek 1 løk og 1 hvitløk 

♥ Ha i 1 boks hakkede tomater 

♥ vann til å tynne ut om nødvendig

♥ Timian om ønskelig

Topping

♥ Sopp

♥ Mozarella 

♥ Spekeskinke

♥ Paprika

♥ Oliven

- Mathilde - 

JEG KLIPTE HÅRET MITT SELV!!

 • 29.06.2016 kl. 15:13

For en ukes tid siden spurte mamma meg om jeg kunne tenke meg å klippe håret hennes. Jeg har lite erfaring med sånt, men tenkte det kunne bli gøy, og svarte ja. Det var ganske nervepirrende, men til slutt kunne jeg si meg fornøyd med resultatet. Derfor bestemte jeg meg for å klippe mitt eget hår i dag. Jeg har lenge tenkt på at jeg ville prøve å ha håret nærmest fjeset litt kortere for å gjøre det litt mer "spennende", slik at ikke alt var like langt. I tillegg synes jeg det er finere å ha noen korte krøller fremme når jeg krøller håret. Så da gikk jeg løs med saksa, og heldigvis gikk det bra. 


♥ Hva synes du?

♥ Hadde du turt å klippe håret ditt selv?

- Mathilde - 

SUNN MEN OVERRASKENDE GOD SMOOTHIE - OPPSKRIFT

 • 28.06.2016 kl. 18:34

For noen dager siden kjøpte broren min grønnkål fordi han hadde hørt det var sunt, og det er jo sant, men etter min mening er det ikke spesielt godt. Derfor tok jeg på meg oppdraget med å lage en sunn smoothie med grønnkål som fortsatt var god. Det var ikke spesielt lett, men jeg ble faktisk ganske fornøyd med resultatet.

 

Du trenger:

♥ 1 pakke grønnkål

♥ 1 beger vaniljekesam 

♥ 1 pakke smoothieblanding m/ ananas, mango, grønnkål

♥ 2 spiseskjeer chiafrø

♥  2 spiseskjeer havregryn

♥ 1 eple

♥ 1 banan

♥ 1 avokado

♥ vann etter behov

 
Jeg hadde ikke juice tilgjengelig i dag, så derfor ble det et helt beger vaniljekesam. Jeg vil nok heller anbefale å jevne ut den bitre smaken av grønnkål med noe juice. Jeg begynte å bruke litt vaniljekesam, så litt til og enda litt og til slutt hadde jeg brukt hele, haha. 

♥ Har du noen gode oppskrifter med grønnkål?

- Mathilde - 

SKIKKELIG JENTEDILL

 • 27.06.2016 kl. 17:03

Denne dagen har bare flydd forbi. Jeg har storkost meg i eget selskap i dag. Det er så deilig å få huset for seg selv en gang i blant og bare bruke tiden på å pleie seg selv. Jeg har vært syk i en uke nå, men i dag bestemte jeg meg for at jeg ikke skulle ligge å synes synd på meg selv lenger, jeg skulle bli frisk. Så i dag har jeg latet som jeg er i toppform. Jeg startet dagen med husarbeid, som å ta oppvasken og vaske klær, jeg vasket til og med kjøleskapet! Resten av dagen har jeg brukt på eksperimentering med hårfrisyrer og sminke. Jeg har testet nye sminkekoster, fletter og eksperimentert med krølltang. Ja, rett og slett bare kost meg! Litt enklere er det å prøve nye frisyrer på andre enn seg selv, men litt utfordring er jo alltids gøy. 
♥ Hva har du gjort i dag? 

♥ Har du prøvd noen nye hårfrisyrer i det siste?

- Mathilde - 

NÆRT PÅ NATUREN

 • 26.06.2016 kl. 16:01De siste dagene har vi tilbrakt på hytta. For meg har det ikke vært store forandringen, jeg er fortsatt ikke frisk og tilbringer mesteparten av tiden i senga med serier og filmer på mac-en. Litt anderledes har det likevel vært. Vi har hatt besøk av en familie vi har kjent i mange år så litt sosial har jeg hatt musligheten til å være. Vi har f.eks. spilt brettspill, det hører jo hytteturen med.

Det har også vært et fantastisk dyreliv utenfor hytta i det siste. For bare noen måneder siden fikk jeg øye på et rådyr og i går fikk vi besøk av både ekorn og hare. Ekornet på bildet har praktisk talt bodd utenfor her de siste dagene. Er det ikke søtt?! Vi var dessverre også vitne til en litt mer sørgelig episode da en liten fugl fløy på vinduet og døde. Den falt bare noen cm fra der jeg hadde sittet noen minutter tidligere. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Mathilde - 

HÅROLJE - PRODUKTANBEFALING

 • 24.06.2016 kl. 19:41

Hei på dere! 

Det tar visst lang tid å bli kvitt denne forkjølelsen. Jeg trodde jeg var ferdig, men i går våknet jeg med ørebetennelse og i natt har jeg hostet på lik linje med det jeg har sovet, menn nå kan det se ut som jeg er på siste stadiet. 

Jeg har tilbrakt de siste dagene på sofaen og ikke hatt mye inspirasjon til å blogge, men nå skal dere få et innlegg jeg har tenkt lenge på å skrive. Jeg vil gjerne få anbefale en super hårolje som jeg har brukt i snart ett år. Oljen er å finne HER. Tykkelsen på oljen gjør den lett å påføre i enten fuktig eller tørt hår. Den lukter utrolig godt og man kan kjenne en umiddelbar effekt. Jeg har reisestørrelsen på 50ml, den jeg har lenket til er på 25ml, men jeg bruker såpas lite i håret om gangen at å kjøpe noe større ikke ville vært nødvendig. 


♥ Har du prøvd denne oljen?

- Mathilde - 

FERDIG MED 13 ÅRS SKOLEGANG

 • 22.06.2016 kl. 20:33

De fleste har nok allerede hatt sin vitnemålsutdeling, men vår var ikke før i går. Det var så fantastisk deilig å vite at nå er jeg endelig ferdig! Jeg har følt meg ferdig i flere uker nå, men det er først i dag jeg har at min første feriedag. Jeg har vært syk i tre dager nå. Hadde det ikke vært for det hadde det nok blitt mer feiring i går, men jeg kom meg i alle fall på vitnemålsutdelingen etter en paracet. I dag føler jeg meg heldigvis mye bedre så neste stopp blir en liten siste feiring med klassekameratene mine. Jeg kommer til å ta det rolig i kveld også, for å være på den sikre siden, men nå synes jeg at jeg har gått glipp av nok avslutninger. 


♥ Er du ferdig med skolegang i år, på vgs eller ungdomsskole?

- Mathilde - 

DET VAR DET JEG SA

 • 20.06.2016 kl. 15:17

"Hvis ikke jeg blir syk etter dette så vet ikke jeg". Dette sa jeg til de jeg hadde rundt meg da vi var ute og grillet på lørdag. Jeg hadde vel sett for meg at jeg kom til å bli kald og hadde til og med utstyrt meg med ullundertøy, men det var visst ikke nok. Det hjalp ikke at jeg måtte så mye på do at jeg ikke tok sjansen på å hoppe rundt, haha. 


Så nå sitter jeg altså her hjemme med 38,7 i feber. Som overskriften sier: "det var det jeg sa". Litt kipt å starte den siste uken på skolen sånn som dette, det vil si vi slutter i morgen, så det er bare to dager, men dette er den siste tiden jeg har med klassekameratene mine og jeg hadde i grunn gledet meg til å synge med dem en siste gang. Jeg har i alle fall gjort det beste ut av denne regntunge dagen med litt pita-pizza (jeg kan gjerne legge ut oppskriften senere) og serier.

♥ Et lite tips til dere: det er ikke vamt, så kle deg godt!

- Mathilde -  

JEG KOSER MEG MED DE TRAVLE DAGER

 • 19.06.2016 kl. 18:55

Det er sant at jeg kan bli veldig sliten av travle dager, men nå er ikke dagene lenger fylt av kjedelig, tidskrevende skolearbeid, men kjekke og sosiale sammenkomster. De siste dagene har vært fylt av latter og morro og det er slike dager som dette jeg kommer til å huske. To bursdagsfeiringer, konsert, kino og restaurant. 

Jeg liker fullstappede dager og får på mange måter et kik av å vite at jeg har det travel før neste avtale. Dette er jo så klart når det er kjekke avtaler med gode venner. Spesielt nå setter jeg stor pris på å kunne tilbringe tid med de herlige menneskene jeg har blitt kjent med de siste årene her i Stavanger før jeg flytter. 


♥ Hva liker du best, de travle eller rolige dagene?

- Mathilde -

AV 200 ER BARE 5 GODE NOK

 • 18.06.2016 kl. 15:22

Det er ikke ofte jeg tar meg tid til å ta en hau med bilder, men når jeg gjør er det alltid svært få som blir gode nok til å kunne brukes. Her på bloggen vises bare en brøkdel av alle bildene jeg tar. En blogg kan dermed bli veldig overflatisk. Jeg har aldri vært flau over å vise mine mindre flatterende sider. Jeg ler av stygge bilder av meg selv, og selv om jeg ikke akkurat henger de opp på veggen kunne jeg likt å hatt de i et fotoalbum. Jeg mener det er en del av meg det også. 

For noen uker tilbake hadde jeg en av mine sjeldne, langvarige photoshoots. Jeg har brukt gangske mange av disse bildene før, men det er mange fler som ikke tidligere har egnet seg i et blogginnlegg, men nå får dere se noen av dem. ♥ Hva synes du om bildene?

- Mathilde -

TURSIT I EGEN BY!

 • 15.06.2016 kl. 18:27

Noen andre enn meg som merker at man sjeldent tar seg tid til å være turist i egen by? Det er utrolig mye fint å se her i Stavanger, likevel er det mye jeg tenker at det kan jeg oppleve en annen gang. For min del er det slik at de gangene jeg har opplevd mest av Stavanger har vært når vi har hatt folk på besøk. De har gjerne sett seg ut gjøremål vi selv ikke har tenkt over. Forrige mandag er et godt eksempel på dette. ​

Vi hadde besøk av bestemoren og grandtanten min som veldig gjerne ville ta seg en tur ut til flor og fjære. Selv hadde jeg såvidt hørt om dette og det var flere år siden foreldrene mine hadde vært der. Og for dere som enda ikke har vært der, det må jeg bare få anbefale. Det var en fantastisk tur i nydelige omgivelser som ble avsluttet med god mat. Hagen var så flott og inspirerende. Jeg tok som vanlig mange bilder og ville ikke takket nei til å dra tilbake. 
♥ Har du vært mye turist i egen by?

♥ Har du vært på flor og fjære?

OUTFIT - THE LITTLE RED DETAIL

 • 14.06.2016 kl. 14:19
♥ Hva synes du? Kan ikke rødt være en fin detalj?

- Mathilde - 

FEIRINGEN FORTSETTER

 • 13.06.2016 kl. 22:08


Når været er så fint som det er for tiden er det vanskelig å ikke utnytte det. Derfor dro familien på restaurant i dag. Vi kan da ikke feire for mange ganger at jeg er ferdig på videregående og broren min ferdig på ungdomsskolen! Det skal bli deilig å starte på et nytt kapittel, men den siste tiden jeg har hjemme er det viktig å tilbringe med familien og gode venner jeg kommer til å måtte skilles fra når sommeren er omme. 

♥ Får du en ny start etter sommerferien? 

- Mathilde - 

ETTER 10 ÅR ER DET OVER

 • 13.06.2016 kl. 17:11

Det er ganske rart å tenke på at jeg etter hele 10 år ikke lenger skal gå på dans på kulturskolen. Det har vel ikke helt gått opp for meg enda, men jeg kjente tårene presse på sist helg da jeg var med på min siste dansefest, en danseforestilling kulturskolen setter opp hvert år i konserthuset. 

Det blir rart å ikke skulle gå på dans etter så mange år. Jeg har veldig lyst til å gå på ballett i Hamar, men det kan nok bli vanskelig å kombinere med folkehøyskole. Hvis det ikke er mulig vil jeg i alle fall gå på yoga. 

Jeg slenger med dansebilder fra de siste årene. 


♥ Har du et forhold til dans?

- Mathilde - 

FORSMAK PÅ SOMMERLIVET

 • 12.06.2016 kl. 20:07

For en fantastisk helg det har vært! Jeg har storkost meg fra morgen til kveld. Helgen har inneholdt akkurat det jeg liker at  en helg inneholder, være med venner, feste og slappe av. 

I går var vi en god gjeng som først samlet oss på konsert og så for fest i etterkant. Flere av de som spilte går/har gått på skolen jeg går på og det gjorde konserten ekstra kjekk. Stemningen var på topp og jeg hadde en fantastisk dag.  Et av høydepunktene må nok ha vært å få sminke flere av guttene på festen. Jeg stilte med rød leppestift og det var det plutselig flere som ville ha. En av guttene ville at jeg skulle flette ham i tillegg og det gjorde jeg med glede, haha! 


♥ Har du kjent på sommerlivet dette helgen?

- Mathilde - 

LagreLagreLagreLagre

EN ALDRI SÅ LITEN GLADLAKS

 • 11.06.2016 kl. 15:18

Jeg klarer nok ikke helt å skjule mitt gode humør i dag. Det føles så uendelig godt å være ferdig med videregående. Det eneste som gjenstår er bokinnlevering og vitnemålsutdeling. Det er så lenge siden jeg har gått en hel dag uten bekymringer, men nå vet jeg at en slik tid er kommet, endelig. 

Ellers må jeg bare få dele min gode lunsj med dere. Det var bare så overraksende godt at jeg vil anbefale alle å teste det. Det er faktisk så enkelt som brødskive med kremost, røkt laks og avokado. Jeg trodde det kom til å bli godt, men ikke så godt! Så til dere som synes skiver er kjedelige, her har dere redningen. 
♥ Hvordan har din dag vært så langt?

-Mathilde - 

NÅ KAN JEG LEGGE TIDEN PÅ VIDEREGÅENDE BAK MEG

 • 10.06.2016 kl. 20:23

Hei på dere!

Jeg må få komme med en liten gladnyhet, i alle fall er det noe jeg har sett frem til lenge: Jeg har hatt min siste eksamen på videregående! Selv om jeg har en uke igjen på skolen er jeg praktisk talt ferdig og har ferie! Åh, det er så etterlengtet og så godt å endelig kunne få en pust i bakken. Denne uken har vært utrolig stressende med hele to eksamener. Jeg har så utrolig mye jeg vil fortelle dere, men tiden har ikke strekt til. Men nå derimot. Nå har jeg mye tid og skal sørge for å ta opp tråden her på bloggen igjen, så nå er det bare å glede seg til mange planlagte innlegg. 


Running into my (hopefully) bright future

♥ Hvordan ligger du an med diverse eksamener?

♥ Har din sommerferie startet?

- Mathilde -

 

JEG HAR ALDRI VÆRT SÅ NERVØS I HELE MITT LIV!

 • 08.06.2016 kl. 12:53

Å stå på scenen er nervepirrende i seg slev og eksamen kan også skape nervøsitet. Så tenk dere nå hvordan det er å kombinere disse to! På mandag hadde jeg eksamen i mitt hovedinstrument, altså sang. Jeg hadde sunget nesten alle sangene for publikum før og pleier alltid å være litt nervøs, men mandagens opptreden tok kaka. Jeg ble ikke nervøs før jeg gikk opp midtgangen og stilte meg opp for å synge, men da kjente jeg det virkelig. Det var helt grusomt. Beina dirret, jeg følte jeg måtte svelge konstant og jeg fikk ikke trekke pusten dypt nok til å holde de lange frasene som før. 

Det var en glede å være ferdig. Da folk kom opp og gratulerte meg for en vel gjennomført konsert hadde jeg lyst til å gråte av glede fordi jeg var ferdig. Som regel vil jeg helst fortsette å synge så dette var en ny opplevelse. Jeg klarte ikke overbevise meg selv om at denne konserten var lik alle andre konserter jeg har tatt del i. Men, men. De fleste sa de ikke kunne se at jeg var nervøs en gang (merkelig nok), og jeg er stort sett fornøyd med opptredenen. 

♥ Har du følt på en strek nervøsitet, i tilfelle i hvilken sammenheng?

- Mathilde - 

DE BESTE DAGENE ER GJERNE DE TRAVLESTE

 • 06.06.2016 kl. 23:26


For noen travle dager det har vært, men for noen kjekke dager! Jeg er for øyeblikket stuptrøtt og må nok fortelle mer om de innholdsrike dagene mine i morgen, men i mellomtiden kan dere se bilder fra de siste dagene. De inneholder danseforestillinger, eksamenskonsert og dagens utflukt til flor og fjære. 

♥ Har du travle dager for tiden?

- Mathilde - 
 

BLOGGING FROM BACKSTAGE

 • 04.06.2016 kl. 18:10


Nå har jeg nettopp vært på scenen og danset ballett for siste gang i dag. Jeg har vært med på to forestillinger i dag og i morgen blir det også to. På forrige forestilling danset jeg med en gruppe 5-6 åringer i tillegg til ballett. Det var utrolig koselig og gikk faktisk overraskende bra, men det var slitsomt. Spesielt å få de til å være stille når de sto bak scenen, haha. Jeg skal snart på scenen en siste gang for dagen og etter dette satser jeg på en rolig kveld. Jeg skal tidlig opp i morgen. 

♥ Har du gått eller går du på dans?

- Mathilde -

 

ER SOMMEREN KOMMET FOR Å BLI?

 • 03.06.2016 kl. 22:01

I dag har det vært helt fantastisk sommervær, og som jeg elsker det! Sommeren er garantert min favorittårstid og nå håper jeg virkelig sommerværet har kommet for å bli. I dag ble det hele 29 grader, noe som jeg nyter. Jeg elsker varmen! I det siste har det vært veldig vekslende vær så nå håper jeg det fine været vil holde litt. I følge værmeldingen skal det fortsette med finværet, men det kan fort snu. 


Hele helgen går med til danseforestillinger for min del. Jeg kom nettopp inn dørene fra en lang dag med generalprøver og i morgen og på søndag skal jeg være med på to forestillinger. Det kommer til å bli utrolig kjekt, men også utrolig slitsomt. Men det er ingen tvil om at jeg gleder meg!

♥ Hvordan er været der du bor for tiden?

♥ Hva skal du gjøre denne helgen?

- Mathilde - 

UNDER EN UKE TIL SANGEKSAMEN!

 • 02.06.2016 kl. 16:26

 

Wææ! Nå er det bare få dager igjen til jeg skal ha min hovedinstrumenteksamen. Dette har vært et mål i tre år og nå er snart dagen her. Jeg lagde facebook-event i går og håper å se mange kjente fjes, og kanskje noen ukjente. Likevel forventer jeg ikke store oppstandelsen. Jeg skal på scenen klokken 11:30 og det er for de fleste midt i skole- og jobbtid. Derfor blir jeg ekstra takknemlig for de som tar seg turen. Jeg er til og med så heldig at både bestemor og grandtanten min har kommet helt fra Oslo! 

Nå må jeg skyndte meg å gjøre meg klar for om bare 20 minutter skal jeg være på dans og etter det går turen til det gamle konserthuset hvor jeg skal synge på korkonsert. 

 

- Mathilde - 
 

DETTE FORBINDER JEG MED JUNI MÅNED

 • 01.06.2016 kl. 22:54

- Flott blomsterliv -


- Travle skoledager -

- Fantastiske reiser -

- Vekslende vær -


- Sende kvelder på stranda -

 

♥ Er du enig i noen av punktene?

- Mathilde -

Mathilde C. Bjørnseth

Hei! Jeg er ei jente på 21 år fra Stavanger som nå studerer interiørarkitektur i Oslo. På denne bloggen vil du kunne lese om meg og min hverdag samt det som interesserer meg. Altså alt fra mote, sminke, interiør og musikk til samfunnet rundt oss. Kontakt: mbjornseth@outlook.com

Follow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no