hits

DIY - dåpskort

 • 27.06.2015 kl. 13:46

Jeg har vært dårlig med oppdateringer fra hverdagslivet mitt i det siste. Det er rett og slett fordi det ikke har vært noe spesielt spennende å skrive om. Jeg driver for det meste å forbereder meg til å reise. Men noe annet jeg har gjort er å lage et kort til søskenbarnet mitt som nettopp ble pappa for tredje gang. Jeg skal være så ærlig å si at jeg ble ganske fornøyd og har dermed bestemt meg for å dele det med dere. 

Det du trenger er: 

Litt tykt hvitt papir

lyseblått og mørkeblått papir

blå stjerner/blomster i papir (kan klippes selv)

blondebånd

en passer

blyant

diamantklistremerker

saks

limstift

1. Klipp til det hvite arket. Jeg lagde kortet på 15x15 cm. Altså må man måle 30x15 og brette arket i to. Hvis du mangler hvitt tykt ark er et tips å lime to lit tynnere sammen. Det måtte jeg gjøre, så hvis man ser nøye ser man at papiret egentlig er rosa på innsiden. 

2. Klipp det lyseblå arket slik at det er litt mindre enn det hvite. 14x14 cm funker fint. Lim dette på det hvite arket. 


Min passer var litt ødelagt, så da måtte jeg bruke min kreative side. 

3. Buk passeren til å tegne en tre fjerdedels sirkel, og bruk en linjal til å tegne to rette linjer inn mot midten av sirkelen. Hvis du er redd for å tegne mye utenfor med passeren kan du lage sirkelen på et ark og bruke den som mal. 

4. Klipp ut sirkelen og fest blondebåndet på før du limer den midt på arket. 


5. Klipp ut de siste detaljene. Når du lager hjulene kan det være lurt å bruke passer. For å være helt sikker på at de blir like store kan du brette arket i to og klippe dem ut samtidig. Lim alt på kortet slik som vist på bildet over. Til slutt setter du på diamantklistremerkene.  

Hvis du ikke er av den "jeg lager hjemmelagde kort" typen tar jeg også imot bestillinger på slike kort ;)

LÆRE ET NYTT SPRÅK? - tips

 • 26.06.2015 kl. 16:49

 Hei hei kjære lesere!

Som sikkert mange har fått med seg skal jeg snart ut å reise. Jeg skal til Japan av alle steder. Til et land jeg ikke kjenner til språket eller normene. I går kjøpte jeg meg en japansk visuell ordbok, og den har jeg brukt flittig i dag. Jeg synes språk er veldig interessant. Ikke alltid like kjekke å lære, men når du føler du har kontroll får i alle fall jeg en skikkelig mestringsfølelse. Så for dere som enten ønsker å lære et nytt språk eller må lære på skolen. Jeg har et tips til dere: fest post-it lapper på gjenstander i huset med navnet på hva det er på det språket du vil lære. Det eneste du trenger er en ordbok (internett eller bok), en penn og post-it lapper. Begynn med å vandre litt rundt i huset og bestem deg for hvilke gjenstander du tror du kommer til å få bruk for å vite hva er. Det kan være alt fra møbler til mat. Kanskje får til og med sminken nye navn. Hver gang du går forbi en lapp leser du det inni deg. De første gangene prøver du bevisst å lære de nye ordene, men etter hvert kommer det av seg selv. Etter en stund vil du merke at du har lært menge nye ord uten egentlig å prøve. 

Jeg skulle ønske jeg hadde gjort dette da jeg begynte å lære spansk. Nå skal jeg ikke lære flere språk på skolen og får dermed ikke så mye bruk for dette, men jeg håper noen andre gjør. Jeg burde gjerne postet dette innlegget når folk har begynt på skolen igjen, men kanskje er det noen andre enn meg som skal på språkreise og har bruk for dette tipset nå...

 

SUMMER INSPIRATION

 • 26.06.2015 kl. 14:56


- weheartit

Nyter de siste dagene i Norge

 • 25.06.2015 kl. 17:52

Dette har vært en herlig dag! For ca. 1 time siden kom jeg hjem fra byen hvor jeg møtte ei venninne jeg ikke har sett på lenge. Hun gikk tidligere i samme klasse som meg, men bestemte seg for å skifte linje. Siden hun sluttet har jeg ikke sett henne, så det var virkelig på tide. Vi hadde mye å snakke om og ble sittende i flere timer. Lena er ei utrolig hyggelig jente med skummelt like interesser som meg. Vi har så urolig mye til felles at jeg ikke lenger blir overrasket om vi finner en ny fellesinteresse. Før jeg møtte Lena var jeg og kjøpte den japanske ordboken jeg hadde bestilt. Jeg visste den kom til å ha bilder, men ble veldig glad da jeg forsto at den bare bestod av bilder og var delt inn i kategorier som: mat, spise ute, idrett osv. Jeg kommer nok til å få god bruk for den boken ja. Jeg kommer til å reise med svensker, dansker og finner, så den første tiden kan jeg kommunisere både på norsk og engelsk, mens i Japan er nok ikke alle like gode i engelsk. Da er det godt å ha en skikkelig ordbok. 

 

3 DAGER TIL JAPAN!

 • 25.06.2015 kl. 12:03

Jeg har begynt å pakke. Ordboken er kjøpt. Passet ligger klart. Trenger jeg skrive noe mer?

SLIK FEIRET JEG SANGTHANS

 • 24.06.2015 kl. 15:58

Dagen ble feiret med fine folk og grill.

Som sagt tidligere valgte jeg å feire dagen med Kjæresten min Magnus, Rebecca og hennes kjæreste Viktor. Vi valgte oss en stille fredelig plass, tok med oss grill og grillmat og koste oss i kulden. Ja, for det var nokså kaldt og vinden blåste støtt! Det ble jo ikke noe bål, men den lille grillen vår var bål nok. Nå for tiden har jeg jo kamera med over alt, og det var med i går også. Det eneste problemet var at minnekortet sto igjen i mac-en! Er det ikke TYPISK? Det var bare latterlig dumt. Det ble fortsatt noen bilder, men med mobilkvalitet.

Jepp, det er jeg som glemte å ta av pappen på grillen. 

Vi holdt ut til grillen ble kald, før vi ruslet hjemover. Resten av kvelden tilbrakte vi i kjelleren til Viktor med god dessert. Vi snakket til langt på kveld/natt og storkoste oss. Jeg er veldig glad for at alle fire kommer såpas godt over ens at vi kan få til slike kvelder. Rebecca er min beste venninne og det at vår kjærester kan omgås hverandre uten problemer betyr utrolig mye. Da vi omsider tok turen hjemover var klokken nærmere 1.  Men har man først glemt én ting glemmer man gjerne én ting til, eller hva? Da jeg kom hjem hadde jeg nemlig ikke nøkkel. Inne i huset sov resten av familien og jeg fikk skikkelig årlig samvittighet da jeg måtte ringe og vekke mamma for at hun skulle åpne døren. 

BANANPANNEKAKER - oppskrift

 • 24.06.2015 kl. 12:06

Bananpannekaker er noe skikkelig gode greier. Og er både enkelt å lage og sunt. Å ha pannekaker til frokost er luksus man kan unne seg en gang i blant, men de trenger ikke være proppet full sukker og mel. Disse pannekakene er både søte og fyldige og kan spises med god samvittighet. Disse blir gjerne kalt frokostpannekaker, men fungerer fint både til lunsj og kvelds. Det er også en fin måte å bli kvitt en litt for moden banan. Siden jeg fikk oppskriften av ei venninne for ca. ett år siden har den blitt brukt en god del. Her hjemme er vi storfornøyde, disse går ned på høykant. Selv broren min som ellers ikke er så begeistret for banan har en forkjærlighet for disse pannekakene. 

 

Bananpannekaker

5 små pannekaker - 1 porsjon

 

 1/2 moden banan

1 egg

 2ss havregryn

1 ss fin spelt / hvetemel

1/2 ts bakepulver

1 ts kanel

1 ts kardemomme

1 ss yoghurt naturell eller liknende

- olje / smør til steking

 

Mos bananen med en gaffel, og rør inn egget. Tilsett krydder, mel, havregryn og yoghurt, og bland godt. Stek 5 små pannekaker i varm panne med litt olje eller smør.  Hvis du steker fem pannekaker får du pannekaker med en diameter på ca 10 cm. Du kan like godt steke to eller tre litt tykkere og større, alt etter ønske. Topp med ønsket tilbehør!

 Det er  mye forskjellig man kan toppe disse pannekakene med. Cottage cheese / bær / frukt / honning /kanel / syltetøy osv. Her er det bare å prøve seg frem. Det skal mye til at det blir feil. Min personlige favoritt er syltetøy og brunost. Det flotte er at de gjerne kan spises som de er også. Bananen gjør pannekakene både søte og gir dem en god konsistens. 

Bon appétit

 

 

 

NÅ KAN AVREISEDATO KOMME

 • 23.06.2015 kl. 17:22

I går da jeg var i byen fikk jeg kjøpt meg noen siste ting før avreisen på søndag. Kjenner jeg meg selv rett kommer jeg stadig vekk til å komme på flere ting jeg vil fikse før jeg reiser, men for nå føler jeg meg klar. Jeg fikk også melding om at japansk - engelsk ordboken er kommet, så nå er det bare for meg å hente den. Litt dumt var det at den ikke kom litt tidligere i dag, så kunne jeg hentet den når jeg var i byen, men jaja. 


No 1 er en herlig cleansing cream som er mild og skånsom mot huden og dufter forfriskende. // No2 er en after sun fra Cosmica som er et anbefalt merke. //No 3 er en antibacgelé som passer perfekt på reise pga. sin størrelse. // No 4 er en solkrem for fjeset med SPF 50 i merket Cliniderm som har fått god kritikk. Jeg drømte til og med at avreisedatoen var kommet og jeg stresset rundt for å pakke det aller siste. Derfor tenkte jeg at det er sikkert lurt å bare begynne å pakke med én gang. For plutselig er dagen her og jeg reiser såpas tidlig at jeg har veldig lite lyst til å stå opp tidligere for å pakke det siste. 

MORGENTRENING

 • 23.06.2015 kl. 11:51

Hei kjære lesere

I dag, da jeg våknet, fikk jeg veldig lyst til å ta meg en joggetur. Det er ikke ofte dette skjer, så jeg måtte bare gripe sjansen når den var her. Jeg jogget rundt et vann som er rett i nærheten her både vanlig jogging og litt intervalltrening i slutten. Jeg følte meg ganske død etterpå kan du si, men blodsmak i munnen. Og det beste av alt: veien hjem er bare oppoverbakker, så jeg kjente det godt. Nå er jeg ferdigdusjet og klar for en ny dag. 

 

  
Før og etter bilder. Jeg var så heldig med lyset at dere ikke ser hvor rød jeg egentlig er i fjeset. Yes!

Nå skal jeg snart til byen for å få ordnet noen ting. På veien hjem tenker jeg å dra innom en matbutikk for å få handlet litt grillmat. Det er jo tros alt Sangthansaften! Jeg har tenkt å feire det med kjæresten min Magnus, Rebecca og hennes kjæreste Viktor. Det skal nok bli veldig koselig. Håper været holder seg fint. I følge yr.no skal det ikke regne i alle fall, men jeg kommer nok til å ta med meg en hel del tepper. Jeg hater å fryse!


Dette bildet tok jeg i fart. Man kan jo ikke stoppe. Det er farlig det!

Nå er det på tide å få spist litt frokost, hvis man kan kan kalle det frokost når klokken snart er 12. På en vanlig skoledag ville jeg ha spist to måltider på denne tiden av dagen. Sånn kan det gå når man har sommerferie.

 Hvordan skal du feire Sanghansaften?

IDYLLISK HIMMEL

 • 22.06.2015 kl. 23:13

Jeg vil gjerne få vise dere den idylliske himmelen som nå kan sees fra vårt loftsvindu. Med dette ønsker jeg dere en god natt. 

INDISKE HERLIGHETER

 • 22.06.2015 kl. 19:33

Hei dere! Da har jeg akkurat kommet hjem fra byturen med mamma og Magnus (broren min). Vi fant ut at når vi først var i byen kunne vi like gjerne spise middag der. Vi hadde egentlig bestemt oss for å spise på en tyrkisk restaurant siden det er nokså lenge siden sist, men den var stengt og så ikke ut til å åpne med det første. Derfor havnet vi på en indisk som vi ikke har vært på før. Maten vi fikk var utrolig god og var både rett størrelse og billige. Så tommel opp for dette spisestedet. Jeg ble veldig glad for at min rett ikke var noe spesielt sterk. Jeg har litt problemer med å spise for sterk mat, haha. Jeg er veldig glad i indisk mat, men det er en fare for at det blir for sterkt. Nå har vi tenkt å ha litt familiekos her med film. Ha en videre fin kveld!

 Sommeren byr på late dager

 • 22.06.2015 kl. 16:04

Nå er det mandag igjen, men denne mandagen er det sommerferie, i alle fall for meg. Sommeren er den beste årstiden etter min mening. Den byr på sol, varme, bading, reising og late dager. Finnes det noe bedre? I det siste har dagene mine vært fullstappet av avtaler og ting å finne på, men i dag har jeg ikke hatt noen planer annet enn å møte familien i byen om litt. Jeg ble ganske overrasket da jeg forsto at klokken snart er fire, og end har jeg ikke gjort noen ting i dag. Like dager er herlige, men jeg er glad jeg skal reise bort lik at ikke alle dagene blir på den måten. 

Nå driver jeg og gjør meg klar til Japan-turen med pakkeliste og kjøpsliste. Jeg er så spent at jeg egentlig har lyst til å begynne å pakke nå med en gang, men det er vel fortsatt litt tidlig ettersom jeg sikkert får bruk for det jeg må pakke før jeg reiser.
Ha en nydelig dag videre alle sammen!

SOLKREMENE DU BØR HOLDE DEG UNNA

 • 22.06.2015 kl. 11:54

Nå er sommerferien godt i gang for mange og solkremen finnes frem fra skapet eller kjøpes på butikkene. Mange tenker ikke over at solkremen i seg selv kan gjøre skade om den ikke er av den rette sorten. Da jeg var ganske liten reise familien til Azorene. Vi var flinke å smøre oss, men tydeligvis med feil solkrem! Jeg og broren min brukte solkremen Nivea Sun Kids Sun Spray som jeg reagerte på og endte opp med soleksem over hele kroppen! Denne solkremen har ikke kommet spesielt godt ut i undersøkelsen "Solkremtest 2015". Jeg synes det er trist at de selger spesielt barnesolkremer som kan være skadelige. Derfor anbefaler jeg alle å sjekke denne testen før dere kjøper årets solkrem. 
Cliniderm er merket som har fått best resultater i testen. 

GET TO KNOW ME - vlog #1

 • 21.06.2015 kl. 21:32

Da har jeg redigert ferdig min første videoblogg! Spennende eller hva? Siden det er den første jeg lager bestemte jeg meg for å bare snakke litt om meg selv, slik at dere kan bli mer kjent med meg. Hvis dere har flere spørsmål er det bare å rope ut (altså skrive det i kommentarfeltet) ;) Jeg har faktisk lagt ut denne videoen før, men det var noe galt med den, så jeg håper virkelig denne funker som den skal. Jeg er så elendig teknisk at det er helt tragisk, haha. 

Se på startbildet, haha. Ikke helt heldig med det nei. 


FANTASTISK, RETT OG SLETT

 • 21.06.2015 kl. 11:28

Det har vært dårlig med oppdateringer fra min side i det siste, og det beklager jeg. Det er ikke fordi jeg ikke vil, ikke fordi jeg ikke har noe å skrive om, men fordi jeg har hatt det veldig travelt i det siste. Man skulle tro den siste uka på skolen og når ferien akkurat har startet er da man har mest tid til overs, men da glemmer man all avskjedene som skal tas i form av fester og selskap. Jeg er glad i selskap og å være sosial, men ikke avskjeder, derfor er det fint at vi sees etter sommeren for det siste året på videregående. 

Som dere kanskje har forstått har det skjedd mye så langt denne helgen. På fredag var det skoleavslutning. Først tidlig på dagen i skolegården med dans og underholdning også i konserthuset på kvelden. Etter dette dro jeg og flere andre til en badeplass for å feire bursdagen til en parallellklassen. Magnus var med og det ble en koselig kveld med grilling og bading for de som var vågale nok. Det inkluderte ikke meg. Jeg har ikke badet før i år, og tviler på at det kommer til å skje før jeg er i Japan. 

I går var jeg og Magnus på tur. Vi tok båten ut til Hommersåk, hvor Magnus bor når han er hos faren sin, og gikk derifra en tur. Mye av turen gikk ut på å sitte å se på utsikten. Det var så utrolig fint! Etter turen synes vi det var det passende med en is for å sette sommeren i gang. Etterpå gikk turen til noen venner av familien hvor vi var bedt på grillmat. Jeg har altså grillet tre dager på rad. Det er slik det skal være om sommeren. Håper alle får en herlig søndag. 
#helg #grill #sommer #tur #mat #fest

YESTERDAY'S EXPERIENCE

 • 19.06.2015 kl. 13:21

I går var nok en travel dag. Det var ikke akkurat mye som skjedde på skolen. Bokinnlevering var det eneste som sto på planen. Ikke som de lange tunge skoledagene jeg er vant til. Jeg fikk litt tid til å kose meg med TV-serier etter bokinnleveringen, men senere på dagen var det grilling som stod for tur. Mattelæreren vår var så grei å invitere oss og fysikklassen på grilling hjemme hos henne. Det er så utrolig koselig når lærere tar initiativ til noe sånt. Og god mat var det absolutt. Vi hadde litt vanskeligheter med å finne frem, brukte sikkert et kvarter, men det var absolutt verdt det. 

Etter grilling gikk turen videre til konsert. Det vil si en relesekonsert for EP'en til Machu Picchu. Den var jo grei, såklart måtte jeg komme for å støtte mine medelever og deres suksess, men så kom altså problemet. Jeg er ikke atten. Jeg kom ikke til å kunne komme inn! Hva skulle jeg gjøre? Kjæresten til Rebecca er medlem av bandet så hun var der tidlig. Vi tekstet frem og tilbake, og hun fortalte meg om vakten ved inngangen som sto og kjekket legitimasjon. Det ville altså si at jeg ikke kunne snike meg inn. Siste utvei var altså å skaffe meg en verge. Jeg dro fra griling sammen med Ingrid. Ingrid er atten og kjørte, men siden hun bor såpas nærme byen og konsertlokale fant vi ut at det var like greit å kjøre hjem til henne så vi slapp å betale. Når vi først var der spurte vi like greit moren hennes om hun ville være med, og jeg ble superlettet og glad da hun svarte ja. Ikke nok med det, men hun kjøpte også EP'en til meg! Er ikke det fantastisk snillt så vet ikke jeg! 

//Bildene er lånt fra Facebook

Så vi kom oss altså på konsert og jeg storkoste meg på andre rad. Disse guttene er så utrolig talentfulle og flinke, og jeg angrer ikke et sekund på at jeg ikke ga opp og gikk hjem. Det blir kanskje litt feil å si, men jeg sier det alikevel: jeg ble ganske stolt av å stå i mengden, for det var mange folk, å se hva de har fått til. Jeg har fulgt dem ganske lenge nå, og utviklingen deres er enestående. Machu Picchu er et band jeg drar på konsertene til fordi de er ekstremt gode, ikke fordi jeg kjenner dem og går i klasse med flere av dem. Det er et band jeg med glede anbefaler til andre. Utrolig flinke er de. Stå på videre gutter!Tenk at jeg fikk den signert, æææ. Haha. 

 

- Flere som kjenner seg igjen i problemer med ikke å ha fylt atten?

- Lik gjerne Machu Picchu på Facebook HER

Kriminelle bak rumenske tiggere?

 • 18.06.2015 kl. 15:09

I dag leste jeg et innlegg på NRK sine nettsider med overskriften: " Rapport: Ingen kriminelle bak rumenske tiggere". Denne overskriften gjorde meg interessert med en gang. Jeg har nemlig ofte tenkt på dette. Det er ikke sjeldent det kommer en tigger og spør om penger. Ofte med et skilt om sin forferdelige historie. Jeg vet aldri hva jeg skal tro. Jeg bor i Stavanger og vet at byer som Oslo, Stockholm og København har mange flere rumenske tiggere enn det det er her. De er over alt og jeg får dårlig samvittighet hver gang jeg prøver å overse dem. 

//Bildet lånt fra NRK

Men altså. NRK skriver: " Vi finner ingen tegn til organiserte kriminelle nettverk som manipulerer gatearbeidere til å reise til Skandinavia, for så å ta deler av inntektene". Dette er jo virkelig en god nyhet! For oss her i Norge vil det ikke gå utover vår økonomi å gi disse gatearbeiderne en liten slant. Nå kan jeg ikke snakke for flere enn meg selv, men mye av grunnen til at jeg ikke har gjort det er fordi jeg ikke vet hva det går til. Jeg regner med det er flere enn meg som tenker på denne måten.

Fafo-forskerne ble overrasket over funnene i etterforskningen. De trodde nettverkene var mye større, mens i Norge kommer de som oftest i små grupper, gjerne familier. De tar gjerne opp lån for å kunne reise hit. De har ikke beskyttelse og er desperate etter penger. Spesielt i Oslo er det mange som aldri tjener nok til å klare å reise tilbake igjen. Tigging er deres siste utvei. 

Jeg vil ikke si at jeg vet hva som er best. Å gi eller ikke gi penger. Likevel synes jeg det er godt å vite at pengene går til dem man gir til og ikke bakmenn. Selvfølgelig finnes det tilfeller der folk kan bli utnyttet, men at det er kriminelle bak gatearbeiderne er altså bare et rykte. 

Du kan lese mer om saken HER

THURSDAY'S INSPIRATION

 • 18.06.2015 kl. 11:46- Weheartit

KJEKK MEN HELTISK DAG

 • 17.06.2015 kl. 23:53

Dette har jammen vært en hektisk dag. Dagen har stort sett gått i ett uten noe særlig pauser. Eller, nå lyver jeg. Det var ti min. pause mellom hver konsert, så litt pause ble det jo. Rett etter konsertene, som forresten var veldig imponerende, hadde vi en liten avslutting for 2mdd. Her stuet vi oss inn på det minste klasserommet på skolen og spiste god mat og pratet. Det var en god del som ikke kom, men med tanke på rommets størrelse var det like greit. Det var så vidt alle fikk plass rundt bordet. Hvorfor vi ikke kunne være på et annet klasserom er fremdeles et mysterium for meg. Har vel sikkert noe med at vi skulle vært ute hvis det hadde vært fint vær, men det var det absolutt ikke. 

Jeg måtte dra litt tidlig fra avsluttingen for å dra direkte på "jobb". Og med jobb mener jeg å være barnevakt. Det er egentlig en veldig grei måte å tjene penger på. Ungene er såpas små at de sover mens jeg sitter i underetasjen, i tilfelle det skjer noe. Jeg sitter gjerne å ser en film, drikker litt te og bare koser meg. Tidligere har også Magnus vært med. Ikke en enste gang har ungene våknet. Eller, det er heller ikke helt sant. Voldsomt som jeg driver å lyver i dag, haha. Én gang våknet de, men det var i det foreldrene kom hjem, så de tok seg av det. 

Jeg vet ikke hvordan været har vært andre steder i Norge, men her har det virkelig vært guffent. Det har regnet hele dagen og temperaturen har ikke vært stort over ti grader. Det var rett før jeg tok på meg støvler i dag morges! Regnet i dag har vært av den typen som ikke synes veldig godt og er veldig lett. Den typen regn du tror du ikke blir våt av, men likevel er du dassvåt når du kommer innenfor dørene. Ikke nok med det, men det vil ikke regne rett ned, men såpas skrått at det å stå i kroken under et busskur ikke redder deg. Vel det var min "outburst" for i dag. 

Sov godt kjære lesere. GJØR DERE KLAR FOR VIDEO

 • 17.06.2015 kl. 10:10

Nå er jeg akkurat ferdig med å filme min første videoblogg! Håper dere gleder dere til å se den. Jeg kan ikke her og nå fortelle dere når denne videoen kommer ut, jeg vet nemlig ikke hvor fort jeg klarer å redigere den. Jeg er ikke vant med å redigere filmer, og det kan dermed ta litt tid. Jaja, den kommer en gang i hvert fall. Jeg kjenner jeg grugleder meg, haha. Ikke helt vant med å sitte foran et kamera kan du si. 

Dere må gjerne følge meg på you tube, instagram og bloglovin. 

NÅ ER VI SULTNE

 • 16.06.2015 kl. 20:29

Nå har jeg og mamma hatt skikkelig mor-dattertid med salatlaging. Litt sen middag i dag i og med at jeg har vært på konserter helt frem til 7-8 tiden. Så nå har vi koset oss med oppskjæring av grønnsaker og eksperimentering av dressing. Det er så fascinerende med boblene! Nå som salaten er klar har vi tenkt å sette oss foran TV-en å finne noe kjekt å se på. Mest sannsynlig blir det noe krim siden det som oftest er hva vi ser sammen. 

Det ble litt oppstykket med blogginnlegg, men jeg har ikke vært spesielt mye hjemme i lengre perioder i dag. I morgen skal jeg også se på eksamenskonserter. Etterpå skal jeg sitte barnevakt, så jeg får vel prøve å lure inn et innlegg til dere når jeg får tid. Ha en fortsatt fin kveld!

TODAY IS A GOOD DAY

 • 16.06.2015 kl. 16:22

Jeg skal snart av gårde for å se enda flere eksamenskonserter, men først tenkte jeg å oppdatere dere på dagen i dag. 

Etter å ha sett noen konserter dro jeg og Rebecca hjem til meg for å drikke te og snakke litt. Hun var her ikke spesielt lenge, men koselig var det uansett. Like etter at hun dro kom Maria innom. For litt siden ble fryseren hennes ødelagt, så hun har oppbevart noen av varene sine hjemme hos oss, og nå kom hun for å hente dem. Når hun først tok turen innom tok vi oss en tur på Vålandstårnet. Her fikk vi også tatt litt bilder, og jeg fikk testet ut det nye kamera enda en gang, yeahy! 

HERLIG SUND FROKOST

 • 16.06.2015 kl. 10:14

I skrivende stund sitter jeg og spiser en herlig frokost. Jeg er snart på vei ut dørene for å høre eksamenskonsertene for de som går i tredjeklasse. Jeg gleder meg og håper på masse bra musikk. Jeg valgte i dag å stå opp litt tidligere enn nødvendig for å ha god tid og kunne lage meg en god frokost. 

Jeg har nå fått testet det nye kameraet og er storfornøyd! Gleder meg til å ta masse bilder og filmer videre fremover. Spesielt når jeg er i Japan. 

NYTT KAMERA I HUS!

 • 15.06.2015 kl. 20:06

Endelig er det her! Det nye kameraet er i hus. Jeg har lengtet så mye etter å kjøpe dette kameraet. Mitt gamle kamera er ikke så verst det heller, men det kan ikke filme og noen ganger vil det bare ikke ta bilder. Dette skjer jo selvfølgelig alltid når jeg har stilt opp en stor gjeng til gruppebilde, eller jeg må ta bilde fort før motivet forsvinner. Er det ikke typisk? Spesielt i dag har det vært veldig ille, så nå gleder jeg meg til kamerat er ferdigladet om 3-4 timer. Det er ganske lenge å vente for en så utålmodig person som meg, men jeg har vel ikke noe valg. Kameraet er Nikon 5300 og kan både filme og snu skjermen, noe det forrige kameraet ikke kunne. Det kostet en del, det skal jeg innrømme, men jeg kjøpte ikke et nytt objektiv, bare kamerahuset. Likevel tenker jeg slik: Dette kameraet kan jeg ha glede av i mange år fremover. Jeg er glad i å ta bilder og etter at jeg startet å blogge fikk jeg enda en grunn til å ta bilder. Det var en stund jeg for det meste bare tok bilder med mobilen rett og slett fordi det var enklere og jeg har mobilen med overalt, men nå er det også viktig at bildene har god oppløsning, og det er jo mye bedre med et speilreflekskamera. Nå håper jeg bare virkelig at jeg klarer å bruke dette nye kameraet. Er nemlig veldig dårlig teknisk, men jeg regner med det kommer med tid, og mye er jo ganske likt som på det forrige Nikon kameraet. Så dere får bare ønske meg lykke til, haha. 

Ha en nydelig kveld videre fininger!  

SMASK

 

BLOGGANBEFALING

 • 15.06.2015 kl. 15:42

Her kommer et lite innlegg med bloggene du ikke visste du burde lese. Det finnes utrolig mange gode bloggere og gode blogger som ikke har en plass på topplista. Jeg leser mange blogger som gjerne ikke har så mange lesere, men fortsatt er både kjekke å lese, spennende, fine og ikke minst inspirerende! Mange av disse fortjener flere følgere og lesere. Det viktigste med å blogge er ikke å få mange lesere og å komme på topplista, men det er en stor bonus. Alle bloggere vet at det er mye kjekkere å skrive om man får god respons. Folk har forskjellige formål med å blogge og jeg kjenner bare til min egen, men likevel vil jeg fremme noen blogger som jeg vil anbefale andre å lese. Rekkefølgen er tilfeldig. 

Camilla Toven

Camilla skriver bloggen camillatoven. Her poster hun mange flotte bilder og skriver for det meste om hverdagen, mote og reiser. Spesielt kjekt er det når hun skriver om reiser hun er på. Et annet pluss med denne bloggen er at hun skriver både på norsk og på engelsk. For min del klarer jeg meg med norsk, men jeg vet det er andre som gjerne kunne tenke seg å lese på engelsk. Bloggen er oversiktlig og hun oppdaterer ofte, som er en stor fordel. 


Philipp Helle

Philipps blogg er en ærlig blogg om hverdagen og hva som oppholder han. Her inneholder hvert innlegg bilder og ofte ikke så mye tekst. Jeg merker selv at jeg fort kan la være å lese hvis et blogginnlegg er bestående av mye tekst og få bilder, men denne balansen har Philipp klart. Bloggen oppdateres ofte, som regel to ganger om dagen, og inneholder også videoblogger. Rikkesroom

Rikkesroom er en blogg skrevet av en 33 år gammel dame, med ekstremt god stil når det gjelder interiør. Hun legger ut masse flotte bilder og jeg finner inspirasjon i hvert innlegg. Hun er utdannet både interiørkonsulent og stylist, så denne dama kan sine saker. Innleggene hennes er for det meste bilder fra jobber hun har påtatt seg. For folk som er interessert i interiør er dette en blogg jeg virkelig anbefaler dere. 


#blogg #anbefaling

 

 

INSPIRATION - BEDROOM

 • 15.06.2015 kl. 11:11

Jeg har alltid vært veldig opptatt av interiør og elsker å lese interiørblader. Jeg vurderer å få en større seng på rommet, og derfor har jeg latt fantasien strømme mens jeg lette frem inspirerende bilder av soverom. Slik jeg ser det er soverommet det viktigste rommet i et hus. Det er hvor man kan koble helt fra og slappe av. Det er rommet man kan være alene og ikke bli forstyrret. Derfor er det også viktig at soverommet er et rom man trives i. 


//weheartit

FORELSKET FRA FØRSTE STUND

 • 14.06.2015 kl. 10:23

//anonselenker

Jeg fortalte dere i et tidligere innlegg at jeg hadde vært på en liten shoppingrunde, men ikke hva jeg kjøpte. Jeg dro først og fremst til byen for å kjøpe en bukse som jeg hadde sett for meg kom til å bli en fantastisk kosebukse, men som samtidig kan brukes til å danse i. Da jeg prøvde den på, i butikken, skjønte jeg fort at dette kom til å bli en ny favoritt. Man kan trykt si det var kjærlighet ved første prøvning, haha. 

Denne fantastiske buksen er altså kjøpt på sisters point. Ikke nok med at den er superherlig, men den var også på salg! Sitter faktisk med den på mens jeg skriver. Kommer til å bli helgebuksa no. 1.

Jeg fikk litt god tid siden bussen ikke gikk med det samme, så jeg tok meg like gjerne en tur innom kicks. Der kom jeg over batiste sine dry shampoo. Jeg har en stund tenkt at en slik er alltids greit å ha i krisesituasjoner, så da havnet den også i shoppingposen. Da jeg kom hjem måtte jeg teste den ut, for luktens skyld, og jeg er storfornøyd. Friskt og godt lukter den. Du kan få kjøpt en slik HER

 #innkjøp #helg #kosebukse #forelsket #batiste #dryshampoo

JENTEKOS

 • 13.06.2015 kl. 18:24

Hei hei! 

Håper alle har hatt en fin helg så langt. Det har i alle fall jeg! Jeg har fått gjort mye på disse to dagene. Jeg hadde fri fra skolen i går og fikk dermed tatt meg en bytur hvor jeg kjøpte noen småting. Etter å ha sunget i en kort vielse i går ettermiddag dro jeg og Rebecca på en herlig hyttetur. Vi tok toget ut til Ogna og gikk derifra til hytta. Sist gang vi to var på hytta alene er over et halvt år siden nå, så det var på høy tid. Til middag lagde vi oss en pastasalat som var både superenkel og supergod. Utover kvelden satt vi med hver vår te-kopp og pratet i flere timer. Slike late dager med gode venner er de beste!

Det som er litt morsomt når det gjelder meg og Rebecca er at vi har gått i samme klasse i fem år nå, men det er først etter at vi startet musikklinje sammen at vi har blitt venner. På ungdomsskolen var det bare noe som ikke klaffet mellom oss to. Jeg regner med alle har kjent på følelsen av en person du ikke har spesielt mye imot, dere har bare ikke noe å snakke om. Slik var det med oss de tre første årene. Ble vi stående igjen alene klarte vi gjerne å presse frem et smil og si noen få setninger før samtalen gikk i stå. Nå er hun min nærmeste venninne og jeg hennes. Er det ikke fascinerende?

I dag tidlig ble en rolig morgen med god frokost og enda mere te og snakking. Det er blitt standar meg og Rebecca når vi er sammen. Vi lager oss te og sitter og snakker i flere timer. Hjemme hos henne har jeg til og med min egen kopp!

Da jeg kom inn til byen i dag dro jeg direkte på Statoilkonserten. Jeg fikk ikke med meg stort, bare Bernhoft, men det var han jeg ville se. Jeg har lenge likt Bernhoft. Både musikken, stemmen og personligheten hans. Han opptrådte sammen med Stavanger symfoniorkester og det hørtes fåflott ut. Ikke verst gratiskonsert det nei.  #jentekos #hyttekos #salat #helg #langhelg #konsert #sommer

SMOOTHIE - Oppskrift

 • 12.06.2015 kl. 11:46

Til frokost i dag lagde jeg meg en herlig smoothie. Jeg elsker smoothie. Måten det er lett å lage og samtidig både næringsrikt og godt. Jeg eksprimenterer ofte med smoothiemaskinen og dagens resultat ble jeg storfornøyd med!

Dette trenger du:

♥ 1 banan

♥ 1 kiwi

♥ 1 eple

♥ 1/2 pakke frosne skogsbær

♥ Vann til du får riktig konsistens

I skrivende stund sitter jeg nå ute i hagen og kjenner sola steike på de svarte sokkene mine mens jeg hører saksofonspill fra naboen. 20 grader er det nå i Stavanger. Er ikke livet herlig?

#oppskrift #smoothie #langhelg #frokost #fredag

 

LANGHELG

 • 12.06.2015 kl. 09:03I dag våknet jeg av en surrende lyd klokken 07.30. Jeg tenkte med det samme: "Åhh, for en dum flue!". Etter å ha ligget en stund gikk det opp for meg at det kunne være en gressklipper. Har aldri tenkt over at lyden er såpas lik. Irriterende lyder begge to, men alt er bedre å våkne til enn en durende alarm. Jeg skjønte etterhvert at det ikke kunne være en gressklipper, men ble overrasket da jeg fant ut at det var en veps. Det betyr jo bare at sommeren er i gang det, og det er jo gode nyheter. 

Nå er altså helgen i gang for min del. Ahh så delig! Om ikke lenge får mine medelever vite hva de har kommet opp i i muntlig eksamen. Jeg er utrolig glad for at jeg er ferdig med eksamen for denne gang. Det er vel ca. halvparten av mdd-trinnet som skal opp i muntlig og de fleste har vel et ønske om hva de helst vil komme opp i. Jeg ønsker alle som skal opp i eksamen masse lykke til!

Jeg har ikke egentlig helt fri i dag. Jeg har nemlig et sangoppdrag med venninnen min Rebecca. Vi skal synge i et bryllup senere i dag. Det kommer til å bli spennende. Jeg har ansvaret for at vi starter på riktig tone, så jeg håper virkelig ikke jeg tuller det til. Oppdraget er betalt, og det et stort bonus for meg som ikke har jobb. Etter vielsen drar jeg og Rebecca til hytta. Det er lenge siden sist vi dro bare oss to. Det skal bli deilig med et avbrekk fra hverdagen med jenteprat til langt på kveld. 

TAKE ME BACK - BRASIL

 • 11.06.2015 kl. 18:24

Jeg driver virkelig å forbereder meg på sommerferie nå. Gleder meg til å reise og til å oppleve mye nytt. I juleferien valgte familien min og jeg å dra til Brasil. Det ble en ganske annerledes julefeiring, men jeg angrer ikke på at vi tok oss turen. Brasil sto høyt oppe på listen over steder jeg ville reise og jeg reiser gjerne igjen. For meg som elsker sommer, sol og varme gjorde det ikke noe å dra fra kalde Norge. En flott julepresang, det var det. 

I går satt jeg å så gjennom bildene fra turen og innså hvor mye jeg vil tilbake. De nydelige strendene, de hyggelige menneskene og det flotte været. Utrolig spennende var turen og jeg kjenner nå enda sterkere enn før hvor mye jeg gleder meg til Japanturen. For dere som ikke har besøkt Brasil er det absolutt et land jeg vil anbefale å reise til!

Turen opp var grusom i og med at jeg har høydeskrekk, men utsikten gjorde opp for skrekken. Denne stranden er kåret til en av verdens fineste strender!Utrolig at alt dette er laget av sand!

Har du vært i Brasil eller har du planer om å reise dit?

DENNE TIDEN AV ÅRET I FJOR

 • 10.06.2015 kl. 22:17

Jeg regner med det er flere enn meg som har merket stor forandring fra i fjor på denne tiden av året og i år. Været er vel et viktig stikkord her. Siden jeg har tenkt mye på dette i det siste bestemte jeg meg for å gå igjennom bildene fra i fjor, og hvorfor ikke også dele dem med dere. 

Mitt første bad tok jeg her i fjor 10 mai. Det var kaldt, men i år har jeg enda ikke badet. 

Litt lenger ute i mai var jeg i Trondheim. Her tilbragte vi en hel dag i solsteika på stranda. Nydelig vær på Ogna!

Dette bilde er tatt for nøyaktig ett år siden. Både jeg og Maria hadde ganske mye lenger hår her ja ;)

Å sitte ute og spise is på ettermiddagen, null problem. 

Slenger med et bilde av meg selv i fjor. Har ikke forandret meg stort. 

Det har vært koselig å se på bilder fra fjoråret. Føles ikke som om det er ett helt år siden. Tiden går fort, eller hva?

- Hva gjorde du i fjor på denne tiden?

MUSIKAL OG BYTUR

 • 10.06.2015 kl. 19:14

Jeg kom ganske nylig inn dørene etter en nokså hektisk dag vil jeg tørre å påstå. Vi har jobbet med musikalen på skolen i dag. Det har vært veldig gøy, men også ganske slitsomt. Vi har fått utdelt musikalen hair, og det er jeg nokså fornøyd med. Det er i alle fall bedre enn den i fjord, tolvskilingsoperaen. Hadde aldri hørt om den jeg... Jeg har ingen stor rolle og det hadde jeg heller ikke regnet med at jeg kom til å få, jeg er nemlig ikke noe å skryte av når det kommer til skuespill, haha. Jeg prøver i det minste, men ender som regel opp med å dumme meg ut. Jaja, jeg er i alle fall ikke alene om det. Etter øvingen møtte jeg mamma i byen. Hun skal ha konsert med koret i morgen og trengte en sommerkjole til antrekk. Vi startet med å gå på kafé hvor jeg spiste en veldig god vegetarpanini med stekte grønnsaker. Vi var innom flere butikker men det var ikke før vi gikk til indiska at noe ble kjøpt. Plutselig ble det til at mamma kjøpte mer enn det hun i utgangspunktet hadde planer om, men det er jo bare kjekt. Spesielt siden vi ikke er så ulike i størrelsen :)

#musikal #bytur #kafe

NYTER FINVÆRET

 • 09.06.2015 kl. 19:17

Alle vi nordmenn vet at det lønner seg å nyte finværet når det først bestemmer seg for å titte frem, så det er altså hva jeg har gjort i dag. Siden sist innlegg har jeg unnagjort en liten treningsøkt. Og jeg understreker liten. Hadde dessverre ikke tid til noe mer, men noe er bedre enn ingenting eller hva? Da jeg kom frem til Magnus, og han hadde fått skrevet litt videre på eksamenen, sin tok vi oss en tur ut i hagen. Der lå vi i hver vår hengekøye og nøt solen helt til den forsvant bak skyene. Moren til Magnus har flere høner som gikk fritt ute i hagen. Den klukkende lyden de kommer med er utrolig herlig. De var så fredelige der de gikk. 

Magnus jobber flittig med eksamensoppgaven.Jeg har skole i morgen igjen, så jeg får prøve å komme meg hjem i grei tid. I morgen og på torsdag skal vi jobbe med musikalen vi skal sette opp i november. Jeg kjenner jeg gleder meg. Jeg håper at det å samle trinnet på denne måten vil skape et enda bedre miljø enn det vi allerede har.  

#sommer #sol #høner #sjokolade

FORTSATT I PYSJEN

 • 09.06.2015 kl. 14:33

Det stemmer. Klokken er over to og jeg sitter fortsatt i pysjen. Jeg har hatt fri i dag og du kan tro det har vært deilig. Skjønte aldri hvorfor vi hadde fri fra skolen i dag, men har det noe å si? Jeg har storkost meg i finværet. Til frokost nøt jeg en smoothie på trappa. Deilig at det går an nå. Jeg satt ute en stund til en durende lastebil skremte meg inn igjen. Utrolig hvor mye det bråker når man ikke skrur av motoren på en slik svær bil. Bra for miljøet er det heller ikke! Nå har jeg lusket meg ut på trappa igjen og håper på brune legger, men hvem prøver jeg å lure? Jeg blir ikke spesielt fort brun, men det klarer jeg da å leve med. 

Nå er det neimen ikke lenge igjen til sommerferie folkens! Jeg klarer nesten ikke vente. Som sagt tidligere skal jeg til Japan tre uker av sommerferien og jeg har allerede begynt på pakkeliste. Kanskje litt tidlig, men heller for tidlig enn for sent tenker nå jeg :) Jeg har også begynt på en liste over ting jeg skal kjøpe når jeg er der. Håper virkelig turen blir som forventet.

Etter dette innlegget har jeg planer om en liten treningsøkt før jeg skal bort til kjæresten min. Han sitter med en eksamensoppgave stakar. Også i dette flotte været!

#smoothie #finvær #sol #sommer 

Mathilde Catriona Bjørnseth

 • 09.06.2015 kl. 12:08

Hei kjære lesere.

Mitt navn er Mathilde Catriona Bjørnseth. Jeg er født i Skottland men oppvokst i Stavanger og Trondheim. Nei, jeg er ikke skotsk, det hente bare at foreldrene mine befant seg i Skottland da jeg ble født. Jeg kan ikke skotsk, men mellomnavnet mitt Catriona er fra Skottland og ville på norsk vært Katrina. Jeg bor for tiden i Stavanger og går her musikklinje på videregående skole med klassisk sang som hovedinstrument. Altså jeg liker å synge. Jo mer utfordrende jo bedre ;)Fritiden min bruker jeg for det meste på dans. Jeg danser ved Stavanger kulturskole og har gjort dette i mange år nå. Siden jeg var 9 år, om jeg ikke husker helt feil. Jeg danser for tiden moderne, showjazz og ballett. Dette trives jeg veldig godt med, selv om det tar mye tid. Her har jeg gode venner jeg har danset med lenge og møter også stadig nye. Ellers er jeg også veldig interessert i å ta bilder. En hobby jeg deler med mange andre. Naturen er min venn, det er også dyr selv om jeg selv ikke eier noen selv. Jeg er for det meste ei glad og hyggelig jente som prøver så godt jeg kan å ta vare på både levende vesner og miljøet. Samtidig elsker jeg å reise og se verden. Håper du med dette ble interessert i å følge bloggen min! Du kan også følge meg på Instagram, Facebook og Bloglovin. Har du noen flere spørsmål er det bare å stille dem i kommentarfeltet!

BLOGLOVIN

 • 09.06.2015 kl. 10:46

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/14142801/?claim=t745m3nhb9h">Follow my blog with Bloglovin</a>

Jeg har fått meg bloglovin, så nå er det bare å følge HER
Outfit 08.06.15

 • 08.06.2015 kl. 17:02

//anonselenker
Bukse - Carlings /Topp - Bik bok /Smykke - Primark /Sko - Nelly

#outfit #ugle #sol #happy

HYTTEKOS

 • 06.06.2015 kl. 21:16

Jeg kom nylig hjem fra en avslappende hyttetur. Det ble ganske nøyaktig slik jeg hadde forestilt meg. Rolig og uten forpliktelser. Er det ikke slik en hyttetur skal være? Vi dro inn i går og koste oss med god middag og modern family. Kvelden ble avsluttet med lyn og torden. Klar ikke helt å bestemme meg om jeg synes det er uhyggelig eller koselig. Hadde egentlig tenk å gjennomføre en liten treningsøkt, men jeg er så støl fra forrige trening at det ble det ikke noe av. Focaccia til frokost er ikke verst.
Øver på salmer til bryllup neste helg. Aldri sunget en salme i hele mitt liv, men en gang må vel være den første. 

Nå skal broren og faren min se fotballkamp, mens jeg og mamma skal sette oss godt til rette på loftet med litt krim. Vi ser alltid krim når vi skal kose oss litt ekstra. Litt ironisk egentlig, haha. 

STARBUCKS BLE UTSATT

 • 05.06.2015 kl. 18:50

Da jeg kom på skolen i dag, klokken 12, viste det seg at vi som har hatt eksamen ikke hadde flere timer i dag. Jeg hadde derfor bare gym i dag. Ikke en så verst dag det nei. Jeg hadde planer om å møte Maria etter skolen, men plutselig hadde jeg veldig mye tid til overs før jeg skulle møte henne. Jeg dro derfor til byen med Rebecca. Vi hadde det veldig kjekt. Enda bedre var det i og med været var så fint. Jeg beholdt solbrillene på nesten hele tiden. Vi var innom en ny butikk som er kommet til byen med vesker, bager og lommebøker og her ga de ut gratis muffins. De så veldig stylish ut, men smakte dessverre ikke veldig godt, men butikken likte jeg. Jeg møtte Maria på torget hvor starbucks ligger, men da vi gikk innenfor var køen så lang at vi bestemte oss for å gå et annet sted. Så starbucks får det bli en annen gang. Vi fikk oss i alle fall god smoothie på Joe & the Juice. Jeg har ikke vært der tidligere, så det var jammen på tide. Veldig deilig å kunne sitte ute uten å bli kald. Vi pratet lenge om alt mulig rart. Alltid like koselig. 

Nå er vi snart på vei ut dørene for å dra på hytta. Det blir deilig og avslappende å komme seg litt ut fra byen kjenner jeg. 

HJEMMETID

 • 05.06.2015 kl. 11:02

Nå sitter jeg i sofaen hjemme og har nettopp spist lunch. Som sagt tidligere er skoledagene litt amputert. Jeg var på skolen tidligere i dag, men gikk hjem etterpå. Jeg skal tilbake til skolen igjen klokken 12 så får vi se hvilke timer jeg har og hva vi gjør. Jeg skal i alle fall møte Maria etter skolen. Vi skal ta oss en tur på starbucks, for det har vi enda ikke fått gjort. Senere i kveld skal vi dra til hytta på Ogna. Jeg synes det var skikkelig deilig å få dra hjem etter gymen i dag, så slapp jeg å ta med meg alt på skolen og kunne bruke dusjen hjemme. 

Jeg har sett kjæresten min alt for lite i det siste. Vi har begge hatt mye å gjøre. Derfor hadde vi tenkt å være sammen denne helgen. Da vi snakket om dette i går kveld gikk samtalen slik:

Mathilde: Vi drar te Ogna på fredag og tebake lørdag kveld.

Magnus:  Høres bra ut, kan eg bli med?

Mathilde: Jada, men når va det bryllupet va?

Magnus: Fuck 

Magnus: Kan ikkje bli med.

Noen ganger er det greit at i alle fall én av oss har kontroll, haha. Han blir i alle fall ikke med på hytta denne gangen. Kanskje er vi sammen på søndag i stedet. 


Outfit 04.06.2015

 • 04.06.2015 kl. 21:32

Jeg måtte utnytte finværet i dag med skjørt. I dag fikk jeg for første gang litt sommerfølelsen. Endelig tittet solen frem. Så herlig. 

T-skjorte - bik bok / Skjørt - bik bok / sko - ukjent

LOMPEPIZZA

 • 04.06.2015 kl. 16:58

Nå sitter jeg og koser meg med lompepizza. En veldig grei utvei om du har dårlig tid, har lyst på varmmat og tilfeldigvis finner lomper. Her hjemme har vi nesten alltid lomper. Det er så greit som mellommåltid og kan brukes til så mangt, feks. lompepizza. Et slikt måltid som dette er også greit når du skal kvitte deg med tørre kjedelige lomper. Jeg er ikke glad i å kaste brukbar mat. Alt som ikke er muglet eller ødelagt på en annen måte kan spises. At lompene er tørre er da ingen unnskyldning. 

Endelig er været bedre, så da jeg kom hjem i dag tok jeg noen outfit-bilder. Skal legge ut et innlegg senere i dag med disse bildene. Nå er det ikke lenge før jeg skal på dans. Vi har ikke vanlig øving lenger, men valgfritt opplegg, så i dag skal jeg på styrke og tøy. Nøyaktig hva jeg trenger nå før sommerferien. På veien har jeg tenkt meg innom japanphoto for å se på kamera, så nå er det nok ikke så lenge til jeg får meg et nytt kamera og kan begynne med videoblogging. Gleder meg!

SUMMER NAILS

 • 03.06.2015 kl. 22:18

//anonselenker

Siden vi er kommet til sommermåneden juni syntes jeg det var på tide med sommer negler. Jeg bruker ikke ofte neglelakk, men i dag fristet det veldig. Jeg fant ikke den jeg egentlig hadde tenkt å bruke, men pytt sann, den andre funket den også. Så er det jo bare å finne et antrekk som matcher. Det er vel egentlig det største problemet. Haha. Neglelakken finner HER. Den selges ikke i samme farge lenger dessverre, men i mage andre fine farger. Tilbud er det også for tiden :)

LØSNINGEN PÅ ILLELUKTENDE TRENINGSKLÆR

 • 03.06.2015 kl. 17:26


Jeg regner med det ikke bare er meg som har opplevd problemer med treningsklær som begynner å lukte, selv etter vask. Dette kan også skje andre klær, men spesielt klær som er laget for å trene i. At det lukter har ikke noe med deg å gjøre og din kroppslukt, det vil mest sannsynlig skje med tid uansett. Men det finnes en løsning på dette problemet. Nemlig å vaske klærne med eddik. Høres kanskje rart ut at dette skal hjelpe, men det gjør det altså. Jeg prøvde det selv for noen dager siden, og klærne mine føles nå som nye! Pass på å bruke helt vanlig eddik, hvis ikke kan lukten av eddik sitte igjen i klærne. Hvis dette skulle skje er det bare å vaske klærne en gang til på vanlig måte. Gjerne da med parfymert vaskemiddel. 

 

 Lykke til med eksperimentet. Gi meg gjerne beskjed om det funket :)

DAGEN I DAG

 • 02.06.2015 kl. 22:02

Unnskyld at jeg er så sent ute med dagens innlegg, men jeg har ikke hatt så mye tid til overs i dag. Jeg hadde egentlig tenkt å få lagt ut et innlegg i dag morges i og med at jeg ikke startet på skolen før 12, men jeg sov mye lenger enn det jeg hadde regnet med. Jeg hadde en avtale med Rebecca om å møte henne i byen for et kafebesøk siden vi begynte så seint. Vi har ikke fått snakket skikkelig sammen på lenge, så det var kjekt å endelig få gjort igjen. I dag på skolen jobbet vi med ungdomsbedriften vår Sound UB. Jeg er økonomisk ansvarlig og hadde mye som måtte gjøres i dag. Vi prøver å tjene penger til klasseturen vi skal på til neste år. Ettersom vi mest sannsynlig skal ha bedriften frem til jul tror jeg vi kan greie det, men det tar tid og krefter. Selv om det er slitsomt er det samtidig veldig lærerikt. Lik gjerne facebooksiden vår Sound UB

Jeg sitter nå plantet i sofaen hjemme hos kjæresten min. Vi kom nylig hjem fra en danseforestilling og nå sitter han å skriver på en eksamensoppgave mens jeg forteller dere om min ganske så ordinære dag. Jaja, alle dager kan ikke være like spennende. Været er fortsatt ikke stort bedre heller, men jeg sjekket nettopp værmeldingen og det ser ut til at det endelig kan bli litt bedre vær. Joho! Jeg håper i alle fall på en regnfri dag i morgen. 

På vei til danseforestillingen dro vi innom Lille Asia. Jeg bare elsker denne dagligvarehandelen!
MAI MÅNED

 • 01.06.2015 kl. 19:07

Nå som mai er over er det på tide med et lite tilbakeblikk, eller hva? Mai har gått utrolig fort og nå er det bare tre uker igjen til sommerferie og som jeg gleder meg! Jeg hadde håpet på en litt varmere mai enn den vi fikk i år. Jeg husker mai i fjord. Da var allerede badingen i gang. Rart å tenke på. Men men. Forhåpentligvis kommer varmen til Norge snart. 

Månedens opptur: Jeg fikk besøkt den flotte byen Trondheim og mine fantastiske venner som jeg ikke ser så ofte. Det ble en innholdsrik helg. Hektisk, men superkos som alltid. 

Månedens nedtur: Jeg fikk påvist en slitasje i kneet. Den var ikke kraftig og er så og si borte nå etter mye bruk av støttebandasje og forsiktig trening.

Månedens beste innkjøp: Når sant skal sies har jeg klart meg med nesten null shopping denne måneden, derfor bli månedens innkjøp "smoothiekoppene" mine (vet ikke hva de heter).

 

Månedens latter: "You know it's raining outside when you go outside and it's raining". Kanskje ikke hysterisk, men dessverre er nok dette innenfor min humoristiske sans. Uff, litt trist, men jaja :)

Månedens oppskrift:

 

Her

Månedens tips:

 

Her

Månedens - Ja takk: Jada, det er snart sommer, men et teppe er aldri feil. Ullpledd er alltid deilig å tulle seg inn i etter et bad i Norge. Dessuten var disse helt nydelige etter min mening. Hvis det ikke har kommet frem tidligere i bloggen så er jeg veldig interessert i interiør. 
Teppe no1 // Teppe no2  

 

 

Mathilde C. Bjørnseth

Hei! Jeg er ei jente på 20 år fra Stavanger som nå studerer interiørarkitektur i Oslo. På denne bloggen vil du kunne lese om meg og min hverdag samt det som interesserer meg. Altså alt fra mote, sminke, interiør og musikk til samfunnet rundt oss. Kontakt: mbjornseth@outlook.com

Follow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no