hits

JEG DRAR TIL MOLDE

 • 29.05.2017 kl. 21:53


Billettene er bestilt og om noen dager er jeg på vei til Molde for første gang. Det ble rett og slett for lenge å vente seks uker på å få se Harsha igjen. Dessuten er jeg veldig lei av å ikke ha noe å gjøre. Jeg kan ikke huske sist tiden gikk så sakte. Det blir en langhelg i Molde som jeg håper jeg får utnyttet skikkelig. Jeg trenger virkelig å gjøre noe gøy nå, få kost meg. Før jeg reiser har jeg noen hektiske dager forran meg, og det skal egentlig bli litt deilig. Så vil jeg også føle at jeg fortjener en avslapning. Jeg er i alle fall veldig klar for Molde! 

- Mathilde - 

ALENE I NY BY

 • 27.05.2017 kl. 17:29


Dette er tredje dagen jeg har ligget i parken og solet meg med en bok for hånden. Det er så klart veldig deilig, men det begynner helt ærlig å bli litt kjedelig. Jeg er ikke veldig glad i å være alene og savner å ha gode venner rundt meg som jeg har hatt et år nå. Det er ikke bare bare å være ny i en by. Jeg har familie her og jeg kjenner flere, men jeg har ingen av mine virkelige gode venner her. Det er ingen jeg føler jeg kan sende melding til om å møtes og jeg skulle virkelig ønske jeg hadde noen å dele godværet med. I dag hadde vært den perfekte grilldagen, men hvem vil vel grille alene? 

Jeg var forberedt på at det kunne bli noen kjedelige dager her og det er mye av grunnen til at jeg vil jobbe mye. Jeg håpet også på å bli kjent med nye gjennom jobb og lage meg et nettverk i denne byen, men så langt har ikke jobb i barnehage gjort at jeg har møtt folk på min alder. Heldigvis har jeg andre jobber i vente, kanskje har jeg hellet meg meg der. Enn så lenge får jeg prøve å starte et nytt prosjekt slik at jeg får tiden til å gå. 

- Mathilde - 

HVORDAN BLIR SOMMEREN?

 • 25.05.2017 kl. 22:03

Planen for sommeren er å jobbe. Jeg skal jobbe så mye jeg har mulighet til for å tjene penger til høsten. Dette blir det første året jeg vier sommerferien til jobb og det kommer nok til å bli tungt. Jeg elsker å reise og det kribler i meg etter å se nye steder. Nye opplevelser! Jeg har mange steder jeg vil dra, listen er lang, men det må vente. Jeg har fortsatt et lite håp om at det blir en liten reise denne sommeren også, men det er nok bare ønsketenkning. I mellomtiden drømmer jeg meg bort med bilder fra tidligere gode minner. Bildene er fra: Brasil, Japan, Portugal og Italia. ♥ Er du glad i å reise? 

- Mathilde - 

DET ER SOMMER!

 • 24.05.2017 kl. 19:13


For et vær! I dag har jeg virkelig fått kjenne på sommerværet og det har vært fantastisk! Det gjorde det meg ingenting å ha en fridag i dag, for å si det sånn. Jeg har tilbrakt mesteparten av dagen ute i finvære. Det må jo nytes mens det er her, er aldri godt å vite hvor lenge dette kommer til å vare. I flere timer lå jeg i parken. Jeg tok med meg en bok og lå og slappet av i sola. Som regel liker jeg de dagene det er mye som skjer og jeg føler jeg har gjort nytte for meg, men noen slike dager som denne er gull verdt en gang i blant. 

♥ Har det vært sommervær der du bor?

- Mathilde - 

FØRSTE DAG I BARNEHAGE

 • 23.05.2017 kl. 21:14


For en uke siden ble jeg ansatt som barnehagevikar. Den siste uken har jeg bare vandret rundt uten å gjøre noe særlig. Jeg begynte virkelig å kjede meg og ble veldig glad da jeg oppringt i dag tidlig og fikk jobbe i en barnehage. 

I dag ble dermed min første dag i barnehage og jeg må si det gikk veldig bra. Jeg koste meg og det var virkelig deilig å føle at jeg gjorde nytte for meg. Men herlighet, all respekt til dem som jobber 100% i barnehage for dette er en krevende jobb. Da jeg kom hjem og fikk satt meg ned kjente jeg hvor sliten jeg egentlig var. Det blir nok en rolig kveld på meg. 

Bildet dere ser ble tatt rett etter jeg kom hjem. Håret bustete og til alle kanter, skitt i fjeset og veldig slitne øyne. 

- Mathilde - 

13 REASONS WHY

 • 22.05.2017 kl. 21:42


Dette er ikke likt meg. Vanligvis ligger jeg flere år bak resten. Når folk er ferdig med å se serier og har glemt dem, da begynner jeg å se dem. Da slepper jeg at folk avslører hva som skjer når jeg er sen. Men nå! Nå henger jeg litt med i tiden og har den siste uken sett ferdig 13 reasons why, og den anbefales. Historien gikk skikkelig inn på meg. Jeg kan vel ikke si jeg kjenner meg igjen, men jeg vet at det er ungdom som går igjennom mye av det de fremmer i serien. Og spesielt det at det ofte ikke blir oppdaget eller gjort noe med gjør meg skikkelig irritert! Jeg vil ikke røpe noe, men hvis du er glad i drama og spenning ville jeg anbefalt denne. 

- Mathilde - 

DIY - HJEMMELAGET KONVOLUTT

 • 21.05.2017 kl. 19:52Her om dagen trengte jeg en konvolutt, men kunne ikke finne en. Da var det bare å finne frem kreativiteten og litt gavepapir gjorde susen. Jeg brukte et A4 ark som mal og klippet til. Litt mer papir på sidene som jeg brettet og tapet, og vips hadde jeg en fin hjemmelaget konvolutt. Jeg anbefaler dette for deg som vil gi noen en mer personlig gave.  

- Mathilde - 

FORTSATT UVIRKELIG

 • 20.05.2017 kl. 22:08


- Det første bildet som ble tatt av meg på Toneheim - 
 

Mens jeg nå sitter her for meg selv, i den store byen Oslo, forventer jeg å være trist. Trist over at jeg ikke lenger bor i en liten by tett på folk jeg er blitt så glad i. Trist over at dette fantastiske folkehøgskoleåret er over. Men det er jeg ikke. Jeg er bare tom. Det har nå gått nøyaktig en uke siden jeg flyttet fra Hamar til Oslo, og det har ikke gått opp for meg enda. 

Det er fortsatt uvirkelig og nettopp derfor er jeg ikke trist. Når jeg skroller gjennom bildene, alle de bildene, jeg har tatt dette året, kan jeg kjenne tårene presse på, men likevel klarer jeg ikke være trist. Er ikke det litt rart? Vel, jeg vet det kommer. Den dagen vil komme der det virkelig går opp for meg at mange av disse fantastiske menneskene vil jeg nok aldri se igjen. Jeg kan prøve å fortelle meg selv at jeg vil holde kontakten med alle jeg har hatt gleden av å kjenne i år, men det ville være å lyve. Det er like greit først som sist å være ærlig med meg selv og heller være glad for at dette året ble så bra som det ble. 

Takk til alle dere som var med på å gjøre dette året til det beste så langt. Dere vet hvem dere er ♥

- Mathilde - 

HERLIG 17. MAI

 • 17.05.2017 kl. 16:35

Gratulerer med dagen, alle sammen! Håper alle har hatt en super feiring så langt.

Nå har jeg en liten pust i bakken etter å ha sett barnetoget, selv gått i tog og spist god mat. Det har vært en innholdsrik og fin 17. mai så langt. Tenk det! Fra å ikke ane hvordan jeg skulle feire i går til å ha fullt program i dag. Jeg fant meg til og med en Stavanger-venninne å se barnetoget med!

Nå vil jeg gjerne få ønske dere alle en fortsatt fin dag <3

SPENT PÅ MORGENDAGEN

 • 16.05.2017 kl. 21:04

- Et bilde fra fjorårets russefeiring -

Jeg er veldig glad i 17 mai og nå er jeg spent på hvordan jeg vil like årets feiring. Mine egentlige planer om å dra til Sandefjord måtte jeg forandre i dag i og med at hun jeg skulle til var blitt syk. Men jeg har funnet venner og familie å være med her i Oslo, så det ordnet seg. Jeg har aldri feiret i Oslo før og jeg hadde egentlig ikke lyst til det heller, men jeg skal gjøre det beste ut av det. Så lenge det blir bedre vær enn det var i dag skal jeg vel få en fin feiring. 

♥ Er du spent? 

- Mathilde - 

JOBB I BARNEHAGE

 • 15.05.2017 kl. 22:00


Jeg klarte det! I dag har jeg vært på to jobbintervjuer og allerede før 11:00 i dag hadde jeg fått jobb i barnehage. Dette var målet mitt for dagen, og jeg klarte det! 

Jeg skal jobbe sporadisk, så jeg blir en slags barnehagevikar. Hvis en ansatt er syk i en barnehage nær meg vil jeg få en telefon og må bare hive meg rundt. Det blir en helt ny opplevelse, men jeg tror jeg kommer til å lære mye og kose meg masse. 

Hvordan det gikk med det andre intervjuet vet jeg ikke enda, der må jeg vente på beskjed. Men foreløpig er jeg bare veldig fornøyd med dagens innsats og å ha skrevet kontrakt med jobzone. Så for deg som er på utkikk etter jobb vil jeg anbefale å registrere deg der. 

Nå gleder jeg med til å starte den nye tilværelsen min i Oslo!

- Mathilde - 

EVENTYRET ER OVER

 • 13.05.2017 kl. 21:25


I dag var en gråtkvalt dag. Jeg kan ikke tro at folkehøgskoleåret er over allerede. Jeg er ikke klar for dette! Toneheim har vært helt fantstisk for meg og jeg ville virkelig ikke at det skulle ende. Nå sitter jeg i sofaen hjemme hos bestemor og føler meg både tom og trøtt. Det ble ikke mye søvn i natt ettersom vi var oppe til sent for å skrive i hverandres årbøker. Jeg var ikke i seng før halv 4. 

Det kommer nok til å ta en stund før jeg innser at det faktisk er slutt. Jeg har møtt mange fantastiske mennesker dette året og jeg gruer meg skikkelig til ikke å ha dem i nærheten lenger. Mest av alt var det fælt å forlate Harsha. Vi er blitt vant til å bo få meter fra hverandre og nå får jeg ikke se han igjen før langt ut i juni. Det blir en stor overgang for oss, men vi tar utfordringen. 

- Mathilde - 

OVERLYKKELIG OG IRRITERT PÅ SAMME TID

 • 09.05.2017 kl. 20:52


For en hektisk dag gårsdagen var. Ikke fikk jeg spist og ikke fikk jeg slappet noe særlig av. Jeg var så sliten at i dag måtte jeg bare ta en sykedag for å komme meg. Jeg har vært forkjølet siden vi kom hjem fra Budapest, men har ikke fått tid til å være syk før i dag. Og det var noe jeg virkelig trengte for allerede nå føler jeg meg mye bedre. 

Men det var ikke dette jeg skulle snakke om. Grunnen til at i går var så hektisk var fordi jeg var på dagstur inn til Oslo for å dra på et jobbintervju. Jeg følte selv det gikk veldig bra, men trodde ikke jeg kom til å komme videre til neste runde i og med at det var så mange søkere. Men på toget hjem igjen fikk jeg en melding om jeg kunne komme tilbake til 2. gangs intervju allerede neste dag kl. 10. Jeg ble jo så klart kjempeglad, men visste det ikke kom til å gå. Her hadde jeg brukt 500 kr i reisepenger for en dag og hadde jeg bare skulle tatt neste tog tilbake hadde jeg hatt muligheten til å bli igjen i Oslo og dra på intervjuet. Dette kunne jo ikke jeg forutse, så klart, men det var likevel surt, og jeg ble skikkelig irritert på meg selv. 

Jeg var redd jeg ikke skulle få lov til å utsette, at de da bare ville velge en annen, men nå har jeg fått ny tid på mandag. Så alt ordnet seg til slutt. Men dere kan tro jeg var stresset i går. Jeg rådførte meg både med Harsha, mamma og rektor på skolen før jeg klarte å bestemme meg for hva jeg burde gjøre. Nå spørs det bare om jeg kommer videre fra denne runden. Det blir spennende å se. Foreløpig er jeg bare veldig fornøyd med at jeg klarte å komme videre til 2. gangs intervju på mitt første intervju noen sinne! 

- Mathilde - 

HØYDEPUNKTENE FRA BUDAPEST

 • 05.05.2017 kl. 21:48

Jeg hadde en fantastisk studietur til Budapest og vil gjerne dele de beste minnene med dere gjennom noen få av de mange hundre bildene jeg tok. Kameraet var med over alt, som vanlig, og nå har jeg mange gode minner å se tilbake på. Jeg og Harsha er allerede blitt enige om at vi skal tilbake hit en gang i fremtiden og utforske mer. Vi oppholdt oss for det meste på Pest, men vil gjerne få muligheten til å se mer av Buda. 

Processed with VSCO with c1 preset

♥ Har du vært i Budapest?


- Mathilde - 

BUDAPEST BY NIGHT

 • 02.05.2017 kl. 22:20

Budapest er en herlig by som er fin å oppleve både på dagtid og natterstid. Ettersom jeg nå har tilbrakt syv dager her tenkte jeg å skrive et lite innlegg med tips til hva man kan bedrive tiden med i Budapest når dagen går mot kveld. 

Margaret øya - Denne øya er som en stor park og utrolig fin å vandre langs hvis man vil ha en stille kveld. Midt i byen kan det fort være bråkete, og skulle man trenge litt privatliv og mulighet til å snakke sammen i rolige og fine omgivelser er dette stedet. Midt på dagen, i finværet, kan det ofte bli ganske fullt, men utpå kvelden er det fred å få. 

Vandre langs Donau - Ikke alle byer er like koselige å vandre i på natterstid, men å gå langs elva var utrolig fint. Budapest har flere fine broer og bygninger som lyser opp når det blir mørkt ute. Her er det også flere café-er og restauranter man kan nyte utsikten fra. Litt dyrt vel og merke. 

Restauranter - I Norge er jeg sjeldent på restaurant sent på kvelden, men når jeg er ute på reise liker jeg å utnytte dagen skikkelig og ikke spise middag før det er blitt ganske sent, og i denne byen har de nok av gode og billige restauranter å velge imellom. 

Konsert/forestilling - Budapest har et bra kulturliv med gode tilbud på konserter og forestillinger. Jeg var på flere konserter og vurderte også en ballettforestilling, som dessverre ble for dyr. 

Dinner & cruise - Dette var definitivt et av høydepunktene fra turen. For bare litt i underkant av 350 kr per pers bestilte jeg og Harsha oss bord på cruise. Turen tok 1 1/2 time langs elva og var inkludert buffet, champagne og live musikk. Dette var virkelig verdt pengene og var en utrolig fin date. 


- Mathilde - 

Mathilde C. Bjørnseth

Hei! Jeg er ei jente på 20 år fra Stavanger som nå studerer interiørarkitektur i Oslo. På denne bloggen vil du kunne lese om meg og min hverdag samt det som interesserer meg. Altså alt fra mote, sminke, interiør og musikk til samfunnet rundt oss. Kontakt: mbjornseth@outlook.com

Follow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no