hits

DANSEFEST OVER FOR DENNE GANG

 • 31.05.2015 kl. 20:47

Gikk gjennom gamle Stavanger for å komme til konserthuset og tok meg i å smile stort pga. det fine været.

I går skrev jeg om dansefest, og i dag fortsatte festen. Jeg hadde ikke like mye å gjøre i dag, så fikk litt tid til å slappe av. Det var deilig å ikke ha så mye å gjøre, men jeg foretrekker at dansene går i ett fremfor mye fritid. Adrenalinet kommer skikkelig når sminke og klær må av og på i en fei. Jeg koste meg i dag også. Nå er det ett år til neste gang, som også blir siste gang :( Det blir veldig rart ettersom jeg har vært med i mange år nå. 

Litt typisk er det at det både i dag og i går har vært fint vær i og med at jeg bare har vært inne. Da jeg kom ut etter forestillingen var det begynt å regne igjen. Er ikke det typisk? Jeg håper virkelig sommeren kommer nå. Det er juni alt i morgen, men fortsatt kjennes det ikke som sommer. Synes egentlig det har vært høstvær i det siste, og det er jo litt deprimerende. Satser på finvær nå altså. 
Hvordan har din helg vært?


5 Gode grunner til å drive med en sport

 • 31.05.2015 kl. 10:15

Siden det går mye i dansing denne helgen tenkte jeg å legge ut et innlegg med 5 grunnet til å drive med en sport. Jeg har hatt mye glede av dans og de fleste jeg kjenner har en sport de liker godt å drive på med. Likevel er det mange som ikke har funnet en passende sport. Jeg tror alle vil kunne klare å finne en sport de vil trives med om de gir det en sjanse. Her kommer dermed noen grunner til at du bør prøve ut forskjellige sporter slik at du finner "you're true match". 

1. Du får trent på en kjekk måte.

2. Du møter fantastiske mennesker og får venner for livet.

3. Etter å ha øvd en stund kommer mestringsfølelsen.

4. Du får være med på forestillinger/kamper/konkurranser.

5. Du lærer noe nytt du vil få bruk for seinere. Feks. i gym. 
LET'S DANCE

 • 30.05.2015 kl. 21:17
Dette er absolutt en travel helg for meg. Det er nemlig dansefest-helg. Hvert år arrangerer Stavanger kulturskole to danseforestillinger, én på lørdag og én på søndag. Jeg pleier å være med på begge dagene, og det er jeg i år også. I dag danset jeg i tre forskjellige danser, mens i morgen skal jeg bare være med i én. Litt stress ble det da jeg skulle totalskifte kostyme på bare to numre. Det kunne blitt katastrofe da jeg nesten glemte å fjerne den svarte lebestiften før ballettnummeret. Uansett er dansefest alltid en suksess, og jeg storkoste meg. Gleder meg allerede til i morgen. Vi danser i konserthuset, og i år ble det til og med utsolgt!

Fjeset mitt på bilde til høyre, haha. 

Nå sitter jeg hjemme i sofaen fullt sminket (altså utolig mye scenesminke) og har bare tenkt å slappe av resten av kvelden. Den egentlige planen var å dra på en fest, men det ble for lite tid. Det var en lang forestilling, og hadde jeg dratt på fest måtte jeg tatt båten samtidig som forestillingen sluttet. Dermed gikk ikke det. Sikkert egentlig like greit i og med at det er forestilling i morgen også. Jeg trenger søvn og mest av alt trenger beina mine hvile.


En flott gjeng dette her <3

GEOGRAFIEKSKURSJON

 • 29.05.2015 kl. 17:31Ved vanlig studiespesialiserende er geografi et fag man har i første klasse. Vi som går MDD derimot har det andre året. Og derfor var i i dag på geografiekskursjon til Jæren. Det ble litt mer gåing i krevende terreng enn mange hadde regnet med, derfor var det mange som ikke var helt riktig kledd. Jeg er av dem som hadde kledd seg skikkelig, og det angret jeg ikke på ett sekund (selv om jeg så spesielt nydelig ut). Jeg orket ikke å ødelegge klærne mine eller bli gjennomvåt. Været var ikke så aller værst, jeg var forberedt på værre. En del vind var det, men ikke særlig mye regn. Jeg liker å gå på tur og hadde det egentlig veldig kjekt. Musikklassen har også bestemt seg for å dra på tur sammen i begynnelsen av neste skoleår og det kommer sikkert til å bli kjempekoselig. 

En super gjeng <3

 

TUREN GÅR TIL JAPAN

 • 28.05.2015 kl. 16:07

I dag er det nøyaktig én måned til jeg reiser til Japan. Jippi! Jeg er overbevist om at turen kommer til å bli fantastisk og uforglemmelig. Jeg reiser alene, altså ikke helt alene, jeg reiser på språkreise, men jeg kjenner ingen fra før av. Da jeg var mindre likte jeg å dra på sommerleirer uten å kjenne noen, for da måtte jeg bare få meg nye venner, og det har vært en suksess hver gang. Hvis noen lurte, nei jeg kan ikke japansk. Jeg har ei venninne som som har bodd i Japan i flere år og hun forventer visstnok at vi skal kunne ha samtaler på japansk når jeg kommer tilbake, men jeg er ikke så sikker på det, haha. Jeg håper og tror jeg kommer til å lære i alle fall litt på de tre ukene jeg er der nede.  

Mange har spurt meg hvorfor jeg valgte Japan. Og det er jo et godt spørsmål. Jeg har aldri vært stor animefan eller drømt om å reise til Japan i nærmeste fremtid, så hvorfor? Grunnen er egentlig ganske enkel. Når jeg er ferdig på skolen før sommerferien er jeg både ferdig med å lære engelsk og spansk. Derfor ville det ikke hjulpet meg skolemessig å dra til et spansk- eller engelsktalende land. Dessuten ville jeg reise litt langt, til et sted jeg ikke har vært før. Noe eksotisk. Australia var alt for dyrt og noe spansktalende var ikke eksotisk nok. USA var et alternativ, men foreldrene mine er ikke spesielt glad i USA og ville ikke jeg skulle dra dit. Jeg hadde i utgangspunktet ikke tenkt på Japan som en mulighet, men da pappa nevnte det ble jeg interessert. Så det var altså Japan jeg endte opp med. 

Jeg kommer til å prøve å blogge mens jeg er i Japan, så hvis du vil følge reisen min er det bare å følge med på bloggen :)

Nå har jeg sett på mange fine bilder av Japan og gleder meg ikke mindre av den grunn.

Har du vært eller vil du reise til Japan?

Endelig kan jeg puste lettet ut

 • 27.05.2015 kl. 21:09Jeg leverte akkurat inn den siste vurderingen jeg har i år! Jeg føler meg så lettet. Nå kan jeg endelig puste lettet ut. Jeg skal være ærlig å si at dette skoleåret har vært et slit. 2. klasse videregående er kjent for å være strevsomt og tidskrevende, og det skal jeg på ingen måte motsi. Jeg kjenner jeg er skikkelig klar for sommerferie. Nå gjenstår det mange meningsløse timer på skolen der vi forbereder oss på muntlig eksamen som jeg ikke kan komme opp i en gang. Derfor er ikke motivasjonen helt på topp. Hadde nok hjulpet om være hadde vært litt bedre. Slik det er nå føles det ikke som om vi er mindre enn en måned fra sommerferie. 

Vi kommer for det meste til å ha mye tid til overs fremover, men jeg har også fått en jobb, kan du si. Et oppdrag. Jeg og Rebecca, som også synger, er blitt bedt om å synge i en vielse. Dette ser jeg virkelig frem til og gleder meg. Vi skal synge en liten salme, og kanskje også en brudemarsj. Når jeg først snakker om fritimer. Vi har nemlig mye fri på onsdager, og derfor har jeg og Rebecca planlagt et kafebesøk på den nyåpnede Starbucksen neste uke. Forventningene er høye :)

Nå skal jeg bruke resten av kvelden på å slappe av å kose meg litt med serier. Lenge siden jeg hadde tid til dette sist. 

JEG SKJELVER FORTSATT

 • 27.05.2015 kl. 17:39

Hei alle sammen!

Jeg begynner å lure på om jeg har tatt litt hardt i med treningen i det siste. Kroppen min kjennes helt utslitt. Vi så film i spansktimen i dag, og jeg og Simon masserte hverandre som vi alltid gjør i pausen i spansktimene. Etter å ha massert litt begynte beina mine å riste. Det var skikkelig ubehagelig og jeg klarte ikke styre det. Derfor følte jeg ikke helt for å sykle hjem med en gang jeg hadde gått opp de fem etasjene til sykkelen. Istedenfor satt jeg og snakket med de andre som heller ikke orket å ta beina fatt. Det var koselig det, men jeg angret litt da jeg satt på sykkelen på vei hjem og det begynte å pøsregne. Hadde sikkert sluppet regnet om jeg bare hadde dratt med en gang, haha. 

Så da jeg kom hjem var jeg selvfølgelig dyvåt av alt regnet. Jeg vet ikke med dere, men jeg synes ikke det er spesielt behagelig når buksene klistrer seg fast til beina, og er nesten umulige å få av. Men jag klarer da finne noen positive sider med å være søkkvåt. Da er det nemlig veldig deilig å få av seg de våte klærne, ta seg en god og varm dusj, og få på seg tørre behagelige klær. 

Nå må jeg ta fatt på lekseskrivingen, så vi snakkes.


FOR EN DAG!

 • 26.05.2015 kl. 21:30

I dag har jeg virkelig fartet rundt. Jeg syklet til skolen i dag. Kan kjenne på kroppen at det er lenge siden sist jeg syklet. Jeg har nemlig hatt en skade i kneet. Det er ikke helt over enda, men jeg klarer å sykle i alle fall. Skolen vår har to bygg. En i byen og en litt utenfor. Avstanden er ca. 10 min. Da jeg kom frem til skolen fikk jeg vite at undervisningen var flyttet, så da måtte jeg inn til byen og kom såklart ganske mye for seint :/ 

Resten av skoledagen gikk ganske greit, men jeg har pianovurdering i morgen, så planen var å øve hele dagen på piano. Men gjett hvem som ikke hadde fått med seg at audition var i dag. Joda, det var meg. Jeg går jo musikklinje og til neste år setter vi opp musikalen Hair. Det tror jeg blir veldig spennende og jeg gleder meg masse. Men siden audition var i dag kom jeg ikke hjem før halv sju, og dansen begynte åtte. Så altså jeg fikk ikke mye tid på piano. Heldigvis har jeg litt tid på skolen i morgen før vurderingen. Nå er der vel kanskje på tida et jeg kommer i gang med øvingen, haha. Vi snakkes <3

 

KOSELIG GJENNSYN

 • 25.05.2015 kl. 23:20

Da er jeg nettopp kommet hjem fra Maria. Det er en god stund siden jeg så Maria sist, så det var kjekt å møte henne igjen. Hun bor litt utenfor Stavanger, men det tar ikke lang tid med buss. Jeg synes det er veldig interessant å lese bloggen hennes om hvordan det er å bo alene som 17 åring og gå på skole langt fra familie og det miljøet hun vanligvis er vant til. Føler jeg får litt innblikk i hvordan det blir å flytte hjemmefra. 

Vi hadde det veldig koselig. Vi satt og pratet og drakk te mens tv-en stod på i bakgrunnen. Veldig deilig å være et sted der det går an å prate i stillhet. Her hjemme er det nesten alltid noen hjemme, og siden huset vårt er så gammelt er det aldri stille. Selv når ingen andre er hjemme er det ikke helt stille, haha. 

Siden det var fridag i dag trodde jeg at jeg kom til å få tid til så mye, men gjett om jeg tok feil. Jeg har nesten ikke gjort noe produktivt i dag. Hvor ble tiden av? Noen andre som kjenner seg igjen eller? Likevel har det vært deilig med en ekstra fridag. Det kjennes nesten uvirkelig at jeg skal på skolen i morgen, men det skal jeg altså. Det beste med mai-måned er vel egentlig alle fridagene inkludert 17. mai. Jeg merker det begynner å bli mindre å mindre å gjøre på skolen, og nå skal vi endelig få lov til å se litt film i spansken i tillegg!

Nå sitter jeg å spiser det som skulle vært middag, men som heller ble kveldsmat for meg i og med at jeg kom så sent hjem. Kjenner virkelig det er på tide å legge seg og lade opp batteriene. God natt <3

I TRENINGSHUMØR

 • 25.05.2015 kl. 10:03

I dag da jeg våknet kunne jeg kjenne at jeg hadde trent magemuskene. Det er en så deilig følelse synes jeg, en mestringsfølelse. Jeg tok det skikkelig ut i går. Jeg trente til kroppen ristet. Nå som jeg ikke har så mye på skolen lenger skal jeg prøve å få lurt inn, i alle fall litt, styrketrening hver dag. Da jeg skrev gyminnlevering i går ble jeg bare enda mer motivert til trening, spesielt styrke og yoga. Jeg merker at jeg har kommet skikkelig inn i treningshumøret, der jeg føler for å være fysisk aktiv så mye som mulig, og spise sund mat. Jeg håper jeg klarer å holdet på dette humøret så lenge som mulig. 

Synes det er deilig med litt frokostblanding en gang i blant. Før spiste jeg dette hver dag til frokost, men nå har jeg ikke like god tid på morgenen, så da blir det bare brødskive. I denne frokostblandingen har jeg:        havregryn // All-Bran regular // müsli //mandler // linfrø // biola. Den ble veldig god og metter en lang stund. 


Har du trent litt ekstra i det siste?

STUNNING

 • 25.05.2015 kl. 00:02

//anonselenke

Jeg har alltid likt Daniel Wellington klokkene, spesielt de klassiske. De er så stilrene og passer til alle slags plagg. De er rett og slett nydelige! Jeg for min del har ikke råd til en slik klokke for øyeblikket. Jeg sparer nemlig til et nytt kamera. I tillegg vil jeg ikke være helt blakk når sommeren endelig kommer. Likevel må det være lov å drømme. Regner med det ikke bare er meg som har en svakhet for disse klokkene, så for dem som ikke har planer om å kjøpe nytt kamera kan en slik nydelig klokke kjøpes HERAT DET ER MULIG

 • 24.05.2015 kl. 12:19

Jeg er ikke personen til å sove lenge. Jeg pleier som regel å stå opp i åttetiden i helgene slik at jeg får mest ut av dagen, men i dag våknet jeg ikke før halv tolv. Er det mulig. Jeg velger å tro at det var fordi jeg trengte litt søvn. Jeg har lagt meg alt for seint den siste uken fordi det har vært så mye å gjøre. Da jeg våknet i dag var første gang jeg har følt meg utvilt på lenge, og det er deilig. 

Planen videre for dagen er styrketrening og jobbing med gyminnlevering. Magnus kommer også innom så får vi se hva resten av dagen byr på. For øyeblikket sitter jeg og ser på Friends. Jeg bare elsker den serien. Jeg kan ikke få nok :) Ingenting er som en kopp te på "morgenkvisten"

SKOGSTUR I FINVÆRET

 • 23.05.2015 kl. 20:13

Noen andre som også har vært ute i finværet? Jeg og broren min kom nettopp hjem fra en tur til en nærliggende skog. Det var deilig med en liten luftetur, og vi tok såklart mange bilder ;) Nå er planen en skikkelig familiekveld med film og sjokolade. Det ser jeg frem til! 

FEST PÅ FOLKEN

 • 23.05.2015 kl. 11:56

Jeg fortalte dere at jeg skulle på fest i går. Denne festen befant seg på studentasmfunet folken som er et konsertlokale nært sentrum. Det var UiS som  arrangerte, og siden Magnus går første klasse dans på UiS fikk jeg også være med. Jeg var litt redd for ikke å komme inn, i og med at jeg ikke går på UiS og heller ikke er atten, men det ordnet seg. Jeg skrev i et tidligere innlegg at jeg egentlig ikke var så giret på å gå fordi jeg kom til å være den yngste og ikke kjenne spesielt mange. Jeg hadde rett i at jeg var yngst og ikke kjente mange, men jeg hadde det fortsatt veldig kjekt. Det var bare dansere og musikere til stedet, og dem har jeg faktisk noe til felles med. Jeg går musikklinje selv med klassisk sang som hovedinstrument, og danser en god del på fritiden. 

Kvelden inneholdt både underholdning, dans og god stemning. Underholdningen var det jeg likte best av alt. Du vet du får kvalitet på underholdningen fra Uis. Det jeg ble kanskje mest fasinert over var et tromminnslag med tre trommeslagere. De hadde så god kontroll og så god rytme. At det går an å være så samkjørte!  Dette skulle virkelig trommeslagrene på min skole ha sett. I tillegg var en av de som spilte jente. Det er første gang jeg ser ei jente spille trommer, og det synes jeg var skikkelig tøft. Jeg er ikke god når det gjelder rytme selv, så trommeslager kunne jeg aldri blitt, haha.

Det flotte med imd (institutt for musikk og dans) sine fester er at mye av musikken er live. Det lager så god stemning med en gang man kan danse til live musikk i stedenfor en spotifyliste noen har slengt sammen i siste liten der folk bytter sanger hele tiden. Jeg var på en fest da jeg var i Trondheim for noen uker siden. Der befant det seg bare 98-ere og mange var så fulle at de til slutt ikke klarte stå på beina. Disse to festene var så forskjellige og det er enklelt for meg å si at festen i går er den type fest jeg fortrekker. 

Hva gjorde du i går?

Klar for fest

 • 22.05.2015 kl. 18:57

Da er jeg klar for fest.

Ønsker alle en flott kveld videre!

It's raining again

 • 22.05.2015 kl. 17:09

I dag har det regnet stort sett hele dagen her i Stavanger. Første timen vi hadde på skolen var gym, og selfølgelig utegym. Forrige uke sprang vi rundt et vann kaldt Mosavatnet, og i dag sprang de som ikke var der sist. Jeg dro med Maria i klassen bortover og siden hun ikke hadde løpt rundt dette vannet før, og jeg ikke fant de andre i klassen, løpte jeg like gjerne rundt vannet enda en gang med henne. 

Etter at jeg klippet håret mitt kort har jeg måttet stelle mye mer med det enn før. Mitt hår er nokså tykt og bruker dermed lang tid på å tørke. Jeg har derfor fått beskjed av frisøren min at jeg bør føne det etter hver dusj. Jeg pleier også å rette håtet mitt, noe jeg ikke gjorde før jeg klippet meg. I dag glemte jeg både å ta med hårføner og børste til gymen. Jeg hadde med rettetang, men det hjalp egentlig ikke. Derfor ga jeg opp et fint hår i dag. Da jeg kom på skolen igjen spurte bestevenninnen min om jeg i det hele tatt hadde prøvd å ordne håret, for jeg så ikke ut sa hun. Haha. 
Slik blir altså håret uten føner, børste og rettetang ;)

Denne langhelgen har jeg flere planer. Jeg skal på en fest i kveld, med Magnus. Da han fortale at det var en fest UIS arrangere ble jeg litt skeptisk. Jeg kommer mest sannsynlig til å være den yngste! Men han ville ha meg med, så da blir jeg vel med da :) Jeg velger likevel å gå med en positiv innstilling, det er alltid det beste. Sener i helgen skal jeg møte ei venninne jeg ikke har sett på en god stund. Det blir nok superkoselig. I tillegg har jeg en gyminnlevering å skrive og litt pianoøving å få unnavgjort. Jeg har virkelig på følelsen at dette blir en flott helg. 

Fristelser

 • 21.05.2015 kl. 18:02

//reklame

Etter at jeg begyte å blogge har jeg blitt mer interessert i sminke igjen. Jeg bruker ikke sminke til vanlig, men har alltid syntes det har vært veldig kjekt å sminke meg til spesielle anledninger. Jeg kommer nok ikke til å starte med sminke på hverdager med det første, men jeg vil fortsatt oppgradere sminkesakene mine litt. Derfor søkte jeg meg litt rundt på nettet for å få litt inspirasjon. Jeg kom over siden "beautyheaven" og her hadde de et stort utvalg og en oversiktlig netside, akuratt som jeg liker det. De har ikke bare sminke, men også andre sjønnhetsprodukter. Nå har de salg på diverse varer, og jeg skal ikke legge sjul på at det er enkelte ting som frister, som feks. bare minerals matte foundation. Jeg har hørt så mye bra om bare minerals tidligere og har så lyst til å prøve det ut. De har også flere produkter fra denne serien. 

Det jeg liker aller best med "beautyheaven" er at de deler produktene inn etter hvilkeen hudtype du har. Vet du feks. at du har fet hud er det bare å trykke på fet hud, også kommer de produktene som er anbefalt for deg opp! Jo mer jeg blar nedover i salgsproduktene jo mer blir jeg fristet til å kjøpe noe, men jeg holder meg i skinnet, jeg har avtalt med meg selv at jeg skal kjøpe minst mulig før sommerferien, slik at jeg virkelig kan slå meg løs senere. 

Hvis det er noen andre som føler seg fristet kan dere gå direkte til salgsproduktene her

 
Slenger med et passende bilde ;)

Andre nettbutikker med lignende produkter: Parfymeklikk Oriflame Eleven Yves Rocher

 

Dette var jammen på tide!

 • 20.05.2015 kl. 23:43

I min familie pleier vi alltid å ta med oss poser, bærenett, veske eller hva enn det måtte være, når vi går for å handle. En pose er lett å få plass til i lommen, så hvorfor ikke ta med en istedenfor å få nye helt tiden. Det er både miljøvennlig, og du sparer penger på det. Bærenett er også en god løsning. Disse fås kjøpt billig (feks. på søstrene grene), de varer mye lenger enn en vanlig plastpose, og ikke minst er de bedre å bære tungt i.

EU har nå kommet med et krav om at plastposebruken må kuttes med 80%. Dette synes jeg virkelig var på tide! Nordmenn bruker 200 plastposer i året, og globalt blir det brukt opp mot 1000 milliarder i året. Er dette virkelig nødvendig? Regjeringen har gitt opp den planlagte poseavgiften, men nå har altså EU kommet med et krav om at posebruken må reduseres med 80% innen 2025. 

Jeg tror vi trenger å minne oss på at plast ikke kan brytes helt ned som atten avfall. I stedet vil det brytes ned i mindre og mindre biter i tusenvis av år etter at det først ble produsert. Det er på denne måten miljøfarlige stoffer går inn i matkjeden vår og skader miljøet. Verden er stadig mer overfylt av plast. Å kutte ned i posebruken vil ikke løse problemet, men det er en god start som ikke krever mye fra hver enkelt. Gjør en insats du og for å ta vare på miljøet. Si nei takk til poser. 


Må jo altids ha et bilde. Dett er fra tidligere i dag på vei til skolen. 

Er du enig/uenig, la meg få vite det :)

Eksamen over for denne gang

 • 19.05.2015 kl. 19:08

I dag ble jeg ferdig med eksamen, og det føles fantastisk. Det er enda en del stress på skolen, men jo nærmere vi kommer juni jo mindre blir det. Etter at jeg kom hjem har jeg latt meg selv bare slappe av. Det trenkte jeg. Jeg var blitt helt ør i hode av all matten. Nå er jeg igang igjen med skolearbeid og senere i dag er det dans. Jeg var ikke på dans i forrige uke, i og med at jeg var syk, og det skal bli godt med litt tening og fint å se de andre igjen. 

Matte er hverken mitt sterkeste fag eller det fage jeg liker best (henger vel ofte sammen), så da jeg kom hjem syntes jeg at jeg fortjene litt god mat. I det siste har det blitt veldig mye smoothie på meg, og i dag var ingen untak. Jeg lagde meg en veldig enkel i dag bestående av bær, juice og banan. Dette går veldig fort, og det er som regel disse ingrediensene jeg bruker, men i dag kom jeg på at jeg kunne tilsette havregryn. Havregryn er jo sundt, og forandrer ikke smaken, så dete er noe jeg virkelig vil anbefale. Dagen i går

 • 18.05.2015 kl. 22:11

Som sagt mange ganger tidligere er jeg veldig glad i 17. mai. Jeg klarer ikke helt å sette fingeren på hva som er så spesielt bra med denne dagen, men det er noe med det samholdet og det at man kan prate med villt fremmede mennesker uten at det blir rart. Dette er jo skjeldent i Norge. Det er også deilig å for én gang skyld sleppe å tenke på hva man skal ha på, bunaden henger jo klart! Jeg hadde i alle fall en fantastisk 17. mai som gikk over alle forventninger. Jeg var jo forberedt på masse regn, men jeg slapp unnav omtrendt alt regnet som kom i løpet av dagen. Jeg bestemte meg for å gå i barnetoget, og det angrer jeg ikke på. Vi sang oss gjennom toget og storkoste oss. Folketoget ble også en stor suksess. Litt småregn var det i slutten, men det var bare herlig i og med at jeg var så varm av å danse meg gjennom Stavangers gater. 

Etter å ha dusjet etter folketoget og spist middag med familen, tok jeg meg en tur til ei venninne, Siri. Der var det både kjente og ukjente. Jeg går på ballett med Siri og selv om jeg ikke ser henne så ofte utenom denne ene timen i uka har vi blitt gode venner. Det var utrolig hyggelig, og så kjekt å bli invitert. Gratulerer med dagen!

 • 17.05.2015 kl. 14:24

Jeg ønsker alle en fantastisk dag videre. 16. mai

 • 16.05.2015 kl. 23:55

Mai er vel den måneden med flest fester. Å være ungdom 16. mai innebærer ofte å fest, og det var i utgangspunktet min plan også, men da kjæresten min Magnus sende meg melding i dag tidlig og sa han heller ville ha en romantisk aften med meg i steden for å at vi dro på en fest ble jeg egentlig veldig glad. Jeg er ikke en person som pleier å feste hver uke, og siden jeg var på fest forrige helg passet det meg fint med en roligere lørdag denne uken. 

Vi lagde pizza sammen, og spiste med stearinys på bordet. Veldig koselig. Da jeg tok bilder av maten sa Magnus: "folk må jo tro at du kommer hit bare for å spise". Haha. Jeg regner med det ikke er det dere tror. Det passer seg bare så fint å ta bilder av matlaging. Vi hadde det i alle fall både kjekt og koselig, og jeg angret ikke et sekund på at vi valgte dette istedenfor fester. 

På vei hjem var jeg så heldig å komme midt i rushtiden for russer. Jeg var for sliten til å kunne bli lenger, og var redd for å sovne, så jeg måtte bare komme meg hjem i tide. Magnus skriver også en oppgave og leverer han den ikke inn før 12 i natt stryker han, og det vil vi jo ikke ha noe av. Derfor var det best at jeg kom meg hjem. Men altså det var jo samtidig som russen var på vei til byen. Jeg kom i prat med noen jeg kjente, og noen jeg ikke kjente. Alltid like kjekt å snakke med lett berusede mennesker :)


Litt sent ute

 • 16.05.2015 kl. 13:48

De som kjenner meg vet at jeg ofte er litt sent ute. Jeg er ikke altid så god til å beregne tid, og endre ofte opp med å måtte løpe. Selv om jeg ikke et ute i god tid pleier jeg fortsatt som regel å komme tidsnok, jeg får bare litt mosjon på veien ;) Det jeg nå er litt sent ute med er å prøve bunaden. Det gjorde jeg ikke før i dag morges. Jeg var ganske sikker fra før at den kom til å passe, men det er kjekt med en bekreftelse. Bunaden jeg har er arvet og er dermed egentlig litt vel trang, men jeg har kommet meg inn i den tidligere år, og også i år, men jeg merker at jeg ikke kan spise så urolig mye i morgen, haha. 

Etter å ha prøvd bunaden fant jeg ut at en treningsøkt var på tide. Jeg er kommet inn i det sporty hjørne nå, og må utnytte det så godt jeg kan. Igjen er jeg litt sent ute til å få sommerkroppen, men det er ikke grunn til å gi opp. Det er ikke lenge siden jeg var ferdig med treningsøkten min, men jeg kjenner jeg er støl allerede! En skikkelig deilig følelse synes jeg. 

Som sagt tidligere elsker jeg 17. mai. Det dumme er at det er meldt regn. Er ikke det typisk? Jaja, jeg får gjøre det beste utav dagen uansett. Jeg vet enda ikke om jeg skal gå i barnetoget som jeg har gjort alle disse år, eller bare danse meg igjennom folketoget. Kanskje klarer jeg ikke bestemme meg før i morgen. Vi får se. 

Noen andre som gleder seg til i morgen?

Jeg vet folk irriterer seg

 • 15.05.2015 kl. 21:03

Eksamenstiden er i full gang, og for de fleste er tentamener unnagjort. På denne tiden av året er det ofte man hører uttrykket "utvidet tid". Av personlig grunner får enkelte lenger tid å bruke på tentamen og eksamen. Jeg vet at folk irriterer seg over dette. Jeg vet hvor irriterende det kan være å ha behov for mer tid, og se noen andre sitte igjen med lovlig grunn. Hva skal til for å få utvidet tid? Dette er nok litt forskjellig fra skole til skole. Noen kan man forstå hvorfor får sitte lenger. Irritasjonen kommer når man ikke vet. 

Jeg har selv utvidet tid og er nå mye mer forståelsesfull ovenfor andre som har det enn det jeg var før. At jeg har utvidet tid er ganske nytt. Jeg fikk det først til jul. Dermed har jeg hørt flere si: "Hva er det som gjør at han/hun har utvidet tid?", og andre lignende uttalelser. Jeg tror flere vil få en forståelse ovenfor disse om de fortalte hvorfor, og det er det jeg nå har tenkt å gjøre. 

Noen har bedre grunner enn andre. Jeg er nok ikke av dem med best grunn, men jeg vil likevel fortelle min historie. Det hele begynte på denne tiden av året i fjor. Det var da jeg begynte å få små "anfall". Jeg kaller det anfall i og med at jeg enda ikke har klart å finne ut av hva det egentlig er. Å beskrive dette er skikkelig vanskelig, men jeg skal prøve. Det som skjer under et slikt anfall er at jeg begynner å tenke på merkelige ting, det er akkurat som om jeg begynner og drømme, men jeg er lys våken. Alt rundt meg blir blur/utydelig og jeg blir svimmel og ofte også kvalm. Jeg klarer på dette punktet ikke høre hva andre sier til meg eller få med meg hva som skjer rundt meg, og jeg må rett og slett bare sette meg ned. Dette tar max. noen få minutter, og i etterkant har jeg ikke sjans å huske godt nok hva jeg har tenkt på for å kunne fortelle det videre. Dette begynte altså i mai i fjor og det tok litt tid før jeg tok det alvorlig. Det var ubehagelig, men jeg klarte meg jo. Jeg har alltid vært veldig opptatt av prestasjon på skolen og det var først da jeg fikk et anfall under en prøve at jeg forsto at jeg ikke kunne fortsette på denne måten. Jeg tok kontakt med helsesøster som sende meg videre til ppt (pedagogisk-psykologisk tjeneste). Hit gikk jeg flere gangen. Jeg fikk aldri svar på hva det var, men det som hjalp var at jeg fikk hjelp med å forstå hva det kom av og hvordan jeg kunne unngå det. Stress. Det var det vi kom frem til. Jeg stresser utrolig mye med skole. Jeg har vanskelig for å lære, men godtar ikke dårlige karakterer. Det var da vi ble enige om at utvidet tid kunne være løsningen. 

Slik jeg ser det har denne utvidede tiden hjulpet meg mye. Jeg stresser mindre både i forkant av prøvene og på selve prøvene. Utrolig viktig var det for meg å ha det den gangen jeg hadde hatt tre anfall dagen i forkant av spansktentamen. To av disse var i våken tilstand, og en gang mens jeg sov. Jeg var helt utslitt da jeg kom på prøven og det var første gang jeg fikk bruk for min ekstra tid. Det er ikke alltid jeg tar i bruk den ekstra tiden, men det hjelper bare å vite at jeg har den. Jeg kan nå ikke huske sist gang jeg fikk et slikt anfall og er storfornøyd. 

Jeg håper med dette innlegget at flere vil fortelle sine historier, og at folk ikke er så skeptiske når det gjelder utvidet tid. Mange vil ikke snakke om hvorfor de har det, og det bør vi akseptere, men ofte har de en bedre forklaring enn den du klarer å fantasere deg frem til. 

Del gjerne dette innlegget om du vil spre budskapet, eller kommenter om det er noe du lurer på eller er enig/uenig i :)

Outfit 14.05.2015

 • 14.05.2015 kl. 21:34Jakke - ukjent

 Bukse - Levis  

Body- ukjent  

Sko - nike HER

Klokke - CMYK

Tilbake til matten

 • 13.05.2015 kl. 23:27

Tilbake til matten. Ja, det stemmer, jeg kom opp i matte skriftlig i eksamen. Tro det eller ei, men jeg er egentlig veldig fornøyd. Jeg er ikke god i matte, det er ikke det, men jeg har allerede planlagt å ta opp matte etter videregående. Jeg har fortsatt tenkt å jobbe med matte, og kaskje jeg blir så god at jeg slepper å ta opp matte, men jeg tviler. 

Nå sitter jeg og venter på at den fantastiske maten Magnus lager blir ferdig. I dag er kveldsmaten bestående av hamburgere. Ikke værst hæ?

I morgen er planen å dra til hytta med familen min. Der har jeg tenkt og jobbe med matte og gjøre meg klar til diverse prøver. Likevel tror jeg det blir koselig. 

 

Pastell fra Zalando

 • 12.05.2015 kl. 20:21

//reklame
I dag har vært å kikket litt på hva Zalando har å tilby. Jeg synes selv pastellfarger er så nydelige og tenkte jeg skulle vise dere mine favoritter. Når dagene begynner og bli lysere og varmere passer det fint å ta frem de pastellfargede klærne. Er du ikke enig? Zalando har gratis frakt og retur! Da skader det jo ikke å prøve ;)
Vila VIGEMA Jumper peach blush / Vero Moda VMDAGMAR Cape aqua foam / Swing Cocktailkjole grau / Fracomina Cocktailkjole mint cream / mint&berry Cocktailkjole cocoon tint / Laona Cocktailkjole pale mint

DIY - korktavle

 • 12.05.2015 kl. 09:58

Det ble en til sykedag på meg :( Jeg følte meg bere i går, men når jeg våknet i dag kjente jeg at jeg ikke kom til å klare en skoledag fra 08.15-16.00. Jeg skal på skolen de to siste timene for å jobbe med et prosjekt vi skal fremføre i morgen, men var redd jeg ikke kom til å være nok opplagt til dette om jeg var på skolen hele dagen. 

Siden jeg er hjemme tenkte jeg at jeg kunne legge ut et DIY-innlegg. Det jeg viser her lagde jeg for en god stund, men har ikke fått vist det før. Jeg tok disse bildene med mobilen, og derfor er ikke kavliteten veldig god. Beklager. 

Det du trenger er: korktavle, limpistol, stoff, saks, hammer, flatt skrujern

Det første du begynner med er å løsne rammen fra selve korktavla. Noen rrammer sitter harere fast enn andre,

så det er ikke helt sikkert det er nødvendig med både hammer og skrujern. 

Klipp til stoffet slik at det er noen cm. lengre enn korkplata på hver side.

Når du skal begynne å lime er det lurt å lime kantene først. Da bllir resultetet mye finer.

Etterpå limer du alle sidene. Pass på at stoffe blir starmt på forsiden. På forsiden skal det ikke limes. 

Slik blir resultatet. Her har jeg valgt å ikke bruke rammen. 

Her er et ekesempel på en annen korktavle jeg lagde.

Her har jeg malt rammen og festet noen blondebånd som jeg limte på på baksiden. 

Når man bruker et nøytralt stoff som dette har man mange dekormuligheter. 


 

Sykebesøk

 • 11.05.2015 kl. 23:10

Litt utover dagen i dag fikk jeg sykebesøk av Magnus. Alltid like koselig. Han fikk smakt smoothein min og var enig i at den smakte sundt, men også godt. Vi har sett "catch me if you can". Jeg synes den er så fasinerende, så for de som ikke har sette denne anbefaler jeg dere å gjøre det. Magnus hadde ikke sett den, men likte den veldig godt. Nå sitter Magnus i divanen min og jeg i senga og jobber med skolearbeid. Når vi synes det er fortjent har vi tenkt å unne oss litt twist :)

Jeg regner med at jeg drar på skolen i morgen. Jeg føler meg mye bedre nå. Hadde feber tidliger i dag, men tror det er over. 

Smoothie eksperiment

 • 11.05.2015 kl. 13:57

Som tidligere sagt har jeg en tendens til å ikke ta hensyn til at jeg er syk, men det har jeg i dag. Jeg fant ut at det var bedre å være borte fra skolen i dag, og være sikker på at jeg er opplagt til onsdagen når jeg har to vurderinger, og i tillegg får vite om jeg har kommet opp i skriftlig eksamen. Jeg har for det meste sovet og slappet av, men senere må jeg nok gjøre litt skolearbeid. Til frokost lagde jeg meg smoothie. Vi hadde ikke banan, som jeg alltid bruker når jeg lager smoothie, så da måtte jeg eksprimentere litt. Resultatet ble ikke så aller værst. Den smakte ganske sundt, men smaken ble bedre og bedre etter hvert. Den er inspirert av den forrige smootien jeg lagde, men jeg vil heller anbefale den forrige :) 

Noen flere enn meg som er syke?

Trondheim er min medisin

 • 10.05.2015 kl. 12:08

Hei hei! Nå sitter jeg i sengen til min gode venninne Victoria i Triondheim. Jeg har tidligere fortalt at jeg bodde i Trondheim i fire år, og her er jeg stadig vekk på besøk. Hovedgrunnen til at jeg er her nå er fordi vi var bedt i en konfirmasjon til en familievenn av oss. Det er over et halvt år siden jeg så mine trønderske venninnner sist, så nå var det virkelig på tide. Konfirmasjonen i går var flott, og jeg storkoste meg. En hærlig konfirmant var det. Jeg elser å besøke Trondheim. Her føler jeg meg virkelig hjemme. Det er ti år siden vi flyttet herfra nå, så det at vi fortsatt har kontakten med folk er jeg veldig stolt over, og glad for. To av venninne mine, som bor her, har søsken som konfirmerer seg denne helgen, og jeg får dermed ikke møtt dem, men jeg synes fortsatt jeg har fått mye utav reisen. Jeg og min gode venninne Marie tok oss en spasertur i går, der vi fikk snakket om alt som har skjedd dette halvåret. Alltid like koselig!

Jeg skrev tidligere om at jeg begynte å bli syk. Det er ikke over, og jeg er vel egentlig blitt enda sykere, men å være her i Trondheim gjør at jeg ikke tenker så mye over det. Jeg prøver å legge det bak meg og bare ha det kjekt mens jeg er her. Vi reiser tilbake seinere i dag, så en kort tur ble det, men og en fantastisk. 

Den fantastiske kaken på stettfat er det konfirmanten som selv har bakt. Jeg ble helt fasinert!

Hvordan har din helg vært? Har du noen gode venner som bor langt vekke?

Øve til prøve - tips

 • 08.05.2015 kl. 16:52

Nå har jeg ikke blogget de to siste dagene, og det er ikke fordi jeg ikke vil, men fordi jeg ikke har hatt tid. Som det siste blogginnlegget mitt tilsa, så går dagene i ett. I dag ble jeg ferdig med tentamnene for denne gang. Og det er så befriende! Jeg hadde gruet meg skikkelig til den jeg hadde i dag, men det gikk overaskende bra, tror jeg da. Jeg har jo såklart klart å bli syk oppi alt dette. Jeg vet ikke om jeg heller burde ha vært hjemme i dag og prøvd å bli frik, eller i alle fall ikke blitt dårlige av å gå på skolen, men jeg orket ikke tanken på å måtte ta denne tentamenen en annen dag. Jeg er ikke så dårlig heller, men jeg har en veldig tendens til å skjule for meg selv at jeg er syk, også bare bli værre. Ikke en god egenskap...

I går laget jeg meg en stor kopp med "ginger and lemon" te som jeg håpte skulle hjelpe meg på bedringens vei. Det var jo planen å blogge om dette i går, men det hadde jeg ikke krefter til når klokken nærmet seg ett på natta, og jeg hadde øvd til prøven i flere timer, så et forsinket bloginnlegg får dere i dag.  Jeg skal nemlig gi dere et tips til hvordan man kan øve til prøver på en enkel måte. 

For dette trenger du en veldig liten blokk der arkene henger på en ring. Vanskelig å forklare, men de selger dem på Åhléns.  Jeg har i alle fall lenge hatt en slik, men ikke visst hva det var meningen jeg skulle bruke den til, før ei i klassen fortalte meg det. Først da forstod jeg hva jeg i alle disse år har gått glipp av. Jeg prøvde såklart å finne denne lille blokken, men uten hell. Da måtte jeg bare være kreativ :)

Jeg fant denne lille blokken, som fortsatt er mye større enn den burde, men det funket. Også er den jo veldig søt også da. 

På den ene siden av arket skriver du et begrep, eller noe annet du vil beskrive. 

På baksiden av arket skriver du hva begrepet betyr. Da kan du se på den ene siden av arket, og se om du husker hva som står på baksiden. Etterpå kan du gå andre veien. Først lese forklaringen og så finne ut hva det er en forklaring på. Det som er så greit med denne blokken er at den er såpas liten at du kan ta den med deg hvor som helst!

Ha en god helg alle sammen!

Dagene går i ett

 • 05.05.2015 kl. 22:01

Hei godtfolk. Jeg er akkurat kommet hjem fra dansetrening og sitter nå i sofaen og tar meg en liten pause før jeg skal starte på enda mer tentamenslesning. Siste tentamen blir unnavgjort på fredag, og det skal blli så deilig! Jeg har ikke vært hjemme tidligere i dag, og har dermed ikke fått skrevet innlegg tidligere heller. Timeplanen min har vært stappfull i dag. Jeg sluttet ikke på skolen før fire, og da var det rett på dansetrening, hvor vi lærte dansen vi skal danse i folketoget. Jeg er alltid med og danser i folketoget av flere grunner. Du får danse sammen med folk du kjenner og er glad i. Du får mosjon på en dag der man ofte spiser mengder med usunn mat. Du får et heiende publikum, og ser at både de du danser med, og de som ser på har det kjekt. Negative sider må vel være at jeg egentlig ikke har tid. Men da lager vi litt tid. Hver tirsdag går jeg på dansetrening klokken åtte, så jeg brukte heller tiden mellom dansetreningene på å spise middag med mamma og øve til tentamen, enn å gå hjem. 

Den beste opplevelsen denne dagen var vel å få se når Snarky Puppy øvde. Snarky Puppy er i byen, og skal ha konsert i morgen. Jeg får ikke dratt på denne konserten i og med at jeg skal på ballett. Derfor var det veldig kjekt at jeg fikk sett dem i dag. Hvordan klarte jeg å komme meg inn lurer du. Du kan vel si at jeg har kontakter ;) Jeg var der med med min gode venninnne Rebecca og kjæresten hennes som begge går på trinnet mitt. Noen ganger er det kjekt å ha konserthuset som nærmeste nabo. Rebecca mener trommisen snudde seg etter oss to ganger. Dette fikk ikke jeg med meg, men det hadde vært kjekt om det var sant!

Har du hatt en like travel dag som meg?

Kvinnekampen går for langt

 • 04.05.2015 kl. 16:38

Jeg er vel av de få kvinner som mener dette, og tenkte jeg skal fortelle dere hvorfor. Jeg har tidligere ikke vært så opptatt av kvinnekampen, men etter å ha diskutert temaet med kjæresten min en god del ganger, har jeg blitt mer og mer interessert. Spesielt da vi fikk en oppgave ii norsk tentamen som omhandlet dette temaet, fikk jeg virkelig fremmet mine meninger om dette. Vi skulle skrive en retorisk analyse av en tale, og talen jeg valgte var Erna Solbergs tale fra 8. mars i år. Link til talen finner du nederst i innlegget. Jeg har tidligere fått tilbakemelding om at jeg ikke er kritisk nok til tekstene jeg analyserer, og valgte nettopp denne talen av den grunn at da klarte jeg å være kritisk.

Så altså det jeg mener er at kvinnekampen går for langt. Jeg synes det er kjempefint at kvinner og menn i Norge er engasjert når det gjelder likestilling mellom kvinner og menn, men de drar det litt for langt. Er vi ikke likestilte allerede? Kvinner og menn er forskjellige. Er ikke dette relevant i likestillingsdebatten? Ja, jeg ser poenget med at alt ikke er likt, men er det virkelig nødvendig? Å være likestilt trenger ikke bety at alt er likt, men at alle har de samme mulighetene. Og det synes jeg vi har i vårt samfunn.

Vi er kommet utrolig langt når det gjelder likestilling i Norge, lenger enn de fleste. At vi prøver å bli enda mer likestilt er ikke mitt største problem. Mitt problem ligger i måten folk fremstiller saker i forbindelse med likestillingssaken. For å ta talen til Solberg som et eksempel. Hun tar aldri opp det faktum av at menn og kvinner er forskjellige. Dette er viktig info for å kunne forstå hvorfor kvinner og menn ikke blir behandlet likt til en hver tid. Blir det fullt ut likestilling i Norge vil forskjellen på kvinner og menn minke betraktelig. Er det det vi vil? Er ikke mye av kvinnekampen at kvinner skal få lov til å være kvinner uten å bli sett ned på og samtidig få samme rettigheter og være likestilt med menn. Men vi kan ikke få i pose og sekk.

I talen synes jeg ikke Solberg har god nok argumentasjon. Stadig vekk ser hun en sak bare fra én side. Dette kommer spesielt frem når hun tar opp temaet ?hat og vold mot kvinner?. Ja, det forekommer hat og vold mot kvinner, og dette er fælt, men like fælt er det at det forekommer mot menn. Ikke en eneste gang i talen gir hun utrykk for at det på noe som helst vis han skje akkurat det samme med menn. Dette er va jeg misliker mest med kvinnekampen. Ensidig argumentasjon.

Et mer konkret eksempel er når Solberg forteller om Amal Aden som sier hun har fått beskjed om å dempe seg i samfunnsdebatten av hensyn til sin egen sikkerhet. Solberg sier «så lenge kvinner er redde for å bruke sin egen ytringsfrihet av hensyn til sin egen sikkerhet - så har vi ikke likestilling i Norge». Jeg mener også det er fryktelig dumt at hun fikk denne beskjeden, men det virker som Solberg legger helt bak seg at dette skjer menn også, gjerne også i større grad enn kvinner. Jeg mener dette ikke har noe med likestilling å gjøre, men med ytringsfrihet.

Forsørgergenet. Dette er noe både menn og kvinner har, men det utspiller seg forskjellig. Den vanligste tanken hos menn, når de får noen å forsørge, er å skaffe penger. Som regel er dette det første de tenker på. Å finne seg en godt betalt jobb, slik at de kan forsørge resten av familien. Kvinner på sin side føler de må passe på barna når det gjelder for eksempel sikkerhet og sykdom. Forandrer vi på kvinners stilling i samfunnet og passer på at også kvinner får godt betalte jobber som krever høy utdanning, kan dette få følger for barna. I gjennomsnitt får vi barn ganske seint i Norge. Total likestilling kan være med å øke alderen på nybakte foreldre. Dette vil skape problemer seinere når ingen har anledning til å ta vare på gamle og syke, og alle disse trenger støtteordninger.

Som en avslutning vil jeg få si at jeg er glad for at vi har kommet så langt som vi har når det gjelder likestilling, men jeg har ikke noe imot å sette en strek her.

Kilde: Solberg, Erna (08.04.2015) Norge har kommet langt på likestilling, men vi er ikke likestilt [internett]. Tilgjengelig fra: www. https://www.regjeringen.no/nb/aktuelt/kvinnedagen/id2399044/ [Lest 23.03.2015]

Søndagens goder

 • 03.05.2015 kl. 20:51

For meg er søndagens goder at dette er ofte den eneste dagen i uka jeg klarer å slappe av. Derfor er jeg glad i søndagene. Jeg håper dermed ikke det blir flere søndagsåpne butikker, for det betyr for meg mer stress. Klarer ikke på strak arm å forklare hvorfor. Uansett. Dette har vært en flott dag med fint vær. Jeg begynte dagen med styrketrening og yoga. Utrolig deilig. Etter frokost satte jeg meg ut på terassen fullt påkledd med tepper og pulsvanter og leste til en norskprøve jeg skal ha i morgem. Må ha sett veldig dum ut der jeg satt, haha. På vei hjem fra hytta dro vi innom en kinaresturant og spiste middag. På meg ble det nudler med kylling. Alltid en vinner. Nå skal jeg og mamma se litt krim før vi går til køys.

 

Hvordan har din helg vært?

Lørdagens delikatesser

 • 02.05.2015 kl. 22:12

Enda en flott dag er snart omme. Her har vi hatt nydelig vær, litt kaldt til tider, men når vinden løyet var det nokså varmt. Vi startet dagen med frokost på terrassen. Senere tok vi turen til Egersund, som ikke er så lagt herifra. Der fikk vi handlet litt nødvendigheter samt litt annet kjekt. Vi kjøpte bla. maling, som jeg kommer til å vise senere hva jeg har tennkt å bruke på. Vi tok oss også tid til et kafébesøk. 
Her er noe av det jeg kjøpte i dag. De var på halv pris på interiørbutikken feel. Her tenkt på å kjøpe slike lenge, og ble så glad da jeg så dem. 
Til middag i dag ble det grillede burgere. Det ble utrolig godt, spesielt siden vi hadde hjemmelagde burgerbrød. Dette var det Magnus, broren min som stod for, og han har vært så snill og latt meg dele oppsriften med dere! 
Dette trenger du: 
200g rugmel
200g speltmel
100g hvetemel
2 dl vann
2 dl naturell kulturmelk
litt olivenolje
1/2 ts salt
1 ts honning
50g havregryn
25g gjær
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 250 grader. Bland  sammen honning, smuldret gjær og 1 dl lunket vann i den bolle. Bland sammen alt det tørre i en annen bolle. Når dette er gjort blander du sammen innholdet fra begge bollene + resten av ingrediensene. Pass på å blande godt. Kna deigen og la den heve. Kna den på nytt etter hevingen, form den til 8 burgerbrød og la dem etterheve på stekeplate med bakepapir, før de settes inn i ovnen i ett kvarter. 

Hyttekos

 • 01.05.2015 kl. 22:05

God fredags kveld. Håper alle har hatt en herlig fridag. Det har i alle fall jeg. Vi kom frem til hytta i to-tida i dag, og siden det har vi gjort mye kjekt. Jeg har blant annet yogelert som jeg liker å kalle det, altså hodt på med yoga. Det har vært veldig kjekt og jeg kommer nok til å fortsette å drive på med yoga. Følte meg veldig fresh etterpå. Vi har også spilt monopol og tatt turen til butikken som en gå-tur gjennom skogen. Jeg har nettopp laget pannekakerøre, så nå venter nok resten av familien på at jeg begynner med steikinga. 

Hva var det jeg skulle gjøre nå igjenn? Åja, det var det, haha!


Hvordan har din dag vært?

100 kjoler for 100 kr

 • 01.05.2015 kl. 12:31

Kjole 1 her Kjole 2 her Kjole 3 her Kjole 4 her

Nå har Nelly 100 kjoler for 100 kroner. På bildet kan dere se mine fire favoritter. 

Hvilke er dine favoritter?

Mathilde C. Bjørnseth

Hei! Jeg er ei jente på 20 år fra Stavanger som nå studerer interiørarkitektur i Oslo. På denne bloggen vil du kunne lese om meg og min hverdag samt det som interesserer meg. Altså alt fra mote, sminke, interiør og musikk til samfunnet rundt oss. Kontakt: mbjornseth@outlook.com

Follow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no