hits

DEN YNGSTE PÅ OPERAPUB

 • 31.03.2016 kl. 16:47

Dette blir veldig spennende. Vanligvis er jeg vant til å ha publikum litt på avstand når jeg synger, men i dag skal jeg stå inne på en kafé og synge. En intimkonsert. Jeg garanterer at stressnivået kommer til å øke utover dagen. I tillegg kommer jeg nok til å være den yngste som skal opptre. Egentlig pleier sangerne å gå på UiS eller tidligere være elever, så kanskje er jeg til og med den yngste som noen gang har vært med. 

Jeg tror i alle fall det blir lærerikt og spennende og håper på en god opplevelse. Det er ikke ofte jeg får muligheten til å synge på operapub, så jeg skal prøve å nye det. Jeg liker jo å opptre, så jeg satser på at det blir en hyggelig opplevelse. 

Så hvis noen har lyst å komme til bøker og børst i kveld klokken halv ni og høre meg synge er dere hjertelig velkommen. Inngang er gratis ♥


♥ Har du vært på intimkonsert før? 

- Mathilde - 

SNIKTITT - PHOTOSHOOT

 • 30.03.2016 kl. 20:07

Med fire vurderinger på en uke bestående av fire dager har jeg en del og gjør, men jeg tar meg den frihet av å oppdatere dere kort. 

Om ikke lenge, faktisk bare tre uker (hjelp!), skal jeg og fire andre arrangere konsert. Etter øvingen i dag er jeg sikker på at det blir en bra konsert og jeg oppfordrer så mange som mulig til å komme. Vi ska ta for oss kjente sanger fra 1900-tallet som vi har arrangert til vårt ensemble. Jeg og resten av gjengen er kjempegira. 

For en stund tilbake var vi på en aldri så liten photoshoot for å ta bilder til plakaten. I dag fikk vi printet ut flyers, så i den anledning vil jeg gjerne få vise dere noen av bildene vi har tatt.
♥ Hva synes dere om bildene?

- Mathilde - 

HJEMMELAGET SUNDT PÅLEGG - OPPSKRIFT

 • 29.03.2016 kl. 18:23

For noen dager siden skrev jeg et innlegg hvor jeg fortalte om den fantastiske frokosten jeg hadde, med tapenade på hjemmlaget brød og smoothie bowl. Jeg lovet dere oppskriftene, og her kommer den første. 

Det er sikkert ikke alle som vet hva tapenade er, ikke rart for det er nok ikke et vanlig pålegg hos de fleste. Man kan vel også kalle det for olivenpaté, men det ordet tror jeg skremmer mange. De aller fleste jeg kjenner liker ikke oliven, noe som er helt uforståelig for meg som har elsket det siden jeg fikk tenner. En annen grunn til at folk ikke har hørt om dette pålegget er at det er rådyrt å få kjøpt, men så klart ikke om man lager det selv ♥ Derfor vil jeg gjerne få dele denne utrolig enkle oppskriften med dere. 


Du trenger to ingredienser: Oliven og hvitløk. Har du ett glass oliven tilsvarer dette ett fedd hvitløk. 

Disse to ingrediensene knuser du sammen med en stavmikser, og voila, du har tapenade. Et sundt, godt og enkelt laget pålegg. 

Selv synes jeg tapenade smaker litt anderledes enn bare oliven, og ikke bare pga. hvitløken. Derfor vil jeg anbefale folk å prøve selv om de ikke en fan av oliven. Det er jo også mulig å eksperimentere med andre krydder, olivenolje osv. for å få den smaken man ønsker, eller eventuelt prøve å få vekk smaken av oliven. 

♥ Har du prøvd tapenade før?

 

- Mathilde - 

Follow

DENNE UKENS...

 • 28.03.2016 kl. 20:29

Craving - At det har vært så billig med appelsiner i det siste har gjort at jeg har spist en hel del av dem. Spesielt på denne tiden av året er appelsner så utrolig godt! 

Opptur - Da jeg fikk oppklart at jeg kommer meg til Trondheim denne sommerferien også. For meg er det viktigere å komme meg til vennene mine i Trondheim enn til syden. Nedtur - Å få et brannsårlignende gnagsår på innsiden av foten på skitur. Skjønner ikke egentlig hvordan jeg klarte det. 

Beste serie - Det er jo påskeferie pg ingenting passer bedre i påsken enn krim! Jeg har ikke telling på hvor mange episoder med krim jeg har sett, men pappa er litt oppgitt for å si det sånn, haha. Den beste jeg har sett mo nok være "Unge inspektør Morse" som har gått på NRK de siste dagene. Album - Da vi kjørte hjem fra fjellet hørte vi The Beatles 1, en cd bestående av de mest kjente Beatles-sangene. Det var stemning det! 

Innkjøp - Alle nye innkjøp denne uken har vært skirelatert, men likevel er jeg superfornøyd med min nye ulltrøye. Kommer nok til å bruke den en del. 

Mest leste innlegg - Denne uken var det innlegget "på skitur er jeg" som falt best i smak hos leserne. Et innlegg hvor jeg forteller hvordan jeg er på skitur. Hvilke kategorier jeg faller innenfor. Synes selv det var veldig kjekt å skrive dette innlegget, så det var kjekt at folk likte det. 

♥ Hvordan har din ferieuke vært?

- Mathilde - 

LAST DAY OF FREEDOM

 • 28.03.2016 kl. 13:44

Siste fridagen er godt i gang og kjenner jeg begynner å stresse litt. Når denne ferien er over er det ikke flere ferier før somerferien. Altså er dette den siste ferien jeg har på videregående skole. Selv synes jeg dette er ganske sykt å tenke på. Jeg har gått på skole i snart 13 år og om bare 86 dager skal jeg inn i en ny epoke av livet. Jeg skal flytte hjemmefra og begynne på folkehøyskole. Det har nok ikke helt gått opp for meg enda. 

Men nå skal jeg heller fokusere på denne siste fridagen og få det beste utav den. For øyebligget er rommet mitt bombadert av sysaker. Jeg har nemlig begynt å designe russebuksen. Veldig spennende og veldig tidskrevende. Mye av dagen kommer nok til å gå med til dette, men det er jo ganske kjekt og da. 

Slenger med noen bilder fra påskeferien som dere ikke har fått sett enda. ♥ Hvordan skal du tilbringe den siste fridagen? 

- Mathilde -

DET ER LOV Å SKEIE UT!

 • 27.03.2016 kl. 11:05


Da var vi kommet til 1. påskedag allrede. Utrolig hvor fort tiden går når man har fri i forhold til en vanlig uke. Jeg er i alle fall veldig fornøyd med påsken så langt. Jeg har klart å slappe av og kost meg. I tillegg har jeg også klart å spise mindre smågodt enn jeg hadde sett for meg og trent mer, så det er jeg veldig fornøyd med. Likevel måtte jeg skeie litt ut i går, på selveste påskeaften. Da ble det både sjokkoladefondant og påskeegg. Man blir da aldri for gammel for påskeegg! 

♥ Ble det påskeegg på deg denne påsken?

- Mathilde - 

PÅ SKITUR ER JEG...

 • 26.03.2016 kl. 18:34

Jeg har sett mange som skriver et innlegg med overskrift "på fest er jeg". I forbindelse med at det er påske, og selveste påskeaften vi jeg fortelle dere litt om hvordan jeg er på skitur. Dessuten forbinder jeg påske med ski og ski med påske ettersom jeg vansligvis bare går på ski i påska, og synes dermed innlegget passet godt i dag.

På skitur er jeg...

Den som ploger i så og si alle bakker

Det skal ikke mye fart til før jeg føler alt går alt for fort, og dermed er jeg blitt sylskarp på ploging, haha.

Den som aldri faller

Altså man skal aldri si aldri, men jeg faller veldig sjeldent. Grunnen til dette er nok først og fremst at jeg ploger så mye. Da har jeg stort sett kontroll og god ballanse.

Den som får kroppsplager

Jeg går sjeldent en hel skitur uten vonder, enten det er i kneet, hodet, ryggen, skulderen eller gnagsår. Mye av dette kommer nok av at jeg anstrenger meg mye. Kanksje har jeg det ikke noe værren enn andre, men jeg er i alle fall flink til å si ifra...

Den som vet hvordan å holde seg varm

Heller for varm enn for kald. Det er mitt ordtak som jeg går for året rundt. Jeg har ikke hatt problemer med å være for kald på skitur siden jeg var gamel nok til å bestemme slev hva jeg skulle bruke av klær.

Den som får konkurranseinstingt

Mitt konkurranseinstingt varierer veldig. I ballspill er det ikkeeksisterende, men når jeg går på skitur derimot. Jeg får alltid veldig lyst til å gå raskere enn broren min, men også andre familier.

♥ Hvordan er du på ski?

- Mathilde -

SKUTUR NO. 1

 • 26.03.2016 kl. 08:36

Jeg må si meg fornøyd med årets første skitur. Været var vel ikke noe å skryte av, men jeg synes vi klarte å få til en fin tur uansett. Det som er så fint med dette hotellet er at skimulighetene er rett utenfor døren. Man trenger ikke kjøre for å ta seg en tur, sammtidig som det er mange andre muligheter et lite stykke unna.

Nå har jeg prøvd å få ut dette bligginnlegget i over et døgn uten hell. Å laste opp bilder ble desverre mye vanskeligere enn det jeg hadde håpet på. I et siste forsøk på å få lagt det ut blogger jeg nå fra mobilen. Ser ut som det er noe jeg må fortsette med heretter. Heldigvis gjør mobilappen det ganske enkelt.

FJELLET VENTER

 • 24.03.2016 kl. 10:11

I Stavanger er det veldig mange som har hytte på fjellet. Selv har vi hytte, men ikke på fjellet. Derfor skal vi denne påsken ta oss inn på høyfjellshotell. Vi er snart på vei ut dørene, så dette blir siste oppdatering før vi reiser. Men hotellet skal ha wifi, så jeg skal nok klare å blogge fra fjeller også. 

Jeg kjenner at det jeg gleder meg mest til er å få tatt bilder. Jeg har vel kommet frem til at de beste bildene blir tatt i påsken når vi er ute i snødekte landskap. Under kan dere se noen av bildene jeg tok i fjor. 
♥ Skal du/har du vært på fjellet denne påsken? 

- Mathilde - 

DETTE TRODDE JEG IKKE KOM TIL Å SKJE

 • 23.03.2016 kl. 18:18

I dag har jeg tatt opp tråden med noe jeg ikke har gjort på lenge! Det vekker gode minner og jeg har storkost meg, men som tiden har flydd forbi. Jeg har ikke helt kontrollen, men jeg har i alle fall sittet her i flree timer! Nei huff, sims kan vikrelig få tiden til å fly. 

I dag tok jeg frem interiørarkitekten i meg og fikset på dette allerede lagde huset. Jeg synes egentlih huset var litt stort, så det var vanskelig å vite hva jeg skulle fylle det med, men i virkeligheten hadde jeg nok ikke hatt problemer med et stort hus, så jeg tok frem øsnketenknig min go fik ordet meg flygel, peiskrok, spisskammer og mye mer. 


Her kan dere se noen få av de mange spillene jeg har. Når jeg nå tenker tilbake lurer jeg på hvor mye penger jeg brukte på disse spillene, haha. Jaja, jeg hadde det da i alle fall gøy med dem, og jeg har hatt det gøy nå igjen! 

♥ Har du kjenskap til sism? 

- Mathilde - 

NÅ ER JEG KLAR FOR PÅSKEN

 • 23.03.2016 kl. 13:34

I morgen reiser jeg med familien på fjellet, og derfor var det noen småting som måtte ordnes. Da jeg våknet i morges var pappa i full gang med å finne ut om det var noe vi absolutt måtte ha til fjellet.Noe nød var det ikke, men for min del kunne jeg trenge en ulltrøye og en skibukse. 

Jeg har lenge hatt lyst på en av ulltrøyene fra Kari Traa, mønsteret er så fint. Og nå de var på salg! Heldig som jeg var hadde de den jeg liker best i riktig størrelse, og da var det jo ikke vits å nøle. Kjekt å hå at plagg som både er fint og praktisk! 

Bukse fikk vi også tak i. Siden jeg går på ski kanksje en gang i året gikk vi for en bukse som ikke er for tykk og dermed også kan brukes il vanlig turgåing. Dessuten driver vi bare meg langrenn og da er det ikke nødvendig med tykke bukser. 

Håper alle får en finfin påske! 

♥ Hva synes du om ulltrøyene fra Kari Traa? 

- Mathilde - 

Follow

SMOOTHIE BOWL & TAPENADE

 • 22.03.2016 kl. 12:43


I dag startet jeg dag med hjemmelaget pålegg - tapenade, smoothie bowl og tv-serier. Jeg bare elsker at jeg har fri! Jeg vet med meg selv at en sund frokost som denne er en god start på dagen. Senere vil jeg også legge ut oppskriftene, kanksje også på det hjemmelagde brøet?

 Det var meningen å oppdatere dere for en stund siden, men mac-en min bestemte seg for at den trengte en oppdatering, og sånt tar alltid lenger tid enn man håper på. Også er det ingenting man kan gjør for at det skal gå fortere! Utolmodig, haha. 

Nå er jeg snart på vei ut døren for å møte ei venninne i byen. Vi skal kjøpe maling som vi skal bruke på russebuksene. Det skal bli både kjekt og litt nervepirrende å male på dem. Jeg blir alltid så usikker og nervøs når det gjelder slike ting. Men jeg tro det blir en kjek prosess. 

♥ Har du prøvd smoothie bowl og tapenade?

- Mathilde - 

 

MITT NYE SKATOLL FØR OG ETTER

 • 21.03.2016 kl. 17:39Tidligere i dag viste jeg dere resultatet av oppusningsprosjektet mitt. Når jeg ser hvordan et oppusningspresjekt er blitt liker jeg også å se hvordan det var før det ble pusset opp, så nå får dere bilder av prossessen. Det første bildet viser hvordan skatolle var før jeg gjorde ingrep på det. Jeg hadde allerede byttet ut knotten, men ikke begynt med nedslipningen som dere kan se jeg gjør på et annet bilde. 

Det er egentlig litt falut. Flaut at jeg har brukt så lang tid på å ferdistille dette skatollet. Ja, og for de som ikke vet hva et skatoll er kan dere se det på bildene over. Det er en blanding av et skrivebord og en komode. Veldig praktisk, og nå er den også blitt veldig fin. Men jeg har altså brukt evigheter på å male den. Det brude ikke ta så lang tid, men da jeg begynte å male var det utrolig kaldt å stå i kjelleren og det gjorde at jeg mistet helt lysten på å male. Etterhvert fikk jeg flyttet opp til loftet, og da gikk det mye fortere med en gang. 

Nå er jeg veldig fornøyd og stolt over å ha klart det på egenthånd. Selv synes jeg det ser mye finere ut nå enn det det gjorde, men så har jeg heller aldri vært fan av den brunfargen. 

Vil dere se mer bilder av det ferdige skatollet kan dere se det forrige innlegget HER

♥ Hva synes du om oppusningsprosjekter? 

- Mathilde - 

Follow

MY NEW BLOGSPOT

 • 21.03.2016 kl. 13:45
Nå er endelig den nye bloggplassen min klar! Skatollet har jeg hatt lenge, men tidligere har det vært brunt og sett veldig slitt ut. Nå har det fått nytt liv og jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Fargen ble nøyaktig som jeg hadde håpet på. Jeg har en svakhet for duse pasellfarger og jeg synes den grønne fargen virkelig gjorde seg på rommet mitt. 

Jeg elsker å fornye gamle møbler og tenker alltid på hvordan et møbel eller en pyntegjenstand kan bli med en annen farge, nye håndtak også videre. Jeg visste da jeg fikk dette skatollet at det kom til å bli utmerket når jeg skiftet ut knotten og malte det om. Selv pusset jeg opp rommet mitt så og si på egenhånd i en alder av 16 og jeg er fortsatt utrolig fornøyd med resultatet. 

♥ Hva synes du om skatollet mitt?

- Mathilde - 

Follow

VÅRIDYLL + DIN PERFEKTE REISE

 • 20.03.2016 kl. 21:19

//samarbeid med rabble

Sommer er nok den årstiden jeg liker aller best, men våren kommer ikke langt unna. Solen har lenge vært etterlengtet og man er blitt lei av å gå med flere lag klær. Men så, når våren kommer, er det akkurat som alt blir så mye bedre. Solfylte dager letter på humøret og vårgarderoben har mange flere muligheter enn vintergarderoben. 

For meg er våren en overgang til noe bedre. En overgang til sommeren. Derfor setter jeg, om mulig, enda mer pris på våren enn sommeren. Når man har kommet til sommer tar man finværet og varmen for gitt og legger ikke leger merke til alle de flotte blomstene. Mens når det er vår kjenner jeg hvor glad jeg blir av at dagene er lengere og hvor takknemlig jeg er når solen velger å titte frem. Når det er vår er jeg alltid mer oppmerksom på livstegnegen i naturen, de såkladte vårtegnene. 

Nå som vi er kommet til våren kan jeg endelig se enden på dette skoleåret. Jeg teller ned dagene til sommerferien og senest i går hadde vi en gjennomgang av hva vi skal gjøre i sommerferien og når det passer å reise. Noen har gjerne hele sommerferien planlagt allerede mens andre mangler noen flyreiser og hotellbestillinger. Via rabble.no kan du få rabatter på flere ledd i feriebestillingen. Du kan finne gode tilbud på f.eks. hotels.com, expedia og travelbird.

Selv er jeg innom hotels.com ofte for å sjekke gode tilbud og ingenting er vel bedre enn å kunne få rabattkoder fra rabble i tillegg. 

Hos rabble kan du få 10% avslag på hotellbestillinger fra expedia.

Og du kan få hele 40% avslag om du bestillier pakkereiser fra travelbird. 


Bildene er hentet fra Travelbird
 

Jeg har også en god nyhet til mine danske lesere. Nå finnes nemlig rabble.dk

♥ Har du planene for sommeren klar?

- Mathilde - 

STARTING THE DAY PP

 • 20.03.2016 kl. 13:15
For meg som går musikklinje synes jeg denne overskriften var litt fiffig. Det jeg egentlig mente da jeg kom på overskrift var at jeg startet dagen med pizza og pannekaker, men på musikkspråket betyr pp stille/liten syrkegrad, og det stemmer jo også. Jeg startet nemlig denne søndagen sent med god restemat og serier. Ikke en verts start på dagen det. 

Videre har jeg tenkt å desverre gjøre litt skolearbeid, men for det meste slappe av, se på serier og spille litt brettspill. Er sjeldent jeg spiller brettspill, men jeg føler det passer nå i påsken. 

♥ Hvordan ser din dag ut? 

FRENCH BRAIDS

 • 19.03.2016 kl. 20:14


Som kanskje noen har forstått har eg blitt helt hektet på fletter i det siste. Det er så dekorativt samtidig som det er veldig praktisk. Jeg synes fortsatt det er vanskelig å flette på meg selv, så i dag fikk jeg mamma til å gjøre det, og jeg ble veldig fornøyd med resultetet. I gjengjeld krøllet jeg hnnes hår. Jeg synes det er så kjekt å eksperimentere med forskjellige hårfrisyrer, så i dag prøvde jeg en helt ny "krøllevri", om jeg kan kallde det det. 

***

♥ Synes du det er gøy å ekperimentere med hårfrisyrer? 

♥ Hva synes du om french braids?

- Mathilde - 

DU VET PÅSKEN ER NÆR NÅR...

 • 19.03.2016 kl. 12:52

 1. Å finne den rett mengden klær blir helt umulig fordi morgenen er kald og ettermiddagen er varm. 
 2. Solbriller og paraks blir en normal kombinasjon. 

3. Hvor enn man snur seg er det pyntet med gult. 

4.  Det blir priskrig på billig godteri. 

5. Hva man skal gjøre i ferien blir et sentralt tema i samtalen. 

6. Det hoper seg opp med gjøremål på skolen.

I det siste har jeg merket mange tegn på at påsken er rundt hjørnet. For meg og mange andre elever er påskeferien allerede i gang, men selve påsken har ikke startet enda. Jeg kjenner det skal bli veldig deilig med litt ferie. Kankje jeg endelig får slappet litt av? 

♥ Kjente du igjen noen av tegnene på påske?

- Mathilde - 

SNIKTITT - RUSSEKLÆR

 • 18.03.2016 kl. 19:46

I dag kom endelig russeklærne. Det var virkelig på tide! Jeg skal snart på konsert, så dette blir et kjapt innlegg, men kommer til å oppdatere mer om russeklærne senere. Her får dere en liten sniktitt. 

♥ Skal du være russ i år?

- Mathilde - 

LIEBSTER AWARD

 • 17.03.2016 kl. 18:45


 

Da har også jeg vært så heldig å bli nominert til Liebster award. Jeg hadde ikke hørt om dette før, men etter å ha lest meg litt opp har jeg forstått hvilken god idé det er. En veldig fin måte å fremme andres blogger. Jeg ble nominert for litt siden av den flotte bloggeren Rebecca.  Selv leser jeg bloggen hennes ofte og ble veldig glad da hun nominerte meg. Tusen takk ♥ 

Her er reglene:

1. Nevn bloggeren som tagget deg og takk den for nominasjonen.
2. Svar på de 11 spørsmål som du blir stilt.
3. Nominer 11 nye bloggere og tag dem.
4. Gi de 11 spørsmål som de kan svare på.
5. Gjør de du har nominert oppmerksom på nominasjonen

Komedie eller skrekkfilm?

Garantert komedie. Helst romantisk komedie (ja jeg er en av dem). 

Hvem ringer du til i et krisetilfelle?

Mest sannsynlig mamma, men kan også være en god venn. Spørs litt hva krisen gjelder. 

Hvis du kunne velge et sted du ville dratt til i hele verden og vært en måned?

Da måtte jeg nok valgt Australia. Har villlet dratt dit så lenge jeg kan huske. 

Hva provoserer deg?

Alt for mye... Men jeg blir i alle fall provosert av folk som ikke tar hensyn til miljøet.

Hvem står deg nærmest?

Kjernefamilien og min gode venninne Rebecca. 

Hva hadde gjort deg lykkelig akkurat nå?

Å dra til Trondheim. Blir alltid glad av å være der. 

Hvis du kunne reist og hjulpet dyr eller mennesker i nød, hadde du gjort det?

Absolutt! Gjerne nå med en gang. 

Hvilke 5 ting ville du pakket i kofferten om du fikk beskjed om å reise i dag, men ikke visste hvor?

Pass, lommebok, Mobil, Kamera og diverse ladere.

Nettbrett eller pc?

Må nok bli mac. 

Hva er ditt beste ferieminne?

Har mange, men hvis jeg må velge ett må det være reisen vi tok til Chile for å besøke familie for noen år siden. 

Blogg eller instagram?For ett år siden ville jeg svart instagram, men etter at jeg begynte å blogge selv har jeg fått opp øynene for de flotte bloggene der ute. 


De jeg nominerer videre er:

http://leahisabellv.blogg.no

http://mariajansen.blogg.no

http://angelanygard.blogg.no​

http://linntheresedagsland.blogg.no​

http://tinarj.blogg.no

http://hannehm.blogg.no​

http://spisogspar.blogg.no

http://krist.in

http://veronicacr.blogg.no

http://idarossland.blogg.no​

http://maritpaulsen.blogg.no​

Siden jeg hadde muligheten til å velge blant mange spørsmål vil jeg gjerne at dere svarer på de samme spørsmålene som jeg har. Synes de var interresante :) 

 

- Mathilde - 

JEG TRENGTE DET

 • 17.03.2016 kl. 14:30

I dag kom jeg meg aldri på skolen. Da jeg kom hjem etter jobb i går var jeg helt utslitt og orket så vidt å flytte meg fra stolen jeg deiset ned på da jeg kom hjem, til sofaen, og sofaen er jo en hel del mer konfortabel. 

Jeg er ikke helt frisk, men ikke veldig syk heller, jeg er mer utslitt, og det er derfor jeg er hjemme i dag. Jeg vet at jeg ikke går glipp av mye på skolen i dag, men at jeg virkelig trengs i morgen. Da øver vi nemlig til konsert. Mer om konserten vil jeg fortelle dere når facebookeventen er oppe og går. 


Nå merker jeg egentlig veldig godt at dette var et lurt valg. Det jeg trengte var å sove ut og nå føler jeg meg mye bedre. Dessuten kan jeg like gjerne gjøre skolearbeidet hjemmefra i dag. I omtrent alle fagene jobber vi med innleveringer eller fremføringer og jeg regner med jeg har fått gjort like mye skolearbeid som de som er på skolen. Men å få sove og ha det stille rundt meg har virkelig hjulpet så nå kjenner jeg meg klar for morgendagens øvelser. 

Ofte når jeg er hjemme får jeg dårlig samvittighet, fordi jeg gjerne ikke føler meg så ille utover dagen, men i dag har jeg ikke tenkt å få drålig samvittighet. Jeg trengte dette, det er bra for meg og jeg har vært like effektiv som jeg ellers ville vært. Hadde jeg vært på skolen hadde jeg garantert vært utslitt i morgen også. 

♥ Har du følt det på samme måte før?

- Mathilde - 

 

ET TOMT ARK

 • 16.03.2016 kl. 21:27

Nå har jeg brukt lang tid på å skrive et innlegg, men jeg har vel innsett at det kommer til å ta en stud før dette innlegget blir ferdigstilt. Jeg har flere ideer til blogginnlegg, men alle krever planlegging og mye tid. Nå er jo klokken blitt over ni alerede og jeg har enda ikke klart å ferdigstille et eneste innlegg. Jeg trenger virkelig ideer til innlegg som tar kortere tid altså, haha. 

I tillegg prøver jeg å gjøre to ting på en gang. Se på bloggerne og blogge selv. Som dere sikkert forstår går ikke det så veldig bra. Multitasking altså. Jeg har ikke sjans. 

♥ Har du hatt samme problemet? 

♥ Er du god på multitasking? 

- Mathilde - 
 

LIVET PÅ BJERGSTED

 • 15.03.2016 kl. 21:32

...kan være mye forskjellig. Skolen jeg går på, Bjergsted, er en musikk, dans, drama skole og her er det fullt kjør. Som alle andre skoler har vi lange og travle dager, men vi har flere fag og enda lengere skoledager. I tilleg legger vi opp til konserter og forestillinger og da går stort sett hele ettermiddagen til dette. 

Jeg har flere ganger vært i tvil om Bjergsed var et lurt valg for meg. Jeg har lært utrolig mye, men var det verdt alt stresset, all flauheten (i noen fag blir jeg så pinelig berørt), alle de søvnløse nettene? Vel, på sånne dager som denne er jeg veldig glad for at jeg valgte nettopp Bjergsted. 

I dag var det utrolig fint vær. Solen stekte rett og slett. Med intiativ fra klassen lot læreren oss få instudere faget på egenhånd. Dagens tema var verdier og etter en kort prat lot han oss gå en tur mens vi snakket om hva våre verdier var. Til slutt endte vi opp på brygga forran skolen. Da det ble matfriminutt kom læreren vår ut til oss med en gitar. Så da satt vi der da, spiste mat og sang allsang. Det er livet på Bjergsted! 


Minner fra gode tider


♥ Trives du med skolen eller studiene dine?

- Mathilde - 
 

OUTFIT: WOOL AND SKIRT

 • 14.03.2016 kl. 17:54

♥ Genser - Vero Moda ♥ Skjørt - Bok Bok ♥ Sko - Addidas 


I dag fikk jeg lyst til å prøve en ny sammensetning, av ullgenser og skjørt. Selv ble jeg ganske fornøyd og følte genseren tonet ned antrekket slik at det ikke ble alt for fint, og dermed passet til hverdag. Jeg har jo tidligere sakt at jeg vil bli bedre til å bruke skjørt og kjoler, og i det siste har jeg følt at jeg har fått dette til. Gleder meg bare til det blir litt varmere slik at mulighetene blir flere. 

Jeg kom nylig hjem fra skolen etter øving til konsert. I morgen skal jeg stå på scenen å synge Joni Mitchell, noe som er nytt for meg som er klassisk sanger. Men jeg tar utfordringen, og selv om jeg ikke føler meg helt stø kan jeg i det minste kose meg med å høre på de andre jentene som skal opptre. 

Nå må jeg bare hive meg rundt slik at jeg får unnagjort noen plikter og litt skolearbeid før jeg springer ned på dans. Ha en fortsatt fin dag!

♥ Hva synes du om antrekket?

♥ Har du kjennskap til Joni Mitchell? 

- Mathilde - 

FAMILIEN FØRST

 • 13.03.2016 kl. 21:39


Dette mottoet er hva jeg har gått for denne helgen, familien først. Moren min er ute og reiser, så denne helgen har jeg hatt skikkelig kvalitetstid med faren og broren min. Vi kom nettopp hjem fra kino og før det var vi på den fantastiske pakistanke restauranten i byen. Utrolig god mat, og selv om filmen ikke var så god var det i det minske koselig å dra sammen. 

Nå kjenner jeg det ikke er lenge før jeg stuper i seng. Jeg har en hel del å gjøre den kommende uken, men heldigvis er det jo bare denne uken før ferien endelig omfavner oss. Det skal bli så deilig. For litt siden fikk jeg melding av ei venninne om at det bare er 68 skoledager igjen dette året. Sammen teller vi ned dagene til sommerfeien. ♥

♥ Hvordan har din søndag vært?

♥ Gleder du deg til påskeferien?

- Mathilde - 

BLÅBÆRDRØM

 • 13.03.2016 kl. 13:45

God søndag!

Jeg sitter fortsatt i pysjen og koser meg med god te, blåbærdrøm. Jeg har ikke blogget på to dager nå, noe som er veldig uvanlig for meg, men jeg har bare ikke hatt kapasitet. På fredag måtte jeg avlyse sushikvelden med jentene i klassen fordi jeg ikke var blitt feridig med en innlevering. Skikkelig nedtur, spesielt siden jeg er av dem som vil ha med meg alt og hater å avlyse. Senere på kvelden/natten var jeg på bursdagsfest. Altså sprang jeg ut dørene med en gang oppgaven var innlevert. 

I går var jeg fast bestemt på å slappe av og ikke stresse. Jeg trenger slike dager en gang i blant. Jeg satte familein først og dro til byen på kafé med faren og broren min. Da jeg kom hjem skulle jeg bare se en episode av en serie før jeg skulle blogge, men vi vet vel alle hvordan en episode blir til 5, hehe. Midt i en episode fikk jeg en uventet telefon og måtte fare ut av huset. Da jeg omsiden kom hjem var jeg så sliten at det eneste jeg orket før jeg la meg var å se ferdig episoden. 

I dag har jeg fått sovet ut og er igjen klar for litt skolearbeid. Heldigvis er det bare en uke igjen tl ferie nå. Det skal bli deilig! ♥ Hvordan har din helg vært så langt?

♥ Er du sånn som meg, som hater å avlyse avtaler?

- Mathilde - 

GOD INVESTERING - NYE SMINKEKOSTER

 • 10.03.2016 kl. 18:43

For en stund tilbake bestemte jeg meg for å abonnere på DET NYE. Jeg hadde tenkt på det en stund, men var usikker på om jeg kom til å få noe utav bladene. Nå er jeg veldig glad for at jeg bestemte meg for å abonere. For bare 99,- fikk jeg tre blader og 9 sminkekoster fra Makeup Mekka. Jeg sminker meg jo ganske sjeldent, så jeg eier ikke mange sminkekoster og vil helst ikke bruke mye penger på det heller.


Foreløpig er jeg veldig fornøyd både med bladene og sminkekostene. Jeg trenger ikke veldig dyre koster så for meg passer de veldig godt. Jeg gleder meg til å få testet dem enda mer, for jeg synes jo sminke er veldig kjekt. Bladene gir meg mye inspirasjon og passer utmerket på bilder. Kanskje dere har merket at jeg bruker de mye i bildene mine?
♥ Abonnerer du på noen blader?

♥ Har du prøvd sminkekostene fra Makeup Mekka? 

- Mathilde - 

VINNEREN ER KÅRET

 • 09.03.2016 kl. 19:37

//samarbeid

Jeg har virkelig kost meg med denne konkurransen. Synes produktene til caseapp.no er så flotte! Jeg håper vinneren av konkurransen blir like glad for premien som det jeg selv ville blitt. 

Vinneren av konkurransen er Leah Isabell. Gratulerer så mye! 

Jeg kommer til å sende deg en kode med en verdi på 300,- som du kan bruke når du handler. Da vil du kunne velge selv hva du helst vil kjøpe. Kanskje du vil lage noe helt eget og personlig? Jeg håper du blir fornøyd ♥


♥ Hva synes du om konkurransen?

- Mathilde - 

EN HIMMELSK SMOOTHIE

 • 09.03.2016 kl. 11:48

Hei på dere!

I dag er det planleggingsdag på skolen, men mye fritid blir det fortsatt ikke tid til. Jeg har en oppgave som skal leveres inn denne uken, og jeg har såvidt begynt! Jeg har en hau med noteter, men det er å skrive oppgaven og ordlegge sg riktig som tar tid. 

Selv om jeg har en streng timeplan i dag bestemte jeg meg for å legge inn tid i en sikkelig frokost, som resulterte i smoothie. Det er en stund tiden sist, men jeg elsker en god smotthie, så jeg fant frem det jeg hadde og resultatet dere, det ble fantastsik! Det var nok mest av alt heldig at den ble så god, for jeg fulgte ikke så nøye med i hvor store mengder jeg puttet oppi, men denne må faktisk være den beste jeg har laget! 

♥ Frosne skogsbær ♥1 Banan ♥Appelsinjuice ♥Blåbærjuice ♥1/2 Liten sitron 

Nå har dere ingrediensene, så er det bare å eksperimentere. Jeg må bare informere om at jeg elsker sur smoothie, så hvis du ikke liker det spesielt godt bør du passe på mengden av sitron. Bruk restene av sitronen i en vannmugge som du setter i kjøpeskapet, så får du friskt vann neste gang du trenger å fylle på med litt veske. 

♥ Har du mye å gjøre for tiden?

♥ Synes du smoothien høres god ut? 

Husk at i dag er siste dagen du kan melde deg på konkurransen! Du kan også bruke rabattkoden på 20%. 

- Mathilde - 

BARE EN MÅNED TIL DET BAKER LØS!

 • 08.03.2016 kl. 19:27

Jeg skal være så ærlig å si at jeg synes russetiden starter utrolig tidlig i år og gjerne litt for tidlig. Allerede 8. april er vi i gang med galskapen. Det blir en lang russetid og jeg tør ikke tenke på hvordan den buksa vil være når 17.mai kommer. 

Men så klart gleder jeg meg også veldig mye. Pga. feil i bestillingen min har jeg ikke fått russeklærne, men kortene fikk jeg i går. Man kan gjerne merke på dem at de ble laget litt i siste liten, men jaja.
Så altså jeg gleder meg, men synes det er litt merkelig at vi skal begynne såpas tidlig. Såvidt jeg vet er det ikke mange andre steder russefeiringen starter så tidlig. Jeg tror egentlig jeg hadde vært fornøyd med å begynne 1. mai også jeg. Men jeg skal prøve å få det beste ut av tiden som russ. Jeg vil jo ikke ende opp med å angre på at jeg ikke slo meg litt mere løs og satte pris på de litt friere ukene med fest og morro. - Skal du være russ i år?

- Når starter/startet russetiden der du bor?

- Mathilde - 
 

 

EN NY MÅTE Å KRØLLE HÅRET

 • 07.03.2016 kl. 19:42

Jeg prøvde en ny frisyre her om dagen. De fleste jenter vet vel at det går an å lage krøller med en rettetang, men ikke alle vet at hvis man blander inn en blyant og litt aluminiumsfolie blir krøllene helt anderledes! 

Det var første gang jeg prøvde denne frisyren og min opplevelse var vel at det tok ekstremt lang tid, men det var veldig gøy. Resultatet kunne blitt bedre, men om det har å gjøre med håret mitt eller mine krølleegenskaper, vet jeg ikke. Det ble i alle fall litt røft da, for de som liker den stilen. 

Bildene avslører hvor lang tid det tok. På de første bildene kunne jeg ta klare bilder selv om jeg ikke hadde lyset på. På de neste måtte jeg skru på lampa i taket og da ble bildene med en gang mye gulere. Ikke like fint, men jaja. Regner med det er andre som kjenner til dette problemet med å ta bilder når det er mørkt. 


- Har du prøvd denne frisyren før?

- Noen tips til å få mindre gule bilder?

Har du husket å melde deg på min giveaway eller brukt rabattkoden?

- Mathilde - 
 

MONEY WELL SPENT + RABATTKODE

 • 06.03.2016 kl. 18:57

//samarbeid

Nå skal jeg ikke holde dere i spenning lenger! Det er på tide å vise dere mitt nye skin. Jeg har hatt det i over en uke nå, men ville vente med å vise dere det til jeg kunne fortelle hva jeg synes om det annet enn førsteintrykket. 

Jeg skal begynne med å si at jeg har hatt litt blannede følelser. Da jeg fikk det trodde jeg nemlig det var for lite, siden det ikke rakk ut i kantene, men det viste seg at hvis man ikke har retinasjerm vil det bli litt større avstand fra kanten. Jeg vil også legge vekt på at man må være nøye når man legger det på slik at man slepper luftbobler, men det er enkelt å løsne på det og prøve på nytt om man ikke skulle få det til på første forsøk. 


Annet enn dette er jeg superfornøyd med skinnet og angrer ikke det minste på at jeg brukte penger på det. "Money well spent". Jeg blir inspireret bare av å se på det og det tar seg godt ut på bilder. Jeg slepper også å se skrapene jeg egentlig har i mac-en. I tillegg ble jeg positivt overrasket over materialet som er brukt. Jeg trodde det kom til å være mye tynnere, men dette er god tykkelse på og skikkelig herlig å ta på (driver å stryker på det innimellon, haha). Det virker også som kvaliteten er veldig god. 

Caseapp gir deg muligheten til å designe dine dekseler eller skins med egne bilder. Du kan velge mellom flere typer mobiler, nettbrett og pc-er, og nå får du 20% på alle deres produkter fram til 13. mars. Bruk rabattkoden TILDEMAH20 når du legger inn din bestilling. 


Gi meg gjerne beskjed om du benytter deg av koden. Hadde vært kjekt å vite! 

Har du lyst til å vinne et skin eller deksel er konkurransen min fortsatt pågående HER. Konkurransen avsluttes på onsdag. 

Les relaterte innlegg HER og HER.

- Hva synes dree om mitt skin? Var det ikke fint vel? 

- Mathilde - 
 

FØRSTE GANG BAK RATTET

 • 06.03.2016 kl. 16:11

Ja, jeg er 18 år og nei, jeg har aldri prøvd å kjøre før. 


Det virker som det er blitt veldig uvanlig å vente med å øveldeskjøre. Veldig mange av vennene mine har lappen og jeg vet vel ikke om noen andre som "ligger så langt bak" som meg. Men det gjør meg ingenting. Jeg trives med buss og har gåavstand til det meste. Foreløpig trenger jeg ikke å kunne kjøre og jeg regner med det ikke forandrer seg med det første. Likevel vet jeg at jeg flytter til neste år og må bruke pappa for alt han er verdt mens jeg enda bor hjemme. 

- Er du avhengig av å kunne kjøre?

- Hvor gammel var du da du fikk lappen?

Har du husket å melde deg på konkurransen? Vinneren trekkes på onsdag! 

- Mathilde - 
 

JEG ER EN AV 240

 • 05.03.2016 kl. 15:00

Jeg har ikke nevnt det for dere før, men jeg skal faktisk være en av de 240 som står i Stavanger konserthus i april og synger Mozarts "Requiem". Det er virkelig ikke en lett oppgave å lære å synge og vi har holdt på i over et halvt år med øvinger nå. Opptedenen har fått tilnavnet "med ungdom, for ungdom" og det store koret er bestående av musikkelever fra 2.og 3. klasse i Rogaland. Torsdag var første gang vi øvde sammen og det var en helt annen opplevelse enn når de 20 i min klasse synger. Fantastisk var det! 

Jeg kommer nok til å oppdatere videre når datoen nærmer seg, men billetter er allerede å få bestilt HER for de som skulle være interesserte. Jeg er overbevist om at dette kommer til å bli nydelig og med de proffe solistene som er hyret inn blir nivået løftet enda et hakk. Jeg gleder meg i alle fall ekstremt mye til å stå på scenen! 

 

I dag var vi i avisen

- Er du kjent med Mozarts Reqiem?

- Ville du likt å stå på en scene men et gigantisk kor?

- Mathilde - 

FOR NOEN HUMMØRSVIGNINGER!

 • 04.03.2016 kl. 18:35

For bare noen timer siden var jeg redd for at jeg skulle kvele noen. Vel ikke egentlig, jeg er veldig fredelig av meg, men jeg var rasende! Da jeg åpnet mailen min tidligere i dag fikk jeg vite at alt jeg har bestilt fra russedress var blitt slettet fordi jeg ikke hadde betalt innen fristen eller ikke oppgitt kredittinfo. Jeg var ikke den eneste som fikk denne mailen og ingen av oss forsto noen ting. Vi hadde alle krysset av for tilsendt faktura og jeg har hverken fått russeklærne eller noen faktura!Jeg har sendt mail og spurt hva som ble feil for jeg takler ikke å ikke vite. 

Så altså for bare få timer siden holdt jeg på å sprekke av sinne, men nå er jeg i ekstase. Hvorfor lurer du kanskje? Jo det skal jeg fortlelle deg. Jeg har nemlig vært på shopping! Mange andre kan nok kjenne seg igjen i hvor oppløftene litt shopping kan være på humøret, eller hva? 

Jeg sitter egentlig på jobb nå, men som tilsynsvakt har jeg muligheten til å prøve hva jeg har kjøpt. Derfor har jeg sittet her pg lakkert neglene og prøvd den nye liplineren. Og foreløpig er jeg superfornøyd med hva jeg har kjøpt. Det beste er at jeg kjøpte alt for under 300 kr! Jeg gikk til innkjøp både av en neglelakk, en super-matte finish lakk, en eyeline og en lipliner. Kommer nok garantert til å anbefale noen av disse produktene i et sener innlegg. 

Før og etter instant velvet mattifier

Her sitter jeg og merker jeg ikke klarer å slutte å smile. Jeg merker også at jeg skriver "overhøffelige" kommentarer og strør rundt meg med smilefjes og hjerter. Kjenner jeg synes det er skummelt, men også fint at et lite kjøp kan forandre humøret totalt. 

- Hjelper det på hummøret ditt med shopping?

- Har du vært på shopping i det siste, i såfall hva kjøpte du?

- Mathilde - 

Har du husket å melde deg på konkurransen min? 
 

LACE-UP TRENDEN

 • 03.03.2016 kl. 19:11

I det siste har lace-up trenden blitt det store. Jeg ser stadig slike klær og spesielt i nettbutikkene. Det som nå er blitt mest vanlig er å ha lisser oppe ved halsen og i kløfta på visse plagg. Både gensere, kjoler, skjørt og sko er utsryrt med disse lissene og jeg forstår ikke fasinasjonen. 

Nå skal det sises at jeg ofte er skeptisk til nye ternder både i elektronikk og mote. Likevel er det ofte jeg skifter mening underveis. Hvem vet, kanskje ender jeg opp med å elske lase-up, men det er i alle fall ikke mitt standpunkt nå. Jeg synes faktisk det ser litt billig ut. Stoffet i klærne er ofte laget av et enkelt t-skjortestoff og jeg synes fort lissene ser litt malplassete ut. Det virker også veldig upraktsk når åpningen går så langt ned at man ikke kan bruke vanlig bh uten at den synes. 

Jeg tror veldig mange, spesielt unge, følger trender bare fordi det er "inn". Dette gjelder ikke bare mote, men også hva vi kan kalle duppedingser. Trender sprer seg raskt på denne måten. Jeg tar nok gjerne etter folk rundt meg jeg også, men er det noe jeg virkelig ikke liker kommer jeg ikke til å skifte mening uansett hva andre sier. Jeg er feks. ganske sikker på at jeg aldri kommer til å like fargen oransje. De som kjenner meg vet hvor ekstrem jeg er når det kommer til oransje, haha. 

Nå er det ikke sånn at jeg synes lace-up er stygt og ser ned på de som velger å gå med det. Jeg mener heller ikke at de som velger å bruke det bare gjør det fordi de er påviket at folk rundt seg. Jeg mener bare at jeg selv ikke ville gått med det. Også vil jeg legge vekt på hvor fort en trend sprer seg om det er de rette folkene som starter den. Dette er det gjort forskning på, jeg bare sier det. 

- Hva synes du om lace-up?

- Blir du fort påvikret av hav andre mener?

- Mathilde - 

 

 

GIVEAWAY!

 • 02.03.2016 kl. 21:55

//samarbeid

Igjen blir det et sent innlegg. Sånn går det når skole tar så mye tid. Men jeg har lovet dere et innlegg om konkurransen i dag, og det jeg lover det holder jeg. Jeg har tidligere skrevet en del om caseapp og det de selger. Vil du lese mer om det kan du klikke deg inn HER. Jeg er allerede blitt veldig glad i mitt skin og håper denne konkurransen kan glede andre. 

Det var flere grunner til at jeg valgte å kjøpe et skin til mac-en. 

 1. Mac-en var oppskrapet og ikke fin lenger.
 2. Den trengete et nytt og mer inspirerende utseende. 
 3. Skinnet vil beskytte mot nye skader.
 4. Jeg synes det er fint (så enkelt som det). 

Nå vil du få muligheten til å pynte og samtidig ta vare på din mac/pc, telefon, ipod eller ipad. Det eneste du trenger å gjøre for å være med i trekningen om et skin eller deksel er: 

 1. Å like facebooksiden min HER
 2. Kommentere dette innlegget (husk e-post slik at jeg kan kontakte deg om du vinner)
 3. Følge meg på instagram HER (valgfritt, men gir større vinnersjanse) 

Du må gjerne også like og dele innlegget, men det er helt opp til deg!

Vinneren trekkes 9.mars. 

- Er dere fornøyd med konkurransen?

- Hva synes du om å kunne designe ditt eget skin/deksel?

- Mathilde - 

#skin #deksel #giveaway #konkurranse #glede #hverdag

 

UKEN SOM GIKK

 • 01.03.2016 kl. 21:17

OPPTUR - Denne uken har vært ganske rett frem uten store oppturer. Jeg velger derfor å legge vekt på de små gledene i hverdagen. Som å komme hjem til nybakt kake, eller da jeg fikk en pakke i posten. Åh, det er alltid kjekt! 

NEDTUR - Jeg har ikke hatt noen nedturer som utpekte seg, men hvis jeg skal velge må det vel være at jeg ikke følte jeg fikk skikkelig helg. Det er alt for mye skolearbeid og ansvar for tiden. Jeg går meg vill i gjøremål. 


TANKE - I helgen var jeg bøssebærer for kreftforeningen og det fikk garantert satt i gang tankegangen. Jeg skrev også et innlegg om ha jeg tenker rundt det: "Kratftak mot kreft".

INNKJØP - Jeg har endelig fått skinnet mitt i hus! Gleder meg til å vise det til dere i morgen. Da vil jeg også legge ut giveaway-en som jeg snakket om! 

LATTERKRAMPE - På tirsdag var jeg på kino med min gode, nylige single, venninne og så "How To Be Single". Det var en del humor som traff meg i denne filmen og en del jeg kunne kjenne meg igjen i. Fikk kjørt lattermuskelen litt her ja. 

- Hvordan har din uke vært?

- Mathilde - 

HELLO SPRING

 • 01.03.2016 kl. 15:45

Det var en periode jeg følte på meg at våren var rundt hjørnet, nå derimot: Not so much. Da jeg gikk til skolen i dag var det iskaldt. Solen var ikke å se og solen har så mye å si på denne tiden av året. Virkelig guffent vær er det i dag. 

Min favorittårstid er sommeren, men ikke langt fra kommer våren. Det er så befriende med vårens fine vær i kontrast med vinterens kalde og mørke dager. Den deilige følelsen av å la vinterjakka henge hjemme. Utvalge av klesplagg man kan ta i bruk øker også betraktelig. 

Nå skal det sises at vi bare såvidt er kommet til mars, men jeg lenkter ekstremt etter våren og et varmere vær. 


- Weheratit

- Hva er dine tanker rundt våren?

- Hva synes du om bildene?

- Mathilde - 

 

 

 

Mathilde C. Bjørnseth

Hei! Jeg er ei jente på 21 år fra Stavanger som nå studerer interiørarkitektur i Oslo. På denne bloggen vil du kunne lese om meg og min hverdag samt det som interesserer meg. Altså alt fra mote, sminke, interiør og musikk til samfunnet rundt oss. Kontakt: mbjornseth@outlook.com

Follow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no