hits

KRAFTTAK MOT KREFT

 • 28.02.2016 kl. 20:20

Dagens gode gjerning var å gå med bøsse til innsamling for kreftforeningen. Vi fikk inn en god del, men delte også ut en del kort til dem som endten ikke var hjemme eller til dem som ikke hadde kontanter. Å gå med bøsse var enklere når folk faktisk hadde kontanter hjemme, men nå har vi heldigvis mange muligheter til å overføre penger i etterkant. 


I år går pengene til å finansiere forskning på livsforlengende behandling og tilbud til alle som må leve med kreft resten av livet. Vi har kommet langt med forskningen, men fortsatt er det alt for mange som dør av kreft hvert år. I løpet av et liv er det få som kommer unna at noen de har nært eller noen de har kommet i kontakt med underveis får kreft. Kreft er en sykdom som rammer pasienten men også pårørende utrolig hardt. Det kan ta lang til å kurere og i alt for mange tilfeller dør pasienten.  

Jeg er veldig glad jeg brukte en time av denne dagen til å samle inn penger til en god sak. Det er godt å vite at vi har slike organisajoner som hjelper til med å finansiere forskningen. Vi møtte ulike reaksjoner i dag, fra folk som ikke ville åpne døren, til folk som løp huset rundt for å finne småpenger. Vi møtte også en som fortalte at hun tidligere hadde vært rammet av kreft og synes det var veldig fint at vi gikk rundt. 

Har du lyst til å gi litt av ditt? Da kan du gjøre som vist på bildet over, eller donere via denne nettsiden. 

- Hva er dine tanker rundt emne?

- Mathilde - 

SPENT PÅ DAGENS GJØREMÅL

 • 28.02.2016 kl. 11:49


For øyeblikket sitter jeg og inntar frokosten og gruer meg litt til å begynne denne dagen. Jeg har så mye jeg skal få gjort. Dagens gjøremål kan telles på to hender og det meste er skolearbeid. Jeg må egentlig si jeg er litt spent på hvor mye jeg klarer å få unnagjort. 

Jeg skal også være bøssebærer for krafttak mot kreft i dag. Denne uken kommer det til å bli samlet inn penger i hele Norge, så pass på å ha kontantene klare! Jeg synes det er utrolig fint å kunne være med å hjelpe på denne måten. 

- Skal du samle inn penger?

- Mathilde - 

PIANO PÅ TOALETTET

 • 27.02.2016 kl. 20:36

En litt merkelig overskrift?  Ja jeg er enig. Jeg ble gange overrakset når mamma kom bort il meg og fortalte at kefeen vi var på hadde et pino på do. Noe sånnt har jeg aldri vært borti før. 

Pianoet på do var vel et av lyspunktene denne dagen. I dag har vært en sånn dag der alt gikk galt. Til og med det jeg ikke trodde at var mulig gikk galt! Jeg håper i alle fall jeg klarer å avslutte dagen på et bar vis, for nå drar jeg snart til ei venninne. Kjenner det er noe jeg trenger i dag. En rolig kveld med kjekke jenter. 

- Hvordan har du tilbragt lørdagen?

- Mathilde - 

EN KJEKK FORANDRING

 • 27.02.2016 kl. 10:18

Hei og god morgen! Kjenner det er godt å få helg nå selv om jeg må bruke mye av tiden på skolearbeid. 

Men nå over til forandringen. Jeg har nemlig "oppdatert" facebooksiden min. Nå har jeg begynt å legge ut bilder som jeg ikke kommer til å legge ut andre steder. I går oppdaterte jeg feks. med et bilde fra gårsdagens kjoleprøving. Kjolene var helt nydelige, men også utrolig dyre, så jeg tviler på at det blir noen av dem desverre. 


Jeg tenker det er mer spennende for dere å følge meg på facebook om dere kan få noe ekslusivt der. Du finner siden HER om du er interessert. 

- Hva synes du om ideen?

- Mathilde - 

INSPIRATIONAL HAIRSTYLES

 • 26.02.2016 kl. 18:15

Jeg har jo snakket så varmt om at jeg skal bli flinkere til å flette og til å lage hårfrisyrer generellt. Dette holder jeg fast ved. Jeg synes det er så utrolig fint og kan tilføre antrekket mye. Jeg har kjøpt meg flettebok, men har fått brukt den alt for lite. Jeg trenger noen å øve på! De siste dagene har jeg faktisk flettet håret til en i klassen og da følte jeg meg priviligert. Hun er den jeg kjenner som er flinkest til å flette og at hun ville at jeg skulle flette henne, ikke bare en gang, men to! 

Siden jeg har fått flettedilla har jeg tatt meg tid til å få litt hårfrisyreinspirasjon fra weheartit. Nå klør det virkelig i fingrene etter å flette, men jeg må nok vente til jeg er ferdig på jobb. Uheldigvis har jeg klart å glemme hårstrikk i dag, så jeg kan jo ikke flette mitt eget hår en gang. Håpløst! Jaja, jeg klarer nok å vente til jeg kommer hjem. -Weheartit - 

- Er du flink med hår?

- Hvilken av hårfrisyrene ville du gått med?

- Mathilde - 
 

IKKE RART FOLK BLIR LURT

 • 25.02.2016 kl. 17:55

I dag blir det oppdatering fra jobb. Helt siden jeg fikk denne jobben har torsdagene gått i ett. Dagen går fra kl. 8-8 og siden jeg slutter på skolen samtidig som jeg begynner på jobb er det ikke tid til noe i mellomtiden. Men i dag har jeg for første gang fått tid til å dra hjem og det var utrolig herlig. Spesielt herlig var det fordi været bare var helt nydelig! Jeg måtte bare ut å ta blider selv om jeg såvidt fikk tid til å spise før jeg fly ut døren igjen. 

Men det er på denne tiden av året at folk blir lurt av været for det er ikke så varmt selv om sola skinner. På vei hjem var jeg på nære nippet til å ta av meg jakken og da jeg kom hjem var det bare å finne frem solbrillene. I det siste har jeg hatt så lyst til å finne frem litt lettere kjær. Jeg er så lei alle lagene med klær jeg tar på meg hver morgen. Men nå må jeg jo huske at det faktisk snødde i går, så med andre ord: det går ikke an å stole på det været!

Genser - Forever 21// Skjørt - BikBok HER

- Hvordan er været der du bor?

- Hva synes du om antrekket?

- Mathilde - 

 

I NEED A MAXI DRESS

 • 24.02.2016 kl. 20:34

Jeg eier ikke en eneste maxikjole, men det er jo utrolig stilfullt og fint. Spesielt er det fint på scenen. En kassisk sanger bør vel eie en maxsikjole til finere anledninger, eller hva? Det er i alle fall det jeg har prøvd å overbevise meg om. Noen andre som gjør det samme, finner "gode" grunner til å kjøpe noe man har lyst på? 

Nå trenger jeg ikke lenger finne på grunner til å kjøpe meg en maxsikjole, nå har jeg faktisk en god grunn, jippi! I april skal vi nemlig ha konsert hvor antrekket er nettopp maxsikjole. Men nå må jeg jo finne en passende kjole da. Jeg har lett litt rundt på nettet og funnet flere kandidater. Nå er det jo bare å estemme seg da. Jeg hadde blitt veldig glad om dere vil hjelpe meg å finne den rette! 

ROSA// RØD// BLÅNUDE// GRÅ// ROSA

- Hvilke likte du best?

- Mathilde - 

 

SheIn -Your Online Fashion Women Kimonos  SheIn -Your Online Fashion Coats 

 

HER FÅR OGSÅ DERE GODER! #GIRA SJEL

 • 23.02.2016 kl. 19:37

//i  samarbeid med caseapp.no

På skolen vår går omtrent alle rundt med en mac som ser så og si nøyaktig lik ut som alle andres. Da er det ikke alltid så enkelt å vite hvilken som er din. Jeg husker en venninne av meg som gikk rundt med en mac i lengre tid helt til hun kom på at hun ikke hadde mac med på skolen den dagen, haha. Ja sånn kan det gå. 

Jeg har hatt min mac i snart tre år og desverre ser den ikke så ny ut lengere. Den har fått flere riper i lakken og jeg, som alltid er veldig nøye med sånt, blir faktisk litt trist av å se på den. Men nå, nå skal det bli slutt på det. Nå skal jeg bli glad av å se på mac-en for nå har jeg bestilt skin til den på caseapp.no


Caseapp har gode muligheter for at du skal kunne lage ditt personlige skin eller cover. Du kan bruke dine egne bilder som du setter sammen slik du helst vil ha dem, eller du kan bruke en av de mange malene som ligger ute. Selv har jeg bestilt et skin likt som det du kan se i det nederste bildet til venstre. Hadde det ikke vært for at mobilen min er døden nær hadde jeg nok kjøpt meg et deksel også, men det får vente til jeg eventuelt kjøper ny mobil. Jeg synes det er så utrolig stilig når mac og mobil matcher! 

Når jeg har fått mitt skin skal jeg selvfølgelig oppdatere dere med min mening om produktet og i tillegg vil jeg gi dere rabattkoder slik at dere, mine flotte lesere, skal kunne handle hos caseapp til en billigere penge. Om ikke dette var nok vil jeg også holde en giveaway! Hva premien blir får dere vite ved en senere anledning. Høres ikke dette flott ut da dere? Jeg er i alle fall supergira!

- Mathilde - 

DENNE UKENS...

 • 22.02.2016 kl. 16:57

Det er lenge siden jeg har hatt en oppsamling av ukas ditt og datt og tenkte å ta opp tråden. Denne uken har jeg hatt viderferie, så en uke litt utenom det vanlige har det vært, men en kjekkere uke garantert! Burde kanskje publisert dette i går, men madag må jo også være innafor. 

Opptur: Jeg har gjort mye kjekt denne uken, men jeg må nok kåre forrige torsdag til den beste. Da var jeg både på hyttetur med to flotte jenter og på spillekveld med en herlig gjeng. Jeg storkoste meg virkelig den dagen altså. 


Nedtur: Vel, jeg har jo vært syk mesteparten av ferien og det er jo aldri kjekt. Jeg har heldigvis ikke vært sengeliggende, men det er ikke så gøy at du henger etter og i alle fall ikke å måtte pusse nesen annenhvert minutt. Dessuten er jeg nesten aldri syk, men i ferien, joda...


Latterkrampe: Noen som har hørt om brunostkake? Det hadde ikke jeg, før i går. Jeg og ei venninne var på kafé og der ble vi tilbudt å smake kake. Hun sa først nei men han insisterte og jeg følte meg litt uhøfflig så jeg sa ja. Typsik meg... Ikke før han hadde servert oss to nokså store stykker fikk jeg med meg at det var en brunostkake vi hadde forran oss. Jeg liker omtrent alt, men dette synes jeg hørte lite lovende ut. Jeg var først ut med å prøve og det var nok lett å forstå at det ikke falt i smak. Den var faktisk så fæl at vi ikke klarte å holde oss seriøse. Kommer nok ikke til å glemme den kaken på en stund. Venninnen min mente hun enda hadde smaken i munnen da hun våknet i dag morges, haha. 

Craving: Sjokolade, desverre. Det er noe som skjer med meg når jeg har fri, sukkersuget bare øker! 


Mest leste innlegg: Det var innlegget jeg skrev på lørdag hvor jeg fortalte at jeg har fått plass på Toneheim folkehøyskole. Jeg fikk veldig mange gratulasjoner, og det vil jeg gjerne få takke for. Det var også kjekt å høre om andre som har hatt gode opplevelser med folkehøyskole tidligere. 

Instagram: Det finnes utrolig mange instagramkontoer som viser inspirerende bilder og videoer når det gjelder hår og sminke. Disse har jeg hatt mye glede av i det siste. Jeg følger en del slike kontoer hvor en av dem er @hairmakeupdiary

- Hvordan har dun uke vært?

- Har du vært utsatt for brunostkake?

- Mathilde -  

NEW IN FROM NELLY

 • 21.02.2016 kl. 16:24

//inneholder annonselenker

Nå har jeg strevd så lenge med å prøve å få noen gode bilder av de nye kjolene, men det var neimen ikke lett skal jeg si dere. Akkurat når det gjelder sånne ting vil jeg heller ikke gi opp før det i alle fall er nogen lunde greit. Ville helst hatt et bilde i helfigur, men neida. Jaja, dere får slå dere til ro med disse bildene. 

Nå den siste tiden har jeg fått det for meg at jeg skal bli flinkere til å gå med kjoler. Jeg vil bli en av dem som kan gå i kjole til vanlig uten å få spørsmål om hva anledningen er. Derfor har jeg kjøpt meg to nye kjoler som jeg tror er mulig å bruke til ulike anledninger ved hjelp av ulikt stæsj. De var utrolig herlige å gå i, men etter å ha prøvd dem på kjenner jeg at jeg kunne gått ned en størrelse. I alle fall den svarte. Får bare håpe det ikke synes. 


Off Duty Dress - HER

Casual Dress - HER (utsolgt i grå)

- Hva synes du om kjolene? 

- Går du ofte med kjole?

- Mathilde - 

FREMTIDSPLANENE LEGGER SEG SELV

 • 20.02.2016 kl. 19:38

Nå har jeg en skikkelig gladnyhet å komme med. Husker dere jeg har fortalt at planene etter videregående er folkehøyskole? Vel nå har jeg kommet inn! Som jeg har sagt før er jeg ikke klar for å legge musikken helt bak meg og etter flere anbefalinger har jeg valgt å søke meg inn på Toneheim folkehøyskole. 

Jeg kommer til å akseptere plassen jeg er blitt tildelt og håper året blir slik jeg har håpet. For meg er dette en pekepin mot mine planer videre og jeg tror et år på folkehøyskole vil gjøre meg godt. Hva jeg skal gjøre etter at dette året er omme får vi ta litt senere. Jeg har mine tanker, men på ett år kan jeg jo forandre mening totalt, så vi får se. 

- Har du gått eller skal gå på folkehøyskole?

- Mathilde - 

STARTER DAGEN PÅ SKIKKELIG VIS

 • 20.02.2016 kl. 13:37

Det er alt for lenge siden jeg har unnet meg en ansiktsmaske. Det er ikke alle ansiktsmasker som gjør store forandringer med huden, men likvel føles det rensende. Jeg startet dagen rolig i dag med en god dusj før jeg gikk videre til hudpleien. Jeg begynte med en leppeskrubb fra lush som jeg er veldig fornøyd med. Den fjerner den døde huden effektivt og leppene blir supermyke. Også er det jo så klart et pluss at den lukter godt. 

Etter leppeskrubben gikk jeg videre til en ansiktsmaske jeg har hatt liggende en stund. Når jeg nå får skyldt den av vet jeg at jeg vil føle meg så mye bedre. Rart hvordan det hjelper på hummøret å føle seg ren. - Husker du å unne huden din noe godt en gang i blant? 

- Hvordan har din start på dagen vært? 

- Mathilde - 

DIY - SETT DITT EGET PREG

 • 19.02.2016 kl. 20:26

Nå er prosjektet ferdig og jeg er klar for å vise dere fremgangsmåten og resultatet. Jeg synes det ble veldig fint og er utrolig fornøyd med resultatet. Det jeg har gjort er å bruke mine gamle tidsskriftsamlere og "tapetsert" dem med dekorfolie. Tenk at det bare tok ti minutter!

Før og etter 

♦ Penn ♦ Linjal ♦ Saks ♦ Teip ♦ Tidsskriftsamlere ♦​ Dekorfolie


Folien pleier å ha avmerkede streker på innsiden som gjør det mye enklere å klippe til, men det kan fotsatt være lurt å merke av hvor du skal klippe. Det er også lurt å la det være et godt stykke med folie på begge kanter. Hvis ikke kan det begynne å løsne. Bruk tidsskriftsamleren som mal. 

Når du fjerner baksiden av folien er det best å begynne smått, feste motivet til tidsskriftsamleren og fjerne litt og litt av gangen mens du stadig passer på at folien fester seg jevnt. 

Når du fester folien på kantene begynner du øverst og presser nedover slik at det ikke blir ugjevnheter. Hvis det skulle bli ujevnt er det ikke noe problem å lette på folien å begynne på nytt. 

For å få håndtaket kan det være lurt å bruke lyset slik at man kan se omrisset av hullet, men det er ikke vanskelig å føle seg frem til heller. Bruk enden på saksen til å lage et hull.

Videre klipper du fra midten og inn slik at det er mulig å brette folien inn i hullet og feste den på baksiden. Jo flere ganger man klipper jo enklere er det å få det jevnt. 

Det kan være vanskelig å feste folien på innsiden, så her brukte jeg teip for å få det til å sitte. For å teipe er det enklere om man bretter ut tisskriftsamleren. 

Så nå har alle bladene mine fått et nytt hjem. 


- Hva synes du?

- Har du brukt dekorfolie før? 

- Mathilde - 

#DIY #tidsskrifsamlere #bjørk #ny #beskrivelse #prosjekt

SNIKTITT: DIY-PROSJEKT

 • 19.02.2016 kl. 15:20

I går var en utrolig kjekk dag med hyttetur og spillekveld. Jeg var ikke hjemme før sent i går kveld og selv om jeg sikkert burde hold meg hjemme pga. forkjølelse var det absolutt verdt turen. Jeg koste meg veldig, og det var både kjekt og skremmende å se nye sider av vennen mine, nemlig komkurranseinstigtet. 

Siden gårsdagen inneholdt lite avslapning har jeg bestemt meg for at dette skal bli en rolig dag. Jeg vil helst ikke ligge langflat hele dagen, for så syk er jeg ikke, men jeg kommer heller ikke til å farte rundt. 

Jeg startet derfor dagen rolig med god frokost som broren min hadde stelt i stand, mens jeg så på et av de mange oppusningsprogrammene som går på tv for tiden. Jeg har også fått begynt på et DIY-prosjekt som jeg har tenkt å legge ut senere i dag. Så langt er jeg veldig fornøyd. Og det var enda enklere enn det jeg hadde sett for meg!- Er du glad i DIY-prosjekter?

- Mathilde - 

#DIY #prosjekt #sniktitt #spillekveld #hyttetur #kos #venner 

TRIO PÅ TUR

 • 18.02.2016 kl. 15:52

Nå har jeg nylig kommet hjem fra en utrolig koselig hyttetur med to fantastiske jenter. Jeg tror vi alle trengte denne hytteturen. Trengte å komme seg litt bort og legge alt annet på vent. Det ble en kort tur, men fortsatt minnerik. Jeg er så glad for at vi har denne hytta som gir meg muligheten til å invitere vennene mine over på en kort avslappende tur. 

Turen ble akkurat som en jentetur skal være med mye mat, snakking, godsaker og spill. Kan ikke si vi var så voldsomt sunne, men jeg liker å tro at vi gikk det av oss på gåturen frem og tilbake til hytta. Jeg tenker; vi løp jo nesten til toget i dag. 
- Hva synes du en hyttetur bør innebære?

- Mathilde - 
 

SKIKKELIG JENTETUR

 • 17.02.2016 kl. 12:14

Nå løper jeg snart ut dørene for å dra på hyttetur med to flotte jenter. Vi skal ta toget om ikke lenge, så jeg har ikke god tid. Jeg gleder meg i alle fall mye og kjenner det blir deilig å slappe av med jentene. 

- Mathilde - 

Å RYDDE GJØR DET IKKE NØDVENDIGVIS RYDIGERE...

 • 16.02.2016 kl. 18:43

Et av punktene på dagen To-Do list var å rydde i det som jeg har valgt å kalle rotehyllen. Det er en hylle der jeg i lengre tid har dyttet inn alt jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av. Det er så enkelt siden jeg lett kan lukke skyvedøren og ikke se hvor rotete det egentlig er. Likevel har jeg store problemer med å ha det rotete rundt meg og føler meg mye bedre om jeg har det ryddig. 

Selv om det nå er helt ryddig på rommet så det ikke så lyst ut en stund. Hele gulvet var dekket med papirer, bøker og ting som skulle kastes. Hadde jeg ikke vært i riktig humør hadde det gjerne blitt liggende slik en stund, og da er det ikke kjekt å ta opp tråden igjen. Heldigvis valgte jeg rett dag for i dag var sorteringshumøret på topp!

Etter at alt var ryddet ferdig følte jeg meg fantastisk. Jeg praktisk talt spratt rundt og glemte nesten å spise. Jeg synes det er så gøy med nye systemer og nå er alle løse ark i permer og alle blader sortert. Åh, det er så herlig

I DAG SKAL JEG KLARE DET!

 • 16.02.2016 kl. 11:08

Jeg har vinterferie nå, og det betyr mye fritid. De tidligere dagene har jeg prøvd å rydde og vaske, men jeg merker at uten en plan er det veldig vanskelig å få gjort noe. Det blir fort til at jeg setter meg ved TV-en mens jeg spiser og oppdager lenge etterpå at jeg bare har blitt sittende selv om maten er oppspist. 

Jeg sier ikke at jeg ikke skal slappe av i dag, for jeg mener det er viktig å bruke ferien til avslapning slik at jeg er klar for skole igjen når den starter. Likevel har jeg troen på at i dag skal jeg klare å bruke dagen på noe produktivt også. 

Jeg startet dagen med styrketrening for rompe og lår. Jeg har merket at hvis jeg starter dagen med trening får jeg mye mindre lyst til å sige ned i sofaen, så satser på at treningen gjorde susen for motivasjon. 

Etter at jeg har spist litt har jeg tenkt å lage en plan for dagen, så får jeg se hvor mye jeg får unnagjort. 

♥ Hvordan startet du dagen din?

♥ Hva er dine planer for dagen?

- Mathilde - 

IKKE MERE TØRRE HENDER

 • 15.02.2016 kl. 15:39

Noen andre enn meg som sliter med tørre hender på vinterstid? For meg har dette lenge vært et problem. Da jeg var mindre kunne det bli så ille at huden sprakk, men etter at jeg begynte med Almond håndkrem fra the body shop har dette aldri skjedd igjen. Både jeg og moren min har brukt denne håndkremen i flere år og jeg kunne ikke vært mer fornøyd. 

Håndkremen er av mandel- og nøtteolje som gir den en god og naturlig duft. Akkurat denne håndkremen er utrolig tykk, så det er anbefalt å bruke hansker når man har den på. Jeg pleier å bruke kremen om natten. Da våkner jeg alltid med silkemyke hender. Ellers er det også mulig å bruke kremen mens man ser på en serie eller liknende. I tillegg finnes samme kremen i en lettere versjon som kan brukes på vanlig måte. 

♥ Pleier du å få tørre hender på vinteren?

♥ Har du prøvd denne håndkremen?

- Mathilde - 

 

SINGEL ON VALENTINE'S DAY

 • 14.02.2016 kl. 19:34

For mange er morsdag og valentinsdagen en vanskelig dag med vonde tanker hvis man har mistet de man er glade i. Jeg er jo singel, men er i heimen har vi aldri feiret hverken morsdag eller valantinsdagen, så for oss er det en helt normal søndag. Likevel synes jeg vi har klart å få det beste utav denne søndagen med skikkelig familietid. Vi begynte dagen med en søndagstur til en nyåpnet kafé i nærheten. Og dere kan tro det var deilig med en vaffel. 

Senere dro jeg og foreldrene mine på konsert i konserthuset. Det var en flott konsert som jeg er glad jeg ble med på. Siden den tid har vi sittet foran TV-en med mammon på skjermen. En utrolig bra serie, det må jeg si.

  
Nå skal jeg øyebligg ut på kino med noen venner. Det blir koselig. Kjekt at det ikke bare er jeg som er hjemme i ferien. Og heldig for meg at de jeg skal dra med ikke har muligheten til å være med kjærestene sine i kveld eller har vært med dem i hele dag, haha. 

 


 - Mathilde - 

NEW BOOTS

 • 14.02.2016 kl. 12:06

// inneholder annonselinger 

Hei alle fine!

Håper alle har hatt en super helg til nå. Det har i alle fall jeg. I dag står konsert på planen, men før den tid har jeg tenkt å vise dere mine nye sko. De var en julegave fra bestemor som jeg fikk kjøpt for noen uker siden, men pga. problemer med foten har jeg nesten ikke fått gått med de. 

Skoene er fra Dr. martens og til nå er jeg veldig fornøyd. De er lette å få av og på og gode å gå i. I tillegg tåler de Stavangervær. Siden de ikke er foret er det mulig å bruke dem på vinterstid med ullsokker eller liknende, men også når temperaturen er litt varmere.

Jeg kjøpte mine på Lille Vinkel Sko HER, men skoene er også å finne HER


- Tar du bilde av ansiktet mitt nå?

♥ Hva synes du om skoene?

- Mathilde - 

#sko #innkjøp #boots #fornøyd #helg 

 

UT I FINVÆRET

 • 13.02.2016 kl. 19:28

Slik vær som det har vært i dag er faktisk litt skummelt. Vi har kommet til den tiden på året der mange blir syke fordi de tror det er mye varmere enn det det er. Det er jo så lyst og fint og sola skinner, men fortsatt er det bare rundt null grader.

I går tilbrakte jeg hele dagen inne selv om være var nydelig, så i dag ville jeg ikke la meg gjøre det samme igjen. Nå er jeg nylig kommet hjem fra en flott bytur med moren og broren min. Vi hadde ikke så mange æren å gjøre, men et kafébesøk ble det i alle fall. 

 

Sånn går det når du tar med deg barna dine til optikeren... Jeg og broren min prøvde en hel hau med briller og ble enige om at i alle fal han så litt mer intelligent ut med briller. Om vi kan si det samme om meg er en annen sak, haha. 

♥ Har været vært fint der du bor i dag?

♥ Hva synes du om meg med briller? 

- Mathilde - 

 

BANANPANNEKAKER OG SMOOTHE - oppskrift

 • 12.02.2016 kl. 15:57

I forrige innlegg fortale jeg om den fantastiske frokosten som startet dagen min og jeg lovet å legge ut oppskriften. Jeg er ikke egentlig veldig glad i å lage mat, men da jeg lagde dagens frokost koste jeg meg faktisk. Det er så kjekt når noe så godt kan være så enkelt å lage! Og som jeg trodde holdt det lenge. Jeg er enda ikke sulten!

Bananpannekake

Bananpannekakene har jeg lagt ut oppskrift på før og den kan dere finne HER. Det som er greit med denne oppskriften er at den har stort slingringsmonn. I dag ble den litt annerledes enn originaloppskriften fordi jeg hverken hadde yoghurt eller kultura naturell. Da må man jo bare bruke det man har, så i dag brukte jeg biola med jordbærsmak. Jeg var litt redd for at det ville ødelegge smaken, men det gjorde det heldigvis ikke, de ble faktisk mer saftige. 

Smoothie

Du trenger:

♥ 1/2 banan (ville tatt en hel hvis det ikke var for at den andre halvparten ble brukt til pannekakene)

♥ Frosne skogsbær (mengde etter ønske)

♥ Apelsinjuice (så mye som trengs for rett konsistens)

♥ 1/2 eple

♥ 2 ss havregryn♥ Klarte jeg å friste dere?- Mathilde -  

#mat #oppskrift #bananpannekake #smoothie #frokost 

STARTEN KUNNE IKKE BLITT BEDRE!

 • 12.02.2016 kl. 13:14

Hei alle fine!

I dag har jeg hatt en fantastisk start på dagen og ferien. Ja det stemmer, nå har vinterferien startet for min del. Det er planleggingsdag på skolen og jeg må si det var herlig å våkne til tomt hus i dag og bare kunne ta alt i mitt egent tempo. 

Det første jeg tenkte da jeg våknet i morges var at jeg ville starte dagen med en god og sund frokost. Det ble litt eksperimentering, men herregud så godt det ble! Bananpannekaker og smoothie, en fantastisk frokost som kommer til å holde lenge kjenner jeg.

Nå har jeg tenkt å lene meg tilbake i sofaen og kose meg med litt serier. Jeg har nesten ingen planer for ferien og det kommer nok til å bli litt rart, siden jeg til vanlig stresser rundt, men det blir nok litt herlig også. Jeg er i alle fall ganske sikker på at tv-en kommer til å bli beglodd denne ferien. Senere i dag har jeg tenkt å dele oppskriftene med dere, så hvis du er nysgjerrig får du stikke innom om litt. 


♥ Hva synes dere om bananpannekaker og smoothie?
♥ Har du vinterferie nå?

- Mathilde - 

#frokost #sundt #nam #vinterferie #kos #avslapning 

 

SPØRSMÅLSRUNDE - VIDEOBLOGG

 • 11.02.2016 kl. 19:58

Dette er jo egentlig veldig flaut. Jeg har ikke en god grunn til at det tok så lang tid å laste opp denne videoen, for jeg filmet dette for snart to uker siden! At jeg dro til Berlin dagen etter er ikke lenger en unnskylding. Dere vil også kunne merke at det er en stund iden jeg filmet dette, flaut, haha. Jaja, nå er den i alle fall her. 

Jeg må egentlig bare le litt av meg selv. Jeg babler og babler så filmen er jo blitt nokså lang selv om jeg har kuttet masse. I tillegg har jeg lært litt om meg selv. Jeg er enda ikke komfortabel med å snakke forran et kamera på denne måten og det merker jeg på måten jeg oppfører meg på. Det er jo umulig å ikke legge merke til smattingen min! Hva i alle dager, gjør jeg virkelig dette! Nei huff. Jeg håper i alle fall dere liker videoen og får svar på det dere lurer på. 

♥ Hva synes dere?
♥ Gi meg gjerne beskjed om det er noe jeg kan gjøre bedre til neste gang. 
- Mathilde - 
FRISK SALAT OG HVITLØKSBRØD - oppskrift

 • 10.02.2016 kl. 19:23

Jeg bare elsker hvitløksbrød, men her i huset er det ikke ofte det blir servert. For litt siden kjøpte jeg det inn til en litt finere anledning, men klarte å glemme dem (tenk det!). I går ville jeg lage en rett som ville passe til hvitløksbrød, og jeg synes jeg traff veldig godt. Salat er jo sunne saker og ingen tvil at det passet med de etterlengtede hvitløksbrødene. 

Dette trenger du (6 porsjoner)

♥ Salat

♥ 1 agurk

♥ 1 paprika

♥ 4 tomater

♥ 1 maisboks

♥ 1 glass oliven

♥ 1 stor avokado

♥ 1 boks kyllingskinke

 

Alt av grønnsaker skylles og skjæres opp og skinken stekes før den tilsettes i salaten. Man kan enkelt sløyfe eller tilsette mer i salaten om det skulle ønskes. Jeg serverte retten med pastaskruer, men det er ikke nødvendig. Det er utrolig lett og går superfort, men pass på å ikke gjøre den feilen jeg gjorde; å glemme hvitløksbrødene i fryseren. Haha! Slik gikk det for seg:

Pappa: Skal du ikke steke noe i ovnen?

Meg: Hva skulle det være? Det er jo salat!

Pappa: Men hva med hvitløksbrødene?

Meg: ... Ja, det var jo derfor jeg skulle lage denne maten. 

Litt fjern for tiden kan du si, men det ble da mat til slutt. 
♥ Hva synes du om hvitløksbrød?

- Mathilde - 

#oppskrift #nam #hvitløksbrød #salat #middag #hverdagsmat #enkelt

DETTE VIL JEG IKKE GLEMME!

 • 09.02.2016 kl. 17:54

Klasseturen gikk over all forventning og jeg har opplevd mye jeg håper alltid vil bli husket. Likevel kjenner jeg meg selv såpas godt at jeg vet at mye kommer jeg til å glemme etterhvert. Jeg husker en god del fra tidligere turer, men vet det er mye som er blitt glemt. Jeg vet også at å se bilder fra turene hjelper meg å huske. Jeg tok mange bilder på turen og det gjorde de andre også, så i dette innlegget har jeg samlet noen av bildene jeg vet jeg kommer til å like å se tilbake på i senere tid. 

Hvert bilde vil minne meg om en spesiell hendelse eller bare turen generelt, men aller viktigst vil det minne meg og de kjekke folkene jeg går i klasse med. Det gjør meg trist å tenke på at det bare er et halvt år til vi skilles, men disse bildene vil jeg i alle fall alltid kunne se tilbake på! 

♥ Hjelper det deg å se på bilder for å huske? 
♥ Har du minner du er redd for å glemme? Fortell meg gjerne et av dine beste minner. 

- Mathilde - 

 

 

 

 

SLIK VARSKER DU ALT I SMINKEPUNGEN BILLIG!

 • 08.02.2016 kl. 16:29

Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg er irritert eller glad over hvordan dagen i dag startet. Hadde det bare vært første gang det skjedde, men det var det jo ikke. I dag opplevde jeg nemlig å komme til skolen for så å finne ut at læreren var syk og at jeg dermed ikke hadde time før 12. Det er jo egentlig utrolig irriterende å vite at du har kommet til skolen for ingen grunn for så å tusle hjem igjen i regnet, men på den andre siden fikk jeg slappet av hjemme i noen timer.

Noe av det jeg gjorde mens jeg var hjemme var å vaske sminkekostene mine. Ingen tvil om at de trengte en vask. Og når jeg først var i gang med å vaske dem tenkte jeg å gi dere et tips i samme slengen. Måten jeg vasker sminkekostene mine på gjør jobben utrolig billig. Det er jo mulig å kjøpe noe som er laget for å vaske dem, men en billigere variant er rett og slett å vaske dem med baby-sjampo. 

For noen er dette noe de allerede har i hus, mens jeg var så heldig å finne det på prøveflaske på apoteket. En sånn liten flaske som jeg har holder en god stund og det fungerer kjempegodt. Baby-sjampo skal jo være ekstra skånsomt og vil derfor ikke ødelegge kostene. På de nederste bildene kan dere se hvor effektivt det er.  

♥ Hva synes du om tipset?

♥ Har du prøvd dette før?

- Mathilde - 

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram.

#skoledag #mandag #backtonormal #sminkekoster #billig #tips #sjampo #beauty 

 

BILDEDRYSS - BERLIN VOL. 2

 • 07.02.2016 kl. 14:01

Nå har jeg fått sovet skikkelig ut og hatt en rolig start på dagen. Det er virkelig godt når store deler av gårsdagen gikk til reising. I går sto vi nemlig opp klokken 5 og fant ut at frokosten ikke begynte 6, men 7, som altså ville si at det ikke ble noe frokost før vi kom på flyplassen. Og jeg regner med alle kjenner til prisene på en flyplass, så det var litt kipt. 

Men nok klaging. I dagsens bildedryss får dere se bildene fra den siste dagen vi hadde i Berlin. Vi begynte dagen på et kunstmuseum før vi spiste sushi og fortsatte dagen med shopping. På kvelden spiste vi et fantastisk fellesmåltid på en utrolig flott restaurant hvor elle ble servert burgere og drinker. En fantastisk slutt på en fantastisk reise.  - Mathilde - 

BILDEDRYSS - BERLIN VOL. 1

 • 06.02.2016 kl. 18:57

Mange har gjerne fått med seg at jeg har vært på klassetur i Berlin. For bare få timer siden kom jeg hjem og jeg har endelig tid til å oppdatere dere! Det har vært lite blogging de siste dagene rett og slett fordi jeg valgte å sette opplevelsene og vennene mine i første rekke. Dagene var fullstappede og vi kom alltid hjem sent og da ville jeg heller bruke tiden min sammen med resten av gjengen enn å sitte de timene det tok å laste opp bildene på bloggen. Derfor har jeg nå mye å fortelle om mye å vise. 

Vi har hatt noen innholdsrike dager med diverse turistatraksjoner, konserter, shopping og god mat. Ikke tvil om at jeg gjerne ville tatt enda en tur med disse herlige folka! Sammen har vi opplevd alvorligheten og det avskrekkende ved Sachsenhausen. Vi har i større eller mindre grad skjønt fascinasjonen ved selfiestang, og vi har hjulpet hverandre på veien mot en blakk hverdag på shoppingrundene. Noen brukte pengene på klær, mens andre investerte pengene i instrumenter og andre musikkrelaterte duppedingser. 

Selfie

ShoppingSachsenhausen

♥ Når var sist du var på reise?

- Mathilde - 

KLASSETUR - DAG 2

 • 03.02.2016 kl. 00:57

Da var dagen omme og det er tid for dagens bildedryss. I dag har vi opplevd mye og tid til å slappe av har det vært lite av, i alle fall for meg som ikke vil sove på dagtid. Vi har igjen vært skikkelige turister og for meg som ikke har vært her før er jo det mitt i blinken. Jeg har storkost meg selv om hælen nesten tar knekken på meg. Jeg kommer haltende etter de andre, men det går da i alle fall fremover, så det får jeg jo være fornøyd med. I dag har vår lille kjære klasse vært på murvandring, noe som var både sterkt og lærerikt. Vi har sett minnesmonumentet for alle jødene som ble drept under 2. verdenskrig. 

På dette bildet kan du se de flotte medlemmene i Bjergsted motorklubb. Er du nysgjerrig? Ta en titt innom deres facebookside HERKjekt når folk gjør seg flittige med posingen! 

Jentene har funnet sin plass i byen som topmodeller. 

Jeg ble litt sluffet over at filharmonien stort sett var gul (er ikke noe glad i gul), men jeg sparte da ikke på smilet av den grunn. 


♥ Hva har du gjort i dag?

♥ Har du noen tips til hva vi kan gjøre videre i Berlin? 

- Mathilde - 

 

1. DAG I BERLIN

 • 02.02.2016 kl. 01:26

Dagen i dag begynte tidlig. Allerede 4:30 gikk alarmen og få minutter senere var jeg oppe på beina. Etter den tid har dagen gått i ett og ettersom det tok meg minst en time å laste opp alle bildene ser jeg at sengen nå kaller. Under kan dere i alle fall se bildene fra den til nå flotte turen. 

Her byttes det jakker. 

Det spises god mat.

Det drikkes vin. 


Det poses i konserthuset. 


Det klemmes. 

Det tas bilder. 

Og sist, men ikke minst. Det blir brukt selfiestang!

♥ Har du vært i Berlin før?

- Mathilde - 

Mathilde C. Bjørnseth

Hei! Jeg er ei jente på 21 år fra Stavanger som nå studerer interiørarkitektur i Oslo. På denne bloggen vil du kunne lese om meg og min hverdag samt det som interesserer meg. Altså alt fra mote, sminke, interiør og musikk til samfunnet rundt oss. Kontakt: mbjornseth@outlook.com

Follow

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no